Találatok a következő kifejezésre: A szépszülők kik (1 db)

A szépszülők után kik következnek?

Az ? szüleikre gondolok :)

Legjobb válasz: Azt hiszem arra már nincsen külön megnevezés. Logikus is, hiszen idõben már nagyon távol van az hatodik generáció az elsõhöz képest (idõben visszafelé haladva írtam a számokat). Szinte 0 az esélye, hogy a szépszülõ ismerje a szépunokáját, hacsak nem szült az egész család tizeniksz évesen gyermeket.

Azt hiszem arra már nincsen külön megnevezés. Logikus is, hiszen idõben már nagyon távol van az hatodik generáció az elsõhöz képest (idõben visszafelé haladva írtam a számokat). Szinte 0 az esélye, hogy a szépszülõ ismerje a szépunokáját, hacsak nem szült az egész család tizeniksz évesen gyermeket.
Erre nincs már megnevezés a magyar nyelvben (bár szerintem más nyelvben sincs), mivel gyakorlatilag semmi esély nincs rá, hogy ezeket a rokonainkat valahogy szólítani kelljen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat!
Én utána jártam néhány helyen és arra jutottam, hogy esetleg az õ szüleik az õs szülõk.
Õsszülõnek hívják! * szülõi rokonság (felmenõi ág – apai ág, anyai ág): o 1. fok: szülõ: apa, anya o 2. fok: nagyszülõ: nagyapa, nagyanya o 3. fok: dédszülõ: dédapa, dédanya o 4. fok: ükszülõ: ükapa, ükanya o 5. fok: szépszülõ: szépapa, szépanya o 6. foktól: elõd, õs: õsapa, õsanya * leszármazási rokonság (lemenõi ág): o 1. fok: gyerek: fiúgyerek, lánygyerek ( o 2. fok: unoka: fiúunoka, lányunoka o 3. fok: dédunoka o 4. fok: ükunoka o 5. fok: szépunoka o 6. foktól: utód, leszármazott http://hu.wikipedia.org/wiki/Rokons%C3%A1g


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit tud a család kezdeni a hormonoktól megzavarodott féltékeny nővel?

50-es nő családtag,klimax vagy hasonló.
Hónapok óta féltékeny,pedig a férje egy mintaférj,szegény ember tényleg ártatlan.Tűri a gyanusitgatást,megtesz mindent,hogy helyrejöjjön a kapcsolatuk,de ahhoz két ember kell.
A nő panaszkodik bárkinek aki meghallgatja,hogy ő biztosan csalva van.
(napi 24 órát nem tudnak együtt lenni,nem egyszerre dolgoznak)
Már a család is kivan,a felnőtt gyerekek is,ha az apjukat védik,akkor támadásnak veszi a nő,helyeselni nem fognak,hisz nem igaz.
Lefoglalni se lehet igazán,semmi nem érdekli pár nap után,minden nap vele lenni nincs lehetőség,kettesben élnek a férjével.(ameddig tűr szegény)
Semmi bizonyítéka nincs megcsalásra,csak a megérzés.

Mit lehet az ilyennel kezdeni?

Azért itt kérdezem,mert sokan irnak,akik megérzés alapján gondolják a megcsalást,hátha azt is leírnák,mivel bizonyítható,hogy ártatlan a másik fél.

10

Én is a családfával kínlódok.1800 előtti adatokat hol találok? Nem fizetőset. Köszi ha segít valaki

7

Dédmamám lányának a fia nekem kicsoda?

Harmadunokatesó, vagy esetleg más? Tekinthető még rokonnak?

8

A Spanyol Bourbonokkal milyen rokonságba vannak/voltak Sándor Pál Lajos württembergi herceggel?

Sándor Pál Lajos württembergi herceg,Bourbon,Bourbonok,Spanyol trón,Spanyolország,

1

Nektek nincs lelkiismeret furdalásotok, ha ritkán látogatjátok a szüleiteket?

Az én szüleim elváltak, apukámék vidékre költöztek pár éve. Nem egy olyan hatalmas távolság, de azért közel sincs és a közlekedés sem az igazi. Ott lakik a feleségével és a húgommal. (Féltesóm.) Én 22 vagyok, végzős a főiskolán, 3-4 hetente megyek hozzájuk, olyankor szombat délelőttől vasárnap délutánig vagyok ott. De sokszor rosszul érzem magam, hogy keveset megyek, de egyszerűen nem tudok 1000 felé szakadni. Van barátom is, vele is csak hétvégente tudok együtt lenni. Apa amúgy nem tett ezért soha szemrehányást, de nekem mégis lelkiismeret furdalásom van.

3

I. Vilmos württembergi hercegnek van rokoni kapcsolata a spanyol királyi családdal?

2

Ismertek olyan srácokat, akik az anyjuk vezeték nevét kapták meg?

Miért jobb, ha a fiú az apja nevét kapja?

3

Az anyósom egy sárkány és egy ravasz róka keveréke, hogyan viseljem el?

Azt hittem,hogy pár év után megváltozik vagy legalább jobban eltudom majd viselni de ez a nőszemély teljesen kikészit engem idegileg.Mindenbe beleszól,ha kifejtem a véleményemet akkor űgy néz rám mint aki meg akar ölni,a gyerekeimet kiakarja sajátitani és szó szerint a saját izlése szerint irányitani.Mi tévő legyek?

4

Csajszika kezén ez vajon jegygyűrű lehet vagy nem?

Középső ujján,bal hordott aranygyűrű az mindenképpen jegyűrű? Vagy nem? (csak fényképpen láttam)

10

A Petrók névnek mi a jelentése, eredete?

Sehol nem találtam infót róla:o

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!