Találatok a következő kifejezésre: A szépszülők kik (1 db)

A szépszülők után kik következnek?

Az ? szüleikre gondolok :)

Legjobb válasz: Azt hiszem arra már nincsen külön megnevezés. Logikus is, hiszen idõben már nagyon távol van az hatodik generáció az elsõhöz képest (idõben visszafelé haladva írtam a számokat). Szinte 0 az esélye, hogy a szépszülõ ismerje a szépunokáját, hacsak nem szült az egész család tizeniksz évesen gyermeket.

Azt hiszem arra már nincsen külön megnevezés. Logikus is, hiszen idõben már nagyon távol van az hatodik generáció az elsõhöz képest (idõben visszafelé haladva írtam a számokat). Szinte 0 az esélye, hogy a szépszülõ ismerje a szépunokáját, hacsak nem szült az egész család tizeniksz évesen gyermeket.
Erre nincs már megnevezés a magyar nyelvben (bár szerintem más nyelvben sincs), mivel gyakorlatilag semmi esély nincs rá, hogy ezeket a rokonainkat valahogy szólítani kelljen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat!
Én utána jártam néhány helyen és arra jutottam, hogy esetleg az õ szüleik az õs szülõk.
Õsszülõnek hívják! * szülõi rokonság (felmenõi ág – apai ág, anyai ág): o 1. fok: szülõ: apa, anya o 2. fok: nagyszülõ: nagyapa, nagyanya o 3. fok: dédszülõ: dédapa, dédanya o 4. fok: ükszülõ: ükapa, ükanya o 5. fok: szépszülõ: szépapa, szépanya o 6. foktól: elõd, õs: õsapa, õsanya * leszármazási rokonság (lemenõi ág): o 1. fok: gyerek: fiúgyerek, lánygyerek ( o 2. fok: unoka: fiúunoka, lányunoka o 3. fok: dédunoka o 4. fok: ükunoka o 5. fok: szépunoka o 6. foktól: utód, leszármazott http://hu.wikipedia.org/wiki/Rokons%C3%A1g

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szentgotthárdon él esetleg rokonotok, vagy ismerősötök?

És milyen maga a város? Kedvesek az ott élő emberek?
Szép táj veszi körül?

6

Kaphatok-e Osztrák honosítást, ha bizonyíthatóan Ausztria területéről származnak a felmenőim (apai ágon)?

Az osztrák-magyar monarchia idején települt át Budapestre az ük apám miután egy magyar nőt vett feleségül(az ük anyámat)
Ez feljogosít engem valamire,ha én vissza szeretnék települni Ausztriába?Lehetek kettős (osztrák-magyar) állampolgár esetleg?? Ezt támogatja valamilyen szinten az osztrák állam??

10

Szerintetek ez bunkóság?

a barátomnak az unoka tesója át jött hozzánk teszem hozzá kicsit bunkó. vettem direkt sört neki meg a barátomnak,haza hozta a barátomat elérte a benzin pénzt mert haza hozta és volt nekem egy doboz cigim de neki is volt..és mindig az enyémből vett elszívta a doboz cigimet miközben neki ott volt,semmi mizu veled,én kérdeztem meg.mindegy nem kicsinyeskedtem,de ha ott van neki a cigije ami ráadásul teli is volt,akkor miért az enyémet szívta el,a másik meg holnap megyünk haza barátommal a szüleihez,kedvem sincs menni de muszáj,de az anyja haza visz minket kocsival,és elkéri a benzin pénzt amit nekem kel fizetnem hát semmi kedvem:( szerintetek olyan egy Spurok,tegnap így is a barátommal mentünk vásárolni, és egy 70 ft os pudingot nem engedte meg pedig nekem is van meg neki is van pénze.. már elég volt ebből..

9

A kisfiam kicsodája a testvéremnek (bátyámnak)?

7

Apám öccsének a felesége kicsoda nekem?

4

Véletlenségből, valamilyen rokonom vagy?

Apai ágon, 150évre visszamenőleg megvan egy családfánk. Leírtam a családneveket, igaz pár olyan név is akad, akikkel csak mostanság kerültünk kapcsolatba, de itt vannak:

SAJA,LÁZÁR,GELLÉRT,VIDA,GÁBOS,MÁRÓ,BALLA,DEÁK,SIPOS,VESZA,SZ
ILÁGYI,BARTA,SZÁNTÓ,
CSIMA,KISS,KOVÁCS,BALOG,STEFÁN,ERDÕHÁTI,FÜRJ,FORGONY,NAGY,DA
JKA,KERTÉSZ,FAZEKAS,CSABAI,KUGA,OLDAL,TÓTH,BAKONYI,MANÓCZKI

10

A Tóth vezetéknév visszavezethető horvát vagy német esetleg szlovén eredetre?

9

Neten tudok kutatni családfát?

Vagy valami könyvtár vagy hol?

4

Mi az Ignácz név eredete?

Ha lehet, származást (pl. görög), jelentést is írjatok. Előre is köszi a normális válaszokat! :-)

5

Nekem ő ki?

Anyukám unokatestvérének a huga

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!