Találatok a következő kifejezésre: A szénsavas tényleg (14 db)

Tényleg árt a szénsavas?

Legjobb válasz: hát én úgy vagyok vele, hogy a szénsavmentes ásványvízet megse tudom inni.így szénsavasat iszok. szerintem anyáink is szódáztak/ ami még bugyborékosabb :D /

hát én úgy vagyok vele, hogy a szénsavmentes ásványvízet megse tudom inni.így szénsavasat iszok. szerintem anyáink is szódáztak/ ami még bugyborékosabb :D /
Ha néha egy egy pohárral megiszol, nem árt, a tionicra és a kólára mondják jobban hogy nem jó, de elvileg a szénsavasat azért nem lehet állandóan inni, mert puffaszt, és sok savat csinál, ami van elég egy kismamának.De ha akár minde nap megiszol egy pohárral, nem lesz semmi baja a babának, hidd el. A kólát a koffein tartalma miatt tiltják, a tonicotmeg a kinin tartalma miatt.Én egyszer tonicból megittam 3 pohárral egymás után, úgy kívántam, és ki is jött, mert a babómnak nem kellett:-) A szervezeted jelez, hidd el.
Én is csak a szénsavas vizet tudom meginni. A szénsavas üdcsiket tartják ártalmasnak a benne lévõ sok cukor miatt.
Üdítõt nem szabad inni, de bubis vizet lehet terhesség alatt. majd szoptatáskor nem javasolt, mert a baba pocija fájhat a bubitól.
A kérdező hozzászólása: És miért nem lehet üdítõt inni? Nem kólára gondolok.
A cukortartalma, a puffasztó hatása, miatt, de amúgy nem lesz baja a babának ha errfe vagy kíváncsi, ha jólesik idd, csak mértékkel.
így van, azt mondják amit megkívánsz és jól esik fogyaszd egészséggel!úgyis éreznéd, ha puffasztana.
Sajnos en sem tudom meginni a szensavmentes vizet.Sot allandoan a Colat kivanom, de nem iszom gyakran heti 1-2szer egy poharral.En is ugy vagyok vele, azt kell enni inni amit kivan a szervezet.
Egy pár hete én is a colát kívánom (és még egy pár kismama ismerõsöm is:s). Ma is megittam egy fél litereset. Pedig azelõtt rosszul voltam tõle, most semmi bajom, még csak fel sem puffadok. Szerintem ha nem puffadsz- nem árt. Ha a hízástól félsz akkor szénsavas vízet igyál, ne üdítõt.

A szénsavas ásványvíztől ill. üdítőtől tényleg több lesz a gyomorsav, vagy nincs összefüggés?

Legjobb válasz: Szia!!!Szerintem nincs össze függés,mert én csak a szénsavas ásvány vízet tudom meg inni meg ha fájt a gyomrom ha hiszed hanem nekem a fanta narancs üditõ volt jo rá ,imádtam .Jo baba várást!!!

Szia!!!Szerintem nincs össze függés, mert én csak a szénsavas ásvány vízet tudom meg inni meg ha fájt a gyomrom ha hiszed hanem nekem a fanta narancs üditõ volt jo rá , imádtam .Jo baba várást!!!
Szia! Ha választani kell én is csak a szénsavasat iszom, nekem a rostos üdítõtõl van gyomorsavam.
Elvileg a szénsavas italok fokozhatják a gyomorégést, ezért alapvetõen nem javasolják azoknak, akik a savtól szenvednek. De ki kell tesztelni, mert nekem legdurvábban a kávétól van és a teától, pedig a kávét sok tejjel iszom, a teában pedig alig van citrom. De ha egyszer égni akar, akkor csinálhatok bármit, akkor is égni fog, én elég sok vizet iszom, éjszaka is eltûntetek fél-egy liter szénsavmentes vizet. És gyakran sajnos egy-két deci víz is felnyomja a savamat. Ugyanez igaz a tejre, imádom, sokan esküsznek rá, hogy az csökkenti a gyomorégést, nálam az sem jött be. Nekem a doki még azt is tanácsolta, hogy étkezés után ne feküdjek le, ne hajoljak, csak keveset egyek egyszerre és a szénsavas dolgokon kívül a fûszeres és csípõs ételeket is kerüljem. Azt is hozzá tette, hogy ha mindent betartok, még akkor sem biztos, hogy segíteni fog, alapvetõen a szülés hozza majd a megváltást erre...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Akkor iszom én is, mert bizony kívánom a szénsavas innivalókat, de eddig nem nagyon mertem, mert újabban elég gyakran feljön a savam.

Szoptatós anyukák milyen zöldségeket gyümölcsöket ehetnek ami nem puffasztja a babát? Tényleg nem szabad barackot enni, barack levet illetve szénsavas vizeket inni?

zöldség mániás vagyok, nem tudok mással jól lakni csak zöldségekkel, de nem tudom mit szabad ennem és mit nem. Tökféléket lehet? Padlizsán, patiszon stb?

Legjobb válasz: azt tudod hogy a K betûseket kerülni kell. A többit meg próbáld meg kis adagban és ha nincs semmi baja a babádnak tõle akkor nyugodtan eheted. Baracklevet mért ne ihatnál, csak törekedj arra hogy minél nagyon legyen a gyümitartalom. Viszont a szénsavas vízrõl én is hallottam hogy nem ajánlott inni, a szénsav miatt, nem tesz jót a babának.

azt tudod hogy a K betûseket kerülni kell. A többit meg próbáld meg kis adagban és ha nincs semmi baja a babádnak tõle akkor nyugodtan eheted. Baracklevet mért ne ihatnál, csak törekedj arra hogy minél nagyon legyen a gyümitartalom. Viszont a szénsavas vízrõl én is hallottam hogy nem ajánlott inni, a szénsav miatt, nem tesz jót a babának.
Az elõttem szóló jól írta: kerüld a klasszikus K betûsöket (karalábé, karfiol...), valamint a hüvelyeseket. Nem árt mellõzni az aprómagvas gyümölcsöket sem (málna, szeder, eper...). És tényleg ne igyál szénsavas italokat, nem szeretik a babák, fáj tõlük a pocijuk. Az én babám a tököt nem bírja, de a cukkinit igen, azt ehetek. De tényleg próbálkozz, kis adagokban, azzal, ami jól esik. 8 hetes baba anyukája :)
Az alap kerülni való, amit leírt az elõttem válaszoló. Viszont nekem kerülnöm kell a hüvelyeseket is (bab, borsó...), a gombát sem bírta szegénykém, a töktõl nem volt bajunk. Szénsavasat ne! Nekem gyümölcslébõl is csaka szûrtet ajánlotta a dokinõ... és pont az õszilétõl volt nekünk nagyon hasfájós a pici. Így maradt az almalé, mentes víz, teák, alkohol mentes sör szénsav nélkül. :) Kísérletezd ki nálatok mi a helyzet.


Le kell mondanom a szénsavas vízről egészségi okok miatt. A csap víz tényleg egészségtelen?

Muszáj ásvány vizet vásárolni?Azt olvastam több helyen. hogy a csap víz mindenféle egészségtelen dolgot tartalmaz, de legjobb esetben is "halott" értéktelen, nem tartalmazza a kell? ásványi anyagokat stb. Vagy lehet, hogy ez csak üzlet politika?

Legjobb válasz: Szerintem a csapvíz nem ártalmasabb, mint mondjuk a szénsavas üdítõitalok, vagy bármely más termék a boltok polcain, amely csomagolva van... Ma már minden tartalmaz valamilyen vegyi anyagot, a tartósítószerektõl, a szinezõkön át a rákkeltõ anyagokig. Szóval, ha ezt veszed alapul, nyugodtan igyál csapvizet, nem ez okozza majd a veszted. Egyébként a csapvizet elméletileg bevizsgálják... ellenõrzik, hogy ártalmas-e és tartalmazza-e a megfelelõ ásványi anyagokat. Egyéb esetben nem is folyhatna a "csapodba". :) A víztisztítókkal viszont vigyázz... az olcsóbb fajták semmit sem érnek, a drágák pedig annyira szûrnek, hogy fél óra, mire egy pohár vizet kiengedsz. (tapasztalat)

Szerintem a csapvíz nem ártalmasabb, mint mondjuk a szénsavas üdítõitalok, vagy bármely más termék a boltok polcain, amely csomagolva van... Ma már minden tartalmaz valamilyen vegyi anyagot, a tartósítószerektõl, a szinezõkön át a rákkeltõ anyagokig. Szóval, ha ezt veszed alapul, nyugodtan igyál csapvizet, nem ez okozza majd a veszted. Egyébként a csapvizet elméletileg bevizsgálják... ellenõrzik, hogy ártalmas-e és tartalmazza-e a megfelelõ ásványi anyagokat. Egyéb esetben nem is folyhatna a "csapodba". :) A víztisztítókkal viszont vigyázz... az olcsóbb fajták semmit sem érnek, a drágák pedig annyira szûrnek, hogy fél óra, mire egy pohár vizet kiengedsz. (tapasztalat)
"esetben is "halott" értéktelen, " Egyre több hülye kémiához alapfokon nem értõ ember állít agyament marhaságokat pld hogy õ élõ vízet csinál. Ez ostobaság! Vízkémikus.
Attól függ, melyik részén laksz az országnak! Budapesten például kiváló a csapvíz, de az Alföldön nem mindenhol.
Hát van kamu ásványvíz is, az hozzátartozik a képhez. A csapvíz nagyon jó, amennyiben rendelkezel vízszûrõ egységgel (hosszú távon érdemes befektetni=) ). Amúgy a szentkirályit és a visegrádit ajánlom (utóbbit 6 éves korig nem a magasabb fluoridtartalma miatt).
Dehogy egészégtelen, még egy pár évvel ezelõttig nem volt ilyen ásványvíz dömping. Én ma is 90%-ban csapvizet iszom. Az egyetlen kivétel, ha véletlenül olyan vidéken laksz, ahol arzénes a víz, de arról tudnál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Egyébként refluxom van /állítólag/erre szedek gyógyszert, és talán a savasodás okozza. Most ezért kutatok, mik a savasodás okozói. Többek között a bubis víz-üdítõ. Most olyanokat próbálok kiválasztani-, amirõl le tudok mondani.Pesti vagyok.50/N.

A szénsavas ásványvíz tényleg javítja az emésztést?

Ezt hallottam, bár nem igazán hiszem. A válaszokat köszönöm:)

Legjobb válasz: Nem hinném. Van, akit pl. puffaszt. Én szeretem.

Nem hinném. Van, akit pl. puffaszt. Én szeretem.
De mindennapos TÚL SOK fogyasztása nem ajánlott, mert bontja a csontokat...

A szénsavas ásványvíztől tényleg megnő a hasam?

Legjobb válasz: hát az erõs túlzás hogy megnõ, egy kicsit megpuffad, de szerintem nem feltétlenül mindenkinél

hát az erõs túlzás hogy megnõ, egy kicsit megpuffad, de szerintem nem feltétlenül mindenkinél
Szerintem nem, inkább csak kicsit felfújódik miután iszol, de aztán visszaáll "normálisra". Legalább is nálam így szokott lenni.

A tonik tényleg hatásos? Beindít? Ártani nem ártok vele, hogy szénsavas? Mennyit érdemes belőle meginni?

Legjobb válasz: ginseng ill a gyömbért tartalmazó tonikra gondolsz akkor maga a gyömbér dominál az sekent..már ha jól értem mire gonolsz..

ginseng ill a gyömbért tartalmazó tonikra gondolsz akkor maga a gyömbér dominál az sekent..már ha jól értem mire gonolsz..
A kérdező hozzászólása: Kinley tonik, és azt hallottam róla, hogy kinin tartalma miatt segíti a szülés megindulását. igaz ez?
Én is olvastam ki is próbáltam nekem csak savat csinált! Ártani Nem árt!
Én is olvastam, hogy beindíthatja a szülést. Tegnap meg is ittam 3 literrel. Az eredmény? Kitisztította a beleimet :) Egyébként még mindig egyben vagyunk a kisfiammal!
Én is ittam, sõt, minden létezõ praktikát kipróbáltam, bevetettünk, hiába... 41.hét után végül császárral született...

A szénsavas ásványvíz tényleg nem ajánlott azoknak, akik babát szeretnének illetve a kismamáknak?

Legjobb válasz: Sok mindent mondanak.Nyugodtan igyál.Èn ittama 9 hónap alatt is,és most a szoptatás alatt is.Meg nem bírom inni a natúr ásványvizet. 3,5hónapos kislány anyuka´ja. Ha mindenre adsz,amit nem javasolnak.....

Sok mindent mondanak.Nyugodtan igyál.Èn ittama 9 hónap alatt is, és most a szoptatás alatt is.Meg nem bírom inni a natúr ásványvizet. 3, 5hónapos kislány anyuka´ja. Ha mindenre adsz, amit nem javasolnak.....
Szia. Nyugodtan ihatod, azért nem ajánlott, mert felfúj. Ennyi "káros" hatása van. Üdv, 31 hetes kismami
Szia En is azt iszom igaz enyhet, mert a szensavas nekem mar tulsagosan is az, de a naturt En sem szeretem. Nekem nem mondta az orvos es a vedono sem, h nem szabad, ugyhogy szerintem nyugodtan, igaz arra vigyazz, h azert a szensavas kicsit puffaszt, es ez lehet, h kellemetlen lehet neked, de ezt majd Te erzed, es akkor valtasz enyhere, vagy natur asvanyvizre.
Csak bólintani szeretnék az elõttem szólókra. Én a döglesztõ nyár alatt voltam a finisben két éve. Megpusztultam volna, ha nem ihatom a jéghideg TESCÓS :D kólát!!!:) )) Egészséges, gyönyörû kislányom van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hogy megnyugtattotok. :)

A szénsavas italok, ásványvíz tényleg kioldja a kalciumot a szervezetből?

Ez igaz vagy csak alaptalan urbán legend, városi pletyka?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy nem oldja ki, csak nem engedi beépülni a kalciumot a csontokba, mert megköti azt. De lehet, hogy neked van igazad. :)

Én úgy tudom, hogy nem oldja ki, csak nem engedi beépülni a kalciumot a csontokba, mert megköti azt. De lehet, hogy neked van igazad. :)

A Borostyán nyaklánc nem balesetveszélyes a babának? Tényleg segít a fogacskák kibújásánál? Igaz, hogy 24 órát szénsavas ásványvízbe kell tenni? Miért?

Kaptam kölcsön 1 ilyen láncot ,de nem merem a 4hónapos kislányom nyakába tenni,mert félek,hogy ha alszik(f?leg éjjel)megfújtja magát.:( Nagyon szenvedünk a kis foggumókkal és nem szeretnék semmi mesterséges dologgal kenni a kis ínyét.

Legjobb válasz: Ennek az a lényege,hogy a bõrrel érintkezzen.Az én lányomnak van,én nem szedem le éjszakára sem.

Ennek az a lényege, hogy a bõrrel érintkezzen.Az én lányomnak van, én nem szedem le éjszakára sem.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Én kipróbálom, mert iszonyú ahogy szenved és eszi a kis kezét.:( Utolsó válaszadónak: Szóval ruha alá kell tenni a kicsinek? Hogyan altassam hason, háton vagy mindegy? Nem nyomja meg a kis mellkasát ha hason alszik?
A szomszédomban több baba is használja, még élnek:-) Egyel vagyok jobb kapcsolatban, neki fájdalmai voltak, és nyálzott is rendesen. Én úgy tudtam, ez nyálzáscsökkentésre van. Szóval én sem tenném a lányom nyakába, de a szomszédokkal nincs gond...
Mindenképp muszáj nyakba tenni? Csak úgy a kiságy környékére, párnácska alá, a sarokba, amit nem ér el nem lehet? Vagy úgy nem fejti ki a hatását?
Az n kisfiamnak már 2 hós kora óta van.Mindegy hogy rakod a nyakába.Meg fogja szokni.Nem lesz semmi baja.Sõt.Én nem tettem ásványvízbe erröl nem tudtam.Remélem segítettem.Ja és 5 hónapos a kisfiam és van 2 fog.Különösebben nem szenvedett meg vele.Hogy ezért e...nem tudom.
Utolsó elõtti vagyok.Én alapból nem altatom hason a gyereket.Nem fogja nyomni, ne izgulj.Én a body alá belógatom a láncot, így bele sem tud kapni.De õt nem zavarja.Mintha észre sem venné, hogy a nyakában van.:)
Hol lehet ilyen láncocskát kapni?
A kérdező hozzászólása: akitõl kaptam a láncot õ mondta ma éppen, hogy ha félnék ráadni olvassam el!!! http://babacsoda.hu/component/page, shop.browse/category_id, 3.. itt az is megtalálható, hogy hol tudod megvásárolni:) és mennyibe kerül. Köszi a tapasztalatokat :D Én kipróbálom!!!!
én innen rendeltem: http://www.agrianna.hu/bebilanc_gyermek_fotok 2 nap múlva hozta is a postás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!