Találatok a következő kifejezésre: A szénhidrátok is (30 db)

Csak kalóriaszámlálással le lehet fogyni vagy mindenképp érdemes mellette a szénhidrátot is számolni?

Legjobb válasz: Csak kalóriaszámlálással nem lehet lefogyni, akkor a dietetikusok lennének a legsoványabbak a világon.

Csak kalóriaszámlálással nem lehet lefogyni, akkor a dietetikusok lennének a legsoványabbak a világon.
Attól még nem fogysz le, hogy számolgatod a kalóriát. Csökkenteni is kell a bevitelt, a zsírégetést meg mozgással gyorsítani.
A tápanyagok aránya a fontos. Persze, vannak ésszerû keretek a kalóriában is, de azt érzed.
A kérdező hozzászólása: Na jó nem úgy értettem, hogy megeszek naponta 3000 kalóriát, felírom és attól fogyok. Hanem elkezdtem 1200 kalóriát enni naponta de csak a kalóriát számolom és mást nem.Ez baj? Víz mennyisége amire még odafigyelek.
Ha nem sportolsz mellette, akkor idõvel úgyis megáll a fogyásod, mert a szervezet megszokja a bevitt energiamennyiséget. A szénhidrátszámolást nem tudom hogy érted, az is beletartozik a kalóriaszámolásba. CH-ból minél kevesebbet eszel, annál kevésbé hízol - fõleg a cukor nem jó, de pl. zabpelyhet vagy rizst lehet és kell is enni. Meg sok húst a fehérje miatt!
igen, baj. szénhidrát és fehérje-arányt is kéne nézni... ha sportolsz-alakot formálsz, akkor a fehérje nagyon fontos. általános kiindulási pont, hogy szénhidrát legyen a napi kajád kb 50%-a, persze egészséges fajtából, és a maradék nagy része fehérje, a fennmaradó kisebb rész pedig egészséges zsír. ezt a programot ajánlom, ha komolyabban akarod tervezni az étkezéseidet és hajlandó vagy kicsit szöszmötölni annak érdekében, hogy teljesen pontosak legyenek az adatok: http://www.myfitnesspal.com

Valaki elmondaná hogy mi is tartozik a szénhidrátok közé?

Legjobb válasz: Szénhidrát A különbözõ cukrok és azokból felépülõ összetett szénhidrátok, keményítõk sorolhatók ide. Az egyszerû szénhidrátok a szõlõcukor (glukóz), a gyümölcscukor (fruktóz), a répacukor (szaharóz). Az összetett szénhidrátok a keményítõ, amely glukóz molekulákból épül fel, az inulin, amely fruktóz molekulákból áll. A szervezet mûködéséhez elengedhetetlen, az energia háztartást biztosítják. 1 g szénhidrát 4 kcal energiát képvisel. http://www.ofe.hu/inet/ofe/hu/fogalmak/fogalom.html?phraseid.. A szénhidrátok (szacharidok) élõ szervezetek által termelt, szén, oxigén és hidrogéntartalmú szerves vegyületek, melyekben a H:O arány legtöbbször 2:1 (mint a vízben), ezért régen a szén hidrátjainak gondolták õket. A szénhidrátok hevítéssel, vagy erélyes vízelvonó szer hatására (például tömény kénsav) szénre és vízre bonthatók. Fontos szerepük, hogy energiát szolgáltatnak a szervezetben: a bevitt energia 50-70%-a szénhidrátokból származik.[1] A szénhidrátok más fontos szerves molekulák felépítésében is részt vesznek: az RNS ribózt, a DNS dezoxiribózt tartalmaz. Szénhidrátok közé tartoznak a cukrok, keményítõ, cellulóz is. Jelentõségük tehát igen nagy, hiszen az élõlények energiatartaléka, táplálék, a növényi szövetek váza is szénhidrát. Tovább... http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9nhidr%C3%A1t Gugli a barátod.

Szénhidrát A különbözõ cukrok és azokból felépülõ összetett szénhidrátok, keményítõk sorolhatók ide. Az egyszerû szénhidrátok a szõlõcukor (glukóz), a gyümölcscukor (fruktóz), a répacukor (szaharóz). Az összetett szénhidrátok a keményítõ, amely glukóz molekulákból épül fel, az inulin, amely fruktóz molekulákból áll. A szervezet mûködéséhez elengedhetetlen, az energia háztartást biztosítják. 1 g szénhidrát 4 kcal energiát képvisel. http://www.ofe.hu/inet/ofe/hu/fogalmak/fogalom.html?phraseid.. A szénhidrátok (szacharidok) élõ szervezetek által termelt, szén, oxigén és hidrogéntartalmú szerves vegyületek, melyekben a H:O arány legtöbbször 2:1 (mint a vízben), ezért régen a szén hidrátjainak gondolták õket. A szénhidrátok hevítéssel, vagy erélyes vízelvonó szer hatására (például tömény kénsav) szénre és vízre bonthatók. Fontos szerepük, hogy energiát szolgáltatnak a szervezetben: a bevitt energia 50-70%-a szénhidrátokból származik.[1] A szénhidrátok más fontos szerves molekulák felépítésében is részt vesznek: az RNS ribózt, a DNS dezoxiribózt tartalmaz. Szénhidrátok közé tartoznak a cukrok, keményítõ, cellulóz is. Jelentõségük tehát igen nagy, hiszen az élõlények energiatartaléka, táplálék, a növényi szövetek váza is szénhidrát. Tovább... http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9nhidr%C3%A1t Gugli a barátod.
mivel a kérdés a fogyókúra topicban van feltéve, ezért gondolom nem az egyszerû szénhidrátokra gondolsz (cukrok), hanem amik fogyás céljából ehetõek. idézek: Szénhidrát elsõrangú: rizs (szénhidráttartalma 70%), pufirizs, zabpehely (60%) másodrangú: fõtt burgonya (20%), durum és teljes kiõrlésû tészta (70%), gabonák, hüvelyesek, teljes kiõrlésû kenyér (body.builder.hu alapismeretek)

Mennyi szénhidrátra van minimálisan szükségünk? Nem áll le a hasnyálmirigy, ha valaki extrém keveset fogyaszt? Tudom, hogy a húsnak is van inzulválasza, de annyi elegendő?

Egészségesen táplálkozom, zöldség formájában viszek csak be szénhidrátot, néha egy kis gyümölcs. Csak kíváncsiságból kérdezem. Ezzel ijesztgetnek.

Legjobb válasz: A fehérjefogyasztásra termelõdik inzulin, a hasnyálmirigy inzulintermelõ sejtjei nem akkor károsodnak ha nem eszel sok szénhidrátot, hanem ha túlterhelõdnek (vagy autoimmun folyamat pusztítja õket). Nincs minimális szénhidrátigény. Baktériumoknál, primitív élõlényeknél van, nálunk nincs. Mi 2 ok miatt eszünk szénhidrátot: - zöldségekben vannak vitaminok, együtt jár a zöldségeket felépítõ összetett szénhidrátokkal - összetett szénhidrátokat bélbaktériumok zsírsavakká bontják le, végsõ soron ezek már nekünk hasznos tápanyagok.

A fehérjefogyasztásra termelõdik inzulin, a hasnyálmirigy inzulintermelõ sejtjei nem akkor károsodnak ha nem eszel sok szénhidrátot, hanem ha túlterhelõdnek (vagy autoimmun folyamat pusztítja õket). Nincs minimális szénhidrátigény. Baktériumoknál, primitív élõlényeknél van, nálunk nincs. Mi 2 ok miatt eszünk szénhidrátot: - zöldségekben vannak vitaminok, együtt jár a zöldségeket felépítõ összetett szénhidrátokkal - összetett szénhidrátokat bélbaktériumok zsírsavakká bontják le, végsõ soron ezek már nekünk hasznos tápanyagok.
Minimum 120 gr.
A húsnak nincs inzulinválasza.
Saját tapasztalatom alapján nekem min. 100 grammra van szükségem, mert ha alá kerülök kegyetlenül, elviselhetetlenül megfájdul a fejem és a gyógyszer nem segít, csak ha eszek pl. almát, vagy valami olyat, amiben van szénhidrát (persze itt nem kenyérre gondolok).
Hosszútávon a minimális 1 gramm/ttkg. Rövid távon nincs ilyen, ciklikus ketogén diétában pl. 5-6 napig 20-30 gramm alatt van a ch-bevitel, utána van visszatöltés, de átlagban sokszor úgy sincs meg az 1 gr/ttkg. Attól biztosan nem kell félni, hogy az alacsony ch-bevitel miatt károsodna a hasnyálmirigy.
A szervezetnek szüksége van szénhidrátra a megfelelõ mûködéshez. Ha nem viszel be elegendõt elkezdi lebontani az izmokat. Ebben is az arany középút a jó. Se túl sok se túl kevés. Minimálisan szerintem 140-160 grammot meg kéne enni.
50 gramm. Zöldségekbõl.
Utolsó -> lájk.
Én csak a péksüteményeket iktattam ki, ennyi bõven elég a hatékony diétához. Rizst pl szerintem lelkiismeretfurdalás nélkül ehetsz, ne vonj meg magadtol mindent, nehogy megbosszulja magát. Hajrá! :)


Diétában a zsírt vagy a szénhidrátot ajánlatos jobban kerülni? Ez egy nehéz kérdés szerintem, mert zsírra is, szénhidrátra is szükség van. De vajon ha az egészség másodlagos, és a cél inkább a szálkás, zsírmentes izomzat, melyik visz ehhez közelebb?

Legjobb válasz: Felesleges zsírokat ajánlott kerülni, de multidat úgyis olyan étkezésnél kell bevenni ami komplex. Telített zsírsavakat kell kerülni, meg a finomított szénhidrátokat. Nem kell az egészség rovására csinálni, egy tervezett étrenddel mindent lehet.

Felesleges zsírokat ajánlott kerülni, de multidat úgyis olyan étkezésnél kell bevenni ami komplex. Telített zsírsavakat kell kerülni, meg a finomított szénhidrátokat. Nem kell az egészség rovására csinálni, egy tervezett étrenddel mindent lehet.
A kérdező hozzászólása: Próbálok étrendet tervezni, de kevés pénzbõl vagy a szénhidrát, vagy a zsír lesz több a szálkásításhoz kellõ optimálisnál. Melyik esetben járok jobban? Az is érdekelne, vajon a testünkben tárolt zsír ( leadandó felesleg ) mennyi jó zsírt tartalmaz, illetve tartalmaz -e elegendõt? Csak azért, mert ha a lebomló zsírom elég jó, akkor a kérdés el van döntve: több szénhidrát, szinte 0 zsír, hiszen ami lebomlik, abból is használhat a testem más célra is, pl. hormonális rendszer szinten tartása.
A szénhidrátot ajánlatos kerülni!
Mindkettõ lehet jó, mindkettõ lehet erdményes. De egészségesebb a ch-t minimalizálni és inkább zsírból bevinni a szükséges energiát. És szép eredmény érhetõ el így is, fõleg kalóriakontroll mellett.

Ha eddig csak 600 kalóriát ettem, akkor hogy meglegyen a minimum 1200 ehetek még több szénhidrátot is akár?

a tegnapi napomban volt 100g Ch 33g fehérje 10g zsír összesen 622 kalória. nem tudok több fehérjét bevinni, azon is csodálkozok, hogy ilyen "sokat" meg tudtam enni egy nap :S hogy eljussak legalább az 1200-hoz, hogy ne dögöljek meg, bevihetem a maradék kalóriát zsírból, vagy szénhidrátból? mert másból nem tudnám :( (a 100g ch, nekem több mint 2g/tskg adagom)

Legjobb válasz: 33g feherje az kb 15 deka csirkemell annal tobbet nem tudsz? nagyon nem jok az aranyok!!

33g feherje az kb 15 deka csirkemell annal tobbet nem tudsz? nagyon nem jok az aranyok!!
A kérdező hozzászólása: De próbáltak már segíteni, most is azon van a környezetem, hogy meggyógyuljak, de csak édességgel meg tésztával, rizzsel, kenyérrel akarnak tömni, mint a libát, nem hússal meg zöldséggel, gyümölccsel, amire valóban szükségem van. a 33g fehérje a kenyérbõl, zöldségekbõl, néha egy-egy csomag csirke/pulykamell sonkából származó fehérje.
amugy anyad nem foz otthon? a kenyerben levo feherjet ne szamold!! akkor gyakorlatilag nem eszel semmi feherjet. ha foz anyad akkor csak van vmi hus féle. Hány éves vagy? Enynire rossz az anyagi korulmenyetek?
a tésztával (durum vagy tk.) és a rizzsel (barna, basmati...) az ÉGVILÁGON SEMMI gond! Tökéletesen beilleszthetõk egy diétába! Viszont, ha ennyire tudod, hogy mire van szükséged, akkor MIÉRT nem szólsz a családodnak, hogy mit vegyenek? Õk is örülnének neki, mert végre valami olyat adnának, amit hajlandó vagy megenni. Más kérdés, hogy a családod helyében már rég összetörtem volna a mérleged (a konyhait és a személyit is) és tömnélek, mint egy libát.
Mert mit eszel? Én hús és tejtermék nélkül is be szoktam vinni elegendõ fehérjét, igazából a normál táplálkozásúaknak kell visszafogniuk magukat... Igaz, én nem hû de sokat, de eszem, 600 kalória az egy szolid ebéd, nem egy napi étel... Szerintem emelj a zsíron, mert az kevésnek tûnik, de a fehérjén is. A nem szénhidrátszegény, de mindenféle oldalakon a megfelelõnek mondott táplálkozásban sokkal több szénhidrát is lenne. Nem csoda, dupla kalória, valahova mennie kell, fehérjébõl nem jó a túl sok és azt írtad, Neked nem is megy (de miért nem?). Megpróbálhatsz átállhatsz alacsony szénhidrát-/magas zsírtartalmú diétára (a lowcarbról beszélek, nem a ketogénrõl, ha nem lenne világos), de azt én speciel nem ismerem, mert bár szimpatikus, én nem tudok kevés szénhidrátot bevinni, szinte mindenben van, ami jólesik és laktat. De írod, hogy több CH túl sok kenyérféle lenne. Ki mondta, hogy enned kell kenyérfélét? Másban is van szénhidrát, épphogy alacsony szinten tartani roppant nehéz.
A kérdésre: Nem, ne akarj több szénhidrátot enni. Zöldségeket (és húsokat) egyél, ha éhezõ vagy vagy nincs más, akkor megteszi a szénhidrát, hogy ne halj éhen.. Másik kérdésedre: igen, nyugodtan vidd be a maradék kalóriát zsírból, inkább mint cukorból vagy keményítõbõl. Ez tudom egy kicsit szokatlan dolog, de hát szokatlan az egészség egy kenyérevõ társadalomban.
A kérdező hozzászólása: szüleim nem szeretik a húst, így nagyon nem is szokott az lenni, most fõztem magamnak babot, az jó fehérjeforrás? egyébként azt mondják, minden nap sok kenyeret kell ennem, hogy visszahízzak 50 fölé. nem engedik a lowcarb diétát sok hússal, megkérdeztem :( 17 vagyok. reggeli-ebéd-vacsora nálunk mindig tészta vagy kenyér, krumpli stb. tízóraira és uzsonnára eszek gyümölcsöt és olajos magvakat (utóbbiból is földimogyorót, mert abban több a fehérje)
A kérdező hozzászólása: másrészt azért nincs hús, mert drágának találják, így marad a krumpli, meg a többi. inkább emiatt nincs hús.
Hust pedig enned kell, az ember nem novényevo nem véletlenul van szemfogunk, nézd meg a tehennek nincs:) Beszeld meg veluk h te szeretnel azt enni, ezt ne nekunk kelljen a szadba rágni.
A kérdező hozzászólása: Amióta 53 alá mentem, már nincs menszeszem sem. ezért is voltam dokinál. õ azt hiszi h koplaltam, de sosem akartam lefogyni! azt mondja h sok keményítõt egyek. hát azt zabálom egész nap! apunak mondtam, hogy szeretném, ha vennének húst. azt válaszolta, azt egyem, amit fõznek, ne válogassak. és hogy a tésztától is hízni fogok, nyugodjak meg. ja, hájba..
és mi az a 33g feherje?
miért nem mész orvoshoz? tulajdonképpen mit akarsz? számolgatsz, görcsösen, ennek a megszállottja lettél, így mégis mit akarsz csinálni? 50 kiló vagy, nyilván baromi vékony... ez betegség! segítségre van szükséged, csodálom, hogy a családod és a barátaid nem próbáltak még fenékbe rúgni, hogy magadhoz térjél!
A kérdező hozzászólása: tudom hogy nem jók, de ha megszakadnék sem tudnék több fehérjét bevinni :( azért kérdezem, hogy ne fogyjak le mégjobban, ehetnék több szénhidrátot, vagy zsírt? mással nem tudnám felvinni magam alapanyagcseréig, nem akarok még többet fogyni!
Nem!!!!! Ha már valamibõl, inkább zsírból. Az energiát ad és CH nélkül nem hizlal.
Dokinál jártál már?
A kérdező hozzászólása: Igen, voltam már, azt mondta egyek változatosan, mindent. De szinte csak szénhidrátot (kenyeret, tésztát, zabot, rizst) tudok enni, mert itthon nincs nagyon hús, vagy túró, hal stb.
Ne haragudj, de 100g CH-n akarsz emelni??? És neked 100 g CH az több, mint 2g/ttkg? Tehát 50 kiló alatt vagy, és napi 500 kalóriát eszel??? Vagy most én értek félre valamit?
A helyedben elmennék orvoshoz, mert amit csinálsz, az már életveszélyes és beteges. Bûntudatot érzel az evés miatt? Mond csak, te normális vagy??? Jah nem, a kérdésed alapján biztosan nem. Teljesen elment az eszetek? Hogy tudsz így viselkedni, hogy ilyeneket számolgatsz? Ha ezt elõadod valakinek, akkor egyrészt kiröhög, hogy mi ez a viselkedés, másrészt meg baromnak titulál, hogy hogy lehet ennyi eszed. Két nagy fenékbe rúgás kéne neked, hogy magadhoz térj, aztán egy termetesebb szelet csokitorta, hogy helyre gyere mentálisan! Nevetséges!
A kérdező hozzászólása: Igen, 50 kiló alatt vagyok, és NEM TUDOK ELÉG FEHÉRJÉT BEVINNI, EZ VAN. Azért kérdezem, hogy jobb esetben hogy ne pusztuljak éhen, bevihetem a maradék kalóriát szénhidrátból, vagy max zsírból?? Én ennék rendesen, sokat, de amint megütöm a maximumot, vagyis a 2 tskg CH-t, már nem tudok többet enni, mert az már túl sok kenyérféle lenne egy nap.
"azon is csodálkozok, hogy ilyen "sokat" meg tudtam enni egy nap :S " anorexiás vagy. menj el orvoshoz inkább! mert ez nem normális gondolkodás! senki nem bántani akar, hanem segíteni neked, de ehhez abba kell hagynod ezt a hülye számolgatást és ezt a fajta gondolkodást! muszáj változatosan enni, ne mond már, hogy nem tudsz sajtféléket, gyümölcsöt megenni!
A kérdező hozzászólása: meg tudok enni mindent, de ha már megvan a napi ch adagom, akkor meg vagyok lõve, fehérjét nem tudok bevinni mert nincs! gyümölcsöt eszek minden nap. a sajtot nem, mert nagyon zsírosak.
A tészta egészségromboló hatását nézd meg az olaszokon õk elég sok tésztát esznek.És azon gondolkozz el miért is jó neked egy ilyen diéta? Egyébként nemárt ha tudod minden növény fõleg szénhidrát.A gyümölcsökben cukor is van egyesekben nem is kevés.És miért gondolod , hogy mi akik itt válaszolunk hitelesebbek vagyunk mint az orvos aki a változatos étrendet javasolta.

Lányok! Ti is ingerlékenyek lesztek, ha megvonjátok magatoktól a szénhidrátot? Az utóbbi napokban kedvtelen vagyok, letört, utálom magam és semmi nem tud felvidítani.

em vontam meg teljesen minden szénhidrátot, csak próbálok egészségesen élni és sokat mozogni, de ez sem tesz boldoggá. Mit tegyek hogy jó hangulatom legyen? Ötletek?

Legjobb válasz: sex

sex
Igen, velem is ez van. Azért szénhidrát is kell! Köretnek egyél néha rizst vagy krumplit, teába/kávéba rakj mézet vagy barnacukrot stb.
Gyümölcsben, zöldségben is szénhidrát van. Én fokozatosan álltam le a nagy mennyiségû szénhidrátfogyasztásról, így nem voltam ingerlékeny. Sportolj, mozogj! Az mindig segít a rosszkedven.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, hozzá lehet szokni, így már jól vagyok, minden megy a régi kerékvágásban, és fogytam is már 6 kilót :)

Ha már nem bírok több szénhidrátot enni, akkor a zsírt is növelhetem, ha még több kalóriát akarok?

Érdekes hogyha a zsírt még 40-50 grammal megtoldom, akkor is normálisan fogok hízni? Vagy jobban bezsírosodok tõle?

Legjobb válasz: Ha amugy kevés agy semmi szándékos zsírbeviteled nincsen akkor ez még jot is fog tenni az izmosodásnak. Azonban 1 g/tskg fölött már nincs sok értelme mert ahelyett ehetnél ch-t is amivel keményebben tudnál edzeni-> gyorsabban erõsödnél-> gyorsabban izmosodnál-> a felszedett tömeg nagyobb része lenne izom kisebb zsír. De ez csak igy közvetetten. Alapvetõen nem zsirosit a zsir automatikusan.

Ha amugy kevés agy semmi szándékos zsírbeviteled nincsen akkor ez még jot is fog tenni az izmosodásnak. Azonban 1 g/tskg fölött már nincs sok értelme mert ahelyett ehetnél ch-t is amivel keményebben tudnál edzeni-> gyorsabban erõsödnél-> gyorsabban izmosodnál-> a felszedett tömeg nagyobb része lenne izom kisebb zsír. De ez csak igy közvetetten. Alapvetõen nem zsirosit a zsir automatikusan.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Már megvan a 1g zsír, de egyszerûen már nem bírok több szénhidrátot bevinni, gyorsan jól tudok lakni. Ezért gondoltam a plusz telítetlen zsírokra, mert annak nagyobb a kalóriaértéke..
Zsírtól nem zsírosodsz jobban, ch-tól zsírosodsz. Zsír csak segíti a kalória bevitelt + fontos tápanyag.

Hétvégén nem vagyok aktív nem dolgozok, nem is edzek ienkor érdemes csökkenteni a szénhidrátot?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül. Attól függ mennyire vagy hízékony. De pihenõnapon is kell a tápanyag.

Nem feltétlenül. Attól függ mennyire vagy hízékony. De pihenõnapon is kell a tápanyag.
Számold ki / becsüld meg, hogy mennyi kalóriát használsz el a munkával és az edzéssel és ennyi kalóriányi szénhidráttal nyugodtan csökkentheted a bevitelt hétvégén!

Ha cukormentesen élek évek óta és szénhidrátot is főként csak gyümölcs formájában fogyasztok, akkor van bármi értelme a cukorterheléses vizsgálatnak nálam?

Õszintén szólva abban sem vagyok biztos, hogy azt a tömény löttyöt meg bírnám inni (citromlével sem). Annyira elszoktam már az átlag számára édestől.

Legjobb válasz: Szénhidrát azért mindenben van, és a gyümölcsöknek is nagyon magas a ch. tartama. Nem eszel krumplit, rizst, tésztát, kenyeret, stb? Mert ezeknek is van ch tartalmuk, nem is kevés. És attól még lehet terhességi cukrod, mert nem eszel cukrot.

Szénhidrát azért mindenben van, és a gyümölcsöknek is nagyon magas a ch. tartama. Nem eszel krumplit, rizst, tésztát, kenyeret, stb? Mert ezeknek is van ch tartalmuk, nem is kevés. És attól még lehet terhességi cukrod, mert nem eszel cukrot.
tudtommal kötelezõ. szerintem nemcsak az lehet cukorbeteg, aki sok cukrot eszik:) szóval igen, van értelme. eleve az ez egy "másállapot"
az egészséges életmód elõtt is lehetett mondjuk IR-ed, akkor pedig elképzelhetõ, hogy gyógyszerre van szükséged a baba miatt én megcsináltatnám a vizsgálatot, még ha pici is az esély a betegségre, de engem megnyugtatna, hogy minden rendben van, ideálisan tud fejlõdni a pici
Semmi koze a cukormentessegnek a cukorbetegseghez. Gondolom szenhidratot fogyasztasz... A babad erdekeben kotelezo ez a vizsgalat es el kell vegezni. Attol, hogy nem fogyasztasz cukrot lehet cukorbetegseged vagy terhessegi diabeteszed, nem fugg ossze!
a szénhidrát kell az agy megfelelõ mûködéséhez is, egy bizonyos minimális szinten, ezért mondják hogy ez egészségtelen, kizárni minden CH-t
Ha tetszik ha nem baromi egészségtelen, hogy a ch-t csak gyümölcsofrmájában viszed be ami a szervezeted baromira megterheli, a gyereknek is szüksége lenne jó ch-kra amik lassanfelszívódóak.
Ha soha nem eszel cukrot, akkor lehetsz cukorbeteg. Nem a sok cukortól leszel az. Ez csak ostoba állítás.
Persze hogy van. Ha ilyen egészségteenül eszel akkor pláne. A gyümölcsökben rengeteg és gyorsan felszívód ch van.
20as vagyok.ha itt kezded h gluténérzékeny vagy, ezért nem eszel semmi liszteset, hidd el senki nem igy állt volna a kérdésedhez.akkor javaslom a lisztérzékenyeknek valo dolgokat.
Igen, van értelme. Én évek óta cukorbeteg diétán voltam más miatt, és mégis terhességi cukros lettem. Ha nem csináltattam volna meg a vizsgálatot akkor nem derül ki, és bizony nálam annyira rossz volt a helyzet hogy gyümölcsöt is alig ehettem a terhesség alatt mert az is felvitte a cukrom. A gyümölcsökben lévõ cukor egyébként is gyors felszívódású szénhidrát, cukoranyagcsere szempontjából pl. a barna kenyérnél rosszabb, hirtelen emeli a cukrot. Ha megeszel egy negyed görögdinnyét, azzal kb annyi cukrot viszel be mint a terheléses vizsgálatnál, szóval ha eszel gyümölcsöt akkor semmi bajod nem lesz a cukros löttytõl.
A kérdező hozzászólása: 20-as, utolsó reakcióm az étkezési tanácsadásra: Nem szeretem a krumplit, sosem szerettem, pedig próbálkoztam vele már rengetegszer. De nem az én világom. (Sõt most még hányingerem is volt/van tõle.) Rizst, amint írtam is, szoktam néha enni, de nem rajongok érte és nem is létfontosságú étel. A gluténtól csúnya tüneteim vannak, ezért a pékáruk kizárva. Emellett viszont nagyon változatosan eszem, csak mást, mint a nagy átlag. Ha ismernél, tudnád ezt, és nem kötözködnél itt feleslegesen offolva a kérdést.
"Ha ki is derül, hogy terhességi cukrod van, egy ilyesmi diétára fognak, mint ahogy most étkezel." És az hogy derül ki, ha nem elég a diéta, hanem inzulin is kell? Én olvastam akkor a történetedet, válaszoltam is. Szerintem neked azért indult meg akkor a szülésed, mert extrém módon felhergelted magad a témán. Remélem azért jól vagytok.
Nyilván azért vannak ezek a vizsgálatok, mert kötelezõ, és nem azért, hogy hm, nem megyek el, mert nincs baj velem. A terhességi cukrot még sokára csinálják, és addigra még sokat változik minden. Ez a vizsgálat nem árt, az a lényeg, hogy a szervezetednek bírnia kell. Amúgy meg a glükóz természetes cukor, nem árt egyikõtöknek sem. Simán ki lehet bírni citromlével is. Én sem vagyok édesség párti, de a gyermekemért megtettem, és még élek :) 37hkm
A kérdező hozzászólása: 22-es, köszönöm, hogy írtál. És sajnálom, hogy nálad így alakult. Most azért kicsit utána keresgéltem és még fals pozitív eredményt is adhat a vizsgálat, ha elõtte tartósan alacsony a szénhidrátbevitel. Kérdés, hogy mi számít ez esetben alacsonynak.
Hát a baba miatt a pocakomban máshogy ennék ez igy nem jo neki!!!Én is csak salátáztam meg semmi szénhidrátot nem ettem de mikor megtudtam hogy baba van máshogy ettem..nem is birtam volna csak ilyeneket enni ...kicsi lesz a babád gyerünk enni!!!
A kérdező hozzászólása: Hát, egyelõre az UH-n már majdnem egy héttel nagyobbnak mérték. (Pedig tudjuk, mikor fogant.) És továbbra is jelezném, hogy eszem bõven és változatosan! Fõleg így a hányós idõszak után. Nem gyõzök örülni, hogy végre nem látom rögtön viszont azt, amit megettem. :D
22-es, nagyon nincs pár dologban igazad és nem kellene másnak azt a tanácsot adni, hogy a kötelezõ vizsgálatra, ami a baba életébe is kerülhet, a kérdezõ ne menjen el. Butaság, tudod! Mert, ha kiderül az esetleges terhességi diabétesz (ami nemcsak a táplálkozástól függ), akkor az értékektõl függõen vagy diétára fogják (valóban ez a leggyakoribb eset) vagy inzulinra!!! És az utóbbit nem lehet diétával pótolni, ha magas értékekrõl van szó! És a magzat életébe kerülhet vagy egyéb egészségügyi problémái lehetnek. Az újjbegybõl vett vizsgálat semmire nem jó!!! Egyrészt nem pontos, másrészt nem pótolható a terheléses vizsgálattal. Ha így lenne, akkor az államnak csak jobb lenne, mert olcsóbb is lenne ez a fajta vizsgálat. Nekem van itthon vércukor mérõm, nincs cukorbetegségem, de beszereztem egyet az elsõ terhesség alatt, hogy néha ránézzek. Sokat mértem, vizsgálatok elõtt és után, csináltattam külön zsömlés 1 órás vizsgálatot is, volt lötyis 2 órás is. Accu check mérõm van, állítólag jó, de akár 0, 4-0, 6-os eltérést is mutat. Más az újjbegybõl vett vér, és más a vénás vérvétel. Más a lötyis vizsgálat, nem véletlenül cukorral terhelik meg és akkora mennyiséggel és más a tejes zsömlés. A kórházi étkeztetés semmit nem mond el, ezzel semmit nem mondtál, ami új lenne. Ugyanis a legtöbb állami kórháznak egyszerûen nincs arra pénze, hogy a különbözõ diétát betartó betegeknek külön-külön étkezésket nyújtson. Nincs erre pénz! És a bélrendszeri megbetegedésekben, pl. egy súlyos gyomor betegségben szenvedõnek is zsömlét hoznak kolbásszal és vagy megeszi és rosszul lesz vagy sem. Igen, nekem is feküdt kórházban rokonom terhességi diabétesszel és ugyanazt a kaját kapta, igen, sajnos. Õ meg tudta azt engedni magának, hogy hozasson magának egészséges diétás ételt. Ami veled történt, az sajnálatos, de semmi köze a cukorterheléshez, mint olyanhoz. Inkább a szervezet megterheléséhez, ami amiatt is történt, hogy hazamentél és vissza, miközben talán jobb lett volna ott maradni a kórházban, keresni egy csendes helyet és leülni és olvasni pl. Nem is ajánlott járkálni (fõleg nem hosszú utakat megtenni) ilyenkor, mert kihat a vizsgálat eredményére, alacsonyabb lehet az érték. Én is fogok menni nemsokára, de elso terhességnél is mentem és autóval járok, így simán elmehetnék a 2 óra alatt valahova máshova várakozni, akár haza is, de nem megyek, mert nem ajánlatos. 6-os vagyok egyébként és annyit tennék még hozzá, így, hogy elolvastam a kérdezõ hozzászólásait, nem olyan rossz, ha az ember kevesebb szénhidrátot fogyaszt, sõt, az édesség, pékáárú mellõzése kifejezettem jó. Azért, ha valaki ennyire nem fogyaszt szénhidrátot, szerintem jó lenne beszélni legalább egy dietetikussal errõl, mégis egy szakember. De nem is ez volt a kérdés. Így én mindenképpen azt tudom csal leírni, hogy a terheléses vizsgálat ebben az esetben is nagyon-nagyon fontos, hiszen a táplálkozástól függetlenül is lehetnek gondok és a baba egészsége és élete a tét.
nem hiszem h bárki egészsége a krumplitol vagy rizstöl tönkremenne....ekkora butaságot se hallottam még...és nem egy adott étrendet akarunk ráderöltetni, hanem éppenhogy egy változatosabb táplálkozás kéne neked.
A kérdező hozzászólása: Kedves 14-es, azok az elvakultak, akik mindenkivel ugyanazt etetnék, akkor is, ha az illetõ egészsége tönkremegy az adott étrendtõl. És a doki szerint egészséges vagyok. Akkor most mi a gond? Nem veszekedni jöttem ide, hanem véleményekre vagyok kíváncsi. A kiírt kérdéssel kapcsolatban és nem mással! Bocs, ha ezzel bárkinek a lelkébe gázolok. :D 16-os: 11 hetes vagyok. És már végighánytam pár hetet, de most újra ugyanazokat az ételeket eszem, amiket eddig is. Nem is kívánok egyelõre mást.
Dietetikussal kellene beszélned. Amúgy nem hagyhatod ki, mert kötelezõ vizsgálat nem kívánságmûsor.
A kérdező hozzászólása: Nem, nem eszem sem krumplit, sem tésztát, sem semmilyen kenyeret (sem kekszeket, sütiket, stb). Rizst kb havonta egyszer, akkor is csak keveset. Nem tudom, hogy azelõtt volt-e IR-em, de a családomban nincs cukorbeteg, és tudtommal terhességi cukorbeteg sem volt. Tudom, hogy ez még nem jelent semmit, csak azért biztatóbb, mintha lett volna. :) Eddig az eredményeim alapján makk egészséges vagyok. Mint az elmúlt években is. (Ha már valaki szerint "ilyen egészségtelenül eszem"...) És essen csak nekem, aki akar, de ez az _egyetlen_ vizsgálat, ami alól kihúznám magam. De majd meglátom még.
A kérdező hozzászólása: Na, akkor most álljunk meg egy pillanatra! Nem táplálkozási tanácsokra vagyok kíváncsi! Köszönöm, de ezeket tartsátok meg magatoknak. Volt nekem ezekbõl elég gondom azelõtt. Most, amikor végre összeszedtem magam és minden rendben van velem évek óta, nem szeretnék megint furcsa tüneteket produkálni butaságok miatt.
Ezek nem butaságok hanem tények. A saját egészségeddel azt csinálsz amit akarsz, de a magzatommal én nem tennék ilyet.
Az a baj azzal, ha nem mész el a vizsgálatra, hogy nem derül ki egy esetleges terhességi cukorbetegség. Ez olyanoknál is elõfordulhat, akik vékonyak, egészségesen esznek és nincs a családjukban cukorbeteg. Ha kezeletlenül marad egy nem diagnosztizált terhességi cukorbetegség, akkor a magas vércukor (aminek általában nincs tünete!!!) nagyon súlyosan károsíthatja a magzatot. Nem cukorbetegséget okoz a babánál, bár gondolom azt sem akar senki a gyerekének, hanem annál sokkal súlyosbb rendellenességeket okozhat. Lehet, hogy Te most úgy érzed, hogy úgyis kevés szénhidrátot eszel és az étkezésed gyakorlatilag úgyis megfelel a terhességi cukrosok étrendjének (bár kétlem, mert elég kevés gyümölcsöt lehet enni és nem mindegy mikor), de még ilyen étrend mellett is lehet magas a kismama cukra. Ilyenkor inzulinra is szükség van. Biztos nem kellemes vizsgálat, én nem tudom, nekem nem kellett menni, mert 1-es típusú cukorbeteg vagyok, de hidd el szívesen elmentem volna.
A kérdező hozzászólása: Na pont ez az! De a saját egészségemet sem szeretném újra tönkretenni, fõleg nem a leendõ gyermekemét! És elvetélni sem szeretnék. Nem tudjátok, hogy miért eszek úgy, ahogy, vagyis könnyen ítélkeztek. Én azért jobban hiszek a vizsgálati eredményeimnek, mint olyan emberek kéretlen tanácsának, akik nem is ismernek.
akkor majd ne higgy a dokinak sem, téged nem lehet meggyõzni ugy sem.és nem a mi butaságaink miatt fogsz tüneteket produkálni, hanem mert se te, se a baba nem kapja meg azt amire szüksége van.elvakult vagy.
A kérdező hozzászólása: 12: Valószínûleg az lenne a legegyszerûbb, ha egy szakemberrel venném végig az étkezési szokásaimat és azt, hogy van-e értelme ezek után vizsgálatra menni. De ehhez ilyen mélységekig a nõgyógyász nem ért, sem a védõnõ. Nekem meg egyelõre kevés az idõm felkutatni, hogy kivel lehetne ezt a dolgot megejteni.
hány hetes vagy amúgy? én 8, de a terhesség már mindent felborított eleve az étrendemben :)
12-es vagyok. Erre a vizsgálatra mindenképpen szükséged van, teljesen mindegy hogy most hogy étkezel. Tarthatsz akármilyen diétát, akkor is lehet magas a cukrod. (Ha végképp úgy döntesz, hogy nem mész el, akkor tudok neked tanácsolni valamit, amivel otthon is kaphatsz egy közelítõ eredményt, de nagyon nem szívesen ajánlanám ezt az utat.) Egyébként nem lehet a szénhidrátot a végtelenségig csökkenteni. Terhesség alatt minimum 160 gr ch-ra szükség van, de inkább többre, mert kell a baba fejlõdéséhez. Nem lesz semmi bajod a vizsgálattól. Megiszod, utána pedig vissztérsz a megszokott étrendedhez, ami neked már bevált. Én is szoktam néha bûnözni (persze nem terhesen), akkor felmegy egy kicsit a cukrom, de utána rögtön visszaáll a rend.
Egyetértek az utolsóval. Kedves kérdezõ valamennyi szénhidrátra még a cukorbetegeknek is szüksége van egyébként. Teljesen Ch mentesen élni nem jó de te ahogy írod fogyasztasz gyümölcsöt, néha rizst szerintem nagy baj nem lehet. Egyébként meg annak sincs értelme ha csak azért eszed mert muszáj holott semmid se kívánja. Én pl. a 3. terhességemnél és most a negyediknél is (de már nem mondom senkinek) annyira megundorodtam a hústól hogy lényegében vegetáriánus lettem/voltam végig. Nem lettem se vérszegény se semmi. 4200 grammos babát szültem, és feltételezem most is hasonlót fogok.

Ha azt csinálom, hogy délután nem eszek semennyi szénhidrátot és a cukrot is nagyban kerülöm, akkor tudok így fogyni? És ha igen, akkor mennyi idő alatt és hány kilót? Körülbelül 7 kiló felesleg van rajtam!

Persze délel?tt se ennék sok szénhidrátot, csak egy keveset és emellett sok gyümölcsöt ennék ! És minden nap egy órát gyalogolok suliba... Ez így ér valamit ? : )

Legjobb válasz: szerintem ez jó. fõleg, ha a gyümölcsöt is inkább délelõtt fogyasztod.

szerintem ez jó. fõleg, ha a gyümölcsöt is inkább délelõtt fogyasztod.
Ez nagyon rossz egyoldalú diéta. Amúgy a gyümölcsökben is van szénhidrát. amiben nincs: húsok, zsírok, csak ezt nem hiszem, hogy bírod.... Egyél 5x 3 óránként. szénhidrátokból összetetteket: teljes kiõrlésû, magvas, korpás pékáruk, esetleg barna rizs, esetleg kevés durumtészta, gysümölcsök, zöldségek, stb. A 7 kilót 7-14 hét alatt fogyhatod le, normális a heti 0, 5-1 kg. Ha gyorsabban fogysz le, gyorsabban vissza is jön.
Elég ha este 6 után nem eszel semmit szerintem azt ki tudnád bírni és az tutira segítene fogyni érdemes lenne ki próbálnod...
Ha gyomorfekélyt szeretnél kapni, vagy egyéb bélbántalmakat, tényleg ne egyél semmit délután hat után. A táplálkozás addig tartson amig ébren vagy, lefekvés elõtt 1-2 orával már nem ajánlott nagyon eszegetni, hogy jobban aludjál. A második jól irta le, hogyna kéne táplálkoznod
Helló!! Egy javaslat!! Volt egy idõ hogy nem vagy csak alig ettem valamit még se fogytam sõt... A lényeg szinte egész nap eszem!Szó szerint , jó nem csokit meg cukrot, kerülöm a cukros italokat. Fél 6-ig megvacsorázom utána már semmit. Reggel 3/4 7-kor reggelizek és van hogy este pl. 72, 5 kg voltam reggelre 72kg. És ez szerintem sokat számít. Ja és tartós nem jönnek vissza a kilók.
A kérdező hozzászólása: Kööszi a válaszokat ! ; ) Ezek alapján próbálok majd étkezni.... : )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!