Találatok a következő kifejezésre: A széklet pont (2 db)

A széklet miért pont barna és a vizelet miért sárga?

Legjobb válasz: A széklet akkor barna ha egészséges vagy és az epe megszinezi.(Lehet más szinû is bizonyos ételektõl pl.cáklától-pirosas,spenóttól-zöld stb.) A pisirõl nincs pontos infóm,de valószinûleg ott is hasonló a helyzet.Reggel a legerõsebb szinû mikor koncentrált,napközben ill. ha sokat iszol egészen kifehéredik a szine.

A széklet akkor barna ha egészséges vagy és az epe megszinezi.(Lehet más szinû is bizonyos ételektõl pl.cáklától-pirosas, spenóttól-zöld stb.) A pisirõl nincs pontos infóm, de valószinûleg ott is hasonló a helyzet.Reggel a legerõsebb szinû mikor koncentrált, napközben ill. ha sokat iszol egészen kifehéredik a szine.
A széklet azért barna, mert a salakanyagokkal együtt, "elhalt" vörös vérsejtek is kiürülnek a szervezetbõl, ezért is van jellegzetes szaga.Amúgy igaz, hogy a különbözõ ételektõl is megválozhat a színe.
Mindkettõt az úgynevezett epefesték festi. A vörösvértestekben lévõ hemoglobin lebontása során keletkezik az urobilinogén (bilirubinból), ami a pisinek sárga színt ad, és keletkezik a szterkobilin, a bélben, tovább alakulva, ami sötétebb, barna színû. Hát ezért. Ha valaki kevés folyadékot fogyaszt mindkettõ koncentráltabb lesz, és egyben sötétebb színû, bár a széklet színét befolyásolja még az étel és az ital "színe" is.
Nagyon ki vagy pihenve!!!
Egyébként a vizelet színtelen ha egészséges vagy (a sok folyadék miatt).

Miért pont barna a széklet Miért nem hupilila?

Ti még nem filóztatok ezen?

Legjobb válasz: Azért barna, mert az epefestékek lebontása során keletkezõ szterkobilin barnára festi.

Azért barna, mert az epefestékek lebontása során keletkezõ szterkobilin barnára festi.
szerelem szex témakörben?
hát azért mert a szar mitöl tudna másszinü lenni? Ha lebomlik a kaja akkkor az alapbol nem lila sem bomlas utan sem bomlas elott a szervezetünk átalakitja nem festheti at lilara..nemértem hogy juthat ilyen szar az eszedbe.
Hogy az ilyen IQ-harcosok tudjanak ilyen hülyeségeket kérdezni :D
A kérdező hozzászólása: akkor a madaraknak miért fehér?
Mert ha más színû lenne akkor úgy tetted volna fel a kérdést hogy mért zöld mérnem barna-.-
a madárnak nincs epéje xD
zseniális kérdés :D
A madárnak minden egy lyukon jön ki. A vizeletében lévõ húgysav kristályoktól fehér, úgy tudom. Legalábbis vmi ilyesmi rémlik:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!