Találatok a következő kifejezésre: A szédülés lehet (124 db)

A szédülés lehet a terhesség előjele?

Legjobb válasz: Lehet, bár elég ritka. Mindenkinél más-más elõjelek vannak, ha vannak egyáltalán. Nem lehet, hogy csak meleg/fülledt volt a levegõ vagy csak hirtelen álltál fel?

Lehet, bár elég ritka. Mindenkinél más-más elõjelek vannak, ha vannak egyáltalán. Nem lehet, hogy csak meleg/fülledt volt a levegõ vagy csak hirtelen álltál fel?
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom, lehet az is. Reggel már mikor felkeltem akkor éreztem, és tart még mindig. Lehet csak az idõjárás változás miatt, mert itt kicsit lehült a levegõ.

Van mikor hirtelen elkezdek szédülni, és az orvosom sem tudja hogy mitől, a kórházban sem tudták kideríteni ennek az okát, Vajon mitől lehet a szédülés?

14/l

Legjobb válasz: szédülés sok mindentõl lehet kevés víz, rossz táplálkozás, alváshiány, stressz de agydaganat is áll a háttérben... ha megröntgeneztek, és nem találtak semmit, akkor szerintem nincsen nagy gond, de a szédülés semmiképpen sem jó jel :/

szédülés sok mindentõl lehet kevés víz, rossz táplálkozás, alváshiány, stressz de agydaganat is áll a háttérben... ha megröntgeneztek, és nem találtak semmit, akkor szerintem nincsen nagy gond, de a szédülés semmiképpen sem jó jel :/
állhat* a háttérben
Fontos megfigyelni, hogy milyen helyzetekben jelentkezik a szédülés, mennyi ideig tart, milyen jellegû? Nekem fejfordításkor jelentkezik, pár másodpercig tart és forgó. Egy neurológus azt mondta, hogy ez a benignus paroxizmális pozicionális vertigo. Itt található róla leírás: http://www.dr.info.hu/drinfo/pid/0/betegsegKonyvProperties/o.. De számos oka lehet, pl kevés folyadék bevitele, stressz, stb...Én neurológián voltam vele, betanultam egy gyakorlatsort és elmúlt a szédülésem, bár idõnként elõjön néha, olyankor csinálom a gyakorlatokat. Érdemes még esetleg gégészetre is elmenni, a fül betegsége is okozhat szédülést.
A kérdező hozzászólása: akkor szokott elõjönni leginkább, mikor felülök, felállok vagy leülök,
Nálam is, meg amikor éjjel elfordítom a fejem az ágyban, de csak pár másodpercig tart, viszont addig nagyon erõsen szédülök. Lehet vérnyomásprobléma is.
Én is szédüléssel küszködöm körülbelül 2 éve, bármikor bármilyen helyzetbe elõ jöhet és nem tudják mitõl van.de ha neked akkor van amikor fel állasz vagy leülsz. akkor lehet ha a fül orvoshoz kell fordulnod mert én voltam ott és mondta hogy helyzetváltozáskor vagy hirtelen mozgáskor lehet a fül a probléma , elmagyarázta hogy miért.

A szédülés agydaganatkor milyen gyorsan erődödik? -és a szédülés önmagában lehet tünet?

1 hete kezdődött mintha szédülne a fejem de nem úgy mintha minden pörögne hanem mintha imbolyogna,erre rá stresszelek és még jobban érzem nagyon feszült vagyok emiatt,félek hogy agydaganatom van.Egy hónapja voltam orvosnál vért vettek azt mondta teljesen egészséges vagyok csak a stressz okozza(nyugtató kiveszi a szédülést)szerintetek van okom félelemre?

Legjobb válasz: Ha a nyugtatótól megszûnik a szédülés egyértelmûen pszichés tünet. Amúgy ha valami bajod is van nem egybõl agydaganatra kell gondolni, lehet bújkál benned valami, én a menstruáció idején is szoktam szédelegni, de belsõ fül probléma is lehet. Nem kell egybõl a legrosszabbra gondolni.

Ha a nyugtatótól megszûnik a szédülés egyértelmûen pszichés tünet. Amúgy ha valami bajod is van nem egybõl agydaganatra kell gondolni, lehet bújkál benned valami, én a menstruáció idején is szoktam szédelegni, de belsõ fül probléma is lehet. Nem kell egybõl a legrosszabbra gondolni.
fölösleges aggódnod. azért is szédülhetsz, mert alacsony a vércukorszinted. ami önmagában tünet lehet, az a fejfájás, de az amitõl estére szétrobban a fejed.nem migrén, meg enyhe kis fejfájás.
Az elõttem válaszolókkal egyetértek. Amúgy a stressztõl én is ugyanígy szédülök. Ha emelkedett a vérnyomásod lehet ilyen tüneted. Kezdj el tornázni, vagy valami napi 20 perces aktív mozgást.

Fejfájás, szédülés lehet a terhesség jele ha negativ a teszt?

Legjobb válasz: Nekem az elsõ két terhességem fejfájással, alacsony vérnyomással, szédüléssel kezdõdött. Próbálj még pár nap múlva egy tesztet. Mikor (nem)kell megjönnie?

Nekem az elsõ két terhességem fejfájással, alacsony vérnyomással, szédüléssel kezdõdött. Próbálj még pár nap múlva egy tesztet. Mikor (nem)kell megjönnie?
Ha negatív a teszt, akkor nem!
A kérdező hozzászólása: 11. dpo-n vagyok

A szédülés is lehet a terhesség jele?

Legjobb válasz: Lehet, de ez magában még elég kevés. A szédülést bármi okozhatja, nem feltétlenül csak a terhesség. Esetleg nem vagy aluszékony, nem érzékenyebbek a melleid, szagérzékenység, kívánósság? Ezek a tünetek biztosabban mutatnák a terhességet. Ha biztosra akarsz menni, akkor csinálj egy terhességi tesztet.

Lehet, de ez magában még elég kevés. A szédülést bármi okozhatja, nem feltétlenül csak a terhesség. Esetleg nem vagy aluszékony, nem érzékenyebbek a melleid, szagérzékenység, kívánósság? Ezek a tünetek biztosabban mutatnák a terhességet. Ha biztosra akarsz menni, akkor csinálj egy terhességi tesztet.

A depresszió testi tünete lehet a szédülés?

Legjobb válasz: A szédülés alapvetõen testi tünet(azt jelzi, hogy nem jut elég vér az agyba), és bár sok esetben pszichoszomatizáció is felléphet, könnyelmûség lenne erre fogni; különösen nem a depresszióra, amely tünetei közt a legkevésbé feltûnõek a testiek. Amennyiben te magad úgy gondolod, hogy depressziós vagy, és esetleg barátaid megerõsítik ezen feltételezésed, és orvosi választ nem kapsz problémádra, úgy fordulhatsz pszichológushoz, aki segíthet megállapítani, hogy valóban fennáll-e ilyen probléma.

A szédülés alapvetõen testi tünet(azt jelzi, hogy nem jut elég vér az agyba), és bár sok esetben pszichoszomatizáció is felléphet, könnyelmûség lenne erre fogni; különösen nem a depresszióra, amely tünetei közt a legkevésbé feltûnõek a testiek. Amennyiben te magad úgy gondolod, hogy depressziós vagy, és esetleg barátaid megerõsítik ezen feltételezésed, és orvosi választ nem kapsz problémádra, úgy fordulhatsz pszichológushoz, aki segíthet megállapítani, hogy valóban fennáll-e ilyen probléma.
Igen lehet szédülés, hányinger, gyomortáji fájdalom, heves szívdobogás, és akár végtag fájdalom is. Menjél pszichiáterhez.
A szédülés ezer baj tünete lehet. Bízd magad orvosra.
Igen. Dehát önmagában az még nem depi
lehet a depi jele is, de azért vérvételre elmehetsz, én vérszegény vagyok és ha nem szedek B vitamint és vasat akkor, szédülök és elájulok.meg mérd meg a vérnyomásodat, az is lehet a baj.
A kérdező hozzászólása: Vérnyomásom ok.Vérképem ok.Koleszterinem magas egy kicsit.Akkor mégsem értem mitõl szédülök, az orvosok sem tudják.Akkor én honnan tudjam?Nem is értem.....
A szédülésnek tényleg sok oka oka van menj el orvoshoz, lehet, hogy egy ct vagy mr sem ártana. Én is voltam már ct-n ilyen ok miatt, azután kiderült, hogy a nagy szellemi megterhelés volt az oka, és magnézium tablettát kellett szednem, hogy regenerálódjak. (Magnerot volt a neve)
A szédülést okozhatja nyakcsigolya meszesedés is, amit lehet tünetmentessé tenni fizikoterápiával. A szédülés imbolygó, vagy körkörös, ha körkörös, (tehát a szoba forog), akkor nagy valószínûséggel meszesedés! Ezt egy jó idegorvos azonnal meg tudja mondani!
én 3.hete szédülök, a áziorvosom kapásból pánikbetegnek titulált, ahelyett, hogy elküldött volna mindenféle vizsgálatra...csak ortopédiára küldött mert fáj a nyakam, ropog, stb...szóval õk se tudják sokszor, hogy mi okozza...

Mitől lehet a szédülés és hányinger?

Ksé? este nagyon szédültem, pedig vacsiztam is meg semmi olyan nem volt, hogy akár a vérnyomás vagy a vércukrom leeshetett volna, csak simán tv-ztem és tanultam. Ma meg olyan hányingerem van és még mindig szédülök egy kicsit. Kb. olyan, mint mikor vki másnapos, de nem ittam egy korty alkohol se. Mit?l lehet, esetleg vmi vírus?

Legjobb válasz: Lehet egy kis napszúrás is.

Lehet egy kis napszúrás is.
Én akkor is szoktam szédülni, és szokott hányingerem lenni, mielõtt megjön a havim.
A kérdező hozzászólása: A napszúrás egybõl alakul ki, mert pénteken voltam legutoljára napon, bár ott sem olyan sok ideig, de azóta max a kertbe mentem ki, ott meg árnyék van:/

Be lehet beszélni a szedulest? Bizonytalanság érzés?

Nincs ilyen forgó szedulesem ,hanem úgy érzem hogy a tárgyak megmozdulnak :D nem tudom ezt így megfogalmazni ... De olyan bizonytalanság érzést érzek...előre is köszönöm

Legjobb válasz: Igen. Be is lehet beszélni, de bizonyos gyógyszerek okozhatnak ilyen érzést. Illetve bizonyos kémiai anyagok belélegzése (ragasztó, festék, egyes növények nedve).

Igen. Be is lehet beszélni, de bizonyos gyógyszerek okozhatnak ilyen érzést. Illetve bizonyos kémiai anyagok belélegzése (ragasztó, festék, egyes növények nedve).

Szédülésre lehet kapni valamit recept nélkül? Esetleg valami házi praktika? Betahistinnel mik a tapasztalatok?

Eddig is éreztem, hogy bujkálhat bennem valami, tegnap már nagyon rosszul voltam, nem maradt meg bennem semmi kaja, persze a legjobbkor. Még mindig kicsit szédülök, a hányáscsillapítók fogytán vannak, és nem is lenne ilyen problémám ha nem szédülnék. Van itthon Betahistin, de azt nem nekem írták fel, így nem is merem beszedni. Csak ügyelet van ilyenkor, nekem meg lassan vizsgáim vannak...

Feszülö mell, hányinger, gyomorégés, szédülés. Lehet jön a baba?

Legjobb válasz: Lehet, ezek mind terhes tünetek is lehetnek. És még ha késik is a menszid, akkor fõleg. Ha már késik csinálj tesztet.

Szia! Szerintem, ha az utolsó mensid kb. két hete volt, akkor ezek akár peteérés tünetei is lehetnek. Fõleg ha a teszt negatív. Ha szeretnétek babát, akkor most kell próbálkozni. :)
Lehet, ezek mind terhes tünetek is lehetnek. És még ha késik is a menszid, akkor fõleg. Ha már késik csinálj tesztet.
A kérdező hozzászólása: Teszt negatív sajna mint mindig :(
A kérdező hozzászólása: hát csak azért gondoltam, mert vannak ugyebár akik menszinél estek teherbe .... vagy terhesség alatt is megvan nekik...
A kérdező hozzászólása: na akkor bizakodok....fáj a fejem is, de valamilyen okból nem merek bevenni gyógyszert
Nekem 15.-én volt meg és 25 körül már tüneteim voltak, annyira fájtak a melleim, hogy hozzájuk érni sem tudtam, pár nap múlva meg jött az émelygés...
Egyes vagyok: 2.án volt meg a havim, De 16án már tudtam, hogy terhes vagyok, mert jöttek a jelek. Következõ havi elõtt 1 héttel pozitívat teszteltem. Épp ma 2 hónapos. :)
Ha meg volt 2 hete akkor biztos nem vagy terhes!
A kérdező hozzászólása: még nem vettem tesztet, havim nem késett, múlt hét elötti héten volt meg.Ezekkel a tünetekkel már 3 napja "szenvedek".
A terhes teszt mit mond?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!