Találatok a következő kifejezésre: A száraz mennyire (39 db)

A száraz vörösbor vagy a száraz pezsgő hízlal? Van benne cukor? Ha igen kb. mennyi?

Legjobb válasz: száraz vörösbor 1 dl 68 kcal, 2 g cukor van benne száraz pezsgö 1 dk 65 kcal, 1 g cukor van benne

száraz vörösbor 1 dl 68 kcal, 2 g cukor van benne száraz pezsgö 1 dk 65 kcal, 1 g cukor van benne
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod.
A kérdező hozzászólása: Ja és 20/F
Épp tegnap mondta egy profi a tv-ben, igaz a vásárláskor hogy hova kell azt ecsetelte. Illatcsíkra kell és ki kell vinni a boltból, hogy ne keveredjen a boltban lévõ illatokkal. És a zsíros bõrre sem jó ráfújni. Mondjuk itt most nem ez a kérdés. Valószínû "bárhova" jó, a bokát könyököt nem értem :)
A kérdező hozzászólása: Olvastam valahol, hogy lüktetõ pontoknál kell alkalmazni, mert onnan jobban terjed az illat.
Igen, jók ezek a pontok.Ha jó minõségû tartós lesz az illat.
Én a csuklómra fújom, és onnan kenem fültõhöz. Igaz, én nõ vagyok.
A kérdező hozzászólása: Az enyém nem fújos. Most 3 van, igazából nem tudom milyen minõségük. Intenso Alex Old spice Ezek milyen minõségûek?

Van olyan hővédő hajvasalóhoz amit vasalás előtt a száraz hajra kell fújni, majd belevasalni a hajba, és hol lehet kapni/mennyibe kerül?

Legjobb válasz: fodrászkellékes - wella, flat iron spray - 3000-5000 Ft között mozog. a lehetõ legjobb.

fodrászkellékes - wella, flat iron spray - 3000-5000 Ft között mozog. a lehetõ legjobb.
Elõzõt tudom megerõsíteni, az tényleg nagyon-nagyon-nagyon jó.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat.. és ezt hol pl: dm-ben meg rossmanban lehet megtalálni :) (:?
nem. fodrászkellékesben. elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: ja oks, már fent is írtad de a neve körül forgott az agyam. köszi.


Mennyire hasznos (tisztít) a száraz sampon? Kiállítás előtt elég lehet, fürdetés helyett?

Első kiállításunk,hobbi osztályban,fajtajellegű keverék kutyussal.Fehér a szőre,így nagyon látszik rajta a kosz.Nem tudom,melyik esetben lenne szebb és tisztább,ha kozmetikushoz vinném ahol meg is fürdetik(retteg a víztől:/ )vagy ha valamilyen száraz samponnal házilag megtisztogatnám.

Legjobb válasz: Szia! Én szoktam használni szárazsampont (kiállítás elõtt is néha), de ne várj olyan eredményt tõle, mint egy 'igazi' fürdetéstõl. Én megfürdetném a helyedben. Otthon nem tudod? Ha nem jönne össze a fürdetés, akkor szárazsamponozás után jól szórd és dörzsöld be hintõporral, az valamennyire fehérít. De ne közvetlenül kiállítás elõtt, hanem pl. elõzõ nap és lehetõleg ne a lakásban, mert minden tiszta hintõpor lesz.

Szia! Én szoktam használni szárazsampont (kiállítás elõtt is néha), de ne várj olyan eredményt tõle, mint egy 'igazi' fürdetéstõl. Én megfürdetném a helyedben. Otthon nem tudod? Ha nem jönne össze a fürdetés, akkor szárazsamponozás után jól szórd és dörzsöld be hintõporral, az valamennyire fehérít. De ne közvetlenül kiállítás elõtt, hanem pl. elõzõ nap és lehetõleg ne a lakásban, mert minden tiszta hintõpor lesz.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm, akkor inkább a kozmetikát választom, bár kicsit tartok tõle, hogy fogja viselni a fürdetést, hiszen nagyon fél a víztõl.A hintõport viszont nem marad el:)
Ha meg lesz fürdetve, akkor nem fog kelleni a hintõpor. :)
A kérdező hozzászólása: Remélem:) Bár néztem tegnap kozmetikás videókat, ahol meglepett, hogy fürdetés után még hintõporozták a kutyát, hogy még fehérebb legyen...És tényleg :)

Háziszappan tényleg jó a pattanásokra? Mennyi idõ után lesz eredménye a használatnak? Az orromról hogy tüntethetném el a miteszerû kis pöttyöket? Valahol zsíros valahol pedig száraz az arcom. (? )

Legjobb válasz: Hát, nagyon nem mindegy milyen szappant használsz. Legtöbb bõrszárító szappanra rábélyegzik, hogy pattanásra jó, pedig a bõr kiszárításával pont csak zsírosabb lesz az arcod. Összetevõiben legyen valami, ami jó a patikra, és ne szárítsa le rólad a bõröd. Én ápolom minden nap többször a bõrõm, mert tudom, hogy a sok hatás ami éri kiszárítja, és azt csak zsírral pótolnák a faggyúmirigyek. Ha jó szappant veszel (jó nem = a legdrágábbal), akkor 1-2 használat után már látszik.

Hát, nagyon nem mindegy milyen szappant használsz. Legtöbb bõrszárító szappanra rábélyegzik, hogy pattanásra jó, pedig a bõr kiszárításával pont csak zsírosabb lesz az arcod. Összetevõiben legyen valami, ami jó a patikra, és ne szárítsa le rólad a bõröd. Én ápolom minden nap többször a bõrõm, mert tudom, hogy a sok hatás ami éri kiszárítja, és azt csak zsírral pótolnák a faggyúmirigyek. Ha jó szappant veszel (jó nem = a legdrágábbal), akkor 1-2 használat után már látszik.
Inkább akkor babaszappan.

Hogy néz ki az ekcéma? Mennyiben más, mint a száraz bőr?

Aggódok...

Legjobb válasz: ezért van az, hogy német országban nem fürdetik a babákat minden nap, csak heti 2-3 alkalommal. a sok fürdetéssel kikészitjük a baba börét, nem tud védekezni. nem furcsa nektek, hogy manapság majdnem minden baba ekcémás??? én kint szültem, és ki fogtok akadni, de az én kisfiam 2 hetesen fürdött elöször!!! mi 2 naponta fürdünk, persze a popsiját minden nap megmosom, de azt lehet a csapnál is. bocsi hogy nem a kérdésre válaszoltam, de gondoltam hátha érdekel benneteket.

ezért van az, hogy német országban nem fürdetik a babákat minden nap, csak heti 2-3 alkalommal. a sok fürdetéssel kikészitjük a baba börét, nem tud védekezni. nem furcsa nektek, hogy manapság majdnem minden baba ekcémás??? én kint szültem, és ki fogtok akadni, de az én kisfiam 2 hetesen fürdött elöször!!! mi 2 naponta fürdünk, persze a popsiját minden nap megmosom, de azt lehet a csapnál is. bocsi hogy nem a kérdésre válaszoltam, de gondoltam hátha érdekel benneteket.
Piros folt, kissé kiemelkedik a bõrbõl, és nagyon-nagyon száraz!Hidd el, felismered ha meglátod!
Nekünk a doki bácsink írt fel egy Elocom nevü krémet. Kb 3 nap alatt elmúltak a foltok. Utánna pedig patikai testápolót használok. Ha látom, hogy valahol piros, akkor ismét az Elocommal kenem. Ez szteroidos krém, nem szabad állandóan használni, mert a javulás után ront a helyzeten (ezt a patikus mondta). Persze, ha eszeveszettül, folyamatosan kened vele. Ezért használok inkább kétféle krémet.
21, 36-osnak: Igen, "normális", hogy terjed, bár a kenegetéstõl inkább múlnia kéne.Erre szerintem speckó krém kell, kevés a Bephanten.A lányomnak a nyakán, vállán, hátán, könyökén, térdhajlatban van. Olvastam, hogy jó zsíros krém kell rá.Nekünk a Lipobase teljesen eltüntette.
Apró piros pöttyök, amik pár nap alatt annyira szárazak, hogy olyan mintha hámlana. A mi orvosunk azt mondta, hogy nem kell aggódni, mert a nagyon sok babánál jelentkezik, de kinövik. Nekünk kb fél évente jön elõ. Mindig viszem a bõrgyógyászatra, ahol mindig ugyanazt mondják: gyógyszertári fürdetõkrémet használjunk 3 éves koráig, és e mellé írnak fel egy gyenge szteroidos krémet a pöttyökre, meg egy zsíros testápolót. Max egy hét alatt rendbe jön tõle.
2. vagyok.Nekünk is a bõrgyógyász mondta, hogy mit kenjek.Nektek is el kell menni, megnézi, és megmondja, mi jó, vagy mit érdemes használni.
igen, olyan, mint ahogy az elõttem szóló mondta. A kisfiamnak ekcémája van. ne ijedj meg :-) Fürdetés elõtt próbáld ki, hogy a fürdetõkrémet kikevered vízzel olyan tejföl állagúra. a gyereket egy tiszta textil pelusra fekteted , mindenhol bekened a krémmel, és úgy pelenkástól viszed fürdeni, pelenkával együtt teszed a vízbe (nagyon csúszni fog, és így könnyebb fogni)csak meglötybölöd a vízben, nem kell lemosni a krémet. törölni is csak finoma, felitatni róla a vizet (hajlatokat alaposan), utána pedig valami hidratáló szerûvel éjszakára( abból is valami gyógyszertári). Ezzel ártani nem ártasz, a többit a bõrgyógyász megmondja...
Hát nekünk a fürdetõ nem vált be, egyszer használtam, de ahogy beletettem a babát a vízbe, úgy sírt, mit akit leforráztak.Aztán azóta nem használok fürdetõt, csak Sebamed szappant, meg Lipobase krémet.Teljesen elmúlt neki, viszont beteg volt, allergiás lett a gyógyszerre, amit kapott, és akkor nem kentem a bõrét, nehogy valami baj legyen, és hát elég csúnyán visszajött.Én azért nagyon aggódom, hogy ne kelljen szegénynek egész életében kenegetnie magát. 5 hós kislány anyukája.
A kérdező hozzászólása: Igen, ettõl féltem... és gyógyszertári fürdetõ nem használ, igaz? Jajjaj.
21.36-os vagyok Köszönöm, hogy válaszoltatok! :) Szerintem hétfõn visszaviszem a babámat a dokihoz, hogy nézze meg újra! További jó hétvégét mindenkinek, és jó babázást!

A száraz vörösbor mennyire ártalmas a babának?

Nem rendszeresen,de kb háromhetente megiszom 0.5 deci bort.Ártok vele a babának?

Legjobb válasz: Ugyandeh! Csak a mértéktelen, rendszeres alkoholizálás nem tesz jót a babának.Néha egy pohár bor vagy sör igen is szabad.(A vörösborban sok a vas, a banasörben meg a C vitamin.)

Ugyandeh! Csak a mértéktelen, rendszeres alkoholizálás nem tesz jót a babának.Néha egy pohár bor vagy sör igen is szabad.(A vörösborban sok a vas, a banasörben meg a C vitamin.)
Az irodalom is azt írja, hogy evés után egy fröccs abszolut megengedett, úgyhogy ettõl ne félj, igyál nyugodtan, ha ennél többet nem iszol, nem lesz baj:) Ennyi még egészséges is:-)
csak teljesen száraz hajat szabad vasalni!
Én szárazon szoktam, nem akarom tönkretenni a vizes vasalással.
Totál szárazon. Különben leég az egész hajad egyszer. Bár vannak olyan vasalók, ami elvileg vizes hajon is használható, de a fodrászom erõsen ellenjavallotta a dolgot. Mondjuk a rendszeres vasalás eleve nem jó ötlet, mert totál tönkreteszi a hajat.

Mell alattig érő hajam van, és a ricinus olajat szeretném használni. Hogyan használjam, mennyit és mivel keverjem össze? Milyen gyakran, szárazon vagy vizes hajra? Mennyi ideig hagyjam fent? Csak a tövekre vagy a hajszálvégere vagy az egész hajamra?

Legjobb válasz: Én száraz hajra szoktam tenni, általában semmivel sem keverem, megmelegítem (állítólag így a leghatásosabb), melegen ráteszem az egész hajamra. Nekem kb mellig ér. 4-6 óráig szoktam fönthagyni. Majdnem egy évig használtam, egy héten többször is, de nekem hajnövesztés szempontjából semmit sem ért. Bár ez mindenkinél más. Tény, hogy egészségesebb, és kevésbé törik tõle a haj.

Én száraz hajra szoktam tenni, általában semmivel sem keverem, megmelegítem (állítólag így a leghatásosabb), melegen ráteszem az egész hajamra. Nekem kb mellig ér. 4-6 óráig szoktam fönthagyni. Majdnem egy évig használtam, egy héten többször is, de nekem hajnövesztés szempontjából semmit sem ért. Bár ez mindenkinél más. Tény, hogy egészségesebb, és kevésbé törik tõle a haj.
Szerintem csinálni kéne egy Ricinusolaj kategóriát a Gyk.-n. Ne haragudj meg, de nap mint nap megkérdezik ezt és 100-ig való kérdés van már róla itt. Ha beírnád a keresõbe sokkal többre mennél, minthogy felteszel még 1 ricis kérdést.
Ha hajnövesztés céljából szeretnéd alkalmazni a ricinus olajat, akkor figyelmedbe ajánlom a revalid kapszulát. Elképesztõen gyorsan nõ tõle a hajad majd. Nekem is le kellett vágni(mert nagyon eltört) rövidre és emiatt el kezdtem szedni. Nekem bevált, nagyon gyorsan nõ tõle a hajam, bár nem a legolcsóbb módszer. De egészséges, hisz vitamin nem pedig gyógyszer és még hatékony is. :)
Utolsó válaszoló, az nem biztos, hogy neki is beválna a Revalid. Te szerencsés vagy, mert neked használt, de nagyon sok ember hiába szedi, mert semmit nem ér neki. A Revalid árának töredékéért is lehet szépségvitamint kapni, ami többeknek is beállt.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek. És utolsó válaszoló mire gondoltál?

Nagyon rászoktam mostanába, hogy szárazon borotválom le a lábam. Ez mennyire káros?

Mostanában mindig indulás el?tt jut eszembe, hogy mégis mennyire csúnya az a "pár" rövid sz?rszál... és hát ilyenkor borotvával leszedem szárazon, aztán bekenem krémmel. Nagyon nagyon káros? :S

Legjobb válasz: Én is csináltam ilyet párszor, nekem ég és vörös lett szárazon borotválástól a bõr - azért van, mert szárazon a borotva "lenyúzza" a felsõ hámréteget. Pont azért jó a vizes-borotvahabos vagy tusfürdõs borotválás, mert úgy a bõrön csúszik a borotva és tényleg csak a szõrt szeded le, a bõrödet nem bántja.

Én is csináltam ilyet párszor, nekem ég és vörös lett szárazon borotválástól a bõr - azért van, mert szárazon a borotva "lenyúzza" a felsõ hámréteget. Pont azért jó a vizes-borotvahabos vagy tusfürdõs borotválás, mert úgy a bõrön csúszik a borotva és tényleg csak a szõrt szeded le, a bõrödet nem bántja.
Szia! Károsnak nem mondanám, inkább csak kellemetlen utána. Kiszárad és jobban pirosodik, próbálj meg ne annyira sietni és inkább este csináld zuhanyzásnál sztem, és ne szárazon, hanem vmi jó minõségû borotvahabbal, ha már mindenképpen borotvás vagy. De a gyanta sokkal jobb sztem, tovább tart és ritkul tõle a szõr nagyon. Én fél éve mindenem totál legyantázom , hidd el egyszerûbb, mint 3-4 naponta állandóan borotválni!
nem káros, csak rohadtul kiperseg tõle a bõröd.kimondottan rosszat nem teszel vele de jót sem.a gyanta a legjobb igaza volt az utolsó válaszolónak csak azt ki is kéne bírni...én próbáltam a kész gyanta csíkot, de nem mertem letépni, ezért szóltam a férjemnek, hogy tépje le, de akkor is ordítottam a fájdalomtól, úgyhogy inkább maradok a borotvánál
A kérdező hozzászólása: :) nah ez az, ráadásul nem is vagyok borotvás.. epilálni szoktam. Utolsó pillanatba viszont nem epilálhatom le "gyorsan", mert attól tényleg baromi piros lesz. De az érdekes, hogy nekem nem voltak ilyen tünetek, mint amiket írtatok. De tényleg kiszárad tõle. És köszi a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!