Találatok a következő kifejezésre: A számlákra is rá (8 db)

A számlámon inkasszó van, onnan tudnak levonni mert érkezik rá utalás, viszont ha másik számlát is nyitok egy másik banknál akkor arra is tudnak inkasszót tenni?

Legjobb válasz: Nincs ilyen központi nyilvántartás, amit az elõzõ válaszoló ír, ugyanakkor elõbb-utóbb tudomást szerezhet a számláról a végrehajtó. A fizetésed megmaradó részét érdemes családtag számlájára utaltatni vagy kp-ben felvenni a munkahelyeden.

Nincs ilyen központi nyilvántartás, amit az elõzõ válaszoló ír, ugyanakkor elõbb-utóbb tudomást szerezhet a számláról a végrehajtó. A fizetésed megmaradó részét érdemes családtag számlájára utaltatni vagy kp-ben felvenni a munkahelyeden.
Teljesen mindegy ki tette rá az inkaszót, A központi adatnyilvántartóban szerepel a nevet, hogy a számlád inkaszó alatt áll, és a bank köteles mindig értesíteni õket amint új bankszámlát csinálsz. Szinte azonnal rajta lesz az inkaszó az új számládon is..
Igen.
A legegyszerûbb ha nem mondod meg, hogy édesapád számlája, egyszerûen csak add meg a számlaszámot. Az átutalás így is meg fog érkezni ha a név nem egyezik.
Az, hogy utalja-e édesapád számlájára a fizetésed, csak a munkáltatón múlik (megteheti, törvény, jogszabály nem tiltja)
A kérdező hozzászólása: kp-ban nem engedik mindenképpen utalni akarja a munkáltató a fizetésemet. A kérdés már csak az hogy pl édesapám számlájára utaltathatom-e? Köszönöm szépen a választ!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a választ. akkor valamelyi családtag számlájára kérem utaltatni a fizetésemet.
A kérdező hozzászólása: egy önálló bírósági végrehajtó tett rá inkasszót. de közben vonják a fizetésembõl is az összeget.
Akkor milyen?
A kérdező hozzászólása: de arra is rögtön rá tudják tenni az inkasszót, vagy idõ kell hozzá. Nem NAV-os inkasszó van rajta.
Természetesen.
Épp ma intéztem én is a NAV-os inkasszót. Ha bemész a bankba személyivel sé lakcímkártyával, fel tudod venni a fizetésed, de azt az összeget nem, amit havonta vonnak. Nagyjából fél órás folyamat, de a fennmaradó összeget megkapod. Remélem, segítettem.


Készpézt szeretnék befizetni a számlámra, de nem érek rá elmenni. Ha elküldöm a párom, odaadom neki a kártyám (ami az én nevemen van) ő is befizetheti?

Megbízást nem kell hozzá írni?

Legjobb válasz: A kártyádat csak te vagy jogosult használni, azt senkinek ne add oda. A számládra nélküle is be tud fizetni, nem kell megbízás sem, csak a számlaszámot kell tudnia.

A kártyádat csak te vagy jogosult használni, azt senkinek ne add oda. A számládra nélküle is be tud fizetni, nem kell megbízás sem, csak a számlaszámot kell tudnia.
Kitûnõ választ kapták!
Bankszámlára bárki befizethet pénzt a bankodban a részedre, kártya sem kell hozzá, csak a bankszámlaszámod.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!

Hogy is van ez? Inkaszozták a számlámat -195000 ftal befizettem rá 130000 ft-ot erre kapok egy levelet hogy csak 58000-et utaltak el a végre hajtónak az a hitelem -60000 ft ezt egyböl levehette a bank?

Legjobb válasz: Ha a szamlad eleve mínuszban volt, akkor a bank teljes joggal vette le az a hitel összegét. Csak pozitív számláról lehet utalni, negatívrol nem....

Ha a szamlad eleve mínuszban volt, akkor a bank teljes joggal vette le az a hitel összegét. Csak pozitív számláról lehet utalni, negatívrol nem....
1. vagy eleve volt más inkasszód is (pl. tartásdíj megelõzi...) 2. mínuszban volt a számlád 3. rosszul értelmezed, és a VÉGREHAJTÓNAK elutaltak mindent, csak a végrehajtást kérõnek nem, mivel a végrehajtó visszatartotta a saját költségét, készkiadását és költségátalányát, amik megelõzik a tõketartozást. Ezek a lehetõségek vannak, amik így hirtelen eszembe jutnak.
A kérdező hozzászólása: közben voltam a bankban minden rendben van

A számlákra akkor is rá kell írni betűvel a végösszeget, ha nincs neki rublika?

Legjobb válasz: nem kötelezõ, csak szokás. a csekkre kötelezõ.

nem kötelezõ, csak szokás. a csekkre kötelezõ.

Ha regisztrálok Paypal-ra bankkártya nélkül attól még át utalják a pénz a paypal számlámra, és azzal vásárolni is tudok a neten?

Szeretnék neten pénzt keresni viszont bankkártyám még nincs és az lenne a kérdésem, hogy így meg lehet-e oldani?

Legjobb válasz: Igen, ha penz erkezik a hazhoz, az a Paypal szamladon belul megjelenik, keszpenzkent nem fogsz hozza ferni kartya nelkul, de internetes oldalakon minden gond nelkul el tudod kolteni, ahol a Paypal fizetesi mod elfogadott. A kerdes csak az, hogy ismeros kuldi a penzt, vagy eladtal valamit es azert kapsz fizetest? Mert ha az utobbi es meg kezdo vagy, marmint most adtal el eloszor termeket, akkor 21 napig nem enged a Paypal hozzaferest a penzhez, biztonsagi okokbol, illetve amig nem igazoljak, hogy a vasarlo az altalad eladott termeket kezhez kapta.

Igen, ha penz erkezik a hazhoz, az a Paypal szamladon belul megjelenik, keszpenzkent nem fogsz hozza ferni kartya nelkul, de internetes oldalakon minden gond nelkul el tudod kolteni, ahol a Paypal fizetesi mod elfogadott. A kerdes csak az, hogy ismeros kuldi a penzt, vagy eladtal valamit es azert kapsz fizetest? Mert ha az utobbi es meg kezdo vagy, marmint most adtal el eloszor termeket, akkor 21 napig nem enged a Paypal hozzaferest a penzhez, biztonsagi okokbol, illetve amig nem igazoljak, hogy a vasarlo az altalad eladott termeket kezhez kapta.
A kérdező hozzászólása: Egyik sem még nem kezdtem el de így csinálnám én is mint ezen az oldalon: http://miholmerre.wordpress.com/2011/07/24/penzkereset-a-net..
Oh, akkor ez valoszinu egybol megjelenik a Paypal szamladon mint egyenleg es mar koltheted is online vasarlasnal. Amennyiben fel akarod venni keszpenzkent, ugy kell a kartya (meg a bankszamla szamot is hozza kell rendelni a Paypalhoz es csak a sajat neveden levo bankszamlat tudod hozza adni)
A kérdező hozzászólása: ok köszönöm a segítséget!

Nekem a ZTE Blade-en ki van kapcsolva az adatkapcsolat, wifi is off, akkor a GPS PÉNZBE kerül? Mmint ha használom? Nem Google Maps van rajta, hanem iGO My Way, amit én tettem rá. Horvátba akarok menni ezzel, és nem szeretnék 50k-s számlára hazajönni!

Legjobb válasz: Itt megtaláltam a választ: http://androidunderground.info/mi-irjuk/irasok/509-a-gps-es-.. -->és akkor is használ az agps netet ha én a mobilhálózatoknál letiltottam azt?(mármint a menüben Beálítások-> Vezetékélküli beállítások-> Mobilhálózatok) nem. Természetesen akkor a gps magára van utalva. KÖSZI TOMI, ISTEN VAGY!

A kérdező hozzászólása: Itt megtaláltam a választ: http://androidunderground.info/mi-irjuk/irasok/509-a-gps-es-.. -->és akkor is használ az agps netet ha én a mobilhálózatoknál letiltottam azt?(mármint a menüben Beálítások-> Vezetékélküli beállítások-> Mobilhálózatok) nem. Természetesen akkor a gps magára van utalva. KÖSZI TOMI, ISTEN VAGY!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!