Találatok a következő kifejezésre: A számitogépem indul mindig, (12 db)

Byebye tápegység.
Majdnem egészen biztos hogy hardver hiba. Legvalószínûbb a táp, de lehet RAM is, sõt alaplap probléma is. Nehéz lesz kiszûrni házilag. Rengeteg próbálgatás kölcsön cuccokkal. De a táppal kezdd!
Olvasd el ezt az írást, nagyon tanulságos: http://oldradio.tesla.hu/szetszedtem/176fiamgepe/kolokgepe.htm
ezt az oldalt én is szeretem :) )

Miért indul újra a számítógépem minden alkalommal, amikor az ipodomat felteszem tölteni? (LENT)

égebben is csinálta ezt,de valamiért abbahagyta, és m?ködött rendesen. most viszont megint. miért??

Miért indul mindig ujra a számitógépem?

egy lg asztali sz.gépem van,felraktam rá a win 7-et azóta csak a fökapcsolóval lehet leállitani.elötte ha megnyomtam egy billentyüt elindult,ha az egérrel a leállitásra kapcsoltam leállt.most is leáll,de rögtön ujraindul.kérem ha valaki tud segiteni egy müszaki analfabétának, készüljön fel mert "hálám örökké üldözni" fogja. elöre is köszönöm

Legjobb válasz: Szerezd be az alaplaphoz való drivereket, ha van. van egy olyan érzésem, hogy valami elég régi gépre húztad rá a win7-et, teljesen feleslegesen. Tedd fel azt, ami eddig mûködött. Esetleg lehet alaplap és/vagy tápegység cserés. Bár ezt kétlem... Látatlanban nehéz megmondani.

Szerezd be az alaplaphoz való drivereket, ha van. van egy olyan érzésem, hogy valami elég régi gépre húztad rá a win7-et, teljesen feleslegesen. Tedd fel azt, ami eddig mûködött. Esetleg lehet alaplap és/vagy tápegység cserés. Bár ezt kétlem... Látatlanban nehéz megmondani.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a válaszokat igy már van támpontom kiprobálni a gépem 2 éves lg ha nem sikerül legalább tanultam valamit. mégegyszer köszi


Újraindul ha kikapcsolod? Egész biztos, hogy a leállítás gombra kattintasz?
A kérdező hozzászólása: Hallod rá megyek hogy leállitás ! és ujra indul az egész ! egy kis ideig nem max 5 mp is leáll azt ujra indul áramtalanitanom kell a gépet ha azt akarom hogy ne induljon ujra
Hardveres hiba: táp, alaplap, memória stb. http://forum.techcorner.hu/index.php?showtopic=12933
A kérdező hozzászólása: De mit kéne át álitaom hogy ne induljon ujra ?
Nem a billentyûzet vagy az egér ébreszti fel? Ezt a funkciót az eszközkezelõben tudod kikapcsolni.
A kérdező hozzászólása: Pontosan mit kell csinálnom az eszköz kezelõbe ?

A számitógép bekapcsolásakor olyat ír ki a gép hogy nem megfelően lett leállitva, (áramszünet stb. ) és csak ugy indul el hogy rányomok a normál módu inditásra. Pedig mindig rendesen állítom le a gépet. Mi lehet a gond?

Ezt a normál módu inditást is csak ugy ajánlja fel hogy előtte vagy 3-szor próbál bebootolni. Miért csinálhatja ezt? Megfigyeltem hogy szinte csak akkor csinálja ezt ha előtte áramtalanitva volt a gép. Tehát ha a hosszabítón lekapcsolom azt a kis világítós kapcsolót. Alaplapi elemet cseréltem mert arra gyanakodtam eleinte. Biosban a boot sorrend ez: flopy, hdd, cd rom. Nem nagyon értek ehez a részéhez tehát nem is merem nagyon állitgatni a biosban a dolgokat.

Legjobb válasz: Lehet hogy egyszer volt egy áramszünet és nem normális modon ált le a gép ée ezt ö elkönyvelte magának valahol az op randszernél nekem már volt ilyen pl vettem egy játékot feltelepitetem el inditottam és azt irta ki hogy nem megfelelö a videókártya aztán megnéztem a gépigényét és tényleg nem volt megfelelö aztán vettem egy jóbb vivit beleraktam és azt irta ki mint régen pedig jócskán tulment a gépigényen....mostmár érted?

Lehet hogy egyszer volt egy áramszünet és nem normális modon ált le a gép ée ezt ö elkönyvelte magának valahol az op randszernél nekem már volt ilyen pl vettem egy játékot feltelepitetem el inditottam és azt irta ki hogy nem megfelelö a videókártya aztán megnéztem a gépigényét és tényleg nem volt megfelelö aztán vettem egy jóbb vivit beleraktam és azt irta ki mint régen pedig jócskán tulment a gépigényen....mostmár érted?
*és
*vidit
a "nem megfelõ leállítás miatt, HDD hiba is felléphetett, neked is javaslom ezt: Start menü > Futtatás... cmd --> Enter, chkdsk --> Enter vagy: Sajátgép, jobb klikk a hibás meghajtón, Tulajdonságok; Eszközök fül. Lemezellenõrzés beállításai: 1. Fájlrendszer hibáinak aut. javítása bejelölve... Indítás... 2. chkdsk írásvédett üzemmódban ---> Indítás... 3. Szektorhibák keresése és kisérlet a javításukra bejelölni!!! és Indítás. esetedben a 3. pont javasolt! (hagyd nyugodtan futni a partíció mérettõl függõen, több órába is telhet a mûvelet!) másik lehetõség: a HDD Regenerátor program használata: (torrenten, megtalálod a full verziót!)
nálad, az 1. lehetõség is szóba jöhet!

Mit csináljak ha a számítógépem mindig újra indul?

Bekapcsolás után egy ideig megy utána kék képerny? azt hiszem ez a "kék halál" megjelenik de pár másodperc múlva elt?nik ha jól láttam a memóriáról van szó. Ezután újra indul és csak csökkentett módban nem indul újra. Csináltam rendszer visszaállítást de nem segített. A hiba játék közben(portal)lépett fel el?ször és azóta nem jó. Windows 7 home premium. Sp1

Legjobb válasz: Vagy haldoklik a RAM vagy csak a rendszer.

Vagy haldoklik a RAM vagy csak a rendszer.
Ram vagy ROM hiba lesz. de lehet memória túlmelegedés is. játék közben nézd meg hány fokos a ram ill. rom
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Kiporszívóztam a koszt belõle és azóta jó lett gondolom túlmelegedhetett a RAM.

Nem indul el a számítógépem, pedig elvileg minden rendben van vele. Leírtam alul a részleteket. Mit csináljak?

Windows 7 van rá telepítve,és többször sikerült elindítani. Azonban csomószor kikapcsolt,és azt csinálja legtöbbször,hogy be sem bootol,hanem kiírja,hogy " Disk boot failure,insert system disk and press enter"... Nem tudom mit csinálhatnék vele. Olvastam a SATA vinyókról,hogy néha usb-nek érzékelik a merevlemezt,átállítottam,és úgy el is indult pár napig... Segítsetek.

Legjobb válasz: cseréld ki a bios elemet mert elvesznek a beállítások

cseréld ki a bios elemet mert elvesznek a beállítások
A kérdező hozzászólása: Más kell legyem a baj, mert az a beállítás például nem veszett el, hogy honnan bootoljon. :(
Akkor winyo vagy kábel
Szia! Valószínûleg a merevlemezt nem látja a gép. Próbáld meg másik aljzatba dugni és én egy memtestet is lefuttatnék rajta.
szia ez a hibaüzenet: Disk boot failure, insert system disk and press enter azt jeleni hogy nem tud botolni vagy rossz a rendszer.az oka lehet kábel illetve a winyo apaplapja is lehet a ludas(tapasztala).szerelöként dolgozom.probáld még azt meg hogy a merevlemezt állitod be elsödleges bootolo eszköznek.ha megadod hogy hova üzenjek akkor oda irom hogy még mik okozhatnak ilyen hibát.
Döglõdik valamelyik ventilátor. Tisztítés és/vagy csere lesz.
A kérdező hozzászólása: Sajnos pont tegnap tisztítottam ki, és eddig nemvolt ilyen baja. :( Az a lényeg hogy csak bekapcsoláskor van ilyen hangja, utána elhalkul. Ha döglõdne venti, akkor nem végig ilyen hangja lenne?
K.: ha döglõdik, akkor bármikor, bármilyen hangja lehet, még az is lehet, hogy normális hangja van, és egyszer csak megáll.
Jobb ha elhiszed, hogy a ventilátor a hunyó. Ezt tapasztalatból mondom.
Ha nem 5 percig tartana a dolog, akkor azt mondanám, hogy az AMD-s rendszereknél teljes gázzal pörög minden a bootolás idején, amíg a Cool'n Quit be nem kapcsol. Onnan a tényleges terhelésnek és a szenzorok által mért eredményeknek megfelelõen visszaveszi a fordulatszámot.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm :) Egyébként nem AMD, hanem Intel. ;)
Ha most csináltál nagytakarítást és azóta lett egy traktorod, akkor sanszos, hogy amit kellett volna azt nem kitakarítottad, hanem összekoszoltad. Egyesével kösd le és vissza a ventillátorokat. (Mintha a rossz gyújtógyertyát keresnéd.) Egy két másodperc alatt nem megy tönkre semmi. Ami érzékenyebb, azon úgyis hûtõborda van. Ha ez nem hoz megoldást, akkor már csak a winchester marad amiben folyamatosan mozgó alkatrész van.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Ma megnéztem, tényleg az egyik ventilátor (12 centis) volt a hunyó, vettem újat azóta jó a hangja. ;)

Tegnap este még semmi baj sem volt a programokkal, de ma amikor bekapcsoltam a számítógépet egyből ezt írta ki: ''The archive is either in unknown format or damaged'' Minden programba amibe bele akarok lépni ezt adja elő miért?

Error?

Legjobb válasz: Eredeti a Windows-od? Ha igen, akkor valami megsérülhetett a gépeden. Mit csináltál utoljára? Ha ez nem javul, akkor Windows újratelepítést tudok ajánlani.

Eredeti a Windows-od? Ha igen, akkor valami megsérülhetett a gépeden. Mit csináltál utoljára? Ha ez nem javul, akkor Windows újratelepítést tudok ajánlani.
A kérdező hozzászólása: Igen. Utoljára ki akartam néhány régi programot törölni, de lefagyott a gép és sehogy sem akart helyre jönni s aztán ami tuti kiütötte az hogy kihúztam. Na ezt bánom már:(
A kérdező hozzászólása: De nem lehetne ezt valahogy telepítés nélkül megcsinálni?
Hát igazából ennyire sajnos én sem tudom. A helyedben én újratenném a gépemet. Csak a C-n törlõdnek a dolgok ha formázod. Viszont amit mindenképpen tanácsolok, hogy kihúzni soha ne húzd ki. Inkább nyomd meg hosszan a bekapcsoló gombot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!