Találatok a következő kifejezésre: A számban a hátsó fogam (3 db)

A számban a hátsó fogam alatt (ami már volt gyökér kezelve) ciszta keletkezett. Tegnap megnyomogattam ki is folyt, aminek ki kellett, azóta mindig van benne egy kevés. Szerintetek így csókolózhatok a párommal?

Legjobb válasz: Nekem fél év alatt apadt le a cisztám, de még most 8 hónap után is érzékeny. Nyugodtan csókolózhatsz, csak elõtte, ha nyomogattad a cisztádat, akkor várd meg, míg eláll a gennyezés vagy vérzés, és utána moss fogat.

Nekem fél év alatt apadt le a cisztám, de még most 8 hónap után is érzékeny. Nyugodtan csókolózhatsz, csak elõtte, ha nyomogattad a cisztádat, akkor várd meg, míg eláll a gennyezés vagy vérzés, és utána moss fogat.
A kérdező hozzászólása: Orális szex is beleférhet?
Nem. Orális szex már nem fér bele, csak gondolj a kórokozókra, amik egyrészt a sebedbõl a váladékkal távoznak (mivel nyitott, így folyamatosan), másrészt ne akard pluszban befertõzni amit nem kéne... Várd meg míg gyógyul - és használ Corsodylt, vagy egyéb szájvizet ami chlorhexidin tartalmú. Vagy pl. Tantum verde oldatot. Ezzel gyorsíthatod a gyógyulást.
Nem nyitott folyamatosan.
Ja, azért folyik belõle a cucc mert nem nyitott......

Tegnap előtt szerelték fel a fogszabályzómat, az normális-e, hogy amiket a hátsó fogaimra szereltek, mosolygásnál vagy nevetésnél nekidörzsölődnek a szám belsejének és egy idő után már zsibbad tőle a szám?

Azt hiszem azok tartják a drótot amik a hátsó fogaimra vannak szerelve., ez ilyen kiálló valami, a nevét nem tudom

Legjobb válasz: Nekem is nagyon érzékeny voltak a fogaim, miután feltették pár hétig, szabályosan fájt szinte az összes. ezenkívül kidörzsölte nekem is a szájnyálkahártyámat, de meg lehet szokni. aztán ezek szép lassan elmúltak. sõt miután leszedték, utána is fájtak a fogaim, meg ínygyulladást is kaptam. kérdezd meg a fogorvost, mit ajánl, egy szájfertõtlenítõs öblögetõ sztem biztos nem árt.

Nekem is nagyon érzékeny voltak a fogaim, miután feltették pár hétig, szabályosan fájt szinte az összes. ezenkívül kidörzsölte nekem is a szájnyálkahártyámat, de meg lehet szokni. aztán ezek szép lassan elmúltak. sõt miután leszedték, utána is fájtak a fogaim, meg ínygyulladást is kaptam. kérdezd meg a fogorvost, mit ajánl, egy szájfertõtlenítõs öblögetõ sztem biztos nem árt.
Szia, igen, normális! Nem tudom, hogy gyûrût kaptál-e (körbefogja a fogad), vagy csak tubust (az csak egy kis alagútszerû vmi :) , de mindkettõt meg fogod szokni! Nekem van mindkettõm, a gyûrû sokkal rosszabb. Én pl. a gyûrû nyelv felöli részén lévõ bigyótól napokig öklendeztem, de aztán egyszer csak elmúlt, megszokta a nyelvem, hogy ott van! Kaptál viaszt? Ha igen, tehetsz rá, picit nehezen marad ott, de sokkal komfortosabb lesz tõle a fogszabályozó. Ha nem kaptál, akkor dm-ben lehet kapni. A fogselymek, fogköztisztító kefék körül kell lennie valahol, 7-800 ft körül van, de az elódok biztos segítenek, ha nem találod. Az elsõ napok nagyon rosszak, de 1-2 hét múlva már minden rendeben lesz!
Igen, teljesen normális. :) Nekem néha még most is fel szokta dörzsölni ha sokat beszélek, vagy nevetek, pedig már 2 éve fennt van.

A számban belül a hátsó fogam fölött lett egy kis hólyagocska, mivel tudnám kezelni? Mitöl múlik el hamar?

elégé fáj.mitöl jön ez elö?

Legjobb válasz: Ha aftád van,arra használj chlorhexamed öblögetõt reggel és este. Most én is ettõl szenvedek. Nem ígérem,hogy elmúlik tõle, mert én ha abbahagyom, vissza is jön. Azt mondták, lehet vashiánytól, stressztõl, kajától, legyengült immunrendszertõl.

Ha aftád van, arra használj chlorhexamed öblögetõt reggel és este. Most én is ettõl szenvedek. Nem ígérem, hogy elmúlik tõle, mert én ha abbahagyom, vissza is jön. Azt mondták, lehet vashiánytól, stressztõl, kajától, legyengült immunrendszertõl.
Meg tudod nézni milyen színû? Ha fehér, akkor afta. Ha sárga, akkor az gennyes és a fogadtól van. Nekem egyszer a foghúzás helyén az ínyemre nõtt afta másnapra, a falat kapartam, annyira fájt. Ha fáj, menj dokihoz, vannak rá szerek, én csak a Corsodylt ismerem vagy van a Septofort ami száj- és torokfertõtlenítõ. Ha gyulladás, akkor meg antibiotikum kell rá. Ezt mi nem tudjuk megállapítani, csak a doki.
A kérdező hozzászólása: én fehérnek láttom.annyira hátul van hogy nem nagyon látni.arra gondoltam kamillával öblögetek aztán csak jobb lessz.meg van valami sárga lögy régebben azt kaptam rá csak nem tudom mi a neve.ha valaki tudja leirná az jó szokott lenni.
Kamilla az jo de még jobb a corsodil innygyulladásra van viszont csip es vigyazz vele meddig van a szadba.jobbulást!
vagy meg a glukoszept 10 csep 1 dl vizbe es oblogesd vele
naponta legalabb 2-szer

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!