Találatok a következő kifejezésre: A szám egy (5674 db)

-10
Az ilyen kölykök 90%-a nem antologikus jellegû, hanem lusta. Ez a különbség a 40 évvel ezelõtti állapothoz képest.
nagyon szívesen Mint már többször megállapítottam, ezekkel az ostoba képletekkel szoktatják le a mai gyerekeket a logikus gondolkodásról. Mindent úgy akarnak megoldatni velük. Meglátszik az eredménye. Egyszerûen fel nem foghatom, mire jó ez?
A kérdező hozzászólása: Én úgy gondolkodtam, hogy a 22-höz adtam X-et és ezt osztottam 2-vel.Ez pedig egyenlõ 20-szal/(22+x)2=20/, de nekem nem ez az eredmény jött ki.
Ha tizenöt szám átlaga 22, akkor az összegüknek biztosan 330-nak kell lenni. Ha tizenhat szám átlaga 20, akkor az összegük biztosan 320. Hogy 330-ból 320 legyen, -10-et kell hozzáadni
A kérdező hozzászólása: köszönöm! röviden el tudnád magyarázni, hogyan tudnám kiszámolni?
A kérdező hozzászólása: Így már világos, köszönöm!
Arra jó, hogy megtervezzék velük azokat az eszközöket, amiket te arra használsz, hogy az értelmes dolgokat kritizáld. A képletek alapja a logika és a matematika. És ha a gyerek megérti a képlet mondanivalóját, látja a logikáját is.
Akár igazad is lehetne, ha megértenék. De mint a példa mutatja, ebben a korban nem értik meg. Az én két mondatomat például azonnal megértette Ezt én nem is csodálom, pedig ne értsd félre, én értem az egyenleteket. 1970-ben, amikor én végeztem az általánosban, ezt a feladatot az osztály 90%-a, csukott szemmel egy perc alatt. megoldotta volna. Ebben biztos vagyok. Pedig egyetlen x-et nem irtunk le a soha füzetbe, csak számokat. Késõbb persze már igen, de általánosban semmit. Ma megnézném ugyanezt akár érettségizõkkel.
*antilogikus

Egy kétjegyű szám tízes jegye 3-mal kisebb az egyesek helyén álló számjegynél. Ha a számhoz egyet adunk, és utána a jegyeket felcseréljük, akkor az eredeti és az így kapott szám összege 153. Melyik az eredeti számunk?

Nekem nem sikerült megoldani. 7.-es vagyok, és a matekkönyvemb?l van a feladat.

Legjobb válasz: Az eredeti számot fel tudod így írni: a-3;a (a két számjegy a pontosvesszõ két oldalán) A számhoz egyet adunk: a-3;a+1 Az így kapott számjegyeket megcseréljük: a+1;a-3 ennek a számnak az értéke: 10*(a+1)+a-3 mert az a+1 a tízes helyiértéken van az eredeti szám (a-3;a) értéke: 10*(a-3)+a a kettõ összege a zárójelet felbontva: (10a+10+a-3)+(10a-30+a)=153 22a-23=153 22a=176 a=8 az eredeti szám: 58

Az eredeti számot fel tudod így írni: a-3;a (a két számjegy a pontosvesszõ két oldalán) A számhoz egyet adunk: a-3;a+1 Az így kapott számjegyeket megcseréljük: a+1;a-3 ennek a számnak az értéke: 10*(a+1)+a-3 mert az a+1 a tízes helyiértéken van az eredeti szám (a-3;a) értéke: 10*(a-3)+a a kettõ összege a zárójelet felbontva: (10a+10+a-3)+(10a-30+a)=153 22a-23=153 22a=176 a=8 az eredeti szám: 58

Mi annak a számnak a címe, ami a sin city egyik részletével kezdődik? Amúgy a szám egy rap szám és magyar lehet az előadó

Legjobb válasz: Nem értem, a Sin City egy film, te pedig zenét keresel. Egy szám hogy kezdõdhet egy film egyik részletével?

Nem értem, a Sin City egy film, te pedig zenét keresel. Egy szám hogy kezdõdhet egy film egyik részletével?
A kérdező hozzászólása: http://www.youtube.com/watch?v=07HOAWjSi7c pl így :)
Most nemtom linkelni de amugy Killakikitt - Tüzszünetnek vége.


Ha jóban vagy valakivel de pl. (nem ismeritek egymás tel. Számát te mire gondolnál ha elkérné a számod egy másik ismerősödtől?

nyilván arra hogy fel akar hívni persze, de szerintetek utalhat arra h össze akar veled jönni?

Legjobb válasz: igen utalhat arra

igen utalhat arra
igen részben de ebbõl látszik hogy keresi a társaságod!:D
Ha azért kérte el, hogy felhívjon megkérdezni, hogy vagy stb akkor nagyon jó jel. Ha csak valamit akar pl segítséget kérni vaamiben, akkor az más.

Melyik ez a szám? Egy lassú, nagyon szép szám.

Férfi énekes énekli és úgy emlékszem hogy van benne egy olyan mikor azt énekli hogy 'Magic People' ha jól emlékszem
Nem a Music Instructor számára ("Get freaky") gondolsz?
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem az a szám, azért köszi.

Milyen funkcióval tudom úgy beállítani a mobilomat, hogy híváskor ne jelezze ki a számomat? Egy elég régi Nokiám van.

Legjobb válasz: Mivel nem tudom milyen a telód,így egy készülék független megoldást tudok javasolni.A hivószám elé üsd be #31#,majd jöhet a szám.Így is elmentheted a telokönyvbe és akkor soha nem irja ki az adott telefonszámnak hiváskor a te számod.Ebben a formátumban elmentve viszont nem küldi el a telo az smst.

Mivel nem tudom milyen a telód, így egy készülék független megoldást tudok javasolni.A hivószám elé üsd be #31#, majd jöhet a szám.Így is elmentheted a telokönyvbe és akkor soha nem irja ki az adott telefonszámnak hiváskor a te számod.Ebben a formátumban elmentve viszont nem küldi el a telo az smst.
Nekem egy nokia 3110 van abban a telefon beáálítása menüben, -->saját szám elküldése-->nincs opció
Nirvana - Girls? (Ez nem az igazin Nirvana hanem valami szar remix a Smells like a teen spirit-re)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!