Találatok a következő kifejezésre: A számítógépnek memóriája, hogyan (5 db)

Hogyan lehet ellenőrizni, hogy a számítógép memóriája (RAM) hibamentes?

Legjobb válasz: http://www.memtest.org/ vagy http://www.memtest86.com/ Két lehetõséged van: Boot CD vagy Boot Floppy készítése. Beboot -olsz róla, majd hagyod szépen végigfutni (jó sokáig fog tartani). Ha nincs hibaüzenet, akkor minden OK.

http://www.memtest.org/ vagy http://www.memtest86.com/ Két lehetõséged van: Boot CD vagy Boot Floppy készítése. Beboot -olsz róla, majd hagyod szépen végigfutni (jó sokáig fog tartani). Ha nincs hibaüzenet, akkor minden OK.
Ja bocs 3 lehetõség van, ugyanis boot -olható pen drive -ot is csinálhatsz. A leírást mindegyikhez megtalálod a linkelt weblapon.

A számítógépnek a memóriája, hogyan raktároz el dolgokat?

(Fizikai értelemben értem)

Legjobb válasz: Nos, a számítógép memóriájának alapeleme az ún. flip-flop áramkör. Egy ilyen áramkör kétféle állapotban tud lenni, és a kimenetein 1 és 0, illetve 0 és 1 tud lenni. Emiatt egy flip-flop áramkör egy bit tárolására alkalmas. Nos, egy byte 8 bit, és egy kilobyte 1000 byte, egy megabyte 1000 kilobyte, és 1 gigabyte 1000 megabyte. Ez azt jelenti, hogy egy 2GB-os memóriaegység 2x1000x1000x1000x8, azaz 16000000, azaz 16 milliárd ilyen flip-flop áramkört tartalmaz. Jó mi? :)

Nos, a számítógép memóriájának alapeleme az ún. flip-flop áramkör. Egy ilyen áramkör kétféle állapotban tud lenni, és a kimenetein 1 és 0, illetve 0 és 1 tud lenni. Emiatt egy flip-flop áramkör egy bit tárolására alkalmas. Nos, egy byte 8 bit, és egy kilobyte 1000 byte, egy megabyte 1000 kilobyte, és 1 gigabyte 1000 megabyte. Ez azt jelenti, hogy egy 2GB-os memóriaegység 2x1000x1000x1000x8, azaz 16000000, azaz 16 milliárd ilyen flip-flop áramkört tartalmaz. Jó mi? :)
Bocsi, elírtam. Szóval a 16 milliárd az 16000000.
Aha. Kétszer nem írtam el, ez valamilyen bug... :) Szóval 16 000 000 000.
Sõt a váltószám, pedig 1024 bájtok, kilók, megák, gigák között, de a válasz attól még jó, ez már csak hab a tortán :-) Szóval 1 byte = 8 bit (azért 8, mert 2 a harmadikon) 1 kbyte = 1024 byte (azért 1024, mert 2 a tízediken) 1 mega pedig 1024 kbyte stb... azért a 2 hatványaival számol a gép, mert ugye ahogy az elõttem szóló kifejtette, az áramkörök csak 1 és 0 (igen - nem, van áram - nincs áram) értékeket tudnak felvenni, azt meg pont jól lehet számon tartani a kettes számrendszer segítségével. Ami meg egyébként nagyon egyszerû dolog, csak baromi idõigényes. A számítógép nem okos viszont marha gyors (ha egy program intelligens, ne tévesszen meg, az a program érdeme a gép "csak" lapátol a háttérben), õt nem zavarja, hogy sokat kell buherálni az egyesekkel és nullákkal... :-)

SonyEricsson K800i telefonról hogyan tudom átmenteni a telefon memóriájában tárolt adatokat számítógépre, vagy másik telefonra?

Sajnos betört a kijelz?je, így semmit nem látok rajta. Viszont vannak adatok a naptárban, amikre nagy szükségem lenne és van az sms- ek között is olyan, ami címeket tartalmaz, ezekr?l kellene nekem másolat.. Van erre mód?

Legjobb válasz: My Phone Explorer pappfer.hu-n biztos megtalálod

My Phone Explorer pappfer.hu-n biztos megtalálod
Hát téged vagy átbasztak, vagy vmit elnéztél, nemtom..
Milyen tipus? Próbáld feltenni az everestet, hogy mit ír rá. Vagy eszközkezelõ nem e ír vmi hibát. Vagy keress hozzá újabb drivert.
A kérdező hozzászólása: Hátde 16 megás videókártya nem is létezik, hát akkor még a youtube se menne rajta meg semmi, egyszerûen ennyit ír rá minden, lehet már olyan régi hogy megbaszta vmi az annyát benne :) nemtudom, mindegy már úgysem használom azt a gépet, de azért köszi a válaszokat!

Nagyon lassú a számítógépem, letöltöttem egy tisztító programot, kitörölte amik nem kellenek stb. utána jó lett, de még mindig lassú, a memóriája 256 Mb ami kevésnek tűnik, de tudni szeretném hogy szerintetek nincsen-e más baja?

Ha szerintetek a memóriája nem elég , és ezért lassú + ezért nem tudja rendesen fogadni az adatokat, akkor milyen memória kártyát javasoltok bele, milyen értékben, hívjak e egy hozzáértő emberkét, és/vagy betudom magam is helyezni ezt a dolgot? ( kicsit konyítok a gépekhez)

Legjobb válasz: 256MB kevés ha DDR 2 ha DDR 3 akkor is Memória hiány lehet legvalószínûbb Nyiss meg 1 feladat kezelõt ott nézd meg teljesítmény és a CPU használatot melyik program használja alpjáratban legjobban CPU-t ha olyan amit nem te indítottál el és nem is Windoshoz tartozik és gyanus neve van az valószinuleg virus mindenféleképpen futass le töredezettmentesítõt a gépen +vírusirtót töredezettmentesítés során érdemes futtatni ha 20%feletti és ne futtass alatta semmilyen programot Ha ezekrendben vannak még mindig javaslom hogy szerezz be erõsebb ramot legalább 1 GBs ddr3 as Szerintem Kingston/Kingmax megfelelõ lesz de válogass a többi márka között is: www.ipon.hu http://lambdacomputer.hu/

256MB kevés ha DDR 2 ha DDR 3 akkor is Memória hiány lehet legvalószínûbb Nyiss meg 1 feladat kezelõt ott nézd meg teljesítmény és a CPU használatot melyik program használja alpjáratban legjobban CPU-t ha olyan amit nem te indítottál el és nem is Windoshoz tartozik és gyanus neve van az valószinuleg virus mindenféleképpen futass le töredezettmentesítõt a gépen +vírusirtót töredezettmentesítés során érdemes futtatni ha 20%feletti és ne futtass alatta semmilyen programot Ha ezekrendben vannak még mindig javaslom hogy szerezz be erõsebb ramot legalább 1 GBs ddr3 as Szerintem Kingston/Kingmax megfelelõ lesz de válogass a többi márka között is: http://www.ipon.hu http://lambdacomputer.hu/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszod... ezeket megcsinálom, és ha utána sem mûködik, akkor hétvégén elvitetem az egyik ismerõsömmel aki ilyen " nagy informatikus" és tetetek bele ami kell :) még egyszer köszönöm :)
A processzort nem írtad. Az Everest-tet tedd föl, az kilistáz minden hardvert. A virtuális memória most nem számít. A 256-os videó játékhoz gyenge, de egyébként elmegy. Ha más megoldásod nem marad, tedd újra a Windowst egy leformázott partícióra. Ha nincs ilyened, de a winyón van hely, akkor Partition Magic-cal vagy a rokonaival egyszerûen tudsz csinálni egyet, és oda "tisztán" tudsz telepíteni. Ha attól se gyorsul, akkor nincs több ingyenes ötletem, csak a memória vagy a videókártya cseréje nagyobbra.Új partíciónál, ha van 10-12 giga üres helyed, nem kell félni adatvesztéstõl, mûködõ rendszer alatt is elég biztonságosan lehet partícionálni. (én úgy szoktam, eddig nem volt gondom)
A kérdező hozzászólása: Áh megvan: Videokártya NVIDIA GeForce 7600 GS (256 MB)
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem hogy lassú, hanem tudom hogy lassú, van itthon 3 számítógép is, és ezen a gépen kívül mindegyik sokkal gyorsabb... Köszönöm a programot amúgy... Fizikai memória : 512 MB (Kingmax MPXC22F-D8KT4R) Virtuális memória (összes): 1760 MB Ram : 2 DDR DIMM A videó kártyát nem találom :D
Everest-tel, vagy hasonló programmal nézd meg, mik vannak a gépben. Ha azt felteszed, biztos hogy konkrétabb válaszokat tudunk adni. Azt mondod, régebben is lassú volt. Itt az is kérdés, hogy VALÓBAN lassú-e, vagy te vársz tõle többet... Mondjuk ezt akkor lehet tudni, ha az ember többféle gépet is használt már, mert akkor tudja viszonyítani a sebességet. Lehet, hogy teljesen normális tempóban dolgozik a gép, csak te vagy türelmetlen. Írd be a procit, Ramot, videókártyát...
Kétlem hogy értenél hozzá. Az hogy mennyi memória van benne az akkor lényeges ha tudjuk milyen oprendszert használsz és milyen programokat. Ha meg most lassult be feltûnõen akkor az tutira nem a ramhiány miatt van. Az sok mindentõl lehet. Lehet kártékony program vagy valamilyen zavar a rendszeredben. Lehet hardveres hiba is akár. Az meg hogy mit ajánlunk nem attól függ hanem attól hogy az alaplapod milyen rammal mûködik. De ott is megvan határozva hogy egy egy helyre mekkora méretû ram modult tud fogadni s hogy összességében mennyit tud kezelni. Szerintem keress valakit aki tényleg ért hozzá.
A kérdező hozzászólása: Igen régen is lassú volt, de akkor annyira nem használtam, most kezdett el zavarni, kipucoltam fizikailag is és használtam AVG, CCleaner és szinte az összes programmal töredezettség mentesítettem, ez után lett picit jobb, de még mindig lassú. ( Avast antivirust használok és ez csak régen zavart be, most hogy frissítettem semmi gond sincsen vele)...
Gyors megoldásnak az újraindítás is beválik, amég nincs más
Most lassult le a gép, vagy mindig is az volt? Ha most, akkor Ccleanerrel pucold ki, aztán, ahogy fentebb írták, töredezettség-mentesíteni kell. Ezt éjszakára indítsd el, mert nagyon sokáig tart. Ha régebben gyors volt a gép, akkor elég a Ram, csak szemetes a gép. Ilyenkor fizikálisan is ki szoktuk takarítani. (portalanítani a belsejét). Milyen vírusírtót használsz? Próbáld ki az Advanced System Care nevû tisztítóprogramot, az sokszor csodát mûvel, alaposabb a Ccleanernél
öreg lehet ott a processzor is.egy régi alig vánszorog egy új böngészõ alatt.a flash sem szereti.sõt kockázza a képet teljes képernyõn.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!