Találatok a következő kifejezésre: A számítógépen kell (493 db)

A számítógépeknek kell a földelt konnektor?

Vagy be lehet dugni nem földeltbe is?

Legjobb válasz: Szia! nem vagyok szakember,de szerintem nem csak a szamitogepnek hanem minden elektromos gepnek foldelt konektor kell! az a biztonsagos! legyel ovatos!

Szia! nem vagyok szakember, de szerintem nem csak a szamitogepnek hanem minden elektromos gepnek foldelt konektor kell! az a biztonsagos! legyel ovatos!
Azoknak a gépeknek amelyeknek földelt csatlakozója van, nagyon ajánlott földelt konnektorhoz csatlakoztatni. A számítógép tápegységében túlfeszültség védõ varisztorok vannak, melyek túlfeszültség esetén a földelésre vezetik a túlfeszültséget. Ha nincs földelve, akkor túlfeszültség esetén "ráz" a gépház.
Csak, hogy helyén legyen az elsõ válaszadó nyilatkozata is: Tévedés és életveszélyes azt állítani, hogy minden elektromos eszközt földelni kell. A KETTÕS SZIGETELÉSÛ ELEKTROMOS BERENDEZÉSEKET SZIGORÚAN TILOS VÉDÕFÖLDELNI (TV, Video, akksitöltõk, és még ezer másik dolog). Továbbá azt is érdemes tudni, hogy a kettõs szigetelésû és védõföldeléssel ellátott eszközöket szigorúan tilos galvanikusan összekötni egymással. Vagyis pl. egy földelt számítógép és egy kettõs szigetelésû televíziókészüléket nem lehet szabályosan összekötni egy svhs csatlakozóval, mert az svhs csatlakozó testrészt is tartalmaz, az pedig galvanikus csatlakozást eredményez a földelt és a kettõs szigetelésû eszköz között. Ha a földelt eszköz zárlatos lesz, a galvanikus összekötés miatt a tévé sem biztos, hogy jól jár... Ebben az esetben csak olyan kábelt szabad(na) használni, mely galvanikusan leválasztja a tv-t a pctõl. Tehát azt az eszközt szabad földelni, ahol a földelés meglétét kéri a használati útmutató. De ez cseppet sem azt jelenti, hogy "minden elektromos berendezést."
Ezen kívül még egy apróság: attól, hogy egy csatlakozó földelt, még nem biztos, hogy be is van kötve a "föld". Hát még, hogy szakszerûen van beköve! Márpedig, ha roszul van bekötve, és kiviszi valahova a delejt, abból medvetáncoltatás is lehet! Jó esetben (ha még tud táncolni).
Az elsõ hozzászólás tömören, lényegretörõen eltalálta a dolgokat. Ha fontos az életed (és a családodé), akkor mindenhez földelt csatit hasnyálsz. Ezenfelül a számítógépet hamar gallyrateszi, ha nincs földelve, mert a feszültségingadozásokat az ilyen érzékeny mûszerek nem szeretik.

A számítógéphez kell valamit venni hogy fogja a wifit?

2 gépem van és venni akarok routert hogy a másik szobából is lehessen netezni. kell még vennem a másik géphez valamit hogy fogja a wifit vagy alapból fogni fogja?

Legjobb válasz: Asztali géphez általában kell vagy egy usb-s wifi stick vagy egy beépíthetõ wifi kártya. A notiknál az esetek 99%-ban nem kell kiegészítõ kütyü.

Asztali géphez általában kell vagy egy usb-s wifi stick vagy egy beépíthetõ wifi kártya. A notiknál az esetek 99%-ban nem kell kiegészítõ kütyü.
A kérdező hozzászólása: és hol tudom megnézni hogy van-e a gépemben usb-s wifi stick vagy egy beépíthetõ wifi kártya?
Végignézed az usb-meghajtókat :D kártyát pedig az asztali gépek általában nem szoktak tartalmazni.
Az USB-s wifi sticket nem kell keresgélned, mert ha lenne, akkor te dugtad volna bele. Beépített wifi vevõbõl általában lóg ki egy antenna a gépház hátuljából, de mivel asztali géprõl van szó 99% hogy nincs ilyen benne.
A kérdező hozzászólása: jaaa értem :D köszi a válaszokat:DD

Összeakarok építeni egy saját asztali gépet. Mik kellenek hozzá? Például proceszor, monitor stb. És a számítógépbe kell ventillátor vezérlõ? Vagy ez csak olyan plusz?

Legjobb válasz: Számítógépház, alaplap, processzor, ram, videókártya, táp, winchester, igény szerint SSD+ventillátorok és a processzorra a gyári helyett egy hûtõ, ha tuningolnál vagy hangos lenne. Na meg persze, ha kell akkor monitor. Mennyid van a gépre és mire szeretnéd használni? Összerakok neked egyet, ha gondolod.

Számítógépház, alaplap, processzor, ram, videókártya, táp, winchester, igény szerint SSD+ventillátorok és a processzorra a gyári helyett egy hûtõ, ha tuningolnál vagy hangos lenne. Na meg persze, ha kell akkor monitor. Mennyid van a gépre és mire szeretnéd használni? Összerakok neked egyet, ha gondolod.
A kérdező hozzászólása: de kell ventillátorvezérlõ? és köszönöm nem kell összerakni


Internettel kapcsolatban a számítógépen kell beállítani, hogy ne akarjon wi-fi kapcsolatot keresni. Mert így ütközik az USB stickkel. Ezt hol és hogy kell beállítani?

Számítógép guruk, segítséget kérek!!! Mobilnet szerződés hosszabbítás, nagyobb csomagra váltás történt, előtte szgép újratelepítés. Net van, de a legtöbb oldalt baromi lassan tölti be, ki sem tudom várni. Közben hibaüzenet: Wi-fi kapcsolat nem lehetséges, telepíteni kéne MSXML 6.0 SP1-et, Natív lant, vagy Microsoft Windows SP3-at. Az első és az utolsó cuccost feltelepítettem, gépet többször újraindítottam, de mégis kiírja a hibaüzenetet... Ügyfélszolgálat azt mondta, hogy a 8 GB-ot felhasználtam 3 nap után és lassítva lett a net...ez sztem kizárt, ugyanis: a 3 gigás nettel kb. 2 hét folyamatos netezés esetén léptem túl az adatforgalmat...és jött értesítés, hogy lassították. Most 3 napban szinte csak face-n voltam, 1-2 telepítést végeztem...és értesítések sem jöttek. LÉNYEG: vmit a számítógépen kell beállítani, hogy ne akarjon wi-fi kapcsolatot keresni...mert így ütközik az USB stickkel...ezt hol és hogy kell beállítani??? Heeeeeelp :( Köszike :)

Legjobb válasz: Gondolom laptopod van, ott pedig akkor kell legyen vagy egy kapcsoló amivel ki tudod kapcsolni a wifit, vagy az fn gombok között keresd meg azt amelyikkel ki tudod kapcsolni a wifit. Ha pc-d van akkor simán csak letiltod a wifi kártyát és kész.

Gondolom laptopod van, ott pedig akkor kell legyen vagy egy kapcsoló amivel ki tudod kapcsolni a wifit, vagy az fn gombok között keresd meg azt amelyikkel ki tudod kapcsolni a wifit. Ha pc-d van akkor simán csak letiltod a wifi kártyát és kész.
A kérdező hozzászólása: Asztali számítógépem van. XP-nél a Vezérlõpult, Hálózati kapcsolatokra kattintva két ikon jelenik meg: Egy helyi kapcsolat, ami azt mutatja, hogy a kábel nincs bedugva...a másik a netszolgáltató kapcsolata tûzfallal védve... Az elsõt, tehát a helyi kapcsolatot letiltottam...újraindítottam a gépet, és ugyanúgy hibaüzit ír ki :(

Vettem egy 4GB-os USB eszközt, egyetlen ami felismeri az a számítógép, kell valami progi hogy felismerje a DVD, TRANSMITER stb. , hogy ha igen akkor milyen progi, vagy mi a teendő?

Legjobb válasz: Pendrájvot vettél? Alapból fel kell nekik ismernie! Viszont némelyik DVD, transzmitter és teló nem tudja kezelni a nagyobbakat, nekem pld a DVD lejátszó csak a 2 Gb-os pendrájvot ismeri fel!!

Pendrájvot vettél? Alapból fel kell nekik ismernie! Viszont némelyik DVD, transzmitter és teló nem tudja kezelni a nagyobbakat, nekem pld a DVD lejátszó csak a 2 Gb-os pendrájvot ismeri fel!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, hasznosak voltak számomra
Igen, jómondja az elõzõ hozzászóló, a 2 GB-on felüli már nem SD, hanem SDHC szabvány, és ezeket csak az újabb készülékek ismerik fel. (Fényképezõk nagy része csak 2 GB-ot ismer, DVD-k, TV-k is csak az újak kezelik 2 GB felett.
Igy van.
Egy része valóban kézzel ment, de ez a kis postákon a ami napig így van. Voltak illetve vannak pl. könyvelõgépek amivel pl. a felvett csekkeket könyvelni lehet. Nagy postákon tizenévvel ezelõtt is volt számítógépes naplózórendszerek. Ez még nem beolvasás alapján mûködött, hanem a billentyûzetrõl kellett mindent beütni. (nem véletlenül hívták ezt a munkakört "kopogósnak")

Nokia Lumia 900 telefonom van és egyszerűen nem engedi hogy bármiféle játékot is letöltsek rá mindig ezt írja ki:a fiókadatok alapján megállapított életkor miatt ezt a műveletet a számítógépen kell végrehajtani. Stb. Valaki segítene?

(bár ezt azért nem értem mert már elmúltam 18 másra nemtudok gondolni hogy mi baja van az életkorral:D) valaki leírná, hogy a számítógépen keresztül hogy lehet letölteni alkalmazásokat rá?

Legjobb válasz: Csinálj egy másik Windows accountot úgy 30 éves korral, aztán próbáld meg vele. Lehet, hogy kevés neki a 18 év. Az hozzá tartozik, hogy csak hard resettel tudsz másik fiókra váltani, ami mindent töröl a készülékrõl, úgyhogy legyen mindenrõl mentésed! Sok sikert!

Csinálj egy másik Windows accountot úgy 30 éves korral, aztán próbáld meg vele. Lehet, hogy kevés neki a 18 év. Az hozzá tartozik, hogy csak hard resettel tudsz másik fiókra váltani, ami mindent töröl a készülékrõl, úgyhogy legyen mindenrõl mentésed! Sok sikert!

A nokia lumia 800-om azt írja ki amikor le szeretnék tölteni vmit, h a fiókadat alapján meglállapított életkor miatt ezt a műveletet a számítógépeden kell megcsinálni Szerintetek? :D

Tudom, h ezt azért irja ki, mert a telómon fiatal életkort adtam meg! De már átírtam! És azt mondja, h a gépen is meglehet csinálni. De ahhoz én nem értek .Légyszives valaki tapasztalt írja már le!! nagyon sokat segítenétek!!!

Legjobb válasz: Ments le mindent a telefonodról, és állítsd vissza a gyári állapotba, majd újra jelentkezz be.

Ments le mindent a telefonodról, és állítsd vissza a gyári állapotba, majd újra jelentkezz be.
Live.com >> ird atceletkrod 18 ra Xboxlive.com vagy valami >> ott ugyanezt es mukszik.
.rar az tömörített fájl. Winrar ingyenes programot töltsd le és csomagold ki vele, nem túl bonyolult. http://www.winrar.hu/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen hogy segítettél:) )))))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!