Találatok a következő kifejezésre: A számítógépeknek a földelt konnektor (2 db)

A számítógépeknek kell a földelt konnektor?

Vagy be lehet dugni nem földeltbe is?

Legjobb válasz: Szia! nem vagyok szakember,de szerintem nem csak a szamitogepnek hanem minden elektromos gepnek foldelt konektor kell! az a biztonsagos! legyel ovatos!

Szia! nem vagyok szakember, de szerintem nem csak a szamitogepnek hanem minden elektromos gepnek foldelt konektor kell! az a biztonsagos! legyel ovatos!
Azoknak a gépeknek amelyeknek földelt csatlakozója van, nagyon ajánlott földelt konnektorhoz csatlakoztatni. A számítógép tápegységében túlfeszültség védõ varisztorok vannak, melyek túlfeszültség esetén a földelésre vezetik a túlfeszültséget. Ha nincs földelve, akkor túlfeszültség esetén "ráz" a gépház.
Csak, hogy helyén legyen az elsõ válaszadó nyilatkozata is: Tévedés és életveszélyes azt állítani, hogy minden elektromos eszközt földelni kell. A KETTÕS SZIGETELÉSÛ ELEKTROMOS BERENDEZÉSEKET SZIGORÚAN TILOS VÉDÕFÖLDELNI (TV, Video, akksitöltõk, és még ezer másik dolog). Továbbá azt is érdemes tudni, hogy a kettõs szigetelésû és védõföldeléssel ellátott eszközöket szigorúan tilos galvanikusan összekötni egymással. Vagyis pl. egy földelt számítógép és egy kettõs szigetelésû televíziókészüléket nem lehet szabályosan összekötni egy svhs csatlakozóval, mert az svhs csatlakozó testrészt is tartalmaz, az pedig galvanikus csatlakozást eredményez a földelt és a kettõs szigetelésû eszköz között. Ha a földelt eszköz zárlatos lesz, a galvanikus összekötés miatt a tévé sem biztos, hogy jól jár... Ebben az esetben csak olyan kábelt szabad(na) használni, mely galvanikusan leválasztja a tv-t a pctõl. Tehát azt az eszközt szabad földelni, ahol a földelés meglétét kéri a használati útmutató. De ez cseppet sem azt jelenti, hogy "minden elektromos berendezést."
Ezen kívül még egy apróság: attól, hogy egy csatlakozó földelt, még nem biztos, hogy be is van kötve a "föld". Hát még, hogy szakszerûen van beköve! Márpedig, ha roszul van bekötve, és kiviszi valahova a delejt, abból medvetáncoltatás is lehet! Jó esetben (ha még tud táncolni).
Az elsõ hozzászólás tömören, lényegretörõen eltalálta a dolgokat. Ha fontos az életed (és a családodé), akkor mindenhez földelt csatit hasnyálsz. Ezenfelül a számítógépet hamar gallyrateszi, ha nincs földelve, mert a feszültségingadozásokat az ilyen érzékeny mûszerek nem szeretik.

A számítógépet, laptopot miért csak földelt konnektorba szabad bedugni?

A szobámban pont nincs ilyen és igy be kellett vezetni egy hosszabbítót -.-"

Legjobb válasz: mert mivel nagyfrekvenciás, tekintélyes amplitudójú logikai gyors felfutású TTL négyszögjelek mennek a PCB hurkokban, ez az energia szétszóródik, és felgyülemlenek a szabad elektronok a géped vázán. Bár elsõsorban túlfeszültség biztonságos levezetésére szolgál. Ha nem akarsz meghalni egy szikrakisülés közben, mindenképp ajánlatos leföldelni.

mert mivel nagyfrekvenciás, tekintélyes amplitudójú logikai gyors felfutású TTL négyszögjelek mennek a PCB hurkokban, ez az energia szétszóródik, és felgyülemlenek a szabad elektronok a géped vázán. Bár elsõsorban túlfeszültség biztonságos levezetésére szolgál. Ha nem akarsz meghalni egy szikrakisülés közben, mindenképp ajánlatos leföldelni.
15 éve van gépem és nincs földelés a szobában, természetesen azóta több gépet használtam.Persze nekem van 100 volt alatti feszültséget jelzõ glimmem.
Ha nem földelt, akkor csíp a géped fémszerkezete, bár nem mindig. Ha van a számítógéped közelébe gázcsõ, vagy radiátor, akkor vegyél egy földelt konnektort, és a földelést egy villanyszerelõ hozzáköti a radiátor csõhöz. Nekem is így van, bár én saját magam csináltam.
Utolsó... tudod ugye, hogy az ilyen házilag készített valamik miatt van a legtöbb tûzeset? Arról, hogy megrázhat ne is beszéljünk. (Nem kötekedni akarok, és nem kérdõjelezem meg a hozzáértésedet sem, te biztosan meg tudtad jól csinálni, de a kérdezõnek nem ajánlanám, mert valószínû, hogy nem lenne biztonságos, ha õ is házilag nekifogna hasonlót csinálni...) A földelés fõ célja megóvni az embereket az áramrázástól... erre találták ki. Minden elektronikai eszköznek szüksége van földelésre, aminek a burkolata fémbõl van, vagy van olyan külsõ, a felhasználó által hozzáférhetõ része, ami vezeti az áramot. Bár a legtöbb mûködne nélküle is (a számítógéped is), így biztonságosabb.
A kérdező hozzászólása: oks köszi a válaszokat :)
Régi lakhelyemen nekem sem volt földelés, és semmi baja nem volt a gépnek, egyszer sem rázott/csípett meg. Munkahelyemen lévõ laptopoknak pedig nem is földelt csatlakozója.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!