Találatok a következő kifejezésre: A számítógépeknek a földelt (3 db)

A számítógépeknek kell a földelt konnektor?

Vagy be lehet dugni nem földeltbe is?

Legjobb válasz: Szia! nem vagyok szakember,de szerintem nem csak a szamitogepnek hanem minden elektromos gepnek foldelt konektor kell! az a biztonsagos! legyel ovatos!

Szia! nem vagyok szakember, de szerintem nem csak a szamitogepnek hanem minden elektromos gepnek foldelt konektor kell! az a biztonsagos! legyel ovatos!
Azoknak a gépeknek amelyeknek földelt csatlakozója van, nagyon ajánlott földelt konnektorhoz csatlakoztatni. A számítógép tápegységében túlfeszültség védõ varisztorok vannak, melyek túlfeszültség esetén a földelésre vezetik a túlfeszültséget. Ha nincs földelve, akkor túlfeszültség esetén "ráz" a gépház.
Csak, hogy helyén legyen az elsõ válaszadó nyilatkozata is: Tévedés és életveszélyes azt állítani, hogy minden elektromos eszközt földelni kell. A KETTÕS SZIGETELÉSÛ ELEKTROMOS BERENDEZÉSEKET SZIGORÚAN TILOS VÉDÕFÖLDELNI (TV, Video, akksitöltõk, és még ezer másik dolog). Továbbá azt is érdemes tudni, hogy a kettõs szigetelésû és védõföldeléssel ellátott eszközöket szigorúan tilos galvanikusan összekötni egymással. Vagyis pl. egy földelt számítógép és egy kettõs szigetelésû televíziókészüléket nem lehet szabályosan összekötni egy svhs csatlakozóval, mert az svhs csatlakozó testrészt is tartalmaz, az pedig galvanikus csatlakozást eredményez a földelt és a kettõs szigetelésû eszköz között. Ha a földelt eszköz zárlatos lesz, a galvanikus összekötés miatt a tévé sem biztos, hogy jól jár... Ebben az esetben csak olyan kábelt szabad(na) használni, mely galvanikusan leválasztja a tv-t a pctõl. Tehát azt az eszközt szabad földelni, ahol a földelés meglétét kéri a használati útmutató. De ez cseppet sem azt jelenti, hogy "minden elektromos berendezést."
Ezen kívül még egy apróság: attól, hogy egy csatlakozó földelt, még nem biztos, hogy be is van kötve a "föld". Hát még, hogy szakszerûen van beköve! Márpedig, ha roszul van bekötve, és kiviszi valahova a delejt, abból medvetáncoltatás is lehet! Jó esetben (ha még tud táncolni).
Az elsõ hozzászólás tömören, lényegretörõen eltalálta a dolgokat. Ha fontos az életed (és a családodé), akkor mindenhez földelt csatit hasnyálsz. Ezenfelül a számítógépet hamar gallyrateszi, ha nincs földelve, mert a feszültségingadozásokat az ilyen érzékeny mûszerek nem szeretik.

Lesz-e baja a számítógépnek, ha a szobában lévő dugalj nem földelt, és arról kapja az áramot?

Szóval nem földelt a dugalj, amibe a gép, és monitor bevan dugva. Néha, ha hozzáérek a monitor képerny?jéhez, vagy a gépház csavarjaihoz, esetleg vinyóhoz, akkor érzem, hogy ráz. Kicsit szúr, bizsereg... Érdekelne, lesz-e így baja valamelyik alkatrésznek a gépben? Lassan egy éve így van a gép egyébként.

Legjobb válasz: A statikus feltöltés okozza. Igen baja lesz a gépnek ha elér egy akkora feszültséget ami már átüt a szigetelésen. nagyon egyszerû a megoldás. veszel egy földelt konnektort és a védõérintkezõ csavarját a 0 hoz kötöd :D Máris van földelt konnektorod. nem kell félned. a konnektor kb 1000 ft a munka kb 5 perc.

A statikus feltöltés okozza. Igen baja lesz a gépnek ha elér egy akkora feszültséget ami már átüt a szigetelésen. nagyon egyszerû a megoldás. veszel egy földelt konnektort és a védõérintkezõ csavarját a 0 hoz kötöd :D Máris van földelt konnektorod. nem kell félned. a konnektor kb 1000 ft a munka kb 5 perc.
Gépnek és neked is bajod lesz! Át kell nézetni mert valahol szivárgó áram van és áramütés lesz a vége!
A gépnek nem. Az esetleg akkor segítene ha valami durva zárlat lenne a tápban, és a földbe vezetné a túl áramot. DE! A rázást nem tapasztaltad máshol a lakásban? Nálunk akkor volt ilyen, amikor áramszivárgás volt, egy elszáradt szigetelõszalagozásnál az egyik dobozban a falban. Ilyenformán ahogy írtad rázott pl a kv fõzõ, meg a mosógép dobja is. Meg volt olyan amikor a csapból folyó víz is. Legyetek résen, ezekre figyeljetek oda, és figyeljétek a fogyasztást! De komolyan kérdezz rá ezekre a többi családtagnál, nálunk 3 hónapig volt így és 80 rugót fizettünk +ba.
Ember! Hiába vesz földelt konnektort vagy hosszabbítót, ha nem földeltbe dugja... Másrészt a gépeden belüli áramköröknek nem eshet bajuk, ha nincs kontakt, és rajta van a házfal. Ennek oka, hogy nem viccbõl van az a számítógépház! Egy úgynevezett Faraday-kalitka jön létre, ami megszünteti a számítógépen belüli elektromos teret. Pl ennek a jelenségnek az oka az is, hogy ha a repülõbe belecsap a villám nem éri áramütés az utasokat. Amúgy nálunk az fordult elõ egyszer (panelház), hogy rázott a gázvezeték... kiderült, hogy a szomszéd nénike a hibás rádióján a földet rákötötte a radiátorra.
, , Ember! Hiába vesz földelt konnektort vagy hosszabbítót, ha nem földeltbe dugja... " Te szerencsétlen! Tisztában vagy vele mit írtam? A konnektor számomra a falra szerelt dugvilla aljzatot jelenti és nem a hosszabbító aljzatot. A fali konnektort kell leszedni és a abban rákötni a 0 ra a védõérintkezõt.
Természetesen értem, de nem mindenhol van 0, régebbi családi házaknál gyakran elõfordul ezért mondtam. Sõt olyan hely is van ahol van föld, és az még sincs földelve...
Na akkor ha valaki idetéved a sok butaság helyett leírom a valódi okot. Ha nincs földelés, akkor a tápban az egyik kondin keresztül kiül a házra 115 volt. Ettõl komolyabb bajod nem lesz, a gépnek se lesz tõle semmi baja. Csupán kellemetlenséget okoz. Teljesen normális jelenség, érdemes földelt konnektorba dugni azért.
Elõzõ vagyok. Az meg, hogy a nullához kösd a földet súlyos érintésvédelmi probléma. Közvetlen életveszélynek teszed ki a családod egy nullszakadás esetén. Nem véletlenül viszik külön mindenhova.

A számítógépet, laptopot miért csak földelt konnektorba szabad bedugni?

A szobámban pont nincs ilyen és igy be kellett vezetni egy hosszabbítót -.-"

Legjobb válasz: mert mivel nagyfrekvenciás, tekintélyes amplitudójú logikai gyors felfutású TTL négyszögjelek mennek a PCB hurkokban, ez az energia szétszóródik, és felgyülemlenek a szabad elektronok a géped vázán. Bár elsõsorban túlfeszültség biztonságos levezetésére szolgál. Ha nem akarsz meghalni egy szikrakisülés közben, mindenképp ajánlatos leföldelni.

mert mivel nagyfrekvenciás, tekintélyes amplitudójú logikai gyors felfutású TTL négyszögjelek mennek a PCB hurkokban, ez az energia szétszóródik, és felgyülemlenek a szabad elektronok a géped vázán. Bár elsõsorban túlfeszültség biztonságos levezetésére szolgál. Ha nem akarsz meghalni egy szikrakisülés közben, mindenképp ajánlatos leföldelni.
15 éve van gépem és nincs földelés a szobában, természetesen azóta több gépet használtam.Persze nekem van 100 volt alatti feszültséget jelzõ glimmem.
Ha nem földelt, akkor csíp a géped fémszerkezete, bár nem mindig. Ha van a számítógéped közelébe gázcsõ, vagy radiátor, akkor vegyél egy földelt konnektort, és a földelést egy villanyszerelõ hozzáköti a radiátor csõhöz. Nekem is így van, bár én saját magam csináltam.
Utolsó... tudod ugye, hogy az ilyen házilag készített valamik miatt van a legtöbb tûzeset? Arról, hogy megrázhat ne is beszéljünk. (Nem kötekedni akarok, és nem kérdõjelezem meg a hozzáértésedet sem, te biztosan meg tudtad jól csinálni, de a kérdezõnek nem ajánlanám, mert valószínû, hogy nem lenne biztonságos, ha õ is házilag nekifogna hasonlót csinálni...) A földelés fõ célja megóvni az embereket az áramrázástól... erre találták ki. Minden elektronikai eszköznek szüksége van földelésre, aminek a burkolata fémbõl van, vagy van olyan külsõ, a felhasználó által hozzáférhetõ része, ami vezeti az áramot. Bár a legtöbb mûködne nélküle is (a számítógéped is), így biztonságosabb.
A kérdező hozzászólása: oks köszi a válaszokat :)
Régi lakhelyemen nekem sem volt földelés, és semmi baja nem volt a gépnek, egyszer sem rázott/csípett meg. Munkahelyemen lévõ laptopoknak pedig nem is földelt csatlakozója.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!