Találatok a következő kifejezésre: A számítógép árt, ha (34 db)

Art a szamitogepnek/laptopnak ha minden nap toredezettsegmentesitem?

mindig lelassul a gepem,es mindig toredezettsegmentesitem...lehet ettol valami baja?...szinte minden nap elvegzem,ugyanis mindig sok a toredezett file,de nem tudom mitol..

Legjobb válasz: Ártani nem árt, de felesleges. Ha annyira lassú a géped és mindig sok a töredezett file, akkor telepítsd újra a gépet.

Ártani nem árt, de felesleges. Ha annyira lassú a géped és mindig sok a töredezett file, akkor telepítsd újra a gépet.
A rendszerpartíción mindig sok lesz a töredezett fájl, de az össz töredezettség nem lesz magas, így a sebességet nem kéne, hogy egy nap alatt hazavágja. Próbálj Auslogic Disk Defragot használni, és legyen a rendszerpartíción mindig legalább 10% szabad hely, de inkább több. Ha ennek ellenére is naponta kell töredezettségmentesíteni, ott valami más, nagyobb gond van. Heti egynek is több, mint elégnek kéne lenni.

Az árt a számítógépnek ha az asztalban van?

számítógép asztalom van amiben van 1 külön rekesz ki alakítva a számítógépnek.azt mondták hogy az csak árt neki.ez igaz?

Legjobb válasz: ha nincs megfelelõ szellõzése akkor elképzelhetõ.. de mivel direkt arra van kialakítva nem hinném hogy nem gondoltak volna erre.

ha nincs megfelelõ szellõzése akkor elképzelhetõ.. de mivel direkt arra van kialakítva nem hinném hogy nem gondoltak volna erre.
Ahol a számítógépen a ventik vannak vágj nekik lukat :D
A kérdező hozzászólása: maga a ház is elég zárt de rekeszben még van jó pár centi hely ha bent van
Haveromnak leégett a gépe ettõl. Pörögtek a ventik, de a meleg levegõ visszaáramlott mert zárt helyen volt az asztalban, amit kifújt, az meg beragadt abba a "lyukba". Túlmelegedett, kinyírta a gépet. Ráadásul ott jobban, gyorsabban lesz poros belül. Ha egy mód van rá, ne tedd be oda.
Még mindig jobb, mintha a földön (szõnyegen, parkettán) lenne, mert onnét szedi össze a legtöbb port. Nálam is olyan számítógép asztal van, amiben külön helye van a gépnek. Igaz, hátul nyitott, oldalt pedig mindkét felén van 5-6 centi hely a gépház és a bútorlap között, felette pedig kb. 10 centi. Több éve mûködik ezen a helyen, hibátlanul...
A kérdező hozzászólása: hát kb ilyen nekem is
Nem...
nemhiszem. :p
A kérdező hozzászólása: ok köszi! Csak mert a haverom mondta hogyha rákötöm akkor leég a gép és nemtudtam hogy ez igaz-e vagy kamu !
Na jó, persze attól függ, hova kötöd rá :) De ha a TV-nek van olyan bemenete, ami fogadni tudja a számítógép kimenõ jelét, akkor ott semmi meghibásodás nem lehet, hiszen ezek a csatlakozások éppen ilyen célokra vannak kitalálva.

Árt a számítógépnek ha 1-2 napig folyamatosan be lenne kapcsolva és dolgozna?

nagyrészt renderelnék, és seedelnék

Legjobb válasz: Dehogy. Az asztali pc-ket erre találták ki. Hogy akár éjjel-nappal üzemeljenek. Még ha renderelsz is folyamatosan akkor is mehet. Max nem árt 2 naponta újra indítani ha folyamatosan nagy terhelés alatt van a proci.

Dehogy. Az asztali pc-ket erre találták ki. Hogy akár éjjel-nappal üzemeljenek. Még ha renderelsz is folyamatosan akkor is mehet. Max nem árt 2 naponta újra indítani ha folyamatosan nagy terhelés alatt van a proci.
Normális szellõzés és hûtés, valamint megbízható táp mellet 1-2 évig is mehet folyamatosan.
Nem árt! Az árt, ha gyakran ki-be kapcsolgatod!

Tényleg árt a számítógépnek, ha sokat van ki-be kapcsolva és újraindítva?

Legjobb válasz: Minden elektronikai berendezésnek árt a sok ki be kapcsolás!

Minden elektronikai berendezésnek árt a sok ki be kapcsolás!
A kérdező hozzászólása: És melyik árt jobban, ha egész nap megy, vagy ha ki-be van kapcsolva?
Maga az újraindítás nem árt semmit. Elsõ jól mondta, a ki-be kapcsolgatás tönkretehet egyes elemeket. Attól is függ, milyen minõségûek az eszközök. Persze ha napi 2-3x kapcsolod csak be és ki, akkor azért az nem okoz nagy problémát.
Természetesen jobb, ha nem fut a számítógép megállás nélkül, mert az sem tesz neki jót. Intenzív használat mellett, ha naponta ki-be kapcsolod 1-2x az egyáltalán nem árt.

25 hetes kismama vagyok, árt ha sokat vagyok a laptop vagy számítógép előtt?

Legjobb válasz: Szia. Nem árt. Én is sokat ülök a laptomom elõtt, mivel az elejétõl itthon vagyok, vérzés miatt. Boldog babavárást! 38 hetes kismama.

Szia. Nem árt. Én is sokat ülök a laptomom elõtt, mivel az elejétõl itthon vagyok, vérzés miatt. Boldog babavárást! 38 hetes kismama.
Szia. Az én terhességem alatt is volt hasonló kérdés, és akkor egy mérnök végzettségû kismama válaszolt, hogy nem árt. De a mobilt ne tartsd pocak közelben. Üdv, 4 hónapos kislány anyukája
szia, Nem árt, én a kislányommal szinte végig feküdtem, az elején vérzés miatt, a végén meg mert akkor volt a hasam, mint egy bálna.. Semmi baja a csajszinak...15 hónapos és makk egészséges..:)
Nem hinném. Ez kb. olyan lenne, hogy árt-e a kicsinek ha sokat ülsz a TV elõtt.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek!!!!

A számítógépnek az árt ha sokszor ki-be kapcsoljuk?

Legjobb válasz: Nem. A bekapcs gombot arra találták ki, hogy használjuk és ne ürüljön ki a tárcánk a villanyszámlától.

Nem. A bekapcs gombot arra találták ki, hogy használjuk és ne ürüljön ki a tárcánk a villanyszámlától.
Mind villamosmérnöki, mind mechanikus szempontból úgy igyekezték tervezni, hogy elviselje a sok ki-be kapcsolást. Például egy egér mechanikus kapcsolója szokott tönkremenni a sok kapcsolgatástól. De a fõkapcsolót úgysem kapcsolod annyiszor.
A kérdező hozzászólása: Értem, és a hardware-eknek se árt?pl:.hogy az áram hirtelen elmegy és visszajön
Ha ártana, akkor nem raknának rá bekapcs gombot.

A tableteket ugyanolyan célokra lehet használni, mint a számítógépeket? Ha igen, milyen ár és márka a jó kategória?

Olyanokra gondolok, hogy Word-öt mondjuk tudok-e rajta használni stb.

Legjobb válasz: Nem tudsz rajta használni csak valami butított szövegszerkesztõt. Nem nem arra való mint a pc. Ha olyat akarsz mégis, akkor ms surface pro. De az iszonyat drága. Ezek netezni, filmezgetni valók.

Nem tudsz rajta használni csak valami butított szövegszerkesztõt. Nem nem arra való mint a pc. Ha olyat akarsz mégis, akkor ms surface pro. De az iszonyat drága. Ezek netezni, filmezgetni valók.
én nagyon ritkán gépelek rajta, de persze vannak programok, amik kifejezetten jók Androidon. szerintem nagyon tré virtuális billentyûn sokat gépelni, de persze egy külsõ hardverrel ez is megoldható. ha sokat cipeled, akkor kifejezetten kényelmes, de inkább tartalomfogyasztásra ajánlott mint készítésre. márkát sajnos nem tudok mondani, nekem egy Concorde Novum van, az 60k volt decemberben (almás cuccokat én kifejezetten kerülöm, arról nem tudok mit írni). :-)
Én a Nexus 7-est javaslom tabletnek. A legjobb ár-érték arányú kütyü jelenleg a piacon véleményem szerint. Keress rá a "Nexus 7"-re itt a gyiken. Rengeteg topicot fogsz találni, amikben meg fogod kapni a kérdéseidre a választ!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Lehet, mégsem ez a nekem való kütyü... :)
Nem hülye embereknek való, szóval tényleg ne vegyél táblagépet ;-)

Ha sokszor megy el az áram, miközben a számítógép be van kapcsolva, akkor mit lehet tenni, illetve mennyire árt ez a masinának?

Sokszor, egyet gondol és elmegy az áram. Tök mindegy, hogy éppen a hó esik, vagy a Nap süt. Le is szoktam ezeknek az áramkimaradásoknak az időpontjait írni. Nem lehet valami kártérítést követelni? Mert gondolom a gépnek nagyon nem tesz jót ez a sok áramkimaradás. Előre is köszönöm a válasz! :)

Legjobb válasz: nagyin->nagyon Bár a nagyin sem tesz jót :)

nagyin->nagyon Bár a nagyin sem tesz jót :)
Nagyin nem tesz jót, az biztos. Én beszereznék a helyedben egy szünetmentes tápegységet.
A kérdező hozzászólása: Na jó, de a nagyi nincs bedugva a konnektorba. Nem lehet kártérítést követelni?
Ennek utána kéne nézni. De hiába a kártérítés. Ha tönkre megy a géped, ki tudja mikor látsz belõle pénzt. Az adatokról nem is beszélve. Egy szünetmentest jó lenne beszerezni. És mindenképp jelezd a problémát a szolgáltató felé.
Elõször érdeklõdnék a szolgáltatónál, hogy tudnak e errõl.Az is lehet nálatok van a hiba. Szünetmentes mindent megold. Nekem van kettõ is:)
Tíz darab ezresért-esetleg 8-szünetmentes és minden okés.Apósom nyüsztet, hogy vegyek, de még nem vettem.Jót nem tesz a gépednek az áramszünet, fõleg, ha épp lõnéd szét egy szupermutáns fejét a Fallout-ban, mert akkor az idegrendszerednek sem tesz jót! :)

Ha egy nap 15-órát megy a számítógép, mert töltök le filmeket a netröl. (Monitor nem megy) Akkor mennyi áramot fogyaszt? ÁRBAN?

Legjobb válasz: Hetente kb. háromszor van ilyen kérdés, ma szerda van és te vagy a héten a 3. Ha vissza olvasol 1-2 oldalt megtalálod a részletes válasokat. Amúgy havi 1-2 ezer Ft ha folyamatosan 24 órát megy a gép monitor nélkül.

Hetente kb. háromszor van ilyen kérdés, ma szerda van és te vagy a héten a 3. Ha vissza olvasol 1-2 oldalt megtalálod a részletes válasokat. Amúgy havi 1-2 ezer Ft ha folyamatosan 24 órát megy a gép monitor nélkül.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!