Találatok a következő kifejezésre: A számítógép, állít elő (6 db)

Káros lehet, ha gyermekeim a számítógép háza elé állnak?

A számítógép asztalon alul helyeztük el a számítógép házát. Kisfiam szokott gépezni néha, így odaáll elé mikor játszik. Kislányom is oda szokott állni, mikor zenéket hallgatunk. Okozhat ez valami problémát?

Legjobb válasz: Semmit. Nem sugároz, ha erre gondolsz. Nekünk is régebben az asztalon volt a gépház, amikor még ilyen lapos volt, és rá lehetett tenni a monitort. Mi is kiskorunktól gépeztünk, és semmi bajunk nem lett. Ellenben a cicák valami miatt szeretnek a gépházon aludni.

Semmit. Nem sugároz, ha erre gondolsz. Nekünk is régebben az asztalon volt a gépház, amikor még ilyen lapos volt, és rá lehetett tenni a monitort. Mi is kiskorunktól gépeztünk, és semmi bajunk nem lett. Ellenben a cicák valami miatt szeretnek a gépházon aludni.
Akkora elektroszomgban élünk, hogy ez már nem oszt, nem szoroz. Ott a tv, a mikró, a mosógép, a porszívó, minden villannynal megy. A falak is tele vannak villanyvezetékkel, az utcák is, tévétornyok, rádóadók, mobiltelefon tornyok, stb.stb. Miért pont egy háztartási elektronikai gép lenne a baj? És miért pont ez a sok közül? Az elektroszmogot úgysem lehet kikerülni, így aggódni is kár miatta. Mindannyian ebben élünk. :)
Plusz finom meleg is... :)
"Megy ugye benne több hûtõ, stb." A hûtõk egyáltalán nem sugároznak mert csak a hangtartományban van frekvenciája a vllanymotoroknak.
Elektromágneses sugárzásuk nekik is van. A legtöbb ház amúgy is fémbõl van, az is árnyékol, a winyók gyárilag árnyékoltak, a táp is. De egyébként sem árt semmit.
"Ellenben a cicák valami miatt szeretnek a gépházon aludni." Nagyon egyszerû, a táp feszültség alatt van és búg, õk hallják.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igen, tudom, mindenhol körbe vesz minket az elektroszmog, próbálom is kivédeni, amit lehet, kikapcsolok éjszakára. Hûtõ mellé sem jó állni, nem telózunk sokat stb. Sajnos gépezni szeretünk mi is és gyerkõcök is, ezért kérdeztem. Megy ugye benne több hûtõ, stb. További szép napot Nektek!

Számítógép újítás elõtt állok. Szerintetek is jók lennének ezek a cuccok a gépbe?

Ami már megvan: -Ház (Elite 330) -VGA (HD7790 Dual X OC) -Táp (CX430 80PB) -CPU (Phenom II X4 965 BE) -Író Amit vennék: Alaplap:

Legjobb válasz: Ha nem Full HD ban játszol, akkor szinte mindenre elég. Jó kis gép ;)

Ha nem Full HD ban játszol, akkor szinte mindenre elég. Jó kis gép ;)
A kérdező hozzászólása: Köszi a megerõsítést! Viszont úgy döntöttem, hogy a fentebb említett lap helyett ezt választom: http://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_ga_970a_d3/182212

A számítógép, hogy állít elő "véletlen" számokat?

Az iskolában egyszer kipróbáltuk, hogy több gépen is kértünk véletlen számokat (ha jól emlékszem 4x4-es mátrixokat), és több gépen is ugyanazt dobta ki. Tehát mégsem annyira véletlenek?

Legjobb válasz: Csak egy kis pontosítás: az álvéletlen generátorokban nincs "rengeteg szám, amelyeket fix sorrend szerint dobnak ki egymás után". Az egyszerûbb álvéletlen generátorok általában a kiindulási értéket megszorozzák egy "a" számmal, majd osztják egy "b" számmal, ahol az "a" és a "b" relatív prímszámok (azaz nincs közös osztójuk). Az osztás során képzõdött maradékot tekintik új kiindulási értéknek, s ennek általában utolsó 2 bájtját adják ki, mint következõ véletlen számot. Ezután a folyamat bárhányszor ismételhetõ. Kellõen nagy számú ismétlés után ismét ugyanazt a sorozatot adják, ezért is jellemzik az álvéletlen generátorokat az átlagos ciklushosszal - ez minél nagyobb, annál jobb minõségû a generátor. A valóban jó álvéletlen generátorok (amelyek visszacsatolt shift-regisztereket használnak, és kissé bonyolultabbak, mint az elõzõ példa generátora) igen nagy (10^6 - 10^9) ciklushosszal rendelkeznek.

Csak egy kis pontosítás: az álvéletlen generátorokban nincs "rengeteg szám, amelyeket fix sorrend szerint dobnak ki egymás után". Az egyszerûbb álvéletlen generátorok általában a kiindulási értéket megszorozzák egy "a" számmal, majd osztják egy "b" számmal, ahol az "a" és a "b" relatív prímszámok (azaz nincs közös osztójuk). Az osztás során képzõdött maradékot tekintik új kiindulási értéknek, s ennek általában utolsó 2 bájtját adják ki, mint következõ véletlen számot. Ezután a folyamat bárhányszor ismételhetõ. Kellõen nagy számú ismétlés után ismét ugyanazt a sorozatot adják, ezért is jellemzik az álvéletlen generátorokat az átlagos ciklushosszal - ez minél nagyobb, annál jobb minõségû a generátor. A valóban jó álvéletlen generátorok (amelyek visszacsatolt shift-regisztereket használnak, és kissé bonyolultabbak, mint az elõzõ példa generátora) igen nagy (10^6 - 10^9) ciklushosszal rendelkeznek.
Vannak véletlenszám-generátorok, és vannak álvéletlenszám-generátorok. Ti utóbbival dolgoztatok. Ezek úgy mûködnek, hogy van bennük rengeteg szám, amelyeket fix sorrend szerint dobnak ki egymás után. A jó álvéletlenszámok sok tekintetben hasonlóan viselkednek, mintha véletlenszerûek lennének, de az fontos, hogy beállítsátok a kezdõ számot, ezt megtehetitek pl. az éjfél óta eltelt másodpercek számának, ekkor már nem ugyanazokat a számokat fogjátok kapni a különbözõ indítások után. Vannak valódi véletlenszám-generátorok is, elsõsorban unix-alapú rendszereken, ezek úgy mûködnek, hogy a számítógéphez csatolt perifériák kvantumos zaja alapján állítanak elõ véletlenszámokat.


Telepítsd fel a drivereket! Az is a telepítés része, nem csak a windows felmásolása.
Telepíts föl minden drivert, az alaplap, a videokártya, hangkártya és a hálókártya drivereit is.
Lehet, hogy szoftverhibás! Nézesd meg!
A kérdező hozzászólása: Garanciára megcsinálják ugye?

Windows 8.1-es számítógépemen nagy nehezen elõ tudtam varázsolni a hibernálás opciót. De ez sajnos nem müködik, konkréton kikapcsolás a monitor, de a gép nem áll le, dolgozik tovább. Valami megoldás v ötlet?

Legjobb válasz: Szia! Ismert problémába ütköztél! Sok fórum szól errõl! 1. lépés Windows update (minden frissítést tegyél fel!) 2. lépés Frissítsd az összes illesztõprogramodat. Találkoztam már ezzel a problémával, volt ahol a vga drivert kellett eltávolítani és a legújabbat feltenni, volt ahol a wifi drivert kellett frissíteni!

Szia! Ismert problémába ütköztél! Sok fórum szól errõl! 1. lépés Windows update (minden frissítést tegyél fel!) 2. lépés Frissítsd az összes illesztõprogramodat. Találkoztam már ezzel a problémával, volt ahol a vga drivert kellett eltávolítani és a legújabbat feltenni, volt ahol a wifi drivert kellett frissíteni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszodat! a javaslatot kipróbáltam, most (még) jó minden!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!