Találatok a következő kifejezésre: A szájvíz az (16 db)

Nagy baj lenne, ha bajod lenne :)
Fogorvosnál mikor voltál? Nekem a fogkõtõl volt fogínygyulladásom, ami a nagyon gondos szájápolástól átmenetileg enyhült (csak néha vérzett), de a fogkõleszedés oldotta meg teljesen.
A kérdező hozzászólása: Márciusban leszedték a fogkövemet. Köszi a választ!
A kérdező hozzászólása: Fogínygyulladásom van, és borzalmasan fáj az ínyem egész nap. Fogkefével nem bírom tisztítani, mert amint hozzáér a fogkefe az adott részhez, rögvest elkezd ömleni a vér az ínyembõl. Úgyhogy vettem rá szájvizet, csak azt hagytam figyelmen kívül, hogy naponta 2x szabad használni. Ezért kérdezem most, hogy lesz abból problémám, hogy én ma 3x használtam?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen neked is!
Szajviz miatt nem kene lenni... :)
A kérdező hozzászólása: Ez meg mi a szösz? :)
De azért ne hanyagold el az alapos fogtisztítást sem, elhiszem hogy fáj, de az ottmaradt lepedéktõl nem fog jobban gyógyulni az ínyed. Parodontax fogkrémet használj és vegyél egy puhább sörtéjû fogkefét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Segít e a szájvíz az esetleges szájban lévő gomba legyőzésében?

Legjobb válasz: Vagy lehetséges e, hogy teljesen kiírtja azokat?

A kérdező hozzászólása: Vagy lehetséges e, hogy teljesen kiírtja azokat?
Szerény véleményem szerint nem.Tünetileg hathat, tehát fertõtleníti a szájat már csak alkohol tartalmánál fogva is, de ha folyamatosan meglévõ szájgombáról van szó, annak állapotán javítani nem tud.Ebben az esetben inkább grapefruitmag-ill.teafaolajjal öblögetnék, és nagy dózisú pre-és probiotikumot szednék.
ha szedsz mellé gyógyszert, akkor igen, de egyébként nem
nem, gyógyszer kell rá

Kb egy hónapja használom a mentholos LISTERINE szájvízet. Azt tapasztalom az utóbbi időkben, hogy a fogaim körül a száj nyálkahártyám felhólyagosodik. Lehetséges ilyen mellékhatása?

Legjobb válasz: Igen, mert erõs szájvíz. Váltogasd egy gyengébbel, pl. Meridol. Ilyenkor meg ne használj szájvizet, csak sûrûre fõzött kamillateával öblögess.

Igen, mert erõs szájvíz. Váltogasd egy gyengébbel, pl. Meridol. Ilyenkor meg ne használj szájvizet, csak sûrûre fõzött kamillateával öblögess.


Szájvizet kérnek az óvodában. Azt mondták, hogy kb. fél évig nem fognak fogat mosni. Hihetetlen. Remélem figyelnek akkor rá, hogy ne nyeljék le a szájvizet a gyerekek, mivel olyat nem találtam, ami 6 év alatt lenne? Létezik 3 éveseknek szájvíz?

Legjobb válasz: Mi az, hogy nem mosnak fogat?! Már a csecsemõk számára is van fogkefe, meg mindenhol azt hallani/olvasni, hogy az elsõ fogak megjelenésétõl mosni kell. Én már semmit nem értek a mai világban...

Mi az, hogy nem mosnak fogat?! Már a csecsemõk számára is van fogkefe, meg mindenhol azt hallani/olvasni, hogy az elsõ fogak megjelenésétõl mosni kell. Én már semmit nem értek a mai világban...
Nálunk csak az utolsó 1, 5 hónapban mostak fogat az utolsó szülõi értekezleten megszavazottak alapján! Örültem, mert akármennyire vigyázunk lányom fogára, romlik és az ebéd utáni fogmosás sem kihagyható :(
Elsõ pár hónapban nem mindenhol mosnak fogat, hogy ezzel is könnyítsék a gyerekek beszokását. Így is pont elég szabályt kell megtanulniuk. Ha az egyszerûbbek és fontosabbak már mennek, utána jöhet a fogmosás. Én ezen nem akadtam ki. Fogmosás nélkül is nagyon nehéz beszokniuk és millió szabályt és szokást kell megtanulniuk.
nálunk az elsõ 3 hónapban nem mostak fogad. mondván, míg nem megy a tömeges mosdó használat, addig nem kombinálják fogmosással. állítólag borzasztóan viselkedtek, mint a csûrhe, össze-vissza pisiltek, sok gyerek a kezét se tudta megmosni... erre adtak 3 hónapot a gyerekek, szépen beleszoktak és januártól volt fogmosás. egyébként nekem is furcsa volt elõször, fiam is egyedül mosott fogat, ráadásul évismétlõ volt, így neki semmi új nem volt. na de miután az óvónõ szülõin elmesélte, hogy van aki nem tudja hogy kell a szappant használni, pár kislány csak pislogott a wc papír láttán és néhány anyuka meg csak pironkodott, hogy ezért adta oviba, hogy megtanítsák erre is a gyerekét, én elfogadtam :) de a szájvizet erõsnek gondolom 3 éveseknél, inkább a fogkrémet nyelje le mint a szájvizet. én nem engedném... nálunk egyébként vízzel öblögettek
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hát ezen én is kiakadtam volna, de hallottam már én is ilyenrõl ismerõs gyerekek szüleitõl, hogy az oviban nem kell fogat mosni. Én ilyen helyzetben megkérdezném az óvónõt, hogy õ LEFEKVÉS ELÕTT szokott-e fogat mosni? Ha a válasz igen (remélhetõleg :) akkor azért kitérnék rá pár szóban, hogy a nap közbeni fogmosás a felnõtteknél más, mint a gyerekeknél, akik mennek órákra csukott szájjal aludni és nincs megmosva a foguk. Nehogy már ezt a rossz rendszert neveljék beléjük- és egyébként mivel indokolják, hogy ha most nem bírnak erõt venni magukon, akkor fél év múlva igen? Egy normális családban még a kiscsoportos 3 éves is napi szinten és rendszeresen mos fogat (persze adott esetben segítséggel, ellenõrzéssel, fogrkémnyomással stb.)- pont ez a szájvizes cirkusz az, ami ki fog egy normálisan tisztálkodó gyereket zökkenteni a ritmusból, nem? Szerintem ezt badarság a beszoktatással összekötni, ez alapvetõ higiénés dolog. Említsd meg a házi gyermekorvosodnak vagy a védõnõdnek a dolgot, ha szerencséd van és körzetes oviba jártok, lehet, hogy pont õk az intézményi orvos/védõnõ is- talán finoman oda tudnának hatni az oviba. Nagyon nem egészséges- és nem is jó szokás. Ha meg lenyelik a szájvizet, az sem épp használ... Nekem a bölcsiben volt ilyen harcom anno- én ragaszkodtam hozzá, hogy mossák meg a kisfiam fogát (illetve egészen pontosan SEGÍTSENEK neki)- mielõtt elmegy 3 órát aludni. Megdöbbentõ, de õ volt az EGYETLEN a csoportban, aki fogat mosott, a többi szülõnek még igénye sem volt rá, pedig próbáltam keresni másokat, akik hasonlóan gondolkodnak. A gondozónõk az elején ellenálltak (pl. kitették a fogmosó poharat, fogkefét elérhetetlen helyre, a cserepes virágok közé meg ilyenek)- de én nem hagytam magam. Hetekig minden nap megkértem õket, elmondtam, odatettem a fogkefét stb.- végül látták, hogy én nem török meg :) A kisfiam meg egyedül ment evés után és kérte a fogmosást- így kénytelenek voltak :) Ezt ajánlom: nyugodtan, kedvesen, de nagyon határozottan, akár 100* is elmondva "járj a nyakukra" ha fontosnak érzed. (egyébként évente 1-2 alkalommal a körzetes gyermekfogorvos is ki szokott menni még az önkormányzati ovikba is- esetleg kitudhatnád, hogy ki ez az orvos és neki is lehet jelezni, ha nem akar az intézmény ezen változtatni). Csak legyél mindig nagyon diplomatikus, kedves, elegáns a kéréseddel :)
Nálunk is igy volt. Az elso félévben nem mostak fogat. Annyira nem kellene rajta kiakadni, semmi baja nem lesz a gyereknek, ha ebéd utan nem mos fogat. Amúgy nálunk azt mondtak, hogy addigra megszokják a gyerekek teljesen az óvodát, illetve a tapasztalatuk azt mutatja, hogy minimum a csoport felének fogalma nincs a fogmosasrol.....
Azt hiszem kimaradt a "v":-D
Még nem is hallottam ilyenrõl! Legközelebb meg fogselymet fognak kérni? Amúgy én sem találkoztam még olyan szájízzel amit akár le is lehetne nyelni.
Nálunk is azt mondták eleinte még nem mosnak fogat, mert hogy nyilván nem tudnak, én kiagadtam. Miért ne tudnának. Bölcsiben is mosnak fogat.
A kérdező hozzászólása: Azt mondta az óvónõ, hogy mosnak fogat otthon reggel és este. Fél évig nem mosnak fogat, utána már igen. Nekem is furcsa, de tényleg így van. Úgy látszik, ezt engedélyezte az óvoda vezetõje is. Az óvónõ szerintem nem akar a gyerekek fogmosásával is foglalkozni. De végül is, azt is figyelni kell, hogy kiköpi-e a szájvizet? Nem? Fiam is ebbe az oviba jár, másik csoportba, ott egyértelmûen fogkrémet kértek elõször is. Egyébként vegyes csoport lesz, lesznek 6 évesek is, tehát kb. 13 kiscsoportos lesz majd. Lehet összefüggés?
Nálunk is szájvizet kellett vinni az elsõ pár hónapban, akkor én is kiakadtam, nem láttam értelmét, otthon rendesen fogat mostunk, de kiderült csak egy kis kupakkal öntöttek egy nagy kancsó vízhez, hogy legyen egy kis íze, és úgy tanultak köpni, januártól már rendesen fogkefét+ fogkrémet kértek.

Ha a szájviz után öblitek vizzel, az kiöbliti a szájvizet?

Legjobb válasz: Igen. A szájvíz védelmet ad - fajtája szerint- ezt többnyire értelmetlenné teszi a vizes öblítés utána.

Igen. A szájvíz védelmet ad - fajtája szerint- ezt többnyire értelmetlenné teszi a vizes öblítés utána.

Mi a baj az alkoholos szájvizekkel?

Többször olvastam, hogy ne használjunk olyan szájvizet, amiben van alkohol. Mit okozhat, ha használjuk?

Legjobb válasz: Igyál inkább pálinkát, aztán meglátod!

Igyál inkább pálinkát, aztán meglátod!
Te inkább ne kínálgasd másnak a pálinkámat! He!
Semmi baj nincs velük, csak az alkohol felszívódik a nyálkahártyán és ha megszondáztat a rendõr akkor pozitív eredmény mutathat a szonda.
Az én pálinkám hadd ne szívódjon már fel senki nyálkahártyáján, akit én nem kínáltam meg! Többek között téged sem!
ajánlom figyelmedbe a következõ cikket: http://www.fogaszat.org/cikkek/vajon_szajrakot_okozhat_az_al..

A szájvíz megöli az összes baktériumot a szájban. De kinek van arra szüksége, hogy a szája tele legyen döglött baktériumokkal?

Legjobb válasz: Könnyem megszabadulsz a döglött baciktõl:lenyeled õket,utána meg kikakilod,és a wc-be landolnak,majd a Wc-bacik megeszik õket és így tovább... LÉnye az hogy tõled távoznak a halott bacik. :DD

Könnyem megszabadulsz a döglött baciktõl:lenyeled õket, utána meg kikakilod, és a wc-be landolnak, majd a Wc-bacik megeszik õket és így tovább... LÉnye az hogy tõled távoznak a halott bacik. :DD
Viccelsz? :o Hatásosabbak a ricinusolajnál xD
Na és az élö baktériumok jobbak?
Az elpusztult baktériumokat, bekebelezik a fehérvérsejtek, eltünnek a lépben.Az elözö válaszoló voltam.
Ha így is van akkor a halottak már nem ártanak annyit mint az élõek :D
Problem? XD
Nem akarlak idegesíteni, de valószinütlen, h az összesed megölnéd. Baktériumok mindenhol vannak, a börünkön, szájunkban... A beleinkben több baktérium van mint saját sejt a testben. A k**... szoval széklet akár fele is lehet döglött bacik. http://en.wikipedia.org/wiki/Human_flora Különben a kérdésre visszaterve, ha pl. a baciknak van egy jó életbiztosításuk, és te (mint gazdaszervezet) örökösük vagy, sztem rögtön ugy érzed, szükséged van a hullájukra! minden csak szituáció kérdése!

Szép estét! Szeretnék érdeklõdni a bölcsességfog okozta ínygyulladás kezelésérõl! Kérdésem a következõ lenne: A Meridol szájvíz segít lehúzni az ínygyulladást, vagy szerezzek be másik fajta szájvizet?

Legjobb válasz: A Meridol inkább megelõzésre jó. Dontodent szájvizet használj,abban vannak antibakteriális,gyulladáscsökkentõ hatóanyagok. Nézz utána a neten.

A Meridol inkább megelõzésre jó. Dontodent szájvizet használj, abban vannak antibakteriális, gyulladáscsökkentõ hatóanyagok. Nézz utána a neten.
És Neked is szép estét!
Hagyd a szájvizet, használj elmex fogkrémet vagy gélt, ha meg éppen semmi ilyesmid nincs akkor törj péppé fokhagymát és zellergumót, keverd össze picit, sózd meg és próbáld a szádban tartani éjjel. Vagy kend rá valami vattacsomóra, és zorítsd az ínyedre csak nehogy lenyeld.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítségeket!
Szia! A TEAFA-OLAJ hihetetlen és gyors segítség a problémádra! Alányomnak is volt ugyanez, teafaolajba mártott fülpiszkával ecsetelte, szintén teafaolajt tartalmazó fogkrémet használt, és már másnap alig érezte, lement a gyulladás.Még a fogorvos is elcsodálkozott! Mi azóta mindíg tartunk itthon, szinte bármilyen gyulladásra jó, és kiváló baktériumölõ, fertõtlenítõ. Keress utána az interneten.
én a vitinne-t használom a fogíny gyulladásra és hasznos
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek!

Az alkoholos vagy alkoholmentes szájvíz a hatékonyabb/kevésbé káros?

Legjobb válasz: sztem ami szajvizbe jó a listerine zöld,vagy a corsodyl. vagy legalábbis bakterium ölésre.

sztem ami szajvizbe jó a listerine zöld, vagy a corsodyl. vagy legalábbis bakterium ölésre.
ezek alkoholosak. de kérdés h mire akarod hasznalni, ha vki csak friss leheletet akar arra nem tudom melyik a jó-.
Szerintem az alkoholos jobban fertõtlenít , de ha lenyeled és utána megszondáztatnak , akkor megbüntethetnek ( ez akkor történhet meg, ha nagyon érzékeny vagy az alkoholra ). Az alkoholos ezen kívül kicsit jobban csíp , viszont olcsóbb.
Az alkoholos szájvíztõl beteg lehetsz.. ha sokáig a szádban tartod , de mindenképpen hatásosabb.. fertõtlenít is .csak ne sokat használj egyszerre és nem szabad 1 percnél tovább a szádban hagyni bármit írnak a termékre

A 4Dent Coolmint szájvízben mennyi alkohol van, kimutatja az alkoholszonda?

Legjobb válasz: Igen ezért életfogytiglant kaphatsz ha megszondaznak és ilyet használtál

Igen ezért életfogytiglant kaphatsz ha megszondaznak és ilyet használtál


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!