Találatok a következő kifejezésre: A szájszárazság az (3 db)

Meddig tart a hámlás az arcon és a szájszárazság? Az egész kúra alatt? (Sotret nevű gyógyszertől)

Kb. 15 napja kezdtem el szedni, sokkal szebb t?le az arcom már most, de id?nként elkezd hámlani az arcom, f?ként az állam, a szám pedig cserepes és nagyon száraz. (Bármivel kenegetem, nem sokat segít)

Legjobb válasz: Szia!! A dm-ben és a müllerben lehet kapni egy ajakírt. CARMEX a neve.Csak azt használd semmi mást.Nem fog semmi segíteni csak ez. Én is ezt használom. A szájszárazság pedig az egész kúra alatt jelen lesz.(ami eltarthat egy évig is.)

Szia!! A dm-ben és a müllerben lehet kapni egy ajakírt. CARMEX a neve.Csak azt használd semmi mást.Nem fog semmi segíteni csak ez. Én is ezt használom. A szájszárazság pedig az egész kúra alatt jelen lesz.(ami eltarthat egy évig is.)
Szia! én fél évig szettem és a szádra semmi sem fog beválni.Meg kell várnod hogy végigszedd a gyógyszert és ha abbahagytad majd utána fog csak rendbe jönni a szád.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, már végig szedtem és rendbe is jött a szám.:)

A szájszárazság lehet az alacsony vércukorszint jele?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Alacsony vércukor szint nem jár szájszárazsággal pont ellenkezõleg a magas vércukor szint jár azzal, mint a gyakori wc-re járás is. Ha diétát írtak elõ akkor magas a vércukor szinted és probálják rendbe hozni. Kevesebb szénhidrátos ételt írtak elõ gondolom. A remegés az a vércukor szint leesését jelzi de valószínûleg azért esik le a vércukor szinted, mert a diéta miatt nem viszel be annyi szénhidrátot mint elõtte. Ne aggódj ez a diéta sajnos ezzel jár :( Én tudom a párom is cukros :( Ehetsz többször de mindig nézd meg mit eszel. Ne vigyél be sok szénhidrátot, mert akkor csak növeled a cukorszintet. Nem tudom milyen diétát írtak fel így nem akarok okoskodni de javaslom probáld meg betartani, mert a terhesség alatt elõjött cukorbetegség nem egyszerû. Sok sikert.

Alacsony vércukor szint nem jár szájszárazsággal pont ellenkezõleg a magas vércukor szint jár azzal, mint a gyakori wc-re járás is. Ha diétát írtak elõ akkor magas a vércukor szinted és probálják rendbe hozni. Kevesebb szénhidrátos ételt írtak elõ gondolom. A remegés az a vércukor szint leesését jelzi de valószínûleg azért esik le a vércukor szinted, mert a diéta miatt nem viszel be annyi szénhidrátot mint elõtte. Ne aggódj ez a diéta sajnos ezzel jár :( Én tudom a párom is cukros :( Ehetsz többször de mindig nézd meg mit eszel. Ne vigyél be sok szénhidrátot, mert akkor csak növeled a cukorszintet. Nem tudom milyen diétát írtak fel így nem akarok okoskodni de javaslom probáld meg betartani, mert a terhesség alatt elõjött cukorbetegség nem egyszerû. Sok sikert.
Mindenképp komolyan tartsd a diétát és olvass a terhességi cukorbetegségrõl! Igyál nyugodtan, amennyi jólesik, ha az orvos mást nem mond (pl vizesedés miatt). Akkor se ess pánikba, ha esetleg az inzulinig is eljutsz (nekem is kellett, túl lehet élni) - a baba miatt!!
Esetleg valami gyógyszer, amit szedsz?
A kérdező hozzászólása: Kösz, igen, szedek ilyen gyógyszereket, de évek óta ugyanazokat, és csak egy hónapja van ez a problémám, eddig nem volt, illetve elég volt csak a vízivás, mert amúgy is vitamindúsan táplálkozom. Nem tudom, nem lehet-e, hogy nem is veszem észre, és szájon át is lélegzem, mert esetleg kevés már az oxigén. Esetleg éjjel is. De nagyon ócska érzés, hogy nem csökken vízivásra.
Volt mostanában mérve a vércukrod? Lehet, h túl magas és ezért van a szájszárazság, folytonos szomjúság érzet?!
A kérdező hozzászólása: Hát ez az, hogy szomjúságérzet nincs, mert iszom eleget, csak szájszárazság. Nem mértem a vércukrom, sose voltam még csak veszélyeztetett sem.
Ezt inkább a több gyógyszer együttes szedése okozza. Sajnos ez egy ilyen mellékhatás. Célszerû elkerülni a nagyon savas dolgokat pl. narancslé stb. A fogak ilyenkor elég gyorsan romlanak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!