Találatok a következő kifejezésre: A suttogó c. könyv alapján (3 db)

Aki már alakított ki a Suttogó c. könyv alapján napirendet (4É) hogyan csinálta?

Legjobb válasz: Én elolvastam a suttogót de nem az szerint alakítottam ki a napirendünket, hanem ahogyan én jónak láttam. Nagyon jó egyébként a könyv de szerintem meg kell ismerni a kisbabádat és az õ igényeihez mérten alakítani a napirendet. De szívesen leírom a mi napirendünket. Az én kislányom hat hónapos, és egy hétig tudtam csak szoptatni sajnos. Utána elapadt a tejem ezért tápszeres lett. Négy hetes koráig 1x kelt fel éjszaka enni, aztán öt hetes kora óta 1x sem. Tehát a napunk a köv: Reggel hatkor tápszer reggelire. Bár mostanában már fél hét hét óra körül ébred. Majd utána vagy alszik vagy játszunk, vagy boltba megyünk, így meg van a délelõtti séta is. Aztán tízórakor tejpép és gyümölcs meg babavíz. Ezután újra vagy alszik vagy játék, ez tõle függ. Délután kettõkor fõzeléket kap és utána lemegyünk sétálni. Fél hatkor fürcsi, de ha a séta után elalszik akkor a fürcsit én el szoktam halasztani a kaja utáni idõre. Hatkor tápszer evés, majd alvás, és este tízkor Sinlac-ot kap vacsira. Ezután reggelig szunya egész éjjel. Nekünk így néz ki egy napunk. Természetesen minden baba más, ezért ne vegyél semmit szentírásnak. Inkább csak irányadásnak írtam le. Remélem segítettem neked. Sok sikert és boldogságot.

Én elolvastam a suttogót de nem az szerint alakítottam ki a napirendünket, hanem ahogyan én jónak láttam. Nagyon jó egyébként a könyv de szerintem meg kell ismerni a kisbabádat és az õ igényeihez mérten alakítani a napirendet. De szívesen leírom a mi napirendünket. Az én kislányom hat hónapos, és egy hétig tudtam csak szoptatni sajnos. Utána elapadt a tejem ezért tápszeres lett. Négy hetes koráig 1x kelt fel éjszaka enni, aztán öt hetes kora óta 1x sem. Tehát a napunk a köv: Reggel hatkor tápszer reggelire. Bár mostanában már fél hét hét óra körül ébred. Majd utána vagy alszik vagy játszunk, vagy boltba megyünk, így meg van a délelõtti séta is. Aztán tízórakor tejpép és gyümölcs meg babavíz. Ezután újra vagy alszik vagy játék, ez tõle függ. Délután kettõkor fõzeléket kap és utána lemegyünk sétálni. Fél hatkor fürcsi, de ha a séta után elalszik akkor a fürcsit én el szoktam halasztani a kaja utáni idõre. Hatkor tápszer evés, majd alvás, és este tízkor Sinlac-ot kap vacsira. Ezután reggelig szunya egész éjjel. Nekünk így néz ki egy napunk. Természetesen minden baba más, ezért ne vegyél semmit szentírásnak. Inkább csak irányadásnak írtam le. Remélem segítettem neked. Sok sikert és boldogságot.
Én inkább a Gina Ford-ot javaslom, nekünk hihetetlenül bevált, és az összes ismerõsöm a csodánkra jár, hogy milyen kiegyensúlyozott a pici. Nekünk szinte teljesen sikerült számûzni a sírást és elégedetlenkedést a napi rutinból, már másfél hónaposan több olyan napunk volt, amikor egyáltalán nem volt sírás, vagy csak az esti fürdés után, mert nem szeretünk öltözni. Persze biztos van, akinek nem jött be, de én ha tehetném mindent pont így csinálnék, és nagyon hálás vagyok Ford néninek a könyvért. Van amúgy aki rajtam kívül használja?
Gina Ford: Kiegyensúlyozott Babák és Nyugodt Mamák kézikönyve (kiadó: Twin Média Kft, 2006) Az eleje kicsit lassan emészthetõ, de leírja mit miért érdemes úgy csinálni, ahogy, én ezért is tudtam vele teljesen azonosulni. Nagyon kötöttnek tûnhet elõször az általa javasolt napirend, de tényleg teljesen igazodik a baba szükségeihez. Remélem segítettem.
2 hetesen -szerintem- nem is várható el a napirend! Mi 5 hetesek vagyunk és még mindig nincs, csak alakul..
Több anyuka ismerõsöm is próbálkozott vele és én is.Nálunk kb egy hétig ment, aztán a kisasszony felrúgta az egészet, és én meg nem akartam erõltetni, mikor láttam, h nem akaródzik.A többiek sem jártak nagyobb sikerrel...
Én bezúzatnám az összes könyvet. Nézzétek meg milyen emberek élnek Amerikában. Ez egy mama baba harcról szól, amibõl a baba kerül ki vesztesen..
az utolsó válaszolónak: mi a könyv címe és szerzõje pontosan? köszi a választ elõre is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! 2 hetes a pici, de még egyáltalán nem tudtunk semmi rendszert kialakítani az életében. Mindig úgy alakítja a dolgokat, ahogy neki jó. Éjszaka van, hogy 3 órát fent van, ezért érdeklõdtem, hogy vki alkalmazta-e már a rendszert, mert a könyvben olyan egyszerûnek tûnik minden. A Ford módszernek utána fogok járni! Külön köszönöm a válaszolónak a tippet!!!

Sikerült valakinek a "Suttogó" c. könyv alapján az altatás?

Este nincs baj az elalvással, de napközben és délután képtelen vagyok elaltatni a kisfiamat,max.30-40 percet alszik egy alvás alatt, de azt is már csak akkor amikor már nagyon fáradt. 1 hónapos. Arra vagyok kíváncsi, hogy hasznos-e ami a könyvben van leírva.

Legjobb válasz: Nekünk is sokat segített. Minden nem ment azért olyan simán, mint ahogyan a könyvben le van írva, de mivel az elsõ babánk, nekem rengeteg okos tanáccsal szolgált.

Nekünk is sokat segített. Minden nem ment azért olyan simán, mint ahogyan a könyvben le van írva, de mivel az elsõ babánk, nekem rengeteg okos tanáccsal szolgált.
igen, hasznos. Mi a suttogó elveit követtük, a lányunk 2 hónapos korától úgy alszik el, hogy Apa beviszi a szobába, imádkoznak egyet (ez nincs mondjuk a suttogóban...:) ) beteszi a kiságyba, cumi a szájba, betakarja és elköszön tõle. A mai napig áldom az eszemet, hogy a férjemre hallgattam altatás ügyben, aki a suttogóból vette az ötleteket. Ha rajtam múlna, még minden este tutujgatnám a lányomat. 1, 5 éves.
Az összes eddigi hozzászólóval egyetértek, nállunk is bevált a Suttogó!Van egy jó kis napierndünk, egyedül alszik el önállóan nem kell rázogatni órákat a popóját alvás elõtt, egy boldog baba!Én is áldom az eszem, hogy még terhesen elolvastam!
Nekem sokat segített ez a könyv eleinte, h megértsem, mit szeretne a fiam, mikor éhes és mikor fáradt, mikor fáj a hasa stb, és igen, segített egy rugalmas napirend kialakításában, és az altatáshoz is adott jótanácsokat. Nem tartottam be mindent szó szerint, és nem ment mindig minden jól, de könnyen átvászeltük a zûrösebb idõszakokat.
Nekunk hasznalt, Noverem nem hitte el, hogy lerakom a gyereket, es alszik.

A suttogó titka c. könyv alapján elkezdhetem bevezetni a rendszert az életünkbe ha már elmult 2 hónapos?

Eddig nem sikerült mert 2 óránként etettem az elején a sárgulás miatt aztán meg nagyon belecsúsztunk az igény szerinti evésbe,és mostmár szinte semmi nincs amibe kapaszkodhat a gyerek.Beszélhetnék valakivel privibe aki tapasztaltabb ebben a módszerben?A könyvet megvettem,de egyedül nem tudom alkalmazni.Kellene egy támpont.Valaki segítsen mert nagyon kezd elmenni állandóan síróssá a babám.

Legjobb válasz: Én sem olvastam a könyvet, de hasonló cipõben jártam. Most 2,5 hónapos a kisfiam, pár héttel ezelõtt nekem is úgy tûnt, hogy sosem lesz egy rendszer a napjainkban és még mindig van ilyen érzésem napközben. De azért már pár hét alatt is nagyot alakult a programunk. Mi este 8kor kezdünk neki a furdésnek, de elõtte még tornáztatjuk, játszunk vele pelus nélkül, aztán fürdés, szopi és alvás. Van mikor csúszunk fél órát, órát (szerencsére nem zavarja meg) de ezt azért próbáljuk betartani. Azt vettük észre, hogy ebben az idõben már elkezdõdik az éjszakai alvása. Majd meglátod, hogy alakul nálatok, de szerintem a túl korai fektetés nem a legigazibb, fõleg, hogy most nyáron a nagy meleg olyan fél 8 után kezd abbahagyni, tehát a séta is késõbbre csúszik. A levegõztetés meg fontos a babának. Ha elszunyókál a levegõn, ezért csúszik a programunk sokszor fél órát, mert még hagyjuk egy kicsit a már frissebb levegõn. Szerintem meg az is fontos, hogy ne legyen túl erõs a napfény mikor következik az esti alvás. Így õ is meg tudja különböztetni majd, hogy a nappali és esti alvás nem ugyanaz a dolog. ha már sötétedik könnyebben is elalsznaka, legalabbis a mi babánk, hanem a fény fele fordul és sokat nézelõdik. Szóval az esti programotok kezdetnek lehet egy kapaszkodó, hogy fürdés, esetleg masszázs, szopi, alvás. Nekünk a babónk így átalussza az éjszakát (8-9 órát). Reggel próbáltam felkelés, szopi után a játszást, de láttam, hogy még mindig aludna, így a reggeli szopi után is jöhet az alvás. Ilyenkor jöhetett velünk a nagy ágyba, és ha még nem tudott elaludni, kicsit még beszéltünk hozzá, játszodtunk vele. Aztán elaludt. Most már szopi után egybõl elalszik, és a mózeskosárban alszik még 2-3 órát. Ezek azk a dologk amik kialakultak és kezdtek mûködni nálunk. Napközbeni programunk még nem ennyire szép és tökéletes, de meglátod kialakul. Figyeld a babádat, ha minden nap ugyanakkor kókad el, vagy van kedve játszani, akkor az már egy támpont. Kapaszkodj bele és próbáld mindennap megteremteni a lehetõséget neki, hogy azt csinálja. Ha minden nap 3kor kókadozik, és észrevetted akkor tegyed le a kiságyba minden nap 3kor. A legelsõ támpontotok viszont az esti fürdés, szopi, alvás legyen. Jó babázást.

Én sem olvastam a könyvet, de hasonló cipõben jártam. Most 2, 5 hónapos a kisfiam, pár héttel ezelõtt nekem is úgy tûnt, hogy sosem lesz egy rendszer a napjainkban és még mindig van ilyen érzésem napközben. De azért már pár hét alatt is nagyot alakult a programunk. Mi este 8kor kezdünk neki a furdésnek, de elõtte még tornáztatjuk, játszunk vele pelus nélkül, aztán fürdés, szopi és alvás. Van mikor csúszunk fél órát, órát (szerencsére nem zavarja meg) de ezt azért próbáljuk betartani. Azt vettük észre, hogy ebben az idõben már elkezdõdik az éjszakai alvása. Majd meglátod, hogy alakul nálatok, de szerintem a túl korai fektetés nem a legigazibb, fõleg, hogy most nyáron a nagy meleg olyan fél 8 után kezd abbahagyni, tehát a séta is késõbbre csúszik. A levegõztetés meg fontos a babának. Ha elszunyókál a levegõn, ezért csúszik a programunk sokszor fél órát, mert még hagyjuk egy kicsit a már frissebb levegõn. Szerintem meg az is fontos, hogy ne legyen túl erõs a napfény mikor következik az esti alvás. Így õ is meg tudja különböztetni majd, hogy a nappali és esti alvás nem ugyanaz a dolog. ha már sötétedik könnyebben is elalsznaka, legalabbis a mi babánk, hanem a fény fele fordul és sokat nézelõdik. Szóval az esti programotok kezdetnek lehet egy kapaszkodó, hogy fürdés, esetleg masszázs, szopi, alvás. Nekünk a babónk így átalussza az éjszakát (8-9 órát). Reggel próbáltam felkelés, szopi után a játszást, de láttam, hogy még mindig aludna, így a reggeli szopi után is jöhet az alvás. Ilyenkor jöhetett velünk a nagy ágyba, és ha még nem tudott elaludni, kicsit még beszéltünk hozzá, játszodtunk vele. Aztán elaludt. Most már szopi után egybõl elalszik, és a mózeskosárban alszik még 2-3 órát. Ezek azk a dologk amik kialakultak és kezdtek mûködni nálunk. Napközbeni programunk még nem ennyire szép és tökéletes, de meglátod kialakul. Figyeld a babádat, ha minden nap ugyanakkor kókad el, vagy van kedve játszani, akkor az már egy támpont. Kapaszkodj bele és próbáld mindennap megteremteni a lehetõséget neki, hogy azt csinálja. Ha minden nap 3kor kókadozik, és észrevetted akkor tegyed le a kiságyba minden nap 3kor. A legelsõ támpontotok viszont az esti fürdés, szopi, alvás legyen. Jó babázást.
Én a 3. hozzászóló vagyok. Nem azt mondtam, hogy a rendszer nem jó, csak azt, hogy azt a baba maga alakítja ki magának, ha eléggé bízunk benne és az ösztöneiben, mert neki az még van:) Görcsölve soha a büdös életbe, nem lesz rendszer. Ezt mondtam...
Dobd ki azt a könyvet! Ha éhes a babád etesd meg! Kislányom 5 hónapos, az esti fürdetés, utana evés, alváson kívül, nappal semmi rendszerünk nincs, de már látom, hogy szépen alakítgatja magának.. Kiengyensúlyozott, mosolygós baba:) Nincs az az írás, ami alapján jó lehetne nekünk. Majd mi/ti tudjuk/tudjátok. Persze, hogy sír, mert görcsölsz és ezt érzi. Lazíts!!! Ne akarj rendszert és akkor lesz:)
Szia! Én nem olvastam a könyvet, de annyit mondhatok, hogy biztosan ki fog alakulni a rendszer a babád életében. Próbálj bizonyos dolgokat mindig egy idõben csinálni pl.: este 7 fürdés, utány vacsi, esetleg játék, vagy alvás. Reggel megeteted, aztán játék stb. Az esti és a reggeli procedúrákat a legkönnyebb bevezetni, amiket várni is fog a baba. Utána figyeld meg nagyjából milyen idõintervallumban éhes, és próbáld megetetni, mielõtt nagy sírás lenne (többször is próbálkozhatsz, ha nem kell neki, úgyis elutasítja). Bízz magatokban, biztos menni fog:-)
Én nem értek az elõttem szólóval egyet. A baba is nyugodtabb, ha rendszer van az életében, az ismétlõdés megnyugtató hatású. Szerintem elkezdheted a 4É-t bevezetni, bár nekem nem tetszik a suttogós módszer, de nagyon sokaknak bevált. Egyébként ebben a nagymelegben normális, ha gyakrabban igényli az evést-ivást, és emiatt a forróság miatt is lehet sírós. Ha gondolod, segítek neked priviben, az én fiam 6 hónapos, és kb 1 hónapja van rendszer az éetünkben.
Szia! Én tegnap olvastam el az 1. könyvet, pár dolog tetszik belõle, de szerintem nem alkalmazható teljesen. Legalábbis nálam. Babócám /pár nap múlva 4 hetes/ szopi után simán alszik 4-5 órát, éjszaka is, ezért hagyom aludni, nem verem fel 3 óránként. Egy dolgot kezdtem el tegnap, és úgy néz ki, beválik. Kisfiamat 1 hete sikerült "elrontani". Sokszor kakinál erõlködik, amit nem brtunk nézni és állandóan felvettük, ami odáig fajult, h csak a vállunkon, mellünkön volt hajlandó elaludni. Most errõl leszoktatom. Még mindig a vállamon van, de ha látom, h mindjárt alvás, lerakom. Felsír, megvigasztalom, felveszem és ez addig megy, amíg el nem alszik egyedül. Tegnap az elsõ próbálkozás 1 óráig tartott, estére már csak 25 perc volt. :-) Szóval van olyan rész, amit alkalmazni lehet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!