Találatok a következő kifejezésre: A stressz szinten (5 db)

Az idegesség, stressz, befolyásolja a vércukor szintet?

Most ideges vagyok egy dolog miatt, és a 8,6 volt a vércukrom. Tegnap mikor ettem édességet akkor csak 7 volt.

Legjobb válasz: természetesen befolyásolja. Stressz hatására megemelkedik. Engem emiatt nyílvánítottak diabetes kismamának nyílvánítottak. Terheléses vércukorvizsgálatra mentem, elõtte nap volt egy tárgyalásom, alig aludtam éjszaka és terhelés után 8-as lett a cukrom. De azóta meg normális, csak az volt az egyedüli eset. Úgyhogy emiatt ne aggódj :)

természetesen befolyásolja. Stressz hatására megemelkedik. Engem emiatt nyílvánítottak diabetes kismamának nyílvánítottak. Terheléses vércukorvizsgálatra mentem, elõtte nap volt egy tárgyalásom, alig aludtam éjszaka és terhelés után 8-as lett a cukrom. De azóta meg normális, csak az volt az egyedüli eset. Úgyhogy emiatt ne aggódj :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen.
Mindenképp, de akutabb módon, mint ahogyan elsõ válaszoló írta: a szimpatikus idegrendszer riasztási funkciója a vér glükóz szintjének emelése, tehát például egy vizsgahelyzet elõtt közvetlenül megemelkedik, de utána lecsökken, krónikus hatása extrém esetben van. Ha most éhgyomorra 8.6, az semmiképp nem jó, kivéve ha valami olyan stresszhelyzetben vagy, ami nagyon extrém. Mérj újra, de otthoni körülmények között ilyen maszek vércukorterhelést csak úgy érdemes, ha mondjuk eszel egy kiflit és iszol egy kis tejet (ezt gesztációs diabétesz kontrolljaként is végzik: felkelsz, megméred, utánamegeszed ezt a kiflit/zsömlét és tejet, és aztán 2 óra múlva mérsz. Jó lenne, ha 7 alatt maradna). Az, hogy más módon milyen értékû egy otthon mért, nem éhgyomri vércukor, hacsak nem extrém magas, annyira nem sokatmondó. Az éhgyomri annál inkább, ha ez a 8.6 ilyen eredmény, én utánajárnék, a stresszre nem érdemes fogni.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen! Reggeli után 1 órával volt 8.6.
Azzal semmi baj nincsen, mérd azért folyamatosan, fõleg az éhgyomrit vagy esetleg a kiflis-tejes terheltet, de azt is két óra után! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi:)
Igen, nekem is volt már ilyen.Ne ijedj meg, ez gyakori!
Nekem is elõfordult már. Stressz miatt is, meg felfázás miatt is (bár ez utóbbi most nem kapcsolódik igazán a kérdéshez). 27/L
A kérdező hozzászólása: akk joo, én is erre gondoltam, mert most kellett volna nekem h megjöjjön tegnap és nem jött, viszont folyásom elõtte szokott lenni és most 4 napja van már meg a hasam is kezd fájdogálni ma, ugyhogy sztem lassan megjön..de akk sztem tényleg a stressz miatt késik..köszi a választ!:)
Van , nekem is a pótvizsga miatt:S

A stressz milyen szinten akadályozhatja a teherbeesést?

Lehet, hogy az a gond, hogy munkanélküli vagyok, és a párommal nem vagyunk összeházasodva, ami engem néha zavar? A babát nagyon szeretnénk, de 10 hónapja nem jön :(((

Legjobb válasz: Igen, sajnos a stressz nagyban befolyásolja a teherbeesét. Próbáljatok kicsit megnyugodni, beszéld meg a pároddal, mi az ami téged zavar, hátha van rá megoldás. Szorítok:)

Igen, sajnos a stressz nagyban befolyásolja a teherbeesét. Próbáljatok kicsit megnyugodni, beszéld meg a pároddal, mi az ami téged zavar, hátha van rá megoldás. Szorítok:)
szió! Figyelj nagyon sokat magadra, próbálj meg sétálni, meditálni, olyan dolgokat csinálni ami eltereli a figyelmed. Én a meditációt ajánlom neked, van sok jó a neten is. A stressz olyannyira akadályozhatja a teherbeesést, hogy nekem a petefészekmûködésem is leállt. Három hónap után gyógyszeres kezeléssel állította az orvos vissza (az sem volt biztos hogy sikerül) Szerintem beszélgessél sokat kedveseddel, mondja el õ mit szeretne, te mire vágysz, és mindezt hogy tudjátok közösen megvalósítani! Sok sikert! Drukkolok!!


Otthon és az iskolában gyakran, szinte folyamatosan rángatózik a szemem. Ez a túlzott stressz miatt lehet? (többi lent)!

Nos, a szüleim sajnos mostanában nagyon sokat veszekednek és ebb?l sajnos én is kapok a tesóimmal együtt. Anyu velünk is sokat kiabál,néha ok nélkül is.

Legjobb válasz: sajnos csak a görcsölésre tudok mondani okosat :S A kálium az segít ezen... hogy milyen növényben van ilyen azt sajnos nem tudom (halban biztos hogy van meg talán banánban) de viszont lehet kapni gyógyszertárban... Rajtam sokat segített plusz a szívnek is jó :) az jobb alvásra nekem is kellene valami mert ugyanezek a problémáim vannak lassan 2 hónapja... sportolni járok le is fáradok de nem tudok aludni :S

sajnos csak a görcsölésre tudok mondani okosat :S A kálium az segít ezen... hogy milyen növényben van ilyen azt sajnos nem tudom (halban biztos hogy van meg talán banánban) de viszont lehet kapni gyógyszertárban... Rajtam sokat segített plusz a szívnek is jó :) az jobb alvásra nekem is kellene valami mert ugyanezek a problémáim vannak lassan 2 hónapja... sportolni járok le is fáradok de nem tudok aludni :S
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat!
mármint az hogy rángatózott a szemem
magne b6, pszichologus (segit a stressz helyzetek kezelésében)
http://www.vitaminsziget.com/ecikk.php?id=14 hülyeséget mondtam hogy miben van :S bocsika... itt viszont elolvashatod :)
A kérdező hozzászólása: utolsó elõtti válaszoló! nekem most jelenleg, nincsenek alvással kapcsolatos problémáim, de nyáron voltak, nekem is kb 2hónapig, nagyon rossz volt és én is kifárasztottam magam(sportoltam) annak ellenére nem tudtam aludni, és elkezdtem nyugtató teákat inni az egy picit elálmosított és nem tudom, hogy a tea segített-e, de én azóta egész jól alszom! :) ajánlom neked lefekvés elõtti egy két pohár nyugtató teát!
lehet hogy a stressz miatt.. velem is volt ilyen 2 napig de elmúlt magától nekem :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!