Találatok a következő kifejezésre: A spirál úgy (19 db)

Járt valaki úgy, hogy a spirál levétele után nem esett teherbe? Januárba vették le nekem, abszolút nem éreztem semmi kellemetlenséget, az orvos mondta, hogy kész és öltözhetek. Valaki tud v. mi tippet, hogy sikerüljön?

spirál, terhesség

Legjobb válasz: Láttad, hogy tényleg levette? Tudom, furcsa kérdés, de egy nõgyógyász mesélte, hogy egyszer járt nála egy nõ, aki már évek óta nem esett teherbe, elõtte spirált használt. Hát kiderült, hogy az elõzõ orvos mégsem szedte le....

Láttad, hogy tényleg levette? Tudom, furcsa kérdés, de egy nõgyógyász mesélte, hogy egyszer járt nála egy nõ, aki már évek óta nem esett teherbe, elõtte spirált használt. Hát kiderült, hogy az elõzõ orvos mégsem szedte le....
A kérdező hozzászólása: Hát ez nem semmi! Nem nem láttam, hogy levette, de nem is akartam nézelõdni. Azt hiszem azért elmegyek egy másik orvoshoz, hogy megnézzen, hogy minden rendben van-e!
Szia! Nem tudom, még aktuális -e a kérdésed, de azért hozzászólok. Én se estem teberbe több mint fél évig a spirál után, pedig az elõzõ 2 terhességemnél nagyon könnyen. Aztán végre pozitív lett a teszt. Kiderült, hogy méhen kívüli.:( Persze ez nem jelenti azt, hogy nálad is gond van, de én mindenképp megnézetném magam egy jó orvossal, esetleg milyen a nyálkahártya stb. Minden jót kívánok neked!!

Anyukák! Aki úgy tetette fel a spirált, hogy még menstruált, akkor utána egyből vissza lehetett tenni a tampont?

Azért ide írok, mert itt több választ remélem, mint más kategóriákban...

Legjobb válasz: Nekem ugyan Mirena spirálom van így a simát nem tudom,de Mirenánál nem ajánlják a tampon használatot ,így betétet tettem be.Azóta is azt használok.

Nekem ugyan Mirena spirálom van így a simát nem tudom, de Mirenánál nem ajánlják a tampon használatot , így betétet tettem be.Azóta is azt használok.
Nem a fájdalom miatt teszik fel vérzéskor, hanem mert 1) ilyenkor biztos, hogy nem terhes a nõ 2) ilyenkor nyitott a méhszáj, nem kell tágítani.
A spirált MINDIG mensikor teszik fel...
A kérdező hozzászólása: Nem mindig, csak azért akkor szokták, mert akkor kevésbé fáj.
Igaza van az utolsónak... De egyébként hogy kérdésre is válaszoljak: Meg kell kérdezni az orvosod aki feltette hogy mekkora jelzõszálat hagyott, ugyanis a tampon használat azért nem ajánlott ilyenkor mert könnyebben fel tudnak jutni a baktériumok a szálon keresztül. Én kifejezettem kértem hogy jó rövidre vágja (egyébként is érezte sokszor a párom) és így azt mondta használhatok nyugodtan tampont. Azért mertem rövidre vágatni mivel rendszeresen járok nõgyógyászhoz, így nem tartottam szükségesnek hogy magamnak ellenõrizgessem...
A kérdező hozzászólása: Nekem egyébként a doki mondta, amikor egyszer rákérdeztem a spirálra, hogy azért teszik fel mensikor, mert akkor kicsit nyitva van a méhszáj és így kevésbé fáj. Szóval nem magamtól találtam ki, utána mondom, amit mondok. Köszönöm az eddigi válaszokat.

Felrakattam a spirált, s mikor 2 ho mulva visszamentem egy uh-ra, az orvosom nem találta. Hogyan lehet ez, hogy csak ugy eltünt?

Legjobb válasz: Biztos, hogy nem tûnt el. Esetleg elmozdul, és amiatt nem látszik. Spirál nem szívódik fel, azt meg erõsen kétlem, hogy kiesett volna belõled.

Biztos, hogy nem tûnt el. Esetleg elmozdul, és amiatt nem látszik. Spirál nem szívódik fel, azt meg erõsen kétlem, hogy kiesett volna belõled.
Kérdezd az orvostól.
A szervezeted kilökheti. Ha ezt történt, a gyártótól visszakérheted a spirál árát. Javaslom azért nézesd meg egy másik dokival is.
A kérdező hozzászólása: Nem értem, ha egyszer feltette az hogy kerülhet onnan le? S nem veszem észre? Uh-al nem találja, pedig bizta benne hogy beválik.
szerintem menjél vissza az orvoshoz nézzék meg ultra hangon!! mert ha el csúszott, terhes is lehetsz! Marcsi

A spirál ellenére úgy néz ki terhes lettem! Hány hetes korig végzik el az abortuszt, vagy meg lehet e így tartani?

Legjobb válasz: Mindenképp menj orvoshoz! Az abortuszt ha jól tudom 12 hetes korig végzik. Ha meg lehet tartani (ezt én sem tudom sajnos), megtartod? Nagyon akarhat titeket, ha a spirál ellenére is összejött :-)

Mindenképp menj orvoshoz! Az abortuszt ha jól tudom 12 hetes korig végzik. Ha meg lehet tartani (ezt én sem tudom sajnos), megtartod? Nagyon akarhat titeket, ha a spirál ellenére is összejött :-)
A hugom is így lett, egészséges, 20 éves.

Hogy védekeztek szülés után közvetlen? Fogamzásgátlót nem szedhetek vérnyomásom miatt, a spirál meg ugye az első rendes menszesz kor teszik fel? Szülés után mikor jön meg az első mensi? Mikor aggodjak?

a Megszakításos módszer mennyire biztonságos? 8 hete szültem, és megszakítással voltunk együtt a férjemmel, mert már nem bírtunk egymással, a terhesség i teszt kimutatná ha valami baleset becsúszott volna? NEm szoptatok, tejem nincs már.

Legjobb válasz: mi mindíg is megszakitásossal. csak akkor lettem terhes amikor terveztük a lányunkat :) elsõre sikerült. 14 hónapos azóta is így védekezünk. sikerrel eddig... LEKOPOGOM

mi mindíg is megszakitásossal. csak akkor lettem terhes amikor terveztük a lányunkat :) elsõre sikerült. 14 hónapos azóta is így védekezünk. sikerrel eddig... LEKOPOGOM
Az óvszer volt a legkézenfekvõbb megoldás. Nekem az elsõ menstruációm 2, 5 hónappal szülés után jött meg. De nem szoptattam, csak 1 hónapig. Ja, és a dokim külön hangsúlyozta a 6 hetes kontrollon, hogy a megszakítás nem védekezés. Elég csupán egyetlen kis fickó, és már ott is a baba. Szóval szerintem használjatok óvszert, amíg nem menstruálsz!
A kérdező hozzászólása: mennyi idõre menstruáltál elsõre kedves válaszolo szülés után? mert már 7-8 hete szültem kb 2 hete mult el a tisztulásos, és nem szopizik már csak tápszeres.
Gumival. A mensim az elsõnél 6 hónappal szülés után jött meg, a másodiknál 8 hónapra rá, de én szoptattam.
A megszakításos módszer szerencse alapján mûködik, nem biztonságos. Az elõváladékban is lehet életképes spermium, így attól is teherbe eshetsz. De szülés után ennyit már illene tudnod. Ha nem akarsz gyereket, felejtsd el a megszakításos védekezést. Használjatok gumit. Hogy mikor jön meg a menszesz az változó. Ha most voltatok együtt akkor kb 3-4 hét múlva csinálj tesztet, ha az negatív megnyugodhatsz.
Mi kézzel-lábbal védekezünk. :) Én szülés után 9 hétig véreztem, gyógyszerrel állították el, utána 3-4 hétre jött meg.
kedves kérdezõ! a spirált már nem csak akkor rakják fel amikor menstruálsz. Én 4 éve szültem, nekem felrakták a 6 hetes kontrollon (vagyis majdnem 7 hetes voltam, és már nem volt vérzésem egyáltalán). A fiam 5 hónapig szoptattam. Kérdezd meg az orvosod.
Nekem is a 6 hetes kontrollon tették fel a Mirena hormonos spirált.
nekem meg Silverlily-t ha jól emlékszem

Spirál (Milena) mellett ha teherbe esik vki, akkor le tudják venni úgy, hogy a terhesség megmaradjon?

Van vkinek ilyen jelleg? tapasztalata, mármint hogy méhen belüli fog.gátló eszköz mellett lett terhes? Mi van ilyenkor?? N?gyógyász függ?, hogy mennyire "ügyes", ha leveszi, és megmarad a baba? Vagy ilyenkor el kell vetetni...??

Legjobb válasz: Az attól függ, hogy hol van a spirál és hol a baba. Anno anyósomomnak ezért kellett megszakítania a terhességét, mert kapcsolatban volt a spirál a babával. Anyukámnak és nekem is simán le tudták venni. Nekem a spirál nem mozdult el, tök jó helyen volt, a bébim a lehetõ legtávolabb tapadt meg, így nekem az asszisztens vette le a spirálomat. A barátnõmnek szintén hormonos spirálja volt, neki nagyon sok gondot okozott, állandó méhgyulladás, görcsölés, neki nem is tudták simán levenni, csak altatásban tudták leoperálni. Automatikusan méhtisztítást csináltak, csak a szövettani leletbõl derült ki, hogy volt egy elhalt terhessége.

Az attól függ, hogy hol van a spirál és hol a baba. Anno anyósomomnak ezért kellett megszakítania a terhességét, mert kapcsolatban volt a spirál a babával. Anyukámnak és nekem is simán le tudták venni. Nekem a spirál nem mozdult el, tök jó helyen volt, a bébim a lehetõ legtávolabb tapadt meg, így nekem az asszisztens vette le a spirálomat. A barátnõmnek szintén hormonos spirálja volt, neki nagyon sok gondot okozott, állandó méhgyulladás, görcsölés, neki nem is tudták simán levenni, csak altatásban tudták leoperálni. Automatikusan méhtisztítást csináltak, csak a szövettani leletbõl derült ki, hogy volt egy elhalt terhessége.
Jó kis fogamzásgátló ez a spriál, ahogy így olvaslak Benneteket :) ))))
A kérdező hozzászólása: A kislányom a "tuti" fog. gátló tabletta mellett lett ..... most meg ez ... bár (még) nem biztos .... na és akkor ezek után mivel védekezz??????....
Mi most gumival védekezünk (szigorúan latexmentes, mert arra nem vagyok allergiás) + a termékeny napokon önmegtartóztatás van :) Már csak pár hónapig, utána jöhet a Hármaska. Utána erõsen gondolkozunk valamelyikünk sterilizálásán (Bár ott sem mindegyik 100%-os...) Azért valakinek bejön a spirál, csak úgy látszik az én környezetemben a spirálosoknak ezt dobta a gép. De, mint tudjuk, ez nem reprezentatív felmérés :)

Mirena spirál? Tapasztalatok? 12 hete szültem császárral és dokim ezt írta fel! Elvileg kedden tenné fel, de úgy félek. Van mellékhatás? Fáj a felhelyezés?

Legjobb válasz: Szia! Saját tapasztalatom csak a sima spirállal van, édesdeden szuszókál a másik szobában :) Azt tudod, hogy ez hormonos spirál és kb. 40eFt-ba kerül? Maga a felhelyezés nem fáj, max. egy kicsit kellemetlen, én pár óráig görcsöltem, picit véreztem, de ennyi. Vannak kifejezetten olyan betegségek, amik a spirálokat elõnyben részesítik, ilyen pl. a sugárgomba, nagyobb eséllyel alakul ki méhgyulladás, stb. Nekem "csak" egy gyerekem született a spirál mellett, semmilyen gyulladásos történetem nem volt, a barátnõm viszont két hetet volt kórházban sugárgomba miatt, még hónapokig kell gyógyszert szednie, és még így sem biztos, hogy elkerüli a mûtétet...

Szia! Saját tapasztalatom csak a sima spirállal van, édesdeden szuszókál a másik szobában :) Azt tudod, hogy ez hormonos spirál és kb. 40eFt-ba kerül? Maga a felhelyezés nem fáj, max. egy kicsit kellemetlen, én pár óráig görcsöltem, picit véreztem, de ennyi. Vannak kifejezetten olyan betegségek, amik a spirálokat elõnyben részesítik, ilyen pl. a sugárgomba, nagyobb eséllyel alakul ki méhgyulladás, stb. Nekem "csak" egy gyerekem született a spirál mellett, semmilyen gyulladásos történetem nem volt, a barátnõm viszont két hetet volt kórházban sugárgomba miatt, még hónapokig kell gyógyszert szednie, és még így sem biztos, hogy elkerüli a mûtétet...
A kérdező hozzászólása: Közsönöm a választ!Én nem vállalok több babát!Sajnálom , hogy így jártál!!!!!:(((
anyumnak elmozdult, és majdnem kilyukadt tõlle a méhe!+fertõzés felhelyezés után 6-7 hónappal!borzalmas volt, 3 ées unokatesó vette észre, h. "keresztanyu roszul van, nem tud felállni!"
Sya. Nekem is volt 2évig fennt mirena spir. és ami nem normális dologként társult hozzá, h 2 évig nem mensiztem:-( majd levetettem, és a kivárt idö után terhes lettem, s sajna 20héten elvetéltem, sztem szerepe volt benn a 28naponkénti vércsere hiányának is...szoval én nem tetetnék a helyedbe.

Lehet valaki úgy terhes, hogy spirál levétele előtt szeretkezett, s maradt a testében élő sperma?

Vagy a levétel el?tt ajánlják a tartózkodást?

Legjobb válasz: A spirál a már megfogant baba beágyazódását gátolja, a spermiumok életképességére nincs hatással. A spermiumok pedig átlagosan 2-3 napig, maximálisan pedig akár 8 napig is (ez bizonyított) életképesek a nõ testében. Én úgy tudom, hogy spirál feltételére és levételére egyaránt a legalkalmasabb a havi vérzés ideje. Egyrészt, mert ilyenkor biztos, hogy a nõ nem terhes, másrészt, mert ilyenkor nyitottabb a méhszáj.

A spirál a már megfogant baba beágyazódását gátolja, a spermiumok életképességére nincs hatással. A spermiumok pedig átlagosan 2-3 napig, maximálisan pedig akár 8 napig is (ez bizonyított) életképesek a nõ testében. Én úgy tudom, hogy spirál feltételére és levételére egyaránt a legalkalmasabb a havi vérzés ideje. Egyrészt, mert ilyenkor biztos, hogy a nõ nem terhes, másrészt, mert ilyenkor nyitottabb a méhszáj.

Spirál dauer? Ugye ez olyan szabályos spirál alakokban omlik majd le, nem olyan mint a hagyományos dauer?

Még csak gondolkozom rajta. Akiknél láttam nagyon szép szabályos hullámú volt és nagyon megtetszett.

Legjobb válasz: ehezz látni kellene a hajad minöségét,hossszát stb,nem mindegy milyen hossszu,merta spirál dauernál,azért felugrik rendesen.utánna dauerolni leht természetesen,de a spiráldauert ha megunod akkor vagy levágatod a hajad,vagy lenö. jol gondold meg. egy fodrász.

ehezz látni kellene a hajad minöségét, hossszát stb, nem mindegy milyen hossszu, merta spirál dauernál, azért felugrik rendesen.utánna dauerolni leht természetesen, de a spiráldauert ha megunod akkor vagy levágatod a hajad, vagy lenö. jol gondold meg. egy fodrász.
Nekem amikor bedaueroltattam a hajam, hosszában kettéhasadtak a hajszálaim, pedig mindenféle drága kencét megvettem rá. Slusszpoén: a legeslegvége felkunkorodott, ettõl eltekintve szinte teljesen egyenes maradt a hajam. Csak akkor lett göndör, ha becsavartam éjszakára. Jól gondold meg, mielõtt daueroltatsz, nálam két évig tartott, mire lenõtt és borzalmas volt látni a hasadó hajszálaimat!!!
én fodrász vagyok, én magamnak csinálom a daueromat, jelenleg spirál dauerom van, és nagyon szép szabályos loknik gyakorlatilag, de nem szabad sokszor, félévente 2x max, mert a duer nagyon erõs vegyszer

Spirál vagy hormonális tabletták (+nuvaring)? 20 éves vagyok de a tabletta nem vált be, a hormonális fogamzásgátlókat inkább hanyagolni szeretném. És ugy tudom a mini spirált felrakják azoknak is akik még nem voltak terhesek és akarnak gyereket.

MIt javasoltok? Felrakassam? TApasztalatok?

Legjobb válasz: Nehogy felrakasd, bár a doki sem fogja feltenni, hacsak nem hazudod neki, hogy már szültél, ugyanis spirált, bármilyen is legyen, kizárólag már szült nõknek helyeznek fel és így is sok a gond vele. ha semmiképpen nem szedhetsz hormonális foggátlót, marad az óvszer+valamilyen spermicid kúp vagy krém mellé. ezt még lehet megszakítással is variálni, de akkor a szex egy rakás kaki lesz. sztem próbálgass még tablettákat, valamelyik lehet, hogy beválik.

Nehogy felrakasd, bár a doki sem fogja feltenni, hacsak nem hazudod neki, hogy már szültél, ugyanis spirált, bármilyen is legyen, kizárólag már szült nõknek helyeznek fel és így is sok a gond vele. ha semmiképpen nem szedhetsz hormonális foggátlót, marad az óvszer+valamilyen spermicid kúp vagy krém mellé. ezt még lehet megszakítással is variálni, de akkor a szex egy rakás kaki lesz. sztem próbálgass még tablettákat, valamelyik lehet, hogy beválik.
Még annyit fûznék hozzá, hogy a spirál egy steril gyulladást hoz létre a méhben és nem magát a fogamzást gátolja, hanem a már megtermékenyített petét nem engedi beágyazódni vagyis abortáló hatása van. sztem ez sem utolsó szempont... a másik meg az, hogy bár ez egyéni vélemény, de én megõrülnék a tudattól, hogy egy mûanyag-fém biszbasz van a méhemben...
Ha szeretnél gyereket, szerintem sem érdemes kockáztatni a spirállal. Az én dokim, amikor a védekezési lehetõségeket sorolta külön kiemelte, hogy na ez, a fogamzásgátló injekció és néhány hormon készítmény az, amit ilyen fiatalon, gyermek nélkül senkinek nem ajánl, sõt, kifejezetten ellene van! Õ a fogamzásgátló tablettát ajánlotta, vagy a hüvelygyûrût. Inkább ilyenekkel védekezz, nehogy utána baj legyen belõle.
Szerintem próbáld meg a tablettákat egy másik nõgyógyásznál, hátha valami mást ír fel, vagy más adagban. Ha meg gyereket szeretnél, nem érdemes felrakatni a spirált, mert lehet, hogy aztán nem lehet gyereked. Ha tényleg más nem mûködik, akkor használjatok gumit, amíg nem szeretnétek gyereket. Inkább, minthogy aztán meg ne lehessen egyáltalán gyerek.
Hagyd a spirált, nagyon veszélyes! Amúgy sincsen túl jó védekezési rátája. Inkább a gumióvszert ajánlom. Én sem szedhetek fogamzásgátlót, és eleinte én se dobtam hanyatt magam az óvszertõl, de mostanára én és a párom is megszoktuk. Persze, eleinte furcsa lesz, de hidd el, meg lehet szokni.
Ha szedhetsz fogamzásgátlót, én a nuvaringet csak ajánlani tudom. Mivel nem szájon át szeded még kisebb a dózis és ugye meg van az elõny h havonta pontosan kétszer kell az egész fogamzásgátlással foglalkoznod. Szerintem tényleg gondold át ezt a spirál dolgot, az elõttem levõk nagyon jól leírták, miért!
a spirál veszélyes, van, ahol már be is tiltották. inkább a hüvelygyûrû.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!