Találatok a következő kifejezésre: A spermiumok a (165 db)

Mennyi idő alatt jutnak el a spermiumok a petesejthez?

Ha valaki részletezni is tudná, hogy nagyjából mennyi id? az út át a méhen, ill a petevezetékekben, az nagyon jó lenne.

Legjobb válasz: http://www.urologiarendeles.hu/A_spermiumok_utja_a_noi_szerv..

A kérdező hozzászólása: Most jövök a dokimtól és végre nem felejtettem el megkérdezni: 12 óra. Köszi!:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon érdekes amit küldtél, köszönöm!

Szeretkezés után hány napig élnek a spermiumok a hüvelybe?

Csütörtökön voltunk együtt, pénteken peteérésem volt, még mindig fájdogál a hasam, így is sikerülhet a baba?

Legjobb válasz: Azt hiszem 72óráig élnek.

Azt hiszem 72óráig élnek.
Na most már majdnem mindent tudunk a két cikkbõl :D
2-3 nap.
A spermium a hüvelyben 3, de akár 24 óráig, míg a méhben akár 7 napig is eléldegél :) Amúgy ajánlom ezt a cikket elolvasni , nagyon érdekes: http://szexbiblia.hu/amit-a-spermiumrol-ondorol-tudni-erdemes
Szia! Nekem 26 napos volt a ciklusom. 12-dik nap voltunk együtt a párommal, majd másnap volt pontosan a peteérésem és megfogant a kislányunk. Onnan tudom hogy akkor volt peteérésem, hogy hõmérõztem magam. :) Most 9 hónapos a kislányunk. Elvileg lehetsz babás!
mindegyik koton olyan
Már ne haragudj, de hogy gondoltad? Csináljátok gumival, aztán ez az anyag legyengíti a spermiumokat, aztán gyorsan leveszi a pasi a gumit, és beléd megy el??? Ne haragudj, de a gumi eleve meggátolja a megtermékenyítést ( mivel nem is engedi ki magából a spermát) :D:D Hány éves is vagy???
a spermaölõszertõl fél amit rákennek a gumira
Ezt úgy hívják, hogy spermicid.
Amilyet te keresel, az spermicides. Ilyet én csak az extra safet találtam http://www.pirulapatika.hu/8880000163064/adatlap
A kérdező hozzászólása: nagyonszépen köszönöm a válaszokat sokat segítettetek(már aki nem kritizállt, a tudatlanságom miatt, ez az oldal azt hiszem azért van, hogy megkérdezhessem kedves 19:28)

Mennyi idõ után pusztulnak el a spermiumok a friss levegõn?

pl. ha valaminek a kezére kerül stb.

Legjobb válasz: Valaminek a kezére?

Valaminek a kezére?
ráverted a kutya hátára?
A kérdező hozzászólása: *Valakinek.
Csak akkor, mikor teljesen beszáradtak.
A kérdező hozzászólása: Nem vertem senkinek a hátára, csak érdekel a dolog.:)

Mennyi idő alatt jutnak el a spermiumok a petevezetékbe?

Legjobb válasz: Ez attól függ mennyire aktívak. Valahol azt olvastam,hogy a gyors fickók kb 1 óra alatt fel jutnak.

Ez attól függ mennyire aktívak. Valahol azt olvastam, hogy a gyors fickók kb 1 óra alatt fel jutnak.
Állítólag a fiúk (y kromoszómával rendelkezõ spermiumok) gyorsabbak, õk kb fél óra alatt eljutnak a petevezetékbe, míg a lányoknak (x kromoszómával rendelkezõ spermiumok) ehez az úthoz 12 óra is kellhet.
Nem
Húúúúúú, nem szólok be, nyugi nyugi... Holy Shit:D Nem:)
Nos ez sok mindentõl függhet. Például ha a spermium tulajdonosa fogyasztott valamien izom növelõt, vagy esetleg akármien élinkítõ szert, akkot az természetesen a spermára is hat, amitol 8 kezük és 15 lábuk lesz, amivel szó szerint szét szaggatják a csaj bugyiját. Utána csákányt formálnak valamenyi kezükbõl és felmásznak a punciba, majd mikor elérnék a célt rájönnek, hogy csak egy gyõzhet, így tömeg mészárlásba kezdenek, ami során csak egy marad. A kiválasztott...
Kedves Kérdezõ, kérlek tisztázd a kérdésedet, írd le részleteiben, hogy mi történt, mert így nem tudhatjuk, hogy a válasz tényleg válasz lesz-e arra, amit tudni szeretnél. Amikor ráélveztél a bugyijára, a bugyi rajta volt? Mondjuk ezt jó lenne tudni ...
Amelyik nagyon izmos, es kitarto, az atjuthat. Vigyazni kell, mert amelyik meg ennel is izmosabb, az a atragja magat a polokon is, a legdurvabbak pedig a hasfalon keresztul termekenyitenek meg. Csak ugy lehet kordaban tartani, ha bezarod oket. Hasznalj befottes uveget. Par honapig eleg egy nagyobb.
Tényleg ennyire hülye vagy vagy csak tetetted??? Komolyan néha égnek áll az ember haja az ilyen idióta kérdésektõl!!NE SZAPORODJ!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor az lesz!
A kérdező hozzászólása: De elõtte vagy 10 üzeneten keresztül azt írta a sok okos, hogy nem lehet!
nezd, nekem mind1. van rá esély. te arra hallgatsz, akire akarsz. de aztán ne õket okold, ha mégis terhes lenne. gondolj már bele, ráélvezel a bugyijára, az átüt, sõt a szélein át is folyhat, nem? vagy ez egy vasbugyi, amin nem megy át semmi???? gondolkozz mar logikusan.
A kérdező hozzászólása: Én inkább Neked adok igazat! Jobb félni, mint megijedni. Szóval miután megtörtént az eset (elélveztem), cserélek inkább másik nadrágot, úgy folytatjuk.
nezd, adok egy jó tanácsot. velünk is történt hasonlo, csak õ éppen h arrébb huzodott, amikor én csupan bugyiban, õ meg boxerben volt. utana eldöntöttük, h pettinghez is hasznalunk gumit. ha véletlenül hozzámérne ott, vagy hasonlo. ti is hasznaljatok gumit. nem árt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ezt fogjuk tenni!
" A kérdező hozzászólása: Szóval miután megtörtént az eset (elélveztem), cserélek inkább másik nadrágot, úgy folytatjuk. " Egymassal csereltek, vagy hogy lesz ez a projekt?
A kérdező hozzászólása: 21:37 Igazad van :D
Mi ez a pettingszar????? Csak félig nyúlok be a negyedéig, hogy épphogy érezze de már élvezzen, ami után cserélni kell, sõt mosni és fertõtleníteni ????? Keressetek számotokra kedvezõ helyet, szeretkezzetek egy jót, de ilyen hülyeséget, hogy egymást piszkáljátok meg hogy azt már nem szabad meg izébizé. Ennek olyan mûszaga van. Bûntudattal jár? Hát vetkõzzétek le a félelmeiteket! Hajrá!!!!! :D
Én is ugy lettem terhes... a spermák be tudnak mászni, mert kisebbek mint a bugyi szálai közti rés, és így átférnek.
min csodálkozol?? ha a hüvelyére jutott, és mivel peeting volt, nedves volt az a terület, akkor lehet terhes. 72 oras. azonnal.
A kérdező hozzászólása: Oda bizony :$
A kérdező hozzászólása: :D kösz mindenki
12:40 Csodaklassz napot csináltál nekem. Ez a nap legjobb pillanata! :D
A kérdező hozzászólása: De miért nem?
Nem, csak akkor, ha savas a spermád. De akkor sem lehet gyerek, mert ha átmarja a bugyit, akkor mást is átmar... Ejj, szomorú világot érünk, Isten hozott XXI. század!
A kérdező hozzászólása: Kedves 13:21-es válaszoló! Pettingeltünk, rajtam is volt alsógatya, rajta meg bugyi, aztán ugye én elélveztem. De aztán ugyanúgy gyúrtam tovább egész éjjel. Nem juthatott át egy darab sem?
Nem, biztos odalopózott a csaj ruhásszekrényéhez és beleverte....
Mit jelent a gyúrás? Konditeremben csináltátok?
c8 lol XD WTF
Atya gatya....
ennyire felelõtlen vagy?? attól függ, h hova élveztél. ha mindjárt oda, a hüvelyéhez, akkor könnyen átjuthat, mivel a bugyi anyaga egyébként se vastag, és nem zár hermetikusan. ugyh lehet terhes. nem csak akkor lehet terhes vki, ha rendesen beleélveznek.
A kérdező hozzászólása: 03:19 Na erre gondoltam én eredetileg is, ettõl paráztam.

Ha a spermiumok a külvilággal rintkeznek azonnal elpusztulnak?

akár takaróval, akár b?rrel, akár mással rintkeznek.

Legjobb válasz: nem,egyesével kell agyonverni õket. szóval ha a jövõ adófizetõje lecsorgott a combodon,inkább töröld le. bõrön át nem fog felszívódni,de magadban ne nyúlkálj ragacsos manccsal és a barátodnak se engedd. sose lehet tudni,nincs-e köztük bear grylls vagy chuck norris reinkarnációja.

nem, egyesével kell agyonverni õket. szóval ha a jövõ adófizetõje lecsorgott a combodon, inkább töröld le. bõrön át nem fog felszívódni, de magadban ne nyúlkálj ragacsos manccsal és a barátodnak se engedd. sose lehet tudni, nincs-e köztük bear grylls vagy chuck norris reinkarnációja.
Hát nem túl szívósak, de akkor van csak sakk-matt, ha beszáradtak.
szoval kiakarod verni a kezedbe es utana bedugni a csajod puncijaba? vagytalan a tangajara verni, u.h ne tudja?
Nem!!!! Spermavizsgálatra is lehet vinni az anyagot, nem kell ott produkálni...
Nem, nem pusztulnak el, ahogyan a HIV sem. A HIV-nek is minimum fél óra kell

A spermiumok a levegőn mennyi idő alatt pusztulnak el?

Nem a szokásos "ugye nem vagyok terhes?" dolog miatt kérdezem..

Legjobb válasz: Szia! Mi most voltunk spermavizsgálaton és vittük a mintát. Mire odaértünk plusz a dokinál csúszás volt hát eltelt 2 és egy negyedóra, de értékelhetõ volt, nem volt semmi gond.

Szia! Mi most voltunk spermavizsgálaton és vittük a mintát. Mire odaértünk plusz a dokinál csúszás volt hát eltelt 2 és egy negyedóra, de értékelhetõ volt, nem volt semmi gond.
A kérdező hozzászólása: Köszi

Van egy fontos kérdésem. A férjem régebben drogozott ez károsíthatta a spermiumának a minõségét? Illetve már régóta próbálkozunk a babával és még mindig nem jött össze valami tanács hogy tudnék könnyen teherbe esni!?

Legjobb válasz: Attól függ, mit használt. Van olyan kábítószer, ami még évek múlva is a szervezetben marad, és a születendõ gyermek egészségére is negatívan hathat. Gratulálok a férjedhez.

Attól függ, mit használt. Van olyan kábítószer, ami még évek múlva is a szervezetben marad, és a születendõ gyermek egészségére is negatívan hathat. Gratulálok a férjedhez.
Ha szeretnél tenni valamit a babáért, akkor elõször kezdj el ciklusnaplót vezetni, rengeteg erre való program van. Talán a legegyszerûbb lenne a ciklus.hu, ez magyar. Beírhatod mikor jön meg a mensesed, tüneteket, egyebeket feljegyezhetsz. Segít belõni, hogy egyáltalán jókor vagytok-e együtt. Egyelõre tényleg nincs miért kivizsgálásokra rohangálni (hidd el, nagy macera és nem is olcsó). Addig pedig türelem. :-)
De a 9. hozzászólónak igaza van, egy sima nõgyógyászati vizsgálat és kenetvétel nem alkalmas annak a megállapítására, hogy mi az oka, ha egy pár hiába várja a gyermekáldást. De fél év után nincs okotok ilyesmkin aggódni, fõleg így, hogy nagy valószínûséggel nem havonta, hanem ritkábban tudtok olyan idõpontban együtt lenni, ami ideális lenne a fogamzás szempontjából.
még nem kell vizsgálat egyenlöre. ha eltelik 1-1, 5 év akkor kell tovább lépni. Addig is ovu tesztelj és próbáljatok meg akkor együttlenni amikor kell. Még ókorvaló együttlétböl is egészsges pároknl is csak kb 20% aze sély a babaára. Épp ezért a magyar átlag a 4 hónap amire sikerül. A meddöségin is azt mondják ha rendszeres nemi élet mellett sem jön össsze 1 év alatt akkor lehet menni vizsgálatra. Mivel ti nem tudtok egyeütt lenni mindig amikor kéne igy végképp idö kell hozzá.
Jesszusom Kérdezõ, mintha nem is olvasnád el, amit írnak neked. Minden áron vizsgálatra akarsz menni, közben pedig a legvalószínûbb probléma az, hogy nem sikerült nég jó idõben együtt lennetek. Tudod mikor van ovud? Szoktad figyelni? Mert hidd el, egy ovulációs teszt használata sokkal barátibb, mint mondjuk egy petevezeték átjárhatósági vizsgálata.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a tanácsokat .....számomra megnyugtató volt remélem minél hamarabb sikerül életet adnunk egy picinek :)
*Feszülj!! Fiatalok vagytok még!!Nyugi
Légy türelmes nem kell most még tovàbbi vizsgàlat majd max 2 év utàn fõleg hogy nem akkor vagytok együtt amikor akartok!!!!! Én sem rohantam dokihoz a páromnak volt egyedûl sperma vizsgàlata és ennyi.Ahogy normàlisan együtt tudtunk lenni meg is fogant a pici!!!Nyugi ne feszúl a témàra!!25hkm
A kérdező hozzászólása: kenet vizsgálat volt ..esetleg további vizsgálatra kell menni ilyen helyzetbe?
fél év után és döleg igy hogy nem tudtok akármikor együtt lenni anem kell még aggodni. Egy nögyógyász sima viszgálatból nem tudja megállapitani hogy van-e nálad gond. A nöi meddöség okai hormonálisak vagy elzáódás de ezek nem láthatóak sima viszgálattal. Tehát egy sima nögyógyászati vizsgálat nem mérvadó.
A kérdező hozzászólása: Párom 28 én 25 voltam nõgyógyásznál minden rendben volt azt mondta legközelebb akkor találkozunk amikor teherbe esek :( páromnak még nem mondtam ezt a lehetõséget hogy õ is menjen el vizsgálatra félek azt mondaná hogy azt gondolom hogy miatta nem lehet babánk
Mondjuk a fogamzás szempontjából azért nem így mûködik ez a "bepótoljuk" kérdés. Ha például tegyük fel egyik héten csütörtökön van az ovulációd, akkor még akkor sincsen esélyetek a babára, ha 2-3 nap múlva reggeltõl estig szeretkeztek, mert a petesejt kb. 24 óráig életképes és megtermékenyíthetõ.
Ó hàt miért nem ez mondtad!Az én pàrom is külföldön dolgozik és sajnos nem mindig volt itthon amikor kellett volna így 1.5 év utàn jött össze a pici.Vegyél petérést jelzõ tesztet és csinàld meg majd megmutatja hogy jókor vagytoke együtt vagy a párdo esetleg itthon vane akkor.türelem!!25hkm
A kérdező hozzászólása: Már elég rég drogozott van vagy 5 éve neki körübelül fél éve próbálkozunk és még mindig semmi sajnos a szexuális együtt lét is kevesebb a megszokottnál mivel külföldön dolgozik és csak hétvégente van itthon de akkor mondjuk ugy hogy a heti adagot bepótoljuk
Persze, esely akar lehet is. De a spermiumok mindig ujratermelodnek. Igy ha rovid ideig es nem olyan jellegu drogot hasznalt, akkor nem feltetlenul karosodtak a herei es igy a spermiumtermelese teljesen normalis lehet. De ennek gyorsan a vegere lehet jarni egy spermateszttel (meddosegi kivizsgalasok kereteben...), hogy eletkepesek es eleg mozgekonyak-e, eleg magas-e a szamuk?) Miota probalkoztok? Mit jelent a probalkozas? (napi szinten szexeltek vagy csak kozepidoben probaljatok "belõni" azt a par napot?) Hany evesek vagytok? Te rendben vagy-e? (tulsúly, ciszta, policisztas ovarium, abortusz korabban...stb.stb. szoval nagyjabol barmi) Nem kell ra valaszolni, csak altalaban nagyon sok dolog allhat amögött, hogy nem jon a baba. Altalaban 6 honap az atlagos normal szexualis elet mellett a teherbeeses varhato ideje. Ha egy ev alatt nem sikerul, akkor a nõgyógyászok szerint irany az orvos es a kivizsgalas (mindket felnek, nem csak a nõnek!). Jotanacs: szex-szex-szex, allitolag a ketnaponta legyen együttlét a legideálisabb. Szex utan ne rihanj a furdobe, hanem hanyattfekves, pihenes, osszebujas (mert bar ha fellalsz nem folyik ki minden mint tudjuk, de azert igenis jobb, nem neheziteni a spermiumok dolgat:-)). Folsavat is szedhetsz (nõdoki orvoskutato ezt tartotta legfontosabbnak a teherbeeseshez es az embrio legidealisabb fejlodesehez...). Olvass utana, mert rengeteg minden van font a neten. Es hajra! Sok szerencset.
Nem valószinü hogy az okozza. A spermiumok folyamatosan temelödnek tehát ami most ott van az nem rég termelödött. Kiviszgálás mindenképp kell de épp annyi az esély rá hogy nálad van a probléma amennyi nála.
Csinàltassatok sperma tesztet.Igaza van az elsõnek.mióta próbàlkoztok!!Nàladnis lehet baj nem csak nàla!Szóval ha már 1-2 éve igy meg akkor iràny a doki!!!25hkm
ha az együttlétek idõzítésével 6 hónap után nem esel teherbe, én csak akkor mennék vizsgálatra. Normális orvos elõször a pasit küldi, mert az a vizsgálat gyakorlatilag beavatozásmentes. Aztán azután lehetne nálad is elkezdeni a kivizsgálást, elõször hormonkép, aztán a többi, ha kell. Szóval elsõ körben LH teszt. Én amúgy nem hinném, hogy csak a drogozás miatt (bár nyilván nem mindegy, hogy mit tolt és meddig) gond lenne a spermiumokkal.

Hány napig életképesek a spermiumok a hüvelyben?

Legjobb válasz: Szia! Nem én vagyok ilyen okos,de utánna néztem:Élettartama a környezeti tényezõktõl és a hõmérséklettõl függ: 37°C-on 15-18 óra, 20°C-on 40-72 óra, a hüvelyben 2 óra (savanyú környezet), a méhben 25 óra, a petevezetékben 48 óra.

Szia! Nem én vagyok ilyen okos, de utánna néztem:Élettartama a környezeti tényezõktõl és a hõmérséklettõl függ: 37°C-on 15-18 óra, 20°C-on 40-72 óra, a hüvelyben 2 óra (savanyú környezet), a méhben 25 óra, a petevezetékben 48 óra.
Én ugy tudom 48 óra!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!