Találatok a következő kifejezésre: A sperma ideig életképes (15 db)

A sperma ha levegőre jut, mennyi ideig életképes, hogy teherbeejtsen ha esetleg a hüvelyemhez jut egy kicsi?

Legjobb válasz: Kedves elõttem szóló, ekkora marhaságokkal ne vezessünk már félre másokat! Neked szerencséd volt, hogy eddig mûködött a megszakításos módszer, de egyáltalán nem 100%, hogy a továbbiakban is megúszod gyerek nélkül. Ráadásul így pont a legélvezetesebb része marad el a dolognak. Valóban, attól, mert a hüvelybe sperma jut, még egyáltalán nem biztos, hogy gyermekáldás lesz a vége. Még akkor sem 100%-os a teherbeesés valószínûsége, ha direkt a legalkalmasabb pillanatban, pont ilyen célllal közösülnek. De! az ellenkezõje sincs kizárva, hogy véletlen pár kósza sperma az elõváladékból eljut a petesejtig és megtermékenyíti. Utána meg lehet sírni, hogy de hát megszakítottuk, meg alig ment belém, meg stb. Az eredeti kérdésre a válasz: pár órán át életképes.

Kedves elõttem szóló, ekkora marhaságokkal ne vezessünk már félre másokat! Neked szerencséd volt, hogy eddig mûködött a megszakításos módszer, de egyáltalán nem 100%, hogy a továbbiakban is megúszod gyerek nélkül. Ráadásul így pont a legélvezetesebb része marad el a dolognak. Valóban, attól, mert a hüvelybe sperma jut, még egyáltalán nem biztos, hogy gyermekáldás lesz a vége. Még akkor sem 100%-os a teherbeesés valószínûsége, ha direkt a legalkalmasabb pillanatban, pont ilyen célllal közösülnek. De! az ellenkezõje sincs kizárva, hogy véletlen pár kósza sperma az elõváladékból eljut a petesejtig és megtermékenyíti. Utána meg lehet sírni, hogy de hát megszakítottuk, meg alig ment belém, meg stb. Az eredeti kérdésre a válasz: pár órán át életképes.
órákig. de nem leszel terhes ha nem élvez beléd.
de, akkor is teherbeeshetsz ha nem élvez beléd, hanem csak egy kicsit odarakja. miert nem lehet normalisan védekezni????
Ha nem élvez beléd, nem eshetsz teherbe, még akkor sem, ha a hüvelyedhez jut egy kicsi.Nagyon sokan mondják azt is, hogy az elõváladéktól is teherbe lehet esni, ezért nem biztonságos védekezési módszer a megszakított közösülés!Szerintem ez sem igaz!Négy éve így védekezem, és egyszer sem ért még 'baleset'!
igen, még legalább 1 évig életképes a kis genyó szal terhes vagy :D
A kérdező hozzászólása: Köszi az elsõnek, nekem ennyi elég is!:-)
nem azt mondtam h biztos a terhesség ha egy kicsi jut a hüvely területére. de nem kizárt! és akkor mit mondasz otthon? " dehát csak egy kicsit volt ott? " hat, gondolom mindenkit rohadtul fog vigasztalni h " csak kicsit " volt ott.
A kérdező hozzászólása: óvszerrel védekezünk, csak nemrég történt ez, hogy kifolyt egy kicsit lovagló pózban a gumi alól..
kialakulhat terhesség. az aktustol szamitott 2 hét mulva csinaéj tesztet.

Mennyi ideig életképes a sperma a hüvelyben, illetve mindig hajnalban tüszőrepedés?

Legjobb válasz: Szerintem ha bekerül a sperma a megfelelõ helyre, akkor ott max 3-4 napig életképes. A tüszõrepedés meg tudtommal igen, hajnalban van.

Szerintem ha bekerül a sperma a megfelelõ helyre, akkor ott max 3-4 napig életképes. A tüszõrepedés meg tudtommal igen, hajnalban van.
Nekem mindig napközben van tüszõrepedésem. A sperma a hüvelyben nagyon hamar elpuszul (savas közeg), viszont ha megfelelõ a méhnyak-nyák, és átjut rajta, akkor 2-3 napig eléldegél.

Mennyi ideig életképes a sperma az óvszerben? 12 óra elteltével, ha nem volt testmeleg helyen, akkor még van benne életképes?

Legjobb válasz: Imádom ezeket a kérdéseket....kiváncsi vagyok mi motiválja ilyenkor a kérdezõt?

Imádom ezeket a kérdéseket....kiváncsi vagyok mi motiválja ilyenkor a kérdezõt?
Ha nem akarsz kommentet hogy irjanak??:)
Nem nem éli túl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Az is van benne, de ilyen körülmények között nem éli túl egyik sem 12 órán át egy óvszerben...
Megválaszoltam nem?
A kérdező hozzászólása: Csak válasz szeretnék tudni! :) Igaz h spermaölõ van a gumiban? Vagy ez tévhit?
A kérdező hozzászólása: Nem akarok kommenteket! Fontos! Tõlem kérdezték, de nem tudom, hogy egyáltalán életben maradna e egy is...
Illetve nem azonnal de 12 órát tuti nem bírnak ki
Csak nem fel akarod használni? Amúgy nem hiszem hogy egy is életképes lenne.. ugyanis ha levegõt kapnak azonnal elpusztulnak
Szerintem 12órát nem élnek túl, de olyat hallottam már, hogy pár órát igen, mivel nedves meleg helyen vannak!
A spermiumok átlagosan 72 óráig termékenyítõképesek.
Igen, ebben az esetben van rá esélyed. Hiába nem ment el benned, az elsõbõl még maradtak benn hímivarsejtek, amik a 2. aktus alkalmával az elõnedvvel beléd kerülhettek, és azok bizony életben maradhatnak 72 órát, és ha akkor volt peteérésed, akkor simán lehetsz terhes, de kívánom, hogy ne úgy legyen! Vigyázzatok jobban!
Miért ez melyik hajnalban volt?
A kérdező hozzászólása: 72órásról már rég lecsúsztam, teszt még odébb van. Köszi a választ, várok még válaszokat, hogy mások szerint is sok esélyem van így?
Nos igen, így is lehetsz terhes, sõt nagyon nagy esélyed van rá!!!72 óráig élnek a spermiumok és a második nedvvel is kerülhetett beléd! Nos a második kérdés, hogy akarod-e, hogy gyereked legyen vagy sem!Ha nem irány 72órás tablettáért, ha igen, akkor teszttért!
A kérdező hozzászólása: 2x ment el, kivette mikor elment, de visszatette utána, gondolom került így belém, már akkor éreztem hogy peteérésem lesz, de folyásos látszata rá 1-2napra lett. Van így esély terhesnek lenni? Vagy így lehet hogy nem is került belém? Mert én azt gondolom hogy így a második elõnedvben ott voltak az elõzõ spermák, és mivel közvetlen utána volt így életképesek lehettek.
Meggondolandó elmenni a nõgyógyászati ügyeletre egy esemény utáni tablettáért. Ha nem, akkor két hét múlva tesztelhetsz, hogy terhes vagy-e. Korábban nem érdemes, mert legalább két hetes babát tud csak kimutatni a teszt.
Attól függ, hogy hogy került beléd. Ha esetleg úgy, hogy elõtte levegõn volt (pl. kézról, vagy ilyesmi), akkor nem sok esély, mert levegõn elhalnak elég hamar, de ha rendesen a péniszbõl, akkor könnyen lehet, hogy teherbe esel, mert amúgy 3 napig életképesek. Ha nagyon nem szeretnétek, akkor inkább 72 órás tabi, az a biztos, mert jobb, mint késõbb az abortusz.
Igazából ebben az esetben nagyon nagyon sok esély van a teherbeesésre.
A kérdező hozzászólása: Amelyik nap kiírtam, 13án. Szerintem már nem lesz gond hogy jobban ügyeljünk, mert valószínû hogy több szex már nem lesz:( Több mint valószínû hogy nem csak én vagyok Neki sajnos:(

Mennyi idő kell a spermának szex után, hogy feljusson a petevezetékbe, hogy megtermékenyítse a petesejtet? És meddig életképes egy petesejt?

Ha mondjuk egy reggel történik meg a tüsz?repedés és aznap este vagyunk együtt, akkor lehet még esély? Mindenki azt írja, hogy el?tte jobb együtt lenni tudom, de csak így tudnánk.

Legjobb válasz: A spermiumok 2 óra alatt érik el a petesejtet.A petesejt 2 napig "él" ez alatt kell megtermékenyülnie,hogy baba lehessen belõle.A spermiumok 4-5 napig életképesek a nõi szervezetben. Vagyis,ha reggel volt tüszõrepedés,akkor a petesejt elindult a petevezetéken keresztül a méh irányába. 2 napja van,hogy megtermékenyítség.Vagyis jó esélyeid vannak a terhességre,ha este szerelmeskedsz. A szavaidból úgy tûnik szeretnél babát,remélem sikerül :)

A spermiumok 2 óra alatt érik el a petesejtet.A petesejt 2 napig "él" ez alatt kell megtermékenyülnie, hogy baba lehessen belõle.A spermiumok 4-5 napig életképesek a nõi szervezetben. Vagyis, ha reggel volt tüszõrepedés, akkor a petesejt elindult a petevezetéken keresztül a méh irányába. 2 napja van, hogy megtermékenyítség.Vagyis jó esélyeid vannak a terhességre, ha este szerelmeskedsz. A szavaidból úgy tûnik szeretnél babát, remélem sikerül :)
Szerintem a gyógyszertári tesztet vedd figyelembe, az megbízhatóbb.
A kérdező hozzászólása: pozitív lett még ma is az ovuteszt, legalábbis a gyógyszertári teljesen, a vaterás alig.. szerintetek?
A kérdező hozzászólása: reménykedem, majd este megírom.. A hõm ma lement egy tizedet, ugyhogy még nem volt szerintem.
Igen, mert akkor valószínûleg csak holnap lenne az ovulációd.
A kérdező hozzászólása: Ha ma du-n is pozi lenne az ovuteszt, akkor lenne esélyem ugye?
A petesejt 2 napig, azaz két napig életképes, a legnagyobb esély az elsõ 24 órában van a terhességre, van akik szerint az elsõ 12 órában a legnagyobb.
a petesejt 24 óráig (azaz 1 napig életképes) ovulációd pedig akkor van, amikor elõször negatív a teszted. Ha a tüszõrepedés napján este együtt vagytok, az még elvileg jókor lehet.
Ma ugye péntek van, és ma volt ovulációd és mint mondtam 2 napig életképes a petesejt, háááát elég necces.Biztosabb lenne a szombat, a vasárnap pedig szerintem reggel lenne jó, de vasárnap este már gázos, fõleg, ha ma reggel volt peteérésed és mondjuk nem így este felé.
A kérdező hozzászólása: igen, nagyon szeretnék. És ma lett elõször pozitív az ovutesztem, de csak vasárnap este fogunk tudni együtt lenni, mennyi így az esélyem?
én vagyok egy kuka az oldalt nem linkeltem be:) http://babatervezok.otthona.net/megtermekenyites.shtml
kukkancs rá erre az oldalra megéri , hasznos infok vannak benne. üdv.
Na mi lett? Sikerült a baba?:D

Hüvelyben mennyi ideig életképesek a spermák? Hány napig élnek?

Legjobb válasz: olvastam már 3 és 5 napot is.

olvastam már 3 és 5 napot is.
24-72 óra így tudom!
Nálunk 5 napig éltek :) Egyszer szexeltünk, és bizonyított volt az ovum rá 4 vagy 5 napra. Baba lett belõle! Sajnos elvesztettük õt, de a kérdésed nem ez volt! Sok sikert!

Mennyi ideig életképes a sperma ilyen körülmények között?

ma 3kor voltunk együtt d.u. és elmentem, de azóta nem voltam wc-n (pisilni), se nem mostam meg-.. fél10kor este ismét olyan 10mp-re gumi nélkül, aztán gumival. amikor gumi nélkül csináltuk, lehetett az el?váladékban életképes spermium?

Legjobb válasz: oszt te nem iszó eleget h nem hugyálsz egész délután?

oszt te nem iszó eleget h nem hugyálsz egész délután?
ezaz utolsó ez bolond de majd beszartam a röhögéstõl. XDD
nos, ne zárjunk ki azért a lehetõséget hogy pár túlélt annyi idõt, ha a sperma elegendõ uticsomagot pakolt be és elég részt megnézett a túlélés törvényeibõl lehetséges hogy túlélt, lehet hogy egy kisebb csapat is. Lehetek árulkodó jelek is pl: füstöl a párod farka, ez azt jelenti hogy a spermák tüzet gyújtottak hogy megfõzék a levadászott állatokat a túlélés érdekében. végül amikor észreveték a civilizációt a távolban nagy eséjel jutottak be...
Ne hallgass a sok félõsre! Itt mindenki azt hiszi, hogy ha 5 km-es körzetben valaki elmegy, õk egybõl terhesek lesznek. 3 és fél 10 között eltelt 6 és fél óra, a szabadlevegõn a sperma kb. 5 percig él, a nõ puncijában 3 napig (kicsivel fentebb akár 9 hónapig is, de ha valaki egy magzatot g*cinek hív, az g*ci dolog). Azt, hogy a húgycsõben meddig él, nem tudom, bár jobb lett volna dobni egy sárgát. Tisztálkodásért meg ne szóljatok be neki, szerintem sokmindenkinek (köztük nekem is) volt olyan, hogy dugtunk délután kétszer, és csak este mentem el fürdeni. Aki azonnal rohan és vakarja le magáról a párja nedveit, az undorodik tõle, vagy mi?
Lehet sok pontot gyûjtött és kiválthatta az acélhólyagot. (sims 3)
Lássuk csak: ma du. 3-kor voltatok együtt, aztán este fél 10-kor is de a kettõ között nem mostad meg?? Az [email protected] Higiéniából egyes. "10mp-re gumi nélkül, aztán gumival. " Védekezésbõl is egyes.
Nem lehet. Spermium az ondóban van, az elõváladék, - izgalmi cseppek - nem tartalmaznak spermiumot. A spermium, szerencsés esetben akár száz évig is életképes, ha megtermékenyít egy petesejtet.
A kérdező hozzászólása: végül nem lett baj kedves kérdezõ?
A kérdező hozzászólása: megint köszönöm a segítõ jellegû válaszokat.
Mielõtt bepánikoltok kérdezd meg a barátnõd hanyadik napon tartott a ciklusban ha 12-és 22 között kicsit gázosabb a helyzet, de am ahhoz h teherbe tudjon esni kell egy bizonyos mennyiségû sperma ami eljuthat. szóval annyira nem kell félni nem lesz azzal gáz.
Az elõváladékban is vannak spermiumok!
ááá, felelõtlen vagy nagyon, szerintem is kéne egy esemény utáni tabi, mert simán lehet a barátnõd terhes... ha lehet a jövõben védekezzetek, sok szerencsét..
Az elõváladékban is van spermium, csak nagyon kevés.
júli 15....22:44....bioszból egyes!Éjjel-nappal azt szajkózzák, hogy az elõváladékban is van sperma, amitõl terhes lehet valaki!!!!!Te sem vagy eléggé felkészülve, látom.Amúgy kedves topicindító: kicsi az esélye, hogy terhes lett a barátnõd, de nem esélytelen.Már az elejétõl is kéne védekezni.
igen, lehetett! Sõt! ha nem akartok idegeskedni érdemes egy esemény utánit vásárolni.
A csajom féldínó fé embert szült ugyhogy több millio évig b+ 1 pisálás és már semmi se lehet abbol
az én barátom azt állitja, hogy az elöváladékban is lehetnek élö spermiumok, ezért is nem szoktunk gumi nélkül szeretkezni. picit szerintem félhetsz töle (az elöváladéktol), mert nem kizárt.azért vizsgáltasd ki magad: ). a szex utáni mosakodásrol.engem zavarni szokott...ezért szoktam utána gyorsan lezuhanyozni.ez persze nem fontos, mert nincs mindenki utjában. a gyökér válaszokkal meg ne is foglalkozz; )).
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.
Az nem gond, hogy nem mostad meg, de legalább akkor védekeztetek volna az elejétõl fogva... Az elõváladékba akármikor kerülhet sperma. Lehetséges, hogy nem lesz belõle terhesség, de jobb, ha inkább védekeztek... Ha mindenképp gumi nélkül akarjátok csinálni, inkább az óvszert váltsátok át fogamzásgátlóra vagy használjátok mindkettõt, ha úgy esik jól. :)
Mi van kérdezõ, elfelejtettél a másik regeddel belépni? (Ez a ciki nem a faláb :D)

Szobahőmérsékleten mennyi ideig életképes a sperma?

Legjobb válasz: Mármint egy tányérkában, vagy hogy érted?

Mármint egy tányérkában, vagy hogy érted?
A kérdező hozzászólása: hát ha a pasi ujjára kerül esetleg és rá nemtudom x idõre ujjazza a csajt... nem vagyok ebben a helyzetben csak érdekel:D
Hát ezt nem tudom pontosan. A hüvelyben 3 napig is képes megélni, kint nem tudom mi a helyzet vele. A pasival mindenképpen kezet kell mosatni.
3 napig a hüvelyben megél. A levegõn nedvesség nem éri nedvesség, ezért körübelül háromnegyed órán belül elpusztul. Hogy még érthetõbb legyek: ha már megszáradt, nem kell semmitõl tartania az illetõnek, akinek a nevében kérdeztél.
Hm, mindig tanul az ember lánya.
A kérdező hozzászólása: *leöntöttem
10-15 napig.
wow.
Pillanatok alatt elpusztulnak, a vegyi cuccoktól elpusztulnak, a víztõl pedig az ondófolyadék gél állapotba megy át, amitõl a spermiumok mozgásképtelenné válnak. Azonban! Ha a kérdés arra irányul, hogy szex után ilyenformán kimostad magad, akkor csak a hüvelyedben lévõket tudod ilyen módon kimosni. A kilövelléskor nagyobb mennyiség jut át rögtön a méhszájon, ezekre már nem hat.

Mennyi ideig marad életképes a sperma az óvszerben?

A párommal együttlétünk alatt óvszerrel védekeztünk, majd úgy ahogy voltunk elaludtunk, szégyen ide, szégyen oda. Reggel úgy ébredtünk, hogy az óvszer bennem maradt és hát amikor eltávolítottam az egész tartalma bennem maradt. Életképes volt-e a sperma, tehát teherbe eshetek-e?

Legjobb válasz: Szerintem ilyen formában, testmelegben, akár 24 órát is életben maradnak. Viszont ha az óvszer síkosítójába valami spermiumölõ szer volt keverve, akkor egy éjszaka után nem sok esélyük volt. Nézd meg a csomagolást, ha még megvan.

Szerintem ilyen formában, testmelegben, akár 24 órát is életben maradnak. Viszont ha az óvszer síkosítójába valami spermiumölõ szer volt keverve, akkor egy éjszaka után nem sok esélyük volt. Nézd meg a csomagolást, ha még megvan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, utánanézek.
A kérdező hozzászólása: Nem spermicid sikosító volt rajta. Akkor most várunk.
Legjobb tudomásom szerint az óvszerek belülrõl spermaölõ szerrel vannak átitatva az ilyen balesetek miatt. Síkosító lehet rajta kívülrõl is, de belülrõl mindegyik spermaölõvel van átitatva. Szerintem nyugis lehetsz, nem lett baj.
Na, lett gyerek?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!