Találatok a következő kifejezésre: A sokadik előtt állok, mit tegyek, (1 db)

A sokadik iskolaváltás előtt állok, mit tegyek, hogy most jól süljön el a dolog, és ne kelljen megint rossz helyre kerülnöm? Hogyan illeszkedjek be?

Hamarosan 17 éves leszek,és úgy érzem vakvágányon van az életem mert eddig sokszor váltottam iskolát, mert mindig rosszba kerültem be, most már enm akarok hibázni,és végre normális helyre akarok kerülni, de nem tudom hová menjek.Valami jó alternatív suli kéne, mert a "normál" sulik nem nekem valók.Kit?l kérjek segítséget ez ügyben???

Legjobb válasz: keress fel egy nevelési tanácsadót! esetleg fogd kézen anyukádat és menjetek ketten.Nagyon jó ötleteket, tanácsokat kaphatsz/kaphattok, talán ott van a megoldás az orrotok elõtt, csak ugye azt a legnehezebb észrevenni. Biztos egy különleges emberke vagy, akinek egy különleges környezetre van szüksége, szerintem fejtsétek meg hol van a helyed! Még nem késtél el, sõt rendkívül intelligensn felmérted azt is, hogy tanácsra van szükséged! Sok sikert én szorítok neked!

keress fel egy nevelési tanácsadót! esetleg fogd kézen anyukádat és menjetek ketten.Nagyon jó ötleteket, tanácsokat kaphatsz/kaphattok, talán ott van a megoldás az orrotok elõtt, csak ugye azt a legnehezebb észrevenni. Biztos egy különleges emberke vagy, akinek egy különleges környezetre van szüksége, szerintem fejtsétek meg hol van a helyed! Még nem késtél el, sõt rendkívül intelligensn felmérted azt is, hogy tanácsra van szükséged! Sok sikert én szorítok neked!
A kérdező hozzászólása: Szia!Én is rájöttem hogy különleges emberke vagyok, de sokan csak problámásnak/különcnek hisznek!Otthon is... Számszerint 3x volt középiskolai suliváltásom, csak az a baj hogy emaitt a családom meg rokonok állandóan cseszegetnek, és enm tom hogy kéne visszaválaszolnom és mit hogy miért volt, mert már elegem van a magyarázkodásokból..Meg mindig azt mondják, hogy ha más képes állami normál suliba járni, akkor én miért nem? Mert én más vagyok de nem képesek felfogni, hogy eddig mindig szar helyre kerültem.
Mi az amitõl nem érezted jól magad az eddigi iskoláidban? Az osztálytársaiddal vagy a tanárokkal nem jöttél ki? Esetleg követelmények voltak túl alcsonyak vagy túl mgsk?
Nem biztos, hogy veled van a baj.Én egy nagyon jó helyre jártam idáig, ahol szeretettel kezeltek, mindenkit befogadtak, de mégis jó volt a hangulat.Merre laksz?
A kérdező hozzászólása: Szia!Vas megyében
Külvárosi Tankör Középiskola http://www.tankor.hu körülbelül fõiskolai rendszerben mûködik az oktatás, csak a kreditpontokat nem teljesített tantárgyakra, hanem kultúrális programokon való részvételre kapod, pl kirándulás, színház, témaestek amúgy http://alternativiskola.lap.hu/


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Van itt olyan, akit felvettek a Városmajori Gimnáziumba informatikára?

Esetleg a matekra? Mert a suli lekérdezős alapon írta ki, hogy felvettek-e, tehát nem látom a leendő osztálytársaimat. Jó lenne tudni, hogy kb. hány lány és hány fiú lesz, stb.

5

Mi a különbség a mostoha apa és a nevelő apa között?

8

Nagyon rossz az anyukámmal a viszonyom, mi erről a véleményetek, mit tehetnék? (bővebben lent)

Szóval. 14 éves vagyok, már egész kicsi koromban is nagyon félreneveltek. El voltam kényeztetve, de nagyon, mindent megkaptam, azt csináltam, amit akartam, stb.
A szüleim elváltak, van egy hugom, az anyukámmal élek és a nagymamámmal. A nagymamám segít nekem elég sok mindenben, ő kedves velem, tanul velem, beszélget, stb.. Viszont anyukámat nagyon nem érdeklem MÁR. Régen ez nem így volt. Mikor elkezdtem lázadozni (kb 11-12 évesen, tehát még nem is olyan régen), akkor ő ezt úgy dolgozta fel, hogy abszolút utálom őt, lesz*rok mindent, stb. erre ő is ugyanezt tette/teszi a mai napig: nem beszélget velem, elenged mindenhova (ezért kicsit el is vagyok züllve sajnos..), nem érdeklem, semmi. Kb beszélőviszony sincs köztünk.
Neki se könnyű, mert a nagymamámmal se vannak jóba, illetve a hugomnak nincs apja, és gondolom őt is bántja, hogy nem beszél velem.
Mit tudnék tenni?..

4

Szülők! Elengednétek a 17 éves lányotokat a barátjával és annak osztályával a Balatonra 3 napra?

Ha igen, akkor miért? Ha nem, miért nem?

És mi az, amire biztosan ügyelnétek, hogy vigyen magával, ha engeditek?

34

Szinte csak fiúk lesznek az osztálytársaim jövőre. Szerintetek? L

Nemrég rakott ki egy velem egykorú lány egy kérdést.Ugyanaz a problémája,csak "fordítottan",ott lányok lesznek(sokkal) többen,mint fiúk.
Megnéztem a felvételi rangsort,hogy kiket vettek fel.A nevek kb 90%-a fiú.4-5 lányt láttam a listán,velem együtt.
Szerintetek ez így nem lesz gáz?:DD
15L
köszi a válaszokat előre :)

16

12 évesen gyantáztatni?

12 éves a kislányom. Persze ez természetes, csak neki erős sötét szőrzet jelent meg a lábszárán, hónalján, és zavarja. (Nálunk a családban senkinek nem volt ilyen gondja, valószínűleg a volt férjem családjától örökölte).
Javasoltam, hogy ne borotválja meg, mert még erősebbek lesznek a szálak, de egyre gyakrabban el van tőle keseredve. Rövidnadrágot, szoknyát már fel sem veszi. Gondoltam rá, hogy elviszem kozmetikushoz gyantáztatni, de még csak 12 éves lesz, nagyon korai lenne. Nem tudom mi tévő legyek. Véleményeket kérek, ha van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata - azt megköszönném. Buta megjegyzésektől kíméljenek! Köszönöm!

15

Egy 15 éves gimnazista gyereket hogyan lehet rábírni a tanulásra?

Bizonyos tantárgyak lekötik,van amik 100%-ban nem.Nem tud koncentrálni bizonyos tantárgyaknál.

9

Rosszban vagyok a barátnőimmel . Mi legyen? : /

Volt egy legjobb barátnőm akivel olyasmi a kapcsolatunk hogy már egymásra sem nézünk..Nekem volt/'van' ilyen két sima barátnőm, akikkel mindig beszélgetek/beszélgettem. Lett egy új legjobb barátnőm, a régi legjobb pedig hozzá szegődött a másik kettő sima barátnőmhöz. Az új legjobb barátnőm nem igazán bírja azt a három csajt, meg én sem mert ők a nagy fiúkkal vannak....:') Akarva-akaratlanul is csesztetem őket(dobálózás, szék kihúzás, beszólogatás), pedig mindig elhatározom hogy békén hagyom őket. De egyszerűen nem bírom hogy nagyképűsködnek .... -,-

12

Nagyon különcnek számítok, ha ennyi idősen Zoránt, Demjént, Dire Straits-t, Mark Knopflert és hasonlókat hallgatok?

19 vagyok...

11

Szerintetek nem fura ha egy kb.13 éves fiú fogja az anyja kezét (és a tesóiét)?

Nem mindig így látom őket persze, de már többször. Az öccsei sem kicsik már (10 és 7 körüliek) de náluk még azt mondom elmegy ha az anyjuk kezét megfogják. De egymásét (a három fiú) szerintem már megint fura.
Csak én látom így? Csak nálunk nem volt szokás? (lánylétemre sem)

35

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!