Találatok a következő kifejezésre: A sokadik előtt állok, mit tegyek, (1 db)

A sokadik iskolaváltás előtt állok, mit tegyek, hogy most jól süljön el a dolog, és ne kelljen megint rossz helyre kerülnöm? Hogyan illeszkedjek be?

Hamarosan 17 éves leszek,és úgy érzem vakvágányon van az életem mert eddig sokszor váltottam iskolát, mert mindig rosszba kerültem be, most már enm akarok hibázni,és végre normális helyre akarok kerülni, de nem tudom hová menjek.Valami jó alternatív suli kéne, mert a "normál" sulik nem nekem valók.Kit?l kérjek segítséget ez ügyben???

Legjobb válasz: keress fel egy nevelési tanácsadót! esetleg fogd kézen anyukádat és menjetek ketten.Nagyon jó ötleteket, tanácsokat kaphatsz/kaphattok, talán ott van a megoldás az orrotok elõtt, csak ugye azt a legnehezebb észrevenni. Biztos egy különleges emberke vagy, akinek egy különleges környezetre van szüksége, szerintem fejtsétek meg hol van a helyed! Még nem késtél el, sõt rendkívül intelligensn felmérted azt is, hogy tanácsra van szükséged! Sok sikert én szorítok neked!

keress fel egy nevelési tanácsadót! esetleg fogd kézen anyukádat és menjetek ketten.Nagyon jó ötleteket, tanácsokat kaphatsz/kaphattok, talán ott van a megoldás az orrotok elõtt, csak ugye azt a legnehezebb észrevenni. Biztos egy különleges emberke vagy, akinek egy különleges környezetre van szüksége, szerintem fejtsétek meg hol van a helyed! Még nem késtél el, sõt rendkívül intelligensn felmérted azt is, hogy tanácsra van szükséged! Sok sikert én szorítok neked!
A kérdező hozzászólása: Szia!Én is rájöttem hogy különleges emberke vagyok, de sokan csak problámásnak/különcnek hisznek!Otthon is... Számszerint 3x volt középiskolai suliváltásom, csak az a baj hogy emaitt a családom meg rokonok állandóan cseszegetnek, és enm tom hogy kéne visszaválaszolnom és mit hogy miért volt, mert már elegem van a magyarázkodásokból..Meg mindig azt mondják, hogy ha más képes állami normál suliba járni, akkor én miért nem? Mert én más vagyok de nem képesek felfogni, hogy eddig mindig szar helyre kerültem.
Mi az amitõl nem érezted jól magad az eddigi iskoláidban? Az osztálytársaiddal vagy a tanárokkal nem jöttél ki? Esetleg követelmények voltak túl alcsonyak vagy túl mgsk?
Nem biztos, hogy veled van a baj.Én egy nagyon jó helyre jártam idáig, ahol szeretettel kezeltek, mindenkit befogadtak, de mégis jó volt a hangulat.Merre laksz?
A kérdező hozzászólása: Szia!Vas megyében
Külvárosi Tankör Középiskola http://www.tankor.hu körülbelül fõiskolai rendszerben mûködik az oktatás, csak a kreditpontokat nem teljesített tantárgyakra, hanem kultúrális programokon való részvételre kapod, pl kirándulás, színház, témaestek amúgy http://alternativiskola.lap.hu/


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Aggódnátok a lányotok miatt? (Nem a szokványos probléma. )

Lányom 17 éves, az iskolától sok negatív visszajelzést kaptunk a viselkedését illetően, bár mára ez sokat javult. Az igaziság az, hogy nem a "szokványos" tiniproblémák -mint ivászat, dohányzás, drogozás gyanúja- kerültek terítékre, hanem a lányom társaihoz fűződő viszonya. Itthon is megfigyeltük, hogy csak annyit jár el, amennyit muszáj, az iskolában vannak ugyan barátai, de nem szívesen szervez velük programokat, akit nem szeret, azt pedig verbálisan úgy helyben hagyja, hogy a szülők panaszkodnak a gyerekeik helyett, mennyire megviselte őket a "vita" és hogy kiestek a társaságból azóta. Lányom szinte semmiféle empátiát nem mutat, jó humorú, szokott nevetni, de ha negatív élmény, érzelem éri, semmi sem látszik rajta. Nem érdekli a családtagjai, barátai bánata, sem öröme, tulajdonképpen semmi. Éjszakákba nyúlóan sorozatokat néz és olvasgat, velünk sem szívesen tölti az idejét.

13

Tenyleg letezne egy ilyen kapocs a gyerek es az anya kozt? Erdekes eset, lent.

Sziasztok.A szuleim megengedtek, hogy baratom legyen viszont a szexhez meg eretlen vagyok.A baratommal pettingeltunk mar s nagyon sokat beszelunk a szexrol.Pentek este elengedtek a baratomhoz s elegge belemelegedtunk a pettingbe s mar csak epp a behatolas maradt el.Amikor hazamentem anyu a konyhaban vart es kivolt akadva, hogy nehogy megprobbaljak lefekudni a baratommal mert majd elmondja mindenkinek stb.Egyszeruen meg a petting miatt is buntudatom volt.Igy meg sosem csinalt anyukam.Masnap bocsanatot kert h ily kiakadt ram ok nelkul de azt mondta h egy olyan szar erzes fogta el, s azt mondta h mind az jart a fejeben amig hazamentem h lefekudtem a baratommal.Pedig maskor meg tovabb is maradtam most pedig hamar hazamentem.Veletlen ez?Vagy ilyan anyai megerzes, letezik?
Lehet kicsit erthetetlen meg helytelen de telorol vagyok.
17/L

3

A lányommal soha nem volt jó kapcsolatom, de most meg rosszab, mi legyen?

15 évés lányom van.Soha nem volt angyal,soha nem volt jó kapcsolatunk de most még rosszab...nem beszėl velem meg semmit.
Múltkor kérdeztem hogy van-e barátja ( mert állítólag van neki, amiket én hallottam róla azok szerint a lányom nagyon kihívó,perverz,és talán k*urvás) de o csak annyit mondott hogy semmi közöm hozzá. Az öltözködése is igen kihívó,nagy melleim vannak es azt kihasználja.
A barátnője akivel élég jó kapcsolatom vam ő monta hogy a lányom egy ideje megváltozott
Ha megkérdezem hogy kivel megy akkor aztmondja nem mindegy ugyse ismerem őket. Az apjával a kapcsolata szörnyű,utálja őt.
De az en kapcsolatomat helyreszeretném hozni dehogy?

13

Kamaszok, az iskolában hányadikasok vagytok, és milyen betűsek?

A "betűsek"-et úgy értem hogy pl. 8.a, 10.c, 12.d meg ilyesmik

62

Szerintetek mit csináljak a lányommal?

17 éves. Tanulmányaival nincs gond, a megye egyik legerősebb gimnáziumába jár, pedig nem tanul semmit sem, de még is 4-es 5-ös tanuló. Úgy veszem észre, hogy nem foglalkozik semmivel, és nem érdekli semmi... kiderült, hogy 4 éve dohányzik és valamikor engedély nélkül elszökik itthonról. Nem fogad szót, és nem tudok hatással lenni rá... Úgy vélem, mióta elváltunk az édesapjával, azóta változott meg ennyire.. Ez ekkora kihatással lehetett rá, hogy megváltozzon?

6

Uj suli de félek! Mit legyen most? Tobbi lent!

Nos a helyzet hogy 9.kes lány vagyok és mint mindenki szeptembertol kozepsuliba megyek.De kicsit felek mert egyedul megyek...uj helyre...
Mit szokás csinalni pl a tanévnyiton?
Es masodik napon?
kerem olyanok mondjak akik mar ateltek

4

Ez nem normális! Tetszik az unokatesóm?

Én 16 éves vagyok és lány, ő meg 24 éves fiú. Nem Magyarországon lakik, tehát elég keveset találkozunk. Évek is eltelhetnek a kék találkozás között, de alapvetőleg születésem óta ismerem ugye... Most jött hozzánk a családjával (anyukám testvére, felesége, és ő) látogatóba egy hétre.
Suli után minden nap velük voltam, sokszor csak a fiúval, kettesben, és úgy érzem kezd nagyon megtetszeni. DE EZ NEM LEHET!! hiszen az unokatesóm...családtag. nem? :S
néha úgy érzem, mintha ő is másképp közeledne felém, mint pl. a nővéremhez, pedig ő még korban is közelebb áll hozzá. És még azt is megkérdezte, hogy van-e barátom.
Most mit tegyek? :S

3

Hogy segíthetnék neki?

Egy nagyon jó barátnőmnek meghalt az édesanyja kb. 3 hónapja. Egészen addig nagyon jó kedvű és humorú volt. Azóta teljesen magába fordult. Szünetekben is csak ül a hátsó padban...senkihez nem szól. Tudom, hogy most nagyon nehéz neki de teljesen tönkre ment. Rengetteget fogyot az arca besett lett. Hiába vagyok ott vele mindig mondja, hogy szeretne egyedül lenni. Annyira szeretnék neki segíteni amibem tudok... Ma nem jött suliba és ez is nagyon aggaszt!! Ofő annyit mondott, hogy ha megint jön akkor nagyon figyeljünk rá...Szerintem csinált magával valamit :((( Nagyon jó kapcsolata volt az anyukájával! Èn is nagyon szerettem!! :( Felhívnám az apukáját szívesen... (de mi van ha csinált magávak tényleg valamit?? Nem akarok tolakodó lenni..)

6

Ti mit gondoltok erről az életről?

(nem rólam van szó :))13 évesen összejött egy pasival aki drogos volt és ő is az lett utána Mosonmagyaróváról ellógott Tatára és a rendőrök szedték össze lopott a szülei kasszájából és a szülők egymást hibáztatták és nem tudták hogy ő volt és ezért elváltak 8.ban megbukott és ebben az évben is megfog Bécsbe is elszöktek.Emos fekete haj piercing fültágító stb

7

Megengednétek a 13 éves lányotoknak, hogy több lyuk legyen a fülében?

Hányat engednétek meg maximálisan?

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!