Találatok a következő kifejezésre: A sokadik előtt állok, (1 db)

A sokadik iskolaváltás előtt állok, mit tegyek, hogy most jól süljön el a dolog, és ne kelljen megint rossz helyre kerülnöm? Hogyan illeszkedjek be?

Hamarosan 17 éves leszek,és úgy érzem vakvágányon van az életem mert eddig sokszor váltottam iskolát, mert mindig rosszba kerültem be, most már enm akarok hibázni,és végre normális helyre akarok kerülni, de nem tudom hová menjek.Valami jó alternatív suli kéne, mert a "normál" sulik nem nekem valók.Kit?l kérjek segítséget ez ügyben???

Legjobb válasz: keress fel egy nevelési tanácsadót! esetleg fogd kézen anyukádat és menjetek ketten.Nagyon jó ötleteket, tanácsokat kaphatsz/kaphattok, talán ott van a megoldás az orrotok elõtt, csak ugye azt a legnehezebb észrevenni. Biztos egy különleges emberke vagy, akinek egy különleges környezetre van szüksége, szerintem fejtsétek meg hol van a helyed! Még nem késtél el, sõt rendkívül intelligensn felmérted azt is, hogy tanácsra van szükséged! Sok sikert én szorítok neked!

keress fel egy nevelési tanácsadót! esetleg fogd kézen anyukádat és menjetek ketten.Nagyon jó ötleteket, tanácsokat kaphatsz/kaphattok, talán ott van a megoldás az orrotok elõtt, csak ugye azt a legnehezebb észrevenni. Biztos egy különleges emberke vagy, akinek egy különleges környezetre van szüksége, szerintem fejtsétek meg hol van a helyed! Még nem késtél el, sõt rendkívül intelligensn felmérted azt is, hogy tanácsra van szükséged! Sok sikert én szorítok neked!
A kérdező hozzászólása: Szia!Én is rájöttem hogy különleges emberke vagyok, de sokan csak problámásnak/különcnek hisznek!Otthon is... Számszerint 3x volt középiskolai suliváltásom, csak az a baj hogy emaitt a családom meg rokonok állandóan cseszegetnek, és enm tom hogy kéne visszaválaszolnom és mit hogy miért volt, mert már elegem van a magyarázkodásokból..Meg mindig azt mondják, hogy ha más képes állami normál suliba járni, akkor én miért nem? Mert én más vagyok de nem képesek felfogni, hogy eddig mindig szar helyre kerültem.
Mi az amitõl nem érezted jól magad az eddigi iskoláidban? Az osztálytársaiddal vagy a tanárokkal nem jöttél ki? Esetleg követelmények voltak túl alcsonyak vagy túl mgsk?
Nem biztos, hogy veled van a baj.Én egy nagyon jó helyre jártam idáig, ahol szeretettel kezeltek, mindenkit befogadtak, de mégis jó volt a hangulat.Merre laksz?
A kérdező hozzászólása: Szia!Vas megyében
Külvárosi Tankör Középiskola http://www.tankor.hu körülbelül fõiskolai rendszerben mûködik az oktatás, csak a kreditpontokat nem teljesített tantárgyakra, hanem kultúrális programokon való részvételre kapod, pl kirándulás, színház, témaestek amúgy http://alternativiskola.lap.hu/


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A lányom 16 évesen közel 30 éves férfival jár. Normális ez?

16

Hogy tudok segíteni a barátomnak a tanulásban?

Én egy évvel felette járok.. egész elviselhető átlaggal (4,5) ő meg földrajz négyesből csinált egy "épphogy nem bukik 3/4 évkor" ketteset.. és neki a tovább tanuláshoz ez a tárgy kell is.. kérdeztem, hogy segítsek-e neki, de mondta hogy ha kell szólni fog.. nem szól..nem is tanul.. a jegyei egyre rosszabbak.. arra figyel amit mondok neki.. valami ötlet, hogy hogy segíthetnék?

4

Jó úton járok, hogy megvalósítsam 'önmagam'?

Egyáltalán nem tudtam, hogy mi szeretnék lenni, ha 'nagy' leszek, ezért egy sima, 5 osztályos gimibe mentem.

'Mindig' is foglalkoztatott, és érdekelt valamilyen szinten a 'média világa'. 10.-ben egy 'Isteni szikra' hatására írtam egy SMS-t az egyik helyi rádiónak, hogy szeretnék menni az egyik rendezvényre velük, 'segíteni'. Egyből kaptam reakciót, hogy menjek el beszélni velük erről. Azóta mindig megyek, ha szólnak, hogy szükség van rám. Kapcsolatokat építettem ki (a főnökkel is megismerkedtem).

E mellett egy kisebb helyi rádióban műsort 'kaptam' (amit most egy kis ideig szüneteltetek). Pár hónap múlva papírt is fogok kapni arról, hogy van gyakorlatom a rádiózásban.

Sokat olvasok, hogy bővüljön a szókincsem, és szebben tudjak olvasni. Igyekszem, hogy 'jó' legyek, és a rádiókban is nagyon próbálom 'odatenni' magamat.

Ha minden jól megy (és nem tesz keresztbe nekem a felsőoktatás), kommunikáció és médiatudomány szakon fogok továbbtanulni.

Nagyon-nagyon várom, hogy mit hoz a jövő, és lesz e helyem a fent említett rádióban (azt érzem, hogy igen, sikerülni fog, de olykor elbizonytalanodok).

Jogosan félek, hogy nem biztos, hogy 'felvesznek' a rádióba?

u.i.: egy évem van hátra a gimiből

4

Mi legyen?

Na! Most azt gondoljátok,hogy "jajj de sok baja van a tizenéveseknek",de ez most hidegen hagy.Szóval. Van két barátnő. Nevezzük őket K-nak és P-nek. Mondogatják egymásnak,hogy vennének Vans cipőt. Na már most K meg is veszi,de K ódzkodik attól,hogy P-nek is Vans cipője legyen. De viszont P is akar Vans cipőt,de így meg nem meri megvenni,nehogy megharagudjon K.
Na, P most akkor tanácstalan,hiszen nagyon akarja a Vans cipőt,de nem akarja,hogy emiatt feszültség legyen közte és K között. Tudjátok ez a tipikusan "miért utánozol",de P nem akarja utánozni K-t,csak tetszik neki a Vans cipő. De K ezt nem így fogja fel.
Megjegyzem,hogy P nem olyan Vans cipőt akar,mint K. Ugyanolyat,csak más színűt.
A P én vagyok. Mit tegyek?

10

Titeket meg szoktak szidni a szüleitek, ha kaptok egy rossz jegyet?

Én eddig földrajzból 5-ös voltam, és ma kaptam egy 3-ast és 2-est. Anyukám tudja is, viszont nagyon haragszik, amiért elrontottam az 5-ös átlagomat. Egyébként másból is 4-es 5-ös vagyok, de igazából már szinte minden tantárgyból be-be csúszott egy rossz jegy, viszont ebben az évben még egyetlen egyesem se volt. Sőt szinte még egész suli alatt se kaptam egy egyest se (egyet igazságtalanul irt be egy azóta már kirúgott infótanár, egyet meg kémiából kaptam egy hónapos kórház után) szval nem érzem ugy, hogy annyira hanyag lennék. Viszont az nagyon elszomorít, hogy anyum mindig azt mondja ilyenkor, hogy tudom, hogy ezzel okozom neki a legnagyobb fájdalmat, és mondja, hogy akkor innentől kezdve felőle már meg is bukhatnék. Mással is szoktam igy beszélni a szülik, meg ennyire haragudni, vagy csak az én anyukám ennyire mérges?
egy 8.-os lány

14

Ezt, hogy lehet feldolgozni?

Sokszor olvasom, hogy egy tinédzser öngyilkos akar lenni ill. lesz. Ezt egy szülő ezt, hogy tudja megemészteni? Hisz a saját gyermekét veszíti el... aki ráadásul önszántából távozik az élők sorából. Valakinek lett itt már öngyilkos a gyermeke?? (egy ismerősömnek nem régibben a lánya akart öngyilkos lenni ez alkotta meg a kérdésemet)

6

Kiket hívjak meg általános iskolai ballagásomra?

Akikre eddig gondoltam: Mindkét mamám és a papám, anyum unokatesói és családjai, apum testvére és családja, keresztapum, anya nagybátyja és felesége. Kit lehetne még?
Nem tudom, hogy a barátnőmet elhívjam-e. 1 hónapja vagyunk csak együtt, és csak a szüleimet ismeri. Nem lenne rossz neki, hogy mondhatni idegenek között van? Nem unatkozna? Nem lenne kellemetlen?
Keresztanyámat elhívjam? Évek óta nem találkoztunk, alig a kapcsolatot, keresztapummal elváltak.
Nagyon megköszönöm ha segítesz! :)

10

Aggódnátok a lányotok miatt? (Nem a szokványos probléma. )

Lányom 17 éves, az iskolától sok negatív visszajelzést kaptunk a viselkedését illetően, bár mára ez sokat javult. Az igaziság az, hogy nem a "szokványos" tiniproblémák -mint ivászat, dohányzás, drogozás gyanúja- kerültek terítékre, hanem a lányom társaihoz fűződő viszonya. Itthon is megfigyeltük, hogy csak annyit jár el, amennyit muszáj, az iskolában vannak ugyan barátai, de nem szívesen szervez velük programokat, akit nem szeret, azt pedig verbálisan úgy helyben hagyja, hogy a szülők panaszkodnak a gyerekeik helyett, mennyire megviselte őket a "vita" és hogy kiestek a társaságból azóta. Lányom szinte semmiféle empátiát nem mutat, jó humorú, szokott nevetni, de ha negatív élmény, érzelem éri, semmi sem látszik rajta. Nem érdekli a családtagjai, barátai bánata, sem öröme, tulajdonképpen semmi. Éjszakákba nyúlóan sorozatokat néz és olvasgat, velünk sem szívesen tölti az idejét.

13

Tenyleg letezne egy ilyen kapocs a gyerek es az anya kozt? Erdekes eset, lent.

Sziasztok.A szuleim megengedtek, hogy baratom legyen viszont a szexhez meg eretlen vagyok.A baratommal pettingeltunk mar s nagyon sokat beszelunk a szexrol.Pentek este elengedtek a baratomhoz s elegge belemelegedtunk a pettingbe s mar csak epp a behatolas maradt el.Amikor hazamentem anyu a konyhaban vart es kivolt akadva, hogy nehogy megprobbaljak lefekudni a baratommal mert majd elmondja mindenkinek stb.Egyszeruen meg a petting miatt is buntudatom volt.Igy meg sosem csinalt anyukam.Masnap bocsanatot kert h ily kiakadt ram ok nelkul de azt mondta h egy olyan szar erzes fogta el, s azt mondta h mind az jart a fejeben amig hazamentem h lefekudtem a baratommal.Pedig maskor meg tovabb is maradtam most pedig hamar hazamentem.Veletlen ez?Vagy ilyan anyai megerzes, letezik?
Lehet kicsit erthetetlen meg helytelen de telorol vagyok.
17/L

3

A lányommal soha nem volt jó kapcsolatom, de most meg rosszab, mi legyen?

15 évés lányom van.Soha nem volt angyal,soha nem volt jó kapcsolatunk de most még rosszab...nem beszėl velem meg semmit.
Múltkor kérdeztem hogy van-e barátja ( mert állítólag van neki, amiket én hallottam róla azok szerint a lányom nagyon kihívó,perverz,és talán k*urvás) de o csak annyit mondott hogy semmi közöm hozzá. Az öltözködése is igen kihívó,nagy melleim vannak es azt kihasználja.
A barátnője akivel élég jó kapcsolatom vam ő monta hogy a lányom egy ideje megváltozott
Ha megkérdezem hogy kivel megy akkor aztmondja nem mindegy ugyse ismerem őket. Az apjával a kapcsolata szörnyű,utálja őt.
De az en kapcsolatomat helyreszeretném hozni dehogy?

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!