Találatok a következő kifejezésre: A sok után, (1018 db)

Aki missed ab után sokára menstruált először, az hány héttel a műtét után történt?

Az orvosom azt mondta, hogy 4-6 héttel a m?tét után fog el?ször megjönni, 6 hét eltelt, de még sehol semmi. Aggódjak, hívjam a dokit, vagy várjak még?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta, ha hat hét letelte után nem jön meg, akkor feltétlenül vissza kell mennem. 5 hét letelt, még semmi...

Nekem azt mondta, ha hat hét letelte után nem jön meg, akkor feltétlenül vissza kell mennem. 5 hét letelt, még semmi...
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy válaszoltál, azóta már megoldódott a dolog, 6 hét+ 2 nap múlva jött meg. Csak már kezdtem aggódni...

Németországot miért tartja az ENSZ még most is, sok-sok évvel a világháborúk után ellenséges államnak? Várható ennek a feloldása a közeljövőben?

Legjobb válasz: "Németországot miért tartja az ENSZ még most is, sok-sok évvel a világháborúk után ellenséges államnak?" Az ENSZ 1945-ben alakult, lényegében a Németországot legyõzõ katonai szövetség (mely 1942 óta Egyesült Nemzeteknek nevezte magát) alapította meg. Amikor az ENSZ alapokmányát elfogadták, az Egyesült Nemzetek hadiállapotban voltak Németországgal. "Várható ennek a feloldása a közeljövõben?" Ez egy roppant kényes kérdés, idõnként Németország és Japán megpróbálja napirendre tûzni, de rendszerint nem sikerül nekik. A félhivatalos álláspont az, hogy az ellenséges államok klauzulának már semmiféle gyakorlati jelentõsége nincs. Ettõl függetlenül egyelõre szívósan tartja magát az ellenséges államok klauzula az alapokmányban. 1995-ben a közgyûlés deklarálta, hogy az EÁK már elavult, és amint lehet, törölni fogják. Azóta is törlik :) Németországban vitatott kérdés, hogy érvényesnek fogható-e fel az EÁK. Pl. Magyarország ugyan szintén ellenséges állam, de azt az érvet ezzel szemben fel lehet hozni, hogy 1947-ben békeszerzõdést kötött. Németországnak nincs békeszerzõdése a szövetségesekkel, bár van egy sor szerzõdés, leginkább az 1990-es 4+2 szerzõdés, amely közel kerül ehhez. A hivatalos álláspont az, hogy 1990 óta Németország szuverén ország, amelynek békeszerzõdése van a szövetségesekkel, de ezt egyesek továbbra is vitatják. Jó kérdés, hogy ha tényleg annyira elavult és nem fontos az EÁK, akkor miért nem lehet törölni. Szerintem jó ok van rá, a szövetségesek helyében én is megtartanám.

"Németországot miért tartja az ENSZ még most is, sok-sok évvel a világháborúk után ellenséges államnak?" Az ENSZ 1945-ben alakult, lényegében a Németországot legyõzõ katonai szövetség (mely 1942 óta Egyesült Nemzeteknek nevezte magát) alapította meg. Amikor az ENSZ alapokmányát elfogadták, az Egyesült Nemzetek hadiállapotban voltak Németországgal. "Várható ennek a feloldása a közeljövõben?" Ez egy roppant kényes kérdés, idõnként Németország és Japán megpróbálja napirendre tûzni, de rendszerint nem sikerül nekik. A félhivatalos álláspont az, hogy az ellenséges államok klauzulának már semmiféle gyakorlati jelentõsége nincs. Ettõl függetlenül egyelõre szívósan tartja magát az ellenséges államok klauzula az alapokmányban. 1995-ben a közgyûlés deklarálta, hogy az EÁK már elavult, és amint lehet, törölni fogják. Azóta is törlik :) Németországban vitatott kérdés, hogy érvényesnek fogható-e fel az EÁK. Pl. Magyarország ugyan szintén ellenséges állam, de azt az érvet ezzel szemben fel lehet hozni, hogy 1947-ben békeszerzõdést kötött. Németországnak nincs békeszerzõdése a szövetségesekkel, bár van egy sor szerzõdés, leginkább az 1990-es 4+2 szerzõdés, amely közel kerül ehhez. A hivatalos álláspont az, hogy 1990 óta Németország szuverén ország, amelynek békeszerzõdése van a szövetségesekkel, de ezt egyesek továbbra is vitatják. Jó kérdés, hogy ha tényleg annyira elavult és nem fontos az EÁK, akkor miért nem lehet törölni. Szerintem jó ok van rá, a szövetségesek helyében én is megtartanám.
németországban rengeteg az izraeltia. mármint a ország vezetõségében. ez már nyílt titok. majdnem annyi, mint nálunk. és mióta oroszország egyre távolabb kerül izraeltõl azóta értjük a mondást: Zsidóval ne üzletelj!
Fejtsd ki bõvebben mibõl gondolod, hogy annak tartja ?
Egyrészt, az ENSZ-nek Németország is tagja, így kicsit ellentmondásos, hogy Németországnak egy olyan szervezet az ellensége, melynek maga is tagja. Másrészt, mibõl vontad le ezt a következtetést?
Nem tartja annak. Sõt, az ENSZ, a világháború után alakult. Akkor pedig már Németország senkivel sem volt ellenséges.
A kérdés talán arra irányult, hogy Németország miért nem rendelkezik "vétójoggal", habár a nagyhatalmak közé sorolható.
20:45 Ellenséges államok klauzula. ma 20:57 Attól, hogy számodra ellentmondásos, még így van. ma 21:29 Az ENSZ 1945 októberében alakult meg formálisan, de 1942 eleje óta Egyesült Nemzeteknek nevezték az Atlanti Chartát aláíró államokat. Németországgal a szövetségesek 1945 õszén még bõven hadiállapotban voltak, az USA pl. 1946 decemberében deklarálta az ellenségeskedések befejezését és 1951 októberében a hadiállapot végét.

Hogyan fogyjak le? Szülés után vagyok 3, 5 hónappal, most már sajnos nincs tejem és így elkezdhetek fogyózni, de hogyan csináljam? Sokat híztam a szülés után is sajnos, a gyerkőc mellett nem mozgok annyit mint előtte?

Kinek hogyan sikerült a szülés után lefogyni?

Legjobb válasz: Setalni gondolom mindennap tudsz a kicsivel is, de. es du. is 1-1 orat, meg otthon amikor alszik a baba, akkor tornazzal, vegyel kazettat, van kulon szules utanra is kazetta! Felesleges dolgokat (chipsek, sutik, edessegek, kola, cukros uditok)egyaltalan ne egyel, igyal! Az etelek mennyiseget csokkentsd, eves elott igyal meg mindig 2 pohar vizet es akkor nem fogsz tudni sokat enni! Sok asvanyvizet, teat igyal, napi 2-3 l! Ha 1-1 orara a picitol eltudsz "szokni", akkor pattanj a biciklidre es tekerj! Az elejen nem lesz konnyu, de minel tobbet biciklizel, annal jobban fogod birni! A mozgas nagyon fontos, es persze talan a legfontosabb az akaratero! Sok sikert Neked, szia!

Setalni gondolom mindennap tudsz a kicsivel is, de. es du. is 1-1 orat, meg otthon amikor alszik a baba, akkor tornazzal, vegyel kazettat, van kulon szules utanra is kazetta! Felesleges dolgokat (chipsek, sutik, edessegek, kola, cukros uditok)egyaltalan ne egyel, igyal! Az etelek mennyiseget csokkentsd, eves elott igyal meg mindig 2 pohar vizet es akkor nem fogsz tudni sokat enni! Sok asvanyvizet, teat igyal, napi 2-3 l! Ha 1-1 orara a picitol eltudsz "szokni", akkor pattanj a biciklidre es tekerj! Az elejen nem lesz konnyu, de minel tobbet biciklizel, annal jobban fogod birni! A mozgas nagyon fontos, es persze talan a legfontosabb az akaratero! Sok sikert Neked, szia!
En 10 napja kezdtem a 90 napos dietat, 3 kg ment le.

Tulajdonképpen hogyan megy ez a szülés utáni vérzés? Meddig tart és milyen jellegű? Mikor jön meg az első menstruáció? Mikor lehet szülés után először szeretkezni? Bocsi a sok kérdésért, de sokmindent hallani.

Nekem rendszeres 28 napos a ciklusom és 4-5 napos a mensim. Ez változni fog ?

Legjobb válasz: mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem,szal sok volt,de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét,mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel,de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája

mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem, szal sok volt, de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét, mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel, de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája
Nekem 6 hétig tartott a szülés utáni vérzés. Bár maga a vérzés csak 2 hétig, utána erõs majd egyre gyengébb barnázás. Szexelni a 6.hét után lehet. Nekem a babám 1 éves szülinapja körül jött meg elõször. Nem lett egybõl 28 napos ciklus, mint régen.
A vérzés 2-3 hétig tartott. A mwnstruációm elõször a baba 3, 5 hónapos korában jött meg, majd 5 hónaposan és utána minden hónapban 28 napra. 10 hónapos és még szoptatok. Viszont az elsõ 2 napon ömlik belõlem a vér (tampon+be betét), nem szedek semmilyen fogamzásgátlót. Spirált akarok felrakatni, az elsõ szülésem után is az volt fent 6 évig.
Nekem 4 hétig tartott, már azt hittem sose lesz vége. Kb. 5 napig elég erõs volt, tena extra betétet használtam. Egy hét után már elég volt a normál egészségügyi betét, és utána már csak a szoptatások után vérezgettem. A 4. hét után már csak "barnázás" volt.
nekem kb 5 hetig tartott a verzes, a vege mar barnazas volt.az elsö mensi a masodik honapban jött, szexelni meg elvileg 6 het.de nekem 2 honappal szüles utan meg nagyon fajt, alig birtam, fajt belül is a mehszajam tajan es a gatseb is, ami 5 ölteses volt.es neha meg most is verzek szex utan, 3 honapja szültem de a varrat helyen most is faj, hiaba...nem mulik könnyen az eletre szolo kaland.a mensid meg ha minden igaz nem fog jönni mert amit majd felirnak fogamzasgatlot attol nem lesz amig szeded

Ugye lemegy ez a sok kiló szülés után?

30 hetet töltöttem, 54 kg ról indultam, most 65 kg-nál tartok, és még hol a vége!

Legjobb válasz: Nem sok amit felszedtél! A baba meg a vele járó "cuccok" (méhlepény, magzatvíz, megnövekedett méh stb) az maga kb. 10 kg. Amúgy én 20-at szedtem fel az elsõ terhességem alatt (45-rõl indultam) és mire elhagytam a kórházat már csak 6 kg volt rajtam. Az meg lement a szoptatással, 2 hónappal a szülés után már a régi volt az alakom. Sógornõm 14 kg-t szedett fel, viszont nem sokéig tudott szoptatni, épp emiatt õ megkínlódott a plusz kilókkal. Most 37 hetes vagyok a második babámmal, kb. 1 hónapja megállt a súlynövekedés, 15 kg jött fel összesen.

Nem sok amit felszedtél! A baba meg a vele járó "cuccok" (méhlepény, magzatvíz, megnövekedett méh stb) az maga kb. 10 kg. Amúgy én 20-at szedtem fel az elsõ terhességem alatt (45-rõl indultam) és mire elhagytam a kórházat már csak 6 kg volt rajtam. Az meg lement a szoptatással, 2 hónappal a szülés után már a régi volt az alakom. Sógornõm 14 kg-t szedett fel, viszont nem sokéig tudott szoptatni, épp emiatt õ megkínlódott a plusz kilókkal. Most 37 hetes vagyok a második babámmal, kb. 1 hónapja megállt a súlynövekedés, 15 kg jött fel összesen.
Én kb. 1 hónapja már 15 kg plusznál megálltam, de épp a hétvégén néztem, hogy csípõben minden régi gatyám simán jó rám, pedig én iszonyatosan nagynak látom a hátsómat. Lehet, hogy ilyenkor a nõk alapból kövérebbnek látják magukat és a súlytöbblet tényleg csak a babának tudható be?... Hát nem tudom, én mindenhol azt olvasom, hogy a szoptatás fogyaszt, sõt néhány fejlettebbb európai országban (pl. Franciaország) botrány is volt belõle, hogy a gyerek már elmúlt 2 éves és az anya még mindig erõltette a szoptatást. Kiderült, hogy nem a gyerek érdekében tették, sokkal inkább alakjuk karbantartása végett. Maga a tejtermelõdés egy folyamat, ami rengeteg kalóriát kivesz a szervezetbõl és ezért fogysz. Mondjuk elsõ babámnál én is ezt tapasztaltam: a terhesség végefelé az összes létezõ fogyókúrás receptkönyvet, fitness-videót beszereztek, hogy majd nagy szükség lesz rá, de nem, a szoptatás megoldotta a dolgot, eltûntek a kilók. 38 hetes
Ja, amÍg szoptattam, egy deka sem ment le rólam. A barátnõm dettó. Olvastam egy statisztikát valamelyik kismama újságban, miszerint a nõk többsége nem ad le szoptatás alatt. Na, én is ide tartozom.
Szia, én is 54 kg-ról indultam, 19 kg-t szedtem fel...ebben persze benne volt a baba is, meg a 2 kg vizesedés. Én nagyon vigyáztam, sportoltam is, mégis ennyi jött fel. 5 hónapos a babám, de még mindig van 8 kg rajtam. Ha megint babát várnék, még jobban vigyáznék, mert iszonyú nehéz leadni, és rengeteg lelki problémát okoz, nem is beszélve a pénztárcámról, mivel mindent vehetek újat, semmi nem jön rám. 65 kg még rendben van, de mostantól még jobban figyelj oda, úgy persze, hogy a babucid mindent megkapjon.
Én terhességem alatt 8 kilót híztam, de az a szülés után egyszerre le is ment rólam. Szerintem ha nem is egyszerre, de a szoptatás során sikerül leadnod. 3 hós baba anyukája
Nekem eddig mindkét terhességem úgy kezdõdött, hogy feljött 5 kg, ami ugyan az alakomon nem látszott, de a mérleg mutatta. Én az elsõ 2 trimeszterben híztam sokat, a harmadikban 1-2 kg-t. Nem mindenki hízik egyenletesen. Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy ezután is a popsidra megy-e majd a súly, de az biztos, hogy oda mindenképp mennie kell, különben nem tudnád rendben, biztonságban kihordani a babát. Nekem is elég sok ment popsira, combra, pláne ahhoz képest, hogy ha nem vagyok terhes, akkor soha nem oda megy a túlsúly. Nekem most pl. a hátamra is ment, amúgy oda életemben nem híztam. De a lényeg, hogy le fog menni, fõleg ha szoptatsz. És igen, a vizesedés miatt is láthatod egyes testrészeidet ijesztõen nagynak.
Nem akarlak elkeseríteni, de még csa kezután jön a java. Én 51-rõl indultam és 64-el mentem szülni. Az utolsó két hónapban jött még fel 5 kg, bár sztem a java víz volt. Szüléssel lement 8, a többi talán most a szopival. 11 hetes baba anyukája
Szia! Én 51rõl indultam, és most vagyok 68kg...nem annyira látszik persze a nadrágjaim nem jönnek fel csak majdnemhogy térd felettig...Szerintem szülés után nem fogok ennyit ennyi és nem is járkálok annyit mint elõtte..le fog menni ne aggódj, de figyelj oda mit eszel, szerintem gyümölcsöt a legjobb...ja és én az elsõ négy hónapban 1kg-ot hiztam pedig többet ettem, aztán hirtelen jött fel 5-6kg aztán feküdnöm kellett két honapot és még most is hiztam mult hét ota pedig már mozgolodok a 35. hét ota...38 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Viszont a combom fenekem sokat nõtt, ezért szerintem nem mind a babó, vagy talán víz? És ezután is combra fenékre hízok vagy már csak a babó fog nõni?
A kérdező hozzászólása: Hát köszönöm csajok, remélem azért ha nem megy le a súlytöbblet nem ilyednek meg tõlem az emberek szülés után ha kimegyek az utcára. Boldog babavárást ill babázást nektek

Cukorbeteg lehetek a sok szőlőcukortól amit edzés után kell bevinni?

40 gramm kéne edzés után, de az egy fél zacskó szőlőcukor ami rengeteg :O Attól félek cukros leszek ha ezt így folytatom a későbbiekben :S

Legjobb válasz: Ha csak edzés után viszel be cukrot, nem leszel cukros, nyugi!

Ha csak edzés után viszel be cukrot, nem leszel cukros, nyugi!
2 pohár üdítõben is van ennyi vagy még több. De ne 80grammos zacskókat vegyél, az úgy drága lesz. Van 1-2kg-s kiszerelés is ami sokkal jobban megéri.
Edzés után van helye a cukornak, megy a glikogénraktárakba, nem lesz gond.
Önmagában nem, ha melette még kétpofára tömöd a cukrot, akkor meg enélkül is lehetsz cukorbeteg. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy az édesítõszerek egyáltalán nem elõzik meg a cukorbetegséget.
Aggodalomra nincs ok!

Sokan kérdezték már, hogy hogyan lehet eltüntetni a kozmetikus után maradt hegeket? És, hogy lehet házilag, savas hámlasztás nélkül? (részletek alul)

Most voltam kozmetikusnál és szeretném, hogy a hegek amik maradtak gyorsabban gyógyuljanak meg. De ezt, hogy lehet házilag elérni? Savas hámlasztás nélkül.. Bármilyen tipp jöhet pl. kenni valami krémmel vagy ilyesmi. Aki tud valamit, vagy neki szokott egy adott módszer hatni az írjon legyen szíves pár sort.:) Köszi!!

Legjobb válasz: Kamilla, teafaolaj. Az viszont régen rossz, ha kozmetikus után heges marad az arcod...

Kamilla, teafaolaj. Az viszont régen rossz, ha kozmetikus után heges marad az arcod...
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek maradnak sebek az arcán kozmetikus után és bocsi most látom, hogy elírtam a sebeket szeretném eltüntetni. (De végül is a sebeknek a tetején lesz heg...)
A kérdező hozzászólása: És köszi.
esetleg la roche posay cicaplast baume 5-ezt a hegekre, sebekre, NEM a foltokra és csak vékonyan és csak a sebre A foltokra pedig csak az aha-sav hatásos, meg persze az idõ... Esetleg egy olyan arcradír heti 1-2x ami gyengéd gyümölcssavas, enzimes (ez ilyen ritkán és erõsségben nem fényérzékenyít..) Keress egy olyan kozmetikust aki nem szadizza szét az arcod, mert a foltokat nehezen lehet halványítani, és van amelyik sose múlik el (tapasztalat) 27/N
A kérdező hozzászólása: Uhh...oké:/ köszi.
Próbáld ki a Himalaya Herbals gyümölcsös radírját, hámlasztót is tartalmaz.
A kérdező hozzászólása: Oks.:) Köszi.:)

A sok rántot tök cukini után, behabosodik az olaj és nemtudom kisütni a többit. Mit csináltok hogy tovább lehessen használni a zsiradékot? Különben sütés után leszüröm vagy közbe is?

Legjobb válasz: Én evõkanállal le szoktam szedni a habot sütés közben, egy ideig nem fut tovább, és általában, ha krumplit sütsz ki benne, letisztul valamennyire az olaj. De ha túl sokat sütöttél már ugyanebben az olajban, sajnos új adag, friss olajra kell váltani.

Én evõkanállal le szoktam szedni a habot sütés közben, egy ideig nem fut tovább, és általában, ha krumplit sütsz ki benne, letisztul valamennyire az olaj. De ha túl sokat sütöttél már ugyanebben az olajban, sajnos új adag, friss olajra kell váltani.
Ha öreg az olaj behabosodik . Egyébként ha egyszerre csak kevesebbet sütsz ki, akkor nem lesz habos. Egyszerre csak párat tegyél bele.
Ahogy az elõttem levõk írják! Ellenkezõ esetben könnyen megeshet, hogy a habos olaj nem fér a bõrében, akarom mondani kifut az edénybõl és takaríthatod a tûzhelyet is.
Egy kis sót teszünk az olajba.
egy jotanács. ha sütsz ilyeneket, vagy hust, egy krumplit pucolj meg, én elvágom 4 részre, és beledobom kétszerre. ugyanis krumpli tisztitsa az olajat, nem fog égni. nekem még rántott hus után is olyan, hogy még egyszer fel lehet használni. csak egy krumpli :) )

Sokan beszélnek arról, hogy mi lesz a halál után, hová fogunk kerülni. De vajon mi volt a születésünk előtt? Akkor hol voltunk?

Legjobb válasz: Születés elõtt ugyanott voltunk, ahol a halál után leszünk: a "köztes lét" - ben. Így hívja a keleti filozófia azt az állapotot, amit anyagtalan tudat, más szóval lélek formájában töltünk az Univerzumnak az anyagnál magasabb rezgésszámú részében. A "köztes létben" felkészülünk a következõ inkarnációnkra, ezután élünk egy darabig testben, majd megint irány a közteslét. És ez így megy sok-sok inkarnáción át. A cél: egyre tökéletesebbnek lenni. Alábbi helyen megolvashatod, honnan jönnek a kisbabák. http://hu.wikibooks.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Wittizsu/Anyas%.. http://hu.wikibooks.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Wittizsu/Anyas%..

Születés elõtt ugyanott voltunk, ahol a halál után leszünk: a "köztes lét" - ben. Így hívja a keleti filozófia azt az állapotot, amit anyagtalan tudat, más szóval lélek formájában töltünk az Univerzumnak az anyagnál magasabb rezgésszámú részében. A "köztes létben" felkészülünk a következõ inkarnációnkra, ezután élünk egy darabig testben, majd megint irány a közteslét. És ez így megy sok-sok inkarnáción át. A cél: egyre tökéletesebbnek lenni. Alábbi helyen megolvashatod, honnan jönnek a kisbabák. http://hu.wikibooks.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Wittizsu/Anyas%.. http://hu.wikibooks.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Wittizsu/Anyas%..
Ne várd el hogy leírjam a gyerekszületés tudományos magyarázatát. Olvass utána.
Szerintem sehol. Születés elõtt nem voltunk, és halál után sem leszünk. Fölösleges túlbonyolítani :) Bár ez csak az én véleményem, de nekem megnyugtató ez a tudat. Meghalok, és kész. Nem kell gondolkodni, elmélkedni tovább. Egyszerûen behunyom majd a szemem, és megszakad minden gondolat, végére ér minden. És mielõtt megszülettem, nem volt gondolat, és nem voltam én sem.
Én apám ondójában. Majd átkerültem anyámba. És lõn, megszülettem!
Egyetértek Sir Butcherrel.
szerintem "ugyanott". Bár nem hinném, hogy az egy hely.
és anyád petesejtjében ki volt, ha szabad kérdeznem?
Etika órán a tanár mondta, hogy van élet a születésünk elõtt, és ezt õ így tanulta, de nem nagyon hitte el. Aztán megszületett a gyereke, aki kicsi korában olyan dolgokat tudott, amit senki nem mondott neki, sehonnan nem tudta megtanulni. Szóval szerinte az emberek úgy születnek, hogy mindent tudnak, (mert elõtte ahol voltak, ott mindent tudtak, megtanultak) és utána pedig szépen lassan elfelejtik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!