Találatok a következő kifejezésre: A sok nem árt (207 db)

A babának nem árt, hogyha székrekedésem van? Nekem kellemetlen azt tudom, sokat szenvedek miatta. A lényeghogy neki nem ártalmas?

sajnos jobbik esetben is csak heti egyszer sikerül,és ez elég kevés.sajna már mindent bevetettem,se lekvár,se tej,meg ilyenek nem hatnak.lehet a mozgásszegény életmod teszi,mert feküdnöm kell sokat.34 hetes km

Legjobb válasz: Szia! A picinek nem árt, de azért ha jobb a közérzeted neki is jobb lesz. Amúgy páromnak egyszer volt ilyen problémája, egy mûtét után, amikor sokat feküdt. Egyél össze nem illõ és eltérõ hõmérsékletû dolgokat :)) nekünk anno bevált:) meleg kakaó, szilvabefõtt, sültkrumpli stb. :)) alig ért oda! :)

Szia! A picinek nem árt, de azért ha jobb a közérzeted neki is jobb lesz. Amúgy páromnak egyszer volt ilyen problémája, egy mûtét után, amikor sokat feküdt. Egyél össze nem illõ és eltérõ hõmérsékletû dolgokat :) ) nekünk anno bevált:) meleg kakaó, szilvabefõtt, sültkrumpli stb. :) ) alig ért oda! :)
A kérdező hozzászólása: köszi de már ilyen összevissza minden evéssel is probálkoztam.
Székletlazítót próbáltál már? Én a duphalac-ot használom, mert nekem elõjött az aranyerem is, és nekem bevált, és ezt terhesek is nyugodtan alkalmazhatják.
Laevolac szirupot ajánlom. Ez székletlazító, nyugodtan használhatod. Én szinte a terhesség kezdetétõl székrekedéssel küzdök. Nekem sem segített semmi, ráadásul az össze-vissza evéstõl a közérzetem se volt jó. 33 hetes km
glicerines kup a gyogyszertarbol, olcso es azonnal hat
szerintem a babanak nem lesz semmi baja a te szekrekedesedtol, max. az nem tul jo, ha erolkodsz! amugy napi 2 liter viz legalabb, reggel ehgyomorra 1 evokanal olivaolaj, rengeteg zoldseg es gyumolcs es legalabb 30 perc seta vagy valami mozgas naponta. ha igy is csak heti 1 x sikerul kerd ki az orvos velemenyet! amugy a glicerinkup is bevalt nekem, de azt hiszem, hogy egy ido utan mar fuggo lettem es csak azzal sikerult, ugyhogy azzal csak ovatosan! sok sikert!
utso vagyok, bocs! most olvastam, hogy nem nagyon mozoghatsz. en meg azt javasoltam. :-(
Nekem a savanyu kaposzta valt be, mint meg semmi.Ilyenkor amugy is nagyon egeszseges, mert sok benne a vitamin.Persze nem mindenki szereti :)

Lehet hogy most sokan kinevettek, de a nyújtózkodás nem árt a babának ugye?

Legjobb válasz: Addig nyújtózkodj, ameddig tudsz, nagy pocakkal már úgyse fog menni... A babának nem árt, úgyis érzed, meddig "mehetsz el". Szia!

Addig nyújtózkodj, ameddig tudsz, nagy pocakkal már úgyse fog menni... A babának nem árt, úgyis érzed, meddig "mehetsz el". Szia!
szia, Ártani nem árt, de csak óvatosan, nehogy begörcsölj tõle. Okozhat összehúzódást, úgyhogy figyelj oda, ha nyújtózol...:)
Szerintem most Te fogsz engem kinevetni :D, de én úgy szoktam, hogy kinyújtóztatom csak a lábaim, addíg a felso testem lazán van, majd fordítva. Még a terhességem legelején, nyújtózkodtam utoljára úgy istenigazából, de 1-2 alkalommal éreztem, hogy beszúr a hasam, így azóta nem tettem, nem mertem. Tudom, hogy ezzel most igazából nem válaszoltam a kérdésedre, nem tudom mi a helyes, hallottam ezt is, azt is, én most így oldom meg! :D Minden jót!
ha nagyon nagyon nyujtozol, akkor nem a babanak, hanem a méhlepénynek ártasz, leválhat. de azt erzenéd, mert nagyon nem kellemes érzés, és addig ugyse még el. amugy en is "két részletben" szoktam nyujtozni :)
a babóca jelez ha neki nem jó, nekem a vádlim és a talpam szokott begörcsölni de egy gyors sarokkal kifeszített, egyenes gerinces nyújtózkodás minden reggel kell, és olyankor a pici is tudja reggel van mert Õ is finceg :) boldog babavárást

Megölték a kiskutyámat, egyfolytában sírok 2 napja.11 hetes terhes vagyok, nem ártok babámnak? Nem vagyok ideges csak félek hogy a sok sírás árt neki. Egyszerűen nem tudok megnyugodni! Van egy kisfiam és őt is vígasztalnom kell!

Az egész családot nagyon megrázta ami történt,imádtuk ?t.

Legjobb válasz: Mindenképpen próbálj megnyugodni, bár megtudlak érteni: nekem is halt meg már kutyám, és most is van egy, akit nagyon szeretunk és nem szeretnénk elveszíteni. A helyedben megpróbálnák a kisfiamra koncentrálni, a vidám játék sokat tesz .... és tudom, hogy nem pótolja, de nézz utána új kutyusnak, az állapotodnak biztosan nagyon jót tenne: felszabadulnál, jobb lenne a közérzeted. a lényeg az, hogy minél kevesebb stressznek tedd ki a kisbabád.

Mindenképpen próbálj megnyugodni, bár megtudlak érteni: nekem is halt meg már kutyám, és most is van egy, akit nagyon szeretunk és nem szeretnénk elveszíteni. A helyedben megpróbálnák a kisfiamra koncentrálni, a vidám játék sokat tesz .... és tudom, hogy nem pótolja, de nézz utána új kutyusnak, az állapotodnak biztosan nagyon jót tenne: felszabadulnál, jobb lenne a közérzeted. a lényeg az, hogy minél kevesebb stressznek tedd ki a kisbabád.
Szia! Jól mondta az elsõ válaszoló, minél hamarabb kell egy új kutyus. Eltereli a figyelmed, hiszen gondoskodni kell róla, a kisfiadnak is sokat segítene. Nekem is halt meg több kutyám, egyik sem természetes úton, amint lehetett, új kutyát szereztünk. Ne sírdogálj, nézz optimistán elõre, ezzel mindenkinek jót teszel. Boldog babavárást!

Milyen oka lehet a hajhullásnak? Nem arra gondolok, hogy fésüléskor kijön pár száll, hanem egyfolytában hullik és elég sok. Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Nem beszólok, de annyiszor megkérdezték már ezt, de szívesen felsorolom :) belsõ gyulladás, vitaminhiány, tavaszi hajhullás, hajvasalás, nem megfelelõ sampon/balzsam/gél/spray stb de akár cserélõdhet épp most a hajad és azért is meg még számtalan ok. Keress fel 1 hajvizsgálatot meg kérj beutalót vérvételre egy teljes kivizsgálást, hogy kiderüljön mi bajod vagy van e valami bajod, és ne parázz, ne félj ez is nagyon fontos, én tudom milyen másfél évig hullott és már csak a hajam negyede van :( :) Nyugalom és remélem rendbe jössz hamar ;)

Nem beszólok, de annyiszor megkérdezték már ezt, de szívesen felsorolom :) belsõ gyulladás, vitaminhiány, tavaszi hajhullás, hajvasalás, nem megfelelõ sampon/balzsam/gél/spray stb de akár cserélõdhet épp most a hajad és azért is meg még számtalan ok. Keress fel 1 hajvizsgálatot meg kérj beutalót vérvételre egy teljes kivizsgálást, hogy kiderüljön mi bajod vagy van e valami bajod, és ne parázz, ne félj ez is nagyon fontos, én tudom milyen másfél évig hullott és már csak a hajam negyede van :( :) Nyugalom és remélem rendbe jössz hamar ;)
19:26: Ja és, ha elkezdesz vizsgálatok elõtt vitamint szedni meg valami hajhullás elleni sampont használni pl: bánfi vagy amit találsz a polcokon azzal nem ártasz sõt lehet ennyitõl is javul vagy abba marad :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod!:)
tavaszi hullás lehet. Most kezdõdött? Amúgy attól is lehet h elhalnak a hajhagymáid vagy mi, tehát ha mondjuk göndör vagy és sosem fésülöd. Naponta többször maszírozd át a fejbõrödet(igaz ettõl kicsit gyorsabban zsírosodik)
A kérdező hozzászólása: Nem göndör, és fiú.
Ha 1-2 pecig bírod csak, akkor igen késõbb sem fogod tovább bírni.
ezért kell pornónézés közben minnél tovább csinálni ! ha van inger kicsit lassítasz vagy megállsz :)
a pornó nemárt, de a maszturbálás igen. ha sokat masztrubálsz, hozzászoksz ahhoz h kézzel mész el, a saját kezedhez és a saját technikádhoz, és a szexben ez gondot fog okozni. nemegy ilyen eset volt már itt a gyakorikérdéseken is.
én pornó alatt egyedül elég hamar elmegyek, de szexben sokkal tovább bírom, orált meg még tovább. és ez akkor is így volt mikor elvesztettem, akkor se 3 perc volt az aktus.
Én nagyon régóta csinálom magamnak egész fiatal korom óta amikor még nemtudtam hogy odkell figyelni hogy mennyi idõ alatt érek a végére.. és mindenki mondja hogy ez baj de ne izgulj szerintem embere válogatja ne tarts tõle h nemfogod birni agyilag rátud parázni az ember de nemkell soha nemvolt vele problémám.elsõ menet a bnõmmel mindig rövidebb mint a második de a másodiknál és a többinél meg addig huzom amig akarom..

Tengerimalacnak nem árt a sok ugrálás?

A házikó tetejére,vagy a beépitett polcra le-fel ugrálás nem árt nekik? Nem fog pl az izülete sérülni?

Legjobb válasz: Ha magától ugrál, akkor biztos nem árt. Tudja õ, hogy mikor elég. Így legalább nem hízik el!

Ha magától ugrál, akkor biztos nem árt. Tudja õ, hogy mikor elég. Így legalább nem hízik el!

Tenyésztõ vs szaporító? Meguntam a sok baromságot, hogy amit nem kennelbõl veszel kölyköt kb 6-szoros áron, az nem is kutya! Hanem valami korcs.

Adott egy település, két utca, utcánként egy-egy különbözõ tenyésztõktõl vett, törzskönyves "agyonvizsgált", tökéletes egyed (kutya), mely tenyésztésre alkalmas. Ha ennek a kettõnek lesz egy (több) kölyke azok csak fajtajellegû keverékek? Mitõl tud többet, ha van egy furfangos TK-s neve is plusszban a kutyának? Nem továbbtenyésztésre... A két kutya gazdája nem akar tenyésztõként üzemelni, kennelt bejegyeztetni.. stb. Úgy gondolom, attól még csodálatos, egészséges kölykök születhetnek... NEM?

Legjobb válasz: Nem. Azért nem, mert minél több kölyöknek nincs tk-e, annál kevésbé lesznek visszakereshetõk az õsök, a tenyésztéshez meg elengedhetetlen ez is, ahogy sok minden más. A tenyésztés komoly munka, nem csak annyit tesz, hogy összeteszek két tk-s kutyát, aztán csá. Sok kennelnévvel rendelkezõ "tenyésztõ" sem más, mint szaporító, csak rontják a fajtát. Sajnálom, hogy sokan ezt nem értik és nem látják a fától az erdõt.

Nem. Azért nem, mert minél több kölyöknek nincs tk-e, annál kevésbé lesznek visszakereshetõk az õsök, a tenyésztéshez meg elengedhetetlen ez is, ahogy sok minden más. A tenyésztés komoly munka, nem csak annyit tesz, hogy összeteszek két tk-s kutyát, aztán csá. Sok kennelnévvel rendelkezõ "tenyésztõ" sem más, mint szaporító, csak rontják a fajtát. Sajnálom, hogy sokan ezt nem értik és nem látják a fától az erdõt.
Ugyanannyira ráfizetés mint minden hobbi... fotózás, bringázás, motorozás stb... A legtöbb tenyésztõnek van mellette fõállása, amibõl finanszírozni tudja mindezt.
A kérdező hozzászólása: Végigolvastam a linkeket, ez azért így durva... Ha minden tenyésztõ mindezt végigcsinálná, (merthogy ráfizetés az egész)akkor gyakorlatilag hajléktalan lenne pár év alatt... Lehet, hogy ennek így kellene lennie, de vagy nem így történik, vagy milliomosok hobbija a tenyésztés... Mindettõl függetlenül bölcsebb lettem, köszi a válaszokat, én nem fogok szaporítani... az biztos! A kutyáimnak szeretõ gazdija/társa vagyok. Lehet nem "pedigrések", de teljes értékû tagjai családomnak. Sajnos rengeteg kutya van hontalan... és igazából nem tudom hogyan lehetne agyat mosni az embereknek. Az ivartalanítás alap kellene, hogy legyen. Sokszor még akcióznak is. Talán ezt kellene jobban hirdetni/elfogadtatni...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Amíg a faj és fajta szavakkal fogalomzavarban szenvedsz, nem is fogod megérteni a különbséget tenyésztõ és szaporító között. Az meg teljes röhej, h egy minõségien tartott, nevelt, versenyekre (kiállítás/munka) hordott, egészségügyileg szûrt kutyák "bekerülési" áron legyenek eladva.... senki nem a máltai szeretetszolgálat. Az h neked egészséges kölyköd legyen, h hordozza a fajtajegyeket, h jellemben olyan legyen amiért ezt a fajtát választottad, ahhoz valakiknek (a kutyád szüleinek a tenyésztõinek) pénzt, idõt, energiát nem keveset kellett beletennie. És te úgy gondolod h ez csak úgy lesz... És az nagyon dicséretes h Ti ivartalanítjátok, respect!! De vajon mi lesz azzal az alomtesójával, akit nem? És éppen rájön a kedves család h csináljunk egy almot hisz Fifike tk-es szülõktõl van... érted a következményeket? És h ez a lejtõ teteje? Innen kezdõdik a valódi, nagy üzemi szaporítás... De tessék itt kicsit számszerûsítve is vannak a dolgok: [link] [link]
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Örülök, hogy vannak még tárgyilagos, nem elfogult választ-adók is. A lényegét értem és nagyjából igazat is adok, ettõl függetlenül én vettem egy csodálatos kölyköt (most 4 hónapos) apu-anyu TK-s, egészséges, egyed. A kölyök családi kedvenc, és családtaggá válik, mint ahogy a másik 9 éves kutya is az lett. Ivartalanítva lesz, 7-8 hónapos kora körül, mert nem tervezek keverék kölyköket. Azt hiszem, hogy ha valaki nem tenyésztési célokkal tart ugyanazon faj két szép példányát, és Õk egymásra találnak, abból még lehet egészséges kölyök. Úgy gondolom, a tenyésztõk egy része (tisztelet a kivételnek) nem a faj nemesítése miatt foglalkozik a kutyáival, hanem pusztán a pénzt hajtja! Csak egy példa: a németjuhász fajt szépen lassan elcseszték.. Sokan a "régi" kölyköket keresik, az egyenes hátúakat, ami még nem volt "futómûves".. Egyébként ha a fajta tökéletesítése lenne a cél, akkor szinte a bekerülési költség környékén adná a kölyköket, nem busás haszonnal. Ha meg a valós költségeinek sokszorosáért árulja akkor Õ is csak egy szaporító... ha van kennel, ha nincs... a lóvé a lényeg nem a faj!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Adott egy település, két utca, utcánként egy-egy különbözõ tenyésztõktõl vett, törzskönyves "agyonvizsgált", tökéletes egyed (kutya), mely tenyésztésre alkalmas. Ha ennek a kettõnek lesz egy (több) kölyke azok csak fajtajellegû keverékek?" Alapvetõen ha a már meglévõk mellé új kiskutyákat akarok a világra hozatni, fel kell tennem egy kérdést: MI A TENYÉSZCÉLOM? Az, hogy a Józsinak is legyen olyan kutyája, mint a Buksi, NEM tenyészcél - ráadásul a gazdátlan kétmillióból a nagy számok törvénye alapján kb 99%, hogy van legalább 1 olyan, mint Buksi; az, hogy van azonos fajtába tartozó kutyám, NEM tenyészcél - hiszen TENYÉSZTÕK már óvják és fejlesztik a fajtát, a tks kutya nem hiánycikk. Tehát eleve nem lehet tenyésztés az, amivel csak TÖBB kutya keletkezik. Legyen konkrét célom, egy dolog, amiben ezek a kölykök JOBBAK, TÖBBEK, ÉRTÉKESEBBEK lesznek, mint a kétmillió gazdátlan - és ezt tudjam bizonyítani a genetikai háttértudásommal. Ráadásul ha mindkét szülõ tks, szûrt, tenyészszemlés, komolyan nem éri meg az a plusz kölykönként 3-4 ezer forint (aminek a sokszorosa már pusztán a kölyök felnevelése is!!!), hogy követhetõ legyen a vérvonaluk, ne újabb adag papíron keveréket gyártsunk, akik aztán ugyanõúy kerülnek menhelyre/gyepire/fajtamentéshez, mint száz és száz társuk? Ne már. "Mitõl tud többet, ha van egy furfangos TK-s neve is plusszban a kutyának?" Tudod, hogy fajtatiszta, tudod, hogy egészséges lesz, tudod, hogy megfelelõen nevelték, tartották, táplálták õt és az anyját is. Ha lehetne ugyanilyen "minõségû" kutyát kapni tk nélkül, akkor az pontosan ötezer forinttal kerülne kevesebbe, mint egy tks - ugyanis ennyi kölykönként a tk költsége. Ha valaki ennél többel tudja olcsóbban adni, az valamit MEGSPÓROLT a kölykök ellátásán. Bocs, de ha fizetek egy kutyáért, ez nekem nem fér bele. "Úgy gondolom, attól még csodálatos, egészséges kölykök születhetnek... NEM?" Persze, HA összeillik a két kutya (tapasztalat: adott egy nagyon jó tenyészkan, sok-sok problémamentes alom után egy adott szukával 7-bõl 3 súlyosan szívbeteg kölyköt produkál! Mi van, ha a két kutya pont ilyen párosítás?), HA a hozzá nem értésük ellenére mindent megadnak a szukának és a kölyköknek, HA nem lesz semmilyen komplikáció, HA, HA, HA, HA. Erre egy tenyésztõ fel van készülve. A szomszéd Marika meg rohadtul nincs, és igen, van rá reális esély, hogy Fifike ott döglik meg kölyköstül az asztalon. Nem a papírról van szó, hanem a tudásról.
Aki lepontoz az érvelni és indokolni is tud, vagy csak nyomkodni mivel nem tetszik a véleményem, mert nem mondom azt, h ez helyes??
Szeritem pedig nincs ilyen éles határ a "szaporított" illetve "tenyésztõtõl" vásárolt kutyák között. Bár én az egyszeri becsúszott almok gazdáit nem titulálom szaporítóknak. Én azokat nevezem szaporítóknak, akik szó szerint betegre elletik a kutyáikat, és rosszul is tartják õket, vagy akik sovány haszon reményében "fajtatisztaként" reklámozzák az ebeiket, és szándékosan , rendszeresen fialtatják õket, és itt kérdezgetik, mikor kell pároztatni a kutyát, stb... Ismerek olyan tenyésztõtõl vásárolt vizslát, akinek akkora diszpláziája van közel egy évesen, hogy egy kilóméterrõl látni. Nem viszik vissza az ebet, mert megszerették így, ahogy van.
röviden megfogalmazva: sz: beteg kutya t: egészséges kutya te melyiket választod? ;)
Mi garantálja h azokat a kölyköket senki nem fogja továbbtenyészteni hasonlóan okos elgondolásból?? "de hát tk-es szülõk kiváló kölyke"... Természetesen nem azzal az alommal lenne a baj, hanem a következményekkel, meg azzal, h egyébiránt fingjuk nincs h mit (és miért) csinálnak. A tenyésztõi munka mindig arról szól, h bizonyos tulajdonságokra szelektálnak, erõsítik azt, a nem kívánatosakat meg amennyire lehet visszaszorítják. Ezt csak a kutya vérvonalának, illetve a saját kutyánk objektív ismeretében lehet. Ezek nélkül a dolgok nélkül nem beszélhetünk tenyésztésrõl. De ha nem akarod meglátni a fától az erdõt és csak a saját igazadat szajkózod, h "de márpedig azok akkoris ugyanolyan értékes kutyák", akkor én szaporítónak foglak nevezni, ha egy ilyen párosítást létrehozol.
A TK arra való, hogy az általad felsorolt szempontokat legalább minimálisan ellenõrizni lehessen. Papír nélkül azt mond az ember amit akar. És én még nem láttam olyan szaporított kutyát, amirõl ne állított volna hasonló szépségeket a gazdájuk. A valóságban meg sokszor szemmel láthatóan is keverék és beteg a kutya. De azért "díjnyertes szülõktõl származik és bármikor ki lehetne váltani a törzskönyvét, csak eddig nem tettük mert sokba kerül".
Nem tudom, hol élsz, amikor azt hiszed, hogy csak azért ugatnak itt sokan a papírért, hogy elmondhassák valóban fajtatiszta a kutyájuk.A papír már rég nem errõl szól, hanem arról, hogy itt kezdõdik a minimális garancia arra, hogy nem lettél átverve, nem egy agyon nyomorított , ketrecben tartott ebzet szüli a következõ cuki kedvencet, hogy valóban alkalmas tovább tenyésztésre, hogy szûrve vannak a szülõk és nagy valószínüséggel egészséges utódok születnek, eü garanciãval.
Szaporító az olyan ember, aki már 3-4 hetesen leválasztja a kölyköket az anyjuktól, nem oltatja/féreghajtózza õket, pici pénzért lepasszolja és nem érdekli a kölyök további sorsa. Általában a szülõk sem törzskönyvesek, nem egészségügyileg szûrtek, így a kölykök bármilyen genetikai betegséget hordozhatnak, ideggyengék lehetnek. A tenyésztõ pedig az, aki lelkiismeretes gazdit keres a kölyköknek, követi a további sorsukat, beoltatja, féreghajtózza õket, és nem a pénz nála az elsõdleges szempont, hanem hogy a kiskutyák jó helyre, szeretõ gazdihoz kerüljenek, valamint nem gyárt felesleges szaporulatot, hanem csak akkor hoz le almot, ha igény van rá. Úgy gondolom, amit te leírtál, az nem minõsül még szaporításnak. Ha a szülõk törzskönyvesek, szûrtek, a kölykeik egészségesek lesznek, hobbikutyának tökéletesek, csak tenyésztési célra nem szabad õket szánni.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ha annyi a, , cél" , hogy két törzskönyvvel rendelkezõ kutyát mindenféle genetikai ismeret, egészségügyi szûrés, kiállításon ill.tenyészszemlén elért eredmény nélkül összetegyenek, az még messze nem tenyésztés (még ha kiváltaná azt a kutyánként 5500 ft-os törzskönyvet a kölyköknek, akkor sem). A tenyésztés fajtanemesítés, hozzáértõ, áldozatos tevékenységet igényel, nem annyiból áll, hogy megveszem az akár tk-s kutyát és összeteszem a szomszédéval, mert az enyém is szép, az övé is, miért ne. Az, hogy nekem tetszik egy kutya, az még önmagában édeskevés. Jó példa erre a kertszomszédunk, aki kb 5 évvel ezelõtt hozott el szaporítótól, állítólag törzskönyvezett szülõktõl egy akkor hat hetes (!!)kis magyar vizsla kölyköt. A kicsi annak ellenére, hogy korán lett elválasztva, gyönyörû, jó kiállású, elég jó idegrendszerû kutyává serdült, gazdái nagy örömére-mígnem alig két évesen, egy nyári napon a labda után rohanva összeesett és ott halt meg, a vizslákra oly jellemzõ szívelégtelenségben. Persze, volt nagy sírás-rívás, hiszen imádták szegény kis kutyát, de segíteni már nem lehetett rajta, a leckét viszont megtanulták:szaporítótól többet soha...Mit sem ér a törzskönyves szülõ, vagy akár a tk-s kölyök, ha nincsenek szûrések, eredmények, hozzáértés és tenyészcél.

Az ilyen UAZ és ehhez hasonló típusú autóknak nem árt a sok kátyú? Vagy de ennek is?

Legjobb válasz: Az UAZ-nak, GAZ-nak és a többi terepjárónak is árt a sok kátyú. A kátyúk azokon is ugyanúgy cibálják a futómû bekötési pontjait, rángatják a hídtesteket, püfölik a kerékcsapágyakat, ahogy egy személyautón szétverik a futómûvet. Csak ezek az autók valamivel tovább bírják. A keskeny, magas oldalfalú gumik többet vesznek fel az ütésbõl, nehezebben csípõdnek ki, merev hidas futómûben pedig jóval kevesebb a hibaforrás, nem fordulnak ki a gömbfejek, nem verõdnek szét a szilentek, nem görbülnek a lengõkarok. De hosszú távon a nagy és nehéz merev híd is elfárasztja, szétveri a bekötési pontokat az alvázon a kátyúk hatására.

Az UAZ-nak, GAZ-nak és a többi terepjárónak is árt a sok kátyú. A kátyúk azokon is ugyanúgy cibálják a futómû bekötési pontjait, rángatják a hídtesteket, püfölik a kerékcsapágyakat, ahogy egy személyautón szétverik a futómûvet. Csak ezek az autók valamivel tovább bírják. A keskeny, magas oldalfalú gumik többet vesznek fel az ütésbõl, nehezebben csípõdnek ki, merev hidas futómûben pedig jóval kevesebb a hibaforrás, nem fordulnak ki a gömbfejek, nem verõdnek szét a szilentek, nem görbülnek a lengõkarok. De hosszú távon a nagy és nehéz merev híd is elfárasztja, szétveri a bekötési pontokat az alvázon a kátyúk hatására.
Ezek terepjárók nem kátyú járók. Attól hogy nehéz terepeket legyõznek az más. Ott lassan megy bele egy akadályba, illetve a talaj nem beton, vagyis kisebb ütésnek vannak kitéve az alkatrészek.
Vagy de
az ilyen UAZ-oknak, kb 2 x erõsebb, vastagabb anyagból vannak az alkatrészei , mint egy személyautónak, ezért kb fele annyira árt csak a kátyú neki,
Szia! Ha kivánod, akkor miért ne!Jó étvágyat!
Persze, edd nyugodtan, amit megkívánsz.Mellesleg amellett, hogy irtó finom, napi 10dkg mandula még a rákot is segít megelõzni:D
szia! Egyáltalán nem árt. Én kezdetben a kis fehér kókuszgolyókra kattantam rá, tudod mandulával a közepén... csak amikor már egy dobozzal megettem , akkor visszafogtam magam , mert ugye a vércukor...:) ) De sok pisztáciát is ettem , meg múltkor vettem kesudiót. Ezek a magvak mind nagyon jók , és egészségesek! :) 36 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a választ!
A mandula hélyának kesernyés izét a cián adja.Túl sokat ne egyél egyszerre, amugy ártalmatlan.

A sok tejtermék nem árt a babának? Rettentően kívánok minden tejes dolgot! 35 hetes vagyok

pl:napi 1L tej+2-3joghurt+1rudi!Ez már sok?

Legjobb válasz: Most még nem.A szülés után kell arra figyelni,hogy szoptatás alatt legyen fehérjedús a táplálkozásod(hús,tejtermékek stb..).de tejbõl ne haladd meg a napi 5-7 dl-t,mert a sok tehéntej apaszhatja a tejed.

Most még nem.A szülés után kell arra figyelni, hogy szoptatás alatt legyen fehérjedús a táplálkozásod(hús, tejtermékek stb..).de tejbõl ne haladd meg a napi 5-7 dl-t, mert a sok tehéntej apaszhatja a tejed.
Ja még annyi hogy inkább idd meg ha azt kívánod, mint azzal szenvettesd magad hogy nem szabad és majd meghalsz egy pohár tejért!:) Örülj neki hogy a tejjel vagy így, az legalább egészséges, van aki a kólával, kávéval van így.
Szia!Innen is látszik, hogy ahány védõnõ, annyiféle tanács!Én is úgy tudom - védõnõ által - hogy a baba megszületéséig nem jelent gondot a sok vagy több tejtermék fogysztása!
kifejezetten ajánlják terhesség alatt a tejtermékek és fehérjék fogyasztását, ugyhogy ne legyen lelkiismeretfurdalásod emiatt :)
Na ezzel én is így vagyok mint te!:) Mi 37 hetesek vagyunk nálam is megy a napi fél liter tej, joghurt, tejberizs, 3 naponta tejbegrízt reggelizek meg ilyenek.:) Szerintem nem sok egyébként, ha ezt kívánod hát edd ezeket, abból bajod nem lehet!:) Nekem pl. azt mondta a védõnõm inkább így egyem-igyam mint pezsgõtabi formájába mert az meszesíti a méhlepényt. A tejtermékekre majd csak a szoptatás alatt kell figyelni addig szabad én úgy tudom.
Sok kalciumra van most szükséged, ezt jelzi a szervezeted. Kérdezd meg a védõnõdet, mert az enyém pl. azt mondja, nem ajánlott terhesség alatt napi fél liternél többet inni belõle, mivel átjut némi allergizáló hatás a babához is. Én is meginnék annyit szívesen. :) Szedsz valami multivitamint, amiben kalcium is van? Mert azzal is tudnád fedezni a megnövekedett igényt.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Elevitet szedek!De egyszerûen rendesen meg kell állnom, mint valami függõ, hogy ne tejet igyak...Nem értem, de olyan jól esik!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!