Találatok a következő kifejezésre: A sok nem (8450 db)

Candida fertőzésre gyanakszom. Szerintetek tényleg Candida? Vagy valami más lehet? És a sokáig nem kezelt Candidának milyen következményei lehetnek?

Már nagyon régóta érdekes hüvelyi folyásom van, " odalent" tiszta vörös vagyok, és a menstruációm sem kiszámítható.De nem értem, hogyan lehet, mivel az én acél immunrendszerem sose hagy cserben, sosem vagyok náthás, nem szorultam antibiotikumos kezelésre már évek óta.És viszket? érzésem sincs, csak a szappan szokott ott csípni...

Legjobb válasz: Nagy valószínûséggel nem candida, de annál sajnos léteznek sokkal súlyosabb hüvelyfertõzések is, amit ha nem kezeltetsz, meddõséget okozhatnak. Menj orvoshoz, amilyen hamar csak tudsz!

Nagy valószínûséggel nem candida, de annál sajnos léteznek sokkal súlyosabb hüvelyfertõzések is, amit ha nem kezeltetsz, meddõséget okozhatnak. Menj orvoshoz, amilyen hamar csak tudsz!
Nem biztos, hogy candida. Lehet más is. Menj el sima tiniambulanciára, ott szerintem érkezési sorrendben is van behívás, nem csak idõpontra. Olvastam, hogy szappant használsz. Ez komoly??? A szappan nem jó, még a tusfürdõ sem az intim területek lemosására. Túl lúgosak arra a területre. ph4-es intim lemosót keress, neked az való, mert a hüvelyed ph értéke is normál esetben 4 körül van.
A kérdező hozzászólása: Mennék én, akár most, este 11-kor is :( De a dokinál Október 29-ére van idõpontom... Addigra már késõ lesz?
Akkor keress másik dokit, vagy jelezd, hogy akut problémád van. És mit csinálsz, ha október akárhanyadikán épp megjön? Akkor vársz újabb három hónapot? Mindenképp próbálj mielõbb orvoshoz menni, nagyon súlyos következményei lehetnek, ha sokáig halogatod!
A kérdező hozzászólása: Gondoltunk a dologra, nem egyszer jártunk már így. Október 29. és rá egy hétre is van idõpontom. Csak az a gond, hogy a szüleim nem vesznek komolyan... És nem tudom, hol találok mások dokit... Egy megoldás van, de abból hatalmas balhé lenne... Úgy gondoljátok, hogy vállaljam?
A kérdező hozzászólása: Igen, én szappant szoktam egy ideig, de aztán abban kezdtem keresni a megoldást, hogy a szappan felülete mindenhez hozzáér, és nem valami higénikus. Ezért álltam át a tusfürdõre. De amúgy mondasz valamit... Lehet, hogy ez a baj. De azért mehpróbálom a tiniambulanciát, amit mondtál, köszönöm szépen! :)
Majd írj, hogy mi volt a dokinál. Minden elképzelhetõ jót kívánok Neked! :)
Igen, légyszi majd írj, hogy mi volt. És a ph4-es lemosót gondold meg, nálam az volt a "titok nyitja".

A sok nemi élet akadályozza az izomnövekedést?

Lehet hülyeség, de nem akadályozza? Mert akkor a tesztoszteron szint a férfiakba lecsökken és akkor nem épül annyira az izom, de igaz?

Legjobb válasz: Fasz.ság

Fasz.ság
Kifejezetten jót tesz neki, csak néhá válts kezet.
nem igaz, de ha igaz lenne, akkor is ne hogy már ne szexeljek, csak hogy fél kilóval izmosabb legyek! :)
Mit értesz "sok" alatt?
Talán éppen pont fordítva.
A kérdező hozzászólása: De logikusan a tesztoszteron az egyik anabolikus hormon, és ha ezt csökkented, akkor hogyan építsen?
De nem csökkented a szexel, hanem éppen termelésre ösztönzöd vele a szervezetet.
2-3 órára lecsökken aztána normál érték felé emelkedik, szal nem sok köze van az izomépítéshez :P kivéve ha napi 20x nyomod mert az már felér egy marha-kemény aerob edzéssel xD
Nem.

A sok német autóipari cég azért jön hozzánk és nem Romániába, mert az már azért nagyon csöves hely nekik?

Tehát Ausztriába nem megy, mert alig spórolna. Nálunk 1/3-ad fizetést kell adni, szakember van, jók a mérnökeink. És hát a legközelebb mi vagyunk NY EU-hoz.

Legjobb válasz: Egy beruházást komoly számítások elõznek meg, amelyet több országra is kiterjesztenek. Számításba veszik a földrajzi helyzetet, az infrastruktúrát, a szakemberek számát, adókat, béreket, kiszámíthatóságot, valamint ahol megjelennek ott piacot teremtenek az árujuknak is. Azért gondolj végig egy gyors összehasonlítást!

Egy beruházást komoly számítások elõznek meg, amelyet több országra is kiterjesztenek. Számításba veszik a földrajzi helyzetet, az infrastruktúrát, a szakemberek számát, adókat, béreket, kiszámíthatóságot, valamint ahol megjelennek ott piacot teremtenek az árujuknak is. Azért gondolj végig egy gyors összehasonlítást!
Hát figy... itt egy rakat adókedvezményt kapnak asszem legalább 10 évre, plusz a külföldi cégek tisztában vannak azzal, hogy Magyarországon jó munkaerõt kapnak, relatíve olcsón. És igen, abban is van valami, hogy Románia ritka csöves ország.
Nem, hanem mert ott ennyire szarért, húgyért nem találnának munkaerõt.
Több okból is. Elõszõris gépészetbõl nagyon jó a munkaerõnk, és kiemelkedõen fejlettnek számítunk ezen a területen, másrészt õk meg tudják fizetni ezt a munkaerõt, adókedvezményeket is kapnak, minden szempontból ideális nekik ez a hely gyártásra. Nem csak gyártás terén vannak jelen, hanem õk egyben a legkomolyabb - szinte egyetlen - felvásárló erõ fém alkatrészekben. Én amikor ilyen helyen dolgoztam csak német megrendelõk voltak.
Az Audi eredetileg Romániában akart gyárat alapítani, de autópálya problémák miatt inkább idejött.
Szerintem Romániában is van megfelelõ munkaerõ és a bérek is sokkal alacsonyabbak (lásd pl. Dacia sikere). Az infrastruktúra viszont nagyon elmaradott. Azt olvastam lehet, hogy a jövõben a BMW Temesváron épít gyárat, mert megépült az autópálya és létrehoztak ott egy modern ipari parkot.
CSAK 2 autóipari cég jött Magyarországra, ezt nem mondanám soknak. Velük is még az elõzõ kormány kezdte el a megállapodást. Több nem is akar idejönni.
A kérdező hozzászólása: Nem csak az autógyártókról beszélek hanem a többi beszállítóról. Continental, stb..
A kecskeméti Mercedes gyár helyett szóba jött Románia is. Végül azért telepedtek meg itt, mert a kiépített autópályának köszönhetõen az egy autóra jutó szállítási költség lényegesen alacsonyabb volt mint Romániában. Ez pedig többet jelentett, mint az olcsóbb munkaerõ odaát.

Kinek tűnt már fel az a sok német kifejezés, ami a magyar nyelv használ? És kinek mi a véleménye róla?

Nekem bejön, csak egy kicsit furcsa... például amikor köznyelvben meghallottam, a hamist falsch-ként, aztán meg láttam fonetikusan leírva... sokáig le se esett :D

Legjobb válasz: Tudod volt olyan, hogy Osztrák-Magyar Monarchia. Ott a hivatalos nyelv volt német is, nem kéne csodálkozni, hogy megmaradt ez-az.

Tudod volt olyan, hogy Osztrák-Magyar Monarchia. Ott a hivatalos nyelv volt német is, nem kéne csodálkozni, hogy megmaradt ez-az.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy volt olyan. Köszönöm a történelemórát, de azt hivatásos tanár is tartja nekem, itt külön nem igénylem.
Ebben az idõben Magyarországon is sok német élt, tõlük vettük át ezeket a szavakat. Vannak, akik német származásúak, de nem beszélik már a nyelvet, csak néhány szóra emlékeznek, amiket használnak is bizalmas környezetben.

Masnak is megromlott a bore (fekete karikak, fakult szin, ) a szules utan, meg a sok nem alvastol? Hajrol nem is beszelve

Legjobb válasz: Szia! Nekem csak pattanásos lett a bõröm, hajam meg 2x annyi van mint elõtte:) Akkor ebbõl a szempontból szerencsés vagyok? Ha úgy érzed rosszabb lett a bõröl, talán kozmetikumokkal tudsz rajta segíteni és aludj akkor mikor a babád:)

Szia! Nekem csak pattanásos lett a bõröm, hajam meg 2x annyi van mint elõtte:) Akkor ebbõl a szempontból szerencsés vagyok? Ha úgy érzed rosszabb lett a bõröl, talán kozmetikumokkal tudsz rajta segíteni és aludj akkor mikor a babád:)
A kérdező hozzászólása: hat szerencses vagy;))legtobszor hullani szokott a haj.orulj neki.koszike

Mi van ebben az országban ezt nem hiszem el. Sorra tűnnek el az emberek? Már megint egy ember eltűnt? Nem gyanús senkinek ez a sok eltűnés?

http://velvet.hu/blogok/helyszinelo

Legjobb válasz: Aztán hogyan akarod megakadályozni higy valaki eltûnjön? Nem lehet mindenki mögé rendõrt állítani.Más országokban sokkal többen tûnnek el ez ami nálunk van nem sok.

Aztán hogyan akarod megakadályozni higy valaki eltûnjön? Nem lehet mindenki mögé rendõrt állítani.Más országokban sokkal többen tûnnek el ez ami nálunk van nem sok.
"édesapa azonosította a holttestet. Idegenkezûségre utaló nyom, adat nem merült fel." Azaz öngyilkos lett.
"Mondjuk úgy hogy több járõr járjon az úrcákon és több térfigyelõ kamerát helyezzenek el. [...]" Pár napja az egyik (törölt) kérdésben még azt ecsetelte a közösség, hogy egy diktaturikus rendõrállam felé haladunk a növekvõ létszám és erõsödõ kontroll miatt. Most akkor mi van? Ezt szerintem beszéljétek meg.
C=cigány nem tiltott szó mond ki büdös cigányok. Ennyi.
A C típusú állampolgárok növekedésével exponenciálisan növekedik a bûnelkövetések , gyilkosságok száma. Jobb ha hozzászokunk.
"Más országokban sokkal többen tûnnek el ez ami nálunk van nem sok." Egyetlen ember eltûnése is sok.
A kérdező hozzászólása: Tegnap azt a kis fiatal lányt találták meg.Most meg ez a férfi és még kitdja hányan...nem kellene már végre rendet tenni?
A konteo blogon a tiboru nevû fazon úgy becsüli, hogy a nyugati civiliizációs fokú világban évente 100 000-en tûnnek el úgy, hogy soha többé nem kerülnek elõ. Ennél jóval több eltûnés van, de azok valamilyen úton módon megoldódnak, például, hogy elõkerül az egyén, vagy a holttest esetleg 4 liternyi vére.
agyonverik õket as szórakozóhejen a biztonsági õrök
A kérdező hozzászólása: ma 21:09 Mondjuk úgy hogy több járõr járjon az úrcákon és több térfigyelõ kamerát helyezzenek el.Én régen jóval több járõrt láttam az utcákon, manapság már ali alig látni.Vagy akkor több kamerát helyezzenek fel bizonyos helyekre.Vagy pl a cigányokat rendfegyelmezzék meg.
A kérdező hozzászólása: Elsõ mond ki nyugodtan hogy büdös cigány, a cigány és a büdös szó sem tiltott...
Örökre megszûnnének az eltûnések, elrablások, az emberkereskedelem, stb., ha egy (most káromkodni fogok) diktatórikus, nagyon erõs kontrollal mûködõ hatalom alakulna ki, amely teljes mértékben és bizalommal támaszkodik a Rendõrségre. Ezen kívül (megint...) lehet, hogy a beültethetõ chip-ek sem lennének olyan rosszak.

Ha sokat álmodtam ufokról akkor találkoztam velük? De most nem a sokat gondolsz rájuk érdekelne.

Legjobb válasz: Könnyen meglehet. Hallottam errõl még sok évvel ezelõtt, hogy, ha valaki azt álmodja, hogy elviszik az idegenek, akkor valójában is hasonló esemény történik. Viszont, ez szinte csak az idegenekkel kapcsolatban igaz, mert "hipnotizálják" az embert, aminek lehetnek ehhez hasonló utóhatásai.

Csak olyanról tudsz álomni, amit már láttál. Az agy, nem tud magától lényeket kitalálni, csak a tapasztalataidból merít. Így arra kéne visszaemlékezni, hol láttál olyan ufókat, amirõl álmodtál. Tv, net, fénykép, joutube, könyv, magazin, stb, stb. Ha sehol nem láttál olyanokat, akkor vagy rossz a memóriád, vagy tényleg taliztál velük.:)
Könnyen meglehet. Hallottam errõl még sok évvel ezelõtt, hogy, ha valaki azt álmodja, hogy elviszik az idegenek, akkor valójában is hasonló esemény történik. Viszont, ez szinte csak az idegenekkel kapcsolatban igaz, mert "hipnotizálják" az embert, aminek lehetnek ehhez hasonló utóhatásai.
404 neked elmondom mert tudom hogy szakértõ vagy. Engem már elvittek szerencsére csak egyszer!! Dögöljek meg ha nem igaz! Kicsit megkínoztak de csak egyszer vittek el. Csak a tesómnak meséltem el eddig de õ azt mondta senkinek ne meséljem ezt el mert azt hiszik õrült vagyok. De neked elmondom mert szerintem te ismered õket. Azóta hiszek bennük.
Mirõl szólnak az álmaid? Csak ufókról álmodsz, vagy idegen lényekrõl is?
Igen, elraboltak és álmodban megszekszeltek. és zöldek voltak és nagy fekete szemük volt és hülyén beszéltek.
nem
404 ORVOS volt?????? De mért nem az már? És ha doki volt, mért nem tud helyesen írni???
Igaza van 404nek. Amikor engem meglátogattak a szobámban senki nem hitte el. Azt mondták ne nagyon hangoztassam mások elõtt mert dilisnek hisznek majd. Idegesítõ hogy senki nem hisz nekem de végül is én is megértem az embereket mert fordított esetben ha nekem mondanák én se hinném el. 404 igaz az hogy a laborodban 1 élõ példány van?
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok ideges.Azért irtam ezt mert így éreztem ennyi.Általában azt hiszem így érez néha az ember.Meg akar gyõzõdni dolgokról még akkor is ha az éppen az ellenkezõje a vártnak. Elhiszem hogy nem éppen ½hétköznapi½amit láttál, de én mégis szeretnék találkozni eggyel.Tudom most hülyének nézel de ez van.Ha tudsz segíteni azt megköszönöm.
Miért kellene téged megnyugtatni? Talán ideges vagy? Nézd én egy viszonylag erõs idegzetû erõs fizikumú ember vagyok és életem elsõ találkozásakor sokkot kaptam. Nem hiszem hogy meg nyugtatna a látvány.
A kérdező hozzászólása: Értem. Szerinted 404 lehet róla szó hogy találkozzam egyel is.Talán megnyugtatóbb lenne a dolog.
Kedves kérdezõ! Megnyugodhatsz mert ezek csak álmok. szerintem neked a tudatalattid próbál álmodban valamit megfejteni ami téged nagyon érdekel és szeretnéd megtudni az igazságot.
Imádja a tyúk agyat kiszippantani a tyúk koponyájából az a kedvence, de szereti a tojást is nyersen kiszívni a héjából.
Bárcsak én is megetethetném! Egyem meg a zúzáját a kis jövevénynek édes lehet. Mit eszik?
Mert õ nem magyar. Muszáj belekötni mindenbe? Most miért kell bántani szegényt? Megnézném te pár év alatt mennyire tanulnál meg angolul írni hibátlanul. A magyar nyelv különben is a legnehezebb nyelv a világon és ahhoz képest jól tud.
Noémi vagy ki 404nek jó a helyesírása csak néha keveri a szavakat de ha nem magyar akkor érthetõ. Különben is mi a francot érdekel a helyesírás meg a magyar nyelvtan az UFO topikba? Inkább arról beszéljünk hogy a kérdezõ hova tûnt mert úgy néz ki elrabolták az UFO-k!!
Ja bocsi Kérdezõ! Az elõtted írónak írtam :) !
A kérdező hozzászólása: Külföldiek?:) mire gondolsz?
Hát elég fura külföldiek járnak hozzátok:D!
A kérdező hozzászólása: Szeretném megköszönni mindenkinek a kommentet.Tudom elég nagy bunkóság, hogy csak most teszem meg ezért mindenkitõl elnézést kérek.Mégyegyszer köszönöm.
A turisták nálunk is felcserélik a szavakat amikor kiadjuk a szobát. Beszélik a magyar nyelvet de mégis nem azt mondják hogy például hogy fáradt vagyok lefekszek aludni, hanem azt hogy lefekszek fáradt aludni vagyok. Szóval kicsit fura de rájuk hagyjuk sose kritizáljuk a beszédjüket mert illetlenség lenne.
hülyeséget beszélsz
Az nem betegség hanem nyelvtan. A névelõt cseréli az igekötõvel mert az angolba fordítva van.
Ufo"szakértõ"! Igen, Noémi vagyok, és nem vagyok ki :D! Csak vicc ez a 808-as vagy ki, aki nem is magyar meg orvos is de nem is, meg otthon a sufniban mûti ki az emberekbõl a beültetett "csipszeket"! Ja és ennek tetejében még ketrecben tenyészti is a kis szürke lényeket, vagy mi a t..kömet csinál! Na ez gázosabb, mint hogy nem tud írni! Ja és keveri a szavakat? Az melyik betegség is? :)
És mivel eteti meg? Mit eszik a kis édes drágaság?
Apám keresitek? Nincs itthon a laborba ment megetetni az idegen lényt amit nem ölt meg az áram és életbe maradt. Mindig vasárnap megy megetetni. Na most biztos ezért is kapni fogok hogy elmondtam. Majd szólok neki hogy kerestétek.
A kérdező hozzászólása: Azt látom hogy sokan ismerik de van olyan aki tud valamit mondani az álmaimra.
Sztm elvittek a földönkívüliek! 404 tényleg éjszaka ír mert õ nappal alszik mert zavarja a napfény és éjszakai életet él de ez csak azóta van mióta elvitték a lényei. Ebbõl gondolom hogy õ démonokkal barátkozik akik másnak adják ki magukat. k404 szemét is elrontották fényérzékeny lett. Tehát negatívokkal barátkozik vigyázzatok!
A kérdező hozzászólása: Mi az a 0. tipusú találkozás?
Nem lehet hogy sok 0. tipusú találkozást néztél és azért álmodol ilyeneket? Amúgy 404 et hiába várod mer csak éjszaka vagy hajnal ír csak azért szólok mer még új vagy :)
milyen 10 évesek csatázhatnak itt a pontokért?:D
A kérdező hozzászólása: ezt jol benéztem hehe:) ))))
A kérdező hozzászólása: Leszarom a pontozást.Nem azért irok.Felõlem aztán bármennyi pontom lehet.Nem azért regiztem hogy pontot gyûjtsek.
08.40 es: Egy válasz értékelésért -1 pont vagy +1 pont jár, amennyiben azt már elegen értékelték mások is ahhoz, hogy megállapítsuk, nem másokkal ellenkezõleg értékeltél-e. Ha értékelésed nem felel meg a többség értékelésének, akkor -1 pont, ha megfelel, akkor +1 pont jár, egyéb esetben nem jár érte pont. Vagyis csak pontozd le és te is mínuszt kapsz :D
már mondtuk. Elvittek.
# 15 és akkor mi a francból él, ha orvos?
na ez már beteges
Itt írják h elvették az engedélyét mert megõrült: https://sites.google.com/site/404ufo/
404 csak volt orvos. Már nem az mert elvették az engedélyét!
Elraboltak.
Van nagyon sok xd, de 404 okos volt, mert nem terjesztette a reptoidiótizmust és így hiteles maradt, nem mint Árpi és Tamás.
és van aki ezt elhiszi:)
A kérdező hozzászólása: #19 Akiket álmomban láttam azok 100-120cm magasak nagy szem stb.Nem emlékszek hogy lett volna rajtam reggelente bármilyen folt vagy ilyesmi.Igy csakis álom kategória.Mondjuk itt megemlíteném hogy az öcsém aki egyébként lesz..ja az egyész ufos dolgokat sok év után bevallotta hogy látta amint egy leszáll és emberek mennek be rajta de ezt most nem részletezem.
Kedves Kérdezõ! Akkor Téged valószínûleg elvittek. Amúgy azok a lények alacsony szürkék, nagy sötét fénytelen szemekkel? Mert kb. 3 hónapja arra ébredtem, hogy teljesen le vagyok bénulva a hasamon fekszem (sosem szoktam a hasamon aludni) és fúrják a gerincem. Iszonyatosan fájt és éreztem valami furcsa égett szagot. Láttam õket. Undorító szürke lények voltak. Akkorák, mint a kisgyerekek. Azt hittem meghalok a félelemtõl, aztán elájultam. :S Nyugodj meg én hiszek neked! Sok mindenkivel elõfordul ez csak nem mernek róla beszélni. Mondjuk én is csak névtelenül. :(
Úristen, 404 visszakérdezet, és az is 100%-ot ér... Szerintem reptoid, és manipulálta az agyatokat. :) Az egyensúly megteremtéséért azért én lepontozom. :)

1 hónapos kislányom nagyon sokat alszik. Ami még aggasztóbb, hogyha fent van napközben sem ölben, sem sehogy nem szeret lenni. Szenved, nyugtalan. Valakinek volt már ilyen, hogy a babája nem szeretett sem ölben sem sehogy lenni? Nem sír csak szenved

Éjszaka úgy hogy letesszük 7 órakor aludni egyszer kel fel hajnali 3 kor, utána csak reggel 7 fele. Napközben simán alszik 4-5 órákat, sõt szerintem többet is, ha nem keltegetném. Enni napközben átlagosan 5x eszik+ az éjszakai egy.3070 grammal hoztuk ki a kórházból most 3900 gramm.

Legjobb válasz: Az én lányom sem szeretett ölben lenni úgy 4-5 hónapos koráig, és õ is viszonylag sokat aludt mindig is, õ éjjel is ébredés nélkül aludt 5 hetes korától, úgy, hogy nappal (kb. 1 hónaposan) 20 percet volt ébren 3-4 óra alvás között. De eléggé nyugis volt, ha mégis ébren volt. Hasfájás?

Az én lányom sem szeretett ölben lenni úgy 4-5 hónapos koráig, és õ is viszonylag sokat aludt mindig is, õ éjjel is ébredés nélkül aludt 5 hetes korától, úgy, hogy nappal (kb. 1 hónaposan) 20 percet volt ébren 3-4 óra alvás között. De eléggé nyugis volt, ha mégis ébren volt. Hasfájás?
Az én kisfiam ugyanígy volt, szenvedett csak ha fent volt. A doktornõnk szerint refluxos. Megemeltük az ágyát, lassabban etetjük, és már pár nap után jobban lett. Az orvos szerint marja a sav a gyomrát, nyelõcsövét, torkát, ezért a szenvedés. A védõnõnk, amikor panaszkodtam neki, azt mondta, hogy biztos frontérzékeny, és hát most abból kijutott bõven. Szüleim szerint szomjas, mert nem kap teát, kolléganõm szerint unatkozik, úgyhogy magyarázat van ezer meg egy.
A világon semmi baja (szépen is gyarapszik), csak szeret aludni, ilyen típus. Nekem a legidõsebb lányom volt ilyen, de úgy 3 hónapos kora körül elkezdett nyitni a világra, és egyre éberebb lett. Õ sem szeretett kézben lenni, csak az ágyában. Késõbb sem díjazta, ha sokat ölelgettük, viszont korához képest mindig önállóbb volt. Most 3 éves, már kicsit bújósabb, és még mindig szeret aludni. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!Igen, valószínûleg hasfájós baba:-(. Tegnap óta én is próbálom a lassabban etetést, vagyis hogy szünetet tartunk közbe, de képzeljétek, amint nincs cicin iszonyú nyugtalanná, feszültté válik, rágja a kezét, úgyhogy nehéz a lassabban evés :-) Az ágy megemelését még megpróbáljuk. Szerintetek az probléma ha most 1 hónaposan még "csak" a fejét tudja fordítani egyik oldalról a másikra, meg nézelõdik, de pl.: hangra akár az én hangomra, nem igazán reagál. Nektek mit tudott a babátok ennyi idõsen?
1 hónaposan? :) )) Nem sok mindent! :) Fejet forgatni biztosan, gõzöm nincs, hogy reagált-e már a hangomra, elképzelhetõ, hogy akkor még nem. Viszont sokszor nyújtogatta a nyelvét! :) ) 1 hónposan még eléggé on-off lények, nem nagy tudásra kell számítani.
A kérdező hozzászólása: És mikortól jön el az, hogy egy picit nyit a világ fele? Úgy értem, hogy nemcsak alszik, eszik, nézelõdik, hanem játszani is akar?
Én 3-4 hónapos korában már nagyon jókat buliztam vele otthon. :) Most 18 hónapos, és játszópajtinak hívjuk egymást (tudom, hogy baromi hülyén hangozhat így, csak mutatja, hogy ez a helyzet, az eszik-alszik üzemmód csak átmeneti, én is untam egyébként NAGYON. :) ) 5. voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ 5-ös! :-) Akkor reménykedem, hogy 3 hónapos korában már azért dob egy mosolyt, mert az állandó eszik-alszik-sír-nyûglõdik egy picit kiborított idegileg és eljutottam odáig, hogy biztos én csinálok mindent szarul, hogy egy nyugodt pillanta sincs.

A jelenlegi tudomány nem cáfolja az ezotériát. Mégis sokan nem így gondolják, miért?

Sokan vélekednek úgy az ezotériárol egy kalap alá véve, hogy ostobaság az egész és a tudományt hozzák fel bizonyítéknak, olyan területeken amikben a tudomány elért olyan fejlettséget hogy képes cáfolni egyes ezotérikus elképzeléseket, mint pl az asztrológia, ellenben rengeteg ezotérikus tant viszont nem képes, s?t be is bizonyította maga a tudomány hogy léteznek pl a telepátia.

Legjobb válasz: Nem tudni. Sok ember annyira hülye, hogy ennél kisebb logikai teljesítményre sem hajlandó....:S

Nem tudni. Sok ember annyira hülye, hogy ennél kisebb logikai teljesítményre sem hajlandó....:S
Sok ember számára a tudomány ugyanúgy ideológia, mint mások számára a vallás. Ugyanúgy mint ahogy a vallásos emberek nem szertik, ha Istent kérdõ jelezed meg a mostani emberek számára is nehezen elfogadható, ha a tudományt. Azt kéne meg érteni, hogy a tudomány nem egy személy ami megmondja a kutatónak, hogy az rossz ne kutasd. A tudósok is csak emberek, akik felhasználhatják rosszra, önös érdekre is a tudásukat. Az ezotéria is egy fajta megoldást kínál az embereknek, ami szintén lehet rossz vagy jó is. Ám sokan annyira be vannak sokan annyira vannak merülve az anyagi világra, hogy képesek lennének üldözteteést is tartani, csak hogy a tudományt megvédhessék.
nem rég vagyok itt, de már néhányszor feltetted sacc ugyanezt a kérdést...
Már sokadjára hazudod azt, hogy tapasztalt fizikus vagy...
"sokan annyira vannak merülve az anyagi világra, hogy képesek lennének üldözteteést is tartani, csak hogy a tudományt megvédhessék." A tudománynak nincs szüksége rá, hogy megvédjék. Ezzel szemben néhány embernek nagy szüksége lenne a tudományos szemléletre, csak elutasítja.

Sokan azt mondják, hogy ha valaki 1 nyelvet tanul, akkor olvasson sokat. Akkor is van értelme a sok olvasásnak, ha például nem értjük rendesen, hogy mit is olvasunk?

Legjobb válasz: Mindenképpen van! Olvasás közben kitûnõen lehet pl. szótárazni - de azt is öröm lehet tapasztalni, hogy egy szövegkörnyezetbõl hány fajta jelentés, vagy akár összefüggés kiderül. Izgalmas sikerélmény rájönni arra is, hogy - ha kortárs szöveget olvasol - mennyire más az élõ nyelvhasználat, mint a tankönyvek megrögzült szabály-anyagát "tanító" szöveggyûjtemények. Szóval..olvasni jó. Sokat olvasni még jobb! Találj örömet benne. Szia.

Mindenképpen van! Olvasás közben kitûnõen lehet pl. szótárazni - de azt is öröm lehet tapasztalni, hogy egy szövegkörnyezetbõl hány fajta jelentés, vagy akár összefüggés kiderül. Izgalmas sikerélmény rájönni arra is, hogy - ha kortárs szöveget olvasol - mennyire más az élõ nyelvhasználat, mint a tankönyvek megrögzült szabály-anyagát "tanító" szöveggyûjtemények. Szóval..olvasni jó. Sokat olvasni még jobb! Találj örömet benne. Szia.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!
De még mennyire! Ezzel a módszerrel egészen elképesztõen felfejlõdhetsz (tapasztalatból mondom.)
Csak akkor van értelme, ha valamennyire boldogulsz is a szöveggel. Nagy fába nem érdemes vágni a fejszét, hamar elszáll a kedved a folytatástól, ha mondatról mondatra vergödsz és minden második szót szótárazni kell. Ez egy ismerös helyzet, amikor már túl vagy a kezdö szinten, de még nem jutottál el oda, hogy szabadon választott szöveget olvass, bármilyen témában. A türelmetlenség persze nagy, de elvesztegetett idö az, amikor folyton a szótárt lapozod, hogy olyan szavakat "tanulj", amikre nagy valószínüséggel még nincs szükséged. Egy próbát megér, de ha van a szintednek megfelelö olvasmány, inkább próbálkozz azzal, bármennyire unalmas is, ne rohanj elöre.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!