Találatok a következő kifejezésre: A sok nem (8793 db)

Candida fertőzésre gyanakszom. Szerintetek tényleg Candida? Vagy valami más lehet? És a sokáig nem kezelt Candidának milyen következményei lehetnek?

Már nagyon régóta érdekes hüvelyi folyásom van, " odalent" tiszta vörös vagyok, és a menstruációm sem kiszámítható.De nem értem, hogyan lehet, mivel az én acél immunrendszerem sose hagy cserben, sosem vagyok náthás, nem szorultam antibiotikumos kezelésre már évek óta.És viszket? érzésem sincs, csak a szappan szokott ott csípni...

Legjobb válasz: Nagy valószínûséggel nem candida, de annál sajnos léteznek sokkal súlyosabb hüvelyfertõzések is, amit ha nem kezeltetsz, meddõséget okozhatnak. Menj orvoshoz, amilyen hamar csak tudsz!

Nagy valószínûséggel nem candida, de annál sajnos léteznek sokkal súlyosabb hüvelyfertõzések is, amit ha nem kezeltetsz, meddõséget okozhatnak. Menj orvoshoz, amilyen hamar csak tudsz!
Nem biztos, hogy candida. Lehet más is. Menj el sima tiniambulanciára, ott szerintem érkezési sorrendben is van behívás, nem csak idõpontra. Olvastam, hogy szappant használsz. Ez komoly??? A szappan nem jó, még a tusfürdõ sem az intim területek lemosására. Túl lúgosak arra a területre. ph4-es intim lemosót keress, neked az való, mert a hüvelyed ph értéke is normál esetben 4 körül van.
A kérdező hozzászólása: Mennék én, akár most, este 11-kor is :( De a dokinál Október 29-ére van idõpontom... Addigra már késõ lesz?
Akkor keress másik dokit, vagy jelezd, hogy akut problémád van. És mit csinálsz, ha október akárhanyadikán épp megjön? Akkor vársz újabb három hónapot? Mindenképp próbálj mielõbb orvoshoz menni, nagyon súlyos következményei lehetnek, ha sokáig halogatod!
A kérdező hozzászólása: Gondoltunk a dologra, nem egyszer jártunk már így. Október 29. és rá egy hétre is van idõpontom. Csak az a gond, hogy a szüleim nem vesznek komolyan... És nem tudom, hol találok mások dokit... Egy megoldás van, de abból hatalmas balhé lenne... Úgy gondoljátok, hogy vállaljam?
A kérdező hozzászólása: Igen, én szappant szoktam egy ideig, de aztán abban kezdtem keresni a megoldást, hogy a szappan felülete mindenhez hozzáér, és nem valami higénikus. Ezért álltam át a tusfürdõre. De amúgy mondasz valamit... Lehet, hogy ez a baj. De azért mehpróbálom a tiniambulanciát, amit mondtál, köszönöm szépen! :)
Majd írj, hogy mi volt a dokinál. Minden elképzelhetõ jót kívánok Neked! :)
Igen, légyszi majd írj, hogy mi volt. És a ph4-es lemosót gondold meg, nálam az volt a "titok nyitja".

A sok nemi élet akadályozza az izomnövekedést?

Lehet hülyeség, de nem akadályozza? Mert akkor a tesztoszteron szint a férfiakba lecsökken és akkor nem épül annyira az izom, de igaz?

Legjobb válasz: Fasz.ság

Fasz.ság
Kifejezetten jót tesz neki, csak néhá válts kezet.
nem igaz, de ha igaz lenne, akkor is ne hogy már ne szexeljek, csak hogy fél kilóval izmosabb legyek! :)
Mit értesz "sok" alatt?
Talán éppen pont fordítva.
A kérdező hozzászólása: De logikusan a tesztoszteron az egyik anabolikus hormon, és ha ezt csökkented, akkor hogyan építsen?
De nem csökkented a szexel, hanem éppen termelésre ösztönzöd vele a szervezetet.
2-3 órára lecsökken aztána normál érték felé emelkedik, szal nem sok köze van az izomépítéshez :P kivéve ha napi 20x nyomod mert az már felér egy marha-kemény aerob edzéssel xD
Nem.

A sok német autóipari cég azért jön hozzánk és nem Romániába, mert az már azért nagyon csöves hely nekik?

Tehát Ausztriába nem megy, mert alig spórolna. Nálunk 1/3-ad fizetést kell adni, szakember van, jók a mérnökeink. És hát a legközelebb mi vagyunk NY EU-hoz.

Legjobb válasz: Egy beruházást komoly számítások elõznek meg, amelyet több országra is kiterjesztenek. Számításba veszik a földrajzi helyzetet, az infrastruktúrát, a szakemberek számát, adókat, béreket, kiszámíthatóságot, valamint ahol megjelennek ott piacot teremtenek az árujuknak is. Azért gondolj végig egy gyors összehasonlítást!

Egy beruházást komoly számítások elõznek meg, amelyet több országra is kiterjesztenek. Számításba veszik a földrajzi helyzetet, az infrastruktúrát, a szakemberek számát, adókat, béreket, kiszámíthatóságot, valamint ahol megjelennek ott piacot teremtenek az árujuknak is. Azért gondolj végig egy gyors összehasonlítást!
Hát figy... itt egy rakat adókedvezményt kapnak asszem legalább 10 évre, plusz a külföldi cégek tisztában vannak azzal, hogy Magyarországon jó munkaerõt kapnak, relatíve olcsón. És igen, abban is van valami, hogy Románia ritka csöves ország.
Nem, hanem mert ott ennyire szarért, húgyért nem találnának munkaerõt.
Több okból is. Elõszõris gépészetbõl nagyon jó a munkaerõnk, és kiemelkedõen fejlettnek számítunk ezen a területen, másrészt õk meg tudják fizetni ezt a munkaerõt, adókedvezményeket is kapnak, minden szempontból ideális nekik ez a hely gyártásra. Nem csak gyártás terén vannak jelen, hanem õk egyben a legkomolyabb - szinte egyetlen - felvásárló erõ fém alkatrészekben. Én amikor ilyen helyen dolgoztam csak német megrendelõk voltak.
Az Audi eredetileg Romániában akart gyárat alapítani, de autópálya problémák miatt inkább idejött.
Szerintem Romániában is van megfelelõ munkaerõ és a bérek is sokkal alacsonyabbak (lásd pl. Dacia sikere). Az infrastruktúra viszont nagyon elmaradott. Azt olvastam lehet, hogy a jövõben a BMW Temesváron épít gyárat, mert megépült az autópálya és létrehoztak ott egy modern ipari parkot.
CSAK 2 autóipari cég jött Magyarországra, ezt nem mondanám soknak. Velük is még az elõzõ kormány kezdte el a megállapodást. Több nem is akar idejönni.
A kérdező hozzászólása: Nem csak az autógyártókról beszélek hanem a többi beszállítóról. Continental, stb..
A kecskeméti Mercedes gyár helyett szóba jött Románia is. Végül azért telepedtek meg itt, mert a kiépített autópályának köszönhetõen az egy autóra jutó szállítási költség lényegesen alacsonyabb volt mint Romániában. Ez pedig többet jelentett, mint az olcsóbb munkaerõ odaát.

Kinek tűnt már fel az a sok német kifejezés, ami a magyar nyelv használ? És kinek mi a véleménye róla?

Nekem bejön, csak egy kicsit furcsa... például amikor köznyelvben meghallottam, a hamist falsch-ként, aztán meg láttam fonetikusan leírva... sokáig le se esett :D

Legjobb válasz: Tudod volt olyan, hogy Osztrák-Magyar Monarchia. Ott a hivatalos nyelv volt német is, nem kéne csodálkozni, hogy megmaradt ez-az.

Tudod volt olyan, hogy Osztrák-Magyar Monarchia. Ott a hivatalos nyelv volt német is, nem kéne csodálkozni, hogy megmaradt ez-az.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy volt olyan. Köszönöm a történelemórát, de azt hivatásos tanár is tartja nekem, itt külön nem igénylem.
Ebben az idõben Magyarországon is sok német élt, tõlük vettük át ezeket a szavakat. Vannak, akik német származásúak, de nem beszélik már a nyelvet, csak néhány szóra emlékeznek, amiket használnak is bizalmas környezetben.

Masnak is megromlott a bore (fekete karikak, fakult szin, ) a szules utan, meg a sok nem alvastol? Hajrol nem is beszelve

Legjobb válasz: Szia! Nekem csak pattanásos lett a bõröm, hajam meg 2x annyi van mint elõtte:) Akkor ebbõl a szempontból szerencsés vagyok? Ha úgy érzed rosszabb lett a bõröl, talán kozmetikumokkal tudsz rajta segíteni és aludj akkor mikor a babád:)

Szia! Nekem csak pattanásos lett a bõröm, hajam meg 2x annyi van mint elõtte:) Akkor ebbõl a szempontból szerencsés vagyok? Ha úgy érzed rosszabb lett a bõröl, talán kozmetikumokkal tudsz rajta segíteni és aludj akkor mikor a babád:)
A kérdező hozzászólása: hat szerencses vagy;))legtobszor hullani szokott a haj.orulj neki.koszike

Mi van ebben az országban ezt nem hiszem el. Sorra tűnnek el az emberek? Már megint egy ember eltűnt? Nem gyanús senkinek ez a sok eltűnés?

http://velvet.hu/blogok/helyszinelo

Legjobb válasz: Aztán hogyan akarod megakadályozni higy valaki eltûnjön? Nem lehet mindenki mögé rendõrt állítani.Más országokban sokkal többen tûnnek el ez ami nálunk van nem sok.

Aztán hogyan akarod megakadályozni higy valaki eltûnjön? Nem lehet mindenki mögé rendõrt állítani.Más országokban sokkal többen tûnnek el ez ami nálunk van nem sok.
"édesapa azonosította a holttestet. Idegenkezûségre utaló nyom, adat nem merült fel." Azaz öngyilkos lett.
"Mondjuk úgy hogy több járõr járjon az úrcákon és több térfigyelõ kamerát helyezzenek el. [...]" Pár napja az egyik (törölt) kérdésben még azt ecsetelte a közösség, hogy egy diktaturikus rendõrállam felé haladunk a növekvõ létszám és erõsödõ kontroll miatt. Most akkor mi van? Ezt szerintem beszéljétek meg.
C=cigány nem tiltott szó mond ki büdös cigányok. Ennyi.
A C típusú állampolgárok növekedésével exponenciálisan növekedik a bûnelkövetések , gyilkosságok száma. Jobb ha hozzászokunk.
"Más országokban sokkal többen tûnnek el ez ami nálunk van nem sok." Egyetlen ember eltûnése is sok.
A kérdező hozzászólása: Tegnap azt a kis fiatal lányt találták meg.Most meg ez a férfi és még kitdja hányan...nem kellene már végre rendet tenni?
A konteo blogon a tiboru nevû fazon úgy becsüli, hogy a nyugati civiliizációs fokú világban évente 100 000-en tûnnek el úgy, hogy soha többé nem kerülnek elõ. Ennél jóval több eltûnés van, de azok valamilyen úton módon megoldódnak, például, hogy elõkerül az egyén, vagy a holttest esetleg 4 liternyi vére.
agyonverik õket as szórakozóhejen a biztonsági õrök
A kérdező hozzászólása: ma 21:09 Mondjuk úgy hogy több járõr járjon az úrcákon és több térfigyelõ kamerát helyezzenek el.Én régen jóval több járõrt láttam az utcákon, manapság már ali alig látni.Vagy akkor több kamerát helyezzenek fel bizonyos helyekre.Vagy pl a cigányokat rendfegyelmezzék meg.
A kérdező hozzászólása: Elsõ mond ki nyugodtan hogy büdös cigány, a cigány és a büdös szó sem tiltott...
Örökre megszûnnének az eltûnések, elrablások, az emberkereskedelem, stb., ha egy (most káromkodni fogok) diktatórikus, nagyon erõs kontrollal mûködõ hatalom alakulna ki, amely teljes mértékben és bizalommal támaszkodik a Rendõrségre. Ezen kívül (megint...) lehet, hogy a beültethetõ chip-ek sem lennének olyan rosszak.

Ha sokat álmodtam ufokról akkor találkoztam velük? De most nem a sokat gondolsz rájuk érdekelne.

Legjobb válasz: Könnyen meglehet. Hallottam errõl még sok évvel ezelõtt, hogy, ha valaki azt álmodja, hogy elviszik az idegenek, akkor valójában is hasonló esemény történik. Viszont, ez szinte csak az idegenekkel kapcsolatban igaz, mert "hipnotizálják" az embert, aminek lehetnek ehhez hasonló utóhatásai.

Csak olyanról tudsz álomni, amit már láttál. Az agy, nem tud magától lényeket kitalálni, csak a tapasztalataidból merít. Így arra kéne visszaemlékezni, hol láttál olyan ufókat, amirõl álmodtál. Tv, net, fénykép, joutube, könyv, magazin, stb, stb. Ha sehol nem láttál olyanokat, akkor vagy rossz a memóriád, vagy tényleg taliztál velük.:)
Könnyen meglehet. Hallottam errõl még sok évvel ezelõtt, hogy, ha valaki azt álmodja, hogy elviszik az idegenek, akkor valójában is hasonló esemény történik. Viszont, ez szinte csak az idegenekkel kapcsolatban igaz, mert "hipnotizálják" az embert, aminek lehetnek ehhez hasonló utóhatásai.
404 neked elmondom mert tudom hogy szakértõ vagy. Engem már elvittek szerencsére csak egyszer!! Dögöljek meg ha nem igaz! Kicsit megkínoztak de csak egyszer vittek el. Csak a tesómnak meséltem el eddig de õ azt mondta senkinek ne meséljem ezt el mert azt hiszik õrült vagyok. De neked elmondom mert szerintem te ismered õket. Azóta hiszek bennük.
Mirõl szólnak az álmaid? Csak ufókról álmodsz, vagy idegen lényekrõl is?
Igen, elraboltak és álmodban megszekszeltek. és zöldek voltak és nagy fekete szemük volt és hülyén beszéltek.
nem
404 ORVOS volt?????? De mért nem az már? És ha doki volt, mért nem tud helyesen írni???
Igaza van 404nek. Amikor engem meglátogattak a szobámban senki nem hitte el. Azt mondták ne nagyon hangoztassam mások elõtt mert dilisnek hisznek majd. Idegesítõ hogy senki nem hisz nekem de végül is én is megértem az embereket mert fordított esetben ha nekem mondanák én se hinném el. 404 igaz az hogy a laborodban 1 élõ példány van?
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok ideges.Azért irtam ezt mert így éreztem ennyi.Általában azt hiszem így érez néha az ember.Meg akar gyõzõdni dolgokról még akkor is ha az éppen az ellenkezõje a vártnak. Elhiszem hogy nem éppen ½hétköznapi½amit láttál, de én mégis szeretnék találkozni eggyel.Tudom most hülyének nézel de ez van.Ha tudsz segíteni azt megköszönöm.
Miért kellene téged megnyugtatni? Talán ideges vagy? Nézd én egy viszonylag erõs idegzetû erõs fizikumú ember vagyok és életem elsõ találkozásakor sokkot kaptam. Nem hiszem hogy meg nyugtatna a látvány.
A kérdező hozzászólása: Értem. Szerinted 404 lehet róla szó hogy találkozzam egyel is.Talán megnyugtatóbb lenne a dolog.
Kedves kérdezõ! Megnyugodhatsz mert ezek csak álmok. szerintem neked a tudatalattid próbál álmodban valamit megfejteni ami téged nagyon érdekel és szeretnéd megtudni az igazságot.
Imádja a tyúk agyat kiszippantani a tyúk koponyájából az a kedvence, de szereti a tojást is nyersen kiszívni a héjából.
Bárcsak én is megetethetném! Egyem meg a zúzáját a kis jövevénynek édes lehet. Mit eszik?
Mert õ nem magyar. Muszáj belekötni mindenbe? Most miért kell bántani szegényt? Megnézném te pár év alatt mennyire tanulnál meg angolul írni hibátlanul. A magyar nyelv különben is a legnehezebb nyelv a világon és ahhoz képest jól tud.
Noémi vagy ki 404nek jó a helyesírása csak néha keveri a szavakat de ha nem magyar akkor érthetõ. Különben is mi a francot érdekel a helyesírás meg a magyar nyelvtan az UFO topikba? Inkább arról beszéljünk hogy a kérdezõ hova tûnt mert úgy néz ki elrabolták az UFO-k!!
Ja bocsi Kérdezõ! Az elõtted írónak írtam :) !
A kérdező hozzászólása: Külföldiek?:) mire gondolsz?
Hát elég fura külföldiek járnak hozzátok:D!
A kérdező hozzászólása: Szeretném megköszönni mindenkinek a kommentet.Tudom elég nagy bunkóság, hogy csak most teszem meg ezért mindenkitõl elnézést kérek.Mégyegyszer köszönöm.
A turisták nálunk is felcserélik a szavakat amikor kiadjuk a szobát. Beszélik a magyar nyelvet de mégis nem azt mondják hogy például hogy fáradt vagyok lefekszek aludni, hanem azt hogy lefekszek fáradt aludni vagyok. Szóval kicsit fura de rájuk hagyjuk sose kritizáljuk a beszédjüket mert illetlenség lenne.
hülyeséget beszélsz
Az nem betegség hanem nyelvtan. A névelõt cseréli az igekötõvel mert az angolba fordítva van.
Ufo"szakértõ"! Igen, Noémi vagyok, és nem vagyok ki :D! Csak vicc ez a 808-as vagy ki, aki nem is magyar meg orvos is de nem is, meg otthon a sufniban mûti ki az emberekbõl a beültetett "csipszeket"! Ja és ennek tetejében még ketrecben tenyészti is a kis szürke lényeket, vagy mi a t..kömet csinál! Na ez gázosabb, mint hogy nem tud írni! Ja és keveri a szavakat? Az melyik betegség is? :)
És mivel eteti meg? Mit eszik a kis édes drágaság?
Apám keresitek? Nincs itthon a laborba ment megetetni az idegen lényt amit nem ölt meg az áram és életbe maradt. Mindig vasárnap megy megetetni. Na most biztos ezért is kapni fogok hogy elmondtam. Majd szólok neki hogy kerestétek.
A kérdező hozzászólása: Azt látom hogy sokan ismerik de van olyan aki tud valamit mondani az álmaimra.
Sztm elvittek a földönkívüliek! 404 tényleg éjszaka ír mert õ nappal alszik mert zavarja a napfény és éjszakai életet él de ez csak azóta van mióta elvitték a lényei. Ebbõl gondolom hogy õ démonokkal barátkozik akik másnak adják ki magukat. k404 szemét is elrontották fényérzékeny lett. Tehát negatívokkal barátkozik vigyázzatok!
A kérdező hozzászólása: Mi az a 0. tipusú találkozás?
Nem lehet hogy sok 0. tipusú találkozást néztél és azért álmodol ilyeneket? Amúgy 404 et hiába várod mer csak éjszaka vagy hajnal ír csak azért szólok mer még új vagy :)
milyen 10 évesek csatázhatnak itt a pontokért?:D
A kérdező hozzászólása: ezt jol benéztem hehe:) ))))
A kérdező hozzászólása: Leszarom a pontozást.Nem azért irok.Felõlem aztán bármennyi pontom lehet.Nem azért regiztem hogy pontot gyûjtsek.
08.40 es: Egy válasz értékelésért -1 pont vagy +1 pont jár, amennyiben azt már elegen értékelték mások is ahhoz, hogy megállapítsuk, nem másokkal ellenkezõleg értékeltél-e. Ha értékelésed nem felel meg a többség értékelésének, akkor -1 pont, ha megfelel, akkor +1 pont jár, egyéb esetben nem jár érte pont. Vagyis csak pontozd le és te is mínuszt kapsz :D
már mondtuk. Elvittek.
# 15 és akkor mi a francból él, ha orvos?
na ez már beteges
Itt írják h elvették az engedélyét mert megõrült: https://sites.google.com/site/404ufo/
404 csak volt orvos. Már nem az mert elvették az engedélyét!
Elraboltak.
Van nagyon sok xd, de 404 okos volt, mert nem terjesztette a reptoidiótizmust és így hiteles maradt, nem mint Árpi és Tamás.
és van aki ezt elhiszi:)
A kérdező hozzászólása: #19 Akiket álmomban láttam azok 100-120cm magasak nagy szem stb.Nem emlékszek hogy lett volna rajtam reggelente bármilyen folt vagy ilyesmi.Igy csakis álom kategória.Mondjuk itt megemlíteném hogy az öcsém aki egyébként lesz..ja az egyész ufos dolgokat sok év után bevallotta hogy látta amint egy leszáll és emberek mennek be rajta de ezt most nem részletezem.
Kedves Kérdezõ! Akkor Téged valószínûleg elvittek. Amúgy azok a lények alacsony szürkék, nagy sötét fénytelen szemekkel? Mert kb. 3 hónapja arra ébredtem, hogy teljesen le vagyok bénulva a hasamon fekszem (sosem szoktam a hasamon aludni) és fúrják a gerincem. Iszonyatosan fájt és éreztem valami furcsa égett szagot. Láttam õket. Undorító szürke lények voltak. Akkorák, mint a kisgyerekek. Azt hittem meghalok a félelemtõl, aztán elájultam. :S Nyugodj meg én hiszek neked! Sok mindenkivel elõfordul ez csak nem mernek róla beszélni. Mondjuk én is csak névtelenül. :(
Úristen, 404 visszakérdezet, és az is 100%-ot ér... Szerintem reptoid, és manipulálta az agyatokat. :) Az egyensúly megteremtéséért azért én lepontozom. :)

Sokan azt mondják, hogy ha valaki 1 nyelvet tanul, akkor olvasson sokat. Akkor is van értelme a sok olvasásnak, ha például nem értjük rendesen, hogy mit is olvasunk?

Legjobb válasz: Mindenképpen van! Olvasás közben kitûnõen lehet pl. szótárazni - de azt is öröm lehet tapasztalni, hogy egy szövegkörnyezetbõl hány fajta jelentés, vagy akár összefüggés kiderül. Izgalmas sikerélmény rájönni arra is, hogy - ha kortárs szöveget olvasol - mennyire más az élõ nyelvhasználat, mint a tankönyvek megrögzült szabály-anyagát "tanító" szöveggyûjtemények. Szóval..olvasni jó. Sokat olvasni még jobb! Találj örömet benne. Szia.

Mindenképpen van! Olvasás közben kitûnõen lehet pl. szótárazni - de azt is öröm lehet tapasztalni, hogy egy szövegkörnyezetbõl hány fajta jelentés, vagy akár összefüggés kiderül. Izgalmas sikerélmény rájönni arra is, hogy - ha kortárs szöveget olvasol - mennyire más az élõ nyelvhasználat, mint a tankönyvek megrögzült szabály-anyagát "tanító" szöveggyûjtemények. Szóval..olvasni jó. Sokat olvasni még jobb! Találj örömet benne. Szia.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!
De még mennyire! Ezzel a módszerrel egészen elképesztõen felfejlõdhetsz (tapasztalatból mondom.)
Csak akkor van értelme, ha valamennyire boldogulsz is a szöveggel. Nagy fába nem érdemes vágni a fejszét, hamar elszáll a kedved a folytatástól, ha mondatról mondatra vergödsz és minden második szót szótárazni kell. Ez egy ismerös helyzet, amikor már túl vagy a kezdö szinten, de még nem jutottál el oda, hogy szabadon választott szöveget olvass, bármilyen témában. A türelmetlenség persze nagy, de elvesztegetett idö az, amikor folyton a szótárt lapozod, hogy olyan szavakat "tanulj", amikre nagy valószínüséggel még nincs szükséged. Egy próbát megér, de ha van a szintednek megfelelö olvasmány, inkább próbálkozz azzal, bármennyire unalmas is, ne rohanj elöre.

Nem tûnik soknak már ez a sok motiválás?

A reklámokba a tv-kben ok, hogy beépítették a motiválást, hogy a termékeket jobban el tudják adni. De ez megy a tv-kben a mûsorokban is.

Legjobb válasz: De igen! Nagyon is. Ha legolább nem az áljó felé motiválnának, akkor azt mondanám oké. De így csinálni eztet?! Szõrnyû!

De igen! Nagyon is. Ha legolább nem az áljó felé motiválnának, akkor azt mondanám oké. De így csinálni eztet?! Szõrnyû!
Ha neten valaminek az elsõ sorából látom hogy baromság, azt nem olvasom végig. A spameket is törlöm amiket emailban kapok. A filmeket netrõl töltöm le, mert azokban nincs annyi, vagy egyáltalán nincs reklám. Csak így tudok élni, különben biztos ideges lenék én is.
Ahogy látom a politika rovat helyett, most az ezotéria rovatban teszed fel ugyanazt a kérdést huszadszor.
Egyetértek az elõttem válaszolóval, az ilyen internetes motiválós dolgok, történetek, képek stb. semmire nem jók!
internetes motiváció => vödör szar
Kérdezõ, szerintem kissé túlreagálod :) Semmi nem kötelezõ, ami nem tetszik az az egyik füleden be, a másikon pedig ki. Gondolom eléggé felnõtt vagy már ahhoz, hogy el tudd dönteni magadtól is, hogy mi a jó neked és mi nem. Nyilván van egy határozott elképzelésed a világról, az életedrõl, stb. ami szerinted ebbe nem illik bele, azt nem kell belevenned, csak azért mert azt mondják. Másnak meg lehet hogy tetszik, vagy épp hasznára van, az az "okosság" amivel épp szembe találja magát.
A kérdező hozzászólása: Megmondják, hogy éljünk minden nap, legyünk minden nap vidámak, emelkedjünk fel. Mit ehetünk, mivel és mikor. Jó, hogy azt nem szabják meg, ki kit vegyen el feleségül.
A kérdező hozzászólása: Ne õk mondják meg, mit csináljak az életemmel. Mindennap, higgyek, bízzak. Apjuk f-át.
A kérdező hozzászólása: Az mindenkiben benne van, de a média is félre vezeti az embereket.
Semmi baj a motivációval, szerintem még nem vitték túlzásba. A vallások is ezt csinálják már több ezer éve, motiválnak, hogy bízzunk abban, hogy minden jó és szép lesz, és ösztönöznek, hogy jót cselekedjünk. Bár ezeknek maguktól kellene jönni, de ha nem megy..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
*lennék

Tenyésztõ vs szaporító? Meguntam a sok baromságot, hogy amit nem kennelbõl veszel kölyköt kb 6-szoros áron, az nem is kutya! Hanem valami korcs.

Adott egy település, két utca, utcánként egy-egy különbözõ tenyésztõktõl vett, törzskönyves "agyonvizsgált", tökéletes egyed (kutya), mely tenyésztésre alkalmas. Ha ennek a kettõnek lesz egy (több) kölyke azok csak fajtajellegû keverékek? Mitõl tud többet, ha van egy furfangos TK-s neve is plusszban a kutyának? Nem továbbtenyésztésre... A két kutya gazdája nem akar tenyésztõként üzemelni, kennelt bejegyeztetni.. stb. Úgy gondolom, attól még csodálatos, egészséges kölykök születhetnek... NEM?

Legjobb válasz: Nem. Azért nem, mert minél több kölyöknek nincs tk-e, annál kevésbé lesznek visszakereshetõk az õsök, a tenyésztéshez meg elengedhetetlen ez is, ahogy sok minden más. A tenyésztés komoly munka, nem csak annyit tesz, hogy összeteszek két tk-s kutyát, aztán csá. Sok kennelnévvel rendelkezõ "tenyésztõ" sem más, mint szaporító, csak rontják a fajtát. Sajnálom, hogy sokan ezt nem értik és nem látják a fától az erdõt.

Nem. Azért nem, mert minél több kölyöknek nincs tk-e, annál kevésbé lesznek visszakereshetõk az õsök, a tenyésztéshez meg elengedhetetlen ez is, ahogy sok minden más. A tenyésztés komoly munka, nem csak annyit tesz, hogy összeteszek két tk-s kutyát, aztán csá. Sok kennelnévvel rendelkezõ "tenyésztõ" sem más, mint szaporító, csak rontják a fajtát. Sajnálom, hogy sokan ezt nem értik és nem látják a fától az erdõt.
Ugyanannyira ráfizetés mint minden hobbi... fotózás, bringázás, motorozás stb... A legtöbb tenyésztõnek van mellette fõállása, amibõl finanszírozni tudja mindezt.
A kérdező hozzászólása: Végigolvastam a linkeket, ez azért így durva... Ha minden tenyésztõ mindezt végigcsinálná, (merthogy ráfizetés az egész)akkor gyakorlatilag hajléktalan lenne pár év alatt... Lehet, hogy ennek így kellene lennie, de vagy nem így történik, vagy milliomosok hobbija a tenyésztés... Mindettõl függetlenül bölcsebb lettem, köszi a válaszokat, én nem fogok szaporítani... az biztos! A kutyáimnak szeretõ gazdija/társa vagyok. Lehet nem "pedigrések", de teljes értékû tagjai családomnak. Sajnos rengeteg kutya van hontalan... és igazából nem tudom hogyan lehetne agyat mosni az embereknek. Az ivartalanítás alap kellene, hogy legyen. Sokszor még akcióznak is. Talán ezt kellene jobban hirdetni/elfogadtatni...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Amíg a faj és fajta szavakkal fogalomzavarban szenvedsz, nem is fogod megérteni a különbséget tenyésztõ és szaporító között. Az meg teljes röhej, h egy minõségien tartott, nevelt, versenyekre (kiállítás/munka) hordott, egészségügyileg szûrt kutyák "bekerülési" áron legyenek eladva.... senki nem a máltai szeretetszolgálat. Az h neked egészséges kölyköd legyen, h hordozza a fajtajegyeket, h jellemben olyan legyen amiért ezt a fajtát választottad, ahhoz valakiknek (a kutyád szüleinek a tenyésztõinek) pénzt, idõt, energiát nem keveset kellett beletennie. És te úgy gondolod h ez csak úgy lesz... És az nagyon dicséretes h Ti ivartalanítjátok, respect!! De vajon mi lesz azzal az alomtesójával, akit nem? És éppen rájön a kedves család h csináljunk egy almot hisz Fifike tk-es szülõktõl van... érted a következményeket? És h ez a lejtõ teteje? Innen kezdõdik a valódi, nagy üzemi szaporítás... De tessék itt kicsit számszerûsítve is vannak a dolgok: [link] [link]
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Örülök, hogy vannak még tárgyilagos, nem elfogult választ-adók is. A lényegét értem és nagyjából igazat is adok, ettõl függetlenül én vettem egy csodálatos kölyköt (most 4 hónapos) apu-anyu TK-s, egészséges, egyed. A kölyök családi kedvenc, és családtaggá válik, mint ahogy a másik 9 éves kutya is az lett. Ivartalanítva lesz, 7-8 hónapos kora körül, mert nem tervezek keverék kölyköket. Azt hiszem, hogy ha valaki nem tenyésztési célokkal tart ugyanazon faj két szép példányát, és Õk egymásra találnak, abból még lehet egészséges kölyök. Úgy gondolom, a tenyésztõk egy része (tisztelet a kivételnek) nem a faj nemesítése miatt foglalkozik a kutyáival, hanem pusztán a pénzt hajtja! Csak egy példa: a németjuhász fajt szépen lassan elcseszték.. Sokan a "régi" kölyköket keresik, az egyenes hátúakat, ami még nem volt "futómûves".. Egyébként ha a fajta tökéletesítése lenne a cél, akkor szinte a bekerülési költség környékén adná a kölyköket, nem busás haszonnal. Ha meg a valós költségeinek sokszorosáért árulja akkor Õ is csak egy szaporító... ha van kennel, ha nincs... a lóvé a lényeg nem a faj!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Adott egy település, két utca, utcánként egy-egy különbözõ tenyésztõktõl vett, törzskönyves "agyonvizsgált", tökéletes egyed (kutya), mely tenyésztésre alkalmas. Ha ennek a kettõnek lesz egy (több) kölyke azok csak fajtajellegû keverékek?" Alapvetõen ha a már meglévõk mellé új kiskutyákat akarok a világra hozatni, fel kell tennem egy kérdést: MI A TENYÉSZCÉLOM? Az, hogy a Józsinak is legyen olyan kutyája, mint a Buksi, NEM tenyészcél - ráadásul a gazdátlan kétmillióból a nagy számok törvénye alapján kb 99%, hogy van legalább 1 olyan, mint Buksi; az, hogy van azonos fajtába tartozó kutyám, NEM tenyészcél - hiszen TENYÉSZTÕK már óvják és fejlesztik a fajtát, a tks kutya nem hiánycikk. Tehát eleve nem lehet tenyésztés az, amivel csak TÖBB kutya keletkezik. Legyen konkrét célom, egy dolog, amiben ezek a kölykök JOBBAK, TÖBBEK, ÉRTÉKESEBBEK lesznek, mint a kétmillió gazdátlan - és ezt tudjam bizonyítani a genetikai háttértudásommal. Ráadásul ha mindkét szülõ tks, szûrt, tenyészszemlés, komolyan nem éri meg az a plusz kölykönként 3-4 ezer forint (aminek a sokszorosa már pusztán a kölyök felnevelése is!!!), hogy követhetõ legyen a vérvonaluk, ne újabb adag papíron keveréket gyártsunk, akik aztán ugyanõúy kerülnek menhelyre/gyepire/fajtamentéshez, mint száz és száz társuk? Ne már. "Mitõl tud többet, ha van egy furfangos TK-s neve is plusszban a kutyának?" Tudod, hogy fajtatiszta, tudod, hogy egészséges lesz, tudod, hogy megfelelõen nevelték, tartották, táplálták õt és az anyját is. Ha lehetne ugyanilyen "minõségû" kutyát kapni tk nélkül, akkor az pontosan ötezer forinttal kerülne kevesebbe, mint egy tks - ugyanis ennyi kölykönként a tk költsége. Ha valaki ennél többel tudja olcsóbban adni, az valamit MEGSPÓROLT a kölykök ellátásán. Bocs, de ha fizetek egy kutyáért, ez nekem nem fér bele. "Úgy gondolom, attól még csodálatos, egészséges kölykök születhetnek... NEM?" Persze, HA összeillik a két kutya (tapasztalat: adott egy nagyon jó tenyészkan, sok-sok problémamentes alom után egy adott szukával 7-bõl 3 súlyosan szívbeteg kölyköt produkál! Mi van, ha a két kutya pont ilyen párosítás?), HA a hozzá nem értésük ellenére mindent megadnak a szukának és a kölyköknek, HA nem lesz semmilyen komplikáció, HA, HA, HA, HA. Erre egy tenyésztõ fel van készülve. A szomszéd Marika meg rohadtul nincs, és igen, van rá reális esély, hogy Fifike ott döglik meg kölyköstül az asztalon. Nem a papírról van szó, hanem a tudásról.
Aki lepontoz az érvelni és indokolni is tud, vagy csak nyomkodni mivel nem tetszik a véleményem, mert nem mondom azt, h ez helyes??
Szeritem pedig nincs ilyen éles határ a "szaporított" illetve "tenyésztõtõl" vásárolt kutyák között. Bár én az egyszeri becsúszott almok gazdáit nem titulálom szaporítóknak. Én azokat nevezem szaporítóknak, akik szó szerint betegre elletik a kutyáikat, és rosszul is tartják õket, vagy akik sovány haszon reményében "fajtatisztaként" reklámozzák az ebeiket, és szándékosan , rendszeresen fialtatják õket, és itt kérdezgetik, mikor kell pároztatni a kutyát, stb... Ismerek olyan tenyésztõtõl vásárolt vizslát, akinek akkora diszpláziája van közel egy évesen, hogy egy kilóméterrõl látni. Nem viszik vissza az ebet, mert megszerették így, ahogy van.
röviden megfogalmazva: sz: beteg kutya t: egészséges kutya te melyiket választod? ;)
Mi garantálja h azokat a kölyköket senki nem fogja továbbtenyészteni hasonlóan okos elgondolásból?? "de hát tk-es szülõk kiváló kölyke"... Természetesen nem azzal az alommal lenne a baj, hanem a következményekkel, meg azzal, h egyébiránt fingjuk nincs h mit (és miért) csinálnak. A tenyésztõi munka mindig arról szól, h bizonyos tulajdonságokra szelektálnak, erõsítik azt, a nem kívánatosakat meg amennyire lehet visszaszorítják. Ezt csak a kutya vérvonalának, illetve a saját kutyánk objektív ismeretében lehet. Ezek nélkül a dolgok nélkül nem beszélhetünk tenyésztésrõl. De ha nem akarod meglátni a fától az erdõt és csak a saját igazadat szajkózod, h "de márpedig azok akkoris ugyanolyan értékes kutyák", akkor én szaporítónak foglak nevezni, ha egy ilyen párosítást létrehozol.
A TK arra való, hogy az általad felsorolt szempontokat legalább minimálisan ellenõrizni lehessen. Papír nélkül azt mond az ember amit akar. És én még nem láttam olyan szaporított kutyát, amirõl ne állított volna hasonló szépségeket a gazdájuk. A valóságban meg sokszor szemmel láthatóan is keverék és beteg a kutya. De azért "díjnyertes szülõktõl származik és bármikor ki lehetne váltani a törzskönyvét, csak eddig nem tettük mert sokba kerül".
Nem tudom, hol élsz, amikor azt hiszed, hogy csak azért ugatnak itt sokan a papírért, hogy elmondhassák valóban fajtatiszta a kutyájuk.A papír már rég nem errõl szól, hanem arról, hogy itt kezdõdik a minimális garancia arra, hogy nem lettél átverve, nem egy agyon nyomorított , ketrecben tartott ebzet szüli a következõ cuki kedvencet, hogy valóban alkalmas tovább tenyésztésre, hogy szûrve vannak a szülõk és nagy valószínüséggel egészséges utódok születnek, eü garanciãval.
Szaporító az olyan ember, aki már 3-4 hetesen leválasztja a kölyköket az anyjuktól, nem oltatja/féreghajtózza õket, pici pénzért lepasszolja és nem érdekli a kölyök további sorsa. Általában a szülõk sem törzskönyvesek, nem egészségügyileg szûrtek, így a kölykök bármilyen genetikai betegséget hordozhatnak, ideggyengék lehetnek. A tenyésztõ pedig az, aki lelkiismeretes gazdit keres a kölyköknek, követi a további sorsukat, beoltatja, féreghajtózza õket, és nem a pénz nála az elsõdleges szempont, hanem hogy a kiskutyák jó helyre, szeretõ gazdihoz kerüljenek, valamint nem gyárt felesleges szaporulatot, hanem csak akkor hoz le almot, ha igény van rá. Úgy gondolom, amit te leírtál, az nem minõsül még szaporításnak. Ha a szülõk törzskönyvesek, szûrtek, a kölykeik egészségesek lesznek, hobbikutyának tökéletesek, csak tenyésztési célra nem szabad õket szánni.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ha annyi a, , cél" , hogy két törzskönyvvel rendelkezõ kutyát mindenféle genetikai ismeret, egészségügyi szûrés, kiállításon ill.tenyészszemlén elért eredmény nélkül összetegyenek, az még messze nem tenyésztés (még ha kiváltaná azt a kutyánként 5500 ft-os törzskönyvet a kölyköknek, akkor sem). A tenyésztés fajtanemesítés, hozzáértõ, áldozatos tevékenységet igényel, nem annyiból áll, hogy megveszem az akár tk-s kutyát és összeteszem a szomszédéval, mert az enyém is szép, az övé is, miért ne. Az, hogy nekem tetszik egy kutya, az még önmagában édeskevés. Jó példa erre a kertszomszédunk, aki kb 5 évvel ezelõtt hozott el szaporítótól, állítólag törzskönyvezett szülõktõl egy akkor hat hetes (!!)kis magyar vizsla kölyköt. A kicsi annak ellenére, hogy korán lett elválasztva, gyönyörû, jó kiállású, elég jó idegrendszerû kutyává serdült, gazdái nagy örömére-mígnem alig két évesen, egy nyári napon a labda után rohanva összeesett és ott halt meg, a vizslákra oly jellemzõ szívelégtelenségben. Persze, volt nagy sírás-rívás, hiszen imádták szegény kis kutyát, de segíteni már nem lehetett rajta, a leckét viszont megtanulták:szaporítótól többet soha...Mit sem ér a törzskönyves szülõ, vagy akár a tk-s kölyök, ha nincsenek szûrések, eredmények, hozzáértés és tenyészcél.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!