Találatok a következő kifejezésre: A sok alkohol, (38 db)

A sok alkohol befolyasolja?

Szilveszterkor fogadasbol meg akartam volt dugni egy hoembert, es 15 voltak korulottem, azelott sokat is ittam,de nem jott osze mert nem akart felalni a faram, vajon a sok piatol vagy a nagy nezo kozonsegtol volt? lanyok probaltak rajtam segiteni ezzel azzal ugyse jott volt ossze :( maskor nem szokott zavarni a kozonseg, ezt is vegyetek figyelembe! 19/F

Legjobb válasz: most se hiszem h józan vagy

most se hiszem h józan vagy
Hol vannak ilyen bulik? Amúgy igen, kevés alkohol megszûnteti a gátlásokat, sok alkohol megszûnteti a merevedést.
gec egy ilyen bulira engemis meghívhattokXD
Ha berúgsz, az befolyásolja a merevedést. Volt mikor elég sokat ittam egy bulin és akárhogy kokizott a csaj, a világért sem akart felálni. Persze én hülye.. a bulin járt az eszem közben, és táncolni akartam:D
A kérdező hozzászólása: Amugy nagyon nagy buli volt cvsak a baj az volt hogy istennek se akart fellalni hoember b*szasra, azutan nem volt baj mukodott ahogy kellet, vagyis masnap este :D
b*zmeg egy hóemberre én sem nagyon izgulok xd
én tuti telibe pakoltam volna lankadt fasszal is
Dinnye vagy :D
Igen, a májad nem preferálja az alkoholt.
A kérdező hozzászólása: De és amiatt miért hígabb a székletem? Az állagot nem a vastagbél alakítja ki? Én elõször arra gondoltam, hogy sérültek a bélbolyhok vagy ilyesmi, de azok megint nem az állagért felelõsek, hanem a felszívásért, másrészt meg azért ilyen durván csak nem sérültek meg.
Az alkoholistáknak is hasmenése van általában. A májad nem bírja. Jó lenne vigyázni.

A sok gyógyszer, alkohol, gyomortükrözés árthat-e a babának? (Még azelőtt történt, hogy megtudtam, terhes vagyok.)

Lombikprogramra jártunk, mert elvileg nem lehetett természetes úton babánk, ezért nem is védekeztünk. Mégis, csoda történt, és tegnap kiderült, hogy hat hetes terhes vagyok. A méhemben egy 5 mm-es "egyel?re" üres petezsákot találtak :)

Legjobb válasz: azt monják,hogy a terhesség elötti alkohol fogyasztás nem árt a babának. A terhesség ideje alatt kerülendö az alkohol,és dohány termékek fogyasztása,mert növeli a vetéles sza´zale´kát,a koraszüle´st,és csökkenti a babák születési su´ját. A gyomor tükrözésnek semmi köze a terhsséghez.A tkrözést a gyomrodba lecsu´sztatott csövel csinálták,az embrio pedig a méhedben van.A kettö messze van egym´sto´l. Egy a lényeg innentöl semmi alkohol,cigi,koffein is minimális. Gratula a babához.

azt monják, hogy a terhesség elötti alkohol fogyasztás nem árt a babának. A terhesség ideje alatt kerülendö az alkohol, és dohány termékek fogyasztása, mert növeli a vetéles sza´zale´kát, a koraszüle´st, és csökkenti a babák születési su´ját. A gyomor tükrözésnek semmi köze a terhsséghez.A tkrözést a gyomrodba lecsu´sztatott csövel csinálták, az embrio pedig a méhedben van.A kettö messze van egym´sto´l. Egy a lényeg innentöl semmi alkohol, cigi, koffein is minimális. Gratula a babához.
Ehhez csak annyit tennék hozzá: úgy tudom, a baba agysejtjei addig alakulnak ki, ameddig a pocakodban van. Egész életében annyival kell beérnie. Születés után aztán ezek kapcsolódnak össze, stb., szóval az alkohol meg a dohányzás ezeket a sejteket öli meg, ill. akadályozza meg a kialakulásukat. Ha jót akarsz a babádnak és kellõ számú agysejtekkel akarod õt felszerelni egy életre, ne dohányozz, ne igyál a terhesség alatt.Pszichológiából tanultuk (fõsuli), én hiszek ezeknek az adatoknak.Amúgy sok örömet kívánok nektek!


8 hetes terhes vagyok, heti rendszerességgel sokat ittam, 2 hete tiszta vagyok, kell-e tartanom a magzati alkohol szindrómától? Kimutatható ez a 24. hétig?

Legjobb válasz: Szia. Egyre nagyon vigyázz,hogy mostantól próbálj egészse´gesen élní,és ta´plálkozni.Minél több zöldség,gyümölcs,semmi NIKOTIN,e´s ALKOHOL. Vigyázz magatokra,e´s jó ége´szséget kíva´nok.

Szia. Egyre nagyon vigyázz, hogy mostantól próbálj egészse´gesen élní, és ta´plálkozni.Minél több zöldség, gyümölcs, semmi NIKOTIN, e´s ALKOHOL. Vigyázz magatokra, e´s jó ége´szséget kíva´nok.
Szia! Mi történt veletek? minden rendben?

A túl sok alkohol okozhat emlékezet kiesést?

Egy ismerõsöm nem rég egy buli után 2 fiúval ment haza, már kezdett kijózanodni, de otthon ittak még egy pohár töményet. Az este többi részére egyáltalán nem emlékszik,csak egy két pillanat képre. Lehet hogy valamit kevertek az italába, vagy az alkoholtól lehet ilyen durva emlékezetkiesés?

Legjobb válasz: attól is lehet

attól is lehet
Nem véletlen mondják, hogy valaki ájultra issza magát. Ez nem feltétlen azt jelenti, hogy szó szerint ájultan fetreng, hanem egyszerûen nincs tudatánál. De akár drogot is keverhettek az italába.
Ha elotte mar kezdett jozanodni akkor egy feles nem rombolja le ennyire. Szal igy inkabb a gina. De ha mar elotte is cipelni kellett akkor bizony a feles is kiuthette.
Terhességet is okozhat.
Okozhat hát, sok olyan buli volt, aminek nem emlékszem a végére, hazamenetelre. Volt olyan hogy biciklivel mentem haza buliból, de busszal mentem oda, de nem emlékeztem semmire, de a legdúrvább az az volt, hogy felmentünk a hegyre egy szombati nap, hogy fõzõcskézünk, kocsival voltam(Lada Niva), mûszaki nélküli, így ihatok párat, úgy is árkon bokron megyek haza, utat nem érintek. Hát hazaértem az itthoniak elmondása szerint vasárnap hajnali 4-kor, de olyan részeg voltam, hogy dél után felébredek, kinézek, kocsi sehol, azt se tudtam mi van, aztán mondja apám, hogy felébredt amikor jöttem haza, elég sokáig járt a motor, de nem jöttem be az udvarba, hanem a kaputól megálltam vagy 50 méterre a földünkön, apám kérdõrevont, hogy részeg vagyok, én meg annyit mondtam neki, hogy "haggyál már, nem látod hogy lejárt a vezetési idõm" én ilyenre nem emlékszem, bár az is tény, hogy akkor jártam teherautó jogsira, és akkor volt téma a vezetési idõ, de lényeg a lényeg, csak ittunk, igaz nem keveset, és csak bort meg pálinkát, de töménytelen mennyiségben, drog nem volt, és nem is akartak velem semmit csinálni, fiú is vagyok, meg a legjobb barátaimmal is voltam. De lehet durva emlékezetkiesés, de ahhoz nagyon sokat kell inni, itt fejenként 3-4 liter borról beszélünk tisztán, meg hozzá pár deci pálinka.
Aki nem bírja az italt, az ne igyon. Nemcsak rövid távú, de hosszabb távú emlékezet-kiesés is lehet pl. alkoholista életmód következtében, amikor többéves alkoholizálás után az illetõ képtelen visszaemlékezni a részben alkoholmámorban eltelt évek alatti történésekre. A rövid távú kiesés is zömében annak a következménye, hogy a toxikus anyagcsere termékek következtében részben romlik az érzékelés (látás, hallás) és az amúgy is hullámzó figyelem a mélypontokon gyakorlatilag érzékelés-kieséssel jár. Azaz nincs mire emlékeznie, mert nem érzékelt semmit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeket. Azért eléggé megijedtem. Milyen a reakció másnapra , ha beginazták? Mert tényleg csak egy pohár vodkát ivott valami keverõvel, és utána már se kép se hang, de elõtte még emlékszik a dolgokra.
A sok alkohol gátolhatja az agyban az emlékek hosszútávú memóriába kerülését.
Megesik, nem csak legenda mikor nem emlékszik valaki mi történt a mult éjjel. :)

Összenőhetnek e sok alkohol fogyasztásától a hangszalagok?

Azt hallottam, hogy az alkohol maró hatású, és marja a gégét is, ezért fogalmazódott meg bennem e kérdés.

Legjobb válasz: Nem. Gondolj csak Horváth Charliera vagy Louia Armstrongra.

Nem. Gondolj csak Horváth Charliera vagy Louia Armstrongra.
Még jó, hog nem. Ha ez így lenne, az énekesek nagy részének nagyon gyorsan vissza kellene vonulnia. Például Mick Jagger már rég nem énekelhetné a Satisfaction-t :)
*s
A gégéd a tüdõdbe vezet, ha arra megy az alkohol, az lesz a legkisebb bajod, hogy marja a gégéd. A normális útvonal a nyelõcsõ.

Az gáz ha a barátnőmmel hetente egyszer sok alkoholt iszunk?

Legjobb válasz: Sejtmérget inni gáz.

Sejtmérget inni gáz.

Sok alkoholt iszok, meg kéne nézetnem a májam, hogy jó-e még, hol tudnám ezt megtenni?

Legjobb válasz: Vérvétel (májfunkcióval) és ultrahang.

Vérvétel (májfunkcióval) és ultrahang.
Gondolom belgyógyászat.Mennyi idõs vagy?
Háziorvosod tud adni labor beutalót és hasi Uh-ra beutalót. Mit fogsz kezdeni az eredménnyel? akár jó akár rossz.
háziorvos ad beutalót. amire te gondolsz az a GAMMA-GT szint.Ha gondolod írj privit.
Semmi baja a májadnak, de semmit sem fogsz érni az eredménnyel. Ha 30 alatt vagy, semmi baja nem lehet, és a megoldás mindenhogy az lenne, hogy abbahagyod a piálást.
A kérdező hozzászólása: 21 vagyok. Igazából kb 6 éve iszok de mostanában csak péntek szombaton szoktam. Amúgy nem érzem hogy rosszabbul lennék mint 6 éve, csak jobb félni mint megijedni.
Semmi baja, ezért kár elmenned orvoshoz is, a máj nem megy tönkre ilyen könnyen, nagyon sokat kell érte harcolni, hogy kicsináld, évek munkája van benne, akinek behal a mája.

Tul sok alkohol a terhesseg elso 2-3 heteben mennyire art?

Ma csinaltam tesztet es kiderult terhes vagyok. Mivel nem tudtam hogy allapotos vagyok, sokat ittam mostanaban mert volt unnepelni valo a csaladban. Az utobbi ket hetben szinte minden nap ittam nehany italt. Foleg palinka es bor... Mennyit artottam ezzel a magzatnak ebben a korai staduimban? Lehet ebbol baja?

Legjobb válasz: Semmi baj nem lesz ettõl. Én még táncoltam is egész éjjel egy lakodalomban, még sem lett semmi baj belõle.

Semmi baj nem lesz ettõl. Én még táncoltam is egész éjjel egy lakodalomban, még sem lett semmi baj belõle.
An International Journal of Obstetrics and Gynaecology. 2012 juni 20 Tudomanyos kutatas(5 db cikk) olvashato a korai terhesseg alatt torteno alkohol fogyasztas nem magzatkarosito itt heti 8 poharrol ir.A kutatasban kikerdeztek az anyak mennyit ittak es a gyerekeket teszteltek 1 /3/5 eves korban mozgas IQ stb Csak azoknak a gyerekeknek a contcentracioja csokkent akik edesannya heti 8 poharnal tobbet fogyasztott a korai terhesseg alatt. Nyugodj meg szedd a vitamint es matol kezdve egy cseppet sem.
A kérdező hozzászólása: Ez eddig magnyugtato... Koszi
Semmi baja nem lesz, de azért most már ne igyál többet.
Én is nagyon sokat ittam pont elõtte mielõtt kiderült. Most 38 hetes vagyok, nincs semmi baj. :)
Én peteéréskor is berúgtam, nyaraltunk, és utána lévõ 2 hétvégén is többet ittam a kelleténél. Igazából nem számítottam arra hogy babás leszek mert már egy éve nem akart jönni. A babánk egészséges, "kopp-kopp-kopp", szépen fejlõdik a pocakban. Ne aggódj ez miatt, meg amúgy is, most már nem tudsz ellene tenni. Boldog babavárást! 30hkm
Nálunk a 3. gyermek december elején fogant, újévig egyfolytában családi, baráti rendezvények voltak nálunk. Iszonyú mennyiségû alkohol fogyott, nem is tudtam, hogy babát várok. Most két és fél éves a baba, idõben jött, semmi baja, értelmes, szóval ne félj!

Sztetek is túl sokat iszok (alkoholt)? Mennyi a normális és mennyi a sok?

Bátyám mondta h szte kicsit vissza kéne fognom magam mert túl sok alkoholt iszok :S És neki hiszek mert tom h ? nem mondaná csak úgy meg ? is szokott bulizni szal nem antialkesz. Kb. am hetente 2-3szor szoktam alkoholt inni de legtöbbször csak elmegyünk sörözni vagy vmi szal nem sokat. Olyan hetente 1x van h többet akk részeg szoktam lenni meg másnap nem naon emléxem dolgokra de hetente 1x ez még bele fér nem? Ez olyan 4-5 feles meg pár sör/bor. De olyan sokat ritkán iszok h kihánnyam mondjuk havonta 1x. Ez még normális? Vagy ez sok és tényleg vissza kéne fognom magam? Nem akarom jó tom h hülyén hangzik de szeretek részeg lenni XD Mert akk jól érzem magam meg vidám vok meg nem kell foglalkozni hülyeségekkel. De ez nem olyan sok sztem. Ha ennyit iszok attól lehet vmi bajom? 17/F

Legjobb válasz: hát te tudod, bár a helyedben hallgatnék a bátyádra nem fogsz belehalni ha mondjuk legfeljebb 2-3 hetente rúgsz be annyira hogy jókedved legyen, a sörözés mondjuk az még annyira nem nagy gond szerintem

hát te tudod, bár a helyedben hallgatnék a bátyádra nem fogsz belehalni ha mondjuk legfeljebb 2-3 hetente rúgsz be annyira hogy jókedved legyen, a sörözés mondjuk az még annyira nem nagy gond szerintem


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!