Találatok a következő kifejezésre: A sok és (9199 db)

Ki szamit alkoholistanak? Mi a sok, es mi a normalis?

En magam nem iszok alkoholt es az is zavar ha mast reszegen latok. A ferjemmel ez miatt sok vitank van. Hetkoznap egyaltalan nem iszik alkoholt, de pentek szombat annal tobbet. Es ha esetleg valamiert nem dolgozik (unnepnap) akkor is. Olyankor naponta 6-8 doboz sort vagy 2 uveg feherbort esetleg egy uveg martini vagy 0.5l vodka. Ez sok?

Legjobb válasz: Ez nekem elég sok lenne.Irtózok a részegektõl.Fiatalkorban még elmegy,akkor én is nagyon sokat ittam,de felnõttként már nagyon ciki.

Ez nekem elég sok lenne.Irtózok a részegektõl.Fiatalkorban még elmegy, akkor én is nagyon sokat ittam, de felnõttként már nagyon ciki.
Az, aki nem bír meglenni alkohol nélkül. Mogorva, bunkó, ha nem tud inni, és bármire képes egy kis piáért. Nem kevés, de az én alkesz szüleim többet is képesek inni...
Nekem egész addig nincs bajom vele amíg nem taj részeg vagy nem lesz hülye az ember tõle, szóval tudatánál van. Ha 8 doboz sört iszik akkor annyit ha 2-õt akkor annyit, de legyen észnél, tudja hol a határ. Van aki fut van aki iszik, mindenki más csak tudni kell a határokat. Papíron minden olyan ember aki már napi 1 kortyot megiszik vagy nem bír ki nélküle huzamosabb idõt, mert neki az kell , csak attól lesz nyugodt az már alkoholista. Nos, gyakorlatban ennek vannak válfajai, de ezek a határok is különböznek mindenkinél.
Igen ez sok. Fõleg ha minden hétvégén. Ritkán még elmegy, ha tényleg olyan alkalom van, de amint rendszeres, akkor már kezd veszélyes lenni.
bizony sok.ha napi 1 pohár sört vagy bórt megiszik az még egészséges is(, bár én meg nem innám) De amit a párod lenyel az bizony nem normális.jó ut a lezüllés felé.Mivel én sem iszom engem undorral fog el egy részeg látványa.Most 4napos ünnep lesz uhh nem irigyellek.próbálj meg erélyesen hatni rá.Hosszú távon ez nem megy.
Napi 6-8 sör, az semmilyen körülmények között sem normális! Az alkoholizmus is egy betegség, mentális betegség, éppúgy, mint a depresszió. Foglalkozni kéne a dologgal és kezelni orvossal. Elsõ voltam.
Azért nem minden elõtted szóló, jó lenne ezt konkretizálni :)
Meg azért pénzben sem kevés ennyit lenyelni.
A rendszeres ivók alkeszek, a párod egész héten arra vár hogy hogy jöjön a péntek délután és berughason. 1-2 év és ott fog tartani hogy meló után kocsma pár feles haza megy sör, bor és minden családtag legyen körülöte ku'ba. Ne várd meg amig gyereked születik egy ilyentõl.
én imádom ahogy megmondják a tudó emberek a frankót egy olyan dologról, amirõl gõzük sincs. "soha nem ittam de az alkohol rossz"
Az elõttem szólók nem tudják mi a jó kedv határa, és mi az alkoholista határa Addig nem baj míg nincsen verekedés és terror, egy felnõtt embernek ennyi adag kell hogy jó kedve legyen és ne legyen feszült Bár faterom inna ennyit, minthogy cigizzen, sajna Õ még 1 sört sem tud inni mert mindig vezet 6-8doboz sör jó kajára, nem eszetlenül egymás után fogyasztva megse löki az embert, pláne ha még a férjed bírja is tolni lefelé :) Gondolom elválni nem fogtok emiatt, maximum fogadd el hogy ahogy korodosik, ez lesz az elfoglaltsága, inkább otthon tegye mint, a kocsmában ahol valóban alkoholisták vannak javarészt és seperc alatt rászoktatják az "új" vendéget 20/F
Ha zavar akkor igen mond neki, hogy szeretnéd ha kevesebbet inna! Beszéljétek meg NORMÁLISAN nem kiabálva :)
A kérdező hozzászólása: Regebben mindennap ivott valamenyit, de mikor megismert visszavett belole lassan lassan idaig jutottunk. Nem banto a viselkedese, streszes a munkaja es azert iszik hetvegen. De en szeretnem ha meg ebbol is visssza venne. Van ugy hogy 1-2 hetig semmit sem iszik (ha beteg, vagy ha en vagyok az es nem akar boszantani). Jogos a keresem hogy meg ebbol vegyen vissza?
Utolsó, te is alkesz vagy?

Valóban árt a babának, ha sok répát és sütőtököt kap? Mégis mennyit ehet? Mennyi a "sok" és mennyi az "elég"?

Láttam itt egy másik kérdést, amit ezzel kapcsolatban tett fel egy másik anyuka.

Legjobb válasz: Én is hallottam róla, de mivel csak ezeket eszi egy fél éves baba, mást nem tudsz tenni. Annyit vettem észre hogy narancssárga lett az orra. De így visszanézve a képeket, nagyon édes. :-)

Én is hallottam róla, de mivel csak ezeket eszi egy fél éves baba, mást nem tudsz tenni. Annyit vettem észre hogy narancssárga lett az orra. De így visszanézve a képeket, nagyon édes. :-)
Ez egy jó kérdés, én is gondolkodtam rajta annak idején, de nem csináltam gondot belõle, hiszen ha 4-6 hónaposan csak répát krumplit meg sütõtököt volt hajlandó megenni, akkor mit csináljon az ember?! :) És hát a fogyasztható zöldségek listája nem is hosszabb, max a cékla, meg a gesztenye... A céklát a védõnõ kifejezetten mondta, hogy heti 1x ehet, mert az nátriumban, nitritben gazdagabb, amire vigyázni kell, de a többirõl nem mondott semmit. Szóval akkor mégis mit kéne ennie a babának? :) Úgyhogy nálunk mindegyik nap eszi valamelyiket...
A kérdező hozzászólása: Céklát csak 1szer??? Akkor mégis hogyan kóstoltassam vele? Valahogy hozzá kell szoknia az ízéhez, nem? 2 nap alatt nem tud. Nekem azt mondták, hogy minden gyümölcsöt és zöldséget legalább 5 napig kell kóstoltatni úgy, hogy folyamatosan emelem az adagot. Érdekes, hogy ahány orvos/védõnõ, annyiféle javaslat...:)
Szerintem a heti egyet úgy gondolja, ha egy teljes adagot. Ha mondjuk megenne 150g-ot belõle egy adagnak, akkor nyilván ha kóstoltatod, akkor azt elosztod napokra, akkor biztos nem lesz gond. Ja és rosszul írtam, nem nátrium :) hanem nitrát, és nitrit...mérgezést okozhat ha felhalmozódik a szervezetben. És a cékla meg pl a cukkini is ilyen, hajlamos raktározni sajnos. Úgyhogy mivel biztonságos, ellenõrzött forrásból nem tudtam céklát szerezni, nálunk ki is maradt...
Egyébként még az jutott eszembe, hogy a májat is mondta, hogy hetente csak 1x, gondolom az A-vitamin miatt. Én úgy tudom, hogy a béta karotint nem lehet túladagolni, csak az A.vitamint... "A túladagolás veszélyétõl nem kell tartanunk, a béta-karotinból ugyanis a szervezet csak annyit alakít át A-vitaminná, amennyire éppen szüksége van. " http://www.vitaminklub.hu/ismertetok.php?ism=beta_karotin.php Mondjuk lehet ettõl még nem szerencsés egy baba esetében, de mivel a cékláról és a májról a védõnõm szólt, gondolom mondta volna, ha ezekkel is vigyázni kellene.
Szerintem ez már túlzás....én majdnem minden nap adok répát a kisfiamnak mert nagyon szereti..... annyi hátránya van hogy kicsit szorulása van tõle...nekem sose mondott ilyeneket sem a védõnõ sem a gyerekorvos, hogy répát, céklát, sütõtököt heti 1-2-szer....besz_rás...... :D

Nagy-Britannia mezõgazdaságát mennyire befolyásolja a sok esõ?

Magyarországhoz képest, mekkora elõnyt jelent az a brit mezõgazdaságnak, hogy több ott az esõ? Jelentõs tételnek számít?

Legjobb válasz: Igaz, hogy több a víz, és nem gond az öntözés, de a legtöbb növénynek sok napsütés is kéne, ami ott nem nagyon van az állandó esõzés miatt. A fû viszont eszméletlenül nõ, ami nagyon kedvez az állattartásnak.

Igaz, hogy több a víz, és nem gond az öntözés, de a legtöbb növénynek sok napsütés is kéne, ami ott nem nagyon van az állandó esõzés miatt. A fû viszont eszméletlenül nõ, ami nagyon kedvez az állattartásnak.
A kérdező hozzászólása: A búza meg hasonló nagy területen termesztett gabonafélék összességében hogy teremnek ott? Esetleg van olyan, amelyiknek nem kell annyi napsütés?
A búza közül vannak különbözõ fajták, ami akár a sivatagban is megnõ, így van olyan aminek nincs akkora fényigénye mint a hazánkban termelt fajtáknak, ezért megnõ normálisan
Kozel nem annyira esos az ido, mint mondjak. En 2 eve elek Londonban, lehet hogy itt tobb a cspadek, mint Magyarorszagon, de nem hiszem, hogy tul sokkal.

Az izlandi vulkán kitörésének lehet köze ehhez a sok esőhöz?

Legjobb válasz: Miért, hamu esik szerinted?

Miért, hamu esik szerinted?
Én értek hozzá, te meg hülye vagy. Maradjunk ennyiben. Semmi köze az esõzésnek a vulkánhoz.
pont zt kérdeztem én is apumtólXD de azt mondta nem
Mediterrán ciklon? Igen érdekes dolog ez, mert a mediterrán területeken az év ezen szakaszában már a szavannaövbõl induló áramlatai a meghatározóak, és az leszálló áramlás. Amikor ez a leszálló áramlat minket is elér akkor itt szinte szaharai idõ van, száraz. Néha csapadék is jön ebbõl az irányból. De ennyi? Inkább az Atlanti Óceántól jönnek az esõfelhõk hozzánk! Mi lehet az oka ennek a ritka erõs csapadékképzõdésnek? A vulkáni hamu a levegõben eljuthat a Földön bárhova. De én sem feltételezem, hogy ez lenne az oka az idei sok csapadéknak? Hát akkor mi? - Talán a naptevékenység? A vulkanizmus, a rengések is gyakoribbak, mint máskor.
Mellékesen érdemes errõl megnézni Al Gore filmjét, a címe: Kellemetlen igazság.
Elõzõ! Nem létezik globális felmelegedés! Csak globális klímaváltozás. Ezt, hogy nem létezik globális felmelegedés nem mondanám. Az üvegházhatást okozó gázok (freon, széndioxid, nemesgázok egy része) miatt a Föld átlaghõmérséklete megemelkedik, mivel a visszaverõdõ napsugarak egy része nem tud kilépni a légkörbõl, hanem újból visszaverõdik. Ennek következtében olvad például az Antarktiszi jégtakaró. A megolvadt jég bekerül az óceánba, megemeli a világtengerek szintjét és megváltoztatja az óceán hõmérsékletét. A megemelkedett vízszint miatt több országban az óceán ellepi a jelenlegi sík területek egy részét. Emellett a víz hõmérsékletének megváltozása nagy valószínûséggel a Golf áramlat leállását is okozhatja, ami beláthatatlan következményekkel járna az USA keleti partjai és Nagy Brittania éghajlatára. Mindez együtt valóban globális klímaváltozást okoz. De mindezt az üvegházhatást erõsítõ gázok kibocsátása okozza, ami elõször felmelegedést okoz. Mindegy hogy hívjuk, tenni kell ellene, mégpedig globálisan, nem csak beszélni róla.
Elõzõ! Nem létezik globális felmelegedés! Csak globális klímaváltozás. Szubjektív hozzáfûzés: Nekem nagyon úgy tûnik hogy Magyarországon ez inkább lehûlésként jelentkezik. Lásd: Most, egész télen (kivéve karácsony)..
Ha kíváncsi vagy, hogy minek van köze a sok esõhöz, a tornádókhoz, ahhoz, hogy nyáron tél van és télen nyár, akkor érdemes elmélyedned a "globális felmelegedés" témakörében. Ugyanis 99, 9%, hogy mindet az okozza.
ÁÁÁ. Kivagyok. Már számtalanadszor írom le, hogy az ÉG VILÁGON SEMMI köze hozzá. Hagyjátok végre békén azt a szerencsétlen vulkánt. Ez a "sok" esõ egy mediterrán ciklonból származott (aminek még neve is van: Yolanda). Ez DÉL FELÕL érkezett, a vulkán pedig ÉNY felé van. Tehát semmi közük egymáshoz. Felejtsétek el.
A kérdező hozzászólása: De semmi értelmeset nemtudtál írni.
A kérdező hozzászólása: Nemnagyon látszik hogy értenél hozzá, én ebben maradok... Mert akkor megtudnád válaszolni h mért nincs köze...
A kérdező hozzászólása: 18:57 ha nem értel hozzá minek válaszolsz? A buszon hallottam egy beszélgetést, de nem hallottam teljesen, h most néztek vmilyen videót errõl...Én úgy képzelem h ezek a részecskéken megtapadt viz messzebbre tud szállítódni, meg a súlya miatt jobban kényszeríti h le essen...de énse értek hozzá azért kérdeztem:D
A kérdező hozzászólása: Látszik, h te már jobban értesz hozzá.:D Én is úgy tudtam h hozzánk az Atlanti-óceán felõl szoktak jönni az esõk...Egyébként nekünk is feltünt h egyre több a földrengés mostanában... Egyébként már úgy gondolom h a klímaváltozás miatt van ennyi esõ.

Lányok, ti szeretitek, vagy undorodtok a sok és sürü spermától?

Legjobb válasz: Olyan darabos ?hááát. nem is tudom lehet okádnék :-D :-P:-D

Olyan darabos ?hááát. nem is tudom lehet okádnék :-D :-P:-D
A sok az nem baj, az állaga attól függ, hogy milyen sûrû. Nyeltem már sûrûbbet, de nem tudom, pontosan te mit értesz sûrû alatt......ez relatív, mihez képest :)
Ami fehérebb és sûrûbb és kicsit nyúlós attól rosszul vagyok. Én mindig megkérdezem a barátomat mikor csinálta magának utoljára és aszerint mehetnek vagy nem a dolgok. Mert ha elõtte való nap már volt "valami" akkor átlátszó hígabb lesz ugye.
mar-csa. kiprüszköltem a kajámat úgy megröhögtettél :-D köszi :-)
Na lassan elég ám a sok barom privát üzenetbõl !
szeretem

Megint élelmiszerár emelés lesz, most meg a sok eső miatt?

Hogy fogják ez bírni az emberek?Én már komolyan nem tudom mi lesz,már így is "szemetet" eszünk,már mindennek horror ára van,az alapélemiszereknek is,fizetés meg évek óta ugyanannyi...Ezt mégis,hogy gondolják?!?!Miért nem csökkentik az alapélelmiszerek ÁFÁ-ját legalább?I

Legjobb válasz: "már így is "szemetet" eszünk" Csak aki vásárol, én nem. Ha magadnak termelsz az mindig olyan minõségû lesz amilyenre termeled.

"már így is "szemetet" eszünk" Csak aki vásárol, én nem. Ha magadnak termelsz az mindig olyan minõségû lesz amilyenre termeled.
"Termeljek magamnak...A panelban Budapesten mégis hol?" Sehol. A pesti egye a szemetet.
A rizs olcsó lesz.
Dobd a pesti kutyádnak. :)
Nem.
A magyar gazdák mindig valamire ráfogják az emelést! Ezért nem mennek semmire sem! Én Németországban dolgozom, majd itt bevásárolok az otthoniaknak is, nem kell a "jó" magyar árú arany áron. (A magyar árú is sok esetben átcímkézett külföldi)
"A rizs olcsó lesz." Mert Magyarországon annyi rizst termelnek...
A kérdező hozzászólása: Ha meg bõséges volt a teremés akkor azon ment a sírás, kidobálták, direkt felgyújtották...
A kérdező hozzászólása: Na igen ez bennem is szöget ütött.Árcsökkentés sosem volt, akkor se, ha kb ideális az idõ, de olyan meg szinte nincs szerintük mert az emelést mindig rá lehet fogni fagyra, melegre, hidegre, esõre, szárazságra, arra ami éppen van...:-/ Én alig emlékszem olyan évre amikor ne ment volna a nyávogás valami "elemi csapás" miatt...
Hogy áremelés lesz-e azt nem tudom: De hogy nem lesz termés, az biztos. A kertemben elvetett borsó belerohadt a földbe. Ha legalább nem lesz két hétig csapadék, akkor nem tudok semmit elvetni. A szomszédaimnak van pár hold földje, de az is víz alatt áll. Kérdés, hogy tudnak-e majd egyáltalán vetni krumplit, vagy bármi mást. Pedig közel-távol nincs folyó. Belvíz viszont igen. Az ország nagy részén is ez a helyzet.
"Nem mi? Azért rohangál mindegyik 30 meg 50 milliós gépekkel. Te mikor fogod ennyire semmire vinni? :D" Épp ezért, milliós gépekkel rohangálnak, ha valami árcsökkentõ hatás van, azt "elfelejtik" beépíteni, de ha nõni kell az árnak, az rögtön be épül. Amíg a külföldi áru, szállítással is olcsóbb, addig nem is fogok otthon vásárolni. A magyar gazda rögtön mindent akar, drágán adja a sokszor kicsit sem jobb minõségû árút! Aki csak azért vesz meg valamit mert magyar, azt jól rászedték. Vannak ugyan tényleg jó magyar áruk, de aranyáron!
"Én jobban örülnék, ha az ilyen emberek vissza sem jönnének többé." Hidd el, nem fogok visszamenni, nem is tervezem, az egyik ok amiért eljöttem, az a mentalitás, ami nagyon meglátszik itt a fórumon is.
"A magyar gazdák mindig valamire ráfogják az emelést! Ezért nem mennek semmire sem! Én Németországban dolgozom, majd itt bevásárolok az otthoniaknak is, nem kell a "jó" magyar árú arany áron. (A magyar árú is sok esetben átcímkézett külföldi)" Én jobban örülnék, ha az ilyen emberek vissza sem jönnének többé.
"A magyar gazdák mindig valamire ráfogják az emelést! Ezért nem mennek semmire sem!" Nem mi? Azért rohangál mindegyik 30 meg 50 milliós gépekkel. Te mikor fogod ennyire semmire vinni? :D
Majd Matolcsy (esetleg Varga) megmondja hogy jövõre jobb lesz és kész.
A baj az hogy nem lokális a probléma hanem az egész Eu ban ez van. Az az, emelkedni fognak az árak. a másik hogy az alap monokultúrák mennek tönkre, a búza kukorica stb. Ennek meg mindenre hatása van. Lehet mondani hogy miért nem hozzuk be Argentínából, mert ott olcsóbb! Igen, az lenne 1-2-3 évig. Aztán ha a stratégiai ágazat a mezõgazdaság kifújna, egyrészt sok sok munkanélküli lenne, másrészt a külkereskedõk ennek függvényébe hatalmasat emelnének az árakon. """Hozzáteszem, a magas élelmiszer árakért nem a gazdák elsõsorban a felelõsek, hiszen alig alig emeltek az áraikon. ""
A kérdező hozzászólása: Most mondták a hiradóban, hogy lesz... Termeljek magamnak...A panelban Budapesten mégis hol?
"Mert Magyarországon annyi rizst termelnek..." Látom nem érted. Betudom annak, hogy nem láttál még rizstermesztést, és/vagy a jelenlegi belvizet. Vagy csak a kombinációs készség nincs meg hozzá.

Mit jelent az, hogy sokat mozog a baba? Mennyi nektek a sok, és a kevés mozgás? 31 hkm

Legjobb válasz: Csatlakozom az elõttem szólóhoz. 24 hetes vagyok, vannak olyan napok, amikor alig tart szünetet, szinte állandóan érzem, hogy mocorog. A kevés az, amikor reggel bejelentkezik, aztán egész nap szinte nem is érzem.

Csatlakozom az elõttem szólóhoz. 24 hetes vagyok, vannak olyan napok, amikor alig tart szünetet, szinte állandóan érzem, hogy mocorog. A kevés az, amikor reggel bejelentkezik, aztán egész nap szinte nem is érzem.
Én akkor mondtam, hogy sokat mozog, amikor jóformán állandóan éreztem. Napközben lányom nagyon sokat mocorgott, mondtam is a dokinak, hogy olyan mintha nem is aludna odabent. :) A kevés nekem az volt, amikor csak pár óránként jelentkezett be egy-egy rúgással.
A kérdező hozzászólása: Akkor nekem nem mozog sokat? Akkor érzem, ha lefekszem, állva ritkábban. Napjában érezem párszor, na de nem állandóan. Ez baj? Van más is így vele?
En ha lefekszem, illetve ha testhelyzetet valtok, akkor mindig rug egyet, de mivel most mar igen kicsi a hely inkabb csak feszeng odabent. Korabban teljesen mas jellegu volt a mozgasa. Most ezt a feszengest sokszor eszrese veszem, mert csak lassan, ovatosan kinyujtja a labat vagyis probalja, de azt sokszor eszre se veszem. Apa szokta mondani, latom aktiv a kisasszony! Kerdem hol? Erre ramutat es ott a dudor megy ki-be. Illetve ebben a korban mar kezd naluk kialakulni a kesobbi bioritmus. Alszik, felkel, alszik, felkel.... Szoval ne aggodj! Attol, hogy nem folyton mozog meg rendben van. Illetve ha aggodsz, akkor nezess ra a vedonovel a baba szivere!
A kérdező hozzászólása: Most voltam ultrahangon, és 4D-n is. Ott látszott, hogy meg sem áll. Csak van aki írja, hogy akkorát rúg, hogy csuda, na ilyet én mikor kisebb volt, éreztem. Most már inkább fészkelõdik, azt érzem. És kisebb rúgásokat érzek, na meg a csuklását.:) De nem állandóan. Amikor eszem, akkor erõsebben érzem õt is.
Szia! Evés után és lefekve érzem inkább én is , állva nem igazán. Na de amikor beindul akkor virgonckodik rendesen:-) Boldog Babavárást
Szia! Én soknak találom amit az én lánykám mocorog, ez nálunk azt jelenti, hogy minden órában érzem. (éjszaka nem tudom :S ) A lustább napjain eltelik akár 2-3 óra is míg jelentkezik, akkor találom inkább kevesebbnek. De nekem is inkább már csak feszíti magát, kinyomja mindenét, nagyon nagy ramazurit már nem tud csinálni, valóban más jellegû már a mozgása ilyenkor a végén. Én ha fekszem, ha állok, ha sétálok, akkor is érzem, szerintem nagyon aktív baba, de nincs összehasonlítási alapom, így nem tudom :S 35hkm

Ki utálja ezt a sok esőt?

Egész héten esett... :@

Legjobb válasz: én. denagyon.

én. denagyon.
Én nem, mert esõben nem kell edzésre mennem ^___^
20:16 Ennyire lusta vagy?
A kérdező hozzászólása: Ha nem szeretsz menni edzésre akkor miért jársz? ;)
Én meg azért utálom, mert szétázok edzésen...(de attól függetlenül megyek -mert szeretem)....meg minden csupa sár.
20.16-os vagyok... Nem, nem vagyok lusta, csak utálom -___-" amúgy meg mi közöd van hozzá?? És azért járok, mert kötelezõ.
Én.
Engem már nagyon idegelt...ma már jó idõ volt, sütött a nap! Legyen holnap is ilyen :)

Honnan jön ez a sok eső?

Földrajzilag...? (Azt tudom, hogy a felh?b?l)

Legjobb válasz: Földrajzilag, tengerekbõl, óceánokból... elpárolog és a felhõbõl ide esik:)

Földrajzilag, tengerekbõl, óceánokból... elpárolog és a felhõbõl ide esik:)
10 évente szokott jönni egy ekkora ciklon, pechünkre kétszer jött egymás után. Tudtommal a Földközi-tenger felõl, kb. 32, 5 milliárd hektót hagyott MO.-n.
Mo. éghajlatát befolyásoló ciklonok ált Izland környékén keltekznek, ez is ottani, bár ritka az ilyen sokáig tartó front és gyakran is jönnek újak, ACk azori szigetekfelõl vagy a szibériai AC de ezeknek kisebb a hatásuk, jelenleg semmilyen, talán a frontoknál de ez a ciklon elég erõs.
Az égbõl.
A kérdező hozzászólása: Jó, de konkrétan honnan, és miért? És eddig miért nem volt jellemzõ ez?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!