Találatok a következő kifejezésre: A sok árt a (512 db)

Heti kétszeri vasalás nagyon sokat árt a hajnak?

Legjobb válasz: Én is heti 2x vasaltam a hajam, kb 3 évig és 6 centit kellett levágni belõle, mert annyira el volt töredezve. :S Tehát: Igen, sajnos sokat árt.

Én is heti 2x vasaltam a hajam, kb 3 évig és 6 centit kellett levágni belõle, mert annyira el volt töredezve. :S Tehát: Igen, sajnos sokat árt.
én minden nap vasalom. : D és vanmég hajam : D
majd nem lesz :)
Én heti egyszer vasalom, 200 fokon, de elég light-osan (max 10 percig), mégis már vágás után egy hónappal elképesztõen kiszáradt, töredezett és fakó.

Valóban sokat árt a borotválás? SOS 14l

Tudom,hogy elég bugyuta kérdés,de nagyon elvagyok ken?dve ezért a dologért.

Legjobb válasz: Egy alkalom nem a világ vége. Egyébként meg a krém is totál ugyanolyan hatású, mint a borotva, ugyanúgy megerõsödik tõle a szõr, csak még a bõrödnek is árt. Legalább is én sokáig krémeztem, és megerõsödött eléggé. Mióta gyantáztatom, azóta meg ritkult:) Nem tudom miért nem engedi. Mondd meg neki, hogy csak egy alkalom és kész.

Egy alkalom nem a világ vége. Egyébként meg a krém is totál ugyanolyan hatású, mint a borotva, ugyanúgy megerõsödik tõle a szõr, csak még a bõrödnek is árt. Legalább is én sokáig krémeztem, és megerõsödött eléggé. Mióta gyantáztatom, azóta meg ritkult:) Nem tudom miért nem engedi. Mondd meg neki, hogy csak egy alkalom és kész.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Pont azt magyaráztam neki, de nem érti csak kiabállt, hogy fejezzem be.Mondtam neki azt is, h a krém is csak megerõsíti, meg se hallotta. Már bánom, h gyantát nem vettem.Á leborotválom és kész, nem érdekel mit mond, õ se menne nyaralni szõrösen az biztos.
Miben kételkedik??? Egyébként szerintem az Ultrahang nem árt!
Szerintem szerencsés helyzetben vagy amiért többször vizsgálnak.Az ultrahang nem árt és ha kételkedik bármiben az orvos az nem véletlen de elmehetsz máshoz is, a 4D szerintem felesleges.Élménynek jó de teljes diagnozisra a hagyományos is szuper.
menj el, én13 hetesen voltam elõször 4d-n, még elég csöppnyi lesz, de rengeteg betegséget kiszûrnek már, a doki szerint a leglényegesebb uh.


Sokat árt a fogyókúrámnak, ha olajban (napraforgó) sült halat eszek?

Brokkolihoz és karfiolhoz szeretném holnap (azokat párolnám)

Legjobb válasz: Hát nem jó, tök sok felesleges kalória. Inkább párold a halat is, vagy grillezd, de ha már mindenképp sütnéd, akkor olívaolajban tedd.

Hát nem jó, tök sok felesleges kalória. Inkább párold a halat is, vagy grillezd, de ha már mindenképp sütnéd, akkor olívaolajban tedd.
A kérdező hozzászólása: Ha vízben párolom, nem fog szétesni? :S Hekkfilérõl van szó

Sok idősből miért a gyűlölet árad a fiatalabbak felé?

Én egyszerűen nem értem. Ismerőseim is egy-két kivétellel ugyan, de csak ilyennel találkoztak és találkoznak, mert ez nem konkrétan a karácsonyra vonatkozik. Bevásárlásnál tolakszik mint valami neveletlen 12 éves, mert neki nincs ennyi dologra ideje mert ide-oda kell sietni, ez meg az lesz a TV-ben. Az már őt nem érdekli hogy ezzel másnak a jókedvét teszi tönkre, pláne karácsony előtt, mert ez akkor volt. Tömegközlekedésen ugyan ez, futnak a busz után, utána sokan káromkodnak, szidják a fiatalokat mintha sátánok lennének, mélységesen fel vannak háborodva ha nem jut nekik ülőhely. (Persze aki rászorul annak odaadom, nade az ilyeneknek???) Amikor a cukrászdából hoztuk a tortát ünnepekre, akkor is. Ott áll, beszélget a pultossal. Hátrafordul és mondja : "jól van maga fiatal, még bőven ráér" és folytatta tovább a mondandóját. Köpni-nyelni nem tudtam, majd utána mondtam hogy de igenis sietek, mert még 100 fele kell mennyek, meg be kell vásárolnom. Természetesen neki állt feljebb, mert hogy mit képzelnek a mai fiatalok (ezt így mondta) hogy cs*sztetik az időseket. Hát én ezt pont fordítva látom. Rendben van hogy vannak neveletlen tinik vagy gyerekek is, azokért én sem rajongok, na de fel nem tudom fogni hogy egyes idős emberekből miért az utálat árad a fiatalabbak felé. Ahhoz nagyon ért némelyik, hogy szidja az én édesanyámat mert én neveletlen vagyok amiért meg mertem szólítani őméltóságát. A köszönés az megint egy eset. Én köszönök, hangosan hogy biztos meghallja. Visszaköszönni nem tud, de folyton folyvást azt hallom a hátam mögött hogy én vagyok a neveletlen mert én nem köszönök...... Miért kell rengeteg öregnek (tisztelet persze a kivételnek!!) tönkretenni más jókedvét? Főleg ilyenkor, karácsonykor. Mert sokukat egyáltalán nem érdekli hogy tönkreteszik mások karácsonyi hangulatát, nem, ők a bárók akikhez ha hozzászólok akkor kapok egy jó 20 perces fejmosást. Ne haragudjatok, nem provokációnak szánom a kérdést, csak valahogy annyira felidegesít az ilyen emberek hozzáállása... Miért árad a gyűlölet a fiatalabbak felé ha nem is arról van szó (szerintem) hogy ők már nem fiatalok?? Nektek van hasonló esetetek? (26/L)

Legjobb válasz: Én is egyszer kiírtam egy hasonló kérdést, és meglepõ, hogy milyen sok ember egyetért az észrevételünkkel. Igen sajnos nagyon sok nyugdíjas ilyen, hála Istennek nem mindegyik! Szerintem ez a kor velejárója biztos zavarja õket, hogy õk bizony már nem olyan aktívak, nem bulizhatnak stb, hanem mindennapjuk ugyanabból a pár programból áll: reggel piac, aztán az orvosnál kis pletyi, utána siet haza az Eszperanzára. Igazából én részben meg is értem õket, viszont azt kevésbé, hogy néha miért kell szó szerint bunkónak lenni. Én mondjuk amennyire lehet tisztelem õket és át is kínálom a helyem (egyébként legtöbbször megköszönik, de nem fogadják el), viszont ha az a tipikus, "odatolakszom a fiatalhoz és követelem a helyét" típus, akkor inkább befordulok, mintha nem venném észre. Én az a fajta vagyok, aki a kölcsönös tiszteletet elvárja, mindegy ,hogy hány éves az ember.

Én is egyszer kiírtam egy hasonló kérdést, és meglepõ, hogy milyen sok ember egyetért az észrevételünkkel. Igen sajnos nagyon sok nyugdíjas ilyen, hála Istennek nem mindegyik! Szerintem ez a kor velejárója biztos zavarja õket, hogy õk bizony már nem olyan aktívak, nem bulizhatnak stb, hanem mindennapjuk ugyanabból a pár programból áll: reggel piac, aztán az orvosnál kis pletyi, utána siet haza az Eszperanzára. Igazából én részben meg is értem õket, viszont azt kevésbé, hogy néha miért kell szó szerint bunkónak lenni. Én mondjuk amennyire lehet tisztelem õket és át is kínálom a helyem (egyébként legtöbbször megköszönik, de nem fogadják el), viszont ha az a tipikus, "odatolakszom a fiatalhoz és követelem a helyét" típus, akkor inkább befordulok, mintha nem venném észre. Én az a fajta vagyok, aki a kölcsönös tiszteletet elvárja, mindegy , hogy hány éves az ember.
Mert haragudnak a világra, hogy tõlük elvette a fiatalságot. Lelkük mélyén fiatalok, de a testük öreg, és tehetetlen. Nem lehet kellemes érzés.
Sokadik hónapban voltam a babámmal, mikor megtörtént a következõ: hazafele mentem a munkából. a busz amivel mennem kellett, épp a megállóban állt (végállomás) de sokan voltak rajta, így nagy pocakkal inkább úgy döntöttem h megvárok egy üreset. megjött a busz, mindenki tódult felfelé, nem is annyira öregasszony már a lépcsõn majdnem fellökött, de gondoltam nem szólok. félig már leültem a legközelebb esõ székre - térdek behajlítva :) - és ekkor jött a meglepetés: az ölébe ültem!! Õ ugyanis úgy döntött hogy amig én leülök, addig Õ beelõz és betette a lábát elõttem és leült. na hát ott kiakadtam. megkérdeztem hogy ugye ezt azért nem gondolja komolyan?? szégyenkezve felállt és elment. hát a pofám leszakad még most is ha erre gondolok.
Engem is rettentesen idegesitenek. Egyszer tomott villamoson ultem, eppen eleg sok taskaval de probaltam ugy ulni magamra, ules ala pakolni hogy meg tobb ember tudjon fel preselodni a villamosra. Egyszer csak felszall egy idos neni, mikor latom hogy az ember tomegen oda kaszalodik hozzam elkezdem ossze szedni a cuccaimat hogy atengedjem a helyemet. Ekkor ket fiatalabb oregasszony 60-65 Koruliek, elkezdenek osztani engem. Hogy en mit kepzelek magamrol!! Hogy majd remelik velem is igybannak ha oreg leszek. Erre a masik bevagja az ilyen remeli nem is eri meg az oreg kort!!! Mondom jolvan , szoval dogoljek meg?! Hat ezekutan basztam atadni a helyemet...
Megkeseredett életük végére már csak az maradt nekik, hogy a világ közepének gondolják magukat. Így röviden. Egyszerre utálom és sajnálom az ilyeneket. Rossz lehet.
Szegényeknek elég szar életük volt, Magyarország az elõzõ században nem igazán volt egy paradicsomi hely. Ettõl függetlenül néha engem is felháborít, hogy tolakodnak a buszon. De vannak nagyon aranyos öregemberek, akiknek szörnyû életük volt és mégsem keseredtek meg.
A kérdező hozzászólása: Hát igen. De nem csak a tömegközlekedésnél... Mi jogon tolakszik elõre pl bevásárlásnál? Mert hogy õ mennyire siet...amikor vásároltam akkor majdnem fellökött és még engem bûvölt szúrós szemekkel hogy miért állok az útjába... Nagyim tisztára más volt, pedig õ is abban a korban nõtt fel amikor Magyarország nem volt egy rózsás hely. õ azt mondta hogy "elõreengedem, mert én már öreg vagyok, hová siessek?" Gyógyszertárba is amikor beteg voltam. 2 sor volt. Én beállok az egyikbe, utánam meg jött egy mama és beállt a másikba. Aztán szépen sorban kezdett átoldalazni az én soromba mert ott kevesebben voltak. Én következnék, erre vágódik be elém a nyanya (már bocsánat), én meg odamondom neki hogy : Elnézést de én voltam itt elõbb. õ: "Jaj most magának nem mind1 az a néhány perc? Ne legyen neveletlen...." Én megmondtam hogy én voltam itt elõbb még1-szer, akkor már az eladó is beleszólt, és nekem adott igazat. Én úgyis 1-2 perc alatt végzek, nem fogom kivárni míg kiváltja a 40 receptjét meg jól elbeszélget az eladóval. Egyszerûen felháborító.:/
A kérdező hozzászólása: EZ oké hogy kellemetlen, de nem mással kell bunkó pofátlannak lenni. Én nem ezt látom hogy haragudnak a világra, inkább azt, hogy a kor miatt azt hiszik hogy õk a világ közepe, holott a tiszteletet akkor is ki kell érdemelni. Bunkósággal meg a fiatalok lenézésével ezt nem lehet elérni.:/
Lehetne hosszan írni arról, hogy a mostani idõsek a régi rendszertõl keseredtek meg, hisz õk a szocializmusban éltek igazán, azt a "mindenkin átgyalogolok a saját jólétem érdekében" mentalitást szokták meg, ami annak idején a besúgásokkal, aljas manipulációkkal teljesedett ki. Tiszteletem a kivételnek!
Én ezt éppen fordítva látom. Sokan interneteznek az idõsebbek közül is: mégsem találkoztam egyetlen egy olyan kérdéssel, ill. - más fórumon - topikkal, amelyben agresszíven szidták és gyûlölték volna a fiatalokat, pedig..jaj, hány olyan jelenetnek voltam szem- és fültanúja, amikor közlekedési eszközön vagy bolti, postai, önkormányzati sorban pimasz arroganciával, kíméletlenül viselkedtek velük (volt, hogy nem tudtam tartózkodni a beavatkozástól sem). Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az ellenkezõjére is volt már példa: az emberséges, megértõ, fiatal "társadalmi lényre", akinek nem tudtam megállni, hogy gratuláljak.
Én is egyetértek veled, erre van épp egy jó példám. Falusi vagyok és minap mentem be a városba. Még volt 10 percem míg jön a busz, az üzlet ott van közvetlena buszmegálló mellett, mondom bemegyek veszek rágót, innivalót. Elõttem volt egy néni õ elõre engedett mert látta hogy nem nagy bevásárláson vagyok. Elõttem egy idõs néni meg traccsol a pénztárossal. már több mint 5 perce ott állok, de azok csak beszélgetnek még fizetni se fizetett semmi, már köhécseltem hogy legyen valami, és megkérdezi "Sietsz valahova? tiszta bunkón" mondom igen buszra megyek... Aztán (direkt) lassan elõveszi a pénztárcáját, aztán még kitalálja hogy kell neki liszt hátramegy érte, már annyira mérges voltam, hogy hihetetlen. Aztán a végén "szerencsésen" lekéstem a buszt az idõs nénike miatt...

Miért gondolok sokat arra a srcácra? Bővebben lent

Aki kb 6-7 évevvel ezel?tt és el?tte is nagyon szerelmes volt belém(én nem),és majdnem jártunk is.De nem volt semmi köztünk csak csók,? nagyon komolyan gondolta velem. mostanába sokszor gondolok rá hogy milyen lenne vele az életem?eggyütt lennénk e?stb

Legjobb válasz: Szia!En is mar jartam ebben a cipoben!!Sot nekem a szomszedom ez a srac!De nalam oszt elmult!Enis nagyon kivancsi voltam miert lehet!De rajottem arra,ha annyira jo lett volna akkor mar reg vele lennek,szoval inkabb masra konctentraltam,meg hat nemsokkal utanna megismertem a paromat!

Szia!En is mar jartam ebben a cipoben!!Sot nekem a szomszedom ez a srac!De nalam oszt elmult!Enis nagyon kivancsi voltam miert lehet!De rajottem arra, ha annyira jo lett volna akkor mar reg vele lennek, szoval inkabb masra konctentraltam, meg hat nemsokkal utanna megismertem a paromat!
Gyakran elõfordul az ilyen sokakkal. Normális, hogy megfordul a fejedben, ez az egész. Olyan is szokott lenni, hogy vki álmodik pl egy régi szerelemrõl, és így eszébe jut. Ne okold semmiképp magad, akkor valószínû az volt a helyes döntés. De ha van kedved szerintem még meg is keresheted dumálni egyet, kalandra fel :)

Sok felől azt hallom, hogy a cukorfogyasztás árt a babának! De mégis akkor mivel lehet leküzdeni az édesség iránti vágyat?

Legjobb válasz: Ez így önmagában nem teljesen igaz. Ha rendben van a cukrod, akkor mértékkel lehet fogyasztani, mert erre is szüksége van a szervezetnek. A cukor azért jelenthet veszélyt mert a terhesség alatt megnövekedik az inzulin szükséglet. Ezt a megnövekedett mennyiséget nem mindenki szervezete képes megtermelni, ekkor alakul ki a terhességi cukorbetegség. Ez jelenthet veszélyt a babára. A méhlepényen keresztül az anyai vérben lévõ plusz cukor átjut a babához. A babának saját inzulin termelése van (független az anyától) ezért a plusz cukor a baba cukor háztartását felboríthatja. A babák megnövekedett születési súlyában a túlzott édesség fogyasztásnak is szerepe van. Ezért illetve saját felesleges hízásod érdekében érdemes óvatosnak lenni, de mértékkel fogyasztva nem árt a dolog. (akit befektetnek a kórházba mert nem gyarapodik megfelelõen a baba,az is kap többek között cukros infúziót is)

Ez így önmagában nem teljesen igaz. Ha rendben van a cukrod, akkor mértékkel lehet fogyasztani, mert erre is szüksége van a szervezetnek. A cukor azért jelenthet veszélyt mert a terhesség alatt megnövekedik az inzulin szükséglet. Ezt a megnövekedett mennyiséget nem mindenki szervezete képes megtermelni, ekkor alakul ki a terhességi cukorbetegség. Ez jelenthet veszélyt a babára. A méhlepényen keresztül az anyai vérben lévõ plusz cukor átjut a babához. A babának saját inzulin termelése van (független az anyától) ezért a plusz cukor a baba cukor háztartását felboríthatja. A babák megnövekedett születési súlyában a túlzott édesség fogyasztásnak is szerepe van. Ezért illetve saját felesleges hízásod érdekében érdemes óvatosnak lenni, de mértékkel fogyasztva nem árt a dolog. (akit befektetnek a kórházba mert nem gyarapodik megfelelõen a baba, az is kap többek között cukros infúziót is)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat! Azt hiszem ebben benne volt minden infó, amire szükségem volt! :)

Tényleg sokat árt a hajnak a hajszárító? :S és miért?

nagyon száraz a hajamés ráadásul még meg is szoktam szárítani,ez tényleg sokat árt a hajamnak? :S miért jobb az ha magától hadjuk megszáradni a hajunkat??

Legjobb válasz: ha sokat szárítod egy idõ után elkezd majd törni a vége egyrejobban.., a faggyúmirigyeket is termeli a meleg levegõs hajszárító, szóval hamarabb zsírosodik. a meleg levegõs károsítja a legjobban, a langyos kevésbé, a hidegtõl meg megfázik a fejbõr.. én épp ezért hagyom mindig magától megszáradni a hajam, mióta nem szárítom hajszárítóval már nem töredezik annyira.. :) de ha hajszáritozol tartsd 10cm-erre a hajadtól, ne használd nagy hõfokon, és miután megszárítottad fél óráig ne menj utcára.

ha sokat szárítod egy idõ után elkezd majd törni a vége egyrejobban.., a faggyúmirigyeket is termeli a meleg levegõs hajszárító, szóval hamarabb zsírosodik. a meleg levegõs károsítja a legjobban, a langyos kevésbé, a hidegtõl meg megfázik a fejbõr.. én épp ezért hagyom mindig magától megszáradni a hajam, mióta nem szárítom hajszárítóval már nem töredezik annyira.. :) de ha hajszáritozol tartsd 10cm-erre a hajadtól, ne használd nagy hõfokon, és miután megszárítottad fél óráig ne menj utcára.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi!! :)
Azért káros, mert hõ hatására felnyílnak a haj felszínét borító pikkelyek és nem zárulnak vissza, amitõl törékeny és fénytelenebb lesz.

Ez sokat árt a szemnek?

a héten 2x6 órára lejárt kontaktlencsét veszek fel mivel tesiórán szemüveg nélkül semmit nem látok, szemüvegbe nem tesizek mert régen mindig összetört, a lencsém pedig most járt le és nincs pénz újra.

Legjobb válasz: nekem 5,5 ös szal ez a megoldás kizárva

A kérdező hozzászólása: nekem 5, 5 ös szal ez a megoldás kizárva
Nem tudom, mennyire erõs a szemüveged, de akkor inkább bírd ki azt az idõt minden nélkül. Nekem -2, 75-ös, mikor nem volt lencsém (márpedig általában nem volt), az öltözõben hagytam a szemüvegem, tesihez pont eleget láttam így is.
Szerintam attól a pár órától nem lesz semmi bajod. Van, hogy hónap végén tovább hordom a lencsét és nincs vele gond.
Hány hétig csinálnád ezt így? Tehát, hogy csak egyszer, vagy több héten keresztül?
A kérdező hozzászólása: egyszer sem megbetegedtem igy nem mentem suliba. de egy hete lejárt lencsével ment volna 2 alkalom
Panadolt is lehet bevenni terhesség alatt
a gyógszertárosok tapasztalatból mondom, h néha többet tudnak segíteni....egyébként meg amit már lehet kis gyermeknek is adni az valószínûleg nem árt néha....panadol Én jártam agykontrollra és 10-20 perc alatt teljesen el tudtam még anno mulasztani a fejfájást, ha hiszel benne lehet h érdemes....
Paramax
Énis így voltam, mint te. Nekem a 10.héttõl a 20.hétig iszonyat fájt a fejem. Én gyógyszerellenesség miatt nem vettem be semmit. Nekem a jégzselé használt. Bekentem vele a homlokom, halántékom, tarkóm és jobb lett. Naponta többször. Plusz a hidegvizes borogatás is bevált. No, meg a sok friss levegõ. Próbáld ki, hátha...
Ez komoly hogy Aspirint meg Algopyrint javasolt az orvosod??? Kb. pont ezeket NEM szokták terhesen ajánlani, inkább a paracetamolt (tehát a panadolt). Egy gyógyszerész-
Szerintem is a gyógyszertárban kérdezd meg, hogy mit lehet, õk tudni fogják. Nekem egy Ibumax nevû fájdalomcsillapítót javasoltak anno a patikában, addig nem is tudtam, hogy ilyen létezik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget.Tényleg több orvos is javasolta az aszpirint meg az algopyrint.
A kérdező hozzászólása: Ibumax az ibuprofént tartalmaz ami nem javasolt a terhesség alatt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!