Találatok a következő kifejezésre: A sok árt (494 db)

A hõsugárzó sok áramot fogyaszt?

1800W meg 900W teljesítményre lehet állítani

Legjobb válasz: 100%-ban hõvé alakul a teljesítménye, mint minden normál elektromos cuccnál (A hõszivattyúk csalnak, azok 100 fölé tudnak menni, egy benti cucc persze nem). Úgyhogy a hõtermelésnek megfelelõen fogyaszt. Ez a cucc viszonylag sokat, de annyit is fût. Az áram más fûtési megoldásokhoz képest drága, bizonyos esetekben viszont nincs más megoldás, s legalább igen kényelmes. Ha a ház elég jól szigetelt, akkor még a komplett villanyfûtés ára sem feltétlenül húzós, viszont pl. gázzal akkor is sokkal olcsóbb lenne. Ez van.

100%-ban hõvé alakul a teljesítménye, mint minden normál elektromos cuccnál (A hõszivattyúk csalnak, azok 100 fölé tudnak menni, egy benti cucc persze nem). Úgyhogy a hõtermelésnek megfelelõen fogyaszt. Ez a cucc viszonylag sokat, de annyit is fût. Az áram más fûtési megoldásokhoz képest drága, bizonyos esetekben viszont nincs más megoldás, s legalább igen kényelmes. Ha a ház elég jól szigetelt, akkor még a komplett villanyfûtés ára sem feltétlenül húzós, viszont pl. gázzal akkor is sokkal olcsóbb lenne. Ez van.
Igen! Folyamatosan nem éri meg fûteni vele.
A kérdező hozzászólása: nem állandóan használom, esténkét 2szer 3szor bedugom kb 20 percre
Igen, rengeteget fogyaszt és nagyrészét nem is a melegítésre hasznákja fel.
Áruld már utolsó hogy érted hogy nagy részét nem is melegítésre használja? Mit csinál belõle? Tejbegrízt?
Hõsugárzóval a fûtés 3x annyiba kerül, mint gázzal, és 6x annyiba, mint fával. Szóval drága. Az elöttem válaszolónak: Mégis, mire menne el az áram, ha nem hõenergává alakul? Mozgàsi energiává alakul, és szaladgál a radiátor a szobában, vagy sugározza a falunak a Bartók rádiót???
igen, elég sokat fogyaszt, a hõsugárzós megoldással árammal nem túl gazdaságos fûteni, olyasmire jó pld fürdõszobában pár fok plusz mielõtt fürdik a gyerek csak a számok végett 1kwh kb 40 ft vagyis ha a hõsugárzód megy az 1800w állásban 1 órát akkor az kb 1.8x40ft off mi is az a nagy rész veszteség?
Nem fog válaszolni a kvantum fizikus, ne aggódjatok:) )

Heti kétszeri vasalás nagyon sokat árt a hajnak?

Legjobb válasz: Én is heti 2x vasaltam a hajam, kb 3 évig és 6 centit kellett levágni belõle, mert annyira el volt töredezve. :S Tehát: Igen, sajnos sokat árt.

Én is heti 2x vasaltam a hajam, kb 3 évig és 6 centit kellett levágni belõle, mert annyira el volt töredezve. :S Tehát: Igen, sajnos sokat árt.
én minden nap vasalom. : D és vanmég hajam : D
majd nem lesz :)
Én heti egyszer vasalom, 200 fokon, de elég light-osan (max 10 percig), mégis már vágás után egy hónappal elképesztõen kiszáradt, töredezett és fakó.

Árt a babának vagy nekem a "sok" mobiltelefonálás?

Tudom, hogy még nem kimutatott, de elkezdtem aggódni... (ezen is :-))

Legjobb válasz: Úgy látszik sokat aggódsz, ami nem jó neked sem és a babának sem. Ha izgulsz, használd kevesebbet, vagy használj hadsetet. De nem kimutatott, hogy árt, ne izgulj. Modern világban élünk...

Úgy látszik sokat aggódsz, ami nem jó neked sem és a babának sem. Ha izgulsz, használd kevesebbet, vagy használj hadsetet. De nem kimutatott, hogy árt, ne izgulj. Modern világban élünk...
Nos, akkor most nézzük mérési eredményeket. Mérnök hallgató vagyok, és az egyik órán bemértünk néhány telefont. A mûszeren az állt, h a hármas érték az nem káros még az egészségre.200nál akad ki a mûszer.A ma forgtalomban lévõ telefonok 95%ánál kiakadt a mûszer, ha közvetlenül melléje tettük a telefont.Fél méterrõl ez olyan 100as érték körül mozgott, és sokak értéke nem nagyon csökkent az egészségre káros határ alá egy méterrõl sem. Azok a telefonok nem akasztják ki, amik nagyon drágák és nagyon modernek.Egyik srácnak volt ilyen, de nem akarta megmondani, h mennyibe kerül. Mióta ezt tudom, próbálom a telefonomat legalább fél méterre helyezni a pocimtól, de az én értékeim lényegesen jobbak voltak, nem akasztotta ki a mûszert egyik esetben sem.Viszont õ is az egészségre káros érték fölött volt. H a babára mindez hogyan hat, tényleg nem bizonyított, de ha agykárosító hatása van egy kifejlett szervezetre, akkor biztos õ sem szereti.Neked kell megoldást találni.Egy tipp:fémszálas textíliával le lehet árnyékolni, h ilyet hol kapsz?Nem tudom...
Ne aggódj. Ha ártana, nagyon sok sérült baba születne. Azért a biztonság kedvéért (lsd fent) ne tedd a hasadhoz, nadrágzsebbe. És ugyanígy ne állj a bekapcsolt mikró elé és ne ülj a monitor elõtt és még sorolhatnám... Jó és nyugodt babavárást!
Nyugi, ha ezek mind káros hatással lennének egy magzatkára, akkor nekem kb. egy Quasimodot kellett volna szülnöm. Ugyanis egész nap a laptop elõtt kuksoltam (dolgoztam, neteztem)és még volt, hogy órákat beszéltem a húgommal mobilon. Szerencsére teljesen egészséges a kicsilányom, már 4 hónapos lesz hó végén. Egészségesen fejlõdik, teljesen normális idegrendszerrel. Nem lesz semmi baj, ne izgulj! Gratula a babához.


Tengerimalacnak nem árt a sok ugrálás?

A házikó tetejére,vagy a beépitett polcra le-fel ugrálás nem árt nekik? Nem fog pl az izülete sérülni?

Legjobb válasz: Ha magától ugrál, akkor biztos nem árt. Tudja õ, hogy mikor elég. Így legalább nem hízik el!

Ha magától ugrál, akkor biztos nem árt. Tudja õ, hogy mikor elég. Így legalább nem hízik el!

Ha sokat váltogatom a szemüveget, árt valamit? (lent)

Szóval kb másfél éve a doki azt mondta, hogy szemüveg kell egyenl?re csak olvasáshoz, tanuláshoz, gépezéshez, majd meglátjuk kés?bb. De sosem hordtam, mostanában úgyérzem, hogy rossz a szemem, úgyhogy elkezdtem hordani. Árt ez így valamit, hogy egyszer rajtam van, egyszer nem, fél napig így, fél napig úgy, majd felveszem egy fél órára, majd megint semmi?

Legjobb válasz: Nem árt.

Nem árt.
Az a fél dioptria szinte semmi.Ha felveszed, amikor úgy érzed, szükséged van rá, bõven elég. Én egész gyerekkoromban szemüveges voltam. Folyamatosan javult. mikor utoljára voltam szemésznél, akkor írt fel egy +0, 5-öst a balra, és 0-t a jobbra, de azt mondta, ha bírom nélküle, tök felesleges kiváltani.

Miért van az, hogy ha közbe jön egy rossz dolog a többi sok szépet feledjük? Miért arra az egy rossz dologra koncentrálunk? A sok szép miért veszti hirtelen értelmét?

Legjobb válasz: Ami rossz, azt az ember igyekszik elkerülni, megakadályozni. Ami rossz, az probléma, az ember koncentrál arra, hogy ezt a problémát megoldja, gondolkodik róla, rágódik rajta, hogy a problémát képes legyen megoldani. Ilyenkor a figyelem erre összpontosul. A jó dolgokkal nincs mit kezdeni, azt nem kell „megoldani”, maximum az ember lehet annyira elõrelátó, hogy megpróbálja fenntartani az állapotot. De nem törekszünk erre annyira, hiszen így a jó állapot is problémává válna, az ember meg természetesen nem kedveli a problémákat.

Ami rossz, azt az ember igyekszik elkerülni, megakadályozni. Ami rossz, az probléma, az ember koncentrál arra, hogy ezt a problémát megoldja, gondolkodik róla, rágódik rajta, hogy a problémát képes legyen megoldani. Ilyenkor a figyelem erre összpontosul. A jó dolgokkal nincs mit kezdeni, azt nem kell „megoldani”, maximum az ember lehet annyira elõrelátó, hogy megpróbálja fenntartani az állapotot. De nem törekszünk erre annyira, hiszen így a jó állapot is problémává válna, az ember meg természetesen nem kedveli a problémákat.
"A jó dolgokkal nincs mit kezdeni, azt nem kell „megoldani”" Ezzel nem értek teljesen egyet. Semmi se mûködik magától. Egy kapcsolatért is dolgozni kell, hogy hosszútávon fenmaradjon. A rendért is alaposan meg kell dolgozni. Hogy kapcsolataink rendbe legyenek, (meg kell érte dolgozni) Ha adódik egy probléma akkor pozitív hozzáállással is meg lehet õket oldani, hogy közbe ne felejtsük el, mi a pozitív benne, egyálltalán miért érdemes a dolgokat a helyére rakni, ha egyáltalán érdemes.

Valóban árt mint használ a bőrnek a sok tisztítás?

Legjobb válasz: Igen, mert a többszöri mosással száraz lesz a bõr, ergo arra ösztönzöd a faggyúmirigyeket, hogy mégtöbb zsiradékot termeljen, ezáltal sokkal nagyobb az esély a pattanások kialakulására.

Igen, mert a többszöri mosással száraz lesz a bõr, ergo arra ösztönzöd a faggyúmirigyeket, hogy mégtöbb zsiradékot termeljen, ezáltal sokkal nagyobb az esély a pattanások kialakulására.
Nem szabad agyon tiszítani, mert a savköppenyt is legyengíted.
Túlzásba nem szabad vinni, de reggel és este azért kell tisztítani.

Terhességem 19. hete körül árt-e a sok utazás?

Ez reggel 1óra buszozás, 1óra 20perc vonatozás, és 15perc metrózás jelent.

Legjobb válasz: Ha veszélyeztetett vagy, akkor szerintem ez bizony túl sok az utazásból... Én kiíratnám magam táppénzre, és otthon maradnék. Mi miatt lettél veszélyeztetett? (Ez sem mindegy)

Ha veszélyeztetett vagy, akkor szerintem ez bizony túl sok az utazásból... Én kiíratnám magam táppénzre, és otthon maradnék. Mi miatt lettél veszélyeztetett? (Ez sem mindegy)
Szia!Megkérdezhetem, hogy miért született meg ilyen korán az elsõ babád és mit éreztél akkor(véreztél stb.)? Én a helyedben nem kockáztatnék ez elég sok utazásból, plusz gondolom még a munka is.Ha megteheted maradj otthon:) . Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: 22hetesen megszületett az elõzõ babám, és e miatt vagyok veszélyeztetett.
A kérdező hozzászólása: Szia. Reggel felkeltem picit véreztem(pár csepp) hívtam a dokimat, mondta menjek be, fél óra múlva jött haza apum aki be tudott volna vinni.De akkor már fájásaim voltak, és a bab burokkal együtt elindult kifelé, hívták a mentõket.Mire beértünk sajnos nem élt a pici, a doki szerint 22hetesen amúgy se lett volna esélye az életre. Borzalmas volt, senkinek nem kívánom.Mai napig azzal vigasztalom magam hogy jobb így, mint egy beteg gyereket egy életen keresztül látni szenvedni... Hogy mért indult meg a szülés a mai napig nem tudom. Igazából nem dolgozni hanem suliba járnék, ami nem megterhelõ, csak az utazás aggaszt, de persze a baba az elsõ, ezt levelezõin is tudom folytatni.
Én nem kockáztatnék. Nem is annyira a metró és a vonat a gond, hanem a jóminõségû magyar utakon való buszozás.
A helyedben inkább halasztanék... Eleve az ülõ helyzet sem túl jó... Meg a rázkódás. Most a baba a legfontosabb.
Ha nem lenne ilyen elõtörténeted, talán még elmenne... Így viszont ne tedd. Kérdezd meg az orvosodat is, de szerintem õ is ezt fogja mondani. Ha dolgoznál, amiatt még talán el lehetne fogadni, hogy muszáj, különben hogy élnétek meg, stb, de a suli tényleg nem indokolja, fõleg egyetem v. fõiskola, ahol az se tûnik fel, ha kizárólag vizsgázni mégy be.
Pont 22.héten járok, így szíven ütött ami veletek történt. A rendszeres zötykölõdés a buszon ezeken az utakon egy nem veszélyeztetett terhességnél is rizikós. Pont ugyanabban a szituban vagyok mint te, mármint suli+utazás szempontjából. Én úgy döntöttem hogy abbahagyom. Na jó, közrej?tszott benne hogy vizsgaidõszak közepére írtak ki, szal a levelezõt is ki lett lõve.A veszélyeztetett státusz miatt érdemes lenne megfontolnod a passzív félévet vagy az évhalasztást. Majd írd meg hogy döntöttél.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, és boldog babavárást, ill. babaázást kívánok mindenkinek! Hát akkor szerintem egyértelmû a döntésem még kb fél-1 hónapot bejárok(az talán nem olyan vészes, ) és minél hamarabb, elintézem hogy magántanuló legyek és csak vizsgázni kelljen bejárnom.

Valóban sokat árt a borotválás? SOS 14l

Tudom,hogy elég bugyuta kérdés,de nagyon elvagyok ken?dve ezért a dologért.

Legjobb válasz: Egy alkalom nem a világ vége. Egyébként meg a krém is totál ugyanolyan hatású, mint a borotva, ugyanúgy megerõsödik tõle a szõr, csak még a bõrödnek is árt. Legalább is én sokáig krémeztem, és megerõsödött eléggé. Mióta gyantáztatom, azóta meg ritkult:) Nem tudom miért nem engedi. Mondd meg neki, hogy csak egy alkalom és kész.

Egy alkalom nem a világ vége. Egyébként meg a krém is totál ugyanolyan hatású, mint a borotva, ugyanúgy megerõsödik tõle a szõr, csak még a bõrödnek is árt. Legalább is én sokáig krémeztem, és megerõsödött eléggé. Mióta gyantáztatom, azóta meg ritkult:) Nem tudom miért nem engedi. Mondd meg neki, hogy csak egy alkalom és kész.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Pont azt magyaráztam neki, de nem érti csak kiabállt, hogy fejezzem be.Mondtam neki azt is, h a krém is csak megerõsíti, meg se hallotta. Már bánom, h gyantát nem vettem.Á leborotválom és kész, nem érdekel mit mond, õ se menne nyaralni szõrösen az biztos.

A sok tejtermék nem árt a babának? Rettentően kívánok minden tejes dolgot! 35 hetes vagyok

pl:napi 1L tej+2-3joghurt+1rudi!Ez már sok?

Legjobb válasz: Most még nem.A szülés után kell arra figyelni,hogy szoptatás alatt legyen fehérjedús a táplálkozásod(hús,tejtermékek stb..).de tejbõl ne haladd meg a napi 5-7 dl-t,mert a sok tehéntej apaszhatja a tejed.

Most még nem.A szülés után kell arra figyelni, hogy szoptatás alatt legyen fehérjedús a táplálkozásod(hús, tejtermékek stb..).de tejbõl ne haladd meg a napi 5-7 dl-t, mert a sok tehéntej apaszhatja a tejed.
Ja még annyi hogy inkább idd meg ha azt kívánod, mint azzal szenvettesd magad hogy nem szabad és majd meghalsz egy pohár tejért!:) Örülj neki hogy a tejjel vagy így, az legalább egészséges, van aki a kólával, kávéval van így.
Szia!Innen is látszik, hogy ahány védõnõ, annyiféle tanács!Én is úgy tudom - védõnõ által - hogy a baba megszületéséig nem jelent gondot a sok vagy több tejtermék fogysztása!
kifejezetten ajánlják terhesség alatt a tejtermékek és fehérjék fogyasztását, ugyhogy ne legyen lelkiismeretfurdalásod emiatt :)
Na ezzel én is így vagyok mint te!:) Mi 37 hetesek vagyunk nálam is megy a napi fél liter tej, joghurt, tejberizs, 3 naponta tejbegrízt reggelizek meg ilyenek.:) Szerintem nem sok egyébként, ha ezt kívánod hát edd ezeket, abból bajod nem lehet!:) Nekem pl. azt mondta a védõnõm inkább így egyem-igyam mint pezsgõtabi formájába mert az meszesíti a méhlepényt. A tejtermékekre majd csak a szoptatás alatt kell figyelni addig szabad én úgy tudom.
Sok kalciumra van most szükséged, ezt jelzi a szervezeted. Kérdezd meg a védõnõdet, mert az enyém pl. azt mondja, nem ajánlott terhesség alatt napi fél liternél többet inni belõle, mivel átjut némi allergizáló hatás a babához is. Én is meginnék annyit szívesen. :) Szedsz valami multivitamint, amiben kalcium is van? Mert azzal is tudnád fedezni a megnövekedett igényt.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Elevitet szedek!De egyszerûen rendesen meg kell állnom, mint valami függõ, hogy ne tejet igyak...Nem értem, de olyan jól esik!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!