Találatok a következő kifejezésre: A skizofrénia magas (1 db)

A skizofrénia a magas intelligenciahányadossal rendelkezők betegsége?

Nem pedig az alacsonnyal bíróké.Ezt hallottam.

Legjobb válasz: rosszul hallottad... illetve lehet, hogy jól, de aki ezt mondta neked, az nagyon nagy butaságot mondott. az intelligencia szintjéhez nem kötõdik semmiféle betegség, pontosabban nincs olyan betegség, amelyiknek feltétele a magas (vagy alacsony) intelligenciaszint.

rosszul hallottad... illetve lehet, hogy jól, de aki ezt mondta neked, az nagyon nagy butaságot mondott. az intelligencia szintjéhez nem kötõdik semmiféle betegség, pontosabban nincs olyan betegség, amelyiknek feltétele a magas (vagy alacsony) intelligenciaszint.
ismerek skizo lányt. eléggé súlyosan jelen van nála a betegség, viszont nem egy IQ bajnok...
nincs összefüggésben. sokkal inkább a családi háttér a befolyásoló tényezõ
Nem függ az intelligenciától, de az intelligensebb betegeknél kedvezõbb a lefolyása (valószínûleg mert jobban képesek együttélni vele).
Amire te gondolsz (szerintem), az nem a skizofrénia, hanem a többszörös személyiség, amely az eddigi tapasztalatok (nem saját :) alapján többnyire magas iq-jú személyeknél jöhet létre.
Az elsõ válaszolónak azért nem teljesen van igaza, van összefüggés néhány betegség és az IQ között. Pl.: Asperger szindrómásoknak gyakran magasabb az átlagtól


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Öngyilkosság megoldás?

Sokszor jut eszembe az öngyilkosság. Nem hiszek már semmiben sem. Nem bízok senkiben sem. Nincs kedvem már semmihez. Élni sem. Minden szürke, egyhangú, hideg. Fáradtnak érzem magam. Nem érdekel már semmi. Nincs semmi és senki aki boldoggá tudna tenni.
Úgy érzem nincs remény. Nem tudok már hinni önmagamban sem.
Van így értelme az életemnek?

12

MIlyen változatai vannak a bipoláris zavarnak? VAn valami 1.2.3. fokozata. Hol találhatnám meg ezek leírásait?

létezik olyan hogy kevert? vagyis hogy egyszerre van jelen egy életen át az általános életkedvetlen értelmetlen küzdelmekkel teli életérzés, és az erre reakcióként adott üres pörgés? MIvel ez egy mejgátszás, azt gondolom, hogy ebből nő ki a szorongás.

Ti éltek át ilyet bipolárisok? ha nem bipoláris zavar, akkor mi lehet ez?

3

Tudnátok ajánlani nem borsos árú, jó pszichológust?

Lehetőleg Újpesten vagy a közelben. És akiről tényleg ismertek, nem bízok a netes hirdetésekben. Köszönöm szépen előre is!

1

Hogy van kapcsolatban a bipoláris zavar a szorongással?

kinek milyen ötlete, tapasztalata, tudása van?

5

Létezik olyan tudatosan végezhető kúra, terápia vagy módszer, amivel egy traumát el lehet felejteni?

Több szerencsétlen balesetet átéltem (robbanás, karambol), és meghalt pár éve pici korában a kisfiam. Megpróbáltam feldolgozni ezeket, egy darabig úgy tűnt, hogy működik, de újra előtörnek az emlékek és az ezekkel járó fájdalmas érzések. Szeretnék tudatosan felejteni, vagy megbirkózni ezekkel. Ha létezik ilyen terápia, mi az?

2

Tudatalatti = tudattalan?

4

Mit érez az akinek pl autóvezetés/motorozás vagy hasonló dolgok közben halálfélelme van?

Szoktam érezni valamit, de nem tudom minek nevezhető ez az érzés.

3

Van itt olyan ember, akinek a gyógyszer hozta ki a bipoláris zavart, mániás időszakot pörgést? Miért nem mondják el az orvosok, hogy ezt a gyógyszer okozta?

Egyértelműen a gyógyszer szedése után lettek erősebb mániáim, pl felelőteln vásárlási kényszer, vagy nem tudtam uralkodni magamon és mindenkit kiosztottam, meg szexuális kicsapongásaim, vagy pénzszerzés, meg miden amit túlzottan éltem át. És rám sütötték hogy bipoláris vagyok. Kezdett nekem feltűnni, hogy ezt a gyógyszer óta csinálom ilyen súlyosan, és titokban abbahagytam a gyógyszert. azóta már nincsenek ilyen erős mániáim kényszereim. Nem akartam becsapni a dokit, és elmondtam neki, hogy nem szedem a bogyókat, és kérdezte nem pörgök-e. Mondom nem, már nem, és hogy gyanítom, hogy nekem azt a gyógyszer okozta. ERre még mindig azt mondja, hogy "hát ő ezzel vitatkozna."

most nem tudom, hogy igaza lehet, és majd megint rám tör valami mánia, ha nem szedem a bogyót, vagy nekem van igazam?

Miért nem lehet belátniuk, hogy nálam ez így hatott?

Ismerek mást is, akinél ugyanez volt, de neki adtak az antidepi mellé hangulatstabilizátort.

tapasztalatok? esetleg valami tudás van a birtokotokban a témával kapcsolatban?

9

Normális vagyok?

Szeretek orvosokhoz járni .Most is arcidegbénulásból gyógyulgattok és szinte örömmel tölt le ,ha mennem kell gyógytornára vagy injekcióra...Valahogy vonzz ez az érdeklődési kör

7

Szociális fóbiával érdemes kamionsofőrnek menni?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!