Találatok a következő kifejezésre: A sima a kókuszmatrac (5 db)

Babaágyba jó a sima matrac is vagy kókuszmatracot érdemesebb venni?

Legjobb válasz: Jó a sima is(ha nem lenne jó,nem lehetne kapni),de a kókuszmatracnak vannak hasznos tulajdonságai is!

Jó a sima is(ha nem lenne jó, nem lehetne kapni), de a kókuszmatracnak vannak hasznos tulajdonságai is!
A kérdező hozzászólása: Igen például a gerinc miatt úgy tudom .
igen a kókuszmatrac a gerincnek sokkal egézségesebb...a szivacsmatrac "behorpad"a kókusz sokkal tartosabb
A kókuszmatrac természetes anyagból van.Légáteresztõ.Ha esetleg pisis lesz, az is tökéletesen kiszellõzik belõle, a huzat mosható.Én a kókuszra szavazok.
Én neten vette babaágyat és hozzá kókuszmatracot. Amikor kiszállították volt hozzá.... Kókuszmatrac. :) így most kettõ van. Én aludtam már az egyiken, mert rákényszerültem, nem részletezem de én belehalnék ha ilyenen kéne aludnom jó pár évig. Viszont amióta újra a saját ágyunkban alszom azóta fáj a hátam szal biztosan jó a gerincnek a kókuszmatrac. Amúgy szerintem a babaágyakba alapvetõen kemény matracot tesznek úgyhogy ha csak ez a szempont akkor teljesen mindegy. :)
Én úgy tudom, hogy ahogy a kókusz törik, akkor a baba, állandóan a porban fog feküdni. Ez allergiát okoz. Mi a cardo-tól vettük a holdfény matracot.
Ma már a sima habmatracnak is van kemény változata és az antiallergénebb mint a kókusz.A kókuszra többen allergiásak mert természetes anyag.A pamut anyagra is többen allergiásak mint a mûszálasra.Természetesen ezért még nem rossz a kókusz, de szerintem a sima hideghab sem.Viszont, ha a kókusz nem latexált(ezáltal drágább is) könnyebben törik, dohosodik és nem lehet átmosni ha pisi van.

A sima és a kókuszmatrac között mi a különbség? Melyik a jobb?

Legjobb válasz: En kokuszmatracot vettem a kicsi lanyomnak, mert sokkal jobban szellozik, mint a sima. Szerintem kenyelmesebb is. En is azt hasznalok. :)

En kokuszmatracot vettem a kicsi lanyomnak, mert sokkal jobban szellozik, mint a sima. Szerintem kenyelmesebb is. En is azt hasznalok. :)
A kókuszmatrac allergiát okozhat. Vigyázz vele.
Nagyon nem értek egyet az elõttem szólóval. A férjem nagyon allergiás, ezért a baba születése elõtt megkérdeztem az allergológust, hogy milyen megelõzõ intézkedéseket ajánl a babának. A kókusz matrac volt az elsõ amit említett, hiszen tökéletesen szellõzik nem tapad meg benne a por, nem tudnak az atkák megtelepedni benne. + Amikor a babám megszületett megkérdeztem a gyerekorvost, hogy aludhat-e hason, mert mindenhol azt hallottam, hogy nem javasolják. Azt mondta, ha kókuszmatracon alszik akkor hagyhatom hason, mert annak olyan a légáteresztõ képessége, hogy a babának akkor sem történik baja, ha szó szerint az arcán alszik. Mellesleg nyári baba és nem izzadt annyira (jó szellõzés), és még alaktartó akkor is ha átzuhanyozod a kádban. Én nagyon ajánlom!
az utolsónak teljesen igaza van, én babóm hasfájós és csak hason alszik, de a kókuszmatrac tényleg annyira áterszti a levegõt, hogy ha az arcán alszik, akkor is maximális légzésvételt mutat a légzésfigyelõ:)

A kókuszmatracra elég lesz sima gumis lepedőt húzni? Vagy kell közé valami nedvszívó anyag?

Bocsika, de még kezd? vagyok, els? babát várjuk...

Legjobb válasz: Szia! Lehet venni rá olyan lepedõt, mármint a pamut alá, ami nem engedi matracba folyást. Azt Gumi(nem gumis) lepedõnek hívják

Szia! Lehet venni rá olyan lepedõt, mármint a pamut alá, ami nem engedi matracba folyást. Azt Gumi(nem gumis) lepedõnek hívják
Tehetsz alá nejlont ha akarsz de nekem nincs alatta semmi. Nem ázott át még annyira sosem. A feje alá úgyis mindig teszel egy textilpelust a popsiján meg azért csak van pelus.
ikeában árulnak olyat, amit a gumislepedõ alá lehet tenni, egyik fele pamut, másik ilyen nejlon szerû, de nem zörgõs :) a lényeg hogy nem megy át rajta folyadék. én ezt használom, eddig egyszer jött jól, amikor pucéran volt a gyerek a kiságyban és bekakilt.. : ) a feje alá ez nem ér el, de lehet úgyis rakni, hogy elérjen, én mondjuk mindig pelust teszek oda.
Igaza van az utolsó válaszadónak, ha letakarod a kókuszmatracot gumilepedõvel, akkor épp a funkcióját veszíti el. Annak az a lényege, hogy nem tartja magában a nedvességet, mint a szivacs, hanem keresztülfolyik rajta. Én a védõnõtõl kaptam egy tégeles babakelengyés papírt, azon szerepel a gumilepedõ, de oda van írva mellé, hogy kókuszmatrac kivételével kell használni, tehát arra nem. Ha folyamatosan cseréled a pelust, akkor nem tud annyi "cucc" mellémenni, a feje alá pedig úgyis tenni kell egy textilpelust.
salynos olyan lesz a matrac én át szoktam törölgetni . és át lehet mosni mert ki folyik a víz a matracbol. De ha letakarod gumis lepedövel nem szellözik és a jó tulajdonságát a matracnak nem használod.Én 2-tö pamut lepedöt használok egyszerre hogy valamennyire védjem a matracot.Olvas utána hogy a természetes kokusznak milyen jó hatása van azért nem lehet takargatni.
Nálunk már 3 gyereket kiszolgált a kókuszmatrac, nem volt rajta gumilepedõ, és még mindig semmi baja.


Kókuszmatrac vagy "sima" matrac legyen a kiságyba?

Nem tudom milyen matrac legyen, vettünk egy kiságyat abba lesz sima matrac, de nem tudom érdemes lenne e vennünk bele kókuszmatracot? Melyikkel mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: szia. Amire pénzed van??!! De! Tökéletesen megfelel a hagyományos matrac is, ha nem puha. Ezért legalább 7-10 cm vastag legyen. Csak 2-3 évig van szüksége rá az új családtagnak.

szia. Amire pénzed van??!! De! Tökéletesen megfelel a hagyományos matrac is, ha nem puha. Ezért legalább 7-10 cm vastag legyen. Csak 2-3 évig van szüksége rá az új családtagnak.
Nem sokkal drágább a kókuszmatrac mint a sima. attól függ hol veszed. Én 5900-ért vettem 120*70 ágyba tavaly októberben. Nem atkásodik, szerintem nem is süpped a baba annyira bele. Szerintem mindenféle képpen megéri.
Bár a kókuszmatracot egészségesebbnek mondják, nekem inkább negatív tapasztalataim vannak. Elõször is kókuszrostnak van egy elég speciális szaga. Engem nagyon zavart. Úgy éreztem, hogy a kókuszmatrac túl kemény, télen talán hideg is (ez most nem lenne gond! :o) és nagyon vékony az a vatelinszerû anyag, amivel bevonják magát a kókuszt, ezért szerintem még szúr is! Mi épp ezért csak derékaljjal használtuk, de mikor megszületett a kislányom úgy döntöttem, hogy továbbadom a kókuszt és vettünk egy hagyomásnyos szivacsmatracot.

Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy szerintetek a kiságyba milyen matracot vegyünk? Kókuszmatracot (amit én nagyon keménynek tartok) vagy olyant aminek az egyik fele kókusz a másik sima szivacs?

Legjobb válasz: Nekünk a hálószobai ágyunkban van fele kókusz fele szivacs matracunk, de a kókuszt imádjuk, azon alszunk. Elõször tapintásra keménynek tûnt, egy éjszakára kipróbáltuk, hogy mégis milyen, és azóta eszünk ágában sincs megfordítani. Nagyon jót lehet rajta aludni. A kisbabákat nem ismerem, az igényeiket sem, az elsõt várjuk és ennek még nem olvastam utána, de valahogy fel sem merült bennem, hogy ne kókusz legyen, annyira szeretjük mi.

Nekünk a hálószobai ágyunkban van fele kókusz fele szivacs matracunk, de a kókuszt imádjuk, azon alszunk. Elõször tapintásra keménynek tûnt, egy éjszakára kipróbáltuk, hogy mégis milyen, és azóta eszünk ágában sincs megfordítani. Nagyon jót lehet rajta aludni. A kisbabákat nem ismerem, az igényeiket sem, az elsõt várjuk és ennek még nem olvastam utána, de valahogy fel sem merült bennem, hogy ne kókusz legyen, annyira szeretjük mi.
Nekünk kókusz van, 13 hónapos a fiam, az elsõ naptól nagyon jókat alszik rajta. Nem olyan kemény az.
Nálunk szivacsmatrac van a kiságyban, decubitus matrac, és teljesen jó.
Nem minden kókusz kemény. Mi elõször örököltünk egyet, az nagyon kemény volt, mint egy priccs. Ráadásul valami méregdrága volt. Tapasztalat híján én azt hittem, hogy mindegyik ilyen, aztán vettünk egy másikat, és az jóval puhább volt. Én teljes kókusz vennék, mert azt tisztítani is könnyebb egy esetleges balesetnél, jobban kiszárad, szóval higiénikusabb is szerintem.
Ahogy az elõzõ írja, nem minden kókusz kemény. Mi is megfogdostunk párfélét a bababoltban, végül a puhábbat választottuk, még így is keményebb azért, mint egy szivacsmatrac és ezt a fajtát lehet mosni is.
Ha kókuszt veszel ügyelj arra hogy latexált legyen(már ritka éa becsaphatnak) akkor nem dohosodik, valóban nem mindegyik kemény.Ha szivacsot akkor nagysûrûségû hideghabot az elég kemény a babának, de mégsem nagyon.Nekünk mindkettõ volt és az utóbbi vált be.
A kisfiam kókuszmatracon alszik, nem volt gond vele. Szerintem a gyerekek nem érzik keménynek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!