Találatok a következő kifejezésre: A sertés el (11 db)

Mit kell elkövetnem a hoz, hogy foci közben mint játékost ki állítanak a meccsről? Milyen szabály sértést kell a hoz el követnem?

Legjobb válasz: talán a legkönnyebben egy 5-ösön belül elkövetett nyujtott lábas nagyon csúnya kapusfelrúgással lehet elérni....de miért is cél ez?

talán a legkönnyebben egy 5-ösön belül elkövetett nyujtott lábas nagyon csúnya kapusfelrúgással lehet elérni....de miért is cél ez?
Fontos tudni meddig lehet szabálytalankodni, fõleg a fociban..
A kérdező hozzászólása: 14 éves lány vagyok. És akaratom ellenére betettek engem egy lány focicsapatba. Akkor épp nem voltam iskolában mikor a tagokat írták össze és úgy döntöttek, hogy akkor engem is bevesznek. Nem értek a focihoz és még csak nem is szeretem. Csak szerintük eléggé értek hozzá és ügyes vagyok. De ennek én pont az ellenkezõét állítom magamról. Több éve problémák vannak mind a két térdemmel , ráadásul szívzörejem van születésem óta. Persze errõl nem sokan tudtak. De hétfõn lesz az elsõ meccs(persze nekem már kötelezõ) , ezért kértem a segítséget itt, hogy még ha mennem is kell , de hamar állítsanak ki engem. Nem akarom az egész meccset végig játszani.
Rugdosd össze a többieket, jó nagyokat, káromkodj, kezelj sokat!
szolj be a bironak fogd meg a labdát vágd a földhöz vagy ha szabadrugás van vagy kirugás vagy bedobás ne engedd elvégezni köpd le a ellenfelet
Én azt mondom, ne futkározz mintha nem meccsen lennél. Sétálgass a pályán, ha neked passzolják direkt ne kapd el meg stb :D
A kérdező hozzászólása: Értem :D És köszönöm :D
Persze! De a knorral gondoltad, vagy magad bepácolni a húst?
A kérdező hozzászólása: Igen, magam pácolnám.
Szia! Nekem is jól sikerült, és én is én magam csináltam a pácot. Ráadásul én a csirkemellet nem igazán szeretem, mert nekem nagyon száraz, bár tudom hogy egészségeseb.....
Szia! Az ilyen dolgokat nyugodtan lehet csirke/pulyka/sertés húsból is! A szószt hogyan készíted el magad?
A kérdező hozzászólása: 4 evõkanál méz, 4 evõkanál mustár, ízlés szerint só, bors
Köszönöm! És ugyanúgy a húst apróra csíkozod vagy ezzel megkened? Répát raksz bele?
A kérdező hozzászólása: A MÚLT HÉTEN KIPRÓBÁLTAM ÉS NAGYON FINI LETT.SZÓVAL A HÚST FELKOCKÁZOM, OLAJON MEGPIRÍTOM.A MÉZET, MUSTÁRT, SÓT BORSOT ÖSSZEKEVEREM ÉS FELENGEDEM VÍZZEL.RÁÖNTÖM A HÚSRA, ANNYI VÍZET RAKOK HOZZÁ, HOGY ELLEPJE ÉS SZÉPEN FEDÕ ALATT FÕZÖM.AZ ILLATA NAGYON FINOM DE FÕZÉS KÖZBEN A SZÍNE NEM VALAMI CSÁBÍTÓ.AMIKOR A HÚS MEGPUHULT ÉS MONDJUK SOK A VÍZ MÉG RAJTA AKKOR FEDÕ NÉLKÜL ADDIG FÕZÖM MÉG AMÍG SÛRÜ SZAFTOT NEM KAPOK.SOKKAL EGÉSZSÉGESEBB MINT A SIMA PÖRKÖLT ÉS FINOMABB IS SZERINTEM.JÓ FÕZÕCSKÉZÉST.
A kérdező hozzászólása: a link lemaradt :D [link]
Szia, a hármas vagyok, én 8900-ért vettem, de mentségemre szóljon, hogy aznap ünnepnap volt, ezzel jutalmaztam meg magam :D
Szerintem telitalálat. Ha azt akarod hogy a ruha eleganciája érvényesüljön tûzd fel a hajad. Én kiegészítõként lógós fülbevalót választanék. Ha pedig olyan a színe a fülbevalónak akkor egy ugyanolyan színû szalagot használnék övnek. De lehet hogy mindez elhagyható mert ez a ruha nagyon klassz önmagában is.
A kérdező hozzászólása: 3.as megkerdezhetem hogy mennyiert vetted?
A kérdező hozzászólása: nekem egy kicsit hosszabb mint ennek a modelnek nem ennyire rovid... cipom nincs csak fekete
Kicsit inkább "partiruha" hatása van, mint esküvõre... Egyébként nem roszz, szeretem a csipkét. Nálunk sem sértõ feketében menni. :) ) Én kiengedném a hajam és kicsit feltûzném. kiegészítõnek esetleg valami más színû cipõt és azzal megegyezõ táskát vennék. Vagy ha marad ott is a fekete, akkor ezüst, finom ékszerekkel képzelném el.
Nekem maga a ruha nem tetszik, és én inkább elképzelném egy buliba, de visszafogott kiegészítõkkel jó esküvõre is. Szerintem egy fekete stilettóval vagy magassarkú szandállal, laptáskával, meg kiengedett hajjal kellõképpen visszafogottá lehet tenni. És szerintem azt az övet vedd le róla, hülyén néz ki.
Szia! Pont ilyen ruhát vettem 3 hete Pesten, csak kékbe :D Én kiengedett hajjal hordom (mondjuk hullámos/göndör hajam van), szerintem esküvõre megfelel, mert ez a ruha egyszerû de nagyszerû, én ezüst kiegészítõket választanék hozzá, én karperecet viselek mellé, esetleg még úgy is el tudnám képzelni, hogy rózsaszín kiegészítõvel+ rózsaszín cipõvel vagy ugyanez, csak pirosban
Szerintem szép jól választottál ha feketébe akarsz menni.A hajad vagy fel legyen konytolva vagy kiengedve es göndörítve vagy kivasalva vagy amelyik jobban áll vagy a természetes hajad. Kiegészítõ valami fekete magassarkú es esetleg egy fekete karkötõ de ha nincs szerintem úgy is szép.
A kérdező hozzászólása: nalunk is ugyanez az ar volt :)


Ha valaki beszakítja valaki dobhártyáját (leordítja a fejét) akkor könnyű vagy nehéz testi sértést követ el?

Legjobb válasz: 1. Nem lehet úgy ordítani 2. Nehéz testi sértés nevû jogi kategória nem létezik. 3. Súlyos, mert nyolc napon túl gyógyul +1. Én is remélem hogy ezt a pocsöt mihamarább eltakarítják a modok, mert szétspammeli a fórumot.

A kérdező hozzászólása: Nem megsüketült, hanem nem hall rendesen, és én nem vagyok hangos, semmi közöm hozzá, csak hallottam, és kicsit furának tûnt!
1. Nem lehet úgy ordítani 2. Nehéz testi sértés nevû jogi kategória nem létezik. 3. Súlyos, mert nyolc napon túl gyógyul +1. Én is remélem hogy ezt a pocsöt mihamarább eltakarítják a modok, mert szétspammeli a fórumot.
Na az nagyon jó kérdés, hogy ez milyen kategóriába esik. Milyen szituáció során merült fel benned? "+1. Én is remélem hogy ezt a pocsöt mihamarább eltakarítják a modok, mert szétspammeli a fórumot." Megvan a gyanúm, hogy minden nap banolják, de folyton visszaregel.
A fülre ütéstõl már beszakadt a dobhártya.
lehet
A háború zajának semmi köze a beszakadó dobhártyákhoz... ott a légnyomás okoz károsodást.
Pofontól, ütéstõl (és nemcsak a fülre mért ütéstõl) beszakadhat a dobhártya, és az súlyos testi sértés (8 napon túli). Ha ettõl kezdve rosszul hall, és ez bizonyítható, akkor az még súlyosabb, mert maradandó egészségkárosodást jelent. Ordítással nemigen lehet beszakítani egy dobhártyát. Egy metal-koncerten akkora a hangerõ, hogy közvetlen közelrõl sem hallod a másik ember ordítását, mégsem szakad be senki dobhártyája. Sõt, még a háborúból sem mindenki süketen jön vissza, pedig ott a hangerõ sokkal nagyobb.
A kérdező hozzászólása: Téged le kéne tiltani te kis...!
A kérdező hozzászólása: Akkor ha a fülére üt attól szakad be?
A kérdező hozzászólása: Nem lehet?
Nehéz testi sértés nincs. De egy ordítással nem tudod a másik dobhártyáját beszakítani. :)

Sertés oldalas zsírja meddig áll el a hűtőben?

Csak a zsír, hús nincs már benne.

Legjobb válasz: Sokáig el áll, ha leszûröd /Felolvasztás után/. Nekem egy évig jó volt. Ha avas, annak jellegzetes, savanykás szaga, izé van.

Sokáig el áll, ha leszûröd /Felolvasztás után/. Nekem egy évig jó volt. Ha avas, annak jellegzetes, savanykás szaga, izé van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Tehát amíg kellemes sült oldalas illata van, addig nincs gond? :)

A férjemtől külön élek, amit kiad kevés ruhaneműt azt feldarabolja. Zaklat a lakásomon, az albérletemben. A szüleimet zaklatja telefonon. Súlyos testi sértés, bordatörés miatt felfüggesztet börtöne van. Zaklatásért és rongálásért mit kaphat?

Legjobb válasz: Ha felfüggesztett börtönbüntetése van akkor nem nagyon ugrálhat. Mert ha vétséget követ el akkor már lesittelik. ide tartozhat a zaklatás kategória is. Szerintem érdemes ügyvédet keresned és feljelentened õt.

Ha felfüggesztett börtönbüntetése van akkor nem nagyon ugrálhat. Mert ha vétséget követ el akkor már lesittelik. ide tartozhat a zaklatás kategória is. Szerintem érdemes ügyvédet keresned és feljelentened õt.
Zaklatás 176/A. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetõleg mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, rendszeresen vagy tartósan mást háborgat, így különösen mással, annak akarata ellenére telekommunikációs eszköz útján vagy személyesen rendszeresen kapcsolatot teremteni törekszik, ha súlyosabb bûncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és egy évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. (2) Aki félelemkeltés céljából a) mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját személy elleni erõszakos vagy közveszélyt okozó büntetendõ cselekmény elkövetésével megfenyeget, vagy b) annak a látszatnak a keltésére törekszik, hogy a sértett vagy hozzátartozója életét, testi épségét vagy egészségét sértõ vagy veszélyeztetõ esemény következik be, vétséget követ el, és két évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. (3) Aki a zaklatást a) házastársa, volt házastársa, bejegyzett élettársa, volt bejegyzett élettársa, élettársa, vagy volt élettársa, b) nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt álló személy sérelmére követi el, az (1) bekezdésben meghatározott esetben két évig terjedõ szabadságvesztéssel, a (2) bekezdésben meghatározott esetben bûntett miatt három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. Rongálás 324. § (1) Aki idegen vagyontárgy megsemmisítésével vagy megrongálásával kárt okoz, rongálást követ el. (2) A büntetés vétség miatt egy évig terjedõ szabadságvesztés, ha a) a rongálás kisebb kárt okoz, b) a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó rongálást falfirka elhelyezésével vagy bûnszövetségben követik el. (3) A büntetés bûntett miatt három évig terjedõ szabadságvesztés, ha a) a rongálás nagyobb kárt okoz, b) az elkövetõ 1. kulturális javak körébe tartozó tárgyat, régészeti lelõhelyet vagy mûemléket, 2. vallási tisztelet tárgyát, illetõleg vallási szertartás végzésére szolgáló épületet vagy tárgyat, 3. temetési helyet, temetkezési emlékhelyet, illetõleg temetõben vagy temetkezési emlékhelyen a halott emlékére rendelt tárgyat, 4. nemesfémet, nemesfém ötvözetét vagy fémkereskedelmi engedélyköteles anyagot kisebb kárt okozva rongál meg. (4) A büntetés egy évtõl öt évig terjedõ szabadságvesztés, ha a) a rongálás jelentõs kárt okoz, b) az elkövetõ 1. kulturális javak körébe tartozó tárgyat, régészeti lelõhelyet vagy mûemléket, 2. vallási tisztelet tárgyát, illetõleg vallási szertartás végzésére szolgáló épületet vagy tárgyat, 3. temetési helyet, temetkezési emlékhelyet, illetõleg temetõben vagy temetkezési emlékhelyen a halott emlékére rendelt tárgyat semmisít meg, c) a rongálást robbanóanyag vagy robbantószer felhasználásával követik el. (5) A büntetés két évtõl nyolc évig terjedõ szabadságvesztés, ha a rongálás különösen nagy kárt okoz. (6) A büntetés öt évtõl tíz évig terjedõ szabadságvesztés, ha a rongálás különösen jelentõs kárt okoz. (7) E § alkalmazásában falfirka: festékszóróval, filctollal, vagy bármilyen más felületképzõ anyaggal létrehozott képi, grafikus, vagy szöveges felületbevonat, amely nem a vagyontárgy rendeltetésszerû használatához szükséges.
a holmidért nyugodtan mehetsz rendõrrel

Árt-e a disznóvér a kutyának, macskának? Kaphat-e el igy vmilyen betegséget? Az Aujeszky betegség csak a nyers sertés hússal kapható el, tehát akkor a vére nem tartalmazza azt a virust?

Legjobb válasz: A macskák Aujeszky-féle fertõzést kaphatnak a nyers disznóhústól. Ha jól emlékszem (olvastam) elég súlyos betegséget okoz náluk.

A macskák Aujeszky-féle fertõzést kaphatnak a nyers disznóhústól. Ha jól emlékszem (olvastam) elég súlyos betegséget okoz náluk.
Úgy értem, akkor a vértõl is, ha fertõzött volt a disznó.
Adhadsz dosznóhust de nyersen nem ajánlom.Azért mert ha a diszno valami fertõzése esetleg parazitái voltak és ugy megeszi a kutya, macska könnyen elkaphatják.Jol meg kell fõzni elõtte a hust.Egyszer egyik ismerõsöm szokása az volt hogy a nyers csirkehust dobálta a macskáknak és kiderült hogy a csirke bélférges volt a macskák megették és mind a kettõben ugy elszaporodtak a giliszták hogy elpusztultak.Szoval azért nyersen inkább ne adj semmiféle hust az állatoknak.Ha jol megfõzöd akkor elpusztulnak az élõsködõk és az egyéb bacik.
Süsd/fõzt ki, nem tudom hogy mondják. Igazán nem tart sokba és imádni fogja egy kis rizzsel vagy táppal összekeverve.
Én semmiképpen nem adnék neki olyasmit, ami sertésszármezék, és nyers. anyukámnak volt régen egy cicája, akinek nyers sertéshúst adtak (nem tudták, hogy nem szabad) és szegény olyan súlyos agyhártyagyulladást kapott, hogy el kellett altatni:( úgyhogy a helyedben én a nyers vérrel se kockáztatnék. inkább süsd meg jó alaposan...
Ne adjál a kutyusnak vért. két okból: 1, igen megbetegedhet / ezek az állatok már tenyésztett "gyengébb" állatok. A ragadozó védetség igy már nincs meg álltalában bennük. 2, A vér ize miatt is tényleg megkedvelheti és mégis "ragadozóvá válhat. Nem biztos, hogy baj lesz de inkább NE kisérletezz. Még egy soha Ne adj neki pulyka csontot.Szálkássan törik és olyan lesz mint a penge. Felsértheti a kutyus gyomrát, belét. Sajnos én igy veszitettem el az egyik kutyusom.
Az a legbiztosabb, ha vöröshagymával elkeverve jól kisütöd a vért, és forró teát fõzöl mellé, majd jól bereggelizel belõle. :P Isteni finom!
Alapvetõen ragadozó mind a két állat , úgyhogy nem szabadna hogy baja legyen a nyers hústól, vagy vértõl. Macska, ha kint van úgyis eszik nyerset / madár , egér stb./ Én azonban vagy fõzve , vagy egy kicsit megabálva adom nekik a húst. Disznóvágáskor is inkább kissé megfõzöm a vért. Úgy gusztusosabb is és nem igazán szeretném ha a kutyám pld. megszeretné a friss vér ízét. Bár nekem olyan ebem van amelyik csak engem fogad el gazdájának, és félnék tõle, hogy ha esetleg kiszabadul akkor vérre szomjazna. :)
Nem árt nekik.
Hol lehet jelentkezni légiósnak? Ott biztosan fel vannak sorolva a kizáró okok. Szerintem itt elég kicsi az esélye, hogy összefuss egy légióssal.
igen!
a légiónál kb. semmi sem kizáró ok, csak akkor zavarnak haza ha megbuktál az ottani vizsgálatokon. bõvebben: http://www.legion-recrute.com/hu/condition.php
Nyakon tetoválás nem lehet, rossz fog kizáró ok, és nem örülnek a korábbi butáságodnak, de ez nem kizáró ok:)

Egy év külön élek a férjemtől, mivel felfüggesztettje van súlyos testi sértés miatt a lakásba nem keres, de állandóan a ház előtt ül a parkban, fenyegetőzik, ittasan hangosan kiabál, hogy megöl, mit tegyek? Megtudta hol lakom!

Egy telefonszámla az állandó közös lakcíműnkre ment, amelyben Õ él.Ebből megtudta hol lakom.El a karja vágni a nyakam ezt kiabálja.Sokan hallják ezt, csak félnek tanúskodni ellene.2 nap múlva jön a következő testi sértés pere.Nem tudom mit tegyek a rendőrség nem tesz semmit.

Legjobb válasz: Elmegyek és kiütöm a férjed, ha akarod. :D

Elmegyek és kiütöm a férjed, ha akarod. :D
hívd ki a rendõrséget, amikor ott fenyegetõzik a ház elõtt. Vagy egy erõsebb szomszédot, akár többet is megkérhetnél, hogy állítsák le.
Vedd fel mp3 lejátszóval, telefonnal, amikor legközelebb fenyeget. Ha már megvan a felvétel, a. megfenyegeted, hogy ha nem hagy békén, feljelented garázdaság miatt vagy b. elköltözöl (ha ez egy albérlet) és tényleg feljelented, hátha letöltendõ lesz a felfüggesztettbõl.
Simán vedd fel valami kamerával amikor ott üvöltözik, de úgy hogy felismerhetõ legyen. Megvan a bizonyíték, simán letöltendõ lesz abból a felfüggesztettbõl.
zaklatással kapcsolatos jogra keress rá a neten


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!