Találatok a következő kifejezésre: A segédmotor számít (2 db)

A segédmotor gépjárműnek számít?

Eltiltottak ittas vezetésért 3 évig nem vezethetek gépjárm?vet. A segédmotor is annak számít? Olyan írjon aki biztos benne, ne olyan aki szerint. KÖSZÖNÖM

Legjobb válasz: Gépjármûnek nem minõsülõ egyéb motoros jármûvek (Kresz könyvbõl): Segédmotor Mezõgazd. vontató Lassú jármû Villamos:) (Kresz könyvbõl)

Gépjármûnek nem minõsülõ egyéb motoros jármûvek (Kresz könyvbõl): Segédmotor Mezõgazd. vontató Lassú jármû Villamos:) (Kresz könyvbõl)
Idén még így van. De mivel 2009 jan 1-tõl rendszám is kell rá, onnatól gépjármû lesz. Tehát a válasz most nem jövõre igen.
KRESZ Függelék: II. A közúti jármûvekkel kapcsolatos fogalmak a) Jármû: közúti szállító- vagy vontatóeszköz, ideértve az önjáró vagy vontatott munkagépet is. A mozgáskorlátozottak közlekedésére szolgáló, emberi erõvel tolt vagy hajtott kerekes szék és a gépi meghajtású kerekes szék - ha sík úton önerejébõl 6 km/óra sebességnél gyorsabban haladni nem képes, továbbá a gyermekkocsi és a talicska - azonban nem minõsül jármûnek. Az ilyen eszközökkel közlekedõ személyek gyalogosoknak minõsülnek. b) Gépjármû: olyan jármû, amelyet beépített erõgép hajt. A mezõgazdasági vontató, a lassú jármû, a segédmotoros kerékpár és a villamos azonban nem minõsül gépjármûnek.

A 2/A-n lehet menni 50ccm-s, rendszám nélküli segédmotorral- (simsonnal) legálisan vagy ez már autó-útnak számít?

Legjobb válasz: Nem csak annak számít, az is bár már egy ideje M2-nek nevezik: https://maps.google.hu/maps?q=dunakeszi&hl=hu&ll=47.595051,1..

Nem csak annak számít, az is bár már egy ideje M2-nek nevezik: https://maps.google.hu/maps?q=dunakeszi&hl=hu&ll=47.595051, 1..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!