Találatok a következő kifejezésre: A schengeni való csatlakozás után hogyan (1 db)

A schengeni övezethez való csatlakozás után hogyan történik a határálépés pl Ausztriába?

Arra gondolok, hogy az övezet tagjainak (pl, nekünk magyaroknak)egymás országába átlépéskor tulajdonképpen megszünik a határellen?rzés. De honnan tudja pl. az osztrák határ?r, hogy én magyar vagyok? Valami módon csak kell igazolnom magam ezután is, nem? Vagy rosszul értelmezem ezt az egész dolgot?

Legjobb válasz: A schengeni határokon belül úgy sétálgatunk, ahogy csak akarunk. Mehetünk az utakon, és mehetünk a zöldben is. Egy határõr sem fog kérdezni tõlünk semmit, mert nem is lesznek ott. Határõrõk csak a schengeni határokon lesznek. Tehát, ha például egy török belép a román-magyar határon, akkor akár Portugáliáig is elsétálhat, és nem ellenörzi senki.

A schengeni határokon belül úgy sétálgatunk, ahogy csak akarunk. Mehetünk az utakon, és mehetünk a zöldben is. Egy határõr sem fog kérdezni tõlünk semmit, mert nem is lesznek ott. Határõrõk csak a schengeni határokon lesznek. Tehát, ha például egy török belép a román-magyar határon, akkor akár Portugáliáig is elsétálhat, és nem ellenörzi senki.
A belsõ határokon senkit nem ellenõriznek, épp ezért a külsõ határokon jobban megnézik, kit engednek be. De személyit mindehova vinned kell, mert ha a határon nem is kérik, az országokon belül azért bárhol, bármikor igazoltathatnak.
Azt is hozzá kell tenni, hogy nem szûnik meg a határellenõrzés, csak úgynevezett mobil határõrök lesznek. Azaz a határok közelében lehet számítani "igazoltatásra", legalábbis várhatóan az övezethez csatlakozást követõen minden bizonnyal. Bár egy idõ után ez is "elkopik", és kicsit "intenzívebben kell figyelni" a táblákat, hogy tudd, melyik országban is jársz tulajdonképpen :)
Mész a hegyeshalomi határ felé. Nem lassítasz, hanem csak mész. Lesz valami kapu talán meg valami vonal, de nem biztos, ezt elhagyod és már ott is vagy.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Olvasom az indexen: idős, mozogni alig tudó magyar házaspárnak cigánygyerekek hordják a vizet, máskülönben nem bírnák a hőséget - aki ilyet leír, vajon milyen kábítószert szed?

ld.

Az ellentüntetők egyik indoka:
idős, mozogni alig tudó magyar házaspárnak cigánygyerekek hordják a vizet, máskülönben nem bírnák a hőséget

khm.
persze.

40

Az egydimenziós "bal-jobb" politikai skálán kívül még milyen politikai skálán léteznek?

3

Miért gondolják annyian, hogy Hitlernek szándékában állt Nagymagyarország visszaállítása, ha győz?

10

Mi értelme van ennek a kivételezésnek?

Itt van mondjuk, h többletpontot kap a felvételi során mondjuk az, akinek a szülei max 8 általánossal rendelkeznek.
És?
Akkor majd a főiskolán is majd beírják a kettest meg majd munkahelyen is elnézik, ha elszab valamit, mert a szülei?
Más meg lerak pluszba egy nyelvvizsgát és akkor kap ennyi pontot.
Vagy ott a rendészeti felvételi, ha nő nemű az illető, akkor fele annyit kell futnia meg stb.
Most ha majd akció lesz akkor is majd fog szólni, h "bocs, én nő vagyok, csak kicsit üssön már kedves betörő??"
Nevetséges.
Mi értelme van?
Mivel ismerem már a Gyk-t ezért, akik magukra ismertek kérem őket, h mellőzzük a szokásos f.zságot, azaz a helyesíráson való nyivákolást meg a többit, ne legyetek szánalmasak.

4

Puzsér Róbert politikailag jobbos, vagy balos? Ideológiailag konzervatív, vagy liberális?

Facebook rajongói oldalán olvastam most vissza sok írását, de sajnos abból nem volt túl egyértelmű, hogy politikailag melyik oldalon áll.

Attól, hogy az írásaiban némileg centrista (ugyan olyan rosszallást találtam a jobb és a bal oldalra is néha), attól még teljesen biztos, hogy a politikai skálán behatárolható valahol, mellé pedig a fentebbi két ideológiából is párosítható valami?

9

Ha én elfogadom a dákoromán-kontinuitás elméletét, akkor magyarellenes és hazaáruló vagyok?

12

Szerintetek is ratyi oldal a blikk?

Ha értelmes cikkhez szeretnél hozzászólni vagy törlik az írásodat, vagy egyáltalán nem is lehet hozzászólni. De az olyan kaliberű (hírekhez) hogy x-y (sztárnak) a múlthéten szorulása volt, vagy hogy x-y-nak letört az egyik körme, ott persze töménytelen mennyiségben lehet ezt megtenni. (az én észrevételem)

6

Szerintetek Gerendás Péter miért döntött úgy, hogy mégiscsak itthon folytatja a rettegését?

Most olvastam, hogy mégis itthon marad. Mi lehet az oka? A fasiszta magyarok megfenyegethették, hogy ha elmegy, akkor baja esik? Lehet, hogy a náci kormány döntött úgy, hogy a zsidóknak nem szabad elhagyni az országot? Mi állhat a dolog hátterében? Esetleg a kis hisztijével sikerült még eladni pár lemezt, és lesz miből tankolni a Lexusát?

6

Hitlernek milyen tervei voltak Magyarországgal kapcsolatban, ha győzött volna?

Lehet erről tudni valami konkrétumot?

17

Miért nem szeretik sokan a zsidókat?

43

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!