Találatok a következő kifejezésre: A schengeni való csatlakozás után hogyan (1 db)

A schengeni övezethez való csatlakozás után hogyan történik a határálépés pl Ausztriába?

Arra gondolok, hogy az övezet tagjainak (pl, nekünk magyaroknak)egymás országába átlépéskor tulajdonképpen megszünik a határellen?rzés. De honnan tudja pl. az osztrák határ?r, hogy én magyar vagyok? Valami módon csak kell igazolnom magam ezután is, nem? Vagy rosszul értelmezem ezt az egész dolgot?

Legjobb válasz: A schengeni határokon belül úgy sétálgatunk, ahogy csak akarunk. Mehetünk az utakon, és mehetünk a zöldben is. Egy határõr sem fog kérdezni tõlünk semmit, mert nem is lesznek ott. Határõrõk csak a schengeni határokon lesznek. Tehát, ha például egy török belép a román-magyar határon, akkor akár Portugáliáig is elsétálhat, és nem ellenörzi senki.

A schengeni határokon belül úgy sétálgatunk, ahogy csak akarunk. Mehetünk az utakon, és mehetünk a zöldben is. Egy határõr sem fog kérdezni tõlünk semmit, mert nem is lesznek ott. Határõrõk csak a schengeni határokon lesznek. Tehát, ha például egy török belép a román-magyar határon, akkor akár Portugáliáig is elsétálhat, és nem ellenörzi senki.
A belsõ határokon senkit nem ellenõriznek, épp ezért a külsõ határokon jobban megnézik, kit engednek be. De személyit mindehova vinned kell, mert ha a határon nem is kérik, az országokon belül azért bárhol, bármikor igazoltathatnak.
Azt is hozzá kell tenni, hogy nem szûnik meg a határellenõrzés, csak úgynevezett mobil határõrök lesznek. Azaz a határok közelében lehet számítani "igazoltatásra", legalábbis várhatóan az övezethez csatlakozást követõen minden bizonnyal. Bár egy idõ után ez is "elkopik", és kicsit "intenzívebben kell figyelni" a táblákat, hogy tudd, melyik országban is jársz tulajdonképpen :)
Mész a hegyeshalomi határ felé. Nem lassítasz, hanem csak mész. Lesz valami kapu talán meg valami vonal, de nem biztos, ezt elhagyod és már ott is vagy.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az baj, hogyha Orbán Viktor a példaképem?

Apám mindig azt mondja hogy Orbán Viktor nagyon sokat tesz értünk és szereti a népét.
Õ már meg anyukám is a kilencvenes évek óta szavazói és támogatói a Fidesznek.

Én is szeretnék ilyen ember lenni mint a miniszterelnökúr.

Mindig meg meri mondani a vörösinges nemzetgyilkos bolsevikeknek az igazat,És hirdeti az egyetlen igazi keresztény értékeket.

14/f

23

1868 és 1918 között Fiumének volt parlamentje vagy csak kormányzója volt?

1

Miért készítenek ilyen rasszista videókat?

http://www.youtube.com/watch?v=CjCFqRGBZXg

Felháborító!

10

Miértnem "turbóznak" fel egy országot hogy kihúzza európát a válságból?

Lenne egy adott ország európában. Elengednék az összes adósságát, elárasztanák pénzzel, a munkanélküliséget 0-ra csökkentenék. Mindezt erőltetve, manuálisan.

Ezek után, ha van egy ilyen ország, húzná felfelé a többi országot is gazdaságilag, társadalmilag.

Elméletben lehetséges lenne?

3

Szerintetek ez a jelkép szabadkőműves szimbólum-e?

http://kepfeltoltes.hu/130926/xy_www.kepfeltoltes.hu_.jpg (meg lehet nyitni letöltés utánn)

4

Tényleg nem jártak jól a tanárok a mostani fizetésemeléssel?

Pár hónapja, mikor meghozták az erről szóló törvényt, azt mondták, hogy havi több 10 ezer ft-tal emelkedik a tanárok nettó bére. Most meg mindenütt azt hallom, azt olvasom, hogy a legtöbben ugyanannyit vagy kevesebbet keresnek, mert bár az alapbérük több, de elvesztették a korábbi pótlékokat, a túlóra- és helyettesítési pénzeket, a magasabb besorolást.


3

Jó ötletnek tartjátok?

Létrejön a Kárpáti Föderáció a következő tagokkal: Magyarország,Ausztria,Szlovákia,Csehország,Szlovénia,
Horvátország,Bosznia-Hercegovina, valamint Romániából Erdély, Szerbiából Vajdaság,Ukrajnából Kárpátalja,Horvátországból Fiume, Olaszországból Dél-Tirol és Trieszt. A tagállamokat csak a közös államfő és a kül - és hadügyek kötik össze. A Kárpáti Föderáció parlamentje kétkamarás. Alsóháza 500 tagú,tagjai a szövetségi államok lakosságának megfelelően oszlanak meg. Felsőháza 26 tagból áll,minden állam 2 szenátort küld. A felsőház választja négy évre a Föderáció közös államfőjét,Kárpátországok elnökét,akinek feladata inkább ceremoniális. A kül - és hadügyek intézésére megalakul egy Közös Hadügyminisztérium, egy Közös Külügyminisztérium,és az ezzel kapcsolatos pénzügyeket a Közös Ügyek Pénzügyminisztériuma igazgatja. A három minisztert az elnök nevezi ki a parlament javaslata alapján. A három miniszter választja a közös miniszterelnököt,aki reprezentatív feladatokat lát el,mivel minden szövetségi állam maga intézi belügyeit. A közös testületek központja Bécs,de az elnöknek minden állam fővárosában (így Bécsben is) van kirendeltsége,melyet a szövetségi államok névleges jogú államfőjének szerepét ellátó kormányzó vezet. Kérlek titeket,tűrhető hangnemben válaszoljatok,mert ha nem,akkor azért lepontozás jár automatikusan. Hogyha normál hangnemben fejezitek ki véleményeteket,pl.: úgy,hogy "Ez szerintem nagyon jó ötlet",stb. (de hogyha azt írjátok,hogy "Ez szerintem nem jó ötlet" akkor is) automatikusan jár a zöld vagy kék kéz - attól függ,mennyire tartom hasznosnak a választ. Előre is köszönöm a válaszokat!

3

Mennyire fontos a sajtószabadság?

Azt látom, hogy általában fontosnak tartják az emberek, azonban mégis korlátozzák itt-ott, ahol elméletileg sajtószabadság van; ilyen korlátozások általában vagy a történelemmel függenek össze, vagy egyes népcsoportokkal, vagy a mindenkori hatalmat érintő negatív véleményekkel.
Persze az abszolút szabadság megengedné a fent említetteken kívül gyermekpornográfiát és a nyílt szexualitást is, amik bizony a társadalom súlyos vétségei lennének.
De akkor hol a határ? Határok nélkül bízhatnánk a jó erkölcsben és az etikus viselkedésben? Vagy kell, ami megmondja, hogy meddig lehet elmenni.

3

Gázspray-ből milyet ajánlanátok?

Mostanában egy kissé érzem hogy veszélyes lett a környék,és a biztonság kedvéért jól jönne valami önvédelmi eszköz.Gázspray-re gondoltam de ha van más legális eszköz is az is jó lenne.Válaszokat előre is köszönöm.

4

Ezeket a rajzfilmeket kik csinálják?

http://www.youtube.com/watch?v=niicDbbSky0

Szellemesek.

Én az amerikaiakra tippelek , ők szeretnek ilyesmiket csinálni.

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!