Találatok a következő kifejezésre: A schengeni való csatlakozás után (1 db)

A schengeni övezethez való csatlakozás után hogyan történik a határálépés pl Ausztriába?

Arra gondolok, hogy az övezet tagjainak (pl, nekünk magyaroknak)egymás országába átlépéskor tulajdonképpen megszünik a határellen?rzés. De honnan tudja pl. az osztrák határ?r, hogy én magyar vagyok? Valami módon csak kell igazolnom magam ezután is, nem? Vagy rosszul értelmezem ezt az egész dolgot?

Legjobb válasz: A schengeni határokon belül úgy sétálgatunk, ahogy csak akarunk. Mehetünk az utakon, és mehetünk a zöldben is. Egy határõr sem fog kérdezni tõlünk semmit, mert nem is lesznek ott. Határõrõk csak a schengeni határokon lesznek. Tehát, ha például egy török belép a román-magyar határon, akkor akár Portugáliáig is elsétálhat, és nem ellenörzi senki.

A schengeni határokon belül úgy sétálgatunk, ahogy csak akarunk. Mehetünk az utakon, és mehetünk a zöldben is. Egy határõr sem fog kérdezni tõlünk semmit, mert nem is lesznek ott. Határõrõk csak a schengeni határokon lesznek. Tehát, ha például egy török belép a román-magyar határon, akkor akár Portugáliáig is elsétálhat, és nem ellenörzi senki.
A belsõ határokon senkit nem ellenõriznek, épp ezért a külsõ határokon jobban megnézik, kit engednek be. De személyit mindehova vinned kell, mert ha a határon nem is kérik, az országokon belül azért bárhol, bármikor igazoltathatnak.
Azt is hozzá kell tenni, hogy nem szûnik meg a határellenõrzés, csak úgynevezett mobil határõrök lesznek. Azaz a határok közelében lehet számítani "igazoltatásra", legalábbis várhatóan az övezethez csatlakozást követõen minden bizonnyal. Bár egy idõ után ez is "elkopik", és kicsit "intenzívebben kell figyelni" a táblákat, hogy tudd, melyik országban is jársz tulajdonképpen :)
Mész a hegyeshalomi határ felé. Nem lassítasz, hanem csak mész. Lesz valami kapu talán meg valami vonal, de nem biztos, ezt elhagyod és már ott is vagy.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

TAJ kártya cserét csak lakhely szerinti OEP-nél lehet elintézni?

1

Ha kapnál egy levelet, hogy abban a megtiszteltetésben lesz részed hogy orbán viktor, személyesen elmegy hozzátok egy család látogatás, és közös ebéd erejéig mit tennél?

13

Az európai országok hogyan állnak a vallás szabad és nyilvános gyakorlásához?

Különösen a fejkendő-téma érdekelne. Hol tiltott, hol nem, lehet-e abban fényképes igazolványt csinálni, hol volt már ebből probléma.

4

Mi az oka hogy utálják a zsidókat?

http://www.youtube.com/watch?v=GWztCioRosk
Ezt nézve már kapiskálom de falaki felvilágiasítana hogy a magyarok egy része miért ?
Mit követnek el ma magyarság ellen amiért lehet utálni őket?

38

Megyék GDP-je?

Van olyan grafikon,amin a megyék GDP-jét megtudom nézni?

2

Ha egy Budapesthez közeli nagyközséget várossá nyilvánítottak, akkor van esély, hogy Budapesthez tartozzunk?

Tök jó lenne:) Gyakrabban járna erre busz, meg minden:) És jól is jönne, mert itt lakok a település legeslegeslegvégén a bús komor francban.

3

Ki ez a Showden, hogy ennyit foglalkoznak vele?

1

Mi volt az oka, hogy az I. világháborúban a németek megverték az oroszokat, de a II. világháborúban már nem voltak képesek rá?

Én úgy tudtam, hogy a náci Németország hadserege eredményesebb és erősebb volt, mint a császári Németországé. Franciaországot is lerohanták 6 hét alatt, az I. vh-ban meg 4 évig szenvedtek velük. Hol volt a hiba?

14

A járási hivataloknál a lacím átírását is el tudom intézni?

1

Ki ő? 1934-ben készült. Valaki felismeri? Talán politikus, talán nem, nem tudom.

http://kepfeltoltes.hu/130801/gy_ri_dezs__008__665x890__www...

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!