Találatok a következő kifejezésre: A schengeni való csatlakozás után (1 db)

A schengeni övezethez való csatlakozás után hogyan történik a határálépés pl Ausztriába?

Arra gondolok, hogy az övezet tagjainak (pl, nekünk magyaroknak)egymás országába átlépéskor tulajdonképpen megszünik a határellen?rzés. De honnan tudja pl. az osztrák határ?r, hogy én magyar vagyok? Valami módon csak kell igazolnom magam ezután is, nem? Vagy rosszul értelmezem ezt az egész dolgot?

Legjobb válasz: A schengeni határokon belül úgy sétálgatunk, ahogy csak akarunk. Mehetünk az utakon, és mehetünk a zöldben is. Egy határõr sem fog kérdezni tõlünk semmit, mert nem is lesznek ott. Határõrõk csak a schengeni határokon lesznek. Tehát, ha például egy török belép a román-magyar határon, akkor akár Portugáliáig is elsétálhat, és nem ellenörzi senki.

A schengeni határokon belül úgy sétálgatunk, ahogy csak akarunk. Mehetünk az utakon, és mehetünk a zöldben is. Egy határõr sem fog kérdezni tõlünk semmit, mert nem is lesznek ott. Határõrõk csak a schengeni határokon lesznek. Tehát, ha például egy török belép a román-magyar határon, akkor akár Portugáliáig is elsétálhat, és nem ellenörzi senki.
A belsõ határokon senkit nem ellenõriznek, épp ezért a külsõ határokon jobban megnézik, kit engednek be. De személyit mindehova vinned kell, mert ha a határon nem is kérik, az országokon belül azért bárhol, bármikor igazoltathatnak.
Azt is hozzá kell tenni, hogy nem szûnik meg a határellenõrzés, csak úgynevezett mobil határõrök lesznek. Azaz a határok közelében lehet számítani "igazoltatásra", legalábbis várhatóan az övezethez csatlakozást követõen minden bizonnyal. Bár egy idõ után ez is "elkopik", és kicsit "intenzívebben kell figyelni" a táblákat, hogy tudd, melyik országban is jársz tulajdonképpen :)
Mész a hegyeshalomi határ felé. Nem lassítasz, hanem csak mész. Lesz valami kapu talán meg valami vonal, de nem biztos, ezt elhagyod és már ott is vagy.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan titkosíthatták le a Tánczos féle gyilkosság igazi elkövetőjének kilétét?

50évre....egy "demokráciában"?

11

Breivik miért norvégokat gyilkolt és miért nem bevándorlókat?

12

Hogyan, és milyen eszközökkel kapcsolodhatnék be az aktív politikai életbe?

3

Sajtótájékoztató az Európai Parlamentben (! )?

Ébresztő?

8

Szerintetek Van benne igazság?

http://bartosizmus.com/forum/showthread.php?tid=6

1

Mi ez az új "hóbort" a munkáltatóknál hogy így hirdetnek? ! Támogatás igénylése miatt csak első munkahely garancia feltételinek megfelelő jelentkezzen?

Volt már hogy akartam jelentkezni a lakhelyemtől 40km nyire lévő munkahelyre két éve.amikor egy jelentkezési lapot töltöttem ki, akkor ép pár végzős diák ment be csoportba egy xy gyárba.tudom a pályakezdők felvételét támogatja az állam.ezért lehet hogy egy év múlva kirúgják őket ,és megint vesznek fel újabb pályakezdőket.ez olyan mint a tesco (tuskó) mert ha jobban megfigyelitek ,ott mindig van felvétel.mert felveszik az alkalmazotta ,majd 3 hónap után kidobják.és állambácsi tejel nekik hogy mennyi embert foglakoztat.Persze év végén kijön az 1000 ember.de csak az adott boltba 100-an melóznak.tudom mert voltam ilyen helyen.és sokan alátámasztják ezt a nézetem!

2

Az Origo miért ilyen képmutatóan tilt le hozzászólásokat bizonyos cikkeknél?

Elég szánalmasak , egyértelművé teszik ,hogy milyen az értékrendjük.

PL:
Ennél a cikknél meg minden hasonlónál ami norvégokról szól azon letiltják a kommenteket.

Talán félnek az igazságtól,a kritikáktól?

Bizony , a hazugság ,a cenzúra szabaddá tesz.

19

Nagy baj az, hogy mindent és mindenkit lehallgattak, megfigyeltek Amerikában?

Most hallottam a hírekben, meg az elmúlt hetekben több helyen olvasható volt, hogy az USA titkosszolgálat lényegében az összes emailhez, facebookhoz, youtubehoz, skyphoz stb. hozzáfért, és lehallgatta, megfigyelte. Még az EU vezetőit is. (Nem tudom, hogy gyk-hoz eljutottak-e.)

Mentségül arra hivatkoznak, hogy ezzel rengeteg merényletet tudtak megakadályozni. Úgy tűnik, ez igaz is, mert 2001. szept. 11. óta nem volt ott újabb terrorista merénylet. Persze magánemberként ez ellen mindenki berzenkedik, de én úgy vagyok vele, hogy engem nem nagyon zavar. Nem dob fel, hogy turkálnak mások a leveleimben, netán lehallgatják a skypomat, biztos sok röhejes dolgot találhatnak, meg olyat, amire nyilvánosan nem lennék büszke, de azért alapvetően annyira mégse érdekel. És ha ezzel tényleg merényleteket lehet megakadályozni, akkor talán elfogadható ez a kellemetlenség.

15

A középkori vazallus állam egyenlő a mostani autonóm állammal?

ja és azzal hogy városoknak önkormányzatuk van az autonómiája van?

1

Kell a zsidó csaladoknak attól félni hogy újra ki akarják irtani őket? Mit lehetne tenni ez ellen hogyan kéne védekezni? Vajon népszámlálásnál is ezért kérdezik meg a vallási hovatartozást?

24

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!