Találatok a következő kifejezésre: A schengeni való csatlakozás után (1 db)

A schengeni övezethez való csatlakozás után hogyan történik a határálépés pl Ausztriába?

Arra gondolok, hogy az övezet tagjainak (pl, nekünk magyaroknak)egymás országába átlépéskor tulajdonképpen megszünik a határellen?rzés. De honnan tudja pl. az osztrák határ?r, hogy én magyar vagyok? Valami módon csak kell igazolnom magam ezután is, nem? Vagy rosszul értelmezem ezt az egész dolgot?

Legjobb válasz: A schengeni határokon belül úgy sétálgatunk, ahogy csak akarunk. Mehetünk az utakon, és mehetünk a zöldben is. Egy határõr sem fog kérdezni tõlünk semmit, mert nem is lesznek ott. Határõrõk csak a schengeni határokon lesznek. Tehát, ha például egy török belép a román-magyar határon, akkor akár Portugáliáig is elsétálhat, és nem ellenörzi senki.

A schengeni határokon belül úgy sétálgatunk, ahogy csak akarunk. Mehetünk az utakon, és mehetünk a zöldben is. Egy határõr sem fog kérdezni tõlünk semmit, mert nem is lesznek ott. Határõrõk csak a schengeni határokon lesznek. Tehát, ha például egy török belép a román-magyar határon, akkor akár Portugáliáig is elsétálhat, és nem ellenörzi senki.
A belsõ határokon senkit nem ellenõriznek, épp ezért a külsõ határokon jobban megnézik, kit engednek be. De személyit mindehova vinned kell, mert ha a határon nem is kérik, az országokon belül azért bárhol, bármikor igazoltathatnak.
Azt is hozzá kell tenni, hogy nem szûnik meg a határellenõrzés, csak úgynevezett mobil határõrök lesznek. Azaz a határok közelében lehet számítani "igazoltatásra", legalábbis várhatóan az övezethez csatlakozást követõen minden bizonnyal. Bár egy idõ után ez is "elkopik", és kicsit "intenzívebben kell figyelni" a táblákat, hogy tudd, melyik országban is jársz tulajdonképpen :)
Mész a hegyeshalomi határ felé. Nem lassítasz, hanem csak mész. Lesz valami kapu talán meg valami vonal, de nem biztos, ezt elhagyod és már ott is vagy.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az orosz maffia mennyire van jelen magyarországon?

4

Kinek mennyi a villanyszámlája?

Csak kiváncsiságból.

9

Vörös hajú gróf/nemes. (? )

Nem tudom pontosan, melyik kategóriába illik ez a kérdés, de szerintem ide is, abból adódóan, hogy nagy valószínűséggel egy gróf fattya volt az apai nagyapám... Valójában, nem tudom, hogy a "fattyú" szó mennyire sértő, ha egy ősömre mondom... Ezért, ha esetleg az, akkor inkább úgy fejezem ki magam, hogy: nem törvényes gyerek.

Szóval, a lényeg:
Az apai nagyapám (mint azt korábban írtam) nagyon vörös, göndörkés hajú, szeplős arcú, vékony, magas ember volt, amivel nagyon "kitűnt" a feltehetőleg névleges családjából, mivel a testvérei fekete, egyenes hajúak, alacsonyak, és vaskosak voltak, és a bőrük sem volt annyira fehér. (NEM cigányok voltak, hanem havaselvi kunok apai ágról, anyai ágról pedig magyarok.) Õ volt a hetedik gyermek, vagyis hat bátyja volt. Az anyukája barna hajú, és szemű volt, rendes, fehér bőrrel (dédmamám), aki szolgálni járt egy gróf/nemes birtokára, ahol általában sok időt eltöltött. Elmondása szerint, vörös hajú, magas ember volt az illető.
Tatám névleges apja pedig fekete hajú, zömök volt, rá hasonlítottak a bátyjai (korábban, részben kitértem erre). Ezen információkat apámtól tudtam meg nem olyan régen.
Gondoltam arra is, hogy valami genetikai "átugrás" történhetett az esetben, ha ESETLEGESEN mégsem a gróftól lenne a nagyapám. Mert hallottam, hogy előfordul ritkán olyan, hogy valamelyik régen élt őst "örököl" a születendő gyerek. VISZONT, ezt megcáfolja több tényező is: az egyik, hogy a gróf magas, vörös volt, a másik, hogy hozzá járt szolgálni dédmamám, a harmadik pedig az, hogy apám, és én is (főleg én, apám a nagymamámra is) nagyon hasonlítunk a nagypapára, DE a testvéreire egyáltalán nem, senki sem. Annak idején, a nagyapám is mondogatta (nagymamám mondta), hogy ő bizony "nem közülük való".

Sajnos, egyelőre még nem tudjuk a gróf nevét. Csak a neten keresgélünk.
Gondolom, több birtoka/földje is lehetett, és nem biztos, hogy az volt a fő lakhelye.
Ez a birtok egyébként, Csongrád megye keleti részén volt megtalálható, ahová szolgálni járt a dédim, és ahol gyakran járt a gróf.

Tudnátok esetleg segíteni abban, hogy melyik nemes ember lehetett ő??? Hátha ismeritek a ma élő, törényes őseit...
Gondolom, a vörös, göndör/hullámos haj nem valami gyakori.

20/f vagyok.

8

Te kit látnál szívesen köztársasági elnöknek, illetve miniszterelnöknek?

Nekem köztársasági elnöknek jó az Áder, miniszterelnöknek viszont Bajnai Gordont látnám szívesen!

16

Ha antiszemita vagyok akkor arab ellenes is vagyok?

Avagy az arab szemita vagy nem szemita?

5

A különböző pénzeknek hogyan lehet kiszámolni a reálértékét?

Például meg szokták adni, hogy 50 évvel ezelőtt 1 dollár 8,56-szor többet ért, mint most (ezt most hasraütésből írtam).
Vagy például azt hogy határozzák meg, hogy 1 euró 293 forintot ér?
De szoktam látni olyan cikkeket is, amik arról beszélnek, hogy ez és ez volt 1907-ben az USA-ban és akkor 1 dollár körül belül annyi ért, mint most 1800 forint.

Ezek honnan jönnek?

3

Mikor fogják már fel sokan hogy a zsidó nem csak vallás hanem faj, vagy rassz vagy akármi?

itt GYK-n látom hogy sokan nem tudják hogy van faji és van vallásilag zsidó, ott voltak a kazárok fel vették a zsidó vallást attól még nem zsidók, és GYK-ról egy komment "Nem örmény, hanem grúz és nem zsidó, hanem ortodox," miért nem hallott még ortodox zsidókról?! szóval van aki vallásilag zsidó és van fajilag zsidó, bár szerintem a zsidó vallásuak zsidónak vallják magukat.

17

Milyen betegségben halt meg Horn Gyula?

3

A Felvidék (Szlovákia) déli része miért elmaradott?

Úgy értem,hogy a települések ott lent délen nagyon elmaradottak,fejletlenek.De ahogy haladunk É felé,egyre jobb a helyzet.Hogy ilyen az elmaradottság,ez minek köszönhető,mi az oka neki?

24

Sztálinnak volt barátnője, felesége vagy valami?

Mert én sose láttam vagy hallottam róla!

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!