Találatok a következő kifejezésre: A saját kapott (18 db)

Ki mennyi pénzt kapott a "kezdéshez" a szüleitől, nagyszüleitől? Mennyit spóroltatok/spóroltok a fiatalkorotok alatt? Akinek van kedve legyen szíves kifejteni hozzám hasonlóan a saját hátterét.

47 éves közalkalmazott középiskolás tanár vagyok, a feleségem 46 éves portás, tehát egyikünknek sincs álomfizetése.

Legjobb válasz: 23 éves lány vagyok A szüleim nem állnak túl jól anyagilag, anyu, amikor megszülettem életbiztosítást kötött rám, a befizetett összeget (néhány százezer Ft-ot) 18 éves koromban megkaptam. ehhez jött hozzá az ösztöndíjak + a szakdolgozatomra nyert pályázati pénz is + nagymamámtól kaptam 500 ezer Ft-ot autóra. Nagyon örülök neki, hogy mindezt meg tudták adni nekem, mert láttam, hogy sok energiájukba telt még ez is. Még egyetemre járok, de már közel két éve dolgozom is mellette, nem bírnám elviselni ha még mindig az õ nyakukon lennék ingyenélõ. Párom a szüleitõl egy házat kapott, ahol élünk.

én mindig csak annyi zsebpénzt kaptam, ami a mindennapi dolgokhoz kellet és nem ahhoz, hogy gyûjtögessek. ha elfogyott a zsebpénzem szóltam, hogy erre-arra kéne még, ha maradt késõbbre, akkor is mondtam, hogy köszönöm még van pénzem. szerintem jó dolog a zsebpénz, megtanítja az embert arra, hogy késõbb majd a saját jövedelmével is tudjon gazdálkodni. tehát a bankszámlámon nem volt kezdõ tõke, viszont egy lakást kaptam a szüleimtõl, amiért nagyon hálás vagyok.
23 éves lány vagyok A szüleim nem állnak túl jól anyagilag, anyu, amikor megszülettem életbiztosítást kötött rám, a befizetett összeget (néhány százezer Ft-ot) 18 éves koromban megkaptam. ehhez jött hozzá az ösztöndíjak + a szakdolgozatomra nyert pályázati pénz is + nagymamámtól kaptam 500 ezer Ft-ot autóra. Nagyon örülök neki, hogy mindezt meg tudták adni nekem, mert láttam, hogy sok energiájukba telt még ez is. Még egyetemre járok, de már közel két éve dolgozom is mellette, nem bírnám elviselni ha még mindig az õ nyakukon lennék ingyenélõ. Párom a szüleitõl egy házat kapott, ahol élünk.
1 forintot az általános iskolámtól, a ballagási tarisznyába
Semmit sem kaptam, s nem is hiszem, hogy kapok. Sõt még azt is mondták ha tehetik (jogilag) akkor nem is öröklök. Nem kívánt gyerek vagyok, ez az oka. Tudja tanár úr, nekem nem is ez lenne a fontos. Jobb lett volna ha az élethez adtak volna receptet, s még egy kis szeretetet.
14:19 ismét még az kimaradt, hogy saját gyerekeimnek ugyanezt szeretném biztosítani. fontos cél lesz az önálló lakás
Semmit se...
én se. 0-áról indultam. én adok haza pénzt apámnak, itt is lakom még vele. 24/F
én semmit sem kaptam.
Én se kaptam semmit.De nem is vártam, mert tudom, hogy nem tudnak adni.Most kezdünk 23 évesen gyûjtögetni a párommal.
Elnézést, azt hiszem ezt nagy betûvel kellett volna kezdeni: Tanár Úr! :)
47 éves nõ! Én is nagyjából ugyanezeket írtam le, meg is kaptam a választ a kérdezõtõl: üres frázisokat fröcsögök :) állítólag :) Mindegy, mindenkinek van joga azt az életet élni amit akar. Én nem élnék börtönben. Mások meg kifejezetten igen. Nem vagyunk egyformák :)
A kérdező hozzászólása: Fiatalember, járj utána, mi az a börtön. Hidd el, hogy a börtön és a tengerpartra járkálás között vannak árnyalatok. A különbség közted és a Hölgy között az, hogy Õ képes árnyalatokat is látni nem csak feketét fehéret és nem vádol azzal, hogy "börtönben" élek.
Nem vagyok fiatalember. --
A kérdező hozzászólása: Sajnálom, hogy idõsebb korára is ilyen feketén, fehéren látja a világot. Nem tudom, hogy mi állhat ennek a szemléletnek a hátterében, remélem idõvel le fogja tudni vetkõzni az öntõl különbözõen élõkkel szembeni elõítéleteit. A válaszát pedig köszönöm szépen!
én 15 éves lány vagyok, még csak most ballagtam el az általánosból. én már 7 éves korom óta gyûjtögetek, eddig 500.000 Ft gyûlt össze. szerintem külön önállósodásra nem fogok kapni pénzt mert anya meg apa is teljesen a nullán van, meg ilyet hogy több milliót adni... hát... én szerintem soha nem fogok annyit egy összegben látni. szerintem majd úgy lesz hogyha megyek egyetemre akkor majd anyuék rendszeresen adnak pénzt havi részletekben hogy tudjam majd fizetni a koleszt, a kaját, stb. ha meg elvégzem és majd elhelyezkedek akkor úgyis lesz fizetésem tehát felesleges lesz pénzt adniuk. én amint lehet, (elvileg 16 az alsó határ) el akarok majd kezdeni dolgozni, gimiben még csak nyári munkákat, de egyetem mellett is szívesen dolgozok majd, és magamnak fogom összegyûjteni a pénzt. amúgy vázolom az anyagi helyzetünket: anyukám zongoratanár, kb. 120.000 Ft a havi fizetése, szóval kevés. apukám külön lakik, semmi költséggel nem járul hozzá a megélhetésünkhöz, pedig neki nagyon magas a fizetése (6-700.000 Ft havonta) egyébként atomerõmûben dolgozik bloggvezetõként, gépészmérnöki végzettsége van
Én már annak örülök, ha nem azt hallom anyumtól telefonon, hogy ki fogják kötni a vizet, meg el fogják árverezni a házat :D Sosem voltunk olyan helyzetben, hogy akár zsebpénzt kapjunk. Nem lakom otthon, két éve koliba költöztem, diákhitellel, munkával, így magamat épp hogy eltartom. Haza nem tudok adni, pedig nagyon szeretnék segíeni szüleimnek :( 20L
A tesóm is és én is 400-400 ezer forintot, a nevünkre nyitott bankszámlán.
Amúgy igaza van az egyik hozzászólónak: könnyû nagymellénnyel járni mikor a pár indulásakor már meghaltak a szülõk és csak a kulcsot kellett átvenni.
Sok-sok szomorú sors... Tanár Úr ölüljön, hogy ennyit félre tudott tenni. Remélem összeomlik a forint! XD
Érdekes a téma, jó, hogy rátaláltam. A kérdezõ nagyon értelmes embernek tûnik, ritka, és becsülendõ az ilyen. Nekem is volt gimiben egy hasonló (földrajz)tanárom, és imádtam, mindenki imádta, mert jó ember, normális értékrenddel - a kérdezõ is ilyennek jött le nekem az eddigi írásaiból. Õszintén irigylem a fiait. Másrészt azért is elgondolkodtató számomra az egész, mivel a magyar átlaghoz képest igen jómódú családból származom, mint anyai, mint apai ágon. Mondhatni minden anyagi javam megvan. Lakás, drága autó, drága ruhák, utazások, stb. Gimnázium óta külön élek, de a szülõk pénzén, amit eddig mindenféle lelkifurdalás nélkül szórtam, és szórom a mai napig is. "Cserébe" a szüleim elváltak 12 éves koromban, nagyszüleim is a régi értelmiségbõl vannak; bírónõ, gyárigazgató, politikus, orvos. Képzelhetitek. Velük nem épp olyan egy családnak a hangulata, mint pl. egy vidéki munkás v földmûves nagyszülõi háznak. Nem azt akarom mondani, hogy ne szeretném õket, vagy ne tartanám õket jó embernek, mert azok . De, amikor 16-17 éves koromban az elsõ olyan barátnõm volt, akihez több napra is elmentem ilyen-olyan szünetekben (átlagos, vidéki családból származott, a szülei teljesen "más világban" éltek, és szerették egymást, nem úgy mint az enyémek), akkor kezdtem rájönni, hogy mennyi szeretetbõl, és boldogságból maradtam én ki, hála a "mai világnak" - a vállalkozásnak, és versenyszférnak, ami miatt csak a veszekedés meg a stressz volt, nem pedig a karácsonyi ebédnek a meghitt hangulata. Elnézést az össze-vissza fogalmazás, és a kicsit off-topik hozzászólás miatt, de talán néhányan veszik a fáradtságot, hogy elolvassák, és kicsit átérezhetik, hogy pénzzel teli zsebbel sem mindig tökéletes az élet, sõt. És pont az én effajta életem miatt minden erõmmel azon leszek, hogy máshogy csináljam. Nekem a család lesz messze az elsõ, nem pedig a pénz.
én ugy menekültem el otthonról fél éve a szüleim alõl.válnak most, apám piás, anyám netfüggõ.most 16 vagyok, és még az utánam járó családi pótlékot is lenyeli, nemhogy segitene én viszek nneki pénzt.párommal élek.
Én nem kaptam semmit, de nem is várnám el.Nehéz anyagi körülmények között éltünk.Páromnak születésétõl fogva félreraktak a szülei, és amikor összegyûlt egy "kicsi" vett egy lerobbant házat belõle, és a szüleinél lakott addig amíg felújította, és az egész fizetését ráköltötte kb 1-1, 5évig.Senkinek nem szabad a segge alá rakni semmit.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek más okoz örömet. Nekem például egyáltalán nem okozna örömet az, ha az 1500 forintos tescos sportcipõ helyett 15000 forintos nike lenne a lábamon. Nyaralni is elsõsorban azért nem jártunk, mert nem szerettünk, inkább kivettünk egy hét szabadságot és élveztük egymás társaságát a feleségemmel idehaza, nem kell nekünk ahhoz tengerpart, de még csak Balaton se, hogy jól érezzük magunkat. Ehhez persze valóban kell az is, hogy nagyon, mindennél jobban szeretjük egymást és egyszerûen nem tudjuk "megunni" a másikat, 20+ év házasság után is bármikor át tudunk beszélgetni egy teljes napot. Nem érzem azt, hogy teljesebb, boldogabb lenne az életem attól, ha költeném a pénzt mindenféle engem nem különösebben izgató, motiváló dolgokra, az viszont számomra hatalmas nagy, leírhatatlan öröm és boldogság, hogy ennyire sok mindent meg tudtam adni a gyermekeimnek és hogy ennyire hálásak érte. És ez egy élet munkája és ha valaki azt az utat választja, hogy szórja a pénzt sose lesz lehetõsége megtapasztalni ezt az örömöt, nem tudhatja, hogy milyen. Tovább nem értem, hogy miért olyan nagy ügy ez a villanykörte, hogy többen is felemlegetitek, szerintem az egyik legtriviálisabb spórolási forma és természetesen nem sötétségben lakunk, ha 3 villanykörte már feleslegesen erõs fényt ad, akkor marad 2... Még a szemeket is kíméli, ezt biológiatanárként mondom! :) Illetve ez már kissé filozófikus, amiben sose voltam jó, de ha a halál után nincs semmi, akkor szerintem végsõ soron lényegtelen, hogy a pillanatokat hogy élem át, hisz elmúlnak, elfelejtõdnek, halvány emlékként megmaladnak aztán mennek velem a sírba, soha többé senkit nem fog érdekelni. Ha viszont van valami a halál után akkor bármi is legyen az, sokkal boldogabban leszek ott azzal a tudattal, hogy hátrahagytam valami értékeset anyagilag és erkölcsileg is. Én olyan 40 éves korom óta gondolkodok már olyan távlatokban, hogy mi lesz a halálom után, mi marad utánam és akkor jöttem csak rá igazán, hogy jó döntés volt spórolni. Nem tudom, hogy egy bizonyos kor után mindenkiben elõjönnek-e az ezzel kapcsolatos gondolatok vagy csak velem történt ez így, hogy ez mennyire általános jelenség, mennyire vagyunk ebben egyformák avagy különbözõek. Amit a végén mondtál az nagy közhely, de egyben nagy igazság is, nem vagyunk egyformák... :)
Idõben elpatkoltak anyósék, nem kellett hitelt fizetni. Úgy azért lehet, ha a mieink is elpatkolnak, nekem is lesz mibõl elindítani a gyereket. Mondjuk nem várom.
Nem olvastam végig, de azért kedves kérdezõ...Mennyi hitelt fizetsz??? Mert jó ha semmit akkor jó ha ennyit össze tudtatok rakni a gyerkõcöknek. A férjemmel 1 ft spórolt pénzünk sem volt és még albit is kellett fizetni a szülõknek a nagyi házában...hosszú...de sok fiatal van ezzel így. A szülõk nem segítik, hanem belerúgnak. Az én anyám meg azt mondta segítsenek a férjem szülei mert nekik jobban telik... No comment!!! Ettõl független 27 éves korunkra tudtunk venni 1 családi házat megye székhely mellett.
Én 20 éves vagyok és bankszámlám sincsen, nemhogy több millió forintom. Szüleimnek mindigis átlag jöveledmük volt, ettetek és ruháztak minket, adtak pénzt is ha moziba mentem, a nagynmamám is adott minden honapban egy kis pénzt, de én ebbõl vettem magamnak a ruháimat kb 15 éves koromtól kedzve . Azóta 1 zoknit se vettek nekem a szüleim , amugy mozi, korcsolya, hobbik ezaz amaz én erre költöttem a zsebpénzem, hogy ne kelljen mindig a szüleimtõl kérni mert tudom hogy sokat dolgoznak érte, mindig beosztottam. Hát nekem ezért nincs spórolt 1-5 millió forintom, persze ha egész tinédzser koromban nem jártam volna el sehova, akkor biztosan lenne valamennyi, de nem milliós nagyságrendü összeg..Diákmunkát 17 éves korom elõtt nem is sikerült szereznem, utána egyik nyáron dolgoztam 2 honapot és 46 ezer forintot kerestem . Én nem értem, hogy lehetett volna ebbõl 5 milliót kisprólni.
Elõzõ válaszoló vagyok. Csupán utólag olvastam el a hozzászólásokat. Szeretném mindenkinek hálásan megköszönni a válaszát. Nagyon tanúlságosak voltak. Én ugyan családon belûl haragszom a szüleimre amiért így megosztanak minket, és csak a pénz a minden. Meg, amiért annyira önzõek és egoisták. Tudom, hogy azért sem segítenek, mert úgy gondolják nem érdemlem meg. Az az õ döntésük. Ugyan akkor eddig is tudtam, hogy sok mindent adtak. Ellenben a legjobb dolog amit kaptam tõlük, az nem a kölcsön, és még csak nem is a képzés. Pontosabban nem az iskolai képzés. Hanem a gondolkodásmód. Azt hiszem ez mindennél fontosabb.
Mi pénzt nem kaptunk, de pl a szüleim segítettek felhúzni egy kis lakrészt a telkükön, hogy addig itt lakjunk amíg nincs lehetõség másra..
Szüleimtõl annyit kaptam, hogy 17 éves koromig eltartottak. Ahogy munkába álltam már én is beleadtam a közösbe + álltam magamnak MINDENT. Bár otthon laktam, külön konyhán, mosógépen stb., hogy ne legyek Anyukámnak teher. Ezen kívül közölte, hogy semmire ne számítsunk testvéremmel, mert õ nem akar aszkéta életet élni, és nem azért dolgozik, hogy nekünk jó legyen. Teremtsük elõ, amit akarunk. Ennyi segítséget kaptam, de én hálás vagyok. Remélem lesz rá lehetõségem, hogy a saját gyerekemnek többet segíthessek.
30 éves özvegy vagyok 1 gyerekkel, mindent leörököltem, mielõtt adni tudtak volna az "új élet" kezdetekor. Csak anyum él, a nevén nincs semmi, elajándékozta nekünk. Mit tervezek adni a gyerekemnek? Gyakorlatilag mindent, 4 ingatlant és készpénzt. Õ az egyetlen örökösöm. A gazdagságnak nálunk volt ára.
Nem kaptam pénzt. 14 éves korom óta dolgozom, igaz akkoriban még csak nyári munkát vállaltam. 18 évesen mentem teljesidõs állásba dolgozni.Most 23 vagyok.Fizetem a fõiskolámat saját pénzbõl, albérletet tartok fenn, és dolgozok. DE úgy érzem megtanultam valamit, méghozzá azt hogy "nincs" Nem rágódok rajta, hogy jajj de szar nekem, úgy érzem, hogy a jég hátán is megélek/nék ezt kaptam a szüleimtõl, és tudod mit??? Köszönöm nekik, több mint ha pénzt adtak volna, mert a pénz elfogy, és mi marad utánna?? semmi. Így viszont talpraesett vagyok, és megoldom ha problémám van.
Semmit sem kaptunk. Nem nullárol, de mínuszrol indultunk, mert kolcsont vettunk ki a házra. Ez 4 évvel ezelott volt. 24N/31F
Az én életem már fiatalon egy "jó nagy nehezékkel" indult. Édesanyám 12 éves koromban, édesapám 19 éves koromban halt meg. Így már elég fiatalon lett egy kertes családi házam. Jelenleg úgy gondolom itt fogok majd megöregedni is, hiszen fel van újítva, rendbe van hozva, jó itt élni, de ez majd persze a késõbbi párkapcsolatom alakulásánál fog eldõlni. Mikor az édesapám meghalt, rá 1 évvel az õ édesapja is meghalt, onnan a testvéremmel örököltünk egy emeletes házat (szintén jó állapotút) + egy balatoni nyaralót. A házat eladtuk, de ez a pénz olyan nekem hogy "van de nincs" hiszen ezt a pénzt nem szórhatom szét, nekem nem lesznek már szüleim akik támogassanak, ekkora összeget nem tudom hány év(tized) alatt tudnék összespórolni. Egy bizonyos részébõl már költöttem a ház felújítására, de több mint fele még most is megvan. Autót akarok majd venni magamnak, de ehhez dolgozni is szeretnék, mert munka nélkül csak viszi a pénzt az autó, így butaság lenne venni. (Vicces, hogy bizonyos jóakaróim már iskolás koromban próbáltak rábeszélni arra, hogy vegyek pl egy 1, 5 milliós autót. Arra persze nem gondoltak hogy 1. Suli mellett minek, 2. Ha nincs bevételem csak kiadásom akkor csak eltékozlom a pénzt.) 22/L
Én házat és kocsit fogok kapni. Meg 3 milla van félretéve a bankba a nevemre nagypapám örökségébõl.
Én is csatlakozom! Tátott szájjal olvastam a történetet! El sem tudom képzelni hogyan csinálj(t)ák Tanár Úr, bár gondolom hitelük nincs/ nem volt. Mondjuk ha belegondolok, hogy Nekünk sem lenne hitelünk, akkor havi 80.000Ft-ot félre tudnánk tenni a lányunknak aki másfél éves, így szép kis summa jönne össze 18 éves korára. De sajnos van hitelünk.. Így nincs mirõl beszélni! :(
Egyszerûen számolok és ámulok... és döbbenet. Évente kb. 300 000 Ft / fõ születésüktõl kezdve??? És jelen pillanatban 12 M Ft-juk van elkülönítve a gyermekeiknek? Mintha nem Magyarországon élnének. Ezt hogy csinálják? Én is pedagógus vagyok, tudom mennyit keres egy tanár... És lehet furcsa, de számomra ez hihetetlen. Egyszerûen nem hiszem el.
Jah azt meg hozzatennem h dolgozom, ami jon es belefert az orarendembe elvallaltam. Most kb. van 300 000 ft-om ebbol 150 titkolt, rem a masik 150-et nem fogjak benyulni...
Orulok ha nem oroklok adossagot. Most szunettetnem kellett a tanulmanyaimat mert annyira besokkaltam a csaladi, anyagi, es egeszsegugyi hyzetemtol h keptelen voltam rendesen teljesiteni. Sztem az egeszsegem is az allando para a csalad es penz miatt ment tonkre. Egyebkent vagy egyetem utan vagy ha felvesznek kulfoldon elmegyek es ott ezzel a diplomaval nem fog szamitani h a nullarol vagy az alol indultam... Csak legyen mar a kezemben :)
Semmit, mert egyedül a 2-3X-osát keresem havonta mint õk ketten. Még én adok haza havi 30 ezreket, pedig nem is lakok otthon. Annyi eszük lehetett volna, hogy 0-18 évesek korom között félretesznek 5-10 rongyot.. De mindegy, összeszedtem magamnak ami kellett.
Semmit. Mondjuk nem is várom el... Amit kaptam pénzt nagymamámtól, azt is elköltötték kb cigire és apámnak sörre...
Semmit. Sõt. Amit még párommal keresünk is azt is elveszik a szülõk erre arra. Most ott tartunk, hogy itt vagyunk 22-23évesen és egy fillérünk sincs félretéve, mert a szülõk elveszik mindent. Párom pedig 18éves korától dolgozik, nem kevés pénzért de mondhatja magát családfenntartónak is mert az apja nem dolgozik. Õ tartja el magát és a 3húgát. Én 21éves koromtól dolgozik hellyel- közzel mivel nincs állandó munkahelyem. Anyámék is csináltak egy két olyan befektetést amit nem kellett volna és nekem kell fizetni a törlesztõ részleteket. Így most mindketten a szülõknél lakunk és annyi pénzünk nincs, hogy egy albérletet ki tudjunk fizetni. Sõt a szülõkre nem tudunk számítani, mert párom szülei megmondták kerek perec, hogy õk egy fillérrel sem fognak minket támogatni. Anyumék meg hiába támogatnának nem tudnak. és irigylem a gyerekeidet, hogy ennyit össze tudtatok neki spórolni és el tudják kezdeni az életüket akkor amikor akarják.
Én másfél éve dolgozom.Jelenleg 21 éves vagyok.Havi 30ezer ft-ot hazaadok rezsire, de külön eszek, magamnak veszem a ruhát és egyebeket.A fizetésem 70ezer ft, ebbõl csak 300ezer ft jött össze.Most számolgattam, hogy nulláztam az életem, talán kezdek egyenesbe jönni.Viszont a munkahelyem kezd kikészíteni.És nem a munkára vagyok allergiás. Szüleim mint már írtam nem támogatnak, hanem elvárják, hogy fizessek.Mellé sikerül olyan körülményeket teremteniük, ami az életemet megkeseríti, így örülök, ha egyedül vagyok otthon.
Az én szüleim és nagyszüleim rengeteget segítettek és segítenek a mai napig is (már nem pénzben, de sokszor kaját hoznak, gyümölcsöt a gyereknek stb.). Nagymamám lakását még életében az én nevemre vásároltuk meg az önkormányzattól. Amikor Mamám meghalt, Apuék is tudták, hogy ez az én lakásom végülis. Én mondtam Apunak, hogy felezzük el a pénzt, ami a lakás eladásából lett. Apukám erre azt mondta, szó sem lehet róla, az a pénz a miénk (már akkor megvolt a kislányom is) és nagyobb lakásba költözzünk belõle, ne 1 szobásba neveljük a gyereket. Tehát nem fogadta el, ezzel rengeteget segített(ek), hogy tényleg el tudtunk költözni az 1 szobás lakásból. Ezen kívül megtakarított pénzem is volt, mert elég spórolósan éltem. Férjem Nagymamája is rengeteget segített. Összeköltöztek Anyósommal (lányával) és eladta a lakását a Mama. Ebbõl a pénzbõl férjemnek és sógoromnak is adott. Ebbõl tudtunk venni egy autót. Szóval nálunk az a módi, hogy segítünk. Mi is szeretnénk majd úgy elindítani a lányunkat az életben, hogy ne a nulláról kelljen elkezdenie spórolni. Remélhetõleg megtalálva az arany középutat, hogy azért meg tudja becsülni a pénzt.
Semmit sem, sõt, amikor mi nagy nehezen a férjemmel összekapartunk valamit, akkor azt is el akarták volna venni (mindkét család), ki ilyen, ki olyan mondvacsinált ürüggyel. Irigylem azt, akinak jó családja van, jó szülei és segítik a gyereket, ahol csak lehet. De nekem már ez jutott, ezzel kell valamit kezdenem.
Szia! Látom sokan leírták a történetüket, gondoltam csatlakozom én is. Talán jó is kiírni magamból ezeket a dolgokat. Elõször is, minden tiszteletem a Tiéd és a feleségedé, bárcsak nekem is ilyen szüleim lettek volna. Nekem nagyon nehéz gyerekkorom volt. Apukám fiatalon meghalt, anyukámnak lett egy élettársa késõbb. Folyamatosan ittak, veszekedtek, verekedtek. Sokszor még ennem se volt mit. 18 évesen elköltöztem otthonról. Azóta elvégeztem egy fõiskolát (közgazdász)nappali tagozaton. Mivel semmilyen segítséget nem kaptam, így diákhitelt vettem fel + árvaságit kaptam. Leállamvizsgáztam négyesre, diploma munkám ötös lett, amit meg is védtem. Sajnos csak egy igazolást kaptam, mert nem sikerült a középfokú gazdasági nyelvvizsgát letennem (németbõl). Nagyon nehezen megy a nyelv. Mindent elfelejtek amit tanulok belõle, s emiatt nem is szeretem. Így nyelvvizsga nélkül nem tudtam elhelyezkedni közgazdászként. Fogyasztóvédelemnél voltam szakmai gyakorlaton, abból is írtam a szakdolgozatom, nagyon szerettem. Mai napig érdekel. Nagyon szerettek is az ott dolgozók. Sajnos oda se lehet menni dolgozni nyelvvizsga nélkül, hiába a mindennapi munkához egyáltalán nem szükséges az idegen nyelv. Másrészt pedig nem nagyon kell az ember oda. Megyénként van 1 Fogyasztóvédelmi Felügyelõség, s be van töltve minden állás. Max. ha valaki nyugdíjba megy, vagy babát vállal. Államvizsgám óta elköltöztem másik megyébe, ahonnan származok.Nem válogathattam a munkahelyek között, hisz élnem kellett valamibõl+ diákhitelt visszafizetnem. Mivel sehol nem nézik a fõiskolám, csak az érettségit, így egy gyárban dolgozom. Több mûszakban 12 órákat.Keresek 73 ezer forintot. Eddig albérletben laktam, fizetésem fele odament (azért csak a fele, mert többen laktunk), plusz törlesztem a diákhitelt. A többibõl veszem magamnak az ételt, tisztálkodási szereket. Nyaralni szinte sosem voltam, ruhát ritkán veszek magamnak, fodrászhoz ritkán járok. Párom szintén szegény családból származik, nem kap támogatást. Apukája kap kb 50 ezer fizetést (többit levonják hitelre) Anyukája beteges. A párom segíti õket anyagilag, rezsit, lakbért fizetni. Szeretnék kitörni ebbõl az életbõl, gondolom sikerülni fog, ha egyedül talpra álltam, s eddig is eljutottam. Nyelvvizsga sokat segítene, mégis csak kezemben lenne a diplomám is. Igaz azóta a közgazdász szakmából is sokat felejtettem, de hát a suliba csak a száraz elmélet volt. A gyakorlat az igazi, azt pedig nagyon szerettem, s értettem is. Így több mûszakos munka mellett nem tudom mikor jutok el a nyelv tanuláshoz. Nagyon sok erõt kivesz az emberbõl, hogy nem tud éjszakásból nappalosba átállni a szervezete. Kb. ennyi az én történetem, remélem elolvasod. További sok sikert Neked és gyermekeidnek. 27L
A kérdező hozzászólása: 19:30-as, én úgy érzem, hogy te is sarkítasz, nem csak az a két véglet van, hogy valaki szórja a pénzt vagy az egyetlen életcélja a minél nagyobb bankszámlaegyenleg. És nehogy azt hidd, hogy spórolva nem lehet szép, tartalmas, jó életet élni!
23 éves koromig laktam otthon. Amikor már dolgoztam, hazaadtam a fizetésem nagy részét igy hozzájárultam a rezsihez. Onnantól nem kértem tõlük egy fillért sem. Addig persze ingyen lakhattam, ehettem, mostak rám és fizették a tandijamat. 23 évesen helyet cseréltem a nagymamámmal. Én költöztem az õ házába, õ meg az én szobámba. Vettem egy autót és eltartom magam. A fizetésem 85ezer netto. Diplomával, nyelvvizsgával. Egyedül élek egy kis keverék kutyával. Most 34 éves vagyok. A bankszámlámon csak annyi van, hogy épp le tudják vonni a számlákat. De pl. egy külföldi utazásra már nem telne. A házat fel kellett újitani, erre szinte az összes pénzem elmegy. Mert ahogy van egy kis pénz, akkor vezettetem be a gáz, javittatom meg a vizet, festetek, parkettáztatok, stb. Tehát azt kaptam, hogy örököltem egy házat, aminek a felét majd ki kell fizetnem az öcsémnek. De olyan, hogy megtakaritásom, sose volt és nem is lesz.
Kicsit belegondolsz, rájössz, h 2 közalkalmazotti fizetésbõl (100-120 E FtX2) vagy évi 2 hónapos diákmunkából ennyit nem lehet félretenni. Nagyon jól tudod, hogy nem reális az az elvárás, h mindenki ennyit adjon a gyerekének. Örülünk, h ti megtehetitek, meg a gazdag nagyszülõk! Dicsekedés-szagot érzek én is.
22 éves vagyok, 18 éves voltam, amikor a nagyimtól kaptam egy lakást. (eladták a nagy vidéki házukat, vettek egy kisebbet, és a fennmaradó összeget ebbe fektették.) egészen tavaszig ki volt adva, hogy legyen pénz a felújításra. most ebben lakunk a párommal. most diplomázunk, amíg nincs munkánk, addig a szüleink tartanak el. hálás vagyok a családomnak, hogy gondoskodtak rólam. ha nekem gyerekem lesz, biztos, hogy már születésétõl fogva gyûjtünk neki lakáskasszába, és ha összejött a pénz, akkor õ is kap egy lakást. nem bírnám végignézni, hogy albérletben éli le az életét.
24 éves vagyok. még tanulok, itthon lakom. nekem is, és testvéremnek is volt bankszámlája, amire a szülõk pénzt utaltak. olyan amihez nemnyúlhatunk hozzá, csakha már önállósodni akarunk. sajnos azonban jött az a korszak, amikor egy tanári, és egy nála kicsit magasabb fizetés az apa részérõl már nemvolt elég ahhoz, hogy finanszírozni tudják a NORMÁLIS életet. így az a pénz fokozatosan csak fogyott, és fogyott. sosem költöttek semmi extrára, nyaralni nem járunk, egy átlagos panelházban élünk. de eccerûen nemvolt elég a 2 fizetés. apám késõbb 2 plusz munkát is vállalt, nyugdíjazása után, és így élünk most, úgy ahogy, hogy az alap dolgokra fussa. az h mennyi pénz van a számlán, én nemtudom, de szerintem már kb semennyi.
37 éves vagyok, és soha nem kaptam semmit az apámtól.(szüleim elváltak, apám nevelt fel)szakmunkásként soha nem kerestem annyit, hogy félre is tudjak tenni.Amikor már többet kerestem, azért nem tudtam félre rakni, mert lett egy fiam.Lakást hitelbõl tudtam venni, amit késõbb a válóper miatt el kellett adni áron alul..Megint nem lett spórolt pénzem, mert a hitelt ki kellett fizetni..Mikor végre újra össze jött volna egy kis + pénz, jött a "nagyon jó" gazdasági helyzet.Azért ma ha valaki ennyi pénzt félre tud tenni, annak nem lehet oka panaszra, hogy kevés fizetést kap...Ma örülnek az emberek ha a fizetésükbõl ki tudnak mindent fizetni, és kajára is marad!!
Az én szüleim elváltak. Apámat 3 éves korom óta nem láttam. Anyukám rokkantnyugdíjas lett (közben 4 órában takarított), de én is és a testvérem is taníttatva lettünk. Tudom, nehezen. Volt hogy hitelt vett fel augusztusban, hogy el tudjuk kezdeni az iskolát (ruha füzet stb.) 15 éves korom óta nyáron dolgoztam, hogy segíthessek.(meggyszedés, uborkaszedés). Amikor férjhez mentem, bebútorozta az anyósoméknál kettéválasztott házat (szoba konyha fürdõszoba). Anyósomék telket vettek, 1.5 millió, csak sajnos hitelt nem kapunk, hogy építhessünk, 2 gyerek, a szocpolról lekéstünk. 2 gyerekkel élünk 1 szobában, nehéz.
Szüleimtõl sajnos én sem kaptam sokat, azaz lehet, hogy mégis...?! Gondolok itt arra, hogy 30 éves koromig otthon laktam Velük és soha semmit nem kellett fizetnem a rezsibe stb. így tudtam apránként gyûjtögetni. 22 éves korom óta dolgozom, én is az a spórolós típus vagyok. Annak idején az elsõ kocsimat az ösztöndíjamból vettem! Rá pár évre egy új 3 milliós kocsiba ültem át, teljesen saját erõbõl. Most ott tartok, hogy lakást tervezek vásárolni 15-20 millióból és még utána is marad tartalékom...:) Hangsúlyozom mindent saját erõbõl, hitel nélkül! Köszönet a Drága Szüleimnek, hogy így neveltek!!!
OFF: de ha ennyi pénzem lenne, nem bankszámlán tartanám, hanem pl. ingatlanba fektetném. így a lakást ki lehet adni és a pénz még több pénzt szül
Mivel anyu egyedül nevelt és nincs több százezres álomfizetése (éppenhogy 100ezer) ígyhát nem tudott nekem félrerakosgatni milliókat sõt százezreket sem. Viszont bevállalta azt a nagyon nagy kockázatot hogy a házát ajánlva kiegészítõ fedezetként vehetünk egy saját házat. Félek ettõl, de nincs más választásunk ha nem akarunk 50-60 éves korunkig a szülõkkel lakni. Mindent meg fogok tenni azért hogy anyu háza ne kerüljön veszélybe!
Azért kíváncsi vagyok, hogy a kérdezõ hogy spórolt össze ennyit. (Van egy olyan érzésem, hogy a kérdéssel csak dicsekedni akart). Mert hogy normális fizetésbõl 2*6 milkát nem teszel félre, az is tuti...
Igen, nulláról is el lehet indulni, mi is ezt tettük a párommal, évekig dolgoztunk és spóroltunk, hogy egyáltalán lakáshitelt tudjunk felvenni.Segítség nem volt egyáltalán.
többen kérdezik, hogy a kérdezõ, hogy tud ennyit adni a gyerekeinek. szerintem egy lehetõség van: soha nem mennek sehova, ritkán vesznek ruhát, azt is többször átgondolják, mibõl készüljön a vacsora... tanári fizetésbõl csak így lehet, vagy a nagyszülõk nagyon pénzesek. de ha egyik sem a kettõ közül, én is kíváncsi vagyok
A szüleim mindketten dolgos emberek, de soha nem tudtak 100ezernél többet félretenni, õket soha semmiben nem segítették a szüleik, de felépítették a házukat. Mikor én voltam kirepülõben, úgy tudtak segíteni, hogy pont elõtte adták el a házukat.(a vevõ nyüstölte õket évek óta, mert egy nagyobb beruházást tervezett oda) Így tudtak 2millió forinttal segíteni, mikor 22 évesen elkezdtünk építkezni a férjemmel.A férjem nem pénzt kapott, hanem a nagymamája telkét osztottuk meg, úgy lett a telkünk. Zsebpénzt soha nem kaptam, mindig arról volt szó, hogy amikor valamit venni szeretnék, vagy kell, akkor kérjek. 17 évesen a barátnõmmel hobbszinten pincekocsmát üzemeltettünk, akkor spóroltam, de az meg elment a németországi tanulmányaimra. A gyermekem jelenleg másfél éves, a férjemmel tervezzük, hogy gyûjtünk neki, de a megemelkedett lakáshitel miatt egyelõre mínuszban vagyunk, most még nem tudunk félretenni. Ha majd jobban megy, havi 10-20 lesz elkülönítve. Egy gyermeket tervezünk még. 28N
Nem feltételezem, hogy nem úgy van, ahogy mondod, csak elkeztem számolni. A kamatszámítástól eltekintek, de 6 M Ft 20 év alatt évi 300.000 Ft-ot jelent. Van ugye névnap, születésnap, karácsony, kb ezeket tekinthetjük fõbb és alapünnepeknek, meg dolgoznak is mondjuk egy nyári szünetet. 3 hónapot számolunk erre, átlagosan (úgy, hogy 1 éves koruk óta számolom!) 50 e Ft-tal. Tehát az évi 300 ezerbõl, 150-et megkeres maga, a maradék 150-et, tehát alkalmakként 50 ezer Ft-ot kapnak? Még ha 2 nagyszülõ és ti adjátok is mindezt össze, azért az nem semmi. Tényleg egy cseppnyi irigység sincs bennem, de ennek a véghezvitele nem egy szerény fizetést/nyugdíjat feltételez. Hogy a kérdésedre is válaszoljak én egy fillért sem kaptam otthonról, a szüleim nem tudtak segíteni, mindent magamnak kellett elõteremtenem. Sem sajnáltatom magam, mert sikerült saját erõmbõl egy lakást Bp-en összehoznom, 5 év kemény spórolással, persze egy részét hitelbõl, amit 2 év alatt kifizettem. Tehát elvileg 0-ról is el lehet indulni.
Egy fityinget sem kaptam, teljesen a nulláról indultam, mivel a szüleim nehéz anyagi körülmények között élnek, sajnos édesanyám rokkantnyugdíjas, apukám minimálbérért dolgozik.A húgomat, és magukat kellett eltartaniuk, így nem is tettek félre, mert sajnos nem tudtak.A párommal úgy jutottunk házhoz, hogy mindketten dolgoztunk, és két évig gyûjtögettünk, hogy nagy nehezen össze jöjjön fél millió forint.A párom szülei sem segítettek, annak ellenére, hogy õk azért jobban élnek, és mi adtunk nekik 20 ezer forintot minden hónapban rezsire, míg ott laktunk, és sokszor saját pénzünkbõl vettük a kaját, ami természetes, csak valahol picit rosszul esik.Mindegy, mindent a saját erõnkbõl értünk el, és csakis saját magunkra számíthattunk.Mai napig is magunkon kívül senkire nem számíthatunk.Sok tüske is van bennem, de inkább nem is részletezem, mert elég jól kihasználják a páromat is szegényt anyagilag a saját szülei.Engem meg becsaptak egy pénzügyi dologban.Mindegy, a lényeg az, hogy senki sem segített, és mai napig sem segítenek.
15:07-nek.Nem te kaptál a nyolcadik kerületben a nagyszülõktõl lakást? Mert éppen nemrég írta valaki, hogy lakást kapott ott, és nem érti miért nézik le a "nyockert"..
A 30 éves vagyok ismét! Megkérdezhetem, hogy Ti annak idején mennyi támogatást kaptatok a szülõktõl? Írod, hogy sokat, de mégis mennyit értesz ez alatt? A 20 és 22 éves gyermeked hogy tudott ezidáig 4-6 milliót félretenni? A nyári munkákból kizárt dolog, esetleg ünnepekkor Ti 100 ezreket adtok ajándékba? Ez viszont ellentmond a bevezetõddel, miszerint mindkettõtöknek elmarad az álomfizuja...Akkor ezt hogy??? Szerintem se panaszkodhatsz, sõt inkább örülhetsz de a gyermekeid is, mert könnyen indul így majd az életük! 6 millió + 6 millió + 5 millió = 17 000 000 !!!! Ez manapság ritka, mint a fehér holló....:(
nem, én a 11kerben kaptam lakást :) de tényleg vannak a 8kernek jó részei, én nem szólom le :)
Na akkor ezt figyeljétek. Nagyszüleim skót spórolós szemetek, esõvízben mosnak, heti 1x fürdenek, van vagy 100milliójuk, de egy forintot nem adtak volna, akkor sem mikor elvitték a kocsimat a banktól. Mindenkinek kölcsönadják, uzsoráznak, hogy harácsoljanak, de mindig átbasszák õket és soha nem kapják vissza a pénzt. Undorító. Én inkább elmegyek nyaralni, élek és élvezem a jelent. Nem akarok rájuk hasonlítani. Persze egy lakást egyszer szeretnék.
A kérdező hozzászólása: 18:45-ös: pontosan az adja a különbséget, amit te is írsz, 2 gyerek feleannyi pénzbe kerül, mint 5, a nagyszülõk pedig tényleg sok mindenben segítettek. Elnézést, ha így érezted, nem szerettem volna senkit semmivel vádolni, pusztán kíváncsi voltam, mert nem éreztem túlságosan jónak a mi anyagi körülményeinket mégis sikerült ennyit összespórolni és kíváncsi voltam, hogy másnál mi a helyzet. Rengeteg nagyon szívszorító történetet olvastam itt el, nagyon köszönöm azoknak, akik leírták a sajátjukat, megtanultam sokkal jobban becsülni a mi szituációnkat. Ugyanakkor szerintem kicsit szomorú is - magyar valóság, ahogy azt mondani szokták - , hogy a mi - azért annyira nem jó - szituációnk is kivételesnek számít manapság.
17:43 vagyok. Értem, bocsánat, lehet, h kicsit összemostam itt a dolgokat az egyik válaszoló írásával. Mi is nagyjából hasonlóan él(t)ünk ezek szerint, mint ti, csak annyi, h az én szüleim 5 gyereket neveln(t)ek fel ilyen színvonalon, kb. ugyanannyi pénzbõl és így nem jutott pénz félretenni. (Laptopot és jogsit sem kaptunk, ösztöndíjból vettük ezeket.) Plusz nem voltak nagyszülõk, meghaltak korán. Engem kicsit az bántott, h mintha vádolnád azokat a szülõket, akik milliók nélkül indítják útnak a gyerekeiket az életbe. Pedig ami a legtöbbet számít (normális nevelés, diploma), azt mi is megkaptuk, ezzel már tudunk boldogulni.
Pénzt egy fillért sem kaptam, szeretetet annál többet. Apukám rokkant nyugdíjas, anyukám havi 80-at keres, összes jövedelmük 108 ezer forint. Nem volt mibõl gyûjtögetni, adni. Viszont szeretnek, támogatnak, mindenben számíthatok rájuk és szégyenlem magam, hogy én nem tudok többet segíteni nekik.
Én nem tartom önzõnek a szüleimet azért, mert az összesen 280E ft (most, régebben arányosan kevesebb) fizujukból felneveltek ötünket és nem tudtak nekünk lakást vagy milliókat adni induláshoz. Igaz, nekünk voltak játékaink, nyaraltunk a Balatonon, ettünk húst, és néhanapján csokit is, és 4(!) villanykörte van a csillárban. Nem tertom önzõnek õket azért, mert ha nem is fényûzõen, de relatíve jól éltek a pénzükbõl (és mi, gyerekek is) és nem éheztünk, fáztunk azért, h 18 éves korunkra a kezünkbe tudjanak nyomni 3-3 milliót. Volt nyári szünetünk, gyerekkorunk, igazi egyetemista éveink. Nem akarok megbántani senkit, de én magamnak is és a majdani gyerekeimnek is ezt a megoldást választanám/fogom választani.
Kimaradt a lényeg, hogy nagyon szerncsésnek érzem magam ezek ellenére, mert ilyen szeretõ Kedvesem van, és ilyen szeretõ családom, beleértve a párom szüleit, testvéreit is.
Én nem kaptam nagy összeget, nekem anyám a talpraesettséget adta, meg hmm nem is tudom, hogy fejezzem ki, bölcsességet, vagy ilyesmit az ügyintézéshez, és ilyesmihez, ami rengeteget jelent, mert sok rokongyerek a családban egy biztosítás sem tud megkötni, az ismerõsével köttet valamit, akár kétszer annyiért, mint egy másik lehetõség, de számára csak az van, amit az ismerõs meg tud csinálni meg ilyesmi. Megdöbbentõ, hogy mennyire nem készítik fel egyes szülõk az életre a gyerekeiket. Amúgy nem is biztos, hogy olyan boldoggá tett volna az aszkéta élet az egész gyerek és kamaszkoromban, csak mert késõbb kaptam volna egy csinos összeget.
A kérdező hozzászólása: Elnézéseteket kérem a helyesírási hibákért, bár természettudományokat tanítok, de azért ciki egy tanártól... Sajnos nagyon kapkodtam, az idõsebbik fiú zenél is (gitározik), ezt ki is felejtettem és zenekarral is keresik a pénzt, bár eléggé alkalmi jellegû a dolog, pont azért siettem, mert most fogunk menni meghallgatni egy fellépésüket. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megdöbbentõen sok választ, nem is számítottam ennyi reakcióra. Röviden leírom, hogy jött össze ennyi, mert nagyon sokan kérdezték. Pontos összegeket nem írok, nem lenne értelme, annyit romlott a forint azóta, teljesen más árak voltak akkor és most. A szüleimtõl és a feleségem szüleitõl örökölt pénz elég volt az elindulásra, fel tudtunk építeni egy házat, be tudtuk rendezni, innentõl nagyjából nulláról startoltunk. Én kétdiplomás vagyok, tehát kicsit jobb fizetést kapok az alap bértáblánál, plusz voltam 4 évig falusi önkormányzati képviselõ, bár az nagyon minimális pluszpénzt jelentett. A feleségem viszont varrónõsködik is és némi pluszpénzt szerzünk abból, hogy õ sokaknak varr függönyt, ruhát. Manapság ez havi +30-40 ezret jelent. Ezeket a dolgokat valóban kihagytam fent. Mi úgy voltunk vele, hogy onnantól kezdve, hogy ott voltunk egymásnak, másnak nem akartunk tetszeni, szóval ruhára nem sok pénzt költöttünk, élelmiszerekbõl, tisztálkodási cuccokból olcsó, gazdaságos kiszerelések, szóval amin lehetett spóroltunk. Láttuk, hogy milyen hatalmas segítség volt az, hogy el tudtunk indulni a szülõk pénzébõl és legalább ilyen jót szerettünk volna tenni a gyermekeinkkel (kettõt terveztünk, annyi is lett). Ehhez persze kell az, hogy tényleg imádd a házastársad és mi így voltunk ezzel, elegek voltunk egymásnak, boldogan éltünk mi mozi, színház, nyaralás nélkül is. Nyaralni 3-4 évente mentünk Balatonra. A rezsire se szórtuk a pénzt, 1 tévét néztünk, a 2-3 körtés csillárokba is csak 1-et csavartunk be, ha elég volt a fénye. Ami nagyon nagy könnyítés volt itt az az, hogy a fûtés sok éven át ingyen volt, az apósom tudott szállítani nekünk hulladékfát, amit én feldolgoztam és azzal fûtöttünk, 4 éve fûtünk csak gázzal. Ilyen hozzáállással mindenféle ingatlanüzérkdés nélkül is ki tudtuk spórolni ezt az összeget, 15 millió forintunk van a bankban, ezt nem másoktól kaptuk, a saját fizetésünkbõl, a feleségem varrásából és az én heti néhány különórámból spóroltuk ki majdnem 25 év alatt. És Isten látja lelkem, mindent megadtam a gyerekeknek, amire szükségük volt. "Szerencsére" mindkettõ fiú, úgyhogy ruhákat egyszer elég volt venni. Mindkét gyerek a születések kapott 1-1 takarékkönyvet, minden évben valóban körülbelül 100ezer forint ment rá tõlünk és a nagyszülõktõl együtt, néha kicsit több is, amennyire tellett. Ez 20 év alatt 2-2, 5 millió forint, kamatokkal megvan 3 is (nem mindig voltak ilyen rosszak a kamatok), a többi összegnél nem számolok kamatot. E mellé mindkét gyerek ballagásra kapott 500-500ezer forintot, amivel azt tehettek, amit akartak, mindkettõ betette ebbe az alapba ahelyett, hogy elköltötték volna. Jó tanulók mindketten, az ösztöndíja az egyiknek most 70 ezer forint (köztársaságit is kap) a másiknak 35. Számoljunk a kisebbel és a fiatalabbal, õ most harmadéves, ami azt jelenti, hogy 2 éven át kapott e körüli ösztöndíjat, az 700ezer. Ez már összesen 4, 25 millió. És akkor még erre jön a nyári munka, a helyi boltban dolgoztak mindketten, elõzõ nyáron napi 5000-et kaptak, heti 6-szor voltak, körülbelül 2 hónapot dolgoztak le, ez legyen durván 200ezer forint, tehát már 4, 5-nél járunk. Mindkettõjük tart különórákat (viszik tovább az apai örökséget), az egyik elég sokat, a másik kevesebbet, nem tudom megmondani, hogy ezzel mennyit keresnek, de havi jó néhány ezret. Illetve az egyikõjük járt suli mellett délutánonként adatrögzítõnek 550-ért óránként. És akkor még ott van a húsvétra kapott pénz, a szülinapokra kapott pénz, nem nagy összegek, de ahogy írtam õk se szórják a pénzt, bõven megvannak belõle. 6 milliót azért írtam felsõ határnak, mert nem tudom megbecsülni, mennyi pénzük van, semmi közöm hozzá, nem várom el, hogy beszámoljanak róla, de 4 milliónál biztos, hogy minimum járnak, a 6 millió valóban túlzás lehetett, elnézést érte. Tényleg nem mondom, hogy dõzsöltünk a feleségemmel, de nagyon boldogan éltünk és sokkal nagyobb lesz öregkorunkban látni azt, hogy a gyerekeink nem verik 25 éves hitelbe magukat mint lenne visszaemlékezni arra, hogy milyen volt a tengerparton nyaralni. Tûnhet ez dicsekedésnek és valahol tényleg az is, elnézést érte. A tanár urazást pedig ne erõltessétek, mindenki csak olyan idõs, amilyennek érzi, úgyhogy én fiatalabb vagyok a legtöbbeteknél! :D
Mennyi pénzt kaptam? Szüleimtõl semmit, a nagyszülõkkel laktam 42 éves koromig, akkor örököltem meg a lakásukat. Zsebpénzt kaptam de be is szálltam a rezsibe. Addig annyi pénzem nem lett volna, hogy albérletet fizessek. Most elõször élek egyedül saját lakásban. Ha nem öröklök, soha nem lett volna lakásra pénzem.
Semmit :( és ma sincs semmim.
Nagyon csodálkozok azon amit írt. Én álmodni se merek olyanról h a szüleim vagy nagyszüleim ennyire támogatnának majd a jövõben. Milliókkal? Jézus Isten, nekünk épp annyi pénzünk van h megéljünk belõle. Ha külön megyek a barátommal akkor max a szobámban lévõ bútoraimat vihetem, de biztos vagyok benne h semmi másban nem fognak engem támogatni. Hitelbõl lesz lakásunk, és eléldegélünk majd valahogy. Biztos nem kapok annyi támogatást mint amennyit ön ad a gyerekeinek. Szerencsések.
Én 16 éves korom óta dolgozom, mindig hazaadtam a fizum, anyukám egyedül nevelt minket az öcsémmel. Ami kellet azt megkaptam.Most 29vagyok, 2éve vettünk a párommal 1 lakást hitelbõl, anyu lakása a fedezet.25 évig fizetem, hacsak valami csoda nem történik.Nem tudom mások hol élnek, de én min.bér keresek, ami gyakorlatilag lak.hit törlesztésre megy.A párom fizuja a rezsi, stb.ebbõl spórolni aligha lehet.nyaralásról meg csak álmodozunk.Anyu persze segít ahol tudott az elejétõl kezdve, de nem lóghatok a nyakán.Anyósom még az utolsó falatot is kivenné a szánkból.Örülhet az akinek olyan szülei vannak akik segítik elindítani õket, mert egy lakás megalapozza az életét.Gyerekvállalásra gondolni sem merek......
24 éves, lány vagyok. A szüleim mikor elköltöztem otthonról nem adtak a kezembe x összeget, viszont mindig segitettek mindenben, ha rászorultam. Van egy öcsém, õ 20 éves. A lakás amiben anyuék laknak a tesóm és az én nevemen van, õk gondolom ezzel "segitenek/segitettek" nekünk. Én kb 2 éve külföldön élek, csak a párom dolgozik, bõven megélünk 1 fizetésbõl, ebbõl spórolunk, mert szeretnénk itt venni egy házat. Mondjuk itt sokkal drágábbak az ingatlanok, mint otthon. Minden hónapban küldünk haza a szüleimnek 500 eurot, ez átszámitva kb. 130.000 ft. Apu elvesztette a munkáját most karácsony elõtt, igy jó érzés, hogy tudunk segiteni nekik. Amig otthon életem etettek, ruháztattak, rezsit nem kellett fizetnem, megvolt mindenem amire vágytam, úgy érzem ennél több segitség nem is kell.
KÉRDEZÕ! majd valami reflexiót várnánk :)
A szüleim házát kaptam FEDEZETKÉNT, hogy tudjunk önerõbõl hitelt felvenni.És ha 10-12 napot késik a törlesztõ, jönnek az életveszélyes fenyegetések a szülõktõl.
Nekem anno úgy volt, hogy anya írta alá a saját nevét. 15/L
Nekem apa az én nevemet írt rá elsõben, de szerintem nem volt megszabva, mert volt olyan kislány, akinek az apukája neve volt rajta egészen negyedikig, azért az vicces volt. :)
Nálunk a szülõnek kellett aláírnia a saját nevét. Ha a gerek nevet írna valaki, az hamisítás lenne.
nálunk a szûlõknek kellett a gyerekek nevét a legtöbb esetben
Anyukám fogta a kezem, és együtt írtuk le :)

Rajta kaptam a feleségemet a szeretőjével a saját ágyunkban. Kapott a fickó pár pofont és vérzett az orra. A saját házamba ez önvédelemnek számítt?

Külföldön voltam dolgozni a céggel pár napig,vagy is sokszor van külföldi pár napos kiküldetés,de nem mindig szólok hogy mikor jövök haza,most 2 nappal elöbb kellett haza jönnöm.Ha jó idő van akkor a házunk terszaán szoktam bemenni de onnan egyből belátni a nappaliba ha nincs elsőtétítva a reluxa,az erkély ajtó csak bukón volt nyitva.Nem vettek észre de én őket igen,a afeleségem éppen lovagolt a fickón,elborult az agyam,szép lassan beosontam az első ajtón hogy ne hallják meg.A feleségemet lekaptam a fickóról,a feleségemet pofon vágtam,a fickót meg 2-szer 3-szor állcsúcson és orba vertem,lett egy monoklija és vérzett az orra is.A saját otthonomba ha maradandó sérüélése volt esetleg,akkor ezért kaphatok bűntetést.Készült a fickóról kamera felvétel is mert nem rég a kapubejáróba szereltem fel egy kamerát,a feleségem még nem is tudott róla. A feleségemmel is nem tudom mit csináljak.Nem gondoltam volna hogy erreképes,mire haza értem meztelen seg.gét láttam ahogy vonaglik a fickón.Itt sírt nekem hogy ne rakjam ki a lakásból mert nincs hova mennie,meg hogy szeret.Ti mit tennétek ilyen helyzetben? 35/F

Legjobb válasz: Ha közös az ingatlan akkor nem teheted ki. Akkor ugyanannyi joga van ott élnie mint neked

Ha közös az ingatlan akkor nem teheted ki. Akkor ugyanannyi joga van ott élnie mint neked
Nincs olyan ügyvéd, aki ebbõl a szituból tud kreálni egy önvédelmi szitut. Ha beperelnek, bizony el kell vinned a balhét! Az más dolog, hogy valószínûleg szinte mindenki valami hasonlóan reagált volna a helyedben. Az is biztos, hogy a nejed ma éjjel már a nappali kanapéján aludna. És holnaptól oldja meg az életét ahogyan tudja. Menjen vissza a mamához, vagy ahova akar!
Dobd ki a házból.
Úgy kivágnám a francba, hogy a lába nem érné a földbe. Gondold egy kicsit tovább ha becsúszott volna a gyerek örök életedben nevelheted tarthattad volna el más gyerekét. Aki egyszer megcsal az többször is. Menjen a férfihez ja, hogy õ is valószinûleg férj hát így járt.
Kaphatsz, igen. Ez nem onvedelem, hiszen nem tamadott meg. En beadnam a valopert.
Mivel a pasas nem betört hanem a feleséged engedte be, nyugodtan feljelenthet testi sértésért. Ami te csináltál az nem önvédelem volt, hanem önbíráskodás. Imádkozz hogy a pasas ne jelentsen fel, mert akár 1-5 évig terjedõ szabadságvesztéssel is büntethetnek önbíráskodás matt " Önbíráskodás (273.§) Aki abból a célból, hogy jogos vagy jogosnak vélt igénynek érvényt szerezzen, mást erõszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltûrjön, bûntettet követ el (1-5 év).
Nagyon ka mu.. ! És ez a gyenge felháborodás... ! kamu.
A kérdező hozzászólása: Nem neked írtam.A ma 19:09 hozzászólónak címeztem az elõzõ üzenetemet.
Tudod ennek a menete általában: - az egyik fél elköltözik a közösbõl (most ez esetben úgy néz ki, a nejed lesz az) - beadjátok a válókeresetet (lehet azt közös megegyezéssel is) - lesz közös-vagyon megosztás Ezek után valószínû, hogy az ingatlant el kell adni, vagy te megváltod = megveszed az õ részét tõle, ha kell hitelbõl is. Kb. ekkor lesz vége az egész cirkusznak.
Elsõ 18:59es vagyok. Ha alapvetõen jó (volt) a viszonyotok, akkor a helyedben leülnék a feleségemmel, miután megnyugodtam és megkérdezném, hogy miért? Ha elmond mindent és tudnánk változtatni, látnám rajta a szándékot, hogy meg akar változni, akkor adnék egy utolsó esélyt. Biztos, hogy nehéz a megbocsájtás, de ha szeretitek egymást, és teper annyira, hogy meg tud bocsájtani, vagy meg tudj benne újra bízni akkor megér egy próbát a dolog. Az ágyat kidobnám és vennék egy újat. A 3.fél meg menjen a csudába. Örüljön, hogy ennyivel megúszta, szerintem. Én is nõ vagyok, elég nyugodt és türelmes, sosem bántottam senkit, de ha meglátnék egy másik nõt a férjemen, valószínû én is lekevertem volna egy pár pofont.
Elég intelligens férfinek tûnsz, egyébként én megértem a felháborodásodat, de a napokban láttam két pszichológussal készült riportot is, mindketten azt mondták, hogy egy megcsalás után el lehet gondolkodni ki mit rontott el, és ha a mindketten folytatni szeretnék, akkor párterápiával meg lehet oldani a helyzetet, sõt többnyire a kibeszélt problémák miatt sokkal jobb kapcsolatuk lesz a pároknak. Nagyon sajnálom a történteket, borzasztó lehet most neked. Egyébként ha kapsz is valamit a verekedésért, az biztosan enyhítõ körülmény, hogy hirtelen felindulásból tetted, nem elõre megfontolt szándékkal. De csodálkoznék, ha téged bepanaszolna az a görény. 31/N
Ez nem önvédelem, mivel nem õ nem támadott meg téged, valamint a feleséged engedte be, és mivel közös a ház, így õ mint tulajdonos beengedhette. Az önbíráskodás igaz, de nem hiszem, hogy a manusz feljelentene, mert ahogy valaki írta, valószínûleg õ is férj valahol egy másik házasságban. Na, nem hiszem, hogy neki érdeke lenne a feljelentgetés. Ha mégsem, akkor sem kell börtöntõl félned, mivel 2-3 pofontól még nem rokkant meg senki, egyébként meg a körülményeket elemezve, vannak azért enyhítõ körülmények. Egyébként, ha valaki tud róla, hogy kit ítéltek már el letöltendõre hirtelen felindultságból 3 pofonért Magyarországon, az szóljon. Persze amennyiben nem halt bele az áldozat, vagy nem szenvedett maradandó sérülést.
A kérdező hozzászólása: és nem kikarmolnám a harmadik fél szemét, hanem összecsomagolnám a férjem cuccát! Ez intelligencia kérdése. Kíváncsi lennék abba a helyzetbe is ennyire laza és nyugodt lennél.Igen 2 emberen múllik.És?Akkor az a megoldás hogy félre [email protected]??Ugye viccnek szántad?Akkor miért van a szánk?Ja idegen [email protected]át szopni beszéd helyett igaz?Erre gondoltál? Ne haragudj de nem ismersz engem!Én az az ember vagyok akihez bármikor oda lehet jönni és megbeszélni a dolgokat, ez mindig is így volt köztünk.
Szerintem jogosan cselekedtél. Én nõ vagyok, de ha hasonló szituban találom a párom meg egy másik csajt, tuti, hogy a csajt a hajánál fogva rakom ki a lakásomból, úgy meztelenül és búcsúzóul még jól meg is rugdosnám. A páromat is felképelném. A feleséged reakciójára: -Szeret? Akkor nem csal meg. Ha megcsal, akkor nem szeret. -Nincs hova mennie? Dehogyisnem... A pasihoz mehet, akin lovagolt. Én mint a huzat dobálnám ki a cuccait az udvarra aztán mehet amerre lát. Egy dolgot nem tudok megbocsátani.. ha megaláznak. És a megcsalás a megalázás magas iskolája. Ha nem akar elhúzni a lakásból (értsd, miután kidobáltad a cuccait még visszajön, fenyeget a rendõrséggel, stb) én mennék el valahova, csak hogy addig se kelljen látnom. Aztán persze beadnám a válást, holnap reggel. Az elsõ dolgom lenne.
Ja és nem kérdezgetném, hogy miért? ... Megtette, onnan már kit érdekel.. akkor már mindegy. Szólni kellett volna, ha valami nem tetszik neki, nem félrekefélni. EZ az IGAZI intelligencia kérdése.
Na látod, ha haza telefonáltál volna elõtte, hogy mész, nem ért volna ilyen meglepetés.:) azért ha te csaltad volna az asszonyt magad nem bokszoltad volna le mi?
Ezt nekem írtad? Akkor bocsi ha felidegesítettelek... Nem állt szándékomban. Én így látom, de megértem ha más mást gondol errõl. 22-es voltam
Ez nem fedi le az önvédelem topicot, mert nem voltál életveszélyben. Ha beperel, annyit tudsz mondani, hogy hirtelen felindulásból tetted. Ezután, pedig add be a válópert. Az a legnagyobb büntetés.
Sajnállak!!!Szerintem ne lökd ki a feleséged, legyen neked közömbös, add e a válopert.Ö A legnagyobb mocsok, ha már félrevolt kedve kefélni, ment volna a pali lakására, vagy hotelba.ÖRülj hogy kiderült, még bem késö uj életet kezdened.A verés miatt inkabb ügyvededet kérdezd.Minden jot!
:(
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mit csináljak.Tiszta ideg vagyok, nem tudok tisztán gondolkodni.Nincs hova mennie neki.Viszont rá sem bírok nézni.Nem tudom mit tegyek...
A kérdező hozzászólása: Csak így kirakhatom?Elvégre a ház az közös.Mivan ilyenkor ha én kirakom?Nem küldheti rám a hatóságokat?Ráadásul a fickónak is bevertem a képét..
Nem tudom, mit tennék a házassággal. Van gyerek? Máskor is megcsalt már? Milyen a viszonyotok? Alapvetõen megbízható? Õ mit mond, miért lépett félre? Nem tudom, ez elég összetett. Ha szeretitek egymást, akkor lehet egy esélyt megér a dolog, hogy mentsétek, ami menthetõ. A pofonok jogosak voltak. De a saját ágyban...szerintem ez a nem megbocsájtható. Ezzel nem csak a házasságotokat, meg téged alázott meg, de a közös szép perceket is.
Hát elõször is... megérdemled, ha büntetést kapsz, ugyanis veled senki nem erõszakoskodott, gyakorlatilag indokolatlanul bántalmaztál 2 embert. Erre a megcsalás sem indok. El kellene gondolkodni, hol romlott el a házasságotok. A megcsalás már csak egy következmény! Ne a harmadik felet okold, akit nem lehet, azt nem viszik "táncba". Ja és válni kell. Ezt úgy sem fogod tudni megbocsátani, mindig emlékezni fogsz rá. De nehogy azt hidd, Te esetleg nem lehettél ennek az elõidézõje ... pl. elhanyagolt feleség (mind lelki mind szexuális téren).
A kérdező hozzászólása: ma 18:59 Alapvetõen jó viszonyunk volt, soha nem hanyagoltam és a szex is jó volt köztünk, annyi hogy hetente kell külfödre mennem 3-4 napra, de ez szerintem kibírható és eddig nem volt ez gond.Jó volt a kapcsolatunk, nagyon ritkán vitáztunk, foglalkoztam vele, hiszen mindig mentünk valahova és nem volt lapos a kapcsolatunk.Nem tudom mi történhetett...
A kérdező hozzászólása: ma 18:59 Nem tudom hogy férfi vagy nõ vagy e, de kívánok neked hasonlókat amikor haza érsz az otthonodba munka után elvileg ahhoz akit szeretsz, hogy éppen más [email protected]át szopja vagy éppen egy ismeretlen nõt dugjona saját ágyatokba...
A kérdező hozzászólása: 2 hetente kell külföldre mennem 3-4 napra
Bocsi, de ez KAMU!!!
Kedves kérdezõ... Nõ vagyok. De vagyok olyan intelligens, hogy tisztában vagyok azzal, hogy egy kapcsolat 2 félen múlik. És ha egy házasság válságba jut, akkor annak kizárólag a két fél lehet az oka... és nem kikarmolnám a harmadik fél szemét, hanem összecsomagolnám a férjem cuccát! Ez intelligencia kérdése.
A kérdező hozzászólása: ma 19:50 Nézd én elhiszem hogy vicces kedvedbe vagy és hogy manapság menõ félre dugni és minden 2. ember azt csinálja, de én soha nem csaltam meg és hogy még tovább menjek, nem hogy õt de egy nõt sem, pedig jó pár nõ volt elötte az életembe de soha senkit nem csaltam meg.Tudom ez a mai világban már nem menõ, sõt talán ciki és kuriózumnak számítt de én nem tettem meg soha és nem is tenném.

A saját jogosultságon kapott rokkant kártyát használhatom e céges autóval történő parkoláskor? (személyautó)

Legjobb válasz: Szerintem igen. Hiszen azért adnak kártyát hogy pl. ne kelljen messzire gyalogolni a kedvezõtlen helyen lévõ parkolóhelyrõl. Na már most a gyaloglás szempontjából szerintem mindegy hogy az saját vagy céges autó leparkolása után történik e. Ezért szerintem az a logikus hogy érvényes legyen a parkolókártya mindkettõre.

Szerintem igen. Hiszen azért adnak kártyát hogy pl. ne kelljen messzire gyalogolni a kedvezõtlen helyen lévõ parkolóhelyrõl. Na már most a gyaloglás szempontjából szerintem mindegy hogy az saját vagy céges autó leparkolása után történik e. Ezért szerintem az a logikus hogy érvényes legyen a parkolókártya mindkettõre.
A kártya névhez/személyhez kötött, nem az autóhoz, így használd egészen nyugodtan!

Mire számítsak akkor ha bekapcsolta a saját kezûleg összerakott gépem és fûstölt egy kicsit de ugy már huztam is ki szóval 1mp re kapott áramot?

Bedugtam hogy hallám mûködike és mikor bekapcsoltam fûstölni kezdett, de ugy már huztam ki h ne kapjon áramot. Mire számítsak?

Legjobb válasz: Az alkatrészek többsége füsttel mûködik és ha az kijön belõle akkor már nem mûködik.

Az alkatrészek többsége füsttel mûködik és ha az kijön belõle akkor már nem mûködik.
ha füstölt akk az már rég rossz :/
lehet proci, hdd, akármi
A füst jót nem jelent, mint fent leírták a füst kb bármi lehetett, javaslom bízd szervizre a továbbiakat.
valami tuti h elszállt
valamit rosszul kötöttél be... tipikus hiba, mikor CPU -t rakják be rossz irányba. (igen van akinek sikerül a nyilak ellenére is)

Más is kishíján sokkot kapott emiatt a "mindenkinek a saját profilját adja ki" Fb hülyeség miatt?

Amit itt osztottak meg kb 10 perce, aztán törölték.

Legjobb válasz: én kicsit:D

én kicsit:D
Én elõször megörültem, mert mindig abba reménykedtem titkon, hogy kitesz valaki ide és elolvashatom, mások mit gondolnak rólam..:DD
nagyon gagyi próbálkozás volt tõle:D
mi volt az? lemaradtam
A kérdező hozzászólása: Lusta vagyok xD
Lépj ki és kattints újra a linkre. IQ-bajnok.
A kérdező hozzászólása: Ha épp nincs belépve az illetõ, mit ad ki?
nincs facebookom : D de tudtam hogy a saját profilt fogja kiadni xd
A kérdező hozzászólása: Akkor hová lett?
Nem, régi vicc.
Régi poén, de jól esett végre egy dögös nõt is látni ezen az oldalon :P :D Am nem törölték, csak átrakták az egyéb kategóriába.
Én csodálkoztam mert nem én vagyok a képen hanem egy smile. Érdekes és vicces volt :)
A kérdező hozzászólása: Elsõre én is, de most meg már nem bírom abbahagyni a röhögést :D
xD én is
Nem kaptam sokkot, miért kaptam volna?
DE NEM TÖRÖLTÉK
10 perce még nem voltam de már ismertem régebbrõl. Szerintem humoros. :)
Nincs fb profilom így nem nyert.

Komolyan olyan nagy gond, hogy a kutyámra is a saját samponomat használom? WU2-t. Évek óta, semmi baja nincs. Egyik haverom meglátta és sokkot kapott.

Legjobb válasz: Én is azt használom, olyan negyedévente van kutyafürdetés, nem hinném, hogy ilyen gyakoriság mellett ártana a bõrüknek.

Én is azt használom, olyan negyedévente van kutyafürdetés, nem hinném, hogy ilyen gyakoriság mellett ártana a bõrüknek.
mi is azzal fürdetünk ha fürdetünk. többnyire nyáron szoktunk nyár elején és a vége felé. ilyen gyakoriság mellett tuti nem árt viszont sokkal szebben kipucolja a kutyám bundáját, mint a flancos kutyasamponok. fogat nem mosok neki mert hófehérek és egészségesek a fogai, pedig 14 éves :)
az egy dolog...de akkor is mérgezõ. Nagyon jó kutya fogkrémeket lehet kapni, használd azt. Azért van jóval megfelelõbben tisztító kutyasampon mint a Wu2 de ebbe ne menjünk bele. Ha nem fürdetsz gyakran akkor teljesen jó.
a WU2 nagyon jó tisztító sampon 1-1 alkalommal de nagyon szárítja a szõrt, hosszú távon én nem használnám vagy max kutyáknak való balzsammal együtt. A fluoridos fogkrém mérgezõ a kutyáknak és károsíthatja a fogzománcot. (egyébként embernek se ajánlott, pl én amióta nem használok fluoridos fogkrémet megszûnt az íny vérzésem és a fogkövesség se jött elõ nálam 4 éve pedig elõtte 2 évente szedettem le hiába mostam naponta többször fogat)
A kérdező hozzászólása: Úgyszint sima Aquafreshel mosok neki fogat, ha úgy adódik.Ezt is nagy gondnak találta.
A kérdező hozzászólása: Neki is szépek a fogai!:) Azért mosom, mert ha jön anyum és össze-vissza nyalja, akkor állandóan jön nekem a büdös a pofája szöveggel, ha megmosom mentolosan megy oda és akkro szereti :D
Én hallottam kutyakozmetikustól is h pont a wu2-t használja, de van a ki a babasamponra esküszik. Én is azon az állásponton vagyok, ami nem árt a babáknak, az a kutyának sem fog havi 1x. Fõleg mert a jó kutya samponok pofátlan árban vannak...
Én is WU2-vel mosom a kutyámat, és gyönyörû a szõre. :) Azt a változatot veszem, ami száraz hajra van.Könnyen kihozza a koszt, jó illata van, és a kutya sem irtózik tõle.Elõtte kutyasamponnal fürdettem, utálta még a flakonját is. :D Olcsó is, jó is, én is csak ajánlani tudom mindenkinek. Aki meg sokkot kap attól, hogy ilyennel fürdetik a kutyust, az elmehet pszichológushoz, pánikbetegséggel. :D
Nekem volt egy ismerõsöm, aki Ultra porral fürdette a kutyáit évekig, és nem értette miért korpásodik a bõrük.És hiába mondtam neki hogy az Ultrától van, nem vett kutyasampont helyette.

Asus X51RL típusú laptopomra Win. XP-t telepítettem, de a hozzá kapott saját telepítő lemezről semmit nem tudok telepíteni, miért lehet?

Azt gondolom Vistához valók a lemezen lév? programok, de én azt nem tudom feltelepíteni, mert olyan telepít?m nincs. Le lehet szedni valahonnan programokat hozzá?

Legjobb válasz: Ezen az oldalon: http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=LNTm9IOyCGm6yi2g&conte.. katt a laptop képe alatti Download feliratra és ott válaszd ki az operációs rendszered (XP) és máris minden hozzávalót letölthetsz! ;)

Ezen az oldalon: http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=LNTm9IOyCGm6yi2g&conte.. katt a laptop képe alatti Download feliratra és ott válaszd ki az operációs rendszered (XP) és máris minden hozzávalót letölthetsz! ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséged! Akkor sajnos így marad:(
Akkor ez valószínûleg feltört Windows változat... :( Sok ilyennel találkoztam már! Funkciók hiányoznak belõlük, nem lehet elérni bizonyos dolgokat, mert szintén szürkék, mint a te esetedben, stb. Tedd fel a Windows frissítéseket, ha nem tudod (mert nem eredeti a Windows), akkor nem nagyon tudsz mit tenni!
A kérdező hozzászólása: Igen, köszönöm szépen a segítséget, de nekem sajnos ott nincs semmi, nem lehet kiválasztani semmit, ki van szürkülve:(
Start menü -> Vezérlõpult -> Energiagazdálkodási lehetõségek -> Hibernálás fül (vhol itt lehet állítani a készenléti üzemmódot is, azt hiszem van egy olyan, hogy "Speciális" gomb és arra kattintva, de nem 100%)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, sikerült:) Mé egy olyan kérdésem lenne, hogyha tudsz segíteni benne, hogy a hibernálás és a készenléti funkciót sem lehet beállítani rajta, ahhoz mit kell letölteni. Köszönöm a segítséged!
A hanghoz elõször az UAA bus driver-t kell telepíteni és csak utána mehet fel az Audio Driver! (Az ASUS honlap elég érdekesen mûködik Flock böngészõn (Firefox alapú)... Vagy bejön a lap vagy nem... Többször kell próbálkozni.) Négy lehetõség is van a letöltésre (Global DLM, Global, China, P2P), próbáld meg mindegyiket!
10:42-esre válasz: Próbáld még párszor letölteni a fájlt, lehet, hogy elsõre rosszul töltõdött le!
A kérdező hozzászólása: Nekem nem ír ki választási lehetõséget sajnos, csak azt, hogy hiba. Lehet, hogy mégiscsak be kell szereznem egy Vista telepítõ lemezt.
Nekem ugyanez a laptopom van. És a lemezrõl ki lehet választani, hogy vista vagy xp. Nem akad a zsanérja néha?
A kérdező hozzászólása: Letöltöttem a hangot, és kiírta, hogy a fájl sérült:(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, máris próbálkozom:)
Én pedig tudom, hogy a hibernálás és készenléti állapot azért nem tûnt még fel, mert nincs a vga telepítve, akár orig, akár kopp XP

SOS! Mi baja lehet a kutyámnak? 2 napja nem eszik semmit kapott gyógyszert és most csak ott ül a tálja fölött és nézi a saját tükörképét.

Legjobb válasz: szia! hányás, hasmenés, füevés, vagy valami egyéb? vizet se iszik? nekem volt ilyen nem evõs de az enyém hányt is rendesen :-( aztán gyomormütét,bélmütt, ismételt problmák, és fél éven belül meghalt :-( A TE KUTYÁD BIZTOS NEM VOLT OLYAN BUTUS, HOGY MEGEGYEN EGY MUNKÁSKESZTYÜT, AMI AZTÁN NEM TUDOTT KIJÖNNI SE LENT SE FENT, ugyhogy remélhetõleg nem ilyen nagy a gond. ha dokinak van mobilja hivd vissza. bár nem igazán szeretnek manapság mobilt megadni.a nyugalom!!! pedig állatorvos csak maszekba van nicns rá TB. igazán ugorhatna ha baj van. fõleg, hogy kezelte az állatot. üdv. :-)

szia! hányás, hasmenés, füevés, vagy valami egyéb? vizet se iszik? nekem volt ilyen nem evõs de az enyém hányt is rendesen :-( aztán gyomormütét, bélmütt, ismételt problmák, és fél éven belül meghalt :-( A TE KUTYÁD BIZTOS NEM VOLT OLYAN BUTUS, HOGY MEGEGYEN EGY MUNKÁSKESZTYÜT, AMI AZTÁN NEM TUDOTT KIJÖNNI SE LENT SE FENT, ugyhogy remélhetõleg nem ilyen nagy a gond. ha dokinak van mobilja hivd vissza. bár nem igazán szeretnek manapság mobilt megadni.a nyugalom!!! pedig állatorvos csak maszekba van nicns rá TB. igazán ugorhatna ha baj van. fõleg, hogy kezelte az állatot. üdv. :-)
Ide nem házhoz járó állatorvos kell, hanem egy jól felszerelt rendelõ egy tapasztalt dokival.
A nagynénéd nem mondta, hogy beteg kutya nem nagyon szokott enni? Általában elõször arról lehet észrevenni, hogy beteg egy kutya, hogy nem a megszokott módon eszik.
Sokkal jobb lenne megvizsgáltatni egy jól felszerelt rendelõben, jó lenne pl.egy röntgen.
A kérdező hozzászólása: de azért köszi a segítséget
A kérdező hozzászólása: de igazábol még annyi a szerencsém hogy állatorvos a nagynéném és õ fog jönni
A kérdező hozzászólása: hát holnap fog jönni az orvos és szegénykém kap még 2 szurit
Vagy az is megoldas ha felhivod, kerdezz ra!
vissza kell menni!
Mit állapított meg az orvos? Mire adta a gyógyszert? Nem mondta, hogyha nem javul, mikor menj vissza? Ha a kutya beteg, nem eszik. Az a lényeg, folyadékot vegyen magához.
ALLATORVOS!!!!!
A kérdező hozzászólása: hányás, hasmenés van de vizet iszik, am.részvét a kutyád miatt:(
És mire fog szurit kapni holnap, ha azt sem tudjátok, mi baja van?Az csak tüneti kezelés, az okot nem szünteti meg. Hiába állatorvos a nagynénéd, a kutyába nem lát bele.
Mi van?! Honnan hova? Érthetõbben!
A paypal oké de bobolya?
Igen, elõször a paypalra kell utalni, ptc-re gondolsz gondolom...:D ott add meg az e-mailt amin a paypalod van aztán utalod. ennyi.
ez tényleg mûködik ?
Igen, tényleg de nagyonnagyon keveset fizetnek ki, illetve nem mindegyik oldal fizet.
Micsoda?
A kérdező hozzászólása: igen és a paypalról a sajátra azt hogyan lehet át utalni.
Csatold hozzá a bankszámlád a Paypalodéhoz, így ingyenesen ki tudod utalni.
A kérdező hozzászólása: és hogyan kell hozzá csatolni a sajáthoz?B

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!