Találatok a következő kifejezésre: A sütőpor az élesztő (5 db)

Pizzát sütnék, de elfogyott a tésztához az élesztőm. Csinálhatom esetleg sütőporral, vagy felejtsem el?

Legjobb válasz: Nem fog megkelni. Vegyél élesztõt vagy kérj a szomszédból:)

Nem fog megkelni. Vegyél élesztõt vagy kérj a szomszédból:)
Szia! Hát, a hagyományos pizzatészta kelt tészta, amihez élesztõ szükséges, ehhez a sütõpor nem lesz jó. De rákerestem a google-ban a pizzatészta sütõpor nélkülre, és ezt hozta fel: http://www.pappito.com/2008/07/01/gasztro-pizza/ http://veravegakonyhaja.blogspot.com/2008/03/pizzatszta-lesz.. Üdv!
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Van egy nagyon jó élesztö nélküli pizzatészta: 25 dkg túró, 40 dkg liszt, 1 tk sütöpor, 4 ek olivaolaj, 8 ek tej, pici só: ezeket összegyúrod, kinyújtod, megrakod amivel akarod és máris lehet sütni. Nagyon finom és gyors.
Szerintem a legjobb ha réteslisztbõl csinálod...milyen szakács vagy te?

MI a különbség a sütőpor és az élesztő között? XD

Legjobb válasz: sütõpor gyakorlatilag vegyi anyag ami a tészta térfogatát azaz a nagyságát növeli meg. az élesztõ nem mesterséges vegyi anyag, hanem gombák.

sütõpor gyakorlatilag vegyi anyag ami a tészta térfogatát azaz a nagyságát növeli meg. az élesztõ nem mesterséges vegyi anyag, hanem gombák.
A kérdező hozzászólása: értem o_o
élesztõ - kelt tészta sütõpor - nem kelt tészta
Te most fedezted fel a szmájlikat?
A kérdező hozzászólása: nem :\

A sütőpor és az élesztő között hatásfokban mi a különbség?

Volt olyan, hogy vagy süt?por, vagy csak éleszt? volt itthon. Sütni akartam, de feladtam. Szerintetek, ha az éleszt?s tésztát süt?porral csinálom meg mi lesz bel?le? Egyáltalán ehet? lesz az a valami?

Legjobb válasz: Mindkettõt más-más típusú tészták készítéséhez használjuk. Élesztõ-kelt tészták, sütõpor-kevert tészták..stb. Hatásuk viszont hasonló. Én nem ajánlom, hogy a pl. kelt tésztát sütõporral készítsd, mert nem hiszem hogy ki tudja fejteni a kívánt hatást.

Mindkettõt más-más típusú tészták készítéséhez használjuk. Élesztõ-kelt tészták, sütõpor-kevert tészták..stb. Hatásuk viszont hasonló. Én nem ajánlom, hogy a pl. kelt tésztát sütõporral készítsd, mert nem hiszem hogy ki tudja fejteni a kívánt hatást.


Mért jó az élesztő nélküli kenyér? Mért jobb ha sütőporral készül? És mi a különbség a kovászolt között?

kovászolt, élesztőmentes, sütőporos, kenyér

Legjobb válasz: Az nem kenyér, ami élesztõvel vagy sütõporral készül. Egy tisztességes kenyérhez liszt, víz és pici só kell, de utóbbi sem feltétlenül. A kovászolt között semmi különbség sincs, mert az egy dolog. Kóstold meg mindhárom fajtát, s a kovászosra fogsz szavazni. Az a legtermészetesebb, mert csak önnön összetevõibõl áll.

Az nem kenyér, ami élesztõvel vagy sütõporral készül. Egy tisztességes kenyérhez liszt, víz és pici só kell, de utóbbi sem feltétlenül. A kovászolt között semmi különbség sincs, mert az egy dolog. Kóstold meg mindhárom fajtát, s a kovászosra fogsz szavazni. Az a legtermészetesebb, mert csak önnön összetevõibõl áll.
Készítettem egy leírás szerint élesztõ nélküli sütõporral készült "ír" kenyeret. Olyan ocsmány lett, hogy azonnal kidobtam.
Ha a férjed érzi az élesztöt a kenyérben, akkor lehet, hogy sokat tesztek bele. A legtöbb élesztös receptben sokkal többet irnak, mint amennyi szükséges, mert akkor gyorsabban megkel. A jó kenyér sokáig kel, és általában a recept szerinti mennyiség fele elég bele. Ha igy készited, akkor nem lesz élesztöizü. Vagy tényleg kovásszal készitsd, akkor álalgra meg kinézetre az élesztöshöz hasonlit, izre sokkal finomabb (meg egészségesebb is). A sütöporos kenyér nem hasonlit túlságosan az igazira, sem állagra, sem izre.
Az nem kenyér ami nem élesztõvel készült!
Miért? jobb, ha sütõporral készül? Brrrr! tiszteltetem a gusztusodat! Ha te ezt így gondolod , akkor te kenyeret még nem ettél , csak valami kenyér-"jellegû" ételpótlót!
Ez akkor jó, ha valaki nem fogyaszthat élesztöt, pl. candida, allergia, stb miatt. Viszont a kovásszal készült kenyér sokkal finomabb, és egészségesebb, mint az élesztös, de semmi köze sincs a sütöporral készült kenyérhez. Sütöporral is lehet jó ízü kenyeret sütni, de izre nem lesz ugyanolyan, mint éleszövel, a kovászosról nem is beszélve, mert az a legizesebb.
A kérdező hozzászólása: Mi itthon készítjük élesztõvel, teljes kiõrlésû lisztekbõl, és fantasztikusan finom. De a férjem most élesztõset akar csinálni... mert hogy nem akarja érezni az élesztõ ízét. szerintem nem lehet érezni, de mind1.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a linkeket, meg a javaslatokat, asszem kitanulom a kovászosat. amúgy meg tényleg nem élesztõízû a kenyerünk, ez nála most valami hóbort lehet, illetve azt mondja, nem egészséges az élesztõgomba.
Van olyan ember, aki érzékenyebb az élesztöizre - én is sok helyen érzem, hogy túl élesztös a kenyér/kalács, pedig másoknak nem tünik fel. Ezért irtam, hogy próbáld ki fele mennyiségü élesztövel és hosszabb kelesztési idövel, vagy naturkovásszal.

Barnalisztbol szoktatok pizzát sutni? Ki tud tanácsot adni hogy kell? Nem ehetem a fehérlisztet és a kelt tésztákat, ezért gondoltam h. barnalisztbol sutok pizzát, az élesztot sutoporral helyettesítem. De nemtudom hogy fogjak hozzá.

Legjobb válasz: Nem diétázom, csak a fehérlisztet kell kihagynom. Próbáltam már pizzát barnalisztbol, de a tészta túl nehéz volt, olyan ragacsos. Esetleg ha fele fele lisztet tennék?

A kérdező hozzászólása: Nem diétázom, csak a fehérlisztet kell kihagynom. Próbáltam már pizzát barnalisztbol, de a tészta túl nehéz volt, olyan ragacsos. Esetleg ha fele fele lisztet tennék?
süssél kis pogácsákat, a tetejére meg szórjál sajtot régen csináltam az nem volt rossz. Pizzát azt nem tudok. A pogi Graham liszbõl is ehetõ, de csak ha van rajta egy kevés sajt, anélkül förtelmes :)
Ez pite lesz. Van olyan pizza, hogy a tészta helyett krumplikarikákra rakjuk ugyan azt, ha diétázol, szerintem inkább ilyesmiben gondolkodj! http://www.hoxa.hu/?p1=recept&p2=5152
akkor megszegted a diétádat, mert fele fehér liszt. Talán ehetnél tacot. http://mexiko.zsolt.net/etkezes
vágjál padlizsánszeleteket, süsd meg, rakd tepsire, arra tedd a szószt és a pizzafeltétet! Finom lesz!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!