Találatok a következő kifejezésre: A sütőpor az élesztő (5 db)

Pizzát sütnék, de elfogyott a tésztához az élesztőm. Csinálhatom esetleg sütőporral, vagy felejtsem el?

Legjobb válasz: Nem fog megkelni. Vegyél élesztõt vagy kérj a szomszédból:)

Nem fog megkelni. Vegyél élesztõt vagy kérj a szomszédból:)
Szia! Hát, a hagyományos pizzatészta kelt tészta, amihez élesztõ szükséges, ehhez a sütõpor nem lesz jó. De rákerestem a google-ban a pizzatészta sütõpor nélkülre, és ezt hozta fel: http://www.pappito.com/2008/07/01/gasztro-pizza/ http://veravegakonyhaja.blogspot.com/2008/03/pizzatszta-lesz.. Üdv!
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Van egy nagyon jó élesztö nélküli pizzatészta: 25 dkg túró, 40 dkg liszt, 1 tk sütöpor, 4 ek olivaolaj, 8 ek tej, pici só: ezeket összegyúrod, kinyújtod, megrakod amivel akarod és máris lehet sütni. Nagyon finom és gyors.
Szerintem a legjobb ha réteslisztbõl csinálod...milyen szakács vagy te?

Mért jó az élesztő nélküli kenyér? Mért jobb ha sütőporral készül? És mi a különbség a kovászolt között?

kovászolt, élesztőmentes, sütőporos, kenyér

Legjobb válasz: Az nem kenyér, ami élesztõvel vagy sütõporral készül. Egy tisztességes kenyérhez liszt, víz és pici só kell, de utóbbi sem feltétlenül. A kovászolt között semmi különbség sincs, mert az egy dolog. Kóstold meg mindhárom fajtát, s a kovászosra fogsz szavazni. Az a legtermészetesebb, mert csak önnön összetevõibõl áll.

Az nem kenyér, ami élesztõvel vagy sütõporral készül. Egy tisztességes kenyérhez liszt, víz és pici só kell, de utóbbi sem feltétlenül. A kovászolt között semmi különbség sincs, mert az egy dolog. Kóstold meg mindhárom fajtát, s a kovászosra fogsz szavazni. Az a legtermészetesebb, mert csak önnön összetevõibõl áll.
Készítettem egy leírás szerint élesztõ nélküli sütõporral készült "ír" kenyeret. Olyan ocsmány lett, hogy azonnal kidobtam.
Ha a férjed érzi az élesztöt a kenyérben, akkor lehet, hogy sokat tesztek bele. A legtöbb élesztös receptben sokkal többet irnak, mint amennyi szükséges, mert akkor gyorsabban megkel. A jó kenyér sokáig kel, és általában a recept szerinti mennyiség fele elég bele. Ha igy készited, akkor nem lesz élesztöizü. Vagy tényleg kovásszal készitsd, akkor álalgra meg kinézetre az élesztöshöz hasonlit, izre sokkal finomabb (meg egészségesebb is). A sütöporos kenyér nem hasonlit túlságosan az igazira, sem állagra, sem izre.
Az nem kenyér ami nem élesztõvel készült!
Miért? jobb, ha sütõporral készül? Brrrr! tiszteltetem a gusztusodat! Ha te ezt így gondolod , akkor te kenyeret még nem ettél , csak valami kenyér-"jellegû" ételpótlót!
Ez akkor jó, ha valaki nem fogyaszthat élesztöt, pl. candida, allergia, stb miatt. Viszont a kovásszal készült kenyér sokkal finomabb, és egészségesebb, mint az élesztös, de semmi köze sincs a sütöporral készült kenyérhez. Sütöporral is lehet jó ízü kenyeret sütni, de izre nem lesz ugyanolyan, mint éleszövel, a kovászosról nem is beszélve, mert az a legizesebb.
A kérdező hozzászólása: Mi itthon készítjük élesztõvel, teljes kiõrlésû lisztekbõl, és fantasztikusan finom. De a férjem most élesztõset akar csinálni... mert hogy nem akarja érezni az élesztõ ízét. szerintem nem lehet érezni, de mind1.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a linkeket, meg a javaslatokat, asszem kitanulom a kovászosat. amúgy meg tényleg nem élesztõízû a kenyerünk, ez nála most valami hóbort lehet, illetve azt mondja, nem egészséges az élesztõgomba.
Van olyan ember, aki érzékenyebb az élesztöizre - én is sok helyen érzem, hogy túl élesztös a kenyér/kalács, pedig másoknak nem tünik fel. Ezért irtam, hogy próbáld ki fele mennyiségü élesztövel és hosszabb kelesztési idövel, vagy naturkovásszal.

MI a különbség a sütőpor és az élesztő között? XD

Legjobb válasz: sütõpor gyakorlatilag vegyi anyag ami a tészta térfogatát azaz a nagyságát növeli meg. az élesztõ nem mesterséges vegyi anyag, hanem gombák.

sütõpor gyakorlatilag vegyi anyag ami a tészta térfogatát azaz a nagyságát növeli meg. az élesztõ nem mesterséges vegyi anyag, hanem gombák.
A kérdező hozzászólása: értem o_o
élesztõ - kelt tészta sütõpor - nem kelt tészta
Te most fedezted fel a szmájlikat?
A kérdező hozzászólása: nem :\


A sütőpor és az élesztő között hatásfokban mi a különbség?

Volt olyan, hogy vagy süt?por, vagy csak éleszt? volt itthon. Sütni akartam, de feladtam. Szerintetek, ha az éleszt?s tésztát süt?porral csinálom meg mi lesz bel?le? Egyáltalán ehet? lesz az a valami?

Legjobb válasz: Mindkettõt más-más típusú tészták készítéséhez használjuk. Élesztõ-kelt tészták, sütõpor-kevert tészták..stb. Hatásuk viszont hasonló. Én nem ajánlom, hogy a pl. kelt tésztát sütõporral készítsd, mert nem hiszem hogy ki tudja fejteni a kívánt hatást.

Mindkettõt más-más típusú tészták készítéséhez használjuk. Élesztõ-kelt tészták, sütõpor-kevert tészták..stb. Hatásuk viszont hasonló. Én nem ajánlom, hogy a pl. kelt tésztát sütõporral készítsd, mert nem hiszem hogy ki tudja fejteni a kívánt hatást.

Barnalisztbol szoktatok pizzát sutni? Ki tud tanácsot adni hogy kell? Nem ehetem a fehérlisztet és a kelt tésztákat, ezért gondoltam h. barnalisztbol sutok pizzát, az élesztot sutoporral helyettesítem. De nemtudom hogy fogjak hozzá.

Legjobb válasz: Nem diétázom, csak a fehérlisztet kell kihagynom. Próbáltam már pizzát barnalisztbol, de a tészta túl nehéz volt, olyan ragacsos. Esetleg ha fele fele lisztet tennék?

A kérdező hozzászólása: Nem diétázom, csak a fehérlisztet kell kihagynom. Próbáltam már pizzát barnalisztbol, de a tészta túl nehéz volt, olyan ragacsos. Esetleg ha fele fele lisztet tennék?
süssél kis pogácsákat, a tetejére meg szórjál sajtot régen csináltam az nem volt rossz. Pizzát azt nem tudok. A pogi Graham liszbõl is ehetõ, de csak ha van rajta egy kevés sajt, anélkül förtelmes :)
Ez pite lesz. Van olyan pizza, hogy a tészta helyett krumplikarikákra rakjuk ugyan azt, ha diétázol, szerintem inkább ilyesmiben gondolkodj! http://www.hoxa.hu/?p1=recept&p2=5152
akkor megszegted a diétádat, mert fele fehér liszt. Talán ehetnél tacot. http://mexiko.zsolt.net/etkezes
vágjál padlizsánszeleteket, süsd meg, rakd tepsire, arra tedd a szószt és a pizzafeltétet! Finom lesz!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!