Találatok a következő kifejezésre: A rota elleni oltás (30 db)

Ti beadattátok a rota elleni oltást? Mennyibe kerül?

Szeretnénk beadatni, tapasztalatokra lennék kíváncsi..

Legjobb válasz: 36E ft. Mi nem adattuk be. Barátnõm beadatta az ugyanolyan korú lányának, rá 2 hónapra majd' 2 hetet feküdtek kórházban, elkapta a rotát.

36E ft. Mi nem adattuk be. Barátnõm beadatta az ugyanolyan korú lányának, rá 2 hónapra majd' 2 hetet feküdtek kórházban, elkapta a rotát.
Nem adattuk be, csak minden oltásból a kötelezõt. Nem a pénz miatt, hanem mert nem vagyunk oltás és gyógyszer pártiak. 2 éves és sosem kapott még gyógyszert. Ha szükséges lesz, fog kapni, de eddig bevált a citrom, fokhagyma, gránátalmalé stb stb.
NEM!
Én beadattam, 40ezer ft volt a kettõ. A felét viszont kiköpte, remélem azért hatásos, 1 éves, eddig nem volt rotás a környezetünkben.
Én is beadattam volna, ha nem szájon át adagolható lett volna. Mivel az én kislányom "bukós" volt, nem láttam értelmét, hogy beadassam neki, és aztán ugyanazzal a lendülettel meg is szabaduljon tõle. (vagy egy részétõl) Akinek "bukós" babája van, semmi értelme, hogy beadassa neki. Egyébként a kislányom elkapta a rotát (ez az egy olyan oltás volt, amit nem adattam be neki, a fent leírtak miatt), 5 napig volt kórházban. OFF: Mondjuk nem értem, hogy miért nem "csinálják" meg szuri formájában (is), gondolva az ilyen babákra.
en minden oltas elott ezt teszem fel magamnak: ha elkapja a kicsi el tudnak e szamolni a lelkiismerettemmel, hogy ezt most lehet meguszta volna, vagy sokkal kevesebbet szenvedne. Tedd fel magadban a kerdest, es fogod tudni a valaszt. En beadattam, semmi gond nem volt az oltas utan.
Én orvosként, csak ajánlani tudom. Úgy gondolom, aki megteheti, hogy beadassak, mert van rá keret az mindenképp tegye meg. Hisz lehet, hogy épp teljesen kivédi a rotát, ha nem, akkor is enyhébb lefolyásúvá teszi a betegséget!!
Nem adattam be , mert nincs rá pénz , ha lenne akkor beadatnám.
Nem adattam be, mert több orvos ismerõsöm nem javasolta.
2gyermekemnek beadattamóm, és most a 3.nak is aktuális lesz. Nem viselte meg õket, csak le kell nyelni, nem volt utána semmi bajuk. Tesóm nem adatta be a gyereknek, mert minek (nem a pénzen múlt, csak a védõnõ szerint nem minden ellen jó az sem bla-bla), 2 hétig volt a gyerek a kórházba. Aki látott már ilyen gyereket az soha nem fog elgondolkodni azon, hogy megkapoja-e vagy sem. Ha van esély, hogy ezt x%-bam megelõzzük, akkor igen, be kell adatni.
2011-ben adattam be a lanyomnak. 40ezer volt a 2db. 2 ill. 4 honaposan kapta meg. Volt rotas tarsasagban 1ev korul. Nem tudta senki se a3-as ikrekrol, hogy rotasak. Nem volt tunetuk. Kb. 10 gyerekbol 7 kapta el. Abbol 2 ugyanugy be volt oltva, mint a lanyom. O amugy sem egy beteges fajta. Eddig egyszer volt beteg 20honap alatt, akkor is folyt az orra kicsit. A kovetkezo gyermekunknek is beadatjuk. Amugy meg ved kb. a rota virus 10-15 fajtaja ellen. Kozben pedig millio+1 fajtaja van.. Sajnos ez az oltas nagyon penztarca fuggo!!!
Én beadattam a lányomnak!Egy oltás 19 ezer, kettõ kellett, így 38 ezer lett a vége.De nem bánom. Sajnos sok borzasztó esetet láttam a munkám során, amit a Rota okozott.(gyermekápoló vagyok) Tény, hogy nem véd minden faj ellen, de nem akartam kockáztatni.Számos csecsemõt, és idõsebb gyereket láttam, kiszáradva, infúzióra kötve, lesoványodva, az állandó hányás-hasmenéstõl.Én ezt nem bírnám elviselni, ha a saját gyerekem így járna!
elsõ baba: koraszülött lett, amikor hazahoztuk, a városban rota-járvány volt és a férjem pedagógus. A kis súlyú babánál kicsi súlyveszteség is nagyon veszélyes lett volna, ezért orvosi ajánlásra beoltattuk, és nem bántam meg, a férjem kh-ba is került akkortájt a rota miatt, én is nagyon beteg lettem, a kicsinek meg egyetlen napig ment a hasa és nem fogyott egy dekát sem! Hogy aztán pont ezeket a törzseket védte-e ki az oltás , vagy csak szerencsénk volt nem tudom, de nem bántam meg, hogy összekuporgattam az oltásra valót. 2. baba: normál idõre, normál súllyal született, járvány-helyzet sem volt, a fiam viszont iszonyat bukós volt, hányóbélának becézgette a család szegénykémet, tuti az oltást is azonnal kihányta volna.... nem oltattam be. Tény, hogy a két gyerek közül az elsõnek azóta sem volt hasmenõs betegsége, a kisebbnek már többször is... (4, 5 és 3 évesek)
nem adattam be, mert nem minden ellen véd a rotán belül sem! A gyerekorvosom és a védõnõm is mondta, hogy nem tanácsolja, de persze az én döntésem, így amellett döntöttem, h nem!
30 körül van, igen. Mi beadattuk. Szomszédban elkapta a kislány, 2 hétig voltak kórházban. Kiszáradás veszélye miatt. Sajnáltam nagyon. Bár enélkül is beadattam volna.
nem adattam be.1 oltás 18.000 ft
Beadattuk. 2x 19 eFt. Egyébént bukós a babám, de mindkét alkalommal megmaradt benne a szer. Utána elég sokáig tartottuk függõlegesen.

Hallottatok/olvastatok már olyanról hogy a rota elleni oltás súlyos, elhúzódó étvágytalanságot okozott?

11 hónapos a lányom, 6 hónapos korától szinte semmit nem eszik, nem hízik, étvágytalan. persze voltunk már sok orvosnál, de semmi. nemrég olvastunk egy cikket hogy vkinél az oltás volt a gond. 2 hét múlva megyünk egy homeopátiás orvoshoz, oltáskivezetésre. csak kiváncsi vagyok hallott-e már vki ilyenrõl.

Legjobb válasz: Nem hallottam még!Pedig eü.-ben dolgozom,csecsemõ osztályon. Az én lányom is megkapta a védõoltás,de semmi ilyet nem tapasztaltam.Most 15 hónapos,és minden evõ,nagyon jó étvágya van!

Nem hallottam még!Pedig eü.-ben dolgozom, csecsemõ osztályon. Az én lányom is megkapta a védõoltás, de semmi ilyet nem tapasztaltam.Most 15 hónapos, és minden evõ, nagyon jó étvágya van!
Nem hallottam még ilyet. A fiam is megkapta, most 22 hónapos, szuper étvágyú gyerek újszülött kora óta.

Ti beadattátok a Rota elleni oltást?

Legjobb válasz: nem. csak 10-15%-os a védelem.Annyiért nem adatom be

nem. csak 10-15%-os a védelem.Annyiért nem adatom be
Én nem. Védõnõvel megbeszéltük, hogy mivel nincs nagyobb testvér (nem hoz haza bacikat), közösségbe meg nem járunk, valamint a higiénés feltéelek sokkal jobbak az átlagosnál otthon, így õ feleslegesnek ítélte meg. Hálistennek eddig nem is volt semmi baja, mostmár ovodás.
Én beadattam mindkét fiamnak...
Igen, beadtam olyan 140 euroba kerult.
Igen!
Èn beadattam, és másodiknak is befogom.
Nem! Orvos is mondta, hogy ez egy jó biznisz a gyártóknak! Rengeteg fajtája van , és ez csak pár ellen véd.
Mi lecsúsztunk róla, fel sem ajánlották sem a védõnõ, sem a gyerekorvos.Mint kezdõ anyuka meg nem voltam elég tájékozott.De beadattam volna.
Én beadattam. Viszont ennél ellenére így is fél éves korára 2x volt kórházban hányással-hasmenéssel, egyik sem rota volt. Az elsõnél intenzívre is került, akkor még csak 2 hónapos volt. Bármikor szörnyû egy ilyen betegséget elkapni, de csecsemõvel többször is átélni ezt nem kívánom senkinek, borzalom volt!
mi nem adattuk be, el is kaptuk mi felnõttek is. Azt mondták hogy a fele ember aki akkor azon az 5 napon szintén bent volt rotával megkapta az oltást és nem értik miért kapták el. hát mert nem véd minden ellen ami a rotával kapcsolatos. Nálunk a nagyobbikat jobban megviselte, õ 3 kg-ot fogyott 1 hét alatt, kapott 7 üveg infúziót, a kicsi csak 2-t. nem kívánom senkinek azt az 5 napot :(
Nekem pedig a férjem orvos, õ döntött, mert én nem értek hozzá, beadatjuk a lányunknak.
Nem
Ha nem is véd az összes fajta ellen, én akkor sem bántam meg, hogy beadattam. Én nagyon félek a hányós-hasmenéses dolgoktól, a kórházról nem is beszélve.
igen, én átestem rajta gyerekkoromban, nem kívánom a sajátomnak és nem utolsó sorban, akkor épp anyagilag megengedhettük magunknak. Meg tudom érteni ha valaki ennyit nem tud rááldozni.
be, két egymástól független orvos ajánlotta, nem viselte meg a családi kasszát a beadatás, így lehet, h csak pár ellen véd, de azok ellen legalább igen. Lehet, hha gondolkodni kellett volna, h mibõl lesz másnap kenyér, nem kapja meg, de szerencsések vagyunk, nem kellett, és kire költsünk, ha nem a gyerekre..
Ha az lenne az igazság, hogy az oltás véd, használ és nem okoz kárt a gyerekben, akkor akár ha 100 ezerbe is kerülne, szó nélkül beadatnám, az egészség nagyon fontos. Tehát, én nem az anyagiak miatt nem adattam be. Orvosi családom van (közeli rokonok, szülõk). Ismerõsünk van, aki oltásokkal foglalkozik külföldön. Igaz, én laikus vagyok, de a szüleimmel utánanézettem (bár õket is nagyon érdekli a téma) ennem az egész oltás témának. Én biztos, hogy nem gyengítem a gyerek immunrendszerét, inkább fizetnék, hogy ne adassák be, ha kötelezõ lenne. Elég a kötelezõ oltás, így is óriási csapás ez a szervezetének. Sajnos, nagyon félre vannak informálva az emberek, én azt tapasztalom, a média által nagyon könnyen irányítják az embereket.
Úgy látom, hogy itt csak az a válaszoló kapta a zöld kezecskét, aki beadatta a védõoltást. Aki meg ellene van, csak a piros ment. Most akkor valaki szórakozik, vagy nem is igazán a válaszra kíváncsi? Azt lájkolja, amit hallani akar??
Mi nem adattuk be, mivel nem halálos betegségrõl van szó tudtommal. A mi kerületünkben egyébként ingyen van, mint a többi is. Azokat az oltásokat kapta meg a kislányom eddig, amik akár halálos kimenetelû betegség ellen védenek illetve kötelezõek. Párom nagyon oltás-ellenes, ezért aztán nem erõltettem, hogy ezt is megkapja, amúgy meg ezerféle infót lehet olvasni a védõoltásokról, és nem tudom melyiknek higgyek. Rota esetében úgy éreztem, hogy nem annyira indokolt a védõoltás.
Nem, korlátozott, nagyon rövid ideig véd, és nem is az összes fajtája ellen. Mindemellett arányában baromi drága.
Nem adattam. Mellette szól: A rota 7 fajtájától véd. Ellene: CSAK 7 fajtájától véd, van még ezenkivül egy zsáknyi. A nõvérem mindkét gyerekének beadatta, a nagyobbik mégis elkapta a rota vírust.
Nagybátyám gyerekorvos és õ ajánlotta. Nyilván neki semmi érdeke nem fûzõdött ehhez, szóval elhittem neki, hogy jó. Az igaz, hogy elkaphatja, csak nem mindegy, hogy mondjuk 3 nap alatt megy át a gyereken vagy másfél hét alatt, ami mondjuk egy 6 hónaposnál nem mindegy, mert 3 nap alatt talán nem szárad ki és nem kerül kórházba, másfél hétnél meg borítékolható!
ja
Nem.
A kérdező hozzászólása: Mi szólt ellene vagy mellette?
Én nem. Az oltás a rota 7 fajtája ellen véd, de van kb. 40. Olvass utána.
Nem.
Nem, mert nem volt 40 e ftx2 rá. Minden más ellen beoltattam mindkét gyerekemet.
Nem adattuk be és most voltunk Rotások. Azt hogy ha beadattuk volna megkapta volna-e, már sosem tudjuk meg. Szerintem a következõnél befogjuk adatni, egy ilyen élmény elég volt.
Beadattam. A legtöbb csecsemõkori betegség hányás, hasmenéssel jár mint a rota, emiatt kiszáradás végett a gyerekek kórházban kötnek ki. Úgy voltunk vele, hogy ha ez ellen beoltatjuk, akkor eggyel kevesebb, amivel esetleg kórházba kell menni. Anyagilag a nagyszülõk finanszírozták meg, így ez sem minket terhelt. (3*14 000 Ft) Anyósom ÁNTSZ-es és jónak véli, anyukám csecsemõápoló és jónak véli, így emiatt nem is nagyon gondolkodtunk rajta.
Nem adattam be, mert egyik barátunknál volt kisbaba hasmenõs-hányós vírussal kórházban, pedig megkapta a rotát elõtte jóval, de sok ilyen vírus van, tehát nem véd minden ellen. Másrészt nálunk még egy gyerek sem, évek-évtizedek óta nem esett át ezen, remélem minket is elkerül.
*mármint családban nem volt (csak egy barátnál)
Nem. Jelenleg a világon csak kétfajta oltás létezik ellene, RotaTeq és Rotarix. A rotavírusnak számtalan fajtája van, köztük 5 olyan, amelyik a leggyakrabban fordul elõ. Nincs olyan oltás, amelyik hatásos lenne mindegyik típus ellen.
Nem. Nem csak rotától lehet hányni. Ha idõben orvoshoz viszed a gyereked, kiszáradni sem fog.
Mi beadattuk. Igaz nem rotát, hanem szalmonellát kapott a picim 10 hónaposan, de azt mondta a doki, lehet hogy a rota oltás miatt ment végig rajta kíméletesebben a szalmmonella...hát nem tudom. Barátnõm nem oltatta be egyik fiát sem. A kisebbik 3 évesen kapta el, két hét kórház lett belõle, a nagyobbik testvér 1-2 hónappal késõbb kapta el, szintén költöztek be már ismerõsként Kiskunahalasra fertõzõosztályra..... nem kívánom senkinek. Bár szerencsére csak hallomásból értesültem hogy érezte magát a gyerkõc......örültem hogy beadattam...Ne ezen múljon..
Beadattam mindkét gyereknek.
Mindkét gyerek megkapta. Azóta többször volt fosós-hányos betegség a családban, a gyerekek 1-et hánytak, másnap kicsit hasmenõsek voltak, mi felnõttek pedig 1-1 hétig haldokoltunk (majdnem szó szerint).


Én százhalombattai vagyok, mi meg is kaptuk ingyen.És még van ezen kívül 3 ami fizetõs lenne, de mi ingyen kapjuk.

Mikor kértétek a rota elleni oltást? Hány hónaposan?

Legjobb válasz: 5 hónapos koráig kaphatja meg, így sok verzió nincs. Én 2. és 4. hónapos oltásnál adattam be a kisfiamnak.

5 hónapos koráig kaphatja meg, így sok verzió nincs. Én 2. és 4. hónapos oltásnál adattam be a kisfiamnak.
5., 6. Az utolsó lehetséges napon kapta meg :)
Szia! Mi hétfõn kapjuk meg az elsõt, a 3 hónapos oltással együtt. 13 hetes kislány anyukája
Mi 4 és 5 hónaposan kaptuk meg. A dokinéni azt mondta, hogy a 3 hós oltással jobb lett volna beadni mert minél elõbb annál jobb meg ha közbejön egy betegség nem olthat és akkor kicsúszhat az idõbõl a második adag.
Mi 3 és 4 hónaposan.
2, 5 és 3, 5 hónaposan.Mi a kötelezõ oltással nem adathatjuk be, mert a babának probléma van a májával.

A rota elleni oltás a gazdagok kiváltsága?

Személy szerint undorítónak tartom hogy ezerrel reklámozzák hogy oltassuk be a gyereket mert kórházban töltött éjszakák, meg ilyesmi...ez mind jó, mármint hogy felhívják a figyelmet a veszélyekre, de gusztustalan az hogy 2*18 eter forint....sokaknak erre egyszer?en nincs pénze, mint ahogyan nekünk sem. Volt aki beadatta ennek ellenére is (pl. kölcsön, vagy zsíros kenyér hetekig?)

Legjobb válasz: Egyetértek veled, hogy ha tényleg annyira súlyos, ahogy reklámozzák, akkor miért nem kötelezõ, vagy valami elérhetõ áron van. Azzal viszont nem értek egyet, hogy akinek pénze van, az mennyivel jobban jár a magyar egészségügyben, mivel alapvetõen a magyar egészségügy egy nagy kalap kaki... És vagy találsz olyan orvost, aki ér valamit, vagy megszivtad, akár van pénzed, akár nincs.

Egyetértek veled, hogy ha tényleg annyira súlyos, ahogy reklámozzák, akkor miért nem kötelezõ, vagy valami elérhetõ áron van. Azzal viszont nem értek egyet, hogy akinek pénze van, az mennyivel jobban jár a magyar egészségügyben, mivel alapvetõen a magyar egészségügy egy nagy kalap kaki... És vagy találsz olyan orvost, aki ér valamit, vagy megszivtad, akár van pénzed, akár nincs.
A kérdező hozzászólása: Nagyon sok igazságot írtatok és örülök hogy orvosi véleményeket is. Elsõ 22.20-asnak: nem a gazdagság hiánya a gond, egy gyûrût vagy egy jachtot nem hasonlítanék össze a gyermekem védelmével, nálam nem azonosak ezek! Félre ne érts, attól eltekintve hogy baromi drága sajnos szinte minden aminek hiánya néha bizony gondot okoz, tökéletesen érzem magam és nem hiányzik a sziget..nem is értem hogy lehetett belekeverni efféle luxus dolgokat egy baba egészségérõl szóló témába :/ Nekem azzal volt a gondom konkrétan hogy rosszul érzem magam amiért nem tudom beoltatni a fiamat, nem azzal hogy nem lehet szigetem..
Ráadásul a rota fertõzöttek csupán 2-3%-a kerül kórházba. Ez igaz, én is elkaptam, én nem kerültem kórházba. De ha csak az 1-3 éves gyerekeket nézzük, akkor jóval nagyobb % kerül kórházba.
Ausztriában pl. kötelezõ. Mi beadattuk, mivel a családban volt olyan kisgyerek aki pontosan amiatt kórházba került. Szerintem nem a gazdagok kiváltsága, mi sem vagyunk gazdagok, nincs jachtom, vagy ilyesmi, de ezt mindenképpen be akartam adatni. Akartam venni magamnak télre egy kabátot, egy csizmát és a férjem is egy kabátot. Lemondtunk róla, járunk a régibe. Nincs új kabátom, de a gyerekem be lett oltva a rota ellen. Ha egy icipici esélye van annak, hogy elkapja, és van, mert több ovis gyerek van a családban, akkor beadatom.
Ugyanez a helyzet a méhnyakrák(-ot okozó HPV) elleni oltással, csak az többe kerül. Remélem, mire a tied (ha lány) oda kerül, már másként lesz. Véleményt inkább nem mondok, mert kitiltanának a szóhasználatért.
Felesleges minden reklámnak bedõlni. Az oltóanyagot gyártják, és el akarják adni. Minél drágábban. A gyógyszeripart éppen úgy nem érdekli gyermeked, mint a tolvajt sem, aki ellopja ajtód elõl a babakocsit. Terméket állít elõ, és profitot akar elérni, minél többet. Ezért megy a reklám, NEM egészségedért. A veszély sem akkora, mint elõadják a kereslet növelésére. Egyébként el kell fogadni, hogy van, amit a gazdagok megengedhetnek maguknak, és Te nem. Nekem sincs jachtom és szigetem, még csak nyomorult háromkarátos gyémántgyûrûm sincs. A gazdagoknak van. De ettõl nem vagyok szegényebb. Mert jól érzem magamat életemben, saját körülményeim között. Ha Te is erre törekszel, kevésbé leszel zaklatott. Ha meg annyira hiányzik a gazdagság, teremtsd meg magadnak. Ha erre képtelen vagy, akkor lásd be, hogy azzal kell beérned, amid van.
Ez az oltás csak a Rota ellen véd, de van ám még többszáz olyan vírus, meg baktérium, ami szintén hasmenéssel jár. Az ellen mi véd meg? Ezaz oltás egy nagy átverés. Közösségben terjednek a járványok. Egyébként elég ritka az ovikban, bölcsikben az ilyen típusú járvány, mesélte a védõnõ, meg a háziorvos is. Általában az influenzaszerû megbetegedések a jellemzõek. Úgyhogy szerintem nyertél 40000 Ft-ot azzal, hogy nem oltattad be a gyerekedet. Egyébként mi meg tudnánk venni, de a fentiek miatt úgy döntöttünk, hogy nem kérjük. Úgy gondolom csak olyan oltást érdemes beadatni, ami megakadályozza a gyerekünket, hogy halálos kimenetelû, vagy fogyatékosságot elõidézõ fertõzést kapjon. Ez az én véleményem!!! Úgyhogy ne legyen lelkiismeretfurdalásod! Azt a pénzt el lehet költeni hasznosabb dolgokra, mint pl. készségfejlesztõ játék, ruha, cipõ, pelenka.
Nekem nincs gyerekem, csak a saját nevelt tapasztalataimból tudok kiindulni. Nekem attól ahogy neveltek és nem tudtak nekem megadni semmit (mondjuk a szeretet nem kerül pénzbe, de azt se sokat kaptam, de akkor helyezzük a hangsúlyt a pénzre)! Én nem vállanék gyereket, elment tõle a kedvem, mert sajnos én sem vagyok pénzes és elõreláthatólag nem is leszek évek múlva sem. Amíg nem tudom megamat boldoggá tenni, mint lelkileg, mint anyagilag nem vállalok gyereket. Boldog szülõ tud csak boldog gyereket nevelni. Ez csak az én szüleimtõl átvett tapasztalatom. Énnekem is nagyon szar lenne, ha ilyen alap dolgokat nem adhatnék meg és ezt a csalódottságot a gyerek érzi... Stb... Szerintem érted/értitek hova akarok kilukadni. 22/N
Munkáltató nem adott egészségügyi kártyát? Cafeteria? Akármi? Arra is ki lehet váltani, mi is így tudtuk beadatni.
A kérdező hozzászólása: KÖszi a válaszokat, azért megnyugtató volt különösen az, hogy ha valóban olyan komoly lenne a dolog akkor kötelezõvé tették volna. Egyébként én sajnos valóban nem tudtam hogy van pénzes (ráadásul sok pénzes) oltás is a babáknak. Akkor szembesültem vele amikor a kórházban sorolták az oltásokat a doktornénik, mikor megszületett. De természetesen ez nem változtatott volna a gyerekvállalási szándékon :)
3*18.000 Ft. Nekünk 3adag volt. És az elsõ kettõt ingyen kaptuk, mert állami támogatásként kapta a doktornénik. Mi szerencsések vagyunk.
Ne érezd rosszul magad, én beadattam és szó szerint zsíros kenyér volt a menü abban a hónapban, igencsak megviselt pedig nem vagyok sem gazdag , sem szegény, átlagpolgár vagyok, de majdnem 40 000 az oltás, számlák, tápszer, bébi kaja, karácsony..stb! Különben sok hozzászólóval egyetértek, lehet, hogy feleslegesen adattam be!
Én is ezt nem értem, hogy ha ennyire súlyos betegség - márpedig bizonyítottan az -, akkor miért nem tudják kötelezõ, vagy legalább támogatott oltásként eladni. Tudjátok miért? Mert ez valakiknek hatalmas biznisz. Szerencsénk volt, hogy van mindkettõnknek egészségpénztári kártyája, amire a cégünk fizetett havonta (rjr-keretünkbõl persze), így mi arra vettük meg, a pénztárcánkból ez a pénz nem hiányzott.
Jah, igen a reklámról ne is beszéljünk. Ez is akkor olyan lehet, mint a hallókészülék. Úgy kb 300 ezer 1 pár. Mi is kerül rajta ennyibe ha a gyártási költség kb olyan 1000 ft lehet? Nem sokkal lehet kevesebb vagy több. És arra tényleg szükség van. És a vakoknak a fehér bot? No comment...
A mi gyerekorvosunk azt mondta, h a rota legnagyobb ellensége a tisztaság. Ha rendesen tisztálkodsz, és rendszeresen, alaposan takarítasz 90%-ban elkerül. Sokkal több, veszélyesebb hasmenõs-hányós virus van, ami ellen nincs oltóanyag, ezért nem tukmálják rá az emberre. Ezt viszont lehet, mert a kampány olyan, h lelkiismeret furdalást keltsen. Ráadásul a rota fertõzöttek csupán 2-3%-a kerül kórházba.
A kérdező hozzászólása: Nincs semmi ilyesmink. De igazából olvastam azt is hogy közösségben terjed és hát õ még csak a játékai közösségét ismeri, szóval ez azért megnyugtatott.

Most kapja a kislányom a rota elleni oltást. De nagyon bukós. Lehet h kibukja, és nem ér semmit? Jártatok így bukós babával?

Legjobb válasz: Bizony elõfordulhat hallottam ilyet az ismeretségi körömben. Úgy vidd, hogy legalább 45 perc teljen el etetés után és éhes se legyen még, ne legyen üres a gyomra akkor valószínûleg nem fogja kibukni. Szólj a dokinak, hogy bukós!

Bizony elõfordulhat hallottam ilyet az ismeretségi körömben. Úgy vidd, hogy legalább 45 perc teljen el etetés után és éhes se legyen még, ne legyen üres a gyomra akkor valószínûleg nem fogja kibukni. Szólj a dokinak, hogy bukós!
nekem is nagyon bukós volt a fiam, de a doki óvatosan, szép lassan csinálta, mi is figyeltünk, hogy ne pont kaja után jöjjön a doki, nem is lett gond. amúgy nagyon kis mennyiség, szóval szerintem nem lesz vele gond, ha mégis, akkor a doki biztos tud valami okosat mondani.
Nekem is bukós a Kisfiam, és kapott rota elleni oltóanyagot. Két etetés között menjetek, és tényleg nem nagy mennyiség. Nekünk sem jött vissza. Ha megkapta utána ne egyen, és ne legyen forgatva, és minden rendben lesz. Üdv.
Enyém is bukós volt, én azt csináltam, hogy szuri elõtt másfél órával ettem és gyakorlatilag az oltásig folyamatosan fogtam, így az összes büfi kijött, majd oltás után is fogtam, kb oltás után fél órával etettem és az után is kézben volt még 2 órát. Nem bukta ki egyszer sem.
bocs elrontottam, az oltás utáni etetés után fél órát volt kézben (nem kettõt :) ))

Van egy 4 honapos roti kiskutyám és a veszetség elleni oltást mikor kell beadni neki? és az kb. mennyibe kerül? Köszii

Legjobb válasz: http://www.retrieversport.hu/labikalauz/oltasok.htm Ha egyszerre többet adnak, az általában kb 4000 szokott lenni, egy oltás 1000-1500 ft.

http://www.retrieversport.hu/labikalauz/oltasok.htm Ha egyszerre többet adnak, az általában kb 4000 szokott lenni, egy oltás 1000-1500 ft.
Ha végeztetek már a kölyök oltási programmal, akkor igen, lehet. 1 éves korában majd meg kell ismételni a kombinált oltással együtt, utána pedig évente ismételni mindkettõt. A doki nem mondta???
Ja, és én tavaly júniusban 3000Ft-ért adattam a veszettségit, 3500-ért pedig a kombináltat. Várostól és orvostól függ, valamint az oltóanyag márkájától is. Kombináltnál a több összetevõjû általában drágább, de érdemes azt beadatni.
Hivatalosan 3 hónapos koráig meg kell kapnia, tehát mielõbb!

Ma kaptuk meg a 2 hós oltást? Lázasodott be tőle a babátok? Rota elleni oltást beadattátok? Tényleg nem szabad tejet, paprikát, paradicsomot enni inni szoptatás alatt? Alkohol mentes sőrből hogy több tejem legyen mindegy melyik fajtát iszom?

Rota elleni oltást a dokink nem javasolta!mit tennétek?

Legjobb válasz: Karamalz a sör neve, van belõle alkoholmentes, ha citromosat veszel annak még jó az ize is, nekem több tejem lett, maláta tejserkentõ. Nagyobb aruházban lehet venni 190-200 ft.

Karamalz a sör neve, van belõle alkoholmentes, ha citromosat veszel annak még jó az ize is, nekem több tejem lett, maláta tejserkentõ. Nagyobb aruházban lehet venni 190-200 ft.
Nem lázasodott be, viszont teljesen átaludta az éjszakát. Amitõl persze a frász kerülgetett. Szerintem aznap aludj vele egy szobában, biztos, ami biztos. Pneumot adattam még be, attól sem lett láza, de egész éjjel üvöltött, meg bepirosodott neki a helye. Rotát nem adattam be, de az unokatesóm beadatta a gyerekének 1 hétig ment a gyerek hasa, meg az övé is.
Én minden szuri után kúpot adtam rögtön a gyereknek. Ezért nem lázasodott be. Rota ellenit sem és semmilyen más oltást ami nem kötelezõ nem adatok a gyerekeimnek. Szoptatás altt ehetsz nyugodtan bármit! Kivéve alkohol. Sok tejed fõzelékektõl és sok levestõl lesz!
Beadattuk igen a rota ellenit is, nem volt semmi baja, sem ez sem a normál oltástól (amikor együtt kapta), bár rögtön adtunk egy fél kúpot (germicid c), este egy másik felet, és másnap este egy harmadik felet (ez a doki módszere). A pneumococcus-ok után mindig kicsit felment a hõje még ezek ellenére is. Én beadatom a javasolt oltásokat, igy a rotát is, megspórolok egy jó kis hányós hasmenõs virust, és elkerülhetõ a kórházban kikötés (sajnos több kollégám gyerekét is végignéztem, ahogy kórházba került a rotától), és súlyosabbak a tünetei, mint egy normál influenzának általában. Én örülök, hogy már itt tart az orvostudomány, a védõanyagot igy is kitermeli a szervezet, viszont a káros mellékhatásokat megússza (mivel ezek lecsupaszitott kórokozók). A bárányhimlõ ellenit is be fogom adatni. Az evéshez nem tudok hozzászólni, én eszem mindent, ami nem puffaszt fel. Az alkoholmentes sört sem tudom, de gondolom, mindegy, a lényeg az alapanyag, ami benne van :)
1, Elsõ nap nem csak másnap , de lefekvés elõtt adtam neki kúpot! 2, Ezt a védõ oltást nem, de Pneummo ellen igen, hplnap kapjuk a következõt! 3.A paradicsommal és a paprikával lehet gond ha a baba amúgy is hasfájós! 4.Mindegy , hogy milyet iszol, én 4 napig minden nap ebédhez megittam 1 dobozost és jó sok tejem lett, utánna már 1 héten 1-2öt! Ha nagyon bukos a babád akkor nem adatnám be , mert félõ hogy ki bukja és akkor nem ér semmit csaqk kidobtál 1 csomó pénzt!
Lányom egyik oltásnál (2, 3, 4 hós) sem lázasodott be. Megkapta a rota ellenit és a prevenart is. Egyszer sem lázasodott be, nem volt nyûgös, csak az oltás utáni napon sokat aludt. Én eszek mindent, 6 hónapja csak szoptatok.

1 adag rota elleni oltás is ad valamennyi védettséget a babának?

Legjobb válasz: 23:13-nak, bocs, de mi 3-t kaptunk

23:13-nak, bocs, de mi 3-t kaptunk
Szia, mi sokat gondolkodtunk, mondtak nekünk is pro- és kontra is.... végülis beadattuk de azt mondta az orvosunk, hogy szokta mondani, hogy aki esetleg anyagiak miatt nem tudja beadatni, hogy adassa be esetleg csak az egyiket... az is sokat számít csupán a gyártó vállal kettõre védettséget. Pontosan azért mert szájon át kell beadni és kettõ a biztos. (Mivel többen voltak így, az orvosunk felvette velük a kapcsolatot és onnan tudja ezt az infót.)
23:05-nek: "csak" két része van az oltó anyagnak nem három!
De ha van 2-s is, és esetleg úgy olcsóbban jön ki, akkor válasszátok azt! Mi a 3-ért olyan 40-50ezer körül fizettünk, ha jól emlékszem. A 2 részbõl álló nem tudom mennyi. De a nagyon okos másik válaszoló biztos meg tudja mondani, ha már ilyen jól értesült:)
A kérdező hozzászólása: 2 adagos Rotarix vakcina, 19530 Ft/db.
A kérdező hozzászólása: A héten kapta meg a kislányunk az oltás elsõ adagját, és meg fogja kapni a 2. adagot is. Csak azért kérdezem, hogy 1 is nyújt-e valamennyi védettséget, mert a nagytesó nemsokára kezdi az ovit, és rettegek tõle, hogy még a 2. adag beadása elõtt hazahozza a kicsinek a betegséget. A 2. adagot csak október elején kapja meg.
megint én.: nekik azért nem adattuk mondván itthon vagyunk, még nem járunk közösségbe, akkor minek. de mostmár így utólag azt mondom jobb lett volna, sajnos....
Van két és három adag vakcinát tartalmazó védõoltás is. Az én babám a koraszülött osztályon volt, ahol azért elég nagy riadalmat okozott, amikor úgy tûnt, beteg baba van. (Szerencsére nem volt). Szóval nekünk ott is, és a gyerekorvos is egyértelmûen javasolta (utóbbi kifejezetten lebeszélt néhány, nem köteleõ oltásról).
Megértelek kedves kérdezõ. Mivel eszméletlen ára van, de én mindenképp azt javaslom, hogy adassátok be. És a kérdésedre válaszolva, sajnos nemmel kell , hogy feleljek. Mind a 3 kell.
"De a nagyon okos másik válaszoló biztos meg tudja mondani, ha már ilyen jól értesült:) " Kedves, Köszi a "nagyon okos" jelzõt! :) Nem rossz indulatból írtam amit írtam, mi kettõt kaptunk és azt gondoltam, hogy csak ez az egy fajtája van és esetleg elírta a válaszoló. De köszönöm, hogy felvilágosítottál. A két adagos vakcinát mi 18.700ft-ért vettük darabját.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!