Találatok a következő kifejezésre: A rota elleni (60 db)

Ti beadattátok a rota elleni oltást? Mennyibe kerül?

Szeretnénk beadatni, tapasztalatokra lennék kíváncsi..

Legjobb válasz: 36E ft. Mi nem adattuk be. Barátnõm beadatta az ugyanolyan korú lányának, rá 2 hónapra majd' 2 hetet feküdtek kórházban, elkapta a rotát.

36E ft. Mi nem adattuk be. Barátnõm beadatta az ugyanolyan korú lányának, rá 2 hónapra majd' 2 hetet feküdtek kórházban, elkapta a rotát.
Nem adattuk be, csak minden oltásból a kötelezõt. Nem a pénz miatt, hanem mert nem vagyunk oltás és gyógyszer pártiak. 2 éves és sosem kapott még gyógyszert. Ha szükséges lesz, fog kapni, de eddig bevált a citrom, fokhagyma, gránátalmalé stb stb.
NEM!
Én beadattam, 40ezer ft volt a kettõ. A felét viszont kiköpte, remélem azért hatásos, 1 éves, eddig nem volt rotás a környezetünkben.
Én is beadattam volna, ha nem szájon át adagolható lett volna. Mivel az én kislányom "bukós" volt, nem láttam értelmét, hogy beadassam neki, és aztán ugyanazzal a lendülettel meg is szabaduljon tõle. (vagy egy részétõl) Akinek "bukós" babája van, semmi értelme, hogy beadassa neki. Egyébként a kislányom elkapta a rotát (ez az egy olyan oltás volt, amit nem adattam be neki, a fent leírtak miatt), 5 napig volt kórházban. OFF: Mondjuk nem értem, hogy miért nem "csinálják" meg szuri formájában (is), gondolva az ilyen babákra.
en minden oltas elott ezt teszem fel magamnak: ha elkapja a kicsi el tudnak e szamolni a lelkiismerettemmel, hogy ezt most lehet meguszta volna, vagy sokkal kevesebbet szenvedne. Tedd fel magadban a kerdest, es fogod tudni a valaszt. En beadattam, semmi gond nem volt az oltas utan.
Én orvosként, csak ajánlani tudom. Úgy gondolom, aki megteheti, hogy beadassak, mert van rá keret az mindenképp tegye meg. Hisz lehet, hogy épp teljesen kivédi a rotát, ha nem, akkor is enyhébb lefolyásúvá teszi a betegséget!!
Nem adattam be , mert nincs rá pénz , ha lenne akkor beadatnám.
Nem adattam be, mert több orvos ismerõsöm nem javasolta.
2gyermekemnek beadattamóm, és most a 3.nak is aktuális lesz. Nem viselte meg õket, csak le kell nyelni, nem volt utána semmi bajuk. Tesóm nem adatta be a gyereknek, mert minek (nem a pénzen múlt, csak a védõnõ szerint nem minden ellen jó az sem bla-bla), 2 hétig volt a gyerek a kórházba. Aki látott már ilyen gyereket az soha nem fog elgondolkodni azon, hogy megkapoja-e vagy sem. Ha van esély, hogy ezt x%-bam megelõzzük, akkor igen, be kell adatni.
2011-ben adattam be a lanyomnak. 40ezer volt a 2db. 2 ill. 4 honaposan kapta meg. Volt rotas tarsasagban 1ev korul. Nem tudta senki se a3-as ikrekrol, hogy rotasak. Nem volt tunetuk. Kb. 10 gyerekbol 7 kapta el. Abbol 2 ugyanugy be volt oltva, mint a lanyom. O amugy sem egy beteges fajta. Eddig egyszer volt beteg 20honap alatt, akkor is folyt az orra kicsit. A kovetkezo gyermekunknek is beadatjuk. Amugy meg ved kb. a rota virus 10-15 fajtaja ellen. Kozben pedig millio+1 fajtaja van.. Sajnos ez az oltas nagyon penztarca fuggo!!!
Én beadattam a lányomnak!Egy oltás 19 ezer, kettõ kellett, így 38 ezer lett a vége.De nem bánom. Sajnos sok borzasztó esetet láttam a munkám során, amit a Rota okozott.(gyermekápoló vagyok) Tény, hogy nem véd minden faj ellen, de nem akartam kockáztatni.Számos csecsemõt, és idõsebb gyereket láttam, kiszáradva, infúzióra kötve, lesoványodva, az állandó hányás-hasmenéstõl.Én ezt nem bírnám elviselni, ha a saját gyerekem így járna!
elsõ baba: koraszülött lett, amikor hazahoztuk, a városban rota-járvány volt és a férjem pedagógus. A kis súlyú babánál kicsi súlyveszteség is nagyon veszélyes lett volna, ezért orvosi ajánlásra beoltattuk, és nem bántam meg, a férjem kh-ba is került akkortájt a rota miatt, én is nagyon beteg lettem, a kicsinek meg egyetlen napig ment a hasa és nem fogyott egy dekát sem! Hogy aztán pont ezeket a törzseket védte-e ki az oltás , vagy csak szerencsénk volt nem tudom, de nem bántam meg, hogy összekuporgattam az oltásra valót. 2. baba: normál idõre, normál súllyal született, járvány-helyzet sem volt, a fiam viszont iszonyat bukós volt, hányóbélának becézgette a család szegénykémet, tuti az oltást is azonnal kihányta volna.... nem oltattam be. Tény, hogy a két gyerek közül az elsõnek azóta sem volt hasmenõs betegsége, a kisebbnek már többször is... (4, 5 és 3 évesek)
nem adattam be, mert nem minden ellen véd a rotán belül sem! A gyerekorvosom és a védõnõm is mondta, hogy nem tanácsolja, de persze az én döntésem, így amellett döntöttem, h nem!
30 körül van, igen. Mi beadattuk. Szomszédban elkapta a kislány, 2 hétig voltak kórházban. Kiszáradás veszélye miatt. Sajnáltam nagyon. Bár enélkül is beadattam volna.
nem adattam be.1 oltás 18.000 ft
Beadattuk. 2x 19 eFt. Egyébént bukós a babám, de mindkét alkalommal megmaradt benne a szer. Utána elég sokáig tartottuk függõlegesen.

Hallottatok/olvastatok már olyanról hogy a rota elleni oltás súlyos, elhúzódó étvágytalanságot okozott?

11 hónapos a lányom, 6 hónapos korától szinte semmit nem eszik, nem hízik, étvágytalan. persze voltunk már sok orvosnál, de semmi. nemrég olvastunk egy cikket hogy vkinél az oltás volt a gond. 2 hét múlva megyünk egy homeopátiás orvoshoz, oltáskivezetésre. csak kiváncsi vagyok hallott-e már vki ilyenrõl.

Legjobb válasz: Nem hallottam még!Pedig eü.-ben dolgozom,csecsemõ osztályon. Az én lányom is megkapta a védõoltás,de semmi ilyet nem tapasztaltam.Most 15 hónapos,és minden evõ,nagyon jó étvágya van!

Nem hallottam még!Pedig eü.-ben dolgozom, csecsemõ osztályon. Az én lányom is megkapta a védõoltás, de semmi ilyet nem tapasztaltam.Most 15 hónapos, és minden evõ, nagyon jó étvágya van!
Nem hallottam még ilyet. A fiam is megkapta, most 22 hónapos, szuper étvágyú gyerek újszülött kora óta.

Ti beadattátok a Rota elleni oltást?

Legjobb válasz: nem. csak 10-15%-os a védelem.Annyiért nem adatom be

nem. csak 10-15%-os a védelem.Annyiért nem adatom be
Én nem. Védõnõvel megbeszéltük, hogy mivel nincs nagyobb testvér (nem hoz haza bacikat), közösségbe meg nem járunk, valamint a higiénés feltéelek sokkal jobbak az átlagosnál otthon, így õ feleslegesnek ítélte meg. Hálistennek eddig nem is volt semmi baja, mostmár ovodás.
Én beadattam mindkét fiamnak...
Igen, beadtam olyan 140 euroba kerult.
Igen!
Èn beadattam, és másodiknak is befogom.
Nem! Orvos is mondta, hogy ez egy jó biznisz a gyártóknak! Rengeteg fajtája van , és ez csak pár ellen véd.
Mi lecsúsztunk róla, fel sem ajánlották sem a védõnõ, sem a gyerekorvos.Mint kezdõ anyuka meg nem voltam elég tájékozott.De beadattam volna.
Én beadattam. Viszont ennél ellenére így is fél éves korára 2x volt kórházban hányással-hasmenéssel, egyik sem rota volt. Az elsõnél intenzívre is került, akkor még csak 2 hónapos volt. Bármikor szörnyû egy ilyen betegséget elkapni, de csecsemõvel többször is átélni ezt nem kívánom senkinek, borzalom volt!
mi nem adattuk be, el is kaptuk mi felnõttek is. Azt mondták hogy a fele ember aki akkor azon az 5 napon szintén bent volt rotával megkapta az oltást és nem értik miért kapták el. hát mert nem véd minden ellen ami a rotával kapcsolatos. Nálunk a nagyobbikat jobban megviselte, õ 3 kg-ot fogyott 1 hét alatt, kapott 7 üveg infúziót, a kicsi csak 2-t. nem kívánom senkinek azt az 5 napot :(
Nekem pedig a férjem orvos, õ döntött, mert én nem értek hozzá, beadatjuk a lányunknak.
Nem
Ha nem is véd az összes fajta ellen, én akkor sem bántam meg, hogy beadattam. Én nagyon félek a hányós-hasmenéses dolgoktól, a kórházról nem is beszélve.
igen, én átestem rajta gyerekkoromban, nem kívánom a sajátomnak és nem utolsó sorban, akkor épp anyagilag megengedhettük magunknak. Meg tudom érteni ha valaki ennyit nem tud rááldozni.
be, két egymástól független orvos ajánlotta, nem viselte meg a családi kasszát a beadatás, így lehet, h csak pár ellen véd, de azok ellen legalább igen. Lehet, hha gondolkodni kellett volna, h mibõl lesz másnap kenyér, nem kapja meg, de szerencsések vagyunk, nem kellett, és kire költsünk, ha nem a gyerekre..
Ha az lenne az igazság, hogy az oltás véd, használ és nem okoz kárt a gyerekben, akkor akár ha 100 ezerbe is kerülne, szó nélkül beadatnám, az egészség nagyon fontos. Tehát, én nem az anyagiak miatt nem adattam be. Orvosi családom van (közeli rokonok, szülõk). Ismerõsünk van, aki oltásokkal foglalkozik külföldön. Igaz, én laikus vagyok, de a szüleimmel utánanézettem (bár õket is nagyon érdekli a téma) ennem az egész oltás témának. Én biztos, hogy nem gyengítem a gyerek immunrendszerét, inkább fizetnék, hogy ne adassák be, ha kötelezõ lenne. Elég a kötelezõ oltás, így is óriási csapás ez a szervezetének. Sajnos, nagyon félre vannak informálva az emberek, én azt tapasztalom, a média által nagyon könnyen irányítják az embereket.
Úgy látom, hogy itt csak az a válaszoló kapta a zöld kezecskét, aki beadatta a védõoltást. Aki meg ellene van, csak a piros ment. Most akkor valaki szórakozik, vagy nem is igazán a válaszra kíváncsi? Azt lájkolja, amit hallani akar??
Mi nem adattuk be, mivel nem halálos betegségrõl van szó tudtommal. A mi kerületünkben egyébként ingyen van, mint a többi is. Azokat az oltásokat kapta meg a kislányom eddig, amik akár halálos kimenetelû betegség ellen védenek illetve kötelezõek. Párom nagyon oltás-ellenes, ezért aztán nem erõltettem, hogy ezt is megkapja, amúgy meg ezerféle infót lehet olvasni a védõoltásokról, és nem tudom melyiknek higgyek. Rota esetében úgy éreztem, hogy nem annyira indokolt a védõoltás.
Nem, korlátozott, nagyon rövid ideig véd, és nem is az összes fajtája ellen. Mindemellett arányában baromi drága.
Nem adattam. Mellette szól: A rota 7 fajtájától véd. Ellene: CSAK 7 fajtájától véd, van még ezenkivül egy zsáknyi. A nõvérem mindkét gyerekének beadatta, a nagyobbik mégis elkapta a rota vírust.
Nagybátyám gyerekorvos és õ ajánlotta. Nyilván neki semmi érdeke nem fûzõdött ehhez, szóval elhittem neki, hogy jó. Az igaz, hogy elkaphatja, csak nem mindegy, hogy mondjuk 3 nap alatt megy át a gyereken vagy másfél hét alatt, ami mondjuk egy 6 hónaposnál nem mindegy, mert 3 nap alatt talán nem szárad ki és nem kerül kórházba, másfél hétnél meg borítékolható!
ja
Nem.
A kérdező hozzászólása: Mi szólt ellene vagy mellette?
Én nem. Az oltás a rota 7 fajtája ellen véd, de van kb. 40. Olvass utána.
Nem.
Nem, mert nem volt 40 e ftx2 rá. Minden más ellen beoltattam mindkét gyerekemet.
Nem adattuk be és most voltunk Rotások. Azt hogy ha beadattuk volna megkapta volna-e, már sosem tudjuk meg. Szerintem a következõnél befogjuk adatni, egy ilyen élmény elég volt.
Beadattam. A legtöbb csecsemõkori betegség hányás, hasmenéssel jár mint a rota, emiatt kiszáradás végett a gyerekek kórházban kötnek ki. Úgy voltunk vele, hogy ha ez ellen beoltatjuk, akkor eggyel kevesebb, amivel esetleg kórházba kell menni. Anyagilag a nagyszülõk finanszírozták meg, így ez sem minket terhelt. (3*14 000 Ft) Anyósom ÁNTSZ-es és jónak véli, anyukám csecsemõápoló és jónak véli, így emiatt nem is nagyon gondolkodtunk rajta.
Nem adattam be, mert egyik barátunknál volt kisbaba hasmenõs-hányós vírussal kórházban, pedig megkapta a rotát elõtte jóval, de sok ilyen vírus van, tehát nem véd minden ellen. Másrészt nálunk még egy gyerek sem, évek-évtizedek óta nem esett át ezen, remélem minket is elkerül.
*mármint családban nem volt (csak egy barátnál)
Nem. Jelenleg a világon csak kétfajta oltás létezik ellene, RotaTeq és Rotarix. A rotavírusnak számtalan fajtája van, köztük 5 olyan, amelyik a leggyakrabban fordul elõ. Nincs olyan oltás, amelyik hatásos lenne mindegyik típus ellen.
Nem. Nem csak rotától lehet hányni. Ha idõben orvoshoz viszed a gyereked, kiszáradni sem fog.
Mi beadattuk. Igaz nem rotát, hanem szalmonellát kapott a picim 10 hónaposan, de azt mondta a doki, lehet hogy a rota oltás miatt ment végig rajta kíméletesebben a szalmmonella...hát nem tudom. Barátnõm nem oltatta be egyik fiát sem. A kisebbik 3 évesen kapta el, két hét kórház lett belõle, a nagyobbik testvér 1-2 hónappal késõbb kapta el, szintén költöztek be már ismerõsként Kiskunahalasra fertõzõosztályra..... nem kívánom senkinek. Bár szerencsére csak hallomásból értesültem hogy érezte magát a gyerkõc......örültem hogy beadattam...Ne ezen múljon..
Beadattam mindkét gyereknek.
Mindkét gyerek megkapta. Azóta többször volt fosós-hányos betegség a családban, a gyerekek 1-et hánytak, másnap kicsit hasmenõsek voltak, mi felnõttek pedig 1-1 hétig haldokoltunk (majdnem szó szerint).


Én százhalombattai vagyok, mi meg is kaptuk ingyen.És még van ezen kívül 3 ami fizetõs lenne, de mi ingyen kapjuk.

Mikor kértétek a rota elleni oltást? Hány hónaposan?

Legjobb válasz: 5 hónapos koráig kaphatja meg, így sok verzió nincs. Én 2. és 4. hónapos oltásnál adattam be a kisfiamnak.

5 hónapos koráig kaphatja meg, így sok verzió nincs. Én 2. és 4. hónapos oltásnál adattam be a kisfiamnak.
5., 6. Az utolsó lehetséges napon kapta meg :)
Szia! Mi hétfõn kapjuk meg az elsõt, a 3 hónapos oltással együtt. 13 hetes kislány anyukája
Mi 4 és 5 hónaposan kaptuk meg. A dokinéni azt mondta, hogy a 3 hós oltással jobb lett volna beadni mert minél elõbb annál jobb meg ha közbejön egy betegség nem olthat és akkor kicsúszhat az idõbõl a második adag.
Mi 3 és 4 hónaposan.
2, 5 és 3, 5 hónaposan.Mi a kötelezõ oltással nem adathatjuk be, mert a babának probléma van a májával.

Tényleg luxus beadatni a ROTA elleni védőoltást?

Ma voltunk oltáson.Beszélgettem a váróban egy másik anyukával.Aki szerint csak a gazdagok adatják be ezt az oltást.Nekik nem telik rá. Tényleg így lenne?Hogy egy család,ahol keresnek mindketten nem tud félretenni rá havi 2x20 ezer ft-ot?

Legjobb válasz: Nekünk is természetes, hogy nem a védelmen és egészséges spórolunk, de sajnos amíg itt is havi szinten jön a "mikor utalják már a támogatás" kérdéseket, addig elhiszem, hogy sokan nem tehetik ezt meg, mert nem állnak úgy, hogy maradjon hó végére 20 ezrük. Szomorú, de így van. Mi be fogjuk adatni, mert szerencsére ennél azért jobb szinten élünk.

Nekünk is természetes, hogy nem a védelmen és egészséges spórolunk, de sajnos amíg itt is havi szinten jön a "mikor utalják már a támogatás" kérdéseket, addig elhiszem, hogy sokan nem tehetik ezt meg, mert nem állnak úgy, hogy maradjon hó végére 20 ezrük. Szomorú, de így van. Mi be fogjuk adatni, mert szerencsére ennél azért jobb szinten élünk.
Sajnos a bizakodás és a reménykedés, miszerint az én babámmal nem lesz ilyen gond nem sokat ér. Nálunk ikrek kapták el 11 hósan, pár nap (egy hét ) alatt lefogytak 9 kilóról 6.5 kg - ra a kórházi kezelés ellenére, napokig életveszélyben voltak. Nem hallottam elõtte errõl a betegségrõl, hidegzuhanyként ért az egész. Amúgy a kórházi kezelés alatt, a kiesett munka, a rengeteg pelus, a mi ellátásunk miatt sokkal többet költöttünk, mint amibe a két gyerek oltása került volna. Ezt is kell mérlegelni. Azóta beadatjuk mindegyik gyerekünknek az oltást, pedig gondolhatja mindenki, hogy egy 6 gyerekes családnak sem feltétlenül könnyû ennyi pénzt kiköhögni.
Ez nem csak anyagi kérdés. A rota csak némely hányós-hasmenõs vírus ellen véd, emellett van 20 másik féle, amit ugyanazokkal a tünetekkel elkaphat a gyerek. Tehát kérdés, hogy érdemes-e beadni egyáltalán. Ha annyira nélkülözhetetlen oltás lenne, akkor kötelezõ lenne az is, mint a kötelezõek...
Egyszerûen nem szabad hagyni, hogy egy beszélgetés során ez téma, ne adj isten vitatéma legyen. Te úgy, én így, és pont. Nem kell sem mentegetõzni, sem magyarázkodni. Millió érv van ellene, és legalább annyi mellette. Én személy szerint nem adattam be. Nem szeretem a túlzott mindentõl való védekezést, és az ára sem elhanyagolható. Abszolút nem vagyunk gazdagok, sõt! Ez az összeg igen is megterhelõ, nem is kicsit. De bízom benne, hogy a vasgyúrómmal nem lesz ilyen gond.
ártani nem árt az oltás, csak kérdés, hogy találkozna egy kisbaba a rota vírussal? azért a 40 az sok, fõleg egy kisbaba mellett... nekem amúgy biznisz-szagú ez a rota vírus oltás... ha tényleg akkora a rota veszély, akkor miért nem kötelezõ, úgy mint ha pl. szamárköhögésre (diperte) az oltás, amit ha nem adatod be a gyereknek, rögtön rádszáll a gyámügy? egyébként azért utána olvasok most már ennek, nem sok a negyvenezer, ha a gyerekrõl van szó, de ha nem valós a veszély, akkor viszont kidobott pénz...
Hát akinek rotában halt meg a gyereke vagy elnyúlva kiszáradva került korházban az gondolom nem így gondolja. Nem nem luxus, én senkinek sem reklámoztam de mi beadattuk. Soha senkinél szóba sem került.
Mi nem adattuk be, nem anyagi okokból, inkább meggyõzõdésbõl. Én is kikértem egészségügyisek véleményét. Szerintük valami betegségeket el kell hogy kapjon egy gyerek, hogy megfelelõen tudjon fejlõdni az immunrendszere. Lehet rosszul gondolom, de akik "élet - halál közt" feküdtek a kórházban ez miatt, nem lehet hogy hamarabb kellett volna segítséget kérniük. Mármint arra gondolok, hogy akkor nem gyengült volna le annyira a kisgyerek szervezete. Bocs, ha ezzel valakit megbántottam, tényleg nem az volt a célom, csak gondolkodom. A másik amit szerintem nem lehet tudni, hogy vajon melyik törzs okozta a megbetegedést. Mert lehet pont egy olyan, amelyik ellen nem is hat a védõoltás. És ha megkapta volna is az oltást a baba, ugyanolyan beteg lenne. Kedves Kérdezõ, a kórházban ezt meg tudják mondani?
ha olcsóbb lenne és/vagy nem szájon át lehetne csak beadni, akkor én sem gondolkoztam volna, hogy beadassam. sajnos az én fiam bukós volt, így én a gyerekorvossal konzultálva arra a döntésre jutottunk, hogy nem adatjuk be.
Két kisgyermekem van, tavaly elkaptuk a rotát. Nem volt pénzünk beadatni a védõoltást kiskorukba. Ugyanolyan körülmények között nevelkedik a két gyermek, 1 év korkülönbség köztük. Lányom 1 nap alatt túl volt rajta, velem együtt. Fiam, párom a kórházba kötött ki. 3 éjszakát voltak bent.
Lehet még ok az eltérõ tájékoztatás. Én 4 gyerekorvossal beszéltem, 3 azt mondta hogy 20 éve kb ugyanennyi rotás megbetegedés volt, csak most nagyon fel van kapva. A negyedik pedig azt mondta, hogy talán kicsit több megbetegedés van, de nem annyival mint amennyire el akarják hitetni. Nem véletlenül nem ingyenes.
jó lenne, ha ingyenes lenne... illetve bõvebb tájékoztatás, pl. meddig nyújt védelmet a csepp, hogy kell-e pl. egy 4 hós, anyatejes babának, akinek nincs óvodás testvére egyáltalán... és persze nem ártana, ha a kockázati tényezõkre való tekintettel módosulna a csepp ára. gondolok itt a falu utolsó házában élõ családra, ahol lehet, hogy nem nagyon van bevezetett víz, de van vagy 5 gyerek, pénz meg nem sok viszont.... - náluk elég magas a kockázat, de megfizetni nem tudják.
Én írtam, hogy élet - halál közt feküdtek a kórházban a gyerekeim. Nem hiszem, hogy késõn kértünk volna segítséget, mert egyik nap kezdték a hasmenést - hányást, másnap mentünk orvoshoz, aki azonnal utalt minket a kórházba, délután már ott voltunk, kapták is az infúziót - ennyi idõ is elég volt, hogy veszélyes állapotba kerüljenek, sõt a kórházban is még romlott egy ideig az állapotuk.
én nem adattam be, és nem anyagi okok miatt, ki tudtam volna fizetni a gyerekorvos nem javasolta, azt mondta, hogy még ezer ilyen tipusú vírus van, amit elkaphat, így felesleges négy éves a fiam, eddig háromszor volt hányós-hasmenõs megbetegedése, és kb 20-szor felsõ légúti.egyszerûen nem hajlamos elkapni akkor sem, ha a fél csoport hány meg hasmenése van.a felsõ légútit annál inkább persze ezt még pár hónaposan nem tudtuk amúgy a nyáron egy éjszakát kórházban töltött hányás miatt.reggel kezdõdött, én este már vittem be, mert láttam, hogy ebbõl komolyabb lesz, de már másnap engedtek is ki minket este szerintem látszik, ha nem elég az otthoni ellátás, ilyenkor nemkell másnapig várni, akár az éjszaka közepén be kell vinni az ügyeletre ezt nem okoskodásból írtam, de szerintem aki ismeri a gyerekét, az már látja, ha vinni kell hú de le leszek pontozva ja és sok midenben egyetértek a nullára lepontozott válaszolóval immunrendszer szempontjából, csak én még a hajlamot is megemlíteném a férjem mind a három hányós vírust elkapta, én egyet sem.én az összes felsõ légútit elkaptam, a férjem egyet sem
Nekem ikerlányaim vanna, mi beadattuk nekik. Eleve úgy futottunk neki a gyerekvállalásnak, hogy félretettünk pénzt, így mikor terhes lettem, abból mindent megvettünk, az anyasági támogatásból pedig ki tudtuk váltani mindkettõnek az oltást. És nem bántam meg, mert az apjuk és én is, elkaptuk, mint kiderült a rotavírust, azt se tudjuk honnan. Rendesen kifeküdtünk, a lányainknak viszont semmi baja nem lett. Az egyik egy nap hányt, de csak egyszer. Nekünk is azt mondta az orvos, hogy mivel nincs nagyobb gyerek, stb, nem tartja szükségesnek, de azért beadattuk. Így utólag örülök, mert míg az én gyerekeim nem kapták el tõlünk, az unokatesóik igen, pedig talán fél órát se voltunk együtt, õket mégis megfertõztük. (akkor még nem tudtuk, hogy másnapra kidõlünk)
Ahhha...szóval le lettem pontozva. Hát ha ez örömet okoz. Annyit azért hozzátennék, hogy tudjátok e mi okozza a sklerózis multiplexet? Nézzetek utána. Szóval ilyen betegséget okozó vírusokat találtak a rota elleni vakcinákban. Persze a többi kötelezõben is van sok sok finomság. Ugyan miért ez a sok autista gyerek például. Belegondoltatok? És abba is belegondoltatok kedves lepontozók, ah annyira hasznos lenne, nem aranyáron adnák, hanem ingyen lenne vagy pici pénzért? Hihetetlen sokan hogy bedõlnek ennek a gyógyszergyári lobbinak. De hát ezt ti tudjátok. Viszont tudnotok kell, hogy én senkit nem pontoztam le, ezzel nem lesz jobb a lelkemnek. Oltassatok, szíve ügye mindenkinek! 6 gyereknek is betudnám adatni ha kell. De nem mérgezem õket.
Hm... Mi most állunk a nagy kérdés elõtt, hogy beadassuk e vagy sem. Nem tudom. Ráadásul a mi kisfiunk is bukós, tápszert is kaptunk rá. Miért nem ajánlatos bukós babáknak beadatni? Nektek mit mondott az orvos? Csak mert nekem a védõnõ nem mondta, hogy kockázatos a bukások miatt, sõt szorgalmazná a beadatást. Mi sem vagyunk anyagilag eleresztve, de érte, azért, hogy neki jó legyen, mindent megteszünk.
Bukós babának azért nem biztos hogy jó, mert ezt nem tûvel adják be, hanem le kell nyelni a babának. Viszont ha rögtön utána ki is bukja, akkor semmi értelme nem volt beadni.
Kedves 29-es, és az kiderült, hogy az oltás pont ettõl a törzstõl amit elkaptatok megvédett volna-e?
Persze, hogy agresszívak a vírustörzsek, hisz védekezünk folyton, muszáj nekik mutálódniuk! Másrészt a te nevedben lobizz légyszíves a kötelezõvé tétel miatt. Ne legyen kötelezõ! Egészségügyben dolgozol, pontosan tudnod kell miféle dolgok kerülnek a védõoltásba. Hadd maradjon már a szülõ szíve joga eldönteni, hogy beadatja-e a gyerekének vagy sem. Adasd, kéerd, hogy legyen ingyenes, nekem mindegy, de maradjon elég ez számodra. Ha nem védekeznénk minden ellen, ha nem fertõtlenítenénk agyon a gyerekeket, ha nem védenénk-óvnánk õket a széltõl is ezeknek a vírusoknak sem kellene erõsödniük. Nekem ez a véleményem.
A kérdező hozzászólása: Ez így van, de akkor még nem voltak ennyire agresszív vírustörzsek, mint most.
12 éve is voltak ovik, bölcsik, sõt. Még nem is figyeltek annyira a higiéniára, mint most.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Én is így gondolom. Beadattuk mi is, hál istennek nem okoz gondot ezt kifizetni. Csak az anyuka olyan rosszallóan mondta nekem, hogy könnyû annak aki gazdag...
2x20; plusz ha agyerek kiköpi, nem nyeli le. De amúgy igen, sajnos több családot ismerek akik nem adták be anyagi okból. Vagy csak az elsõ gyereknek adták be, de a többieknek már nem futotta rá.
Biztos van olyan, akinek nem telik rá sajnos. De egy csomó ember úgy panaszkodik, hogy közben nincs is miért. Napi egy-két doboz cigire pl. van pénz, de panaszkodik, hogy mondjuk évek óta nem tud elmenni egy hétvégére sem nyaralni, még belföldön sem. Vagy panaszkodik, hogy nincs pénze ilyen-olyan fontos dologra, de közben a 150 ezres telefon lóg a zsebébõl. Szerintem sok ember csak hülyeségre költi, vagy szimplán nem tudja beosztani a pénzt.
Nálunk sajna végigment a rota az ovis csoporton. Mi beadattuk anno, és most csodák csodájára a fennmaradt 8gyerek között volt a fiam is, és még négy olyan gyerkõc akinek be lett adatva. De ha összeszámolja valaki, hogyha nem adatja be, a gyerkõc véletlen elkapja, mennyit fog fizetni a gyógyszerekért, és az esetleges kórházi ellátásért mert oké, ingyenes az ellátás, de oda is kell egy csomó mindent bevinni, sõt sajnos nálunk már úgy van, hogy mi vigyünk be a saját ellátásunkra gyógyszert, mert a kórháznak nem futja. Barátnõm kisfia is elkapta, ott csak a nagyobb gyerkõc volt beoltattva. Kiskunhalason kötöttek ki a fertõzõn, másfél hétig jártak a szülõk Kecskemétrõl Halasra....:( ez már több mint 40. :( MIndenkinek saját joga, remélem nem lesz itt ebbõl csetepaté
És ha valakinek luxus, akkor mi van? Nem mindenkinek azonos a pénztárcája. Van, aki magán orvoshoz megy, van, aki SZTK-ba. Van, aki ezer különórára járatja a gyerekét, és van, aki az iskolában lévõ foglalkozásokra viszi. Ez ilyen egyszerû. Mondjuk én azt az anyukát nem értem annyira, mi sem vagyunk nagyon eleresztve, de ismeretlenekkel egy váróban biztos nem ilyenekrõl társalognék...
Ha ennyi pénzt adnának nekem sem adatnám be! Nem hogy kiadjak. Inkább ezen a pénzen termesztek rengeteg vegyszermentes növényt és gyümölcsöt, hogy erõsödjön természetesen az immunrendszere. Ennyi. szóval ha nekem valaki mondja, hogy beadatta egyáltalán nem az jut eszembe, hogy gazdag, hanem megsajnálom a kisgyereket a rengeteg fölösleges méreg miatt, amiért még fizet is neki az anyukája. Szóval nem luxus egyáltalán, ne aggódj.
Én beadattam volna, ha szuriban adják és nem szájon át. Az enyém sajnos nagyon bukós volt, így az orvos sem javasolta beadni neki. Amúgy sajnos van olyan, akinek luxus beadatni, mert azért nem kevés pénzbe kerül.
Nagy hülyeség, amit a vegyszermentes növényekrõl írt valaki. Ennek, és az erõs immunrendszernek semmi köze egy ilyen jellegû vírusos megbetegedéshez. A mi gyerekeink csak saját termsztésû zöldséget - gyümölcsöt esznek, ami 100 % - ban bio, és mégis élet - halál között feküdtek a kórházban a rota miatt.
Egy erõs immunrendszerû gyereknek rendben van a bélrendszere , tehát a bélrendszert támadó vírusokat is könnyebben átvészeli. Miért nem kapta el a fiam az oviban terjedt rotát?? Vagy elkapta lehet, de egy hasmenéssel ki is jött rajta. Én pedig örülök, hogy nem mérgeztem fölösleges védõoltással. Eleget kapnak így is.
Mi sem vagyunk eleresztve anyagilag olyan hely, de nagyon, de összespóroltuk az árát.Már hamarabb, mert még meg sem született a fiúnk, de tudtuk, hogy beadatjuk neki, mert én láttam az unokahúgomat 6 hónaposan, hogy szenvedett tõle. 2 hétig feküdt kórházba! :(
Egyet nem értek: 12 éves a legnagyobb gyerekem. Akkor azt mondta a gyerekorvos, hogy a rota nem olyan vészes, kevés gyerek kapja el és õket sem üti ki nagyon. Most meg már lassan ott tartunk, hogy minden gyerek átesik rajta és kórházba kerül. Ilyen sokat romlott a gyerekek immunrendszere 12 év alatt? Vagy mi történt?
A kérdező hozzászólása: Így is fogalmazhatunk, de talán az az igazság, hogy sokkal agresszívabbak lettek a vírusok, sokkal inkább elterjednek. Fõleg bölcsibe, oviba, vagy ahol nagyobb tesó van, és hazaviszi a picinek.Ugyanis õk ott bent oviban-bölcsiben csak gyerekek.Nem képesek megfelelõen figyelni arra, hogy ne adják tovább a vírust.Elég egy hapci, köhögés, egy kis nyál itt-ott és el is indul a fertõzés.
Fogalmam sincs. Ez 6 éve történt, elsõ gyerekes Anyuka voltam, pont örültem neki, hogy egyáltalán meggyógyultak, nem foglalkoztam azzal, mi lett volna, ha megkapják az oltást, védte volna - e Õket. Egyedül azt az infót kaptuk a kórházban, hogy kimutatható a rpta vírus, de mást nem, a vírustörzset nem részletezték. Mindegy, nekem ez elég volta ahhoz, hogy azóta minden gyerekünknek megvegyük az oltást.

Beadatnád/beadattad volna a rota elleni védőoltást, ha ingyen lenne? MI a véleményed (gyerekorvosod véleménye) erről az "oltásról"?

Azért kérdezem, mert elbizonytalanodtam (ebben is mint mindenben a második babámmal kapcsolatban). Az első gyermekem nem kapott, nem anyagi kokoból,hanem mert az akkori gyerekorvosunk nem javasoltam, több indokot is felhozott, köztük azt is hogy akörnyéken nem volt neki évek óta hasonló megbetegedéssel kezelt "gyermeke". Azóta elköltöztünk, megszületett a fiam,és most döntenem kell. Adni vagy nem adni? Ez a gyerekorvos ajánlotta, hogy adjuk be. Én meg nem tudom mit tegyek. Az anyagiak nem számítanak, annyi szarságra költünk néha észrevétlenül, hogy igazán nem ezen fogok spórolni.... De vajon beadassuk?

Legjobb válasz: Én beadattam, barátnõmnek a gyereke elkapta, hát nem kívánom azt senkinek, mire a kórházba értek már be is ájult a pici. Ha anyagilag belefér, ne legyen kérdés.

Én beadattam, barátnõmnek a gyereke elkapta, hát nem kívánom azt senkinek, mire a kórházba értek már be is ájult a pici. Ha anyagilag belefér, ne legyen kérdés.
Két kisgyermekem van, én beadattam mindkettõnek.
Én beadattam. Egészségpénztári kártyára elszámoltuk, így annyira nem hatott meg anyagilag. Tudom, hogy nem véd az összes vírustörzs ellen, de ha el is kapja az oltás ellenére, akkor sokkal enyhébb lesz a lefolyása, biztos nem lesz kórház a vége. Nálunk a doki mindenkinek ajánlja.
Igen mindenféleképpen!!!!!! Barátnõmnek 2 hónapos volt a kisfia amikor a rotavírussal megfertõzõdött. Rettentõen legyûrte a betegség, annyira hogy hiába került kórházba.. nem tudták megmenteni... Mindenképpen meg kell elõzni amit lehet!
Én nem adattam be. Ennek oka, hogy az ismerõs gyerekek körében többen oltás ellenére is elkaptak valamilyen hasmenéses vírust, ami nem rota volt, és mégis kórház lett belõle. Úgyhogy hiába az oltás... (Õk messze élnek amúgy tõlünk, a közelebbi környezetemben még senki nem került hasmenéses vírussal kórházba.) Ettõl függetlenül be lehet adatni, veszíteni nem hiszem, hogy veszítesz vele. Az mostani gyerek dokink ajánlja (az összes oltást!), de a régi orvosunk meg nem ajánlotta soha.
Beadattam mindkét kicsinek. A családban fordult elõ rotával fertõzött baba, szinte az utolsó elõtti pillanatban értek be vele a kórházba. Nagyon-nagyon sokára épült fel. Olyan is volt, aki beoltatta a gyereket és mégis elkapta, de szinte 2 nap alatt rendbe is jött.
Nem adatnám be és a gyermekorvosunk se javasolja. Ez csak 1 féle vírus ellen véd, 200 másik hasmenõs-hányós vírus is van amikkel ugyanúgy kórházba lehet kerülni.
Nekem a férjem orvos, a baba még pocakban van, õ azt mondja, hogy semmiképp nem oltatna ellene.
Ha ingyen volna beadatnám.De nálunk 25000Ft darabja és két oltás kell, ezt nem tudjuk bevállalni, de ha tudnám, hogy minden fajtája ellen véd ennek a vírusnak akkor valahonnan elõástam volna a rávalót.
A húgom kisfia koraszülött volt így nem csoda, hogy mindentõl féltették és minden ellen be akarták oltani.Nekik a PIC-en azt mondták, hogy felesleges, drága is és csak egy ellen véd, van ezer féle hányásos hasmenéses vírus.Az orvos mondta, hogy õ se oltatta be a gyerekét.
És ha csak 5 ellen véd? Mi beadattuk, szerencsére nem volt gond anyagilag. De ez olyan buta kifogás, hogy csak ennyi fajtája ellen véd, akkor az agyhártya ellenit se ajánlja. Én inkább azt tartom rossznak, hogy nem támogatják. Sokat olvastam róla mielõtt beadattuk, és szerintem érdemes.
Most hülye vagyok????Vagy igazán nem értem ám ezt!!!!Hova lett pl az én válaszom???Miért kellett törölni õszíntén?Én mondtam azt, hogy a húgoméknak mit mondtak a koraszülött osztályon...már igazán kezd elegem lenni ebbõl az oldalból.Nem hazudtam, elmondtam amit nekik mondtak...akkor ez olyan szörnyû volt vagy durva, hogy el kellett tüntetni???
Ha ingyen lenne se adatnám be, sõt még ha nekem fizetnének sem...
A kérdező hozzászólása: Én mindenkinek zöld kezet adok (most is mint mindig), mert mindenki véleménye érdekel, akár ellene akár mellette szól! Köszönöm a válaszokat!
A mi dokinénink nem ajánlotta, már mások által említett okokból, hogy tudniillik a 30 féle vírus közül kb. 5 ellen véd.
Na most egy ilyen kérdésnél mi szükség van a lepontozásra? Elmondtam, amire a kérdezõ kíváncsi volt, a mi álláspontunkat; a férjem is szereti a gyerekünket, sõt, oda van érte, õ mégis a legjobb tudása szerint úgy érzi, hogy nem kell beadatni neki... De eszembe nem jut lepontozni senkit, akinek a véleménye nem egyezik az enyémmel, vagy akinek rossz tapasztalata van ilyen irányban, és oltat. No mindegy, de dühítõ.
több orvost kérdezz meg szerintem... minnél többet...
A kérdező hozzászólása: Ami engem erõsen visszatart, az az hogy azt olvastam, sokan magától az oltóanyagtól lettek annyira nagyon betegek, hogy kórházba kerültek. Egész egyszerûen rettegek attól, hogy "miattam" kerüljön kórházba a kicsim.
Én beadattam a fiamnak. Azt nekem nem mondták, hogy a baba beteg lehet az oltástól (nem is volt semmi baja), viszont arra figyelmeztettek, hogy mikor ürül ki a szervezetébõl a legyengített vírus, akkor fertõzhet. Barátnõm el is kapta a kisfiától, és nagyon vacakul volt pár napig. Szóval, ha beadatod, akkor még jobban figyelj az alapos kézmosásra pelenkázás után.

A rota elleni oltás a gazdagok kiváltsága?

Személy szerint undorítónak tartom hogy ezerrel reklámozzák hogy oltassuk be a gyereket mert kórházban töltött éjszakák, meg ilyesmi...ez mind jó, mármint hogy felhívják a figyelmet a veszélyekre, de gusztustalan az hogy 2*18 eter forint....sokaknak erre egyszer?en nincs pénze, mint ahogyan nekünk sem. Volt aki beadatta ennek ellenére is (pl. kölcsön, vagy zsíros kenyér hetekig?)

Legjobb válasz: Egyetértek veled, hogy ha tényleg annyira súlyos, ahogy reklámozzák, akkor miért nem kötelezõ, vagy valami elérhetõ áron van. Azzal viszont nem értek egyet, hogy akinek pénze van, az mennyivel jobban jár a magyar egészségügyben, mivel alapvetõen a magyar egészségügy egy nagy kalap kaki... És vagy találsz olyan orvost, aki ér valamit, vagy megszivtad, akár van pénzed, akár nincs.

Egyetértek veled, hogy ha tényleg annyira súlyos, ahogy reklámozzák, akkor miért nem kötelezõ, vagy valami elérhetõ áron van. Azzal viszont nem értek egyet, hogy akinek pénze van, az mennyivel jobban jár a magyar egészségügyben, mivel alapvetõen a magyar egészségügy egy nagy kalap kaki... És vagy találsz olyan orvost, aki ér valamit, vagy megszivtad, akár van pénzed, akár nincs.
A kérdező hozzászólása: Nagyon sok igazságot írtatok és örülök hogy orvosi véleményeket is. Elsõ 22.20-asnak: nem a gazdagság hiánya a gond, egy gyûrût vagy egy jachtot nem hasonlítanék össze a gyermekem védelmével, nálam nem azonosak ezek! Félre ne érts, attól eltekintve hogy baromi drága sajnos szinte minden aminek hiánya néha bizony gondot okoz, tökéletesen érzem magam és nem hiányzik a sziget..nem is értem hogy lehetett belekeverni efféle luxus dolgokat egy baba egészségérõl szóló témába :/ Nekem azzal volt a gondom konkrétan hogy rosszul érzem magam amiért nem tudom beoltatni a fiamat, nem azzal hogy nem lehet szigetem..
Ráadásul a rota fertõzöttek csupán 2-3%-a kerül kórházba. Ez igaz, én is elkaptam, én nem kerültem kórházba. De ha csak az 1-3 éves gyerekeket nézzük, akkor jóval nagyobb % kerül kórházba.
Ausztriában pl. kötelezõ. Mi beadattuk, mivel a családban volt olyan kisgyerek aki pontosan amiatt kórházba került. Szerintem nem a gazdagok kiváltsága, mi sem vagyunk gazdagok, nincs jachtom, vagy ilyesmi, de ezt mindenképpen be akartam adatni. Akartam venni magamnak télre egy kabátot, egy csizmát és a férjem is egy kabátot. Lemondtunk róla, járunk a régibe. Nincs új kabátom, de a gyerekem be lett oltva a rota ellen. Ha egy icipici esélye van annak, hogy elkapja, és van, mert több ovis gyerek van a családban, akkor beadatom.
Ugyanez a helyzet a méhnyakrák(-ot okozó HPV) elleni oltással, csak az többe kerül. Remélem, mire a tied (ha lány) oda kerül, már másként lesz. Véleményt inkább nem mondok, mert kitiltanának a szóhasználatért.
Felesleges minden reklámnak bedõlni. Az oltóanyagot gyártják, és el akarják adni. Minél drágábban. A gyógyszeripart éppen úgy nem érdekli gyermeked, mint a tolvajt sem, aki ellopja ajtód elõl a babakocsit. Terméket állít elõ, és profitot akar elérni, minél többet. Ezért megy a reklám, NEM egészségedért. A veszély sem akkora, mint elõadják a kereslet növelésére. Egyébként el kell fogadni, hogy van, amit a gazdagok megengedhetnek maguknak, és Te nem. Nekem sincs jachtom és szigetem, még csak nyomorult háromkarátos gyémántgyûrûm sincs. A gazdagoknak van. De ettõl nem vagyok szegényebb. Mert jól érzem magamat életemben, saját körülményeim között. Ha Te is erre törekszel, kevésbé leszel zaklatott. Ha meg annyira hiányzik a gazdagság, teremtsd meg magadnak. Ha erre képtelen vagy, akkor lásd be, hogy azzal kell beérned, amid van.
Ez az oltás csak a Rota ellen véd, de van ám még többszáz olyan vírus, meg baktérium, ami szintén hasmenéssel jár. Az ellen mi véd meg? Ezaz oltás egy nagy átverés. Közösségben terjednek a járványok. Egyébként elég ritka az ovikban, bölcsikben az ilyen típusú járvány, mesélte a védõnõ, meg a háziorvos is. Általában az influenzaszerû megbetegedések a jellemzõek. Úgyhogy szerintem nyertél 40000 Ft-ot azzal, hogy nem oltattad be a gyerekedet. Egyébként mi meg tudnánk venni, de a fentiek miatt úgy döntöttünk, hogy nem kérjük. Úgy gondolom csak olyan oltást érdemes beadatni, ami megakadályozza a gyerekünket, hogy halálos kimenetelû, vagy fogyatékosságot elõidézõ fertõzést kapjon. Ez az én véleményem!!! Úgyhogy ne legyen lelkiismeretfurdalásod! Azt a pénzt el lehet költeni hasznosabb dolgokra, mint pl. készségfejlesztõ játék, ruha, cipõ, pelenka.
Nekem nincs gyerekem, csak a saját nevelt tapasztalataimból tudok kiindulni. Nekem attól ahogy neveltek és nem tudtak nekem megadni semmit (mondjuk a szeretet nem kerül pénzbe, de azt se sokat kaptam, de akkor helyezzük a hangsúlyt a pénzre)! Én nem vállanék gyereket, elment tõle a kedvem, mert sajnos én sem vagyok pénzes és elõreláthatólag nem is leszek évek múlva sem. Amíg nem tudom megamat boldoggá tenni, mint lelkileg, mint anyagilag nem vállalok gyereket. Boldog szülõ tud csak boldog gyereket nevelni. Ez csak az én szüleimtõl átvett tapasztalatom. Énnekem is nagyon szar lenne, ha ilyen alap dolgokat nem adhatnék meg és ezt a csalódottságot a gyerek érzi... Stb... Szerintem érted/értitek hova akarok kilukadni. 22/N
Munkáltató nem adott egészségügyi kártyát? Cafeteria? Akármi? Arra is ki lehet váltani, mi is így tudtuk beadatni.
A kérdező hozzászólása: KÖszi a válaszokat, azért megnyugtató volt különösen az, hogy ha valóban olyan komoly lenne a dolog akkor kötelezõvé tették volna. Egyébként én sajnos valóban nem tudtam hogy van pénzes (ráadásul sok pénzes) oltás is a babáknak. Akkor szembesültem vele amikor a kórházban sorolták az oltásokat a doktornénik, mikor megszületett. De természetesen ez nem változtatott volna a gyerekvállalási szándékon :)
3*18.000 Ft. Nekünk 3adag volt. És az elsõ kettõt ingyen kaptuk, mert állami támogatásként kapta a doktornénik. Mi szerencsések vagyunk.
Ne érezd rosszul magad, én beadattam és szó szerint zsíros kenyér volt a menü abban a hónapban, igencsak megviselt pedig nem vagyok sem gazdag , sem szegény, átlagpolgár vagyok, de majdnem 40 000 az oltás, számlák, tápszer, bébi kaja, karácsony..stb! Különben sok hozzászólóval egyetértek, lehet, hogy feleslegesen adattam be!
Én is ezt nem értem, hogy ha ennyire súlyos betegség - márpedig bizonyítottan az -, akkor miért nem tudják kötelezõ, vagy legalább támogatott oltásként eladni. Tudjátok miért? Mert ez valakiknek hatalmas biznisz. Szerencsénk volt, hogy van mindkettõnknek egészségpénztári kártyája, amire a cégünk fizetett havonta (rjr-keretünkbõl persze), így mi arra vettük meg, a pénztárcánkból ez a pénz nem hiányzott.
Jah, igen a reklámról ne is beszéljünk. Ez is akkor olyan lehet, mint a hallókészülék. Úgy kb 300 ezer 1 pár. Mi is kerül rajta ennyibe ha a gyártási költség kb olyan 1000 ft lehet? Nem sokkal lehet kevesebb vagy több. És arra tényleg szükség van. És a vakoknak a fehér bot? No comment...
A mi gyerekorvosunk azt mondta, h a rota legnagyobb ellensége a tisztaság. Ha rendesen tisztálkodsz, és rendszeresen, alaposan takarítasz 90%-ban elkerül. Sokkal több, veszélyesebb hasmenõs-hányós virus van, ami ellen nincs oltóanyag, ezért nem tukmálják rá az emberre. Ezt viszont lehet, mert a kampány olyan, h lelkiismeret furdalást keltsen. Ráadásul a rota fertõzöttek csupán 2-3%-a kerül kórházba.
A kérdező hozzászólása: Nincs semmi ilyesmink. De igazából olvastam azt is hogy közösségben terjed és hát õ még csak a játékai közösségét ismeri, szóval ez azért megnyugtatott.

Mi köze van egymáshoz a rota elleni védőoltásnak, és ha bukós egy baba?

Most olvastam ezzel kapcsolatban egy kérdést,és nem igazán értem... Az nem egy szuri?Hogyan lehet kibukni?

Legjobb válasz: Ampullában lehet kapni, de szájon át adják be a babáknak (doktornõ letöri az ampullát, és a kicsi szájába önti). Ha a baba bukós, akkor könnyen kibukhatja a majd 40.000 Ft-os "oltóanyagot".

Ampullában lehet kapni, de szájon át adják be a babáknak (doktornõ letöri az ampullát, és a kicsi szájába önti). Ha a baba bukós, akkor könnyen kibukhatja a majd 40.000 Ft-os "oltóanyagot".
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat :)
Az nem szuri, hanem valamilyen cseppféleség.
úgy hogy az nem szuri, hanem szájon át kerül beadásra:)
Szájon át adják.
Egyszerre mindhárman! :)

Most kapja a kislányom a rota elleni oltást. De nagyon bukós. Lehet h kibukja, és nem ér semmit? Jártatok így bukós babával?

Legjobb válasz: Bizony elõfordulhat hallottam ilyet az ismeretségi körömben. Úgy vidd, hogy legalább 45 perc teljen el etetés után és éhes se legyen még, ne legyen üres a gyomra akkor valószínûleg nem fogja kibukni. Szólj a dokinak, hogy bukós!

Bizony elõfordulhat hallottam ilyet az ismeretségi körömben. Úgy vidd, hogy legalább 45 perc teljen el etetés után és éhes se legyen még, ne legyen üres a gyomra akkor valószínûleg nem fogja kibukni. Szólj a dokinak, hogy bukós!
nekem is nagyon bukós volt a fiam, de a doki óvatosan, szép lassan csinálta, mi is figyeltünk, hogy ne pont kaja után jöjjön a doki, nem is lett gond. amúgy nagyon kis mennyiség, szóval szerintem nem lesz vele gond, ha mégis, akkor a doki biztos tud valami okosat mondani.
Nekem is bukós a Kisfiam, és kapott rota elleni oltóanyagot. Két etetés között menjetek, és tényleg nem nagy mennyiség. Nekünk sem jött vissza. Ha megkapta utána ne egyen, és ne legyen forgatva, és minden rendben lesz. Üdv.
Enyém is bukós volt, én azt csináltam, hogy szuri elõtt másfél órával ettem és gyakorlatilag az oltásig folyamatosan fogtam, így az összes büfi kijött, majd oltás után is fogtam, kb oltás után fél órával etettem és az után is kézben volt még 2 órát. Nem bukta ki egyszer sem.
bocs elrontottam, az oltás utáni etetés után fél órát volt kézben (nem kettõt :) ))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!