Találatok a következő kifejezésre: A rigó tudja (10 db)

Hogyan tudok felkészülni a Rigó Utcai angol középszintű nyelvvizsgára?

Milyen feladattípusok vannak? Hol tudok gyakorolni?

Legjobb válasz: Van könyv, ami felkészít pont arra a ny.vizsgára

Van könyv, ami felkészít pont arra a ny.vizsgára
Kell levelet írni, tesztet megoldani Szóbelin beszélned kell tudni magadról és megadott témáról és van még magnós része is

Hogyan tudom megnézni a Rigó utcai nyelvvizsga eredményét?

Legjobb válasz: Olyan már nincs, Origo lett a neve, és az itk.hu honlapon van fent. Van a vizsgapapírodon egy kód, azt kell beírni azonosítónak.

Olyan már nincs, Origo lett a neve, és az itk.hu honlapon van fent. Van a vizsgapapírodon egy kód, azt kell beírni azonosítónak.

A rigó hogy tudja a gilisztát kivadászni a földből?

Hogy tudja érzékelni a földben?

Legjobb válasz: A föld alatt sehogy. Csak ha látja hogy valahol kibújt, vagy kezd kibújni a giliszta, akkor nyakoncsípi:) A szemük jó, nincs ötödik érzékük:)

A föld alatt sehogy. Csak ha látja hogy valahol kibújt, vagy kezd kibújni a giliszta, akkor nyakoncsípi:) A szemük jó, nincs ötödik érzékük:)
hm..a csõrével


Hogy tudnám megnézni hogy hogy jutok el Rezekne-be? Elvileg Riga a reptére az országnak (Latvia) de nem tudom hogy tudnék repülőt keresni:/

Legjobb válasz: A gyakorikérdéseket ismered, de a Google-t nem? Segítek kulcsszavakkal: Riga repülõjegy Riga plane ticket booking AirBaltic vista.hu Innen már csak menni fog.

A gyakorikérdéseket ismered, de a Google-t nem? Segítek kulcsszavakkal: Riga repülõjegy Riga plane ticket booking AirBaltic vista.hu Innen már csak menni fog.

Üdv! Légyszíves valaki írja le nekem, hogy hogyan kell összekötni a gitárt és a laptopot? Mert fogalmam sincs hogy kell. Guitar Rig 5 progival szeretnék gyakorolni, de nem tudom sajnos a menetét. Laptopon is lehet, mert láttam pár videóban a neten.

Milyen kábel kell hozzá és hogyan? Elõre is köszönöm a válaszokat! Win7 64bit-es rendszerem van.

Legjobb válasz: Ennek a megoldása a köv: Line input (kék) csatlakozón meg be az a kábel ami kijön a gitárból. Ha jól tudom a gitáron 6.3"-as (nagy jack) csatlakozás van, Tehát kell egy olyan kábel neked, aminek az egyik vége 6.3-as jack a másik vége 3.5-ös jack .. ha van olyan kábeled, aminek mindkát fele 6.3-as akkor csak egy nagy jackról kicsire átalakítót kell venned hozzá és azzal dugod be a gépbe, az erõsítõ csak a kimeneti oldalon kerülhet a rendszerbe, tehát line out. A hangszórókra így is ki tudod vinni a torzítást. De ha a cél az, hogy felvedd a "játékod" azt úgy tudod megvalósítani, ha az erõsítõdnek van "line out" csatlakozása is. Akkor pedig a következõ a módszer. Gitár az erõsítõbe, erõsítõ line out-ból egy kábellel a szgép line in csatlakozójába. a hangszórók meg maradnak ugyanúgy az erõsítõn.

Ennek a megoldása a köv: Line input (kék) csatlakozón meg be az a kábel ami kijön a gitárból. Ha jól tudom a gitáron 6.3"-as (nagy jack) csatlakozás van, Tehát kell egy olyan kábel neked, aminek az egyik vége 6.3-as jack a másik vége 3.5-ös jack .. ha van olyan kábeled, aminek mindkát fele 6.3-as akkor csak egy nagy jackról kicsire átalakítót kell venned hozzá és azzal dugod be a gépbe, az erõsítõ csak a kimeneti oldalon kerülhet a rendszerbe, tehát line out. A hangszórókra így is ki tudod vinni a torzítást. De ha a cél az, hogy felvedd a "játékod" azt úgy tudod megvalósítani, ha az erõsítõdnek van "line out" csatlakozása is. Akkor pedig a következõ a módszer. Gitár az erõsítõbe, erõsítõ line out-ból egy kábellel a szgép line in csatlakozójába. a hangszórók meg maradnak ugyanúgy az erõsítõn.
A kérdező hozzászólása: Értem! Köszi a választ!
Még egy tipp. Ha nem lesz hangja elsõre a gitárnak, ne ijedj meg, mert be kell állítani az Asio drivert a guitar rigben. Gogglen találsz rengeteg anyagot. Lehet kell egy kicsit kísérletezz vele, amíg sikerül, de menni fog elõbb-utóbb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Sikerült!
Zalán és Ákos
Imádnám ha mondjuk a páromat Rigó Jancsinak hívnák :D
Jancsi?
Zalán és Zsolt.
Ádám és Ákos Milán és Zalán Bence és Vince
Egy ismerõsömnek három kisfia van: Zsombor mellett Nándor és Zétény. Nekem nagyon tetszik mindhárom név:)
Hát a Rigó Jancsi elég fura lenne. Péter és Pál a javaslatom.
Csongor?
Gábor és Áron
Ismerõs kisfiai Zsombor és Csanád. Zétény és Botond Andor és Ákos Kartal és Törtel Solt és Tas Levente és Lehel Hunor és Vajk
Kristóf, Olivér
Inci és Finci
Szabolcs és Levente Zalán és Zétény Attila és Endre /vagy András/ Zsolt és Zsigmond
Levente és Dénes Botond és Ádám Ábel és Donát
Ármin és Áron. Botond és Attila. Tamás és Balázs.
Nekem is ikerfiaim vannak, és nekem is Zsombor az egyik. A másik pedig Levente. Mi direkt nem akartunk hasonló neveket, de vannak, aki úgy adják. A Levente helyett a Zétény volt még ami szóba jött, de valahogy úgy éreztem, hogy Levinek kell születnie. Jól döntöttem:)
Erik és Emil

Mi lehet a baj? Nem rég vettem egy Riga 16-ost, és egyszerüen nem tudom beállitani az alapjarátot. Fölpörög.

simán üresben magas az alapjárat, gázadásra reagáll, K60as porlasztó van rajta, szerintem a levegő benzin arány rossz, de nem tudom.

Legjobb válasz: A benzin levegõ aránya akkor rosz ha jó az alapjárat de a gázra nem reagál vagy forditva. Síber melyik állásba van? Gyújtás pontosan van beállítva?

A benzin levegõ aránya akkor rosz ha jó az alapjárat de a gázra nem reagál vagy forditva. Síber melyik állásba van? Gyújtás pontosan van beállítva?
Szia valószínûleg a gyújtás felõli oldalon szimeringes lesz fals levegõt szív be cserélni kell. de ha nem megy írj erre az oldalra. nem régen indult de segítõkészek. http://tbdev.szunyi.com/

Van egy Riga 22 em. Motorkerékpárom. Nagyon csörög szinte dízel hangja van. A csörgést sajnos nem tudom megállapítani honnan jöhet eléggé hangos. Megnéztem a csapszeget dugót jó nem kopog hajtókart is néztem ok olajat most cseréltem Mi lehet a baj? .

Legjobb válasz: Nem akarok hülyeséget írni, de minta úgy emlékeznék, hogy ezeknek nem csapágyazva van a fõtengelyük hanem bronz perselyben futnak. Mintha én így emlékeznék és az lehet a bûnös.

Nem akarok hülyeséget írni, de minta úgy emlékeznék, hogy ezeknek nem csapágyazva van a fõtengelyük hanem bronz perselyben futnak. Mintha én így emlékeznék és az lehet a bûnös.
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor szét kell húznom a blokkot.
Hát mindenféleképpen azt tudom javasolni. Így már nem húzza sokáig.
A kérdező hozzászólása: megvan a baj hiányzott egy alátét a kuplungból na de most más a baj kicseréltem aszimeringet és pörög mint állat farsot szív valahol de hol?
Akkor csak a karburátor miatt lehet. Mástól miért pöröghetne fel? Az úszó nincs fel akadva (valami szennyezõdés ami nem engedi vissza)?

Adott egy Riga 16-os Kuplung javítása. Ha behúzom a Kuplungot a Motort érezhetően fogja valami de nem tudom mi és pár másodperc múlva leáll Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: ragad a kuplungod a csenevész olajok miatt amit eddig beleöntöttek, vagy pont nem öntöttek bele. illetve a sok llstól is lehet. kuplung szétbombáz, lamellák megtisztogatása alaposan, ujra összerak, 15w 40 es olajjal felönt és élvezed a motort! :D

ragad a kuplungod a csenevész olajok miatt amit eddig beleöntöttek, vagy pont nem öntöttek bele. illetve a sok llstól is lehet. kuplung szétbombáz, lamellák megtisztogatása alaposan, ujra összerak, 15w 40 es olajjal felönt és élvezed a motort! :D
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy már ezt megcsináltam és ugyan az új olaj és a jelenség nem változik


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!