Találatok a következő kifejezésre: A reptéri ami (39 db)

Mi a teendo a repteren, amikor odaerek?

Jovohetre mar megvan a repulojegyem, csak felek egy kicsit. Ugyanis amikor megerkezem majd a repterre, nemtudom mi a teendom, hova menjek, merre menjek, es mit figyeljek beszallas elott. Segitsetek.

Legjobb válasz:
Szívesen segít bárki a reptéren eligazodni, de ki is van írva minden. Elõször megkeresed, melyik terminálról indul a géped, odaálsz az elsõ emeleti pultok elé, és várod, hogy megnyissák õket úgy 1-2 órával indulás elõtt. Ott megmutatod az útleveled és a jegyed, leadod a csomagod, majd elindulsz befelé. Ott kiüríted a zsebeid, leveszed a cipõd, öved, kabátod, zakót, sapkád, átmész a fémdetektoron, és ha szerencséd van, akkor nem motoznak meg. Ezután felöltözhetsz, és irány a váró, ahol nézelõdhetsz a rohadt drága holmik között :) Keresd meg melyik kaputól indul pontosan a géped, majd jelzik, ha indul a beszállítás. Ott megint megnézik az útleveled és a jegyed, majd beszállsz a gépbe, leülsz a helyedre, aztán már a légikísérõk tájékoztatnak. Jó utat :)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szívesen segít bárki a reptéren eligazodni, de ki is van írva minden. Elõször megkeresed, melyik terminálról indul a géped, odaálsz az elsõ emeleti pultok elé, és várod, hogy megnyissák õket úgy 1-2 órával indulás elõtt. Ott megmutatod az útleveled és a jegyed, leadod a csomagod, majd elindulsz befelé. Ott kiüríted a zsebeid, leveszed a cipõd, öved, kabátod, zakót, sapkád, átmész a fémdetektoron, és ha szerencséd van, akkor nem motoznak meg. Ezután felöltözhetsz, és irány a váró, ahol nézelõdhetsz a rohadt drága holmik között :) Keresd meg melyik kaputól indul pontosan a géped, majd jelzik, ha indul a beszállítás. Ott megint megnézik az útleveled és a jegyed, majd beszállsz a gépbe, leülsz a helyedre, aztán már a légikísérõk tájékoztatnak. Jó utat :)
Az elsõ jól leírta. Annyival egészíteném ki, hogy ha nincs feladandó poggyászod és a neten már check-in-eltél, akkor mehetsz egybõl a beszálló kapuhoz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom mindkttotoknek a valaszt. Meg annyit, ha a borond leadva, kinyitjak a kaput, a jegyen levo szamot, es az utastajekoztato tablakat nem ertem ott felul. Mit figyeljek, honnan indul a repulo? A nyilak jobbra es balra. Vagyis azt nem ertem meg, hogyan jutok el a repuloig, a kapunyitas utan.
Kapunyitás után vagy beszállófolyosón közvetlenül a repülõbe jutsz, vagy ha esetleg a termináltól távolabb áll a repcsi, akkor busszal kivisznek oda. De ilyenkor már mindenképpen kísérõvel közlekedtek, akik vigyáznak rátok, és nem engednek elkóborolni :)

Milyen kérdéseket tesznek majd fel nagy valószínűséggel a reptéren amikor kimegyek az USA-ba? 4 hónapra megyek majd dolgozni, és nem túl jól tudok angolul, így szeretnék kicsit gyakorolni, hogy majd ha kérdeznek, ne csak pislogjak.

Legjobb válasz: 4 hónapra megyek majd dolgozni - milyen papirokkal indulsz utnak? Estaval? Mert azzal nem lehet dolgozni. Van munkavallaloi vizumod? Mert azzal mar lehet dolgozni.

4 hónapra megyek majd dolgozni - milyen papirokkal indulsz utnak? Estaval? Mert azzal nem lehet dolgozni. Van munkavallaloi vizumod? Mert azzal mar lehet dolgozni.
zöldkártyád van?
A vízumban van egy kérdés ahol megkérdezik miért mész ki ezt kell akkor is mondanod amikor megkérdezik a beléptetés elõtt!
Mondjuk ilyen lehet: What's the purpose of your travel? How long will you stay in the US?

Hogy vihetek át cigit a reptéren, amikor csak 17 éves vagyok?

Sziasztok,

Legjobb válasz: Miért ne vihetnéd át? Az, hogy a boltban nem szolgálnak ki cigivel 18 év alatt nem jelenti azt, hogy nem is cigizhetsz vagy nem lehet nálad cigi.

Miért ne vihetnéd át? Az, hogy a boltban nem szolgálnak ki cigivel 18 év alatt nem jelenti azt, hogy nem is cigizhetsz vagy nem lehet nálad cigi.
Szerintem sem érdekli õket, ha viszont mégis parázol, inkább a nagybõröndbe tedd. Ha át is világítják, fogalmuk nem lesz róla, kié a bõrönd. Vagy ha kézipoggyászban viszed, megkérheted az elõtted/mögötted állót, hogy tegye be a táskájába, amíg átmentek a kapun, mert félsz, hogy gáz lesz. De nem hinném, hogy lenne.
hát nem teljesen értem a nõi logikát, de amikor mi 16 évesen voltunk Londonban, akkor a Tescoban megkérdeztük az elõttünk lévõ nénit, hogy megvenné-e nekünk a két üveg whiskeyt és vidáman megvette (persze utána kifizettük). De lehet ez túl bonyolult megoldás.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) mostmár megnyugodtam teljesen :D


Kabátot is le kell venni. Nekem a cipõm jelez be sokszor, ilyenkor detektorral átnézik mindkét cipõt.
Nyáron velem levetették a papucsot, de pl a melltartóm is becsipogott de nem vetették le, csak újból átnéztek kézi detektorral.
Múlt hét vasárnap voltam W!Zz-el Charleroiban, Ferihegyen, kabát és cipõlevevés is van, utóbbi fõleg ha magasabb szárú a cipõ. A , , tapizás" is elõfordul, de amúgy nem gáz. Olyan nadrágban menj, ami nem esik le egybõl, ha kiveszed az öved, mert azt is kiszedetik! Jó repülést!
ovet le kell venni, ekszereket n. ha becsipolsz csak kezivel atneznek. cipot csak pesten vetetik le, de ott sem mindig. evente legalabb 8x repulok.
szia ahogy elottem is mondtak a cipot ha magassarku le kell venni az ovet is. Parizsban becsipogott az oram (bizsu) Ferihegyen viszont nem. A tobbi ekszerem sose csipogott be, mind arany es ezust, a piercing se csipogott be. ja igen parizsban a melltartom is becsipogott at is tapiztak.

A zacskót, amibe a folyadékokat kell tenni a kézipoggyászban, ott adják a reptéren, vagy nekem kell beszereznem valahonnan?

Legjobb válasz: Adnak a reptéren is, ha kérsz, de amúgy egy szimpla tépõzáras zacsi, amilyenbe régen a tízórait csomagoltuk.

Adnak a reptéren is, ha kérsz, de amúgy egy szimpla tépõzáras zacsi, amilyenbe régen a tízórait csomagoltuk.
Aha elõtte legalább három héttel el kell menned a cigány Tescoba, és ott kell megvenned!A blokkot vigyed a reptérre, mert kérni fogják!

Olyan zárható zacskót, amibe a folyadékot kell tenni kézipoggyászba, hol lehet kapni? Lehet a reptéren valahol?

Legjobb válasz: adnak a reptéren persze egyszerûbb kibírni folyadék nélkül, minden mehet a bõrönbe, én sose viszek fel folyadékot hogy gyorsabban menjen a csekkolás.

adnak a reptéren persze egyszerûbb kibírni folyadék nélkül, minden mehet a bõrönbe, én sose viszek fel folyadékot hogy gyorsabban menjen a csekkolás.
A kérdező hozzászólása: a bébiételt muszály felvinni tehát adnak? hol? ki? bocs az értetlenkedésért de nem akarok ott rohangálni kisbabával zacskó után nyomozva
amikor a nagy bõröndöt beadtad, becsekkoltál, és átmész a váróba, akkor fognak átvizsgálni, átvilágítják a kézipoggyászt, valószínûleg ott adnak majd zacsit.
A kérdező hozzászólása: felmutattam a bébiételt és az itatópohárban a vizet a biztonságiaknak és egy bólintással nyugtázták, hogy mehet, nem kellett se zacskó, se semmi - egyik reptéren se problémáztak

Ha a reptéri utasfelvételt választottam a repülõjegyem megrendelésénél és azt már ki is fizettem . Akkor mi a teendõm? A 6 JEGYÛ KÓDDAL MEG AZ SMS-SEL AMIT A LÉGITÁRSASÁG KÜLDÖTT?

Úgy tudom hogy akkor ki nyomtatnom a repjegyemet ha az online utasfelvételt választom.

Legjobb válasz: Semmi, csak menned kell a reptérre és legyen nálad a kód? Melyik légitársaság?

Semmi, csak menned kell a reptérre és legyen nálad a kód? Melyik légitársaság?
Amikor a repülõtéri utasfelvételt választottad, azért fizettél, hogy sorba állhass a check-in pultnál. Egyébként fizetned sem kellett volna, és sorba állnod sem. De ha így alakult, menj oda ahhoz a pulthoz idõben, állj sorba és mutasd be az útleveledet.

Sürgős! Repülőre lehet felvinni (WizzAir) csokikat, amit nem a reptéren veszek?

jól tudom, hogy csak italt nem lehet felvinni, zárt eredeti csomagolásban lehet csokit? köszi!

Legjobb válasz: Lehet, igen.

Lehet, igen.
Értettem, hogy a leírás alapján krém, de ez akkor is olyan hülyeség. Persze kis adagokban már felvihetném a gépre.
Utolsó! Nem folyadéknak minõsítik, hanem - adott esetben - KRÉMNEK.
Azért írtam, hogy nem is ûrmértékben van megadva, hanem súlyra, mert számomra nagyon nagy hülyeségnek tûnik a nutellát folyadéknak minõsíteni. Számomra a folyadék az valami, ami folyik. A nutella nem ilyen szokott lenni, mert akkor kakaós-mogyorós ital lenne a neve :)
Tapasztalat. De nem állítom, hogy soha senki nem vitte még át. Nekünk egyszer még a dezodor stiftet is elvették. Remélem nem komolyan írtad ezt a grammos dolgot. :D Kicsit vicces :D A reptéren nem azt nézik mi van ráírva, hanem, hogy mi van benne. A krém, gél és minden kenhetõ az folyadék. Van amikor átcsúszik, de ha szigorúak akkor nem. Idéznék a debreceni reptér honlapjáról: "Folyadéknak számító tárgyak: Csokoládé krémek, krémek, olajak, italok, kenhetõ sajtok, májkrémek, paszták, mogyoróvaj, levesek, , szörpök, szirupok, víz, joghurt, túró, túró rudi, vaj, margarin, fagyasztott ételek, konzervek, hurka, kolbász, zselék, habok, szaloncukor, hajfesték, folyékony ajakrúzsok, folyadékos maszkok, folyékony állapotú keverékek, testápolók, aeroszolok és golyós dezodorok, parfümök, körömlakk lemosó és minden egyéb, hasonló halmazállapotú tárgy!"
Nutellát elveszik..? Nem hoztam még nutellát soha repülõn, de szerintem annak grammban van a súlya is megadva, nem milliliterben. És szerintem nagyon nem folyik a nutella. Ennyi erõvel lefagyasztom elõtte és akkor nem veszik el. Ez tapasztalat vagy csak úgy mondtad?
Miért ne lehetne???? Nem is értem...
Ja és az ilyen szabályok egységesek, szóval mindegy hogy wizzairrel vagy bármi mással repülsz. Igazából amikor vizsgálnak a biztonsági ellenõrzésnél akkor még keverve vannak az utasok, a személyzet se tudja te mivel fogsz majd menni utána.
Lehet, feltéve hogy nem folyik. :-) Minden krém, gél, kenhetõ cucc tilos, mert folyadéknak számít. Így pl a Nutella is kukába kerül. De táblás csokival pl nincs gond.
Hülyeség. Szerintem is nyilván. De a szabály az szabály sajnos. Ahogy az is hülyeség, hogy nyilvánvalóan innivaló dolgot sem vihetsz át a biztonsági ellenõrzésen akkor sem ha megkóstolod. (Kivéve kisgyerek esetén.) Miközben öngyújtót és egészen kicsi bicskát(max. 6cm) átvihetsz. Namármost tehát a gépen az üléseket és esetleg utastársaidat megvághatod és akár fel is gyújthatod az öngyûjtóval amiket teljesen legálisan vihetsz. De az 1 literes baracklé vagy nutella az bizony tilos. :D Ne keress ebben logikát, mert nincs. Az eu így szabályozta, úgyhogy ezt kell betartani a személyzetnek akkor is ha még õ se ért ezzel együtt. Vagy kereshet más munkát.
Mert így van bescriptelve
Szerintem megvan az oka, miért csinálta így a Rockstar. Láttál már amúgy valóságban a kifutó pályákon randalírozni embereket kocsival? :)
kinyomtatod, az lesz. semmit nem kell beváltanod!
Felesleges a *jegyet* kinyomtatni, a beszallokartyat kell...
A kérdező hozzászólása: Milyen beszállókártyát? Azt elvileg a reptéren kapom meg a jegyért, nem?
Az attól függ. Melyik légitársasággal mennél?
A kérdező hozzászólása: Norwegien Air
Akkor becsekkolhatsz online vagy a reptéren is. Ha online vásárolsz jegyet, akkor kapsz majd egy e-mailt, amit kinyomtathatsz és azzal mehetsz a reptérre becsekkolni, de az is elég ha a hivatkozási számot tudod. Ha online csekkolsz be, akkor otthon nyomtatod ki a beszállókártyát.
Manapság nincs már *repülõjegy*, van visszaigazoló email illetve beszállókártya. A repülõre szálláshoz beszállókártya kell. Ezt ma már sok társaságnál lehet otthon is nyomtatni de mindegyiknél lehet a reptéren is. (Néhány fapados esetében ráadásul az otthoni beszállókártya nyomtatás ingyen van, a reptéri meg sok ezer forint)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!