Találatok a következő kifejezésre: A repülőn van Vigyek egy vékony (1 db)

A repülőn hideg van? Vigyek egy vékony pulcsit a fedélzetre?

Legjobb válasz: ez géptöl függ sokszor. van hogy majd meg lehet dögleni, mintha elromlott volna a légkondi, néha meg didergös. hosszabb járatokon kapsz takarót meg párnát.

ez géptöl függ sokszor. van hogy majd meg lehet dögleni, mintha elromlott volna a légkondi, néha meg didergös. hosszabb járatokon kapsz takarót meg párnát.
nem kell vinni. Ha meleg van akkor a fejed felett tudsz állítani hogy fújjon hideget, ha meg hideg van úgyis kapsz takarót
Szerintem egész nyugodtan vigyél pulóvert. Én jártam már úgy, hogy majd megfagytam. Rövid járatokon nem adnak ugyanis takarót, csak tengerentúlin. A pulóver elfér. Ha nincs és vacogsz, az viszont cumi.
szerintem ajánlatos.ha mégsem kellene belefér a kézipoggyászba:)
géptöl függö altalába nincs
én eddig több mint 10-szer utaztam és mindig vittem pulcsit, de egyszer sem bántam meg! mindig ment a légkondi mint állat, hiába kapcsoltam ki magam felett, a többiek nyomatták és 1, 5 óra út után már 18-20 fok volt a kabinban...
Hogy mennyire van hideg a gépen, az sokszor függ a repülési magasságtól. Rövidebb utakon alacsonyabban száll a gép, tengerentúli utakon magasabban. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy egy gép Bp-rõl Frankfurtba mondjuk 7500 méteren repül. A valóságban (mondjuk nyáron ) kb. +12, +13 fok körül van (európai átlag). Ugyanebben az idõben mondjuk 11000 méteren (amin tengerentúli járatok repülnek) kb -20, -25 fok körül mozog. Hogy miért nem fûtenek kicsit jobban a tengerentúli járatokon? Ennek valami biztonsági szempontja lehet...gondolom. (nagyobb magasságokban már mûködik az "anti ice" rendszer, az ablak és szárny fûtések, stb...)
Utolsó: Miért írsz marhaságokat? 2 hete jöttem haza Frankfurtból, a repülõk MINDIG felmennek 30.000 láb magasságra (~10.000 méter), még a Bécs-Budapest távolságon is. Ahol viszont nem -20/25 fok van, hanem -45/50. De amúgy 7500 méteren is kõkemény fagy van. Ha ki akarod számolni, hogy milyen magasságban hány fok van, akkor az un. hõmérsékleti gradienst kell használni. Az átlagos hõmérsékleti gradiens értéke: 0, 65°C/100m. Tehát 100métert mész feljebb 0, 65-al csökken a hõmérséklet. Tehát 7500 méteren 49 fokkal van hidegebb, mint a talajon a repülõ alatt. A repülõn meg NINCS légkondi, csak FÛTÉS. Ha hideg van a repülõn akkor nem nyomják neki a fûtést. 3 hete mikor mentem Bangkokba pl. majd befagyott a s*ggem, olyan hideg volt a repülõn (kb 15 fok). Visszafele meg kellemes 21 fok volt. Kérdezõnek: Vigyél pulóvert, max nem kell. Takarót csak olyan tengerentúli járaton adnak, ami éjszaka is utazik (a legtöbb ilyen, mert hosszú az út), viszont bármilyen járaton adnak, hogyha külön kérsz.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Lehet fényképezni a London Dungeon-ben?

Pár hónap múlva utazom Londonba, és el?tte minden lehetséges apróságot szeretnék megtudni, hogy ne érjen meglepetés.

2

Foglalni szeretnék repülőjegyet, és a gépem 12:25pm-kor indul. Ez most 00:25 vagy 12:25?

3

Wizzairnél muszáj kinyomtatni a beszállókártyát, ha okostelefonon mutatom be úgy nem jó?

6

Kubába szeretnék utazni, a repülőgép kikerüli a Bermuda-háromszöget?

5

Szeretnék kiköltözni külföldre, de nem tudom, hogy hova menjek, illetve, hogy mi alapján döntsek?

Most 20 éves vagyok és egy-két éven belül szeretnék kimenni (még egy évem van a suliból). Beszélek németül, angolul (az angol áll hozzám közelebb, annak ellenére, hogy a németet sokkal tovább tanultam). Ez alatt az egy év alatt tervezem, hogy megcsinálok egy angol fels?fokú nyelvvizsgát, és egy németet is, ha belefér a keretbe.

4

Mire figyeljünk? Hogyan keressünk?

Egy éven belül ki szeretnénk költözni Bécsbe vagy Németországba. Els? körben albérletbe, és ebb?l adódna pár kérdésem. Hol érdemes keresnünk? Mire figyeljünk, és kb. milyen árban vannak kint a lakások? (2 f? részére, kb. 30-40 nm-es lenne az ideális.) Milyen papírokra lesz szükségünk?

2

München: Alapvető élelmiszerek (kenyér, zöldség, gyümölcs, tejtermékek) mennyibe kerülnek, illetve mennyit költötök csak kajára egy hónapban kint? Münchenben élők válaszait szeretném, vagy olyanokét, akik már voltak ott hosszabb ideig.

2

Milyen Európán kívüli országokat tudnátok ajánlani nyaralásra, ahol nem csak tengerparton lehet az időt eltölteni, hanem vannak nevezetességek is?

4

November elején milyen idő van Londonban? Milyen ruhákat vigyek?

3

Ti látjátok ezen a honlapon, hogy mennyi a kézipoggyász max sulya, amit felvihetek repülőgépre?

elvileg itt kéne lennie, de én sehol sem találom..

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!