Találatok a következő kifejezésre: A repülőn van Vigyek (2 db)

A repülőn hideg van? Vigyek egy vékony pulcsit a fedélzetre?

Legjobb válasz: ez géptöl függ sokszor. van hogy majd meg lehet dögleni, mintha elromlott volna a légkondi, néha meg didergös. hosszabb járatokon kapsz takarót meg párnát.

ez géptöl függ sokszor. van hogy majd meg lehet dögleni, mintha elromlott volna a légkondi, néha meg didergös. hosszabb járatokon kapsz takarót meg párnát.
nem kell vinni. Ha meleg van akkor a fejed felett tudsz állítani hogy fújjon hideget, ha meg hideg van úgyis kapsz takarót
Szerintem egész nyugodtan vigyél pulóvert. Én jártam már úgy, hogy majd megfagytam. Rövid járatokon nem adnak ugyanis takarót, csak tengerentúlin. A pulóver elfér. Ha nincs és vacogsz, az viszont cumi.
szerintem ajánlatos.ha mégsem kellene belefér a kézipoggyászba:)
géptöl függö altalába nincs
én eddig több mint 10-szer utaztam és mindig vittem pulcsit, de egyszer sem bántam meg! mindig ment a légkondi mint állat, hiába kapcsoltam ki magam felett, a többiek nyomatták és 1, 5 óra út után már 18-20 fok volt a kabinban...
Hogy mennyire van hideg a gépen, az sokszor függ a repülési magasságtól. Rövidebb utakon alacsonyabban száll a gép, tengerentúli utakon magasabban. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy egy gép Bp-rõl Frankfurtba mondjuk 7500 méteren repül. A valóságban (mondjuk nyáron ) kb. +12, +13 fok körül van (európai átlag). Ugyanebben az idõben mondjuk 11000 méteren (amin tengerentúli járatok repülnek) kb -20, -25 fok körül mozog. Hogy miért nem fûtenek kicsit jobban a tengerentúli járatokon? Ennek valami biztonsági szempontja lehet...gondolom. (nagyobb magasságokban már mûködik az "anti ice" rendszer, az ablak és szárny fûtések, stb...)
Utolsó: Miért írsz marhaságokat? 2 hete jöttem haza Frankfurtból, a repülõk MINDIG felmennek 30.000 láb magasságra (~10.000 méter), még a Bécs-Budapest távolságon is. Ahol viszont nem -20/25 fok van, hanem -45/50. De amúgy 7500 méteren is kõkemény fagy van. Ha ki akarod számolni, hogy milyen magasságban hány fok van, akkor az un. hõmérsékleti gradienst kell használni. Az átlagos hõmérsékleti gradiens értéke: 0, 65°C/100m. Tehát 100métert mész feljebb 0, 65-al csökken a hõmérséklet. Tehát 7500 méteren 49 fokkal van hidegebb, mint a talajon a repülõ alatt. A repülõn meg NINCS légkondi, csak FÛTÉS. Ha hideg van a repülõn akkor nem nyomják neki a fûtést. 3 hete mikor mentem Bangkokba pl. majd befagyott a s*ggem, olyan hideg volt a repülõn (kb 15 fok). Visszafele meg kellemes 21 fok volt. Kérdezõnek: Vigyél pulóvert, max nem kell. Takarót csak olyan tengerentúli járaton adnak, ami éjszaka is utazik (a legtöbb ilyen, mert hosszú az út), viszont bármilyen járaton adnak, hogyha külön kérsz.

Most fogok életemben először repülőre szállni, és japánba megyek 2 hétre. Mi az amit mindenképpen vigyek magammal? Milyen tapasztalatok vannak japánnal kapcsolatban? A repülőzéssel kapcsolatban?

17 éves vagyok.

Legjobb válasz: Na, ha már õ minõsítette magát, akkor neked már nem kell beszállni. Ne ítélj, hogy ne ítéltess! A repülõút borzasztó hosszú és unalmas lesz. Vigyél zenelejátszót, könyvet, újságot, tölts le néhány játékot a telefonodra. Mindenképp legyen a kézipoggyászban egy váltásruha. Egyrészt akár a gépen is jól eshet átöltözni a 10. óra repülés után, másrészt ha te megérkezel, de a csomagod Zürichbõl Szingapúrba indult, akkor sem leszel meglõve... Vigyél magaddal adaptert is, hogy tudd tölteni a cuccaidat!

Na, ha már õ minõsítette magát, akkor neked már nem kell beszállni. Ne ítélj, hogy ne ítéltess! A repülõút borzasztó hosszú és unalmas lesz. Vigyél zenelejátszót, könyvet, újságot, tölts le néhány játékot a telefonodra. Mindenképp legyen a kézipoggyászban egy váltásruha. Egyrészt akár a gépen is jól eshet átöltözni a 10. óra repülés után, másrészt ha te megérkezel, de a csomagod Zürichbõl Szingapúrba indult, akkor sem leszel meglõve... Vigyél magaddal adaptert is, hogy tudd tölteni a cuccaidat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ez nagyon hasznos válasz volt.
Dejó neked :) elsõ hozzá szolo meg elég gáz ha csak japánrol az anime jut eszedbe szerinted valaki emiatt v csak emiatt utazna el? egyszerûen tudatlan és bunko vagy. neked meg igen jók amiket irt az elöttem lévö. amugy szerintem ndm fogod unni, legalábc is én nem szoktam felleszel spanolva :) am meg én is zenét szoktam hallgatni és már képzelem milyen lesz.vihetsz magaddal japánról könyvet lesz idõd olvargatni.meg kényelmes cuccba utaz.az biztos h az elsõ utazásod emlékezetes és izgi lesz! ha szabad kérdeznem hogy h oda? :D
Nekem van egy olyan érzésem, hogy a kérdezõt személyesen is ismerem, és ha minden igaz már most kint van japánban. Ha tényleg az akire gondolok, akkor azért mert már régóta ki szeretett volna menni, és most lehetõsége adódott rá. Pasi ügy. :D Pár hete lehet már hónapja is a srác volt itt magyarón japánból. :D
Szia, lehetne pár kérdésem? Miért miész japánba? Kirándulás, suli stb? Illetve mennyibe kerül? :D Elöre is köszi
Repülõn ülni az egyik legfaszább utazási élmény! Én imádtam!!
Valamit sugárzás ellen vigyél magaddal...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!