Találatok a következő kifejezésre: A repülőn van (171 db)

Hány éves kortól utazhat kisgyermek a repülőn? Van valakinek tapasztalata erről?

A tengerentúlon élünk és szeretnénk 2 hétre hazalátogatni.Repülővel is iszonyat hosszú de hajóval meg még rosszabb.Nem lesz baja a légnyomástól vagy felszállásnál?

Legjobb válasz: 3 hós kortól

3 hós kortól
én repültem 3 hónapossal az USA-ba
ja és nem lesz semmi baja, a légikisasszony ajánlani fogja, hogy szoptasd amikor fel és leszálltok
Minnél kisebb a gyerek annál jobban bírja a repülõútat szerintem, én többször repültem elõször 5 hónapos volt a kislányom mikor utaztunk. Semmi gond nem volt, le- és felszállás közben itasd, vagy szoptasd akkor nem lesz gond.:) Jó utat!
10 hetesen ült elõször repülõn a lányom. Nem volt semmi gond, mindenki el volt ájulva tõle, hogy nem sír. Viszont ez csak egy 2.5 órás út volt. Tengerentúli járatra szerintem adnak mózeskosarat is, amiben alhat a baba. Nekem végig az ölemben kellett fogni.
én már többször vittem sört és nem robbant :D
Meg valaki aki vitt haza dobozos sört problema nelkul? :) Tapasztalatokat gyujtok mielott en is feladnam..

Ha az Egyesült Államokból repükök haza, és hozok egy-két ajándékot, akkor arra kell vámot fizetni? A repülön van valamilyen "súlyköltség"?

Legjobb válasz: nézd meg a neten, mert minden országbol más. ha csak ksiebb ajándékokat hozol nem kell. de pl fényképezö, egyebek vámkötelesek. meg van a határ mekkora összegig hozhatsz be. pl szabadságszobrocskára nem fognak levámolni. a repcsin meg van hogy mekkor csomagot adhatsz fel. mikor én voltam az államokban azt hiszem 40 kg volt (ugye europán belül csak 20kg) de azt tudom oda több volt.

nézd meg a neten, mert minden országbol más. ha csak ksiebb ajándékokat hozol nem kell. de pl fényképezö, egyebek vámkötelesek. meg van a határ mekkora összegig hozhatsz be. pl szabadságszobrocskára nem fognak levámolni. a repcsin meg van hogy mekkor csomagot adhatsz fel. mikor én voltam az államokban azt hiszem 40 kg volt (ugye europán belül csak 20kg) de azt tudom oda több volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi, kerestem a neten, de béna vagyok, nem találtam semmit. Egy gyerekülést szeretnénk hazahozni Missouri-ból, mert olyan potom pénzbe kerülne, nem úgy mint itt... Ha valaki tudja, írjon, légyszi! Köszi


csak álmában volt a váróban :) nem tudom jobban elmagyarázni bocsi :$
A kérdező hozzászólása: Nem baj, értem így...:)
Talán a polaroid gépekre gondolsz?
Igen, én is úgy emléxek, hogy "polaroid" volt a nevük.

A repülőkön van mobiltelefon-térerő?

Úgy értem, ha valaki véletlenül bekapcsolva felejtené a telefonját, az észlelhetne térer?t?

Legjobb válasz: Valóban tilos a használat a repcsin, de adott esetben miért ne mûködhetne? Hiszen az elektromagnetikus térerõsség, mint fizikai mennyiség gömb alakban terjed a bázisállomástól. Tehát ha a toronynak jó a térereje és nincs semmi árnyékolás, akkor elvileg mehetne. Amit egyik hozzászóló írt, a gyorsaság és az ebbõl adódó átkapcsolódási probléma logikusnak tûnik. Mondjuk nekem autópályán 260-nál még nem volt gondom, bár nagy sebességnél ritkán beszélek.

Valóban tilos a használat a repcsin, de adott esetben miért ne mûködhetne? Hiszen az elektromagnetikus térerõsség, mint fizikai mennyiség gömb alakban terjed a bázisállomástól. Tehát ha a toronynak jó a térereje és nincs semmi árnyékolás, akkor elvileg mehetne. Amit egyik hozzászóló írt, a gyorsaság és az ebbõl adódó átkapcsolódási probléma logikusnak tûnik. Mondjuk nekem autópályán 260-nál még nem volt gondom, bár nagy sebességnél ritkán beszélek.
Nem. Hiszen a mobil tornyok, az adóállomások célirányosan vannak beállítva és ez az irány soha nem felfelé. Vagyis tíz kilométeres magasságban szinte biztos, hogy nincs érzékelhetõ térerõ. Arról nem is beszélve, hogy az adóállomások nincsenek felkészítve a "nagysebességû" cserékre. Azaz, ha te 1000 km/h-s sebességgel haladsz, akkor egy-egy toronyhoz csak egy-két "pillanatig" kapcsolódnál, utána már jönne a következõ, stb. Ennyi idõ alatt pedig nincs lehetõség a folyamatos kapcsolattartásra.
Nekem GPS vételem volt, utazómagasságban. Igaz elég sokáig kereste a mûholdat.
Semmi jel nem volt.
Én már sokszor repültem repülõn. Telefont nem is lehet használni!!!! Meg térerõ sincs. Egyrész ilyen bagasan már nem érzékel. Másrészt meg a repülõ teteje vagy alja meg széle, vagyis a repülõ olyan anyagból van amin a jelek nem hatolnak át. Én ezt onnan tudom, hogy megnéztem az interneten és ki is próbáltam GPS-el és telefonnal is amíg a felszállópályán álltunk.
9/11 kapcsán a gép még nem volt utazómagasságban. Tehát könnyen elképzelhetõ, hogy volt térerõ a gépen, hiszen "vételkörzeten" belül volt. Azonban egy tízezer méter magasan repülõ gépnél már sokkal kevesebb a valószínûsége annak, hogy lesz térerõ.
amúgy meg mire jó a repuló´ mód? ja tudom: ha eldobod a telót akkor elrepul
Egy estben van ha van rajta kiépített mikró hálózat (GSM 3 sávos) és mûholddal kapcsolódik a gép a földi hálózatokhoz. Ilyen van az emirates/etihad nagy gépin és az air france illetve a bmi (British Midland) egy a319 illetve egy a320 típusú repülõgépén. az utóbbin inaktív a rendszer bár itthon nagyon jól be lett építve ; )
nem hallotál 9/11 rõl? XD bár kamu de õk tudtak telefonálni a géprõl. :D [f816a0b97b7ea8f73d61ba72082b7ed6]
nincs! velem egy nyomi õr kikapcsoltatta
en hallottam olzat h zuhano gepekrol felhivtak ay utasok a szeretteiket...
Tudtommal tilos használni a gépen
Pedig szokott lenni.
Én Amerikából jöttem haza, egyik rokon-ismerõsünknél voltunk 3 hétig, jörttünk haza, azt hittem, hogy lehajítanak a géprõl, a mobillal együtt. csak annyira indítottam be, hogy megnézzem rajta a magyar idõt, mert az órám lejárt, az alatt az 1 mádorperc alatt is elkezdte küldeni a bejelentkezést a hálózatra, már félre is hívtak, pont fél úton, az óceán fölött.

Tudnátok olyan filmeket mondani, amik repülőn játszódnak, vagy köze van a repülőkhöz?

Pl. mint a Flört a fellegekben vagy a Légcsavar. (a legjobb, ha vígjátékok, vagy esetleg romantikus vígjátékok, de végül is teljesen mindegy, csak repül?s legyen :D) Köszi:)

Legjobb válasz: Horror: Végsõ Állomás 1. Dráma: Flyboys - Égi Lovagok Akció: Top Gun Vígjáték: Airplane! Remélem megfelelnek :) Üdv.: Investigator

Horror: Végsõ Állomás 1. Dráma: Flyboys - Égi Lovagok Akció: Top Gun Vígjáték: Airplane! Remélem megfelelnek :) Üdv.: Investigator
A kérdező hozzászólása: A jó öreg Végsõ Állomás, nagyon szeretem. :) És nagyon köszi a választ! :)
Kényszerleszállás Stephen King: Langolierek - Az idõ fogságában Éjszakai járat Egek ura
A teljes Airport sorozat, háborúsban a Memphis Belle, Vasmadarak és az amerikai légierõ erõsen támogatott mainstream-je, a 80 évekbõl, az örökzöld: Top gun, thrillerben az Éjszakai járat, és a Kígyók a fedélzeten, ami kissé komolytalan, de szórakoztató :D

Mi a címe ennek a filmnek? Van benne vmi repülő

A film, amit keresek, az arról szólt, hogy egy rakás gyerek utazik repülővel karácsony napján, de akkora vihar lesz, hogy az egyik reptérről nem tudnak továbbindulni. A repteret vezető pasi tökre megmérgesedik rájuk, mert a srácok tönkre tettek egy pár dolgot és ezért bezárja őket valahová. A végén a gyerekek feldíszítik a repteret.

Legjobb válasz: erre gondolsz? Reszkessetek, repülõk! http://www.port.hu/reszkessetek,_repulok!_unaccompanied_mino..

erre gondolsz? Reszkessetek, repülõk! http://www.port.hu/reszkessetek, _repulok!_unaccompanied_mino..
A kérdező hozzászólása: igen, arra gondoltam. nagyon köszönöm!! :-)

Olyasmi játékcímeket keresek Iphone-ra amiben fejleszteni kell valamit, Pl van egy repülő azzal minél messzebbre kell repülni, és ezért pénzt kapok. Aztán a repülőt fejleszthetem ezért a pénzért hogy messzebbre repüljön?

Ilyeneket pl: I dig it, Stic kwars 1-2, flug tap pro. Köszönöm!

Legjobb válasz: Pl a Sims Mortal Kombat edition. Tépd le a leszbikus Sonja Blade fejét és tedd a száját Sub Zero calippojára. Remélem megfelel.

Pl a Sims Mortal Kombat edition. Tépd le a leszbikus Sonja Blade fejét és tedd a száját Sub Zero calippojára. Remélem megfelel.

Valaki utazott már repülővel, pár hónapos babával? Van valakinek valamilyen tapasztalata a repülőn adott mózeskosárral kapcsolatban?

Júniusban repülni fogunk és akkor lesz a babám 5 hónapos. Kértünk a repül?n mózeskosarat, de nem tudom milyen az. Lehet, hogy nem is lesz rá szükségünk.

Legjobb válasz: mi harom honaposaan jottunk new yorkbol mi szerencsere kaptunk ulohelyet mert nem volt tele a gep es en fevittem a babaulesebe es abba vegigaludta a repuloutat,barmi ejszaka repultunk.

mi harom honaposaan jottunk new yorkbol mi szerencsere kaptunk ulohelyet mert nem volt tele a gep es en fevittem a babaulesebe es abba vegigaludta a repuloutat, barmi ejszaka repultunk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!