Találatok a következő kifejezésre: A rendőrök büntetni (10 db)

A kérdező hozzászólása: Mennyire büntetett?
De hajanli 3kor mikor egyébknét sem jár arra senki, ez már köcsögösködés. Egyébként tudok olyanról, mikor leállított arendõr két gyereket Simsonnal a vezetõ enyhén spicces is volt. Büntetés nem volt , de mind akét kereket leengedték és közölték , h most tolni fogjátok haza. Azt is figyelték , h ne a benzinkút felé induljanak , ahol van kompresszor és felfújhatják.
A 2. válaszoló vagyok. 10.000 Ft-ot írt, de nem csak ez volt a bibi, hanem az is, hogy ketten ültünk rajta. Az is szabályellenes. Így lett a végén 10 ezer.
Tudják. Azt legalábbis észreveszik, ha ketten ültök valami olyanon, amin egyáltalán nincs rendszám. Egyébként rendõre válogatja, ha jó hangulatában találod és egyéb gond nincs (sisak, hátsó ülés és lábtartó van, a motor nincs nagyon lerohadva), akkor a szokásos "még egyszer ne találkozzunk" mondat mellett elengednek. De nem kell kipróbálni, ha nem muszáj.
Minket pár éve megbüntetett...
A rendõrnek papírforma szerint el kell járni ilyen esetben. Mivel nem úgy használod az adott jármûvet, ahogy azt "lehet". Persze rendõre válogatja, hogy megbüntet-e vagy sem. De ezzel tényleg nem jó kísérletezni. A Tescos mozgássérülteknek fenntartott parkolóról: Én kicsit nagyobb bunkóságnak érzem azt, hogy beállt oda az adott személy jogosultság és RÁSZORULTSÁG hiányában [hiszen jogosultságot már lehet szerezni könnyen...] Igazából az, hogy esik az esõ nem igazán hiszem, hogy ok lehet arra, hogy oda beálljon. Két hellyel odébb már beállhat, azt az öt métert meg szerintem ki lehet bírni esõben is. A büntetés jogos volt. Arról nem is beszélve, hogy a Tesco parkolókban direkt figyelik a mozgássérülteknek fenntartott helyeket, és ha beállsz jogosultság nélkül, már jön is a rendõr. Ha nappal van, ha éjjel...
Bocs, megint a 2. vagyok. Félreértettem a kérdést. Szóval ketten ültünk rajta és nem volt rajtunk sisak. Az volt a másik baj. Mégegyszer elnézést....:S
Van türelmi idõ, fizesd be kedden. Akkor még nem lesz baj.
Van 30 nap türelmi idõ, addig a rendõr sem büntet.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a gyors válaszokat
Az elsõ negyedév befizetési határideje márc.1 volt. Díjnemfizetéssel törölt szerzõdést annál a biztosítónál kell újrakötni, ahol megszûnt. A fedezetlenségi díjat is ki kell fizetned.

Ha olyan biciklis felsőt veszek fel, amilyen a láthatósági mellény. Akkor meg fog büntetni a rendőr, ha nincs rajtam mellény?

Arra gondolok, hogy olyan a színe és még a fényt is visszaveri. Mert engem nagyon idegesít az a mellény.

Legjobb válasz: köszönöm a válaszokat! :)

A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! :)
Szerintem ha kapásból a genyózásra megy rá, megbüntethet ("szabály az szabály" alapon), de ha normális, akkor nem.
Ki és hol olvasta, hogy nem lehet félmeztelenül+láthatósági mellényben bringázni? Nos egy láthatósági mellény jellegû mez pont ilyen. Mondd a rendõrnek, hogy félmeztelenül bringázol, csak felhúztál egy mellényt is :D
nos a láthatósági mellény nem csak a kukás mellényt jelenti, gyártanak testhezállóbb, divatosabb darabokat is... ha olyan a színe és van rajta fényvisszaverõ csík, akkor az egy láthatósági mellény és nem büntet a rendõr, de a törvény szerint amúgy is csak szürkület és azután kell...
Namármost. Ha normális, akkor nem büntet meg. Ha meg direkt beléd akar kötni, akkor még mindig kérheted, hogy legyen szíves feljelenteni helyszíni bírság helyett. Ez nem tudom, mennyi macerával jár, de ha tényleg megfelelsz a szabványnak, amit a kresz elõír, akkor elvileg nem lehet gond. (Gyakorlatilag valószínûleg nem lesz kedve feljelenteni.)
Hol szoktál tekerni? Mert ugye nem mindegy hogy országúton, vagy erdei ösvényen kéri-e :D
Elviekben a szabvány számít, szóval nem büntethet meg. De ahogy az elsõ is írta, ha olyanja van, akkor abba is beleköt, hogy rosszul kötöd a cipõd...szóval :S
Az elsõnek igaza van. Szépen megbüntet, ha olyanja van, megjött neki. De ha van egy kis értelem is a fejében, és azt nézi, hogy mennyire vagy látható, akkor nem. Elõre nem fogod tudni kiszámolni, hogy melyikhez van szerencséd.
egyik rendõr a feleségét büntette meg, mert a biciklijén nem volt lámpa, amit neki kellet volna felszerelnie :D
A kérdező hozzászólása: xDDD am országúton biciklizek.. tegnap találkoztam egy régi ismerõsömmel aki pont bicajozott..neki olyan volt hogy egy kis testhez álló.. háromszög alakú.. fényvisszaverõ cucc.. tök jól nézett ki.. szval meg van a megoldás.. és köszi a kommenteket.. fõleg az utolsónak.. az nagy frappáns xDDD


Nem tudsz várni addig amíg megjön a jogsid?!
ha így megállítanak akkor fél évig is késleltethetik a jogsidat
Az hogy a rendõrtõl mit fogsz kapni, az a rendõr kedve, a természete, és a te nagyképûségednek arányában fog állni. A minimum az hogy hazatolhatod a motort, a maximum az hogy 2 évig eltilt a jogositól. és mielõtt még megkérdezed: avval az A4-es lappal amit az okmányirodába fognak adni amit ideiglenes jogosítványnak neveznek, AVVAL SE LEHET MÉG VEZETNI. Bár a rendõr elnézõbb akkor amikor az ideiglenes jogosítványt mutatod fel, de ha olyan kedve van, még akkor is eltilthat a jogosítványtól.
Amikor én befejeztem a vizsgát, akkor adtak egy papírt ami ugyan úgy "mûködött" mint a jogsi. Persze csak addig amíg meg nem jött a postán.

Küllő fény használatáért meg fognak büntetni a rendőrök biciklin?

http://www.ebay.com/itm/Cycling-Bicycle-Flash-LED-Wireless-C.. ezen a linken van amit venni szeretnék (ha legális)

Legjobb válasz: Tisztelt Kiss Iskolás Akkor ezt is kikeresem neked ha már önszorgalommal nem rendelkezel. Kerékpár: olyan, legalább kétkerekû jármû, amelyet emberi erõ hajt, és ezt legfeljebb 300 W teljesítményû motor segíti. A kerékpáron a kerékpárt nem hajtó személy is szállítható erre alkalmas ülésen. A kerékpáron utánfutó vontatására alkalmas berendezés helyezhetõ el. http://www.holkerekparozzak.hu/jog/kresz-2012 Még összegzem is neked a lényeget. A kerékpár JÁRMÛNEK minõsül, és ahogyan azt nemrég belinkeltem nem szerelhetõ fel hasraütés szerûen mindenféle világító vacakkal, kizárólag csak olyat tehetsz rá és oda amit a Kresz elõír.

Tisztelt Kiss Iskolás Akkor ezt is kikeresem neked ha már önszorgalommal nem rendelkezel. Kerékpár: olyan, legalább kétkerekû jármû, amelyet emberi erõ hajt, és ezt legfeljebb 300 W teljesítményû motor segíti. A kerékpáron a kerékpárt nem hajtó személy is szállítható erre alkalmas ülésen. A kerékpáron utánfutó vontatására alkalmas berendezés helyezhetõ el. http://www.holkerekparozzak.hu/jog/kresz-2012 Még összegzem is neked a lényeget. A kerékpár JÁRMÛNEK minõsül, és ahogyan azt nemrég belinkeltem nem szerelhetõ fel hasraütés szerûen mindenféle világító vacakkal, kizárólag csak olyat tehetsz rá és oda amit a Kresz elõír.
A biciklin elõírás szabályozza hogy hol és milyen világítás kell. A küllõk közt prizmát ír elõ, így igen, megbüntethet a rendõr ha épp olyanja van. Ugyanúgy ahogyan a személyautó oldalára sem lehet felszerelni mindenféle világítást.
A világító és fényjelzõ berendezések alkalmazására és mûködésére vonatkozó üzemeltetési mûszaki feltételek 37. § (1)116 A jármûvön csak olyan fajta, olyan színû, oly módon elhelyezett és annyi világító-, illetõleg fényjelzõ berendezést szabad alkalmazni, amilyent és amennyit a rendelet elõír vagy megenged. Ez a rendelkezés nem vonatkozik az olyan világítóberendezésekre, amelyeknek a fénye a jármû üzemszerû használata során kívülrõl sem közvetlenül, sem közvetve nem látható (pl. csomagtér-megvilágító lámpa, szerelõlámpa), továbbá azokra a világító-, illetõleg fényjelzõ berendezésekre, amelyeket a világító- és fényjelzõ berendezések elhelyezése tekintetében jóváhagyási jellel117 ellátott jármûveken gyárilag helyeztek el.
Csak azér ugathatnak hogy mért nem sárga színû de inkább örüljenek hogy ki vagy világítva , ha véletlenül belédkötnének amit kétlek de ha mégis azt kell mondani hogy ez a láthatóságod miatt van. Hátra felé nem világíthat fehéren , és elõre pirosan de ennek a kritériumnak megfelel
Nem fognak ezért megbüntetni téged ebben 100%osan biztos vagyok
A kérdező hozzászólása: hat en ott latom benne, hogy csak AZT, csak ODA es csak OLYAT lehet rakni amit eloirnak, vagy megengednek. de ne legyen igazam :)
ma 09:33 Ez szép és jó, de ebben hol van, hogy a kerékpárt nem lehet felszerelni olyan cuccal amit õ rendelni akar? Ráadásul ezek a rendeletek, igencsak autó specifikusak.
A kérdező hozzászólása: A masik dolog ami eszembe jutott, hogy a szovegbe kotnek bele, ami elvonhatja a figyelmet.
Van egy ilyen alap dolog a KRESZ-ben: Amit nem tiltanak azt szabad. Konkrétan ilyen tiltás nincs. Viszont sárga prizmának is lenni kell legalább elõl.
A kérdező hozzászólása: Azt írja elõ a törvény, hogy lennie kell prizmának (van is). Azt nem mondja, hogy ott nem lehet lámpa - legalábbis én nem találtam ilyen részt. Viszont a tiltás - megengedés rész nem világos nekem továbbra sem. Ezért is nem tudom eldöntenie kinek van igaza :) köszi a kommenteket
Jog gyakorlat szerint a törvény létrehozásának okát kell nézni. Amennyiben azért büntet meg a rendõr, mert nincs rajta prizma, akkor keresetet kell benyújtani a rendõrség ellen. Ugyanis a prizma jogi értelemben azért kell, hogy lássanak. Ha ilyen van a kerekeden, akkor látnak. Ezt a bíró neked fogja ítélni. Azt nem tudom, hogy még érvényben van-e, hogy nem lehet mozgó "reklámot" elhelyezni a jármûveken, mert az elvonja a közlekedésben lévõk figyelmét.

Ezért büntetne a rendőr?

Büntetne érte a rend?r, ha egy Daewoo Kalosban a helyzetjelz? ég?it kékre cserélném? Úgy tudom nem szabálytalan, csak ha a tompítottét babrálom. Vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: "Úgy tudom nem szabálytalan, csak ha a tompítottét babrálom" Akkor bizony rosszul tudod. A helyzetjelzõ színe is jogszabályban rögzített és csak fehér lehet. Kék fény csak az utastérben lehet és ez a fény csak a bekapcsolt távolsági fényszórókat jelezheti vissza. Kifelé nem világíthat kék fény egyik irányba sem. Vagyis a kék/zöld/piros helyzetjelzõ mellé felkapcsolt ködlámpával csak otthon, a kertedben májerkodhatsz a haveroknak, közúton vagy T***O-parkolóban nem.

"Úgy tudom nem szabálytalan, csak ha a tompítottét babrálom" Akkor bizony rosszul tudod. A helyzetjelzõ színe is jogszabályban rögzített és csak fehér lehet. Kék fény csak az utastérben lehet és ez a fény csak a bekapcsolt távolsági fényszórókat jelezheti vissza. Kifelé nem világíthat kék fény egyik irányba sem. Vagyis a kék/zöld/piros helyzetjelzõ mellé felkapcsolt ködlámpával csak otthon, a kertedben májerkodhatsz a haveroknak, közúton vagy T***O-parkolóban nem.
Büntetne, mert az elsõ lámpa csak fehér vagy sárga fényt bocsájthat ki.
Pedig tényleg szabálytalan, büntetnek érte Kék izzó csak a reflektor visszajelzõ lehet a mûszerfalon, semmi más!
A kérdező hozzászólása: Akkor rosszul tudtam. :/ Köszönöm a válaszokat, akkor csak a mûszerfal izzóit festem be.
A mûszerfalon eleve kék a távolsági fényszóró visszejelzõje, szóval nem kell semmit befestened...

Mikor a jogsit el intéztem szóval az okmányirodában kapunk ki 2 papírt a jogsihoz adatok fénykép meg ilyenek amik majd rajta lesznek a jogsin és azzal én már közlekedhetnék? Vagy meg büntetne a rendőr vagy valameik el is fogadja? Kb ennyi.

Legjobb válasz: ha ez a elsõ jogsid akkor ezzel még nem vezethetsz,ráírják a papírra is hogy nem minõsül jogosítványnak megbüntethetnek, illetve meg is büntetnek.

ha ez a elsõ jogsid akkor ezzel még nem vezethetsz, ráírják a papírra is hogy nem minõsül jogosítványnak megbüntethetnek, illetve meg is büntetnek.
Tegnap is volt egy ilyen kérdés. Nem vezethetsz vele. Büntetnek érte!!
A kérdező hozzászólása: Oké köszönöm
Ha ez az elsõ jogsi, nem vezethetsz vele. Azonban 2009.10.01-én változott a jogszabály, amely szerint a régi, lejárt vezetõi engedéllyel és az adatlappal Magyarország területén lehet vezetni!

Meg tudja e büntetni az APEH ha feljelentem azt a főbérlőt, akinek albérlői hangoskodnak, zajolnak, buliznak 22h után is? Többszöri rendőri intézkedés sem zavarja őket.

Legjobb válasz: Az APEH-nak ehhez nincs köze, nincs is ilyen hatásköre. Ha fel akarod õket jelenteni, azt nem náluk kell, hanem a rendõrségen. Nálunk a koliban anno volt olyan, hogy kijöttek a rendõrök, mert a környékrõl feljelentettek pár diákot azért, mert késõn zajongtak és utána próbálták visszafogni magukat. Szóval nem lehetetlen, hogy történik változás. Ha valami zavarja a lakókat ilyen szinten, be lehet jelenteni. Igen is, szükséges az, hogy egyesekre rápirítsanak alkalmanként és akkor meghúzzák magukat. Nem mindegy, hogy valakinek a zajos életmódját még 20 más embernek is hallgatnia kell.

Az APEH-nak ehhez nincs köze, nincs is ilyen hatásköre. Ha fel akarod õket jelenteni, azt nem náluk kell, hanem a rendõrségen. Nálunk a koliban anno volt olyan, hogy kijöttek a rendõrök, mert a környékrõl feljelentettek pár diákot azért, mert késõn zajongtak és utána próbálták visszafogni magukat. Szóval nem lehetetlen, hogy történik változás. Ha valami zavarja a lakókat ilyen szinten, be lehet jelenteni. Igen is, szükséges az, hogy egyesekre rápirítsanak alkalmanként és akkor meghúzzák magukat. Nem mindegy, hogy valakinek a zajos életmódját még 20 más embernek is hallgatnia kell.
Csak akkor tudja megbüntetni ha nem hivatalos az albérlet, tehát nem fizet adót utánna hanem feketén adta ki.
"Gratulálok, jó magyar szokás feljelentgetni egymást. Ezért tart itt ez az ország!" miért? szerinted mit kellene csinálnia, ha a fõbérlõ többszöri rendõri intézkedés után is magasról [email protected] a dologba? Költözzön el?
Ez az! Gratulálok, jó magyar szokás feljelentgetni egymást. Ezért tart itt ez az ország! Mostpedig le lehet pontozni a válaszomért.
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, hogy egy 6 éves kislánynak ne lenne joga a nyugodt alváshoz.Sajna az idõsebbek elfelejtik, hogy nekik is volt kisgyerekük , a fiatalok pedig azt , hogy nekik is lesz egyszer!!!
Én csak azt nem értem miért mindig a fõbérlõ a hibás. Mikor a bõrölnek világosan el van mondva minden tudomásul veszi persze mert kell a lakás, majd egy hét és már el is szabadul a világ. És mi van ha fõbérló rohan a rendõrségre akkor a bérlõ megváltozik NEM. Sõt még utána ö fenyegetõzik.Pedig tudta mit vállal.Egyet mindenki elfelejt a fenyegetõzésél nem ér el semmit.ÁLLÍTÓLAG EMBEREK VAGYUNK NEM ÁLLATOK.

Kamionok? Mért nem tartják be a kamionok aszt a rendeletet ami rájuk is vonatkozik? Miért nincs rendőr aki meg merné büntetni őket? Ha egy hídon ki van téve a Pl: 12t 24t?

Legjobb válasz: Kedves kuya! Általában betartjuk a súlykorlátozást is, azonban vannak esetek, amikor máshogy nem tudjuk megközelíteni a célpontot. Mellesleg a 24t korlátozásba bemehetek üresen, ugyanis akkor csak 14,5 t a kocsim. És megnyugodhatsz, megbüntet minket is a rendõr, miért ne merne? Pestre csak behajtási engedéllyel mehetünk be, és most nem írom le a konkrét helyet, de a lehetõ leglogikátlanabbul enged be az adott utcába.

Kedves kuya! Általában betartjuk a súlykorlátozást is, azonban vannak esetek, amikor máshogy nem tudjuk megközelíteni a célpontot. Mellesleg a 24t korlátozásba bemehetek üresen, ugyanis akkor csak 14, 5 t a kocsim. És megnyugodhatsz, megbüntet minket is a rendõr, miért ne merne? Pestre csak behajtási engedéllyel mehetünk be, és most nem írom le a konkrét helyet, de a lehetõ leglogikátlanabbul enged be az adott utcába.
ASZT hol látod, hogy 12 vagy 24 tonnás hídon átmennek a kamionok? Van olyan korlátozó tábla ahol a szám mellett benne van egy teherautó is, és van amelyikben nincs. Tudod mi a különbség?. Mert nem mindegy. Aztán milyen kamion? A laikusok egy betonkeverõt is gyakran annak hívnak, vagy egy 7.5 tonnás teherautót. Lehet engedélye is egy kocsinak korlátozott övezetbe való behajtásra, amit igen intenzíven ellenõriznek is. Nem szégyellõsek a rendõrök, igen sok szabály vonatkozik ránk, és büntetnek is ahol lehet. Csak a hozzánemértõ emberek fejében rengeteg tévedés él, és sajnos ezek között jó néhány "szakpolitikus" is akad.
Ez egy tipikus általánosító, feszültségkeltõ, tudathiányos kérdés.
Persze akkor virul a fejed kérdezõ, mikor lemész a boltba és kapsz a szádba kaját, meg mindent, ugye? Mit gondolsz, hogy kerül a boltba a sok cucc? Gondolkozz! Utána cseszegesd a kamionosokat..
igy igaz ha kamion nem szallit akkor a parasz, , t szarik mert nincs mitol


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!