Találatok a következő kifejezésre: A rövid a hosszú (3953 db)

Töriből a rövid -illetve hosszú esszének hány oldalnak kell lennie kb?

Milyen terjedelme kell hogy legyen?

Legjobb válasz: Rövid: kb fél Hosszú kb. 1.

Rövid: kb fél Hosszú kb. 1.
rövid: 12-15 sor hosszú: 25-30 sor

Manapság miért olyan fontos, hogy egy férfinak rövid haja, és borotvált arca legyen? Mi a baj a hosszú hajjal, és szakállal?

Sokan úgy gondolják, hogy az olyan férfi, akinek hosszú haja van, az b*zi. Ezzel egyáltalán nem értek egyet, mert a folkerek, rockerek-művészek is gyakran hosszú hajúak (modern korra tekintve). A régi időkben pedig köztudott, hogy gyakori volt a hosszú haj férfiaknál is, több ezer éven át.

Legjobb válasz: Nekem nincs vele bajom, sõt régen hosszú hajam volt, egyszerûen csak macerás volt már karbantartani, azért váltottam rövidre. A szakállat meg kényelmetlennek tartom személy szerint, de nincs bajom azzal, ha másnak van. Ne foglalkozz az emberek véleményével, csináld azt, ami neked tetszik.

Nekem nincs vele bajom, sõt régen hosszú hajam volt, egyszerûen csak macerás volt már karbantartani, azért váltottam rövidre. A szakállat meg kényelmetlennek tartom személy szerint, de nincs bajom azzal, ha másnak van. Ne foglalkozz az emberek véleményével, csináld azt, ami neked tetszik.
nekem alapjában rövid hajam volt, szinte semmi már, és nem voltam érdekes pasi aztán megnövesztettem nagyon, elsõ pillantásra meglepõdtek páran, majd megszokták, végül átlagosnak néztem ki végül lenyírtam az egészet normál rövidre, amire megint meglepõdött arcokat "fúúúúúú de más vagy így" " áááááá de szokatlan a hajad" " jaj meg se ismertelek" visszajelzések jöttek, és végül az a tapasztalatom hogy minden csoda 3 napig tart... Se röviddel se hosszúval nem jöttek össze velem a csajok annyi hogy a hosszú haj hamarabb zsírosodik sapka alatt meg csomót kell tökölni vele, szárítani se 1 perc. :) Nem a hajon múlik a szerelem, mert mindig lesznek olyan rétegek akik ezt vagy azt képviselik, preferálják. 24/f
Ez az ideal most, mint pl. noknel hogy nagy legyen a mell de kozben nadszal vekony legyen, vagy husibb de aranyosan... A tobbsegnek az jon be, es kesz. A baratom pont hosszu haju, szakallas & borostas, meg szemuveges is meg a szemoldoke is kusza de szerintem rohadt aranyosan nez ki es imadom. >.<
Nekem mindkettõ bejön.
a hosszu haj az jo, mondjuk nem a derékig érô, hanem pl vàllig.viszont a borosta nem jön be.
Megmondom én neked: idegesítõ. Ez így megfelel? Régen nem volt villanyborotva, stb...
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnos....
Hát igen, ilyen ez az elcseszett világ
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló Szerintem egyáltalán nem idegesítõ, hanem elõnyös. Igaz, hogy nem volt villanyborotva, de voltak éles eszközök.
Nekem szimplán nem jön be, de nem tartom bu/isnak.
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy van itt valaki, akinek bejön az ilyen külsõ. Sajnos, rövid hajam van jelenleg (növesztés alatt áll, régebben volt kétszer is hosszú). Szinte türelmetlenül várom, hogy elérje a kb. 50-55 cm-es hosszúságot. (Most olyan 8 cm-esek a leghosszabb hajszálak.) Szakállam sajnos nem nõ, mert pihés, és ritka. Nagyon-nagyon szeretnék jó nagy-hosszú, erõs arcszõrzetet, de ez van...

Fiúk/Lányok a véleményetek a hosszú v. a rövid hajú pasikról?

Nekem hosszú a hajam de jól áll a rövid is lányok mi a véleményetek nektek mi jön be (fiúk a ti szemszögetekből milyen a hosszú haj egy fiúnak) minden véleményre kiváncsi vagyok!!! Válaszotokat előre is köszönöm!!!

Legjobb válasz: igen, én szeretem, és tök ritka :D bár régebben rövid párti voltam, most a hosszú haj is bejön

igen, én szeretem, és tök ritka :D bár régebben rövid párti voltam, most a hosszú haj is bejön
mindenkeppen rovid...pasi ismerosomnek is evekig hosszu volt a haja, s emiatt nemigazan tudott csajozni, fogadott velem es levagatta ...na aztan megnezhetted volna, hogy az elso buliban utana, hogy ragadtak ra a csajok, mert nagyon szep az arca, de valahogy a hosszu haj nem volt neki elonyos SZoval eljen a ROVID HAJ
én inkább a rövidet szeretem. a hosszú nem mindenkinek áll jól. ;) akinek nem áll jól, tisztára igénytelenül néz ki.. de neki az menõ. :S
hosszú haj sokkal jobb. 16L
Nem tudom miért, de nekem valamiért kifejezetten az tetszik, ha egy pasinak hosszabb haja van. :)
Ha egy pasinak kimondottan jól áll a hosszú haj, akkor pártolom! Mostanában divat is a pasiknál a félhosszú, és van akinél nagyon szexy!
nekem is hosszú:) igazi rocker vagyok, azoknak a csajoknak akik ehhez a réteghez tartoznak abszolút favorit az ilyen szóval...:)
hát kinek mi áll jól, nekem olyen 8-10 cm hosszú dús ápolt, és imádom jól is áll, casjok is szeretik, fõleg hogy nagyon odafigyelek rá, így olyam puha, selymes hogy még nekem is élvezet túrkálni benne:D valami ilyesmi fazon most: http://www.filmequals.com/wp-content/uploads/2009/03/spread_.. de növesztem mert ilyesmit akarok: http://images4.fanpop.com/image/photos/18400000/Neal-Caffrey..
nekem is hosszú a hajam tejföl szõke:) és a lányoknak bejön majd ha megunom akkor jó lesz pl egy beteg kislánynak parókának :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm és mennek a zöld ujjak
Engem nem érdekel a barátõmön kívül más véleménye, és nem fogom levágatni a hajam és dubstepet hallgatni. :D
A kérdező hozzászólása: enyim olyan 20-as szõkés barna de nektek milyönbe nem írtam oda azért elnézést hogy hossz és színt is írjatok köszönöm
attól függ mit értesz hosszú alatt? - ha olyan 15-20 cm-is amit hátracsapva hordasz, az közepes - ha olyan rocker filing, 60-80 cm az már igazi hossz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm és miért én akkikel találkoztam nem nagyon rajongtak érte hogy fiúnak hosszú haj
A kérdező hozzászólása: Szeretlek :DDDD

Szerintetek nőknél melyik a szebb, a hosszú vagy a rövid nyak?

Legjobb válasz: Az arany középút. Se túl rövid, se túl hosszú. Arányos legyen, az a lényeg.

Az arany középút. Se túl rövid, se túl hosszú. Arányos legyen, az a lényeg.
nekem közepesen hosszú nyakam van, de a hosszú nyak nagyon tetszik. a rövid nyak nem szép (szerintem) bár egy nagyon alacsony lánynak lehet h jobban áll
A rovid nyak semmikeppen nem szep egy nonek.
A kérdező hozzászólása: Nekem elég hosszú, és tetszik, de van aki szerint csúnya. Én úgy tudtam a hosszú az ideál.

Szerintetek melyik frizura típus a jobb? A hosszú vagy a rövid?

Szeretnék vágni a hajamból. Hosszú és vmennyire meg is maradna, de el?l olyan lenne mintha rövid lenne, de hátul megmaradna hosszú. Nem tudom, hogy ezt a frizurát hogy hívják, nem találtam róla képet (csak él?ben láttam). Vélemény?

Legjobb válasz: szerintem jól nézhet ki...én hosszú hajú párti vagyok de az ilyesmi frizura mint amit leírtál nekem is bejön :) 19/L

szerintem jól nézhet ki...én hosszú hajú párti vagyok de az ilyesmi frizura mint amit leírtál nekem is bejön :) 19/L
A kérdező hozzászólása: Ezt örömmel hallom :)

Vékony vagyok, és O lábaim vannak. Melyik sztreccses futónadrág előnyösebb? A rövid, a háromnegyedes, vagy a hosszú?

Legjobb válasz: A rovid alatt nem tudom mit ertesz, de szerintem a terdigero vagy a haromnegyedes jo lenne.

A rovid alatt nem tudom mit ertesz, de szerintem a terdigero vagy a haromnegyedes jo lenne.
Szerintem futás közben nem látszik hogy, O lábad van, ezért bármelyiket felveheted, inkább idõjárás függõvé tedd, ilyen idõben mindenképp a hosszú kell.

Engednétek, hogy a barátnőtők a hosszú haját rövidre vágassa? Sexy lehet a rövid is?

Legjobb válasz: Ilyen kérdéseknél mindig meghökkenek. Mi az, hogy engedném-e? Õ a barátnõm, nem a szobanövényem.

Ilyen kérdéseknél mindig meghökkenek. Mi az, hogy engedném-e? Õ a barátnõm, nem a szobanövényem.
hadd döntse már el õ, h milyen hajat szeretne. lehet, h már kényelmetlen neki a hosszú, melege van stb.
Nekem speciel a rövid hajú csajok jobban tetszenek, biztosan valami perverzió.
Nos az engedném-e nem kérdés, mert az õ feje, õ döntése. Állhat jól a rövid haj is, de az esetek többségében nem ez a helyzet.
Ha akarja, hát hadd tegye, de én azért megpróbálnám lebeszélni róla. Szerintem nem szép, ha egy lány rövidhajú, a nõiesség alapszimbóluma a hosszú haj.
Ha màr feltetted ezt a kérdést, làtszik neked a hosszù haj tetszik. Inkàbb mondd meg a baràtnõdnek, az igazi nõiesség a hosszù hajban rejlik, fõleg ha még a haja szép is. A rövid haj is lehet sexy, de az mindig ugyanaz, nem lehet vàltoztatni sokszor a frizuràkat. Ha teheti ne vàgassa le. Nekem a pàrom sohasem engedte, mert a hosszù haj az ideàlja és igaza is van, ha levàgattam volna, biztosan sajnàltam nagyon.
Hogyne lehetne szexi a rövid haj, pl. Halle Berry haja rövid, mégis megválasztották a legszebb nõnek. :D És igenis lehet variálni, nem unalmas. Sokkal változatosabban hordom a hajam, mint azok, akiknek egyenhosszú, kivasalva, és szembe lóg. Kb. 100 csajból 95 hord ilyet, és rettentõ unalmas. A párom addig élne, amíg bele merne szólni, hogy milyen legyen a hajam. Hát majd még engedélyt is kérek tõle!! Hogyne.
húúúha! Bizonyos határokon belül!!!!! Azaz váll fölé ne nagyon vágassa, erre nagyon allergiás vagyok! De szerencsére nem is akarja. Egyébként szép hosszú fekete haja van! És nem nem engedném csak vállig! 26/f
A kérdező hozzászólása: Helytelenül fogalmaztam... Megpróbálnátok lebeszélni-e?.. A barátnõmnek az a legfontosabb, hogy nekem tetszen és nekem is fontos, hogy õ csábosnak tartson. Sokat adunk egymás véleményére, csak most felvetette ezt az ötletet magában és nem hagyja nyugodni. Köszönöm szépen a válaszokat! Nekem is a hosszú tetszik a legjobban:D Olyan nõies, fõleg amikor csak a csupasz hátát az takarja...A háta is gyönyörû:)
A kérdező hozzászólása: A barátnõm nem vasalja a haját :) Hosszú haját természetesen hordja, ami enyhén hullámos és lépcsõzetes.
Volt egy olyan idõszakom, amikor mindenbõl elegem volt...ilyenkor drasztikusan változtatok valamit, legtöbbször a külsõmön...volt már ez szõkérõl feketére haj, extravagáns ruhák... Amig páromat nem ismertem, egyszer a hajam is levágattam váll fölöttig érõre (derékig érõ szép hajam volt, megzakkantam lelkileg kicsit) Aztán amikor megint ilyen jött elõ, és a már megint elég hosszu hajam akartam h áldozatul essen, akkor párom nem engedte, mondott mindet csak hogy megakadályozza..sikerült neki, mai napig örülök, szeretem a hosszu hajam (õ mégjobban)
Én is minden pasinak rágom a fülét akinek kicsit is hosszabb haja van hogy könyörgöm ne vágasd le mert röviddel idétlenül nézel ki de sose hallgatnak rám :(
én hányok a rövidtõl, neki is a hosszú tetszik 22F
Hát hülye ki hagyja, hiába nem a szoba növény. Én sem hagynák a páromnak bármit.
A nõk 99%-ának nem áll jól a rövid haj. Nõietlen. Ha rajtam múlna, én nem engedném.

Miért szeretik jobban a pasik a hosszú hajat, mint a rövidet?

Legjobb válasz: Nem tudom, de ha a hosszú hajú nõ finoman meglóbálja a haját, az bizony beleég a férfi retinájába.

Nem tudom, de ha a hosszú hajú nõ finoman meglóbálja a haját, az bizony beleég a férfi retinájába.
szerettek beletúrni a hosszú dús hajba mi? :P 17L
Mert a hosszab az nõiesebb, ezzel ellentétben a rövis pedig férfiasabb! Bár vannak olyan nõk akiknek kifejezetten jól áll a rövid haj..
Én nem értelek titeket fiuk. A lányoknak kötelezõ kellék a hosszú haj vagy a nagy mellek a karcsú alkat? , , Mindenkiben ott lakik a tündér csak meg kell találni" DE ez így nem ér hogy a lányok csak ezekkel az adalékokkal szépek de a fiuk azok tökélyek és ha valami rossz szót szólunk akkor már bunkók vagyunk.
Mert ez hozzájuk tartozik, egy nõnek legyen hosszú haja, ami derékig minimum de inkább fenékig ér.Egy fiúnak legyen rövid haja, amit tud formázni zselével.
Hosszú haj egyértelmû egy csajnál, csakis hosszú lehet.
van olyan akinek nagyon szexisen áll a rövid haj...
Láttad a Durex reklámot? Hát én a végén lévõ rövidhajú csajra azt hittem pasi, és csak néztem, hogy miért csókolózik két pasas egy óvszer reklámaban...
A barátnõm egyszer táncolt nekem. Nagyon szexi volt, ahogy a haját "dobálta". Hosssssszú vörös haj..hmmm :)
nekem jól áll a rövid haj is, bár hosszabb most, viszont egy nõ nem a hajtól lesz nõies meg a mellektõl, akinek ennyibõl áll a nõiesség az tök gáz engem rövid hajjal is nõnek néznek, nemcsak alkatilag, az arcom miatt is a pasiknak is jól áll a hosszú haj, én szeretem, de nekem mindegy h hosszú vagy rövid, páromnak mindkettõ jól áll nincs olyan h ideálom amúgy rövid hajat igaz könnyû elfeküdni, de a hosszú hajat szárítgatni kell, nekem viszont a vállig érõ is goboncolódik a túl hosszú haj meg nem szép sztem én mindig ráfeküdtem ha meg folyton összekötve van akkor nincs értelme megnöveszteni

Valaki letudná írni, hogy a Janus Pannonius, Pannónia dicsérete című versében hogyan váltakoznak a rövid és hosszú szótagos és, hogy mikor van vonal és kettős vonal?

Irodalom órán leírtuk csak én lemaradva és elfelejtettem elkérni az osztálytársam füzetét. Rövid szótag=r hosszú szótag=h vonal=v kettős vonal=k

Melyik a jobb? (Kérdésed túl magyarázatod, rövid a hosszú. )

Kinéztem 3 fényképezõt, fõleg timelapse készítésére szeretném õket használni.

Legjobb válasz: Már bocs de arra nem gondoltál hogy hogyan fogod ezekkel elkészíteni õket? Lehet hogy én vagyok a vak, de egyikben sincs beépített intervalometer vagyis idõzített (folyamatos) önkioldó. Nézd meg, fel tudod-e egyikre telepíteni a Canon Hack Develolment Kit-et (CHDK), és az is egy fõ szempont legyen.

Már bocs de arra nem gondoltál hogy hogyan fogod ezekkel elkészíteni õket? Lehet hogy én vagyok a vak, de egyikben sincs beépített intervalometer vagyis idõzített (folyamatos) önkioldó. Nézd meg, fel tudod-e egyikre telepíteni a Canon Hack Develolment Kit-et (CHDK), és az is egy fõ szempont legyen.
A kérdező hozzászólása: Pont azért tettem fel kérdést, mert nem tudtam, hogy lehet-e õket timelapse készítésre használni. Azt hogy nézzem meg, hogy fel tudom-e telepíteni?
A memóriakártyára kell telepíteni, a kamera onnét tölti be, szóval ha meguntad, akkor egyszrûen eltudod takaríteni. [link] Itt van az oldaluk, jobb oldalt van egy oszlop, ott keresd ki a kamerát.
A kérdező hozzászólása: Van PowerShot 2500-ig, és 3400, illetve IXUS 132-ig. Ha azt telepíteném fel, az nem lenne jó?
A kérdező hozzászólása: Vagy tudnál egy olyan gépet mondani, ami ebben az árkategóriában van, és lehet vele timelapse-t készíteni? Nem muszáj, hogy Canon legyen.
Sajnos egy cipõben járunk, én is ilyen gépet kerestem, de úgy döntöttem, hogy egy darabig használok inkább telefont: Procam 2 - iOS és Tina Time Lapse - Android. Majd fél év múlva egy Canon EOS M-mel fogom õket gyártani. Lehet venni hozzá InfraRed Emittert, amit a telefonba dugsz, és lényegében távkioldóként funkcionál. Sajnos ennek magasabb az ára, de a minõsége is sokkal magasabb szinten van.
A kérdező hozzászólása: Nincs okostelóm, szóval ez bukta. De azért kösz, hogy segítettél! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!