Találatok a következő kifejezésre: A rómaiak alsóneműt a tógájuk (1 db)

A rómaiak hordtak alsóneműt a tógájuk alatt?

Legjobb válasz: Ha lehet alsóruhának hívni a "tunica" nevû ruhadarabot, ami kábé olyan volt, mint egy combig érõ póló, akkor igen. Alsónadrágot nem hordtak, a nõk viszont hordtak bugyit és melltartót is. (Lásd bõvebben a középiskolai latinkönyvek kultúrás fejezeteit.)

Ha lehet alsóruhának hívni a "tunica" nevû ruhadarabot, ami kábé olyan volt, mint egy combig érõ póló, akkor igen. Alsónadrágot nem hordtak, a nõk viszont hordtak bugyit és melltartót is. (Lásd bõvebben a középiskolai latinkönyvek kultúrás fejezeteit.)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Városok, falvak, községek és települések lakosainak aránya?

Olyan városokat, falvakat, községeket vagy településeket keresek, amelyeknek lakosainak aránya nagy mértékben cigány nemzetiségű. Az eddigi legnagyobb arányt Szátokban találtam, ahol a település lakosságának 19%-a magyar, 80%-a cigány és 1%-a egyéb nemzetiségűnek vallotta magát.

1

Megcsinaltam a Myers Briggs tesztet. De többféle variáció is alkalmas lehet?

Elkeszitettem a tesztet, total illet ram, ugy ereztem.

Valaszadas kozben megfordult a fejemben, hogy nehany valasz a masik savbol is igaz lehet.
Igy alapjaban veve 3 variaco leirasa is illik ram. Ami allando volt az I.

A lenyeg, hogy mindegyikbol volt benne NAGY igazsag.

Amugy a szemelyisegen lehet valtoztatni? En nagyjabol lehet, hogy az I-n szeretnek, mert jobb lenne nekem, ha extrovertalt lennek..

5

Hogy kell egy retorikai szöveget elemezni?

0

Valaki összetudná foglalni a Don-kanyar eseményeit?

2

Ehhez a történethez milyen szociológiai fogalmak kapcsolódnak?

Egy magyar ember kint dolgozik Amerikában, pékként. A munkatársai mindent megtesznek, hogy a főnöke kirúgassa őt. Egy éjszaka a munkatársai az ő munkáját végezték el, s hazudtak neki, hogy hazaküldjék. Elégettek egy csomó pékárút. Így másnap a főnöke kirúgta, mivel az ő feladata volt, hiába mondta, hogy a munkatársai hazaküldték a főnök jóváhagyása nélkül, akkor is kirúgták. (Igaz történet, családban történt:) ). És akkor ehhez a történethez milyen szociológiai fogalmak fűződnek?
köszönöm előre is:)

3

Kinek van tesztkészítői gyakorlata?

Szeretnék csinálni egy tesztet, ami az emberi személyiséget segítené megismerni, de a tesztek megírásánál fontos minden egyes szó, hogy pontosan azt a hatást érjük el, amit a kérdés kitalálásakor terveztük. (ne legyen az, hogy 10 emberből 6 másképp értelmezi)
Tankönyvek, hasznos irományok, segédanyagok megnevezésével is segítségemre lennétek, de elsősorban egy "ráérős" embernek örülnék. :)

1

A normandiai partraszállás hasonló volt ahhoz, ahogy a Ryan közlegény megmentése c. filmben ábrázolták? A partraszállók miért nem vittek magukkal pajzsot?

6

Mi a különbség az epika és a próza között?

Magyartanáromat is kérdeztem erről, de nem tudott elfogadható és kielégítő választ nyújtani.

4

Mit jelent az alabbi rovasirassal irt szoveg?

a href="http://i.imgur.com/YuyfZjc.jpg?1" target="_blank">http://i.imgur.com/YuyfZjc.jpg?1

3

Matula hogyan mosott fogat a berekben?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!